kenya förträff

I helgen var det dags för förträff till Kenya i Götet. Äntligen börjar det närma sig!
Så i fredags eftermiddag satte jag och daniel oss på tåget upp till Göteborg, där vi mötte vi upp emelie på centralen och sedan begav vi oss till brunnsparken där bussen skulle gå ifrån. Väl väntandes på bussen dök ytterligare två scouter upp (Birgit och Katrin, som hade träffat varandra sådär en 100 meter bort), så vi var därmed 5 scouter med packning i olika storlekar som invaderade bussen till Frölunda Torg. När vi sedan gick på bussen som skulle ta oss från frölunda torg ut till Askim svartmosse och Sisjön där vi skulle vara, träffade vi på ytterliggare 4-5 scouter. Alltid lika kul fenomen när man träffar scouter, oavsett om man känner varandra sen innan eller ej så pratar man på som att man känt varandra hur länge som helst! Väl framme i Sisjöns scoutstuga så blev det till att lära sig lite namn m.m. Vilket varade hela kvällen då det kom nytt folk tillströmmandes efterhand.

På lördagen var det sedan dags för programmet där en del gick ut på att lära känna varandra och sedan mer gå in på kenya och resan i sig och slutligen, 8 timmar senare slutade med en diskussion om vilka regler och principer vi skulle ha och följa under resan. Alkoholpolicyn var som vanligt mest debatterad och svårast att komma överens om, men efter en votering som resulterade i lika röster om vi skulle följa rådets regler eller ha nolltolerans, så blev det tillslut bestämt nolltolerans. Om det är rätt kan man dividera om, men bara att följa!
Hur som var helgen trevlig och man träffade mycket nytt folk som bara kan göra att denna resan kommer bli den bästa! =)

Sen blev det hemåt igen, där resan inte startade allt för bra med en sen buss och sedan en söndrig buss som inte kunde stänga framdörren, så halvvägs mot Frölunda torg hoppade Daniel, Emelie, Birgit och jag av bussen och blev istället upphämtade av Fredrik som körde oss till Göteborgs central så att vi skulle hinna med vårt tåg. Dumt att riskera att missa det eftersom det trots allt var lördagskväll.

Väl hemma sen mitt i natten hann jag se slutet på eurovision song contest och för första gången höra Tysklands bidrag. Och tyvärr så har jag svårt att förstå att den vann, det fanns ju bättre måste jag påstå. Men har inte tyckt det varit rätt som vunnit de senaste åren så varför skulle jag göra det i år?! :)
       ♥ Anna


Lopp och uppsats

Sprang mitt första löp-lopp igår! Blodomloppet i Malmö där det blev 5,6 km (tror det va det?) på 32 minuter! Känns helt okej :). Gick dessutom bara en gång, efter 3 km så kom en galet lång backe så den orkade jag inte springa uppför hela, så blev ca 500 meters gående där. Men sen spang (eller rättare sagt joggade) jag resten, så är definitivt nöjd! Efteråt blev det god picknick med scouterna (vi var ca 30 scouter från skåne som hade anmält oss ihop) och sen vidare till en Pub med Mini, Jonas och Lolof för en öl (passa på när man är i malmö och det är löning samma dag).

Annars var det en heldag i Lund igår som resulterade i förlängd tid på uppsatsen, tack och lov! Hade blivit en väldigt kass analys och resultat annars. Dessutom ville inte min laptop-skärm vara med längre, spärrarna/fjädern/what-ever det är som gör att man kan ha skärmen i olika lägen har nog gått sönder eller nåt, så nu kan det inte stå alls utan att ha ett stöd bakom. Så idag har jag ringt asus-support så den kan komma iväg och bli lagad istället.

Passande att min älskade (eller ganska så hatade dator f.t.f.) ska gå sönder just nu.. mitt i uppsatsskrivandet! Men som tur är finns det datorer att låna, så nu är bara frågan om jag ska ta mig till Åhus ikväll och hämta en eller imorgon. Hur som ska jag iallafall först nu iväg och handla mat, börjar bli tomt i kylen kan man påstå.
       ♥ Anna


97 sidor uppsats (och då är den inte ens klar)

Fick precis för mig att skriva ut vår uppsats som den är än så länge för att lättare kunna skriva analysen.. Men hur tänkte jag egentligen, vår uppsats är än så länge på 97 sidor med bilagor och allt.. Fatta vad tid det tar att skriva ut!! Tur att jag tog snabbutskrift och två sidor per ark.. då är det ju "bara" 47 sidor att skriva ut istället. Haha. =)

Ajja är mest förberedande för imorgon, tänkte bland annat ha nåt att göra på tåget till Lund, som det bär av till efter att jag varit på konfirmation i Vinslöv. Och appråpå det ska jag packa nu, tänkte ju åka direkt till Lund från Vinslöv, så gäller att ha med sig allt som ska med till Lund redan när jag blir hämtad vid tio imorgon förmiddag. Vilket innebär ombyte och lite festkläder, känns inte så rätt att gå i konfirmationskläder på karnevalen, också datorn och allt som rör uppsatsen eftersom det blir uppsatsplugg på söndag (vart är dock ovisst än så länge, alla skolans bibliotek och studiecenters är ju stängda p.g.a. karnevalen).

Nä, om man skulle packa och sen sova kanske. Äntligen kan jag ju få sova ut, så bäst att gå och gå och lägga sig senast tolv så att jag får minst 8 timmars sömn iallafall. =)
       ♥ Anna


snabba vändor

I'm back, at least for the moment.

Måste bara uppdatera lite för att bli av med allt som ligger i tankarna just nu, och för att ge er som går in på min blogg var eller varannan dag (enligt statistiken) nåt att läsa. Och nu har jag iallafall nåt nytt att uppdatera om och inte bara det gamla vanliga som uppsats och jobb... vilket mina dagar består av mest just nu. Men idag blev det lite förändring!

Det hela började med ett missat samtal i måndags, med ett meddelande om att lernia hade hittat mitt cv på monster.se och var intresserade av att veta mer om mig då de hade en tjänst som jag var intressant för. Sen blev jag uppringd igen i tisdags, vilket innebar att jag hade en mindre telefonintervju ståendes på stationen i Malmö, (när vi på väg till deloittes kontor för uppsatsintervju.) Sen blev det vidare i processen med iväg skickande av ett mail med CV och personligt brev och igår fick jag åter igen ett samtal med information om att företaget i fråga var intresserade av mig och ville träffa mig för intervju... IDAG! Snabba vändor, men tackade ju glatt ja i alla fall. Så idag vid halv tre blev det upp till lernias kontor för att träffa min "konsult" och sedan vidare till hanaskog och företaget i fråga (inte så svårt att gissa vilket med tanke på hur många företag det finns i hanaskog :P). Sen blev det en intervju där jag blev lätt grillad ett tag kändes det som. Men de verkade nöjda med vad de fick höra och veta, för fick iallafall veta att av ca 20 sökande och 3 intervjuade så låg jag bland de två mest intressanta. Så verkar som att det blir en intervju till med platschefen (som är den man kommer jobba mest ihop med), och därefter får jag se om jag är den som får tjänsten. Isåfall är det produktions controller som gäller. Inte helt fel att börja med och helt klart en tjänst som jag kan tänka mig. Även om det just nu snurrar i huvudet av den snabba processen som har gått, mindre än en vecka från att jag blir kontaktad till att man kommer på en första intervju. Inte så konstigt att man känner sig lite förvirrad och kluven eller hur man ska förklara det. Men blir nog bra hur som. =)


Nu ska jag börja med kvällens mat som blir lax och potatismos, och sen ner i tvättstugan för att fixa tvätten och sen blir det till att skriva på uppsatsen ikväll. En vecka till inlämning idag och helst ska den vara klar till måndag morgon. Men det känns inte som att vi blir det. Om inte söndagen kommer innebära superskrivande av analys och resultat
       ♥ Anna


en himla massa farande fram och tillbaka

En helg och en halv vecka har passerat sen sist vilket innebär att jag just nu är inne i en vecka (och lite mer) där jag sover på alla andra ställen (3 st) än hemma i min egna säng. Galet när man tänker på det eftersom att jag trots allt några av nätterna befinner mig i Åhus, alltså 2 mil iväg, men blev smidigast så istället för att pendla fram och tillbaka som en galning.

Helgen blev mycket trevlig, jobbade i lördags, sen blev det in till kristianstad för en sväng på stan med familjen då vi skulle leta konfirmationspresenter till tvillingarna i släkten som konfirmeras i nästa vecka. Därefter blev det hem och packa och sen vidare ner till Lund och John. Där blev det en powernap medans J kollade på MFF-Åtvidaberg matchen, vilket var mer än välbehövlig efter den tidiga uppgången jag hade haft. Sen blev det vidare till Malmö för middag hos Urre o Tibbe. Där det blev flygande jakob, pannakotta och kortspelande. Mycket trevlig kväll med härliga vänner! och absolut ett bra komplement till festkvällar. =)

I söndags fick jag sen äntligen sovmorgon igen. :) Dock hade natten inte gett så mycket sömn då jag hade värk i händerna vilket gjorde det lite svårt att sova för ett tag, så sov ändå inte mer än 6-7 timmar. Alltså den vanliga mängen, eller lite mer iofs sett till ibland när man jobbar. Men blir lite trött på de jobbiga väderförändringarna det ska vara hela tiden som ger den jobbiga värken! På söndagseftermiddagen begav jag mig sedan vidare till Staffanstorp för att hälsa på Greta med resten av familjen som redan var där. Sen fortsatte skåneåkandet med en runda till Åhus för att jobba i måndagsmorse innan jag skulle ner till Lund och Malmö igen för uppsatsintervju på måndagseftermiddagen. Men som tur var kunde jag stanna i Lund på kvällen då vi ändå skulle ha uppsatshandledning igårmorse (tisdag), vilket innebar ledig från jobbet.
Igår blev det då en heldag med uppsats i Lund, som avslutades med ytterliggare en intervju på eftermiddagen. Sen var det hem till kristianstad igen för att packa om (igen) och därefter vidare till Åhus för scoutmöte.

Idag var det dags för jobb igen och sen blev det för en gångs skull uppsatsskrivande hemma hos föräldrarna då det var mer tidseffektivt än att jag skulle ta mig till Lund för att bara sätta mig och transkribera och sen åka tillbaka till Åhus igen. Tar ju 3 timmar fram och tillbaka, så var bättre att kunna utnyttja den tiden me än att bara spendera den på buss, tåg och väntan.

Nu laddar jag för ytterliggare en jobbmorgon innan det bär av på vårläger på sonnarp, i lite kortare tappning för mig då jag åker hem på lördag för jobb på söndag igen. Ska bli kul och skönt att få lite lägerliv för några dagar innan det är slutspurt på uppsatsen. =)
       ♥ Anna


kunskapsförrådet utökat

Det sägs ju att varje dag ska ge en nya kunskaper och insikter, men ibland noterar man dem inte lika mycket som andra dagar.
Igår var dock en sådan dag som vår uppsatsgrupp verkligen lärde oss både ett nytt ord och jag (och nog även hanna) lärde oss ännu lite fler funktioner i word! Det är konstigt att trots att man än så länge har skrivit ett antal arbeten och två hela uppsatser så lär man sig fortfarande då och då nya funktioner i word. =)
Men ordet vi lärde oss är vi nog mest stolta över! Är det någon som tidigare har hört och inte minst använder ordet avnämare, ingen av oss kan iallafall komma på att vi hört det ordet innan. Men när vi först hade en intervjuperson som använde ordet så var vi tvunga att kolla upp ordet, och sen lite senare igår var det ytterliggare en person vi pratade med som använde ordet! Hur stor är sannolikheten liksom! Så utifall att vi inte får ut nåt mer av vår uppsats (vilket vore lite konstigt) så har vi iallafall lärt oss ett nytt ord, avnämare!

Denna veckan har som sagt ägnats en hel del åt uppsatsen, vilket inte är så konstigt med tanke på att den ska vara klar om tre veckor. Så de närmsta veckorna kommer det mest bli uppsatsskrivande och jobb och lite tentaplugg emellanåt oxå. Vilket även därmed innebär ett galet flängande mellan Åhus - Kristianstad - Lund. Men som får tänka på att det "bara" är fyra veckor till, sen är skolan över.

Idag var det dags för veckans första jobbpass vilket var ganska så smärtfritt med endast ett tiotal gäster. Ganska så skönt ibland även om det kan bli ite långsegt oxå. Men, men, slutade hyfsat tidigt iallafall och nu ska jag ner en runda på stan innan jag har tvätt-tid och ska varva det med uppsatsskrivande.
       ♥ Anna


vaccinationsdags

Så har man fått frukost i sig efter ännu en sovmorgon, äntligen har jag fått sova ut! Och nu borde jag verkligen ta och fixa i ordning mig. Ska vara på infektionskliniken om 45 minuter för min första vaccination (av tre tror jag det var). Är varken nervös eller spänd då jag inte har några problem att ta sprutor, däremot är det till viss del i tankarna undran om hur jag kommer må sen. Men hoppas på att det inte blir så mycket biverkningar.

Har smått ont i baksidan av låret idag.. eller rättare sagt så spänner det när jag går.. Gissar på att det är lite träningsvärk. Gick ju till och från friskis igår me så blev ju ännu lite mer benträning då.
       ♥ Anna


kläder

Idag har det blivit transkribering av intervju och sedan en runda upp på stan. Skulle sätta in pengar på banken och sen blev det en runda på stan. Bland annat in på indiskan för att köpa ett par jättesöta ballerina skor som jag såg i torsdags och en söt och vårig sjal. Därefter vidare in på H&M där jag letade efter lite kläder till en kommande konfirmation om tre veckor. Hittade en fin, fin kjol men dock inget att ha till.. Men har ju tre veckor på mig att hitta något, så det ska nog gå det me. :) Är lite sugen på att köpa en ny kavaj också då mina gamla börjar bli lite små, förutom min svarta, men en ny ljus hade inte varit fel.

Sen blev det även lite nya träningskläder köpta, har inte köpt nya träningstoppar eller byxor på tre år typ så det behövs! Så därför blev det en ny topp på stadium och ett par nya byxor och linne på Intersport. Får ju passa på när man är på stan och har tid till att leta efter det man söker. Jag är ju ganska så kräsen på träningsbyxor, så det brukar ta sin lilla tid att hitta.

På väg till träningen i de nya träningskläderna

       ♥ Anna


valborgshelg

Årets valborg och första maj helg är över. För min del blev helgen så bra den kunde bli (förutom lite småstress och halv kasst väder). Började valborgsmässoafton med att jobba i tre timmar, sen begav jag mig från Åhus och hem för att packa och därefter vidare till Lund. Kom ner vid ett tiden, till ett då regnigt Lund, Kändes ju bra att man begav sig från ena sidan av skåne där det iallafall var uppehåll och lite solglimtar emellanåt till andra sidan där det just när jag kom ner regnade. Men hade förberett mig med regnjacka och paraply så gick ju ingen nöd på mig iallafall. :)
Däremot kom sen det svåra med att möta upp min J och resten av hans gamla korridorsgäng i stadsparken. Det var ungefär lika svårt att få tag på honom via telefon som det är när man är på stora torg eller i tivoliparken under Kristianstadsdagarna. Tur att sms går fram lättare då :)

Efter en liten stund i stadsparken begav vi oss sedan till tibbes föräldrars lägenhet, där vi kände det var lite torra och varmare, och framförallt mer sittvänligt då stadsparkens gräs var ganska så geggigt vid det laget. Och passade då även på att få oss lite mat i oss i form av pizza. På kvällen blev det sen till andra änden av lund (nästintill i alla fall) för att grilla med J's barndomsvänner, som var ännu ett trevligt och roligt gäng. Och senare vidare till fäladen för lite mer festande ihop med gäng 1, där det blev mest sänghäng som det av någon anledning alltid blir där... (Tredje bilden) :)



I lördags blev det till att försöka sova ut så gott det gick, vilket inte var det lättaste då hjärnan var inställd på att vakna tidigt då man gått upp vid sex-sju hela veckan. Sen blev det tillbaka hem till Kristianstad igen och sen vidare hem till familjen i Åhus för att äta grillat och sen sova där då jag skulle på att jobba igår igen.

Igår kväll blev det sen veckans 3:dje träningspass i form av danspass! Yej! Himla skönt sätt att avsluta veckan på. =) Hoppas bara att man kan hålla upp den träningen nu, så kan man kanske bli lite mer fit för blodomloppet som ska springas om 22 dagar och även för sommaren. :)
       ♥ Anna


RSS 2.0