Mot World Scout Moot Kenya

Då har man packa allt, ryggsäcken ligger på 19 kg, efter lite upppackande och ompackande, och sen en bag med tält, liggunderlag, sandaler och toapapper och liten ryggsäck på det. Lagom att bära eller hur. :)

Sitter i Åhus nu och har precis ätit middag med familjen. Lite slappande nu i några timmar innan jag vid två i natt ska bege mig till Daniel och sen därifrån åker vidare till stan för att möta upp oskar och därefter åker vidare till Köpenhamn och Kastrup!

Har ett antal gånger fått frågan om jag inte har resnerver, men nä.. fast har väl att göra med att förra gången jag skulle iväg åkte jag själv och då skulle jag vara borta ett halvår. Nu åker jag tillsammans med 12 andra (från kastrup, ännu fler väl i Kenya) och är borta 3 veckor. Så resfebern är långt borta.. det enda som kanske kan vara är att man hela tiden dubbelcheckar att man har allt med sig.

En rolig sak är att jag just nu sitter och målar naglarna. Kan tyckas vara lite konstigt att man göra det precis innan man ska åka iväg med scouter i tre veckor. Men naglarna håller bättre när de är målade, så därav är syftet. :) Sen att det med största säkerhet kommer vara ganska så slitet och avfalgnat när jag kommer hem igen är nåt man får ta.


Kommer nog inte skriva här under de närmsta veckorna, men vår gemensamma resdagbok lär iallafall uppdateras lite då oh då.
       ♥ Anna


semester!

Jahapp, så är man ledig i tre och en halv vecka!! Och på söndag morgon (extremt tidigt!) bär det av... först till Kastrup, därifrån till Amsterdam och sen vidare till Nairobi. =)))) Ska bli skönt att komma iväg och se ett helt annat land, en helt annan kontingent och så scouting på det!! Det bästa av det bästa ju! =)

Ska snart ta tag i packandet, men först en runda ut på balkongen och lite tid i solen. Har jobbat lång dag (sett till mina vanliga antal timmar) då jag och Emelie först hade frukost och städ av disponentvillan och sen ner och fortsätta städa på resten av rummen och utrymmena på Vandrarhemmet.


Snart e jag här!!!

       ♥ Anna


en varm måndag

Usch, vad varmt det varit idag igen.. Trodde ett tag att det skulle bli en lite svalare dag då det ösregnade en del i förmiddags.. men nepp, på eftermiddagen kom solen fram som vanligt. Så plötsligt var det 36 grader ute i solen och 30 grader inne i min lägenhet.. Galet jobbigt, man vill ju varken vara inne eller ute liksom.

Har inte gjort mycket vettig idag heller.. Småfixat här och där, fast med vad vet jag egentligen inte riktigt. Passade även på att städa min ugn som var ganska så smutsig inuti, så nu är den mycket renare! :) Sen har jag börjat packa lite smått... sånt som ska med men som man lätt kan glömma för att det inte brukar ingå i en normal packning har packats ner. Och sen skrev jag en egen packlista, har en som vi fått av kontingentledningen, men kände att en egen är bättre att ha.

Vid fem begav jag mig tillslut ut och upp på stan. Lite mer behaglig värme då än några timmar tidigare. :) Var inne på Bokia och köpte två nya pocketböcker, varav den ena åker med ner till Kenya tillsammans med tentaplugg i form av en massa vetenskapliga artiklar. Måste ha nåt att variera mig med. :) Köpte nog den tjockaste pocketboken som fanns. Marian Keyes nya En förtjusande man. Den är på 734 sidor, så bör ju räcka hela resan och lite till! :) Nu saknar jag bara två av hennes böcker... får väl köpa dem med, så småningom. Har ju älskat alla böckerna som jag läst än så länge! Sen köpte jag även en ny Sophie Kinsella bok, då det oxå är en favorit författare. Blev En shopoholic i New York som samlingen utökas med. Så nu har jag nog böcker så att jag klarar mig ett tag till. :) Tur det!

Har förresten fått reda på höstens antagning nu. Kom in på båda kurserna jag sökt, så om jag inte får ett jobb innan september så blir det statistik och beskattningsrätt i höst.

Nu ska jag snart ta och sova då det är jobb som gäller imorgon bitti igen. Blev ju oväntat ledig idag då det var för få gäster på vandrarhemmet imorse för att vara två som jobbade. Och det var inte fel, jobbar ändå fyra dagar i rad nu. Så skönt att kunna småfixa lite idag som jag kanske inte hinner annars innan jag åker.
       ♥ Anna


slapp söndag

Igår blev det en ganska lugn söndag med först en väldigt seg förmiddag i lägenheten, älsklingen sov och jag låg och läste i min nuvarande bok Dubbla Slag. Vid tolv började jag dock bli rastlös (som vanligt när det är varmt och jag börjar bli pigg). Så gick runt och småstädade innan jag tillslut drog upp John och några timmar senare körde ner till Åhus för att lämna bilen och slappa o äta lite där. Passade även på att cykla en runda i Åhus och gå lite vid bryggan och stranden.



Sedan blev det till att se första halvlek av VM-finalen hos föräldrarna och därefter vidare hem till stan för att se klart den där. Synd att Spanien vann, höll ju på Nederländerna (vilket inte är så konstigt :P).
Passade även på att tajma in åskvädret lite lagom då och precis när vi kom till busshållplatsen och in i busskuren så började det ösa ner. Snacka om väl tajming. :) Dock hjälpte inte åskan så mycket att ta bort värmen, mer än att de blev lite mer blåsigt för ett tag.

Imorse var det sen dags för J och bege sig till jobbet, vilket gick sådär då han försov sig lite smått och vaknade sju minuter innan han skulle gå. Inte lätt att behöva gå upp tidigt efter att ha varit ledig i några veckor. Att han sen dessutom än en gång under helgen råkade ut för strömavbrott så att tågen inte gick gjorde nog inte morgonen mycket bättre. Stackaren har verkligen råkat ut för alla tågförseningar som har blivit under helgen känns det som. Man kunde ju tro att sommaren skulle vara den tid på året då tågen verkligen inte skulle ha nåt som kunde påverka i vädreförhållande, men tydligen påverkar värmen lika mycket som snö kan göra.


Lite bilder från veckan..
På Hästveda marknad med familjen i onsdags

Artmade i lördags
       ♥ Anna


en lördag med westernfest

Ännu en helg har passerat och nu är det bara 6 dagar (eller snarare 5½) kvar tills jag åker till Afrika och Kenya!! :)

Började helgen med att träffa Madde i fredags eftermiddags som var nere för helgen, galet länge sen sist så var ju på tiden! Blev en promenad på stranden med uppdatering om allt som hänt och händer och konstaterande att jag måste åka upp till Kalmar snart (i augusti måste det bli av)! Passade sen på att stanna kvar i Åhus och spendera kvällen hos föräldrarna då jag ändå skulle upp och jobba på lördagsmorgonen och efter fredagsmorgonens tidigare missade buss till jobbet, så kändes det bättre att vara på lite närmare håll och istället ha cykelavstånd till jobbet.

I lördags var det då jobb som gällde, med fullbelagt på vandrarhemmet så därmed fullt upp... vilket resulterade i ett galet varmt kök (inte så ovanligt) och med en skärskada i min tumme (mer ovanligt), att skära vattenmelon är skadligt!

Sedan blev det lånande av föräldrarnas bil för att åka vidare hem till stan för att äta, duscha och byta om och vänta in J som skulle komma och låna min nyckel då han skulle vidare på jobbfest och sen ut i kristianstad, sedan blev det vidare för mig till Gumlösa och Henke och Pers 50-årsfest med western tema. :) Trevlig eftermiddag och kväll om än väldigt varm, och att gå en sådär 3 km lång tipspromenad gjorde det inte mycket svalare.


Vid halv elva begav jag mig sedan mot Kristianstad igen för att möta upp Hanna &co för att se Artmade på Stora Torg. Efter mycket velande tidigare under veckan om hur jag skulle göra (vara nykter på festen och köra, eller dricka och sova över men missa artmade), konstaterade jag att det gick ju inte att missa när det trots allt är ett favoritband :). Och de var lika bra som vanligt så mitt val blev lyckat! Tog sedan en mindre runda på stan och tivolit med Hanna, Caroline och Josef innan det blev uppmötande av en ganska full pojkvän. :P
       ♥ Anna


varmt, varmt

I motsvarighet till gårdagens varma väder, då det var nästintill omöjligt att vistas ute, så var det idag en lite mer mulen dag och därmed lite svalare. Bara 22 grader mitt på dan idag i motsvarighet till gårdagens 31 grader i skuggan. Hade extremt svårt att sova i natt just på grund av värmen med. Gick inte att få ut värmen, så fick sova med fläkten igång, vilket gjorde att man hade ett konstant surrande som störde lite smått. Jobbigt! Hoppas inte på att det blir lika varmt i lägenheten inatt.

Dagen idag har annars ägnats åt tvättning, fortsatt påsyning av märken på scoutskjortan och besök av Emelie för att fixa med närvarokorten och bara prata! Mysigt, missade dock att bjuda på nåt.. sorry empa, dåligt av mig! Men berodde nog mest på att jag mått dåligt till och från under dagen och inte haft nån stor matlust. Men trevligt var det i alla fall. :) Och snart åker vi till Kenya med!!

Blev sen en cykeltur till maxi för att handla, gissningsvis sista gången innan jag åker, och därefter en enkel kvällsmat i form av pizzamackor. Dock är matlusten fortfarande väldigt dålig, så kunde inte äta mycket ändå.. Jobbigt, fattar inte vad det beror på?. Sitter nu och kollar på fotbollsmatchen mellan Nederländerna och Uruguay. Fast får erkänna att jag börja kolla först vid nio, först allsången ju, kunde inte missa trots att kvalitén på programmet inte är så stor längre. Men sen...var det bara tvunget att byta. Hejjar ju trots allt på NL, då inte Sverige är med. Och nu vann de matchen!
       ♥ Anna


RSS 2.0