År 2007

En tillbakablick av det gångna året då!

Skola:
De kurser som lästs har varit: Lagar och författningar inom folkhälsovetenskap 7,5 hp, Hälsans bestämningsfaktorer 7,5 hp, Health management - verksamhetsplanering 15 hp, Handelsrätt 1-10p 15hp, Företagsekonomi C -redovisning/ekonomistyrning 30 hp (som inte är helt klar än, uppsatsen skrivs just nu) - Dessa kurser har varit roliga, jobbiga, givande och någon mindre givande. Våren har varit desto slappare än hösten, men man kan ju inte påstå att jag legat på latsidan ändå..

Rest:
Blev en resa till taizé under påskveckan, sjätte gången i taizé - denna gången åkte jag som ledare, härlig resa, men härliga konfirmander, medresenärer och ledarkollegor!
Varit en vecka i sthlm med familjen i slutet av juni
- skön och härlig vecka, hann med att träffa Tora en dag me, underbart! :D
J
iingijamborii - den 11-23 Juli blev det läger för min del.. Kan ju inte påstå att det blev så mycket resande, 7 km är ju inte så vidare långt att åka.. Cykelavstånd! (Fast jag o carro åkte lastbil dit!) Men det var läger ändå och hade riktigt kul som funk inom Stora A. Längtar efter minnespaketet nu och att få se sig själv på scen. Är ju det enda jag inte har så vidare koll på. Hur man såg ut på scen under invigningen o avslutningen och våra stjärnkvällar.. Vilka minnen!
Göteborg -
scouternas dag på liseberg besöktes tillsammans me carro och många andra. Jiingi-återträff, skoj! På vägen hem blev det en tur inom IKEA me för att spana in lite möbler till carros lägenhet. En toppenhärlig helg!
Jönköping - En runda till jkpg blev det i början av november för att fira jimmys 25 årsdag.. En rolig fest me trevlig folk.. bättre kan de inte bli.
Skåne, Åhus - ett antal resor har det blivit ner till åhus och till skåne. Under sommaren hanns det med en skåneresa me familjen till skanör, falsterbo, trelleborg, ystad och en resa till Malmö me Hanna. Sedan blev det även kräftskiva i Eslöv med Scoutgänger ÄLG, Skoj, skoj, men alldeles för mycket snapsar för min del.

Scouting: Började som ledare i Tallhagens scoutkår, sedan blev jag även kassör vid kårstämman. Blev två hajk me juniorerna och ett DM, där jag satt som funk på livlinekontrollen.
Två resor blev det ner till kristianstad me för att planera sommarens läger, där den ena var under kristihimmelfärdshelgen, skoj, skoj!


Vänner:
Barndomsvännen flyttade till kalmar för att börja plugga. Blev en chock första gången jag såg Madde i skolan, men nu känns det som att det är jättelänge sen hon flyttade hit! Sjukt kul har vi haft iallafall! Hoppas på ett lika roligt år till. =)
Vänkretsen har även utökats me nya vänner. Dessa från alla möjliga håll: scouterna, kyrkan, skolan o genom vänner m.m. På jiingi lärde jag verkligen känna en massa nytt folk och nya vänner, skoj, skoj. Man kan aldrig få för många vänner!

Familjen: Har hänt en väldig massa inom familjen o släkten detta året. Våren glada händelser, hösten lite mer sorgliga och jobbiga händelser.
Brossan konfirmerades i Maj. Hela släkten tyckte konfirmationen var jätte fin och brossan utvecklades en hel del. Stoltheten syntes långa vägar och det rann till och med lite tårar på alla möjliga under konfirmationen. =)
Med min önskan så åkte vi inom ödeshög för att träffade mormor på vägen hem från stockholm. Var två år sen jag såg henne senast, så det var glädjande. Resten av familjen o farmor hann även med att åka upp och fira mormor när hon fyllde år i juli. Därefter pratade jag o mamma med mormor i telefon en sista gång den 23 augusti och då var hon "sitt gamla jag" och därefter dog hon natten den 24:e.. Sedan blev det två sorgliga och jobbiga veckor fram till begravningen var över.
I september var det farmors tur att få lite otäcka knölar. Men efter lite prover och operationer och några månaders väntan, så fick vi vet att det var en godartad cancer. Skönt!
I November blev det dags för pappas operation av bråcket, som han väntat på i sådär två år. Den gick riktigt bra. Sedan blev det brossans tur att operera bort sina visdomständer, det gick bra oxå bra, förutom att han lagom till jul fick inflammation i ena såret. Så det blev penicillin för hans del under hela julen.
I mitten av november blev det även bestämt att mammas jobb skulle få nya övertagare. Så därefter har det blivit en del oro om hur det skulle bli me mammas o de andra kollegornas jobb, om de skulle få fortsatt av den nya arbetsgivaren eller inte. Men det har oxå gått bra. Så nu ska de nya ägarna ta över från och mer årsskiftet.
Ja, kan ju konstatera att det är mycket som hänt i familjen och ännu mer inom släkten under året som gått.

Fester: En del partajande och festande har det blivit under året. Nästan varje eller varannan helg under våren och i höst har det varit lite lugnare. Sommaren var nog den tiden för mig som det blev minst festande och det berodde mest på att jag jobbat ungefär varenda helg under sommaren. Men det var rätt schysst ändå.. Hösten har det blivit mest festande me madde o hennes kompisar samt med mina grannar i korren. För i höst har vår korridor verkligen blivit en studentkorridor, som sig bör, och till första helgen på det nya året kommer det bli gemensam korridors/husfest som jag o maggie pratat om i ett år, men inte tagit tag i förrän nu! Ska bli skoj, skoj!

Kärlek:
Med kärleken så har det inte hänt så mycket under året. Men jag mår bra ändå och de e rätt okej att vara singel me. Har haft många samtal me mina kära grannar om för och nackdelar me att vara singel respektive vara i ett förhållande och vi kan ju konstatera att just nu så överväger det att vara singel. =)

Musik: Sång o musik har det blivit en del. började med att vara med på gospelhelgen i kalmar detta året me. Roligt o skoj var det som vanligt. Med Anki o Magnus spångberg som ledare så kan det bara bli sjukt bra! =) Resten av våren blev det studentkören och KUG (Kalmar University Gospel projekt) i en fin blandning. Skoj att få sjunga både varierad musik o gospel. Under sommaren var det inte så mycket sjungande. Förutom under lägret, då vi som publikuppvärmare sjöng för full hals under alla kvällar för att få igång publiken. (O ja, ibland lyckades det ju bättre än andra ggr.) I höst har det till största delen blivit studentkören. Var med på ett framträdande me KUG som var helt underbart glädjande, men sen har jag inte haft så mycket tid att vara med o sjunga där. Studentkören har det däremot blivit en del me. Fullt upp runt jul med att sjunga på julmarknaden på kalmar slott, gå lucia och har en julkonsert i slottskyrkan, och det mesta gick riktigt bra me. Att ge publiken rysningar känns som ett bra betyg! =)
Att lära mig spela piano, går me framåt... om jag bara tar tag i och går en bruksspel i pianokurs oxå så ska jag nog kunna kompa med ackord me.. Men det blir i höst tidigast isåfall.. framtill dess får jag väl testa mig fram på brossans keybord istället! =)

Nu är det säkert en hel massa som jag glömt, men året har iallafall varit bra om man bortser från höstens kämpiga o jobbiga del. Till nästa år hoppas jag det oxå blir lyckat o bra! Är mycket som kommer hända då och många osäkerheter finns just nu, men det är bara att hoppas att varje val man gör blir till det bästa!

Ha ett bra nyår nu och GOTT NYTT ÅR!
Skjut lugnt och festa på men ta de lugnt me spriten! !
image265

       ♥ Anna


Nyårsafton

Började på en sådan fin åskrönika igår, men den är inte riktigt klar än.. så den kommer upp senare idag.

Idag har jag än så länge... ätit frukost och därefter varit ute o gått me madde. Nu ska jag bege mig ner på stan och köpa lite mer dricka till kvällen.. behöver några cider har jag konstaterat. Sedan ska jag även se om apoteket har öppet, skulle ju behöva lite näsdroppar o annat. Min röst är inte som den ska just nu o lock för öronen har jag me.. =( Sedan ska det även köpas blannevann.. kan ju inte dricka drinkar utan blannevann.. och därtill ska jag även se om jag hittar några gråa strumpbyxor, leggings eller ja vad jag kan hitta till min svarta kjol som jag ska ha ikväll..

Så stan va de nu!
       ♥ Anna


30 december 2007

Näst sista dan år 2007 har snart passerat (okej, några timmar kvar men ändå). Sedan är det nyårsafton imorn! Är en del som ska göras då, ska till stan  o systemet, och en runda in på apoteket och köpa lite näsdroppar o annat som är bra att ha hemma. Är ju lite förkyld nu och räknar med att på nyårsdan lär jag nog vara ännu mer förkyld. Ska cykla i kjol till scoutgården imorgon kväll o sen blir de ju lite tid utomhus vid tolvslaget för raketer, och sedan ska jag cykla hem igen nån gång. Så de är ju bara att räkna me att jag blir förkyld på tisdag och då är det bra att ha de mesta hemma.. Fast skulle nog köpt näsdroppar o sånt ändå. Har inte ett enda dugg hemma i vilket fall.

Idag har det blivit mycket slappande här hemma. Sov till tolv och sedan blev det upp och göra sig lite frukost. Därefter har det blivit uppdatering av min egna ekonomi o lite städning av lägenheten har det även blivit. Var ju på tiden, var ju ett tag sen det blev dammsugning och våttorkning av mina golv här..

Var ute o gick en lång runda i kalmar ikväll me. Härligt o skönt var det, det är så mysigt me alla ljusen överallt och att gå vid havet och se hur ölandsbron lyser och allt ser så fridfullt ut. Härligt! =)

Nu blir det lite tv o film.. sen ska jag nog upp och ta mig o träna på friskis medelpass klockan tio imorgon. Längesen jag tränade nu, så är grymt träningssugen. =)


Här kommer ett axplock av alla mina frisyrer under 2007, har bytt hårfärg o så några gånger.. :)

 
Dagens frisyr
 image237
       ♥ Anna


en underbar låt

Hallelujah - En härlig sång framförd av Totte, ger en massa minnen från taizéresan i påskas. =) *längtar tillbaka*
       ♥ Anna


glömt...

Mamma ringde för en sådär en kvart sen o meddelade att jag hade glömt mitt linsetui hemma.. Men se för där hade hon fel, för eftersom jag ändå har tre stycken linsetui så tänkte jag att jag kunde lämna det ena hemma, alltid bra att ha ett där ju. Så det var faktiskt meningen. Däremot har jag kommit på en del annat jag glömt hemma.. Som teet jag fick i julklapp av carro, mina fransk manikyrs nagellack och lite godis o en del annat. Tur att jag bara ska vara här uppe i tre veckor innan jag flyttar hem igen för tio veckor.

Hade fått lite antagningsbrev från kristianstad högskola i veckan me.. =) Så nu vet jag tiden för upprop och schemat o lite annat. Ska nog skaffa kurslitteraturen innan kursen börjar me. Så är nog bäst att beställa den i nästa vecka så att jag har den till kursstart. Längtar faktiskt till jag ska börja i krstd. Ska bli kul att få lite nya perspektiv och influenser från en annan högskola.. För trots att utbildningarna som ges på alla olika orter heter detsamma så är de ändå ganska olika och högskolorna är ännu mer olika från ställe till ställe. Men det ska bli kul!

Nehe, nu ska jag snart sova faktiskt. Har sjukt ont i huvudet och är ganska så täppt i näsan o hostig så behöver nog lite sömn. Det fattas ju bara att jag skulle få feber nu me.. :S
       ♥ Anna


Lite bilder från julen

De utlovade bilderna då...
 Julafton

image228

        image230
Julklappsutdelning

Juldan på banken:
Henrik, Louise o jannika
Jag står me ryggen till precis bakom louise
image236

nya slingor i håret
image234
       ♥ Anna


åhus - hässleholm - kalmar

Då sitter jag här i Kalmar igen. Skönt att vara hemma igen, för visst att de är skönt att vara hemma hos mamma o pappa, men har man väl flyttat hemifrån så är man van av att bo själv och anpassar sig efter det. Men, men julen har iallafall varit härlig o en del vänner har jag träffat me.. Kul, kul!

Gårdagen spenderas i stan me familjen. Bevistade mellandagsrean (2:a gången för min del) och denna gång kom jag hem med tre kassar. En svart kjol, en festtopp till nyår och en svart liten väska! Yeah! Äntligen har jag fått tag på det jag letat efter i en månad eller så. Gött! Mamma o moster köpte även de lite på rean. Efter stan och besök i nästan alla affärer (eller nja, kanske inte alla, men hälften), blev det en runda ut till intersport på härlöv me. Brossan skulle ha ny vinterjacka och jag är ju på jakt efter ny termobyxor, så då måste man ju kolla in alla affärernas priser och sortiment, och nu har jag hittat en del som jag kan tänka mig.. =) Så när det väl är dags att köpa nya så vet jag helt klart vart jag ska bli av. Intersport på Härlöv! Wiie! Väl hemma igen vid fem tiden så var man nådigt trött i benen, så länge har jag inte gått på stan i kristianstad på länge.

På kvällen blev det lite pluggande, sammanfattade en intervju i uppsatsen och sedan blev det packande. Kunde när jag skulle åka hem byta ner min bag till en ryggsäck, så vid min tillbaka resa idag hade jag inte riktigt lika mycket packning som när jag åkte till åhus för lite mer än en vecka sen. Men så ju är de flesta av mina julklappar kvar hemma i åhus me.
Därefter blev de lite tv o filmtittande me familjen. Såg på You´ve got mail, har faktiskt aldrig sett den innan, men den var överraskande bra. =)

Idag var det uppgång vid åtta o sen bar det av mot hässleholm vid halv tio. Sedan skulle tåget gå 10:39, men det var lite försenat så kom nog inte från h-holm förrän vid elva. Men, men de är ju sånt som händer. Hade ju inget tåg att passa sen iallafall utan det var bara raka vägen till kalmar! =) Sen var man framme o hemma vid kvart över ett och då var det bara att packa upp o äta lite o sen bege sig till maxi o storhandla. Var lite tomt i kyl o frys nämligen, men nu är det fullt igen! :) Sen nu i eftermiddag/kväll har maggie o malin varit här, har lagt upp schema för vårt uppsatsskrivande. Sista veckorna nu, så är bäst att strukturera upp sig lite och först o främst läsa igenom allt vi har skrivit tills nu, så att vi kan få ihop vår analys, diskussion och slutsats.

Men nu är det lördagskväll o kan ju säga som så att den blir riktigt lugn. Är sjukt trött, har ju inte blivit så bra och så mycket sovande hemma precis. Så en riktigt slappekväll behövs!
       ♥ Anna


Juldagarna

Har blivit lite kasst uppdaterande här de senaste dagarna, men de beror på att jag inte varit hemma. Juldagen var ganska så lugn o slapp på dagen fram till sådär fyra tiden då det var dags att börja göra sig i ordning för utgång. Och sedan vid halv sex blev jag upphämtad av Emmy o madde för att bege oss till stan o förfest hos louise innan vi skulle till banken. Därefter blev det Banken hela kvällen från sju tiden. Först blev det mat, som tog lite tid inna vi fick.. fast de kan ju bero på att vi var ett sällskap på 24 pers o alla skulle ju helst få mat samtidigt.. Men när vi väl fick in den så var den riktigt god, oxfilé, bakad potatis o sås. Gott gott! Sedan blev det en fransk chokladkaka för min o maddes del till efterrätt... Mumsigt, mumsigt!  =) Några glas vin o drinkar senare så var banken nästan fullt me.. Var en del folk man kände som vanligt där. Skoj, skoj! Natten spenderades sedan i stan o när jag väl kom hem igår eftermiddag så var det bara att duscha o byta om o sedan ta bilen in till stan igen och åka till hanna. Därefter blev det matlagning o filmkväll me hanna i hennes nya lägenhet. Trevligt, trevligt!

Idag har jag inte gjort så mycket förutom varit i stan och besökt frissan i kväll.. Så nu har jag mörkröda slingor i håret.. Har varit en del funderande om vilken färg jag skulle ha, men blev mycket nöjd! :D 

Bilden från julhelgen o allt kommer senare när jag väl är tillbaks i kalmar o har bredband igen.. Modem är såå segt! Men men bara en o en halv dag kvar i åhus för min del nu.. sen blir det kalmar igen för några veckor! :)

       ♥ Anna


Dopparedan

Så har julafton nästan passerat.. Som alla andra år så kan jag bara säga gud vilken enformig dag.. Lite förändring hade faktiskt inte varit helt fel.. Men, men nåt år ska de väl bli de me.. ! =)

Dagen har iallafall varit trevlig, me massa mat och skratt och ja allt annat. Gudstjänsten i kyrkan var oxå mycket fin o bra. Träffade min gamla körledare Anne-marie och delar av hennes familj som jag inte sett på sådär tre år typ! Kul, kul! Synd att inte Maria o hennes familj inte firade julafton i åhus bara. Var länge sen jag såg henne me ju. :(

Julklappar har man fått några me. Bara för att jag önskat mig örhängen så fick jag tre par i julklapp (!). VAr det en pik från släkten att nu ska jag inte göra av med flera eller?! Fast har ju inte gjort av med mina andra me flit, har ju bara råkat tappa något här o något där när man inte märkt de. Och då minskar ju antalet örhängen efter ett tag. Men men, Fick iallafall tre fina par nu, ett guldigt och två i silver, fina fina! Fick även en yoga matta (som jag oxå önskat mig) och Liza Marklunds bok. Så nu har jag en bok att läsa igen! Sedan blev det som vanligt några bra att ha saker som två dukar och armband, bodylotion o sånt. och lite prydnadssaker.. Nöjd e jag iallafall.. =)

Nehe, nu ska jag snart sova tror jag.. annars somnar jag nog här. Sen blir det kanske utgång imorgon, har ju varit tal om det innan, så får se om det fortfarande är aktuellt. Är ganska så sugen på att gå ut iallafall! Länge sen nu!

GOD JUL och ha en fortsatt bra julhelg!
       ♥ Anna


Lillejulafton

Idag har det hänt mycket här hemma. Granen har kommit in och klätts o alla rum är julpyntade. Konstaterade att jag har väldigt många tomtar. Tog ju me en del upp till kalmar förra året, som nu pyntar min lägenhet där uppe, men ändå har jag fullt av tomtar på rummet ändå.. Men de är mysigt och juligt! Granen blev oxå riktigt fin. Men är ju bara jag som klätt den i år, så då kan man ju inte klaga precis. =) Sedan har det griljerats skinka och gjorts janssons frestelse och stekts köttbullar.. fast där var man desto mindre engagerade. Jag o brossan satte oss o kollade på Skönheten och odjuret istället. Kändes mycket roligare! :P

Ikväll har jag däremot kokat knäck.. Så nu har vi även julgodis me.. smarrigt, smarrigt!

Nu är det snart sängen o sovtime. Blir en lång dag imorgon, me julfrukost och sedan är det kyrkan kl elva och därefter glögg, julbord, kalle anka o co, julfika, julklappsutdelning, lutfisk o risgrynsgröt o ja allt annat! Som att ut o gå en runda nån gång efter julmaten. Ska även bli en runda upp för gatan (sådär 50 m) till madde och lämna julklapp och önska god jul! skoj, skoj!

Nehe, lite kvällsfika nu o sen sängen!

GOD JUL!!
image215
       ♥ Anna


Lördag - dan för dan för dopparedan

Usch, va trött jag blir.. finns det nåt segare än att sitta på internet med en modemuppkoppling på 52.0 kbit/s... De e såå segt! Kan inte mina kära föräldrar skaffa bredband nu.. inte om fyra veckor!! De hade ju varit en utmärkt julklappa tycker jag! Men nej, ser ju inte ut som att de blir de. Ajja, får väl stå ut me att sitta me modemuppkopplat internet ett tag till.

Idag har vi än så länge hunnit med en handlingsrunda på kvantum.. Som alla andra. som alltid så var det mycket bliar på parkeringen, men som tur var så var det inte lika trångt därinne. :) En del vänner sprang jag oxå på. Tre pers utanför som stod o grillade för scouterna. Pratade lite me nettan me, så nu blir det seniormöten till våren lite under tiden jag bor i Åhus... nice, nice!! Träffade sedan Madde o Emily där inne, trevligt de me. Madde träffade jag ju senast i måndags, men emily har jag inte träffat sen i somras.. så de var ju kul! Och sen träffade man ännu mer folk som man känner. Gamla dagisfröknar och lärare m.m. De känns som sagt att man är hemma nu! Träffar på folk man känner överallt!
Sedan har moster hunnit komma ner me, trevligt! Så nu kan man verkligen påstå att julafton närmar sig... mörkt ute börjar de me bli.. men så är det ju oxå vintersolståndsdagen idag. Så det ska ju vara mörkt större delen av dan..

Ha en bra lördagskväll!
       ♥ Anna


Fredag, dan för dan före dan före dopparedan

Idag blidde de en tripp till stan me brossan, de e ganska så praktiskt och billigt att åka som ledsagare måste jag säga. Brossan betalar inget så länge han åker som ungdom och jag betalar inget, kan ju inte bli bättre! :) I stan köpte vi de sista julklapparna, en krans till dörren och så blev det även några nya baslinnen till mig. =) De behövs ju alltid och hittade till bra pris på cubus faktiskt! Så nu har jag handlat min först gång i den affären me..

Väl hemma igen, efter att ha trängts me allt folk i affärerna så fixade jag i ordning kransen med rött band o lite sånt. Blev mycket fint! Sedan blev det även lite bandpyntning på alla julklappar som mamma o pappa har köpt. Skoj, skoj! Slå in julklappar och göra dem fina är ju kul. Att däremot köpa julklapparna skippar jag gärna. De e ju inte lika kul!

Ikväll har det blivit bowling me Carro. Blev mitt första besök i nya bowlinghallen i Åhus. Helt okej ställe. Kul att ha en bowling i åhus nu me, så här händer nåt oxå! Blev en mycket rolig kväll, dock gick ju inte mitt bowling spelande lika bra.. eller ja, jag gjorde ju fler strikes än carro fast ändå vann hon med sådär 50 poäng.. Haha! Jaja, huvudsaken är ju att man har kul!
Klara me bowlingen blev de hem till mig o kolla på tv/film lite. Sedan vid elva blev det dags för mig att köra en runda in till stan o hämta mamma som varit på avtackningsfest. Sista natten me gänget typ! Nja, så farligt e det ju inte.. fast de är lite tråkigt att staffan o hela södra kasern försvinner från just södra kasern. Restaurangen stängde i onsdags och skolmatsalen i staffans regi avslutades igår. Så nu har jag inget extra jobb i kristianstad längre. =( Lite tradigt... men, men!

Ne, sova lite nu.. Sen imorgon blir de mest förberedelser till jul.. Börjar få lite julkänsla nu faktiskt! =)
       ♥ Anna


himma

Så sitter man i åhus igen, eller sitter o sitter snarare ligger i sängen. :) Resan hem idag gick bra. Om än lite lång, bussen var ca 35 min sen till kristianstad, där de mesta beror på att den körde från kalmar 20 minuter för sent! Men, men mycket folk som skulle me o lite halt på vägarna får man räkna med vid jul..

Väl hemma i åhus blev det mat, gott att äntligen få äta mammas mat, som jag längtat! Sedan begav jag o pappa oss till Ica Kvantum (aka Hanöhallen) för att handla lite mat. Jisses vilket förändringar det har skett där sen jag var hemma senast! Blev även testning av det nya självscanningssystem. Mycket enkelt och praktiskt. Hanöhallen ska alltid vara först me de senaste känns de som. Nu när det gamla självscanningsystemet är väl nyttjat så avancerar de ännu ett steg o gör så att kunderna nu helt o hållet sköter sina köp och betalning. Spännande att se hur det kommer gå!

Nej, dags att sova nu kanske. Ska upp vid halv nio imorn för att åka in till stan me brossan o köpa den sista julklappen, farfars! Vad vi ska köpa vet ju dock inte än, men det blir nog bra ändå!

Godnatt!
       ♥ Anna


packning i massor

image214

Detta är min packning som jag ska ha med mig hem idag. Förstår inte hur det kan bli så mycket när jag bara ska vara hemma i nio dar..  Känns som att där är packning för två veckor.. Fast iofs, en en veckors packning och en två veckors packning är ungefär lika stor, för det som tar plats ska med oavsett om man är iväg en eller två veckor.. Att man dessutom har sådär en tio julklappar som ska med oxå gör ju inte saken bättre. Hade kanske varit bättre om det inte hade varit inslaget för då hade de ju inte tagit lika mycket plats.. Ajja, efter tankar brukar ju alltid vara så kloka. Men det finns ju även nackdelar med dem, som tur är!

Nu har två av mina grannar åkt hem och om en timme ska jag gå till stationen och sätta mig på bussen för att åka till kristanstad. Härligt! Men innan dess ska jag få lite risgrynsgröt och macka i mig. Gott!
       ♥ Anna


Onsdag: sista dan i kalmar innan jul

Det känns lite konstigt det här med att säga God Jul. Varje gång jag ska säga de två orden är det som att munnen inte riktigt vill hänga me.. Det känns så fel.. Men, de är väl de om allt annat, årets julstämning är långt iväg och därför känns ord som God Jul så fel att säga!

Dagen idag började som de senaste dagarna. Uppgång vid halv åtta för att iväg o träna i gymmet me maggie vid nio. Gisses vilka skratt man kan med den flickan! Våra idéer är ofta mer konstiga och helknäppa än vad man skulle kunna komma på i vanliga fall. Men som vi konstaterade. Det blir så när man umgås större delen av tiden tillsammans o det enda folket man träffar är varandra. Hmm.. uppsatsskrivande är skadligt för sinnet! Mycket farligt! =) Men man har ganska kul oxå!

Efter gymmet blev det hem o duscha o äta och sen vid halv ett var det dags att bege sig till skolan för att ha seminarium.. Tack och lov blev det bara till kl fyra. Och det räckte! Var ganska så trötta när vi gick därifrån ändå, en timme till o vi hade sovit! Men, men seminariet var ganska så givande iallafall.. eller ja, kanske inte. Fick mest anmärkning på det som vi ändå håller på att arbeta med så det var redan förväntat!

I skolan passade jag o maggie även på att göra lappar för vår tilltänkta korridors/husfest som ska bli av i början av nästa år... Så när vi kom hem igen var det första att göra att sätta upp en lapp i varje korridor! Och i vår korre har redan tre pers joinat! Skoj, ska bli så kul me fest i huset!

Kvällen har sedan ägnast åt packande, de är en hel del som ska med hem trots allt.. En resväska och en bag blir de, plus datorväska o handväska..  Varför ska allt ta sån plats! Fast iofs ju julklapparna tar typ en väska själv..! När jag kände mig trött på att packa blev det ut till allrummet o joina Sheron o Kash vid tv.. sedan fick vi även sällskap av jonna.. Sista kvällen innan vi åker hem för jul var vi ju bara tvungna att spendera tillsammans. Så trevligt så.. =)

Nu ska det sovas lite innan jag ska upp imorn o packa det sista. Sen bär det av till krstd o åhus vid halv tre. Härligt!

image213
       ♥ Anna


roligt, roligt!

fann detta på johannas blogg... Så bara måste göra detta! :)

Dig:
1. Fullständigt namn? Anna Theres Elisabet Lindgren
2. Exakt ålder? 21 år, 8 månader, 28 dagar(tror de blir 28 dar eller 29?!)
3. Var bor du? Kalmar, factory street :)
4. Bor tillsammans med? ingen, eller mina kära grannar i korren o med maggie ett ögonkast bort!
5. Husdjur? dammråttor!
6. Färg på ditt hus? Rosa (tror de e de iallafall)
7. När är du född? 21 april 1986 kl. 20:32
8. Klass? ehh... ?!
9. Vilket år fyller du 100 år? 1986+100 = 2086
10. Något jobb? Studerande och barnvakt! ;)
11. När gick du upp i morse? 07:30
12. När ska du sova ikväll? Nån gång när det känns dags att sova!
13. Duschat idag? Jupps
14. Kramat någon idag? Ja
15. Pussat någon idag? Nää..
16. Vad har du ätit idag? yoggie o juice, sallad me kyckling, äpple, banan
17. Dagens klädsel? favvojeansen, linne och tröja
18. Dagens smink? fundation, puder, rouge, mascara o eyeliner
19. Dagens sötnos? maggie
20. Dagens roligaste? maggie.. hmm, märks de att jag umgåtts me samma person halva dan idag :)
21. Har du många vänner?det blir nog en del.. Orkar ju inte räkna.
22. Hur många har du kysst? kan vi ta en annan fråga eller.. Haha! Ingen aning faktiskt!
23. Vem kramade du senast? Maggie fick en God Jul kram
24. Hur många har du haft sex med? Det e alldeles för personligt!
25. Hur många har varit otrogna med dig? Med mig.. !? vet väl inte jag..
27. Har du pojk-/flickvän? hmm...
28. Vem pratade du med i telefon senast? Brossan
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? Malin - att hon var sjuk o inte kunde komma på seminariet.. Stackaren!

Favorit:
31. Film? finns alldeles för många favoriter.. Men Honey, Notting Hill, Sagan om ringen o många fler!
32.Låt? Just nu.. En stjärna lyser så klar
33. Mat? Grillat o kroketter
34. Dryck? Vin o vatten
35. Färg? Lila
37. Stad? Paris
38. Land? frankrike, nej spanien, nej schweiz.. äh, alla tre!
39. Ämne i skolan? musik i grundskolan, sen ekonomi o matte

Senaste
41. Personen du tänkte på? definiera tänkte :P
42. Personen du kysste? S....
43. Gången du spydde? minns inte.. när jag var bakis nån gång i början av hösten typ..
44. Gången du grät? kommer inte ihåg.. förra veckan kanske..
45. Pizzan du åt? el taco
46. Gången du var i Göteborg? när det var scouternas dag på liseberg, alltså 22-23 sep.
47. Gången du var i Stockholm? I somras, vill dit igen, mycket snart! :P
48. Gången du var full? ojoj.. körfesten kanske.. så alltså i slutet av november.. Längesen!
49. Gången du var hög? Never ever
50. Personen som såg dig gråta? mormors släkt.. eller nej, familjen e de nog..

Antingen eller
51. Svart eller vitt? svart
52. Hund eller katt? Hund
53. Ut och festa eller hemma och mysa? de beror på vilket humör ja e på och vilket sällskapet är...
54. Tvspel eller datorspel? TV-Spel
55. Singel eller upptagen? vet inte... :S
56. Hångla eller ha sex? beror på me vem.. :P
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead? lunar
58. Ragga eller bli uppraggad? bli uppraggad
59. Big Brother eller Paradise Hotel? Big Brother aldrig sätt, så Paradise Hotel.
60. Har du svart hår eller blont? snarare brunt..
61. Har du blåa ögon eller bruna? Blågröna
62. Choklad eller lakrits? Choklad
63. Göteborg eller Stockholm? vet inte.. är ju oftare i sthlm än i gbg.. så Stockholm
64. Högerhänt eller vänsterhänt? Höger
65. Coca cola eller fanta? Coca Cola
66. Pizza eller kebab? Pizza... kan inte äta kebab av nån anledning
67. Randigt eller prickigt? randigt
68. Älska eller älskas? Älskas
69. Leva eller dö? Leva

Antal
70. Personer du älskar? alldeles för många, på olika sätt
71. Personer du hatar? hatar är lite väl att ta i... ogillar finns de några 4-5 personer
72. Pojk-/flickvänner du haft? sådär 5 pers kanske
73. Personer du hånglat med inom en 24 timmars-period? En (va jag kan komma ihåg)
74. Glassar du ätit på en dag? alldeles för många.. haha.. nej, men kanske en 5-6 stycken
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? noll
76. Gånger du haft minnesluckor? 2-3 ggr
77. Gånger du varit hög? NOLL!
78. Personer du saknar just nu? en del.. kanske sådär 30 pers
79. Gånger ditt hjärta brustit? 4-5 ggr.. håller väl jag inte räkningen på heller

Vem
80. Vill du kyssa nu? S... =)
81. Ska du träffa imorgon? Mamma, pappa o brossan... =))
82. Sjöng du senast för? för mig själv.. o en annan person måste vara maggie i gymmet i morse
83. Hade du senast en msn-konversation med? Sheron, min kära granne ;)
84. Spelade du tvspel med senast? minns inte..
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? S.. hade ju inte varit helt fel..
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? Ingen för tillfället!
87. Förtjänar att dö? Absolut ingen person..
88. Är söt? de finns en del..
89. Vill du sova jämte inatt? S.. men får bli min nalle istället!

Vad
90. Gör dig glad? vänner o familj... ett samtal/ sms eller annat som visar att någon tänker på en.. :)
91. Gör dig ledsen? sorgliga filmer, begravningar, när jag saknar nån för mycket..
92. Vill du helst göra nu? mysa
93. Önskar du att du slapp göra? laga mat och skriva tentor
94. Vill du ha nu? bli serverad mat på vita fat! Hehe.. :)
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? födelsedagspresent? ehh.. de har jag inte börjat fundera på än..
96. Längtar du till? till imorn kväll när jag är hemma i åhus hos familjen.
97. Tycker du om dina betyg? mina gymnasiebetyg är helt okej, mina högskolebetyg kunde ju vara bättre!
98. Ångrar du i ditt liv? det finns nog en del, men varför ångra sig, man kan ändå inte göra om det. Bara göra det bättre nästa gång!
99. Är det bästa som hänt dig? oj, så svårt. Finns för många bra saker att välja mellan.. Men mina vänner!
100. Hur mycket är klockan? 18:02 piip
       ♥ Anna


sagt o gjort..

Skrev ett mycket tankvärt inlägg innan, men sen råkade det visst försvinna på vägen till publicering.. ahh!

I vilket fall, det som jag hade skrivit om, och som jag tänkte ta tag i blev gjort innan dess. Eller ja, kanske inte riktigt, men en del iallafall..
Har ju iallafall den senaste tiden skjutit på att säga upp mitt bredband för att byta till en annan abonnemangsform. Och nu har det gått så lång tid att det knappt är lönt att säga upp de nu.. Iallafall inte när man ser utfrån varför jag ska byta. För det syftet är ju främst eftersom jag ska bo hemma i åhus när jag ska plugga i kristanstad och då behöver ha bredband, som mina föräldrar fortfarande inte har skaffat! Men nu är det nästan löst ändå. Efter ett samtal me pappa lyckades jag prata så väl så att jag "sålde" in min idé till honom! Så nu ska pappa o mamma skaffa bredband.. Iofs har de funderat på att skaffa de ändå den senaste tiden. Men på grund av den ovisshet om mammas jobb som har varit så har det inte passat så bra att skaffa de då. Men nu är det äntligen klart me mammas jobb, så nu är ju deras ekonomi ganska så säkrad igen.. =) Skönt, skönt! Detta innebär i sin tur att nu när jag är hemma under julen så ska vi in o fixa bredband till familjen.. Gött!

Nej, nu skulle ju jag betala lite räkningar var det sagt. Så är bäst att göra de me!

Ha en skön kväll!
       ♥ Anna


Martes - y seis diás ante de la Navidad

Jajemen, tisdag o sex dagar före jul för den som inte förstår min rubrik.. Har fått lite dille på spanska igen, så passar på att uppdatera mitt ordförråd genom mina fina rubriker på spanska.. =)

Imorse blev det som vanligt träning i gymmet me maggie. Var desto effektivare idag, endast en timme o en kvart i gymmet idag typ! =) Gött! Väl hemma blev det en dusch o sedan lite mat, därefter kom maggie o malin vid tolv för att göra opponering och ha telefonintervju.. Det var nog den minst givande telefonintervjun vi haft, en väldigt få ordig intervjuperson om man säger så, tog tio minuter och den beräknade tiden för våra tidigare intervjuer har varit en halvtimme.. lite skillnad men jaja, nu är den gjord iallafall. Så nu ska de bara sammanställas oxå. Blir julens sysselsättning, det o att skriva klart metoden så mycket som möjligt!
Opponering är oxå klar för morgondagen. Den gick ganska bra.. lite mer att påpeka på diskussionsuppsatsen än opponeringsuppsatsen.. jaja.. blir nog bra imorn. Har fått veta tiden för vårt seminarium imorn me.. från ett till fem. Värsta jobbiga tiden.. nästan mörk när man går till skolan o riktigt mörkt när man går hem.. Får hoppas det blir ett givande seminarium annars finns nog risken att man tröttnar snabbt!

Men det är morgondagen det! Först är de en tisdagkväll som ska sysselsättas oxå, med ekonomiarbete.. ska försöka förbereda så mycket som möjligt till årsrapporten. Så att jag slipper sitta me de för mycket när vi ska sitta me uppsatsen samtidigt.. kan bli lite stressigt då. Dessutom är det nådigt segt att sitta och numerera verifikationer och se till att allt hamnar på rätt på plats.. men det måste göras, så är ju bara att ta tag i det så det blir gjort me..

Nehe, lite fika me lussebulle nu innan jag tar tag i ekonomin!

image212
       ♥ Anna


en slapp kväll

Min shoppingrunda på Maxi innebar att jag kom hem med en 15W päronlampa till min julstjärna som hänger i fönstret, så nu lyser det så fint om den igen! Annat som blev köpt var tvättmedel o sköljmedel, upptäckte att sköljmedlet börjar ta slut, så då är det bäst att köpa hem både ock, så att man har hemma liksom. Sedan blev det juice, tuggummi och även ett paket med 40 nya värmeljus, brukar ju köpa ikeas hundrapack, men då jag inte har några planer på att cykla/åka buss dit den närmaste tiden, så kunde jag lika gärna köpa de på maxi! Blev även det där lilla impulsinköpet av en chokladkaka.. Tror allt jag är beroende av choklad.. men det är ju så sjukt gott! =)

Ikväll blev det slapp/mys o film kväll me madde. Vilket innebar att vi började på pizzabutik esplanaden me att köpa oss lite att äta, därefter upp till mig för att äta. Nära o bra att ha en pizzeria runt hörnet! :) Blev kycklingsallad för min del o kycklingrulle för maddes, sjukt god sallad! :P Sedan blev det att läsa igenom maddes hemtenta lite, alltid bra att få lite andra infallsvinklar. :) Speciellt me tanke på att jag redan har läst en liknande kurs och har haft samma lärare. kände dessutom igen deras hemtentafall, men hittade inte det sen. så måste ha varit en diskussionsfråga vi haft. 
Därefter blev det dags för vår lilla filmkväll.. Såg the last kiss, den var hmm... dramatisk samtidigt som den var komisk. Men den var ganska så bra.. tror jag :)

Nu är det snart sängen igen. Upp tidigt (kl sju) imorgon för att träna. Sedan blir det uppsatsopponering och telefonintervju från tolv.
       ♥ Anna


seg eller segast!

Dagens träning i gymmet slog nog alla rekord på seghet av mig o maggie. Var där vid elva tiden och var hemma kl ett igen.. två timmar i gymmet vid den absolut lugnaste tiden! Hmm.. vaddå sega! Att vi dessutom skrattat oss igenom typ halva tiden gör ju inte det hela mycket bättre.. Eller ja, magmusklerna har ju fått sitt iallafall.. Fast de e inte så effektivt att skratta samtidigt som man göra sit-ups.. det går inte så bra då! Men man ska ju ha lite kul me! Träffade även niklas och fick se hans solbränna sen han kom hem efter en vecka i egypten igår. Vaddå avundsjuka! Jisses, va skönt det hade varit att komma iväg en vecka.. Varför kom inte vi på den idén att man kan skriva på uppsatsen utomlands..?! :) De hade ju varit nåt!
Ajja, får väl bli senare i år istället! Afrika 2008 finns ju iallafall med i planerna! =)

Nu ska jag hoppa in i duschen o sen ska jag cykla iväg till maxi o handla en lampa o lite annat. Trodde att jag hade avklarat min sista runda på maxi före jul, men så blev det inte. En tur dit till får det bli innan de e jul.
       ♥ Anna


träning

Har nyss skickat iväg uppsatsen till vår handledare och de andra grupperna för opponering.. denna gången kan de ju inte klaga på att vi har lite skrivet iallafall. Men får se vad som sägs på seminariet på onsdag. Och nu är det snart dags för träning igen.. härligt! Kan ju säga att så mycket som jag har tränat i decembermånad har jag inte tränat på hela terminen, nästan iallafall, vaddå att ta tag i träningen i sista minuten. Frågan är ju bara hur man ska hålla uppe träningen sen. Alltså var ska jag träna de tio veckorna jag kommer bo hemma i åhus?? Friskis eller Christinas (ja, jag vet att det heter åhus träningscenter, men det känns så fel att säga det, de är ungefär samma som att säga hanöhallen o mena kvantum, det fattar ju alla att man menar ändå!) ajja, vilket ställe det blir återstår att se. Får se lite vad man har tid med me.

Idag är det om en vecka julafton, känns otroligt förvirrat! Men, men på torsdag åker jag iallafall hem. Så blir åtta dar hemma och sedan åker jag tillbaks hit till kalmar igen för att skriva klart uppsatsen! Kommer en bli annorlunda jul, helt klart!

Men nu ska jag snart iallafall iväg till gymmet träna me maggie! Ha en skön måndag!
       ♥ Anna


detta liv..

Vilket liv man har... antingen sitter man med uppsats, eller sitter man vid tv eller så sitter man vid datorn o kollar rundor på internet. Jisses, va tradigt liv! Fast idag har det iallafall blivit lite städning emellan oxå.. men de e nog det enda vettiga..! Jag behöver en person i mitt liv, de är nog bara att konstatera! Haha!
Kan iallafall konstatera att det ska bli skönt att komma hem snart. Få lite miljöombyte kan ju behövas. =)

Ikväll blev det iallafall lite uppsatsskrivande me maggie o malin. Säger bara gud vad hemskt det är att höra sin egna röst när den är inspelad. Det var verkligen hemskt. Att jag dessutom när jag frågade om BSC nästan nedvärderade vår intervjuperson gjorde ju inte saken bättre! Herregud vad kasst! Får hoppas att man inte gjort något sådant misstag på våra andra intervjuer.

Imorgon blir det träning me maggie kl elva och sedan blir det myskväll me madde på kvällen. Skönt, skönt! Därimellan ska jag iväg o köpa en ny lampa till min julstjärna. Den lampan gick visst idag, så just nu är det ganska så mörkt i mitt fönster. :(  Måste dessutom ta tag o säga upp mitt bredband så att jag kan skaffa det andra som jag har tänkt ha. Sa för mer än en månad sen att jag skulle göra det, men det har inte blivit av. Varför skjuter man alltid på alla saker som man måste göra.. ? Konstigt de där!

Nej, sova snart kanske!
       ♥ Anna


Domingo - 3 advent

Så är det tredje advent då... Oj, snart jul... hmm, vet inte riktigt om de känns som de. Ibland gör de det o ibland känns de så långt iväg. Att hitta julstämningen är svårt i år. Inte ens julsånger och att sätta fram tomtar har hjälpt. Ja, för jag plockade faktiskt fram mina tomtar och mitt sönflingsänglaspel idag.. brukar egentligen vara emot att julpynta me tomtar o änglar o allt annat innan den 23:e dec. Men i år har jag faktiskt brutit mot mina traditioner, dels för att försöka få lite julkänsla och dels för att jag vill ha mina tomtar uppsatta innan jag åker hem på torsdag. :)

Idag har det annars blivit dammsugning o städning och sedan har jag skrivit lite på uppsatsen. Men nu har jag tagit en paus, fram tills jag får besök av maggie o malin vid halv sju för att sätta ihop det som vi skrivit var på uppsatsen och för att sammanfatta våra intervjuer. Så det är vad söndagskvällen ska spenderas åt.. trevligt! :P

image211
       ♥ Anna


Sábado

Stan blev det en runda i eftermiddags. Köpte en bläckpatron till min skrivare, så nu kan jag äntligen skriva ut i svartvitt igen.. :) På Clas Ohlsson blev det även köpt ett nytt laptopfodral till just datan. Är så jobbigt att alltid ta hela datorväskan när man ska iväg bara till malin eller nån o ha datorn me. Så då fick det bli ett nytt smart fodral istälet som inte alls är lika otympligt! Det blev oxå inköpt ny nattkräm o mascara på kicks. Och därefter en inflyttningspresent/julklapp köpt till Hanna. Måste ju bara göra ett besök i hennes nya lgh på västra boulevarden när jag är hemma över jul, o då är de ganska passande att ha en julklapp/inflyttningspresent me sig oxå!

Det som jag inte fann på stan men letade efter var en svart kjol, (hittade en del men ingen som jag var på jakt efter, har för mycket krav helt enkelt) och en ny väska (ja, jag vet jag är beroende av att köpa väskor, men har nyss konstaterat att jag behöver en ny liten axelbandväska, de är så perfekta att ha när man ska ut!) Så får väl fortsätta min jakt efter detta när jag är hemma i krstd istället. Brukar ju ha förmågan att hitta det som jag letar efter men inte finner här, där istället, så jag chansar på det denna gången me.

Ikväll har det blivit en lugn kväll me Sheron o Jonna ute i allrummet. Skönt att bara ta det lugnt o sitta o kolla på tv o film tillsammans och prata lite. En perfekt kväll när man inte har lust/ork eller tid att gå ut. Nu väntar sängen o sova!

Buenas noche!
       ♥ Anna


stan

De blev ingen mer film igårkväll fastnade vid datorn istället o lade upp lite bilder på facebook o lyssnade på lite julmusik o annat istället. Det sista jag gjorde innan jag gick o la mig var att skriva ner texten på "en stjärna lyser så klar". Det är verkligen en av mina nya favoritsånger. Den är såå fin!

(tycker inte riktigt om carolas version, men låten är bra iallafall! )

Idag har jag tänkt bege mig ner på stan alldeles snart. Måste köpa lite julkort att skicka iväg. Har egentligen inte råd, Är tokfattig just nu! Men två kort ska jag skicka iallafall.. sen får resten få ett litet elektroniskt julkort istället.. känns lite opersonligt.. men när ekonomin är knapp och man är student så får folk tåla det! Har annat som jag behöver mina pengar till istället. Typ en ny bläckpatron, och biljett hem till jul.. Hoppas iallafall att jag får mina pengar från kören snart, mycket snart! De är trots allt tusen kronor som jag ligger ute med för dem, så det är ju inte en så liten summa heller.

Nej, ner på stan var det!
Buenas dias!
       ♥ Anna


Viernes

Fredagen är här o det är åter helg!

Denna dagen var det uppgång kl tio för att äta frukost innan jag skulle iväg o träna medel/puls kl tolv. Vad kul det var att träna Malin A:s pass igen. Har inte tränat det på hela hösten, motivationen o tiden har inte riktigt funnits där, plus att mina underbara träningskompis, maggie, inte har klarat att träna så mycket jympapass under hösten. Men idag gick det bra, så duktigt av henne! Lunchpasset på fredagar är verkligen speciellt, men man kan inte annat än att tycka om det. Så grymt härlig musik, en alldeles perfekt blandning av... ja, ALLT! Efter träning blev det hem till mig och sedan kom även Malin, och därefter var det dags för vår tredje telefonintervju. Den gick mycket bra! Fick mycket nyttig information som kan vara till nytta för vår uppsats och för att lösa just vårt problem. Gött!

Ikväll blev det en tripp till maxi o handla. Sista handlingen innan jul! Sen blir nästa handlingstripp till maxi igen när jag kommit tillbaka den 29:e, lär ju vara lite tomt i kyl o frys då.. Sedan har kvällen spenderats hemma, blev lite fredagsmat i form av wok me kyckling o nudlar och sen ett telefonsamtal me mamma o pappa. Äntligen har det löst sig me mammas jobb.. Så nu har hon jobb nästa år me.. Skönt för henne! Dessutom kommer hon vara ledig vid alla lov framöver, så hade jag med viljat ha de... =) Fick även veta att mammas farbror har gått bort, så nu är det inte många Dahlqvistare kvar i släkten iallafall inte av de äldre.. :( Får väl se när den begravningen blir om det är så att man ska med på den eller inte. Vet ju inte om jag orkar med en begravning nu igen. Mormors var lagom jobbig. Klarar ju inte ens av att se en begravning på tv utan att jag ska brista i gråt och komma att tänka på den igen. :(

Blir film hela kvällen ikväll, såg på Legally blonde innan på fyran.. Vet inte hur många gånger jag sett den filmen nu.. men varje gång är den lika bra! :) Det gillar vi! Och nu ska det bli ännu en film har jag tänkt. Vilken det blir återstår att se, har några att välja mellan..

Miss u!
       ♥ Anna


trött som en gnu

Gud vad trött jag är ikväll.. eller ja har nog varit det större delen av eftermiddan. Vi hade ju telefon intervju i eftermiddags me.. efter många om o men. Fick inte tag på personen i fråga de första gångerna vi ringde. Men tjugo minuter efter avtalad tid så fick vi äntligen tag på henne. Dock kan jag inte påstå att jag var så himla med i samtalet. Tur att maggie pratade o jag bara skrev, upptäckte nämligen när jag lyssnade igenom en del av det senare att jag hade missat en hel del. Så kan ju bara konstatera att telefonintervju ska man inte ha när man är trött, de bådar inte så gott!

Ikväll blev det soppa till middag. Var riktigt länge sen jag åt det o börjar bli trött på mina vanlig vardagsmat, det blir ju lite enformigt i längden. Fantasin är ju inte allt för bra när man är själv. Men idag blev det som sagt lite oväxling, potatis o purjolök soppa blidde det med lite korvslantar i me. Det var riktigt gott! Har frusit hela eftermiddan me nästan så var skönt att äta något varmt.

Nu ska jag krypa ner i sängen o värma mig under täcket. Känner att det börjar göra ont lite varstans i kroppen nu me, så är bäst att min kropp får vila sig lite efter dagens bravader. Lite sömn, luciatåg o gymträning me lite nya övningar tar på krafterna!

Sov sött!
       ♥ Anna


Lucia

image208
(bilder från förra årets lucia på bbs, med mig som lucia. :))

image209Så har det blivit lussande i år me och det gick ju bra. Ericsson var lyckat som vanligt, har nog aldrig gått så vidare fel där.. det enda som blev fel under lussandet var när vi skulle gå ut.. Malin fick för sig att de skulle börja gå efter lucian, o det var ju fel.. så blev lite lätt förvirrat där. Men det löste sig ju ändå..
En annan sak som hände var att Olof, jag o Björn lyckades bli utelåsta när vi skulle gå o äta frukost innan lussandet, då vi råkade komma lite efter de andra. Kan ju konstatera att Ericsson är ett mycket säkerhetsmässigt företag! Man kommer inte in utan kort o kod. Fast så är det ju på de flesta ställen iofs. Men efter lite knackande o tack vare att jennys pappa tyckte det saknades stjärngossarna så kom vi in och fick frukost vi me.. :)
Lussandet på BBS gick oxå bra. Tyckte vi var lite ostämda o osynkade under sankta lucia när vi kommit in i salen. Men sen gick de bra! Fick mycket positivt från de som lyssnade o tillhör kören. =) Anette tyckte det lät superbra, kul att höra det från en som verkligen säger vad hon tycker o tänker!

Lite tradigt när det var slut sen bara. Då blev det verkligen konstaterat att nu ser vi antagligen inte vår körledare Anna mer, för till nästa termin flyttar hon till jönköping.. Tradigt, tradigt! Det blev ju även konstaterat att jag kommer inte vara med igen förrän v 14.. Känns jättelångt fram nu.. Men så är de! Man kan ju inte få allt, haha!

Väl hemma efter lussandet, så blev det att byta om o sedan iväg till gymmet me maggie för att träna.. o därefter blev det vidare till meddo för att sola lite. Var skönt, men höll nästan på att somna i solariet så trött jag var. Tog ju ett tag innan jag somnade i natt o när man väl somnat skulle man upp nästan direkt igen. Kändes så iallafall! Men de blev trots allt tre timmars sömn i natt. Så i natt lär jag nog inte ha några problem med att varken somna eller sova!

Har fått ett antagningsbrev från kursen advancerat friluftsliv som jag sökt till våren. Det innehöll även planerat schema upplägg... Var ju kanske inte det mest positiva att se att alla fredagskvällar och lördagar från den 18:e april till den 17:e maj är lagda åt kursen. Fast kan ju bli ganska så kul o nyttigt för just mitt scoutledarskap att gå denna kursen. Är ju helt för mitt egna nöjes skull jag sökt den kursen och inte till mitt framtida yrke precis. :) Får fundera lite till på hur jag ska göra där..
       ♥ Anna


tvätt o förberedelser

image205

Då har denna dagen passerat oxå, och som vanligt har jag inte fått allt för mycket gjort. Eller nja.. kanske ändå. Har tvättat mellan elva o fem blev det fem tvättar, det kan man påstå vara effektivt! Speciellt me tanke på vår ganska så sega tvättmaskin. Sedan har jag slått in alla julklappar och gjort dem så fina så.. Skönt att ha det gjort innan jag åker hem. :) Är då bara en julklapp kvar att köpa.. farfars, o den är sjukt svår.. har ingen aning vad jag o brossan ska köpa till han. Får nog bli en sista minuten runda in till krstd när jag är i åhus innan jul o se om jag o emil hittar nåt då.. =)

Imorn är det då lucia, så då ska man upp vid kvart i fem. Ska försöka lägga mig någorlunda tidigt i kväll bara för det.. får ju dock se hur det går, är ju inte allt för duktigt på att gå o lägga mig tidigt. :S Men, men!
Den enda funderingen jag har nu är om jag ska duscha ikväll eller imorn bitti.. får ju dock gå upp ännu tidigare isåfall om jag ska hinna duscha me, men det är ju ett rätt så bra sätt att vakna på iallafall.. hmm.. får fundera lite till på de.. Har iallafall strykt lucialinnet ikväll, så att man slipper tänka på de imorn bitti o ljusmanchetten är oxå fixat, me låtrdning o verserna på de låtarna som man är osäker på. Är rätt skönt att man inte är lucia i år, för då brukar man ha noll koll på vilka låtar det är som ska sjungas o vilka verser som kommer efter varandra o allt! Fast har ju iofs gått bra ändå..

Nej, nu ska jag iallafall se på finalen för TopModel.. spännande de e nu!
       ♥ Anna


nu är det definitivt...

ja, det är det! o nu undrar ni kanske va jag pratar om.. Men jo det ska jag berätta. Har äntligen fått veta antagningsbeskedet från VHS nu till vårens kurser. (okej, fick veta det redan i måndags kväll, men har helt glömt bort att skriva det här.) Jag kom iallafall in på allt jag sökt utom en kurs då, eftersom man max kan bli antagen till 45 p. Så nu blir det nationalekonomi i kristianstad v 3 -13 och sen är ju frågan om jag ska tacka ja till alla tre kurserna som jag är antagen till de sista perioderna i kalmar eller om jag endast ska läsa två o vilka två ska det bli isåfall?

Alltså alla dessa val som ska göras, gör ju att man bli helt förvirrad o tänker en massa extra. Det är lite jobbigt! Men som sagt livet är fullt utav val o ibland är det mer och viktigare val än annars som ska göras.

Fick även ett förslag igår att jag kan ju söka jobb lagom tills jag kommer tillbaka till kalmar igen, så kan jag jobba lite extra i vår o sen fortsätta jobba i sommar.. Är ju nämligen så att jag både kan behöva arbetslivserfarenhet innan jag är helt klar och dessutom behöver jag pengar om jag nu ska åka till afrika i slutet av sommaren me.. Så det tyckte jag lät som en mycket bra idé. Men då tror jag inte att jag hinner läsa tre kurser samtidigt, även om de bara är på halvfart alla tre. Hmm, det tål att funderas lite på, har ju fram till den 28:e på mig att bestämma vilka kurser jag ska tacka ja till. =)
       ♥ Anna


typisk skåning.. eller?! ´Du vet att du är från skåne när...

Måste ju bara checka av för att garantera att jag är skåning... :) Listan kommer från gruppen 'du vet att du är från skåne när...' på facebook

d
u bara är svensk i ditt pass och under Hockey VM
nja, vid vissa fler tillfällen.. men skåne är ju skåne.. :)

flaggan är gul och RÖD, inte blå.
jajemen!

det som gör dig mest förbannad med facebook är att det inte finns network : Skåne
har aldrig tänkt på de, men skulle ju va nåt!

du kallar pommes frittes för stolpa-päror.
nja, har inte nyttjat det allt för mycket...

du grinar gott vid vägskylten som välkomnar alla bilister och resenärer till Helsingborg, då den lyder " Välkommen till kontinenten". Du vet att det är sant!
ja visst!

Älta är något man gör, man bor inte där (det ligger i sthlm).
så sant så. 

du känner dig "hemma igen" när du landar på Kastrup efter en utlandsresa. 
Ja, fast det är ju himma o inte hemma.. :P

du säger "Saar vi" i telefonen och 08an du pratar med inte fattar att ni ska lägga på.
nja, tror inte jag använt det så mycket.

du vet hur du är när du är en "jävla kådda jävel"
ja, det känner jag väl till.. fast kan ju även skrivas med o istället för å.

du förstår hur man är om man är en " fubbick"
det vet jag

du beställer en "cocka" i stället för en "cola"
inte nu längre, men när jag var mindre nyttjades ordet cocka mer än väl..

det är helt vedertaget att kalla någon pittögd när de egentligen skelar.
jajemen..

du vet att träabonnor är ett par skor.
Of course

allt norr om hallandsåsen e Norrland !
Ja, folk påstår ju att jag bor i norrland.. men vet la inte om jag håller me.

du kallar din far før utbøling eftersom han flyttat till Laholm !
nej, med tanke på att det inte inträffat så kallar jag inte far för de. Men mamma skulle kunna kallas utböling, är ju trots allt inflyttad till skåne från östergötland. ;)

du kallar choklad drycken pucko før 08:a
Hänger inte riktigt me i tänket här... så nej!

du vet att du är från skåne när du använder ragghosor redan på hösten.
ragghosor är sköna när som..

du är från skåne när du säger hosebysor i stället för strumpbyxor.
Nej, men kalasbrallor var det va carro?? :)

du vet att mög kan ersätta i princip vilket ord som helst när saker inte riktigt går som du har tänkt.
Mög är ett bra ord.

du handlar på Netto och är lika förvånad varje gång för att något väldigt vanligt bara inte går att hitta.
Nej, var ju nästan snarare tvärt om för för två år sen iallafall.. Då kunde man hitta skånemejeriers mjölk på netto i Kalmar, ovanligt!

rullebör är ett måste för din trädgård.
Ja, de är ju ett måste, perfekt solstol me.. :)

hodda och luda är nåt man faktiskt bor i.  
ja, de skulle man kunna påstå

du inte har en huskatt utan en bonnakatt.
Helt rätt, huskatt va e de för nåt påhitt

du vet att päror inte betyder päron.
Oja!

världens bästa förolämpning är ålarens.
Vad annars liksom... är ju från ålaparadiset me så, helt klart!

det är fem lommor på dina nya "jins", utan lovor om "jinsen" var dyra.
Så solklart! lemmor o jins, finns de en härligare dialekt än skånskan..

du kallar andra eller har själv blivit kallad snäckan.
jajemen.. det är väl vedertaget..

du vet att Hallands Väderö inte är förbehållet landskapet Halland
Japp!

du skickar din nya icke-skånska arbetskollega till bageriet för att köpa fyra "fubickar" till avdelningsfikan...
Nja, tror inte de.. men stavas det inte fubbickar? :S

du säger snydelase istället för en näsduk eller lase istället för trasa.
snydelase, nja.. lase, jajemen!

du anser att stockholm är norra Sverige.
nej, inte riktigt.. visst att jag åker norrut, men kanske inte så lång som till norra sverige..

du inte säger groggvirke, du säger blannevann. 
Självklart! blannevann ska de va inge annat!

du inte reflekterar över om du kollar på dansk eller svensk TV.
Jo, de gör jag ju.. oftast!

du insett att DMI har nästan 250% fler rätta väderprognoser än SMHI 
De e sant

du vet att lättmjölk är röd, mellanmjölk blå och standardmjölk orange.
Absolut! allt annat är förvirrande..

du inte skrattar för att det står "Bøger", med stora neonbokstäver över en affär - det är en bokaffär.
nej, iallafall inte när man är i västra delarna av skåne

du aldrig gör bort dig vid biljardspel i Danmark genom att skrika "Boll i hand", du känner redan någon som har gjort det.
Nej, men skulle ju aldrig få för mig att åka till danmark för att spela biljard när det finns BK (biljardkompaniet) i Krstd.

patriot som du är, plötsligt inser att du sitter och försvarar Mikael Wiehe eller Eva Rydberg fast de egentligen ger dig kalla kårar.
Båda två är ju bra! Rydberg är bara bäst, så skön humor!

L.A, i första hand är en förkortning för Landskrona.
Naje..

du blev kallad "hjarrtat" någon gång som liten.
Säkerligen..

du grinar när stockholmare vill gräva loss Skåne, de gräver ju bara bort Sverige.
Så sant!

du grinar = du flabbar.
så rätt, så rätt

grinar och flabbar = skrattar.
vad annars liksom...

du äter rabbemos till din falukorv.
De händer väl.. rabbemos är sjukt gott. Men gör ju aldrig de.. ska kanske göra de nån dag?!

du vet våren har kommit när rapsen blommar.
Ja, gult så långt ögat kan nå!

Zoegas - helst Skånerost, är det enda kaffe du dricker.
Nja, inte de enda. Är ju godast på skånevann.

snacket om Christian Tyrann gjorde dig hemskt förvirrad i skolan.
visst e det samma som christian den 4:e??? Så, ja!

du inte fattar varför folk åker till fjällen, alperna ligger liika nära och backarna är dubbelt så långa.
Alperna är vackra. Men de svenska fjällen är ju just fjällen!

du kommer ihåg de två jular i ditt liv då det varit snö, eller kommer ihåg och kommer ihåg, du har svaga minnen av en tomte och lite snö, eller?
Några fler än så har det nog varit..

du hoppas att Skånes alla grävmaskinister skulle vilja alliera sig för att vi en gång för alla ska frigöra oss från de självgoda stockholmarna.
Nja, tycker ju om mina stockholmare.. :)

derby innefattar två av följande lag Malmö FF, Helsingborgs IF, Trelleborgs FF.
Ja, de o några till.. typ Åhus IF o Horna BK - där snackar vi derby!

Hipp Hipp, är det roligaste du någonsin sett på TV.
ja, bland de roligaste iallafall

du tycker att Snapphanarna är bland de modigaste män som levat.
Helt klart, snapphane som jag e..

när du glider runt i din kommun och faktiskt kan dra en och annan anekdot om var slagen om Skåne stått.
Åhus omnejd kan jag ju.. o österlen o lite till

du skrattar åt Björne, eftersom han och Snigel aldrig skulle ha en chans mot Bamse og Kylling.
Nja, men nästan!

ja, du växte upp med två Bamse - världens starkaste björn och världens mest metrosexuella björn i röda gummistövlar.
That´s right! Bägge två lika bra..

du får något drömskt i blicken när någon utbrister "Undrar hur det hade varit i Skåne om vi tillhört Danmark?".
nja.. nån som sett mig sån??

någon säger "det var bättre förr" och du tänker "ja, innan 1658 någon gång".
hmm... tåls att funderas på... =)

du eller någon du känner, har redan, eller har funderat på att tatuera den Skånska gripen.
Nej, inte va jag vet

Skånetrafikens sommarkort väcker idéer om att turnera med buss en vecka och prova på att stoppa fötterna i myllan på minst 25 ställen - något som naturligtvis aldrig genomförs.
Buss en vecka runt i skåne.. så lång tid behövs inte.. Skåneresan i trean tog knappt en dag o då hann man med hela Österlen o lite till..

du hejar på HIF/MFF och ger dig aldrig i en diskussion mot någon som hejar på det andra laget. När du däremot träffar någon som inte hejar på HIF/MFF, men som klankar ner på motståndarlaget så försvarar du dem, fast du naturligtvis aldrig skulle erkänna det för din ärkefiende.
Nej, inget av dem.. men de sista kan nog stämma ändå..

du pratar flytande Danska efter för stort intag av världens antagligen bästa öl.
efter Öl, antagligen inte.. Men efter några cider, vin, o drinkar har någon nog påstått något sådant.. eller ja, iallafall redig skånska..

du tittar på Carlsbergsreklam och tänker "vaddå probably, det är världens bästa öl".
Enligt Pappa är det solklart så, jag känner att jag inte har någon talan då öl inte riktigt är i min smak..

Dansk, är mycket närmare besläktat med ditt språk än svenskan någonsin kommer att bli.
I vissa fall kanske.. förstår ju iallafall danska ganska så bra.. så länge de är själlandsdanska då!

Köpenhamn är det första du tänker på när någon säger huvudstad.
Nja, inte precis.. Fast har ju varit i köpenhamn ett antal gånger fler än i sthlm.

du blir stolt när någon pratar om det Danske gemyt.
det kan jag nog hålla me om..

du vet att pantofflor inte är ett par skor.
de e ju solklart!

"tollor" är däremot funktionsdugliga skor du stukade fötterna i som liten.
Ja, de är bra.. användes mycket flitigt när jag var liten, fast tror aldrig att jag stukat fötterna i tollor..

du hade kommit på minst ett "bombsäkert" sätt att smuggla in alkohol från Danmark innan din fjortonårsdag.
Nej, hade annat för mig då..

du eller någon du känner har fasansfulla historier att berätta, om hur du/den du känner, suttit i ett vitkaklat rum hos tullen och fasat för helkroppsvisitering, eftersom det visade sig att det inte alls var enn bombsäkert sätt.
som sagt never done.. hade man bott i hbg eller malmö så kanske man hade haft någon erfarenhet av de..

någon av dina tre första fyllor grundade sig i för mycket rebenshopen/aperetif(den med fågeln på "den söte, söte, goe, goe)/pepiño.
fyllor vet jag inte.. men pepiño var inblandat någon gång, och är fortfarande mycket gott att blanda. Rebenshopen har nog iofs varit med i nån fylla under gymnasiet sådär.. men är inget som jag gärna dricker. Läbbigare vin får man leta efter..

vokalerna var det svåraste med att lära sig läsa och skriva i skolan - speciellt om du är från Lomma.
De minns jag inte. minns bara att vi rabblade hårda o mjuka vokaler för jämnan i låg o mellanstadiet.

du köper Ramlösa och inte Raaaaamlösa.
Helt klart, Ramlösa heter de o inget annat!

du inte behöver fråga vad en "rullebör" är.
Nej, de vet jag mer än väl..

en flaska Skåne akvavit alltid står på bordet vid högtider.
Ja, det tillsammans med Absolut Vodka.. :)

du inte börjar gråta för att systemet är stängt, för på andra sidan Öresund är det alltid öppet.
Nja... lite långt o åka kanske.

det bara finns ett berg - Kullaberg.
haha.. Kjugekull o Stenshuvud då??

Tomelilla, Skurup, Höör och Klippan är lika självklara i din värld som London och Paris.
Jajemen.. går inte att undgå

röv inte alls är något vulgärt.
Definitivt inte!

någon pratar om Bob Marley och du kan svara "Vet du att han sa att det bara finns två platser i världen där de kan spela reggae? På Jamaica och i Skåne".
Så sant o josbaren på jiingi!

"rövjärn" lätt ersätter en hel harang av svordommar.
För min del nej.. men de är ett ganska så bra ord att ha..

"räligt" bara är din synonym för något som är fult, otäckt eller äckligt.
En mycket bra synonym me!

"balle" är en del av rumpan eller något runt.
Ja, skånska är så härlig.. man sitter på ballarna o inget annat!

någon säger något som du inte tror på och du utbrister "ah, du snackar".
Ett underskattat ord, funkar till allt ju!

du fiskar sill ( strömming är bara små mesiga sillar).
Så klart, sill är det som gäller! Strömming har de bara uppåt landet

du känner dig hemma var som helst i världen bara någon pratar skånska.
De är faktiskt mycket sant

du blir förbannad av att läsa om befrielsen av Skåne, när det i själva verket borde stå ockupation.
är allt lite delad i denna fråga..

du, eller nån du känner, eller någon som du känner, känner, känner Peps.
De finns de säkert..

du käkar pölse på fyllan.
Det har nog hänt nån gång, pastamannen är det som gäller annars! Bättre fyllemad finns inte!

spiddekaka är något som du, varken du gillar det eller inte, äter med andakt, eftersom du vet att det är ett mycket tidskrävande hantverk.
It´s lovely! Så gott så!

sillamjölke är förolämpning som du antagligen aldrig använder, men om du ser någon som är riktigt klen så vet du att du skulle kunna kalla honom det.
ja, det skulle ju kunna hända

du har långa utläggningar om hur fantastisk dansk senap och sandwichketchup är.
Nja, äter varken senap eller ketchup.. men tollarpsenapen är mina föräldrars favorit..

du blir förvånad att mölla faktiskt kallas för väderkvarn på rikssvenska.
ja, mölla är ju mycket finare o bättre definierande..

du fortfarande blandar ihop Skåne län med Kristianstad län och Malmöhus län.
Nja, har lärt mig att skåne län är både ock nu... men det tog ett bra tag innan man kom ihåg att säga Skåne län istället för Kristianstad län

du vet att Öresundståg går mycket fortare än Pågatåg, detta för att Pågatåg stannar ungefär var femtionde meter, men det ger dig å andra sidan tillfälle att prata om festliga personer som "Panelkungen".
Nja, så sega är de kanske inte. Men nästan!

du aldrig har tråkigt - men ibland har du tradigt och då läser du det här.
Tradigt är väl använt och en sjukt bra synonym för just tråkigt... e mycket lättare att säga tradigt me ju..

Sverige består av Skåne och norr därom liggande fäbodar.
Fäboar heter de ju.. :)

Annat typiskt skånskt är:
'vart ska du hän' - är detsamma som 'vart ska du'
den som inte hört mig säga hän, har inte umgåtts me mig tillräckligt!

Nimt - är ett bra ord för just det som är nimt!
Ett ord som kan definiera det mesta som är bra.. =)


Då till frågan kan man anse mig som skåning..  mmm, själv anser jag ju det.. :)
       ♥ Anna


övning till lucia

...var det ikväll på kören då. Det gick bra... tillslut! Var vissa låtar som lät lite halvdant, då vi inte hade någon basstämma. Men efter lite testande fram o tillbaka så lät det fint o bra till slutet ändå. Det är ett intressant fenomen detta om när lucia kommer på tal. Helt plötsligt går kören från att vara runt trettio till att bli runt tjugo pers. Vad gör resten då som gör att de inte kan vara med o gå lucia kl halv åtta på morgonen..? Det tål att tänkas på..!
Men det kommer allt låta bra på Ericsson och BBS ändå.. det ska vi se till. I år har vi dessutom lyckat prata till oss så att vi får sjunga i Ny200 på BBS. Jippie, äntligen en sal som inte är ljuddämpad utan istället har härlig akustik o rymmer 150 pres...kan det bli bättre!?!
Okej, då... jo, det kan de ju.. Att sjunga i Atelje Lyktans lagerlokal slår det helt klart. Där är grym akustik, det upptäckte vi som var med i Åhus lucia 2002... Helt underbart att sjunga i den lokalen.. :P Men som ordspråket säger "vad vore väl en bal på slottet".. Man kan ju inte alltid få en lagerlokal att sjunga i. Även om man gärna hade velat... =)

image203

Har kollat rundor o läst bloggar i eftermiddag o kväll igen.. (Som vanligt!) I´m addicted to read blogs. Hittade en väns blogg o läste hennes referat från jiingi i somras. Vilka skratt och återblickar man fick.. Härligt! Var även inne en runda på maggies blogg o fick syn på bilder från våra fester sen vi flyttade till kalmar. Oj, vad man har glömt och vad kul det var att se bilder från hela tiden (2,5 år) som har passerat. Nostalgi! (om man nu kan anse två o ett halvt år som nostalgi, de e la lite på gränsen)... =)

image204

       ♥ Anna


one done, three to go..

Första intervjun för vår uppsats är avklarad, gick ju bra, men var ju inte utan komplikationer. När vi först skulle ha intervjun, så kunde inte vår intervjuperson. Så fick flytta fram den tre timmar. O var vi inte nervösa vid första samtalet, så var vi iallafall det till det andra. Jösses, vad nervösa vi var innan den började. Det är verkligen stor skillnad på platsintervju och telefonintervju. Telefonintervju är såå mycket jobbigare, iallafall för nerverna! Men nu har vi en avklarad av fyra, så bara tre kvar nu. Hoppas de oxå går någorlunda bra de me.

I o med att det blev lite tid mellan när vi skulle haft intervjun och när den blev, så hann vi med att ordna intervjufrågorna till de andra intervjuerna, skriva lite på uppsatsen o ändra det som vi skulle ändra i kapitel 1. Till och med Metodkapitlet börjar bli hyfsat med text och förklaringar nu. =)

Ikväll blir det övning till lucia på torsdag. Då ska man kanske äntligen få koll på de två melodierna som jag verkligen inte kan komma ihåg.. Kommer bara på orginalmelodierna, men är inte de vi ska sjunga. Är bara lite förvirrande när man helt plöstligt ska läsa sig en ny melodi på en låt som man kan utantill o flytande sen högstadiet typ..!
       ♥ Anna


Nobel...

image200

Inte så länge mellan inläggen för tillfället. Men kom på lite till som jag hade tänkt skriva i förra men glömde bort. Lite dåligt minne? Jupps, de kan man påstå!

E ju nobeldagen idag, de innebär ju nobelmiddag ikväll, trevligt! Eller ja, trevligt för de som ska på den middan ju. Själv får man väl gå på middan via tv:n.. ehh... Nej, kanske lite! Dock kollade jag faktiskt på fredsprisutdelningen i oslo innan. Var stående ovationer efter Al Gores tal, de e ju lite ovanligt! Men det var faktiskt mycket bra oxå. Själv är de nog lika me omöjligt för mig att få ett nobelpris, o är ju inte precis så att det är något jag strävar efter. Fast omöjligt är det ju inte, skulle ju kunna bli forskare inom ekonomi och ta fram någon bra och givande modell ur ekonomisk synvikel.. men de känns väldigt långsökt för tillfället.. !

Att det är nobeldagen idag innebär ju me att det endast är två veckor kvar till julafton o tre veckor kvar till nyårsafton. Med risk för att upprepa mig så kan jag bara säga jisses vad tiden har gått snabbt, speciellt denna hösten. Känns som att det inte var så länge sen jiingijamborii o scouternas dag på liseberg, men det är ändå 5 respektive 3 månader sen. Oj,oj.. känns ju som igår! Helt sjukt va tiden gått snabbt! Är nästan så att man inte hinner med riktigt själv i tiden. Kommer våren gå lika snabbt, så är ju jag snart klar..! hmm.. är nog inte riktigt redo för detta :S Får väl hoppas på att våren kommer gå så sakta så att jag hinner med att fundera ut vad jag ska göra i sommar o nästa höst iallafall.. =)

Well, well, Nu, ska jag återgå till nobelprisutdelningen o intervjuerna på tv och samtidigt slå in lite julklappar. Är bäst att göra det nu, innan det blir mer uppsatsskrivande o sånt. Sen ikväll är det julavslutning på scouterna. De blir nog bra!
       ♥ Anna


måndag v 50, nu känns det som att uppsatsen är på rätt väg

Har nyss haft malin o maggie här o suttit o skrivit ihop intervjufrågor och ringt till företag och andra viktiga personer.  Det gick mycket framåt! Har nu tre telefonintervjuer för uppsatsen inplanerade i denna veckan och nästa vecka blir det antingen en telefonintervju till. Det känns verkligen som att uppsatsen är på framgång nu. O effektiva är vi me. Skrev ihop intervjufrågorna till morgondagens intervju på knappt en timme o blev nästan 30 stycken... Får hoppas att de räcker för att få fram den nödvändiga fakta som vi behöver för vår empiri. Men det borde de göra. =)

Igår kväll blev det då till domkyrka för att kolla på luciakröningen och sedan lussebak hos madde. Bättre julstämning kunde man ju inte få. Luciakröningen var mycket fin. Fast kören sjöng faktiskt lite falsk på vissa ställen. Dock var lucian o tärnorna riktigt skönsjungande... ville bara joina o oxå få stå där o sjunga. Lucia är verkligen min favorithögtid av dem alla, och helst ska jag ju då vara med o gå lucia. vill så gärna vara med i ett utvalt luciatåg igen.. Var ju så kul när man var med i Åhus lucia o gick runt på företag o ålderdomshem o spred ljus, sång o glädje. Är en sådan underbar känsla, o även om det var jobbigt att lussa en hel dag o lite till, så var den glädjen man fick tillbaka överväldigande och slog allt det jobbiga flera gånger om. Men i år blir de ju iallafall två luciatågsgående för min del. Dock är det första året sen jag flyttade till kalmar som jag inte är lucia.. Lite tråkigt, är ju kul att vara lucia, fast skönt att slippa stearinet i håret.. de är inte så kul att ha.

Lussebullsbaket hos madde igår kväll gick tokbra! Hade så kul o de blev så bra så! Goda o fina, smakar alltid så gott när det är hemmabakade lussebullar. Självklart blev de lussebullsfika när vi var färdigbakade me. Gott!

Lite frestande bilder... enjoy!
image198

image199
       ♥ Anna


Annadagen!

Idag är det då Annadagen! Dvs min namnsdag och dagen då lutfisken ska läggas i blöt. När jag var mindre fick jag nån gång ett namnsdags kort där det stod om Anna, vad namnet betyder och var det kommer ifrån. Men nu vet jag inte ens vart jag har det. Hade varit kul om jag hittat det. Men troligtvis finns det i åhus nånstans.

Såhär stod det på Wikipedia:
Annadagen är det den 9/12. Enligt legenden hette Jungfru Marias mor Anna, men det är inte säkert att det är just Jungfru Marias moder som ihågkommits annadagen.
Enligt folklig uppfattning gick Anna med kanna denna dagen dvs. julölet skulle vara färdigbryggt denna dagen. I andra delar av landet har det varit sed att påbörja bryggningen av julölet på Annadagen. Lutfisken skulle också läggas i blöt.


Och för att läsa mer om Anna hittade jag detta här...
ANNADAGEN
Annadagen är en bråd dag. Många sysslor ska hinnas med just denna dag: Lutfisken ska senast denna dag läggas i blöt, julljusen skall börja stöpas och julbyket och julbaket inledas. Julgrisen som garanterar färskmat till jul skall slaktas i dessa tider. Men man kan pusta ut med ett litet gästabud, julölet skall nu nämligen vara klart för avsmakning. "Anna med sin tomma kanna dansar fjorton dagar före jul", sägs det allmänt i svenskbygderna. I Sibbo är man mer explicit: "Anna, min fru, femton dar före jul, hämt in brännvinskannan".
Väderlekstydor att lägga bakom örat: Om det regnar Annadagen, blir även julen regnig (åtminstone i Houtskär) och om Anna braskar, blir det kallt under julen, slaskar hon blir det milt (Sibbo).

Ja, får hur väl vädret stämmer och hur det blir under jul. Just nu är det ganska så milt.

2:a advent idag me.. mysigt! Blir ju lussebullsbak me madde i eftermiddag o kväll o antagligen blir det iväg o se luciakröningen i kyrkan me..julstämning!

image197
       ♥ Anna


this evening

Så sitter man här igen.. Jisses vad dött det är på helgerna för tillfället. Inte mycket som händer. eller jo, lite. Ikväll blev det att äta på studentpuben me Madde, Emma, Lisa, Manda o lite till folk innan en del av dem skulle in på kåren o jobba. Va gott o trevligt. För min del blev det hem o kolla på tv, var sjukt sugen på glass me.. Men då jag inte hittade nån glass i min frys, vilket jag hade alldeles för mig att det skulle finnas, konstigt konstigt! Så blev att jag gjorde mig fruktsallad o hemmagjord chokladsås istället. E ju gott de me o nyttigt! eller ja, någorlunda iallafall! :)

Imorn är det då lussebak me madde som är inplanerat. Ska bli så gott! o skoj! o allt annat! Juligt, juligt!

Kom nyss på att om två veckor är jag hemma i åhus för att fira jul. Jisses vad denna hösten har gått fort..Man hinner ju knappt me. Och i nästa vecka får jag reda på resultatet om jag kommit in eller inte, spännande!

Men nu ska det bli lite tv igen. Sen blir det nog sängen vid tolv. Tänkte skriva lite på uppsatsen imorgon nämligen.
       ♥ Anna


grattis mamma

Mamma fyller år idag, o som de senaste åren så är jag 20 mil iväg.. Hade tänkt att jag skulle ringa o gratta mamma idag, för det hör ju till, men självklart hann honinga mig innan dess o undrade om jag glömt bort att hon fyller år. Herregud nej, de är väl självklart att jag inte gjort det. Fick lätt förklara för henne att jag har haft fullt upp sen jag vaknade idag o därför inte haft tid att ringa,(okej, det var bara lite blånekande i det, men sov till tolv - halv ett idag o sen har jag varit ute o gått me madde o varit o handlat, så har ju inte riktigt hunnit med att ringa till mammsi. Men därför får det blir ett stort grattis här me.. GRATTIS mamma! Fick dessutom höra att mamma, pappa o brossen skulle till mammas jobb i kväll o äta julbord o kolla på Bra Vibrationer med gästartist Anna Book. Var fullsatt men Lotta lyckades hittade tre platser till mamma, så att hon kan fira sin födelsedag! Schysst ekonomi- o personalchef mamma har.. Jag vill ju oxå me.. Attans att jag är i Kalmar i helgen. Men nästa år då ska jag iallafall inte missa hennes födelsedag, då blir hon ju 55, så det kan inte missas!
Grattis Mammsi
image195


Barnvaktandet igår gick mycket bra. Var lite segt dock från dess att embla o miriam gått o lagt sig till dess att deras mamma kom hem. Tre timmar att spendera i en annans hus är ganska segt, men hade en gosig o mysig katt som sällskap iallafall.. härligt! :) När jag väl var hemma vid halv två så var jag ganska så trött, skönt att äntligen få sova, men vid halv tre vaknade jag av att det var efterfest i korren. Så den höll en vaken sen ett tag. Visst att det är en ganska så tyst korridor och då menar jag knappt lyhört alls, har både tjocka väggar o dörrar. men när klockan är tre på natten, så är det inte så tyst längre. Då är det istället toklyhört! Men tillslut lyckades man somna om igen.. :)

mitt söta sällskap
image196

       ♥ Anna


uppdatering..

Om en timme ska jag i djurängen o vara barnvakt. Har kollat upp på kartan så att jag hittar dit me nu.. kan ju vara en fördel. Den enda som jag inte vet är hur lång tid det kan tänkas ta att cykla dit. hmm... men det borde nog ta en kvart. iallafall när man inte vet riktigt vart man ska. :S Jaja, de löser sig.. =)

Ja, det har ju då blivit några telefonsamtal idag.. dock tog maggie på sig att ringa till företagen, snällt, snällt! Så nu har vi en telefonintervju bokad me. Gött gött! Det går framåt me uppsatsen iallafall, skönt! :)

lite go pepp-musik..
       ♥ Anna


telefonsamtal...

Sitter här o funderar på om vi sa någon tid vi skulle ses idag.. eller hur det nu var? O isåfall, vad sa vi för tid. Hmm.. blir nog att ringa malin o höra, o sen när jag ändå är igång kan jag ju ringa till frissan me o boka tid. Har haft det i tanke hela veckan. Men sen har man glömt bort det lika snabbt o kommit på det igen när det varit dags för att sova eller liknande. Lite sent kanske.

Ikväll är det då Idolfinalen. Spännande, får dock se om det blir att jag ser den ikväll eller om det blir reprisen på söndag. Ska ju vara barnvakt ikväll till Embla o Miriam så är ju de som bestämmer vad vi ska kolla på.. men kan ju alltid försöka övertala dem att se på Idol! :P

Nej, dags att ta tag i dan o göra nåt nu. Ett samtal är redan avklarat, så dags för nästa nu. Sedan ska det ringas runt till företag i eftermiddag.. va jobbigt de känns, jag tycker verkligen inte om att ringa till folk som jag inte känner, o egentligen inte ens till folk som jag känner.. vaddå Telefonskräck! Men det måste göras, o att lägga över alla samtal på maggie o malin är ju inte så snällt, så är ju bara att ta tag i det.

En bra låt i en bra film.
       ♥ Anna


vilken katastrof

Såg på Update på trean som vanligt ikväll o då fick jag höra att det var det sista update då treans chef har bestämt att de inte behöver ha ett nyhetsprogram. Vilken katastrof, Update kl 23:00 är ju det viktigaste på hela kvällen, (eller nja, viktigaste är det kanske inte, men ändå). Det var ju så passande att få en snabb nyhetsuppdatering av vad som hänt under dan runt den tiden. Men nu ska den läggas ner. Var ska jag nu få mina tv-nyheter... hmm, detta blir att fundera på. Man måste ju få lite tv-nyhetsuppdatering om dagarna me. Inte endast Rix-fm:s aftonbladet och alla tidningar på internet. Detta är ju dåligt!

image193
       ♥ Anna


ekonomi..

Denna torsdagen har varit mycket varierad... eller inte. Hade ju planer på att ringa runt till lite företag idag, men så blev det inte utan det får göras imorgon istället. Däremot har jag ägnat tre-fyra timmar av dagen till scouternas ekonomi. hade en del fakturer att fakturera och några att betala och lite kvitton som skulle registreras. Usch, vad trött jag var på ekonomi sen. SPCS är ju inte det roligaste programmet att sitta me.. speciellt inte när det blir fel. Jobbigt värre att ändra nåt då! Men allt blev nog rätt o riktigt till slut. Får hoppas på de iallafall. :)
När jag väl var klar med ekonomin, (iallafall med det som jag orkade göra idag, är lite kvar att göra), så blev det att laga sig lite makaroner o korv och sedan var det dags att bege sig iväg till scouterna och styrelsemöte.. jippie.. ännu mer ekonomi.. vilken jag då borde ha ganska så bra koll på med tanke att jag suttit med just ekonomin halva dan.. Men det hade jag ju inte. Kunde dock redovisa julmässans intäkter o det var ju det viktigaste!

Imorn blir det att sitta med uppsatsen tillsammans me maggie o malin o ringa runt till lite företag och sen på kvällen ska jag vara barnvakt.. skoj, skoj!
Sedan på lördag blir det utgång me maggie o emma som kommer på besök, ska bli kul! =)
       ♥ Anna


onsdag

Så var det onsdag o halva veckan är gången. Idag blev det möte på BBS med vår handledare. Var mycket information på samma gång, och trots febrilt antecknande, så var det så att man ändå inte kom ihåg allt han sa. Men det mesta fick vi med iallafall och förhoppningsvis det viktiga me. :) Fick en del information o tips på vad man ska skriva i metoden iallafall.. o det behöver jag. Börjar ju stå lite still i huvudet nu. Efter besöket i skolan blev det hem till maggie o referera lätt vad petter sa. Blev lite planering för morgondagen o fredag o sen skickade vi även ett mail till Nils-Göran Olve, som har skrivit en del böcker om BSC och hur de fungerar i olika slags organisationer. Fick tips från vår handledare att han kan nog veta lite om det vi skriver me, och det är ju inte fel! Så blev ett trevlig mail iväg skickat o nu är det bara att hoppas på att få ett givande svar!

Väl hemma igen kom min huvudvärk som funnits lite lätt i huvudet från o till de senaste dagarna och verkligen blev huvudvärk och den i kombination med min gynnande förkylning var ju inte det bästa. Att jag dessutom höll på att snubbla i trappan på väg upp från maggie till mig kändes ju inte så bra heller. Så det blev att göra sig lite te o ta en huvudvärkstablett o sen halvsova i soffan en stund, hade inte ork till att göra något annat nämligen. O det var välbehövligt o skönt :). Lagom till det var dags för mig att laga mat var huvudvärken borta och orken tillbaka igen, kunde stå upp ut an att känna mig halvt borta o det är ju ganska så positivt. Sen har det blivit scouterna ikväll. Sista ordinarie mötet för terminen, så då fick de ju bli lite tårtbak, fina o goda tårtor blev det me! Mums, mums! :)

Nu är det TopModel o det kan ju inte missas. Så spännande, bara tre st kvar nu! :) Heja Sanna! Ja, man måste ju hålla på en Åhusbo, helt klart!! 

image192

       ♥ Anna


christmasconcert

Ja, julkonserten gick ju bra.. lite halvbra på några låtar, kändes lite taniga, men andra låtar gick sjukt bra och bara spred julglädje! :)
Vår kvartettsång gick me bra, förutom då att jag missade starten.. får väl skylla på att jag inte såg Björn som viftade in och sen sjöng jag dessutom fel ord på något ställe.. men de berodde på att jag hade lärt mig ett ord och sen var det ett annat som skulle sjungas istället, som jag fick reda på två timmar innan. Inte alltid så lätt att lära sig nåt nytt på kort tid. Men i huvudsak gick låten riktigt bra! Var mysigt me julkonsert iallafall.. men lite tråkigt oxå för nu har vi bara en övning kvar och ett luciatåg, sen flyttar vår körledare Anna från kalmar! Tradigt, tradigt, hon är ju som sagt riktigt bra. Blir svårt för marcus att ta över känns de som.. Men, men sånt är livet! Dessutom försvinner ju jag me, iallafall i tio veckor först till våren.. (om jag kommer in i krstd). Sen blir det nog att helt flytta från kalmar i sommar.. Så då blir de ju att leta upp en ny kör när jag väl vet vart jag flyttar.. För att vara ifrån körsången går inte.. ja bara måste sjunga, de är så befriande på nåt sätt!


Nehe, nu ska jag ha lite att äta, sen blir det sängen o sova. Plugg, möte o scouter imorn..
       ♥ Anna


smakprov

Denna låten ska jag sjunga ikväll. Kommer bli lite annorlunda dock..

       ♥ Anna


nervöst...

ajaj... jag har tokont i ryggen och anledningen till detta är okänd.. kan inte komma på nåt som jag har gjort som har påverkat att jag fått ont i ryggen.. Gårdagen var ju inte så aktiv, förutom att vara ute o gå me madde, men det skulle vara väldigt konstigt att jag fått ont i ryggen på grund av de. nej, känns väldigt långsökt.. Dock har jag inte sovit allt för bra i natt.. var väl lite nervös för dagens kommande julkonsert. Så antar att mitt ryggonda är på grund av det.. Ont gör det iallafall! Och nervös är jag.. Brukar ju inte bli så nervös, iallafall inte förrän jag väl står och ska sjunga/prata. Men nu är jag nervös innan.. och jag ska inte ens sjunga solo! Fast att sjunga själv på melodistämman i en kvartett sång är nästan samma sak.. Usch, vill inte vara såhär nervös.. Får nog sjunga igenom min stämma några gånger idag, så att jag känner mig säker på den när det väl är dags för genrep o konsert. Hoppas bara min röst håller me.. den kan man ju inte riktigt lita på sen sommarens förkylning.

Snart blir det en runda ner på stan för min del o leta röda strumpbyxor... eller något annat som är rött! och passar till en svartklänning.. Sen ska jag väl skriva lite på uppsatsen me, blir antagligen handledningsmöte imorgon istället. Blev inget av dagens möte. Med inget nytt att komma med och en sjuk så kände vi att dagens möte inte skulle vara så givande, varken för vår del eller vår handledares. Så då är det bra att man kan ändra lite.

Nej, dags för lite lunch nu kanske o sen ner på stan.. hoppas min nervositet försvinner me...
       ♥ Anna


planering..

Tredje inlägget för idag... ja, jisses. Men det lär nog inte bli någon vana, bara sådär när jag inte har så mycket annat för mig.

Promenixen me madde var skön o trevlig, bestämdes att vi ska baka lussebullar på söndag.. Mums! :P Sedan blev det att se på extreme home makeover hos madde innan jag cyklade hem igen. Konstaterade när vi var ute o gick att det är inte så lång tid kvar för mig i kalmar nu. Fick lova madde att jag ska komma upp o hälsa på ofta sen. Det blir nog bra de.. Först ska jag ju flytta härifrån ju! O det är ändå sådär fem veckor kvar för min del i kalmar innan jag flyttar hem första omgången. Är gott om tid kvar ju!

Blev ett trevligt samtal me carro me ikväll, och där blev det oxå bestämt en del. Har bokat in helgen nu då jag ska åka upp till uddevalla o hälsa på. Upptäckte att mina helger i januari är antingen ganska så uppbokade eller så är de vikta till uppsats. Så blev första helgen i februari istället.. ska bli så kul så! =) Vågar dock inte boka tågbiljett upp förrän jag vet jag befinner mig. Skulle ju vara lite dumt om jag är i Kalmar och har bokat från kristianstad eller tvärt om. :S

       ♥ Anna


ont om röda kläder här..

Det blev ingen träning i gymmet ikväll, maggie hade inte tid. Så därför får det blir en promenix me madde istället. Skönt, de me. Behöver lite friskluft känner jag, har inte så mycket motivation till att plugga nu nämligen.

Skulle behövt ner på stan o leta röda strumpbyxor/ leggings idag, men kom på de alldeles för sent o nu stänger affärerna om tio min. Får allt bli en runda ner på stan imorn eftermiddag nån gång emellan vårt handledningsmöte och genrepet innan konserten. För det är ju på konserten jag behöver de röda strumpbyxorna. Annars blir jag väldigt svart! Vår färgkod är nämligen rött o svart och eftersom jag inte har så mycket röda kläder, så tänkte jag ha ett par röda leggings eller liknande till min svarta klänning! Hoppas bara jag hittar nåt på stan helt enkelt! :)

       ♥ Anna


dessa torktumlare

Måste bara beklaga mig lite. Vi har fått en ny torktumlare i tvättstugan, sen den gamla gick sönder. Kändes ju skönt att äntligen få en ny.. men den är verkligen tokseg. Tvättar ju lite lakan idag och att överhuvudtaget få de någolunda torrt krävs ett antal torkningar. Tror att de är lite fel på programmen på torktumlaren för nu har jag kört två gånger på extra torrt o det är fortfarande fuktigt. Vaddå kass! Men, men får hoppas det är torrt nästa gången den stoppar. Annars tror jag tvätten får torka i lägenheten istället.

Nej, nu är det dags för mat. Köttbullar o potatis, ska man kanske slå på stort o göra sig lite sås me.. eller får de bara bli lingon till... hmm, detta tål att funderas på!

Bye the way! Har ju glömt att nämna nåt om konserten igår.. Den var härlig, härlig! Men lite seg i början dock.. men tog igen sig i slutet! :)

image189


image190


(bilder från östrans och barometerns hemsidor.
Mina egna blev ju inte så bra. Hade lite för långa människor framför mig.)
       ♥ Anna


Det är väldigt vad effektiv man kan vara.

Tanken var att jag skulle träna me maggie imorse, så klockan var ställd på att ringa vid kvart över sju. Tänkte ju passa på att kolla på julkalendern me :). Men inatt vid ett tiden fick jag ett sms om att vi tar träningen senare idag istället. Så blev lite snabbt funderande över om man ska ställa om klockan och konstaterade att nej det behöver jag ju inte, kan ju vara duktig o gå upp o kolla på julkalendern o sen komma igång med att tvätta så att man får lite gjort idag. Tänkte ju vara lite effektiv o ta till vara på dan.
Men hur bra gick det imorse när väl klockan ringde då? Nej, just det inte alls! Klockan ringde kvart över sju, men kände att en timme till kan jag ju sova, så ställde om klocka på en timme framåt o sen somnade jag om igen. Nästa gång klockan ringde var jag fortfarande toktrött, så blev än en gång framställning av klockan en timme till. Men väl kvart över nio var det faktiskt dags att gå upp. O sen dess har jag hunnit med att:
  • tvätta en maskin o lägga in en ny
  • nybäddat sängen me nya härliga lakan
  • städa över toan, så nu är den skinande ren igen.
  • varit nere o slängt en kasse tidningar och lite sopor
  • haft besök av malin o maggie och suttit o planerat in månadens gemensamma sittande me uppsatsen, så gott det gick. Sedan har vi skickat iväg mail till några företag, så att vi kan börja med våra intevjuer och vår empiri
  • hjälpt grannen med att börja frosta av en av våra gemensamma frysar
Och nu ska jag stryka lite papper.. Ja, ni läste rätt, Måste stryka till mina sångpapper så att de ser hyfsat fina o platta ut och är lite mer läsliga till julkonserten imorn. De blev ju lite skrynkliga o blöta i lördags när vi stod ute i regnet o sjöng. Sen tänkte jag även stryka lite tvätt me. Därefter blir det plugg och öva text till låten som jag ska sjunga tillsammans med Hanna, Olof och Björn, o den är ju inte allt för lätt! Sen blir det träning i gymmet me maggie ikväll istället.


Vill ni se o höra ett smakprov på hur det lät i lördags så hittar ni det här.
       ♥ Anna


1:a advent

Så är första ljuset i adventsljusstaken tänt.. så, mysigt o juligt de känns. Det enda som inte matchar lika bra in i stämningen är vädret, 7 plusgrader ute..känns ju lite varmt, de positiva är iallafall att det är inget regn idag.. :) Men lite minusgrader o snö hade ju kanske inte varit fel... fast de kommer nog me.. :)
Blev en liten adventsfrukost när jag vaknade vid elva idag; gröt, vörtbröd och en massa tändna ljus. Härligt, det enda som saknades var lite sällskap.

Var en tripp till maxi innan för att handla lite mat. Köpte mig en julstjärna till så nu har jag en julstjärna i varje fönster, så fint så!

Nu ska jag försöka skriva lite på metoden till uppsatsen. Sen är det Lars Winnerbäck konsert ikväll.. Skoj, skoj!

image188
       ♥ Anna


Regnet de bara faller ner..

"It´s raining man!"
 Ja, den hade ju varit mer passande att sjunga på julmarknaden idag än julsånger. För så som det har regnat här i kalmar idag, så känns det inte som att det är december iallafall och verkligen inte som att de snart är jul, usch, så blöta vi blev. Hade det snöat o varit kallt så hade det ju iallafall varit mysigt och känts juligt att stå där o sjunga, men regnet gjorde att det bara kändes så fel! Den enda låten som man kunde få lite känsla och stämning i var "I´m dreaming of a white christmas", för de gör vi ju verkligen. Turligt nog fick vi stå inne på slottet och sjunga andra gången, kändes mycket roligare och varmt o skönt var de me. :) Blev även några rundor gåendes på julmarknaden. Inhandlade lite bröd och slottsglögg.. den e riktigt god! Och så blev det lite chokladfudge me, gott gott! Blev inget knäckebröd köpt idag.. men får väl se. Har ju fortfarande min fribiljett kvar, så blir kanske en runda där imorn me. :)

I förmiddags blev det lite julpyntat här, eller julpyntat är ju lite fel benämning. Adventspyntat blev det snarare! Har satt upp min ljusstake o min julstjärna i fönstrena nu.  Så nu ska bara min adventsljusstake upp me. Sen är jag redo för att fira första advent! Mysigt värre!

Nu ska jag laga mig lite mat o kolla på julkalendern. Måste ju se om den är nåt att se i år. :)
       ♥ Anna


RSS 2.0