en lördag med plugg

Vilken plugg-lördag jag har haft här i Åhus. Större delen av eftermiddagen från tolv tiden till sju har ägnats åt International Accounting.. Och nu är sammanfattningen för alla de kapitlen i IA-boken som är på tentan sammanfattade.. Till tentan förra gången hann jag bara sammanfatta de sex första.. så nu har jag sammanfattat resten av den 19 kapitlena också och samtidigt repeterat/ lärt mig de som jag inte hade lärt mig till förra! Dock har det tagit sin lilla tid.. så de sista kapitlena blev klara idag.. Och nu är det bara tre dagar kvar till tentan.. och fyra till MACen. Känns sådär inför den nu.. Men men. Lite tid kvar att plugga till dem är det iallafall. :)

Pratade med carro nu ikväll. Satt och störde oss på klädseln som Melissa i juryn i dansbandskampen hade ikväll.. Jisses, tänk country/pinuppa/can-can.. så har man hennes klädsel som en klockren bild framför sig.. typ! Hemsk klädsel. Dock kollade jag på expedition robinson större delen av kvällen.. fast tycker inte det är nåt vidare bra nu heller.. vad är det för bilder man visar egentligen?!
Sen hann vi även ventilera lite annat, och snart kommer carro ner med! Underbart!! =)

Nu tycker jag familjen kan komma hem från Simrishamn och farmor och farfar så att jag kan gå och lägga mig.. Börjar halv sex imorgon med, så lite sömn innan dess vore inte fel.. Men känns lite jobbigt att gå och lägga sig innan familjen kommit hem. Då lär jag bara bli väck sen i vilket fall.
       ♥ Anna


nyårstankar med mera..

Ja, appråpå nyår så har jag nog äntligen efter lite funderande fram och tillbaka kommit fram till var jag ska fira det. Det senaste resonerandet har resulterat i att det det blir i Stenungsund hos Lisa o Samuel. Kom fram till att jag måste bort från kristianstad lite om jag nu ska vara ledig i en månad. Så då skadar det inte med en liten nyårstripp iallafall! =) Har varit ett himla velande fram och tillbaka eftersom jag vill vara på båda ställena som jag är bjuden till. Men lisa kan jag inte träffa lika ofta som zarah o lina m.fl. så därför blir det dit på nyår!
Sorry, Zarah o Lina... hade gärna firat med er med.. =) Men är lite svårt att dela på sig... :S

Nu ska jag ta tag i dagens pluggande. Mina tre timmars jobb idag är redan avklarade sen tre timmar tillbaka.. (jobbade 06:30-ca. 09:30) och har hunnit äta 3 (TRE!!) frukostar fram tills nu.. så dags att ta tag i dagens andra planer! Alltså TENTAPLUGG!! Å nu tog Ledin skivan slut med så det är ett tecken på att det är dags att byta musik och sätta sig och plugga!
       ♥ Anna


hemtenta

Ägnar 6 timmar av denna mulna fredag åt att skriva hemtenta, rättare sagt 9-15:00. Fast just nu tog jag mig ett lunch-break. Åt ju frukost kl halv nio, och har bara druckit kaffe och vatten sen dess, så inte så konstigt att jag är hungrig nu! Men tre timmar har jg suttit med tentan än så länge. Och alla tre frågorna är besvarade. Fast dock lite kortfattat så ska väva ut det lite till de sista två timmarna nu.. har skrivit knappt 700 ord än så länge och har 2000 till förfogande så en 1000 ord är ganska lagom då. Vilket innebär att ca 300 ord till ska jag få ihop. Men är bara att kolla igenom teorin lite till och se om man hittar nåt mer att lägga till och diskutera lite.

När jag väl har skickat in tentan och har allt det avklarat blir det till att packa ihop helgens väska med jobbkläder och plugg/slappekläder och sen åker jag med mamma och pappa till Åhus när de har varit på maxi och handlat. Ska ju jobba i helgen när det är massa scouter som bor på vandrarhemmet. Och sen resten av tiden blir det tentaplugg!

Men nu back till hemtentan!!
       ♥ Anna


onsdag...

så är halva veckan gången och än så länge känns det typ inget alls inför tentorna (tentan höll jag på att skriva).. eller inget alls är fel att säga.. är sjukt mycket känslor i mig just nu och massa oro, men samtidigt orkar jag inte tänka på det längre. Känner mig ganska likgiltlig snarare... Har väl insett att man är inte mer än mänsklig och jag har aldrig haft lätt för att memorera det man läser förrän man har repeterat dem om och om igen flera gånger om.. Därmed skulle jag som vanligt behöva dubbelt så långa dygn den närmsta veckan.. Men får bara ta tillvara av den tiden man har.. fast föreläsningarna imorgon och på måndag skulle inte göra nåt om de hade legat i slutet av nästa vecka istället. Och kan inte riktigt skippa morgondagens heller då det ändå har att göra med grupparbetet och hemtentan som är i mitten av december, så är bra att gå på den. Men har iallafall eftermiddagarna och kvällarna till att tentaplugga på. Och så har jag toppen pluggsällskap av Karin och John denna veckan som gör att man får lite ny energi varje gång man tröttnar på det man sitter och pluggar på. Och har några att diskutera sina tankar med. Även om jag och John kom in lite mycket på banker och namn en liten stund idag.. Men det är ju viktigt att ha kul emellanåt också! Vardagen blir mycket roligare då!

Nu ska jag däremot ha mig en kopp te och några knäckisar och sen blir det sängen.. Måste sova minst åtta timmar i natt.. var ju toktrött imorse när jag vaknade eftersom att igår kväll kom jag inte i säng förrän tolv (och somnade vi halv ett) och sen ringde klockan tio i sju imorse! Men i natt måste jag få all sömn jag kan få.. Måste vara utvilad till imorgon så att man orkar plugga HELA dan! Ska hinna med att plugga till alla tentor under dagen, för på fredag blir det CSR till 100% eftersom jag har hemtenta då och sen återstår det att se hur mycket energi jag har kvar till att plugga resten av eftermiddagen/kvällen. Men som sagt lite te nu och sen sova!
       ♥ Anna


plugg och tankar

Gosh, vad trött jag är på att läsa vetenskapliga artiklar. Varför ska de alltid vara sådär 15-20 sidor långa och med komplicerad engelska? Har tre artiklar att läsa för grupparbetet just nu, om revision bland annat (märks det att större delen av grupper läser revisionsinriktningen?). Men det tar så sjukt lång tid att läsa vissa artiklar plus att de är ganska långtråkiga med, så än så länge har jag tagit mig igenom en artikel plus knappt en halv. Man hinner ju glömma bort artiklens början innan man har läst klart den.

Appråpå nåt helt annat så blir man ibland ganska förvånad över hur folk tänker. Läste om trafikolyckan (och därmed även dödsolyckan) som hände på E22:an idag och det jag reagerar på är hur man kan få för sig att göra en U-sväng på E22:an vid halv åtta på morgonen. Alltså när morgontrafiken är som värst? Även om det kan vara ett 50/70/80-område så känns det ganska så fel och dumt. Och tyvärr blev det ju en tragisk utgång av U-svängen dessutom. Borde vara strikta regler om U-svängar så man slipper de olyckorna!

       ♥ Anna


kommunikationsbrist i effektiviteten

Älskar verkligen det här med grupparbete i stora grupper.. eller rättare sagt inte! Dels för att det är svårt att hitta tider då alla kan och dels att kommunikationen kan brista ibland. Speciellt när ens gruppmedlemmar glömmer att meddela när de bestämt ny tid att träffas och man får reda på den tiden via mail 40 minuter efter att det var! Sen att de dessutom lyckades bestämma tid för nytt möte imorgon kl ett när jag inte kan för att det är tentagenomgång i management accouting and control kursen precis då gör ju inte det hela bättre. Känner att jag inte är så mycket favorit hos min grupp nu. Blir tredje mötet jag inte är med på. Eller, kan ju vara med en stund beroende på när tentagenomgången slutar och gruppmötet är klart. Får väl göra desto mer efter nästa onsdag känner jag!

Pluggat har jag däremot gjort idag. Studeringsfrågorna i int.acc. boken är genomlästa och slidsen har jag hunnit gått igenom än så länge. Men nu blev det en liten lunch innan jag sätter igång igen. Dock vet jag inte vilket ämne jag ska fokusera på. Om jag ska fortsätta med IA:n eller byta till MAC:en eller till CSR:e eller MC:n för den delen. Visst är det härligt när man ska plugga på fyra (!) ämnen samtidigt.

Dessutom har jag även hunnit med att sortera in 3 månaders papper i pärmar som låg utspridda på skrivbordet och sofbordet, städat av toaletten och köksbordet! Så nu börjar det bli lite mindre högar med papper och tidningar här. Tror effektiveten beror på att jag har gett mig katten på att jag ska fixa allt detta nu så att jag inte får massa ångest sen! Och att jag dessutom har julmusik som pluggmusik idag. Julmusik ger mig av nån anledningen ett inre lugn som gör resten så mycket lättare.

Bara en månad och en dag till Julafton idag!

       ♥ Anna


söndag med julmässa

Efter en natt som fick en plötsligt avbruten sömn när nån fick för sig att ringa på porttelefonen halv tre i natt, vilket gjorde att jag sen fick jättesvårt för att somna om, så vaknade jag vid tio. Hade inte sömnen blivit störd så hade jag nog vaknat vid nio istället, men men. Blev ändå lite plugg mellan frukost och lunch och sen har resten av dagen spenderats med familjen. Pappa och Emil har stått mellan två och fem på julmässan på yllan så jag och mamma gick en stund där innan vi gick hem till mig och fikade och kollade på lite tv-repriser. Sen kom pappa och emil vid halv sex efter att de packat ihop och varit och lämnat allt på kulltorpet, så då det blev middag här och lite tittande på bingolotto! Haha, skulle aldrig få för mig att kolla på det om jag hade varit själv, men när familjen väljer så blir det så.

Nu ska jag kolla vidare på bridget jones diary på trean och sen sova! Imorgon blir det en pluggdag på hemmaplan, och eventuellt en stund på bibblan (beror på självdiciplinen).
       ♥ Anna


hemmakväll en lördag

Lördagen blev inte riktigt som planerat, men nästan. När jag var ute på min powerwalk och var mellan österäng och kulltorp så ringde mamma och sa att de tänkt åka mot stan, så då blev det raka vägen mot björket och genom björket lite joggande hemåt igen. Tog en kvart att ta sig därifrån hem! Sen snabbt in i duschen och så var jag nästintill klar när familjen kom. Alltså hann inte mer nåt plugg emellan promenad och stan. Sen blev det upp på stan och ett bra tag (en halvtimme minst) inne på Jansens letandes byxor till mamma, under den tiden hann jag även med att testa ett par leggins och kolla igenom hela affärens sortiment tre gånger om kändes det som. Men ett par byxor hittade hon tillslut, sen blev de lite lunch på trendi och därefter vidare till ytterliggare lite affärer och blev även köpt julstjärnor till mig som ska sättas upp nästa helg!

Väl hemma blev det lite fikande och sen till maxi för att handla, så nu har jag äntligen ett välfyllt kylskåpet igen! Skönt att för en gångs skull ha en bil och köra allt i. Då kan man verkligen storhandla utan att tänka på att man ska kunna ta allt på cykeln.

Ikväll blir det ännu en hemmakväll med ett glas rött och en påse stjärnor! Det enda som fattas är sällskap, men man kan ju inte ha allt! Är trots allt skönt att ha en ensam lördagshemma kväll för en gångs skull, har ju inte hänt på flera månader så man uppskattar ju dem när de väl blir.


Imorgon står julmässan på Yllan på planeringen. Pappa och brorsan ska stå i FUBs monter så jag och mamma tänkte ta en runda där och kolla in mässan och sen blir det middag hos mig på kvällen, när väl pappa och emil plockat ner montern och antagligen kört och lämnat allt på kulltorpet igen.
       ♥ Anna


Lördag

Gick upp vid nio denna lördagsmorgon. En ganska bra uppstigningstid en lördag... är inte för tidigt, men inte heller för sent för att hela förmiddagen ska bli fördärvad. Har ätit min frukost med Tv4:s nyhetsmorgon på i bakgrunden och samtdigt läst lite uppdaterade bloggar. Skön start!

Nu ska jag byta om till lite ut&gå kläder och sen blir det just det, ut och gå en långpromenad i det härliga vädret. Äntligen är det sol här igen, och igår hade Kristianstad just månadens varmaste temperatur i Sverige (enligt tv4vädret igårkväll). Därefter är planerna att det ska pluggas och sen blir det stan med familjen och så måste jag till maxi och handla med. Kylen börjar bli tom och handlingslistan desto längre!
       ♥ Anna


Moot Kenya 2010

Sitter och funderar på om jag ska åka på världsscoutmootet nästa år i Kenya.. Hade verkligen varit en upplevelse och är ju trots allt sista gången jag kan åka på ett moot som deltagare. Hmm, får ha det som en funderare ett tag. Men det är ganska lockande att åka. =) Nån annan som ska dit, eller som funderar på om den ska åka?

 

Appråpå scouting så kom jag nyss underfund med varför det är så dyrt att var med på scoutrådsmötets middag på lördagskvällen. Den är ju på Grand.. inte konstigt det kostar då. Inte för att jag ska dit. Om jag mot mindre förmodan kommer delta på scoutrådsmötet så blir det bara som observatör. Men gissar inte det, har inte tid, däremot kommer jag nog jobba och servera en del av deltagarna frukost bl.a. på vandrarhemmet. Bättre att tjäna pengar än att bekosta nåt!

       ♥ Anna


lite vill ha

Hittade en ny sida HoneyI'mHome med saker som man bara vill ha efter ett tips från Stephanie. Speciellt sidan med smycken var bara åh-vill-ha upplevelse! Just nu har jag inte råd med nåt annat utöver det vanliga som mat och vardagliga saker, då december månads räkningar är på ca 5900 kr, så blir bara 2500 över till mat och allt annat man ska köpa i december (bl.a. julklappar!). Men det är en bra sida att få önsketips ifrån iallafall och kolla på för att få lite motivation igen! =) Vilket jag verkligen behöver. Hur kan man då få motivation av att kolla på sådana sidor då?! Jo, genom att motivera sig med att när jag väl blir klar och får ett jobb har jag råd med just sånt som man vill ha men inte kan köpa just nu!

Lite vill ha för tillfället!



Men nu ska jag sätta mig med international accoutingen, och bara se till att lära mig och få förståelse för allt, så att jag klarar omtentan sen.
       ♥ Anna


...

Hehe, Kristianstadbladet lade precis in en extra, extra notis då det för lite mer än en halvtimme sen blev fullt strömavbrott i hela Kristianstad förutom sjukhuset!

Säger bara att det var tur det hände då och inte tio minuter senare, för då hade de varit tokmörkt i min lägenhet. Blev ändå så mörkt så att jag behövde gå runt och tända alla mina värmeljus för att det inte skulle kännas som att man satt ensam i mörkret och hade det tråkigt.

Ska återgå till pluggandet nu, fick dessutom reda på min andra tenta nu i eftermiddags och den klarade jag visst inte heller, fast att den kändes verkligen bra när jag gick därifrån. Men tydligen inte! Börjar fundera på om jag verkligen ska läsa detta?! Känns ju inte så positivt just nu! Men får väl se hur det går på omtentorna som jag verkligen måste plugga järnet till nu! Vill inte behöva vänta ett år sen för att kunna bli klar med två kurser precis! Så klarar jag inte dem så blir det nog en stor funderare på om jag ska fortsätta???

Ajja, nu blir det plugg till 110% i två veckor känns det som. Tre tentor inom två veckor är inte det man vill ha. Speciellt inte när tentorna ligger den 27:e, 1:e o 2:a.. Plus lite grupparbete utöver det! Vaddå no life utöver skolan den närmaste veckan.
       ♥ Anna


nyklippt :)

Så har man varit igång sedan åtta imorse. Tog mig en timmes sovmorgon och valde att börja tvätta vid åtta istället för sju. Hade ändå inte mer än 4 maskiners tvätt, så då behövs inte hela tiden ändå. Väl färdigtvättad vid elva blev det ner på stan och bort till simona för sling och klippning. Hade nån decimeters utväxt så fyllde i den och frächade upp resten av håret. Plus klippte 5-10 cm på längden då det var ganska slitet i topparna. Så nu har jag lite kortare hår, men desto mer lätt genomborstat!



Väl hemma igen vid ett blev det lunch med nyponsoppa, mackor och avocado.
Och nu blir det en kopp kaffe och tentaplugg!
       ♥ Anna


stormig onsdag

Det är storm ute nu... eller ja nästan iallafall. Kan säga att jag är glad att jag inte behöver gå ut igen förrän imorgon vid elva. Har blivit tillräckligt blöt ändå i detta vädret, då det regnade och blåste ordentligt mycket i Lund och sen i hässleholm. Så de korta sträckorna jag hade att gå mellan skola och buss, buss och tåg, och tåg och tåg räckte för att man skulle hinna bli ganska så blöt varje gång man gick i regnet. Usch för oväder! Men iofs ganska så mysigt när man väl är inne.

Nu ska jag ta lite kvällsfika och ägna lite tid till att fundera på vilket ämne som jag tycker gruppen ska skriva om i vårt CSR arbete. De andra ska ses i Lund imorgon och bestämma vad vi ska skriva om, men jag kan inte vara med då. Så det var okej för de andra att jag mailade lite förslag istället, så ska få iväg dem innan elva imorgon helt enkelt. För sen har jag klipp och slingtid hos frissan. Klippte mig senast i slutet på juni så är på tiden att håret får lite uppfräschning nu.

I övrigt har dagen varit sådär. Har varit illamående o haft ont i magen typ hela dagen.. men gissar det är magkatarren som inte gillade att mina matvanor och rutiner blev ganska så rubbade igår då det inte blev någon vettig middag nån gång under hela dagen, utan mest mackor och så en halv subway baguette under tiden jag väntade på tåget hem från Lund. Men vet inte säkert. Kan vara nåt annat med. :S Mår fortfarande inte helt toppen, men hoppas att en kopp te gör lite under så jag kan få sova ordentligt i natt. Börjar bli mycket i skolan nu me, så ordentlig sömn är väldigt viktigt just nu så att man har energi till allt som ska göras de närmsta veckorna fram till jul. Är ju inte lugnt i skolan precis. Att jag dessutom har omtenta om mindre än två veckor och att man går och väntar på resultatet i den andra kursen som även den känns lite oviss och där omtentan ligger om exakt två veckor gör inte saken bättre. :S Men, men det löser sig!
       ♥ Anna


en lagom måndag (hur det nu kan bli en lagom dag)

Ännu en ny vecka igen... snart jul ju! Men först några veckors plugg till och denna veckan blir det mycket tid i Lund känns det som.

Idag har eftermiddagen spenderats i Lund med grupparbete och plugg. Åkte vid tolv och kom hem vid sex. Lagom dag, iallafall jämfört med hur det blir imorgon. Då kommer det gå i ett från att jag sätter mig på tåget mot Lund vid tio tills jag kommer hem till familjen i åhus efter scouterna vid halv tio imorgon kväll.. Hemska tisdag! Hur jag ska få tid till att plugga under morgondagen är oxå en bra fråga, förutom på tåget då, det finns inte mycket tid till det känns det som. Och mat är även det ett dilemma. Börjar seminare kl tolv och slutar två för att sedan börja igen kl tre. Hur lätt är det att få tag på mat mellan två och tre?! Typ omöjligt. Det mesta är slut då ju... Men det löser sig nog. Nu ska jag skriva ut massa papper (artiklar) till imorgon och sen blir det te och knäckemacka innan det är dags att sova!
       ♥ Anna


härlig helg och This Is It!

Är hemma igen efter en helg i Kalmar! Har haft en toppenhelg med madde där vi hunnit med hur mycket som helst och cyklat himla mycket!!

I fredags efter att jag 45 minuter försenad kom till kalmar med ersättningsbussen, blev jag uppmött av madde vid stationen och skjutsad på cykel hem till henne för att lämna väskorna och byta om lite. Sen tog vi cyklarna ner (upp) till stan igen för att gå till Mollys och äta tacobuffé. En av maddes och mina traditioner lite då och då när jag bodde i Kalmar. Sen fortsatte vi med kalmarnostalgi (i anna-madde tappning) resten av kvällen oxå, vilket innebär film och ha en skön slappekväll! =)

I lördags körde vi effektivitetsdag, med en cykelrunda ut till Hansa-city på förmiddagen/lunchen. Riktigt mycket affärer som öppnat där nu sen ja flyttade från Kalmar. Fast sen kan man under hur det kan gå runt med tre lindex-, två kappahl-, två H&M och två vero moda-butiker i kalmar, bara undrar?!
Efter vår shoppingrunda blev det vidare till stadsbibblan för att få några timmars plugg gjort. Insåg väl där att det är första gången någonsin jag varit på stadsbibblan i kalmar. Och då har jag ändå bott i kalmar i 3½ år... ja, så kan det bli!
Lördagskvällen blev det lite god matlagning hos madde, färsk pasta och laxsås, där jag stod för skärningen av laxen, pastan och dukning och madde för resten. Himla bra uppdelning där. =) Sedan begav vi oss till biostaden för att se This is it! Michael Jacksons film som jag velat se hur länge som helst och som verkligen var helt underbar! Var inte långt från tårarna och hade min favoritlåt kommit så hade jag definitivt gråtit! Men rös i kroppen gjorde man många gånger och en mer fantastisk sång&text-skrivare är det svårt att hitta! Och hans scenspråk! Åh, ryser bara jag tänker på filmen! Det är verkligen en sådan film som man måste se, oavsett man är fan av MJ eller inte! Och vilken konsert det hade blivit om den hade blivit av!


Efter bion gick vi till o´learys och tog en öl/cider för att få känna lite kalmar-utelivs-puls och prata av oss lite mer innan sömn. 

Idag har det blivit ännu lite mer plugg, fast på högskolebibblan denna gången och där kände jag mig riktigt mycket hemma. Vilket nog beror på att jag trots allt under mina 3½ år i kalmar har bott i kvarteren runt om bibblan, och dessutom har spenderat x antal timmar på bibblan. Och sen blev det lite cyklande hit och dit och sen lunch hos madde, innan jag vid halv fyra fick skjuts av madde ner till stationen och tåget för att åka ner mot skåne igen! =)

En mycket härlig helg helt enkelt, fast dock hann/ blev det inte att jag träffade alla jag ville, men det kommer fler gånger! =)
       ♥ Anna


Lämnar alvesta med ersättningsbuss

45ae90c66bbf34cdff74b4751005e3fe.png

Kolla varifrån!

Lämnar alvesta via buss. Blev visst ersättningsbuss mellan kalmar o alvesta. Inte så kul. Men man får åka kalmar FF bussen för en gångs skull, så lite positivt o kul är det iallafall!

       ♥ Anna


Seg morgon

Efter en segstartad morgon har jag äntlign satt igång och packa. Är iofs inte så mycket som jag ska ha med mig, så går rätt snabbt att packa.. Om man bara vet vad man ska ha med sig. Vilket alltid är lika svårt. :S Men, men blir nog bra. Nu ska jag fortsätta packa och sen blir det lite lunch innan jag ska bege mig.

Lär inte uppdatera hos madde så ha en bra helg! :)
       ♥ Anna


tidig morgon och ryggont

Usch, vad jag inte gillar att börja åtta på mornarna. Får ju gå upp kl fem då.. känns ju som mitt i natten. Men som jag o Hanna pratade om idag, vi har själva gjort valet att pendla så då får man stå ut med att det blir mycket väntan och tidiga respektive sena tider. Som tur är har vi inte många åttamorgnar denna perioden så då är det acceptabelt och helt okej de mornar som man börjar tidigt. Hade varit en annan sak om jag hade läst revisionsjuridiken istället.. där börjar de åtta varje dag!

Blev en ganska lång dag i skolan med först seminarie och sen grupparbete, briefing med läraren, ytterliggare lite grupparbete och sen lite plugg i skolan innan vi åkte hem vid tjugo i tre. Behöver jag säga att det inte blivit mycket plugg sen jag kom hem. Har fortfarande trötthet och seghet i kroppen sen vaccinet, så efter att jag kom hem och varit en snabb runda på stan för att hämta mina omklackade skor, så blev det att slänga sig i soffan och kolla lite på tv innan det var dags att laga mat. Sen att jag dessutom fått en värkande rygg just nu gör inte det hela bättre. Fick till och med kramp i foten innan ikväll, så efter lite prat med pappa är det nog en muskel som är i kläm... alltså en mildare variant av ryggskott. Gissar det beror på obekväma stolar i skolan och felsittande över lag, plus tung väska. Så nu går jag på härligt smärtstillande och hoppas att det är borta till imorgon.

Ska ha lite kvällsfika nu (te och knäckemacka) och sen blir det sova. Imorgon blir det plugg och packande på förmiddagen sen vid ett ska jag bege mig mot tåget för att åka till Kalmar och hälsa på Madde! Ska även träffa maggie och kanske några fler. Får se vad man hinner med och hur vi lägger upp dagarna. Ska ha lite Kalmarnostalgi iallafall! *saknar!*
       ♥ Anna


tisdag och onsdag

Ännu en dag i Lund är avklarad, blev en heldag idag med först grupparbete och sen gästföreläsning i management consluting som gick lite över tiden, vilket innebar att vi fick flytta oss lite snabbt till nästa sal för seminarie i CSR. Alltså från andra våningen i byggnad 3 till första våningen i byggnad 1. Iofs sitter byggnaderna ihop och trean och ettan ligger dessutom brevid varandra. Men tar ju ändå lite tid, då det inte precis är fritt på folk i korridorerna när klockan är mellan hel och kvart över eftersom alla lektioner antingen, börjar, har rast eller slutar då.

Igår blev det vaccination för min del. Var en rolig upplevelse. Kom dit vid tio över ett, alltså tio minuter efter de hade öppnat och då verkade alla som jobbade där jättestressade, vilket gjorde att när jag hade fått min spruta och skulle gå till sjukgymnastiksalen för att sätta mig och vänta den obligatoriska kvarten så tog de in mig i ett annat rum och tänkte ge mig ännu en spruta.. tills jag sa att jag redan har fått en! Lite stressade kan man påstå!
Men berodde nog på att jag kom precis efter rusningen. För sen var det ganska så dött. Kom kanske en var 5:e min under tiden jag satt och väntade min kvart.

Mycket biverkningar har jag inte fått av den annars, än så länge iallafall! Förutom värken i armen som alla får. Och sen lite huvudvärk och trötthet eller ja lite illamående och yrsel oxå ibland. Men tror det mest berott på värken i armen. Att lyfta armen över axelhöjd gör jätteont! Så att klä på sig och sätta på sig jacka osv är inte det lättaste.

Avslutar med ännu lite bilder från helgen
Födelsedagstanternas störtsköna dans!


Behöver man tillägga att Lindas stil var klockren!


Ursula och Egon
       ♥ Anna


måndag

Har verkligen varit trött idag.. till och med så att man blivit yr av tröttheten ibland.. :S Sömnbrist kan man nog påstå! Och de blev ju inte bättre av att klockan ringde sju imorse, fast var iofs pigg när den ringde men när man väl satte sig på tåget blev man trött, så halvsov typ hela vägen ner  till Lund och sen var man trött och frusen när man väl kom fram me såklart. Men träffade Hanna när jag stod och väntade på bussen till skolan och även hon tyckte det var kallt, så vi konstaterade att det måste varit kallare i Lund än i Krstd.

Väl i skolan gick vi raka vägen till café Holger för att köpa kaffe! Kaffe är underbart när man är trött! Och obligatoriskt när man ska ha föreläsning där man mest sitter och lyssnar. Det går verkligen inte att klara av en föreläsning utan kaffe.. Isåfall ska den vara jätteintressant och en sjukt bra föreläsare... och den kombinationen är inte ofta den förekommer. Fast vår föreläsning var intressant idag, gästföreläsning om management consulting med en från accenture. Det finns verkligen många företag som man kan jobba på och många olika områden... Vilket är bra!

Satt lite med gruppen efteråt och försökte komma fram till hur vi ska lägga upp vårt seminarie. Det är inte det lättaste.. speciellt inte när kapitlet man har är på 40 sidor! Men lite ideér finns iaf, så det ska förhoppningsvis bra tillslut. Har briefing-möte med vår CSR-lärare på torsdag så hoppas få lite bra feed-back då.

Nu ska jag läsa lite i den underbara business ethics boken och kolla klart på fotbollsgalan och sen blir det till att sova. Har tvätt-tid imorgon bitti, och så ska det pluggas hela förmiddagen, sen ska jag åka till Åhus vid ett för att bli vaccinerad. Är av nån anledning listad i Åhus, så fram tills jag har ändrat min vårdcentralslistning så får jag gå i Åhus, och alltså även bli vaccinerad i Åhus. Fast iofs är det ganska så bra i just detta tillfälle. Finns ju inte riktigt lika många mellan 19-29 i Åhus som det finns i Krstd. :) (eller om man slår ut det per vårdcentral blir det kanske tvärtom ändå)..

Lite till bilder från 50-årsfesten

       ♥ Anna


en lördag i 120 o en söndag i 30.. typ!

.. en ganska bra sammanfattning av min helg! För lördagen gick i sådär 120... om man gör ett medel av det iallafall, Ibland kändes det ännu fortare och ibland lite långsammare.. Men idag har det varit desto lugnare.. Gillar söndagar! Enda dagen då man verkligen kan relaxa och ladda upp för ny vecka.. =) Vilket jag helt klart gjort idag..

Men helgen började ju i fredags.. Då det blev till att sova ut (vilket behövdes) och sen lite snabbstädning, lite skrivande av mail till lärare och lite grupper. Därefter ner på stan för att lämna in mina stövlar till skomakaren för omklackning, in till Simona och boka klipp&slingtid och därefter till Åhlens för att köpa presenter till Åsa o Lisa. Och efter en halvtimme var jag hemma igen.. Kan man kalla det effektivt eller vad?! Efter lunch på en fredag är det folk överallt på stan, så en halvtimme för tre ärenden där det var folk och kö på två av ställena är effektivt!
Väl hemma igen blev det till att packa ihop allt inför helgen och sen kom mamma inom efter jobbet så jag kunde åka med till Åhus. Var inte riktigt att man ville ta bussen när man hade massa packning som skulle med.

Sen spenderades kvällen i Åhus med tidig sänggång då klockan i lördagsmorse ringde 07:00! Kl tio, fem i åtta körde sedan pappa ner mig till scoutstugan där det var kårhajk på planeringen! Sen var det kårhajk för resten av dagen med allt vad det innebär och dessutom ett kårmästerskap på eftermiddagen oxå. Efter det var slut var det även dags för mig att åka hem till familjen igen för att ta en dusch och byta om till kläder för temat "det var bättre förr", alltså blev det beige'a strumbyxor, farmors gamla kjol o en skjorta på och sen håret uppsatt i en stram knut och tygväskan me med klackaskorna i den och sen bar det av mot Värestorp för Åsa o Lisas 2*25-årsfest. Där sedan resten av kvällen spenderades. =)

 

Imorse vaknade man i Arkelstorp hos Lotta & Micke efter att M hämtat mig o Carro i Värestorp på natten. Där blev det lite gamla foto och lite tv-tittande innan jag körde mot Åhus igen. Sen blev det en slapp eftermiddag hemma hos familjen innan kvällen avslutades med lite bibelsamtal/allmänt filosoferande i församlingshemmet med Peter och Fredrik innan en skön taizégudstjänst med dock lite högt tempo på låtarna.. :/ Gjorde även premiär som nattvardsutdelare av vin (har tidigare bara delat ut brödet och då bara på konfirmation).. Vilket var en upplevelse. Mina ben har en förmåga att börja skaka okontrollerat när man står och ska presentera/sjung/dela ut nåt.. och självklart gjorde de även det idag.. Men berodde nog på att man blev lite nervös över att man skulle råka säga fel.. 'Jesu Kristi blod till dig utgjutet' kan man ju råka säga fel på.. Men gick bra de flesta gångerna iallafall.. Var glad det bara var en gudstjänst i koret och inte i hela kyrkan.. Nu var det bara sådär ett 30-tal personer i kyrkan och inte 400 som det kan vara ibland.. =)

Nu ska jag däremot gå och sova. Lund och föreläsning imorgon igen, så bäst att vara lite utsövd tills dess. =)

       ♥ Anna


28 timmar i Lund!

Åh, vad glad man blir när man har fått lite kommentarer på bloggen! Det är alltid lika kul! :) Fortsätt så!

Själv kom jag nyss hem efter mina 28 timmar på raken iväg i Lund. Har under den tiden varit 5½ timmar i skolan, därefter direkt till VGs (västgöta nation) för att jobba i 10 timmar och sen hem till Tora för att sova sådär 4 timmar innan vi skulle upp igen för att Tora skulle till skolan. Så att sova ut på min "lediga dag" (självstudiedag) var ju inte att tänka på. Tur man är "ledig" imorgon med.

Skav i handen och ömma händer och träningsvärk i armen har jag med efter gårdagens jobb.. Men allt det beror till stor del på att jag stod och skar, hackade och skivade morötter, palsternackor, lök och baguetter i två timmar ungefär. Och då blir det ju så.. plus att knivar med plasthandtag eller bara delar trähandtag inte är så vänliga mot händerna efter ett tag.

Och förrätten som jag hade hand om blev riktigt god! Speciellt svamp o lök röran, himmelskt god!! =)

Idag fyller min älskade lillebror år!! Grattis brorsan på 19-årsdagen! Och eftersom jag fortfarande inte köpt nån present till honom blev det en runda på stan och in på Åhléns när jag kom till kristianstad innan vid elva tiden. Och direkt napp blev det med! Svart-vita muggar får det bli! Fast han får dem först imorgon, har inte riktigt tid och lust att åka ner till Åhus idag när jag ska dit imorgon ändå.

Nu ska jag nog ta och sätta i en skön film och sen ta några timmars vila.. Annars lär jag aldrig orka plugga idag.. höll ju på att somna på tåget när jag satt och löste metros korsord och sudoku. Så lär aldrig orka plugga om jag inte vilar lite innan.
       ♥ Anna


jobbig natt

Usch, denna natten har inte givit så mycket sömn.. fick sjukt ont i magen sådär en halvtimme efter att jag hade gått och lagt mig.. och trots en panodil blev det bara värre till och från i flera timmar. Hjälpte inte vad jag än gjorde.. inte ens vatten som brukar hjälpa, hjälpte inte heller.. blev bara ännu mer illamånde av det på grund av smärtan. Men efter att jag tillslut tagit ett glas treo och ätit en halv banan vid fyra i natt, så kunde jag tillslut somna..
Kan väl bara konstatera att min magkatarr är tillbaka... =( Har inte känt av den på riktigt länge nu, och speciellt inte på nätterna på ett bra tag.. men inatt skulle den visst börja igen. Suck.. Kom iallafall på att jag måste verkligen köpa en ny värme vetekudde. De brukar ju faktiskt hälpa rätt bra.. Och sen borde jag verkligen ta tag i att gå till en läkare med. Kanske ska ringa dit på tordag när jag ändå måste ringa en massa andra samtal.

Nu ska jag iallafall hoppa in i duschen, och sen bär det av mot Lund om en o en halv timme för ännu en ny kursstart idag.
       ♥ Anna


Halloween, helgen o kursstart

Efter en härlig helg med en del resande är en ny period igång, och en ny månad och inte minst en ny vecka! Och dagen har avslutats med två samtal med underbara vänner! Först ett långt med carro och strax därefter ringde Tora! Och de bästa är att jag kommer träffa båda två av dem i veckan. Först Tora på onsdag o torsdag och sen Carro o alla göingevänner på lördagkväll!! Vilket bra vecka detta ska bli.. fast intensiv!

Helgen var oxå bra, först ledig i fredags, och som verkligen var en ledig dag efter den sista tenta i torsdags. Sen i lördags bar det av till Lund på kvällen för halloweenfest. Som blev en riktigt rolig kväll där man träffade och lärde känna massa nytt folk, plus fick umgås med Karin och Johanna i en annan miljö än skolan.. Mycket kul! Väl tillbaka hos Johanna vid fyra på natten efter en promenad hem till henne från norra fäladen blev det några timmars sömn innan jag tog tåget tillbaka till Kristianstad vid tolv, väl i Kristianstad blev det direkt med bussen vidare till Åhus för att åka hem och fira brossan som hade födelsedagskalas med farmor o farfar på besök. Efter lite middag i Åhus blev det plötsligt bestämt att fikan och kvällsmaten skulle ätas inne hos mig så farmor o farfar fick se min lägenhet oxå. Så allt packades ner och sen bar det av till stan igen.. Snabba turer här japp.. Men det var trevligt och god tårta hade brossan med. =)

Idag har det blivit en runda till Lund för ny kursstart i CSR (corporate social responsibility). Kan bli en rolig och givande kurs, fast väldigt intensiv. 7,5 hp ska läsas på halvfart på 7 veckor sitället för 10 som är det normala för halvfarts kurser.. Så det kommer bli 7 intensiva veckor eftersom den andra kursen som jag börjar imorgon ska läsas på lika kort tid och är även den på 7,5 hp. Alltså ska 15 hp läsas på 7 veckor!! Men får tänka positivt att man får jullov och ledighet i ca en månad efter det! =)

Halloweenfest


Lite av magnus bilder
       ♥ Anna


RSS 2.0