utflykt i blekinge

Idag var det uppgång vid halv nio, sen kom farmor o farfar klockan nio. En o en halv timme senare bar det av med mig som chafför till blekinge. Första stopp var listerby kyrka, där besökte vi farfars mormors, morfars och mosters gravar. Sedan vidare till Yxnarum för att kolla in huset där de bodde. Sjukt fint o mysigt var det nu! Fick veta att Harald Treutigers föräldrar ägt det för några år sedan.. Lite kul att veta! =)
Från Yxnarum blev det sedan till Ronneby, där vi tog en tur inom ronneby brunn innan vi gästade centrum för att hitta en restaurang att äta på. Blev kycklingfilé me tzatziki o klyftpotatis för min del. Mycket gott! Fast dock mindre bra för magen som gör lite ont nu.. =(

På vägen hem körde vi inom bräkne-hoby och kollade in Linaffären, förstår inte hur man kan ha så mycket lintyger i en affär! Sedan gjorde vi ett besök på Karlssons - butiken som har allt mellan himmel och jordfräs, kändes lite smått att gå runt där och titta när man visste att resten av familjen just då var på Ullared. Lite skillnad på storlek av affär och sortimentet om man påstår så! :P Men hoppas att mamma o pappa kommer hem med nåt till mig me, när de väl kommer hem på lördag eller söndag.. =)

Sista stoppet på vår utflykt blev kvantum i åhus. Man kan ju verkligen konstatera att det märks att semestrarna har börjat nu. Det kryllar av turister i åhus och inte minst på kvantum! Skönt att man har självskanningen sen när det ska veckohandlas.. för idag tog kön till kassan sådär en kvart... Lite jobbigt!

Imorgon ska det nog jobbas igen.. är iallafall sagt så.. Skönt! Även om jag kanske inte har fått sova ut riktigt efter förra veckans tidiga mornar så känns det lagom me ledigt nu.. Sen är man ju ledig en av dagarna i helgen igen.. =)

Dags för lite mat nu tror jag allt.. eller iallafall nåt som kan stabilisera magen lite.. Dagens lunch blev lite mycket (som vanligt när man äter på restaurang) i jämförelse med helgens mat, som varit helt lagom för mig och dessutom helt okej för magen. =)
       ♥ Anna


malmöhelg =)

Har haft en riktigt skön och soft helg i Malmö me Dan och Johan. Trevligt, trevligt! Blev uppstigning vid halv åtta igår morse för att sedan ta tåget till malmö vid tjugo över nio. Halv elva var jag framme och då stod Dan och väntade och sedan tog vi bussen till Johan. Lite senare blev det nästa buss ut till höllviken och vikingabyn, sedan spenderades eftermiddagen på vikingamarknaden. Var kul att gå runt och titta på massa vikingaprylar m.m. Dock blev vi lite blöta emellanåt på grund av regn, men regn har väl aldrig stoppat scouter och inte denna gången heller.. =P På vägen tillbaka hem till johan och malmö åkte vi inom coop för att handla lite. Sedan blev det slappande hos johan med lite tittande på youtube, matlagning och sedan lite krocketspelande. Därefter blev det film resten av kvällen.

Imorse blev det fukost och slappande innan jag och dan begav oss in till centralen för att ta våra tåg hem igen. Men självklart lyckades vi missa våra tåg ganska precis. Så blev en runda upp på stan och var sin kopp kaffe på espresso house under vår väntan på nästa tåg (tågen mot kristianstad resp. helsingborg går ju bara en gång i timmen på söndagar). När vi sedan gick tillbaka lyckades jag än en gång missa mitt tåg, tåget rullade ut lagom när vi kom till perrongen. =( Så blev lite väntan på Dans tåg och sedan tog jag mig ännu en runda upp i centrum för att fördriva lite tid. =) Och efter en runda inne på Åhlens city med lite små inköp så blev det en sista gång ner till centralen för att ta mitt tåg hem till kristianstad.. och det hann jag med! =)

Väl hemma i åhus blev det lite mat och sedan har jag hamnat här. Framför tv:n me datorn =). Familjen hann dessutom åka iväg på semester innan jag kom hem från Malmö, så nu är jag själv i huset. Ganska så skönt, fast lyckas ändå bli irriterad på föräldrarna trots att de inte ens är hemma.. Lite illa.. Men är egentligen bara småbagateller som till exempel att de vikt min tvätt fel och sånt. Egentligen helt onödigt att bli irriterad på sånt, men när man är van av att själv göra det på sitt eget sätt, så blir det helt enkelt så när föräldrarna försöker vara snälla och vika åt en.. :-P
Ajja, har ju iallafall en vecka då jag förhoppningsvis slipper allt sånt nu.. Är ju svårt att bli irriterad på en själv. ;-)
       ♥ Anna


OS-debatten

Måste bara skriva lite om den debatten jag följer med stort intresse just nu, nämligen om Veronika Wagner ska få åka till OS eller inte. Snacka om att SOK har tagit ett beslut som upprört många personer. Och jag kan bara hålla med om att det är fel. Varför ska man inte skicka Virre till OS, när alla läkare och sjukgymnaster säger att hon kan tävla och när hon dessutom är vårt enda svenska elitgymnast på världsnivå? Hon har dessutom chans att hamna bland topp tio.. det är hon ju redan på världsnivå när hon gör allt så bra som möjligt. Nej, hoppas verkligen att SOK ändrar sitt beslut! Mer ingående om debatten finns att läsa här eller på Virres blogg.

Jag hoppas verkligen hon kommer få åka till OS, för har man kvalat in så har man och då är man värld att få åka oxå!  =)
       ♥ Anna


resultatet

Har tagit lite foto på min "nya" frisyr, mest för att se skillnaden på längden..

Detta var då före (närmare bestämt den 4:e juni)




Och såhär blev det efter




Som sagt några dm kortare.. =)

Känns lite konstigt när man har det uppsatt. Nu räcker det ju bara ner över nacken, och innan var det ända till mitten på ryggen.. En liten extra "tyngd" på ryggen saknas.  Men lär nog ta ett tag innan jag vänjer mig vid mitt "korta hår" (eller mellanlångt är det ju), så är det ju alltid om man så har färgat, slingat eller klippt det!

Har jobbat idag, som vanligt. Sista dagen innan tre dagars ledighet.. skönt! Är dessutom inplanerat lite utfärd, för imorgon bär det av med tåget till malmö och sen blir jag upplockad där för att sedan åka vidare till skanör me dan och lite annat folk.. Har iofs inte så bra koll på vad vi ska göra där.. men det blir nog bra! Ska bli kul iallafall. Sedan åker resten av familjen på semester på söndag, så då kommer farmor o farfar hit i några dar.. Så blir nog en runda till blekinge på måndag.. Får bara hoppas att jag står ut me dem me.. Hade sett fram emot en vecka hemma själv.. men nu blir det nog bara en halv vecka själv.. Ajja.. det får väl gå.. Lär inte vara hemma så mycket i vilket fall.. jobbar ju ändå större delen av nästa vecka i vilket fall..

Men nu ska jag hålla helg! Är enda helgen på ett tag framöver som jag är ledig både lördag och söndag! :P
       ♥ Anna


1,5 dm kortare

Det blev en klippning och inte en så liten heller.. 1,5 dm försvann som mest! Det är en bit! =)
Men nu är det jämnlångt och allt det slitna borta igen.. =)
Är lite liknande som jag hade för ett och ett halv år sen typ..  Då såg det ut såhär -->
Fast inte riktigt ändå, är lite längre nu.. och lite annan färgnyans på de då ju..  :P

Ska ta en bild på nya frisyren sen.. men det blir som sagt senare.. =)

Gick lite på stan me. Hittade lite fint.. så får nog bli en runda in till stan nästa vecka. Måste ju bli det! När jag ändå inte har nån här hemma i huset så får jag passa på att göra annat.. så en runda till stan är ganska bra då.. =) Träffade även lite vänner på stan.. Alltid lika trevligt och kul. =)

 Nehä, nu ska jag ta och äta. =)
       ♥ Anna


klipptajm

Idag var det segt på jobbet.. hade 19 gäster under en timme.. ganska så lite folk och därmed blev det ganska lite att göra.. Men, men så är det.. det går upp och ner.. Imorgon har jag nog ungefär lika många gäster, fast då ska de första ha frukost kl sju.. så då lär det bli ännu segare.. måste komma på nåt att sysselsätta mig med då.. Är så tradigt att bara sitta och vänta och det enda man har som sällskap är rix morronzoo.. Till och med det kan liksom bli tråkigt! Speciellt denna veckan när de tar in ett gammalt klipp var tjugonde minut eller nåt. Lite tradigt att lyssna på!

I eftermiddag ska jag till frissan och klippa mig.. Men dock vet jag inte hur mycket jag ska klippa än.. Bara topparna eller lite till? :-S och isåfall hur mycket?? Får nog bli lite rådfrågning med Simona och gå på impulsen för en gångs skull..
Är inte ofta det händer, men just när jag ska till frissan, så brukar det bli bestämt vad jag ska göra ungefär samtidigt som jag sitter där. =) Ska nog ta och åka in lite tidigare me, så att jag hinner gå lite på stan. Har lite till att leta efter och köpa.. och är ju inte allt för ofta som jag är i stan, så får passa på när jag ändå ska in.. =)
       ♥ Anna


häckklippning

Känner att min motivation för att skriva just nu är ganska dålig.. har ju inget att skriva. Det enda som händer i mitt liv är jobb och åter jobb och sen lite slötid hemma emellanåt då jag inte gör mycket vettigt. Eller idag har faktiskt hela familjen varit engagerade i att klippa häcken.. Pappa körde det stora lasset med att klippa häcken med Elhäcksaxen, mamma och brossan räfsade och jag kollade så att den blev någorlunda jämn på bredden och höjden.. plus klippte bort de grenar som stack ut med den andra häcksaxen..

Sen nästa vecka när resten av familjen är på semester ska jag figurklippa buxbommen. Den har blivit lite av mitt projekt varje år och varje gång ska den ha ny form. Men vet inte riktigt än hur jag ska klippa den i år?? Förra året blev den ju fyrkantig och året innan blev den nog rund om jag inte minns fel.. =) Sen har jag fått i uppdrag att klippa gräsmattan me.. Pappa klipper nämligen den var 5:e dag.. så då är det viktigt att det görs även när dem är borta.. Annars blir den hiskeligt lång och svår klippt senare.. Å det är ju onödigt att den ska bli det när jag ändå är hemma. =)

Jobbet idag gick bra.. dock var det som sagt lite segt imorse, så kom inte iväg härifrån förrän vid sex.. oops, då skulle ju jag varit på jobbet.. Blev därför superfart på cykeln (tur att det slutat blåsa) till nya konditoriet och hämta bullarna och sedan vidare till jobbet..  Men var där tio över sex.. så hann med allt som skulle göras, innan de första kom halv sju ändå... Japp, det går även när man har ont om tid! =) Fast det vet jag ju sen tidigare.. =) Har ju försovit mig några ggr de andra somrarna, och då har jag hunnit med allt i tid då me.

Imorgon är det jobb igen.. Men då börjar jag "vanlig tid" alltså inte förrän vid kvart över sju, så får lite sovmorgon imorron.. =) Skönt!! Sen på fredag är det tidig tid igen.. :S (Golfspelare ska ju alltid vara lite speciella ;P )


Var förresten på väg att få besök av S igår kväll.. men det ändrades lika snabbt som det hade bestämts.. :S Men blir jag förvånad.. Nej, faktiskt inte. Vissa personer är så sjukt lätta att kunna läsa av och förstå dess tankar, och denna är en av dem, så jag blev inte alls förvånad.. Det var mest skrattretande.. =) Men jag tycker om S ändå.. Bara att S är så impulsiv ibland... helt tvärt emot mig som gärna planerar så mycket som möjligt... Bra kombination eller hur?!.. =)

Oj, blev ju lite text iallafall.. Ja, så kan det gå.. Nu ska jag iallafall äta!
       ♥ Anna


trött..

Har jobbat från sex till halv ett idag, och hade 50 gäster plus full städning själv .. detta innebär att jag är galet trött och seg nu och har ont i fötterna och benen.. Ajaj. Men det gick i stort sett bra på jobbet iallafall.. Förutom att tomaterna, juicen, leverpastejen och ättiksgurkan tog slut ungefär samtidigt.. Så blev lite mycket då, fast det är ju sånt man får ta..Av nån anledning är det ju alltid så att flera saker tar slut samtidigt oavsett hur mycket man än förbereder för att de just inte ska göra det... Är lite jobbigt.. men det är bara att hålla gott humör och hoppas att gästerna oxå gör det.. =)

På väg hem från jobbet idag var det nästintill storm.. så det som brukar ta tio min att cykla tog 15-20 minuter..  Var ju dessutom inte nådigt varm när jag kom hem.. :S Hoppas på att vinden lägger sig till imorn iallafall.. orkar inte cykla ännu en dag i blåsten.. Börjar dessutom med största sannolikhet lika tidigt imorgon.. så lär nog vara lite trött då me och då är det ännu jobbigare att cykla i blåst.. räcker att man ska cykla.. :P
       ♥ Anna


telefonen ringde 06:00 imorse..

Det blev jobb ändå! Klockan 06:00 imorse ringde Zarah och sa att hon hade fått feber, så hon kunde inte jobba. Som tur är fanns ju jag då.. Så det var bara att gå upp, klä på sig, äta frukost och läsa tidningen och sen bege sig till jobbet. Hade inte så många gäster, men trevliga var dem.. så dagen började bra.. =) Strålande solsken o varmt var det me.. då.. sen när jag höll på att städa kom värsta ösregnet och sen dess har det varit blåsigt, kallt och ruggigt! Hade jätte motvind hem fråpn jobbet sen.. så när jag väl var hemma var benen helt slut och jag tokvarm.. =/

I eftermiddag har det mest blivit slappt som vanligt. Spelat lite PS2 me brossan och ja, det var nog allt.. Hade inte varit helt fel med lite sol nu... Då hade trädgården och en solstol varit barrikerad av mig. :P Men än känns det lite långt bort just nu.. Så därför ska jag sätta mig o spela lite piano istället.. Om brossan låter mig göra det vill säga.. Är ju inte alltid man får det.. :S

Ikväll blir nog tidig sänggång för mig.. dels för att det bara blev fem timmars sömn i natt och dels eftersom jag ska jobba fyra dagar framöver nu, med risk för att behöva börja kvart över fem nån dag.. Det skulle innebära att jag behöver gå upp kvart över fyra, halv fem! Huvvalien o usch! Finns ju annat som är bättre! Men, men det är bara att gilla läget om det skulle bli så nån dag.. Vilket jag inte vet än, men lär få reda på ikväll.. =)

Ha de gott!
       ♥ Anna


kvällen

Middagen ikväll var god, trevlig och ja, helt toppen! Som vanligt när man är ute och äter med jobbet.. Alltid lika trevligt! Och generöst! =) Och liksom förra året så blev det middag på åsikten.. De hade öppnat bara för oss, och därmed fick vi oxå specialbeställt efterrätt.. Hallonpaj! Mmm.. såå god! Och middagen var inte helt fel den heller. Midsommarbuffé, med allt möjligt på... =) Man åt så att man blev mätt och lite till.. himla gott! :P

Sedan skulle jag o Zarah vidare för att ta en drink.. men då alla restauranger i åhus fick för sig att hålla stängt ikväll så då blev det hem till mig istället och dricka lite vin innan Zarahs buss gick till stan. Mycket trevligt det me! =)

Men nu ska jag snart sova.. är iofs ledig imorgon me.. men ändå.. Skulle ju jobbat enligt schemat, men var visst lite ändrat på det, så jag är ledig ännu en dag.. Men det är bara att tacka och ta emot! Blir ju värre med ledighet senare i juli o augusti.. så då är det bäst att ta vara på den nu.. Hoppas bara på lite finare väder imorgon! =) Regnet hoppas jag gärna. ;)
       ♥ Anna


Midsommarhelgen

Då har det visst gått några dagar igen utan att jag skrivit nåt här.. Men har faktiskt knappt varit hemma under helgen. Skönt!

Midsommarafton bar det iväg till skojsbyerna (skogsbygderna) uppe i göinge för att fira midsommar med vännerna hos Månsson och Åsa i Brännskulla. Trevligt trevligt! Regnet var oxå där... som vanligt vid svensk midsommar. Men som tur var så var det inte ihållande regn som förra året utan bara några skurar! =) Mat och sång och lekar och skoj blev det en del, och självklart allsång till Smen´s Baglomma! En fest i göinge utan smen´s är som jul utan snö, eller som midsommar utan sill och snaps. (fast sillen får nån annan ta :P )
En hel del bilder blev det me.. närmare bestämt 67 st. Hur många vettiga är dock frågan.. speciellt när Pär fick fatt i kameran och fotoade både närbilder och mitt ben (!), mest för att jag inte skulle glömma hur det ser ut! Haha! =) Klockrent!


Citaten flödade dessutom under kvällen och den mest vanligast var hur Viktor bröt sitt ben..
- "Jag låg ner på en sådan stor gunga och gungade, och plötsligt fastnade benet i marken och gungan fortsatte, så jag bröt benet på tre ställen" - Tror du ska hålla dig ifrån gungor i fortsättningen Viktor! =)



Natten och midsommardagen spenderades sedan hemma hos Lotta och Micke (carros syster med man). Blev tv-tittande, Mario kart spelande och checkande av Mickes och gabbes studie som nu börjar bli helt klar. Och då kläckte Carro ur sig att jag o hon ska spela in några låtar där i sommar.. Och det lät ju som en bra idé, så det ska vi göra sen nån gång =)

Vid fyratiden blev det sedan till att köra till åhus, för att få lite vila hemma innan det för mig, carro, madde & emmy bar av till Nävlinge och sedan Venestad för att dansa och fira midsommardagen med Katta, Henke, Fia o alla andra! Träffade nog ca 20 pers som jag kände i venestad.. =) Trevligt trevligt!
Som sagt alla ska till venestad och dansa på midsommardagen. Det är tradition. =)

Idag blir det återhämtningsdag fram tills kvällen, då blir det till att ut&äta med jobbet och få träffa de nya sommarjobbarna för första gången. Undra vilken av åhus restauranger det blir i år. =)
       ♥ Anna


blir ju bara förvirrad..

Nej, nu börjar detta bli lite jobbigt.. Hade ännu en natt med sjukt svårt att sova. Tankarna var på helt annat håll och konstaterade efter en massa tänkande att det jag egentligen bara behöver är bekräftelse. Får jag bara det så mår jag bra sen igen... hoppas jag.. :S
Har till och med skrivit ett meddelande med alla tankar och det jag vill ha sagt.. och det enda som saknas är att skicka det... men frågan är ju om jag vågar?! Usch, gillar inte den känslan jag har just nu, och ännu värre är att jag inte gillar all den oro jag har... Det är inte bra för en som redan har problem med magen och magkatarr att gå och oroa sig såhär.. Måste bli ändring på det här... Snart!

Ajja.. sluttjatat om detta nu.. kommer ju inte fram till nåt i vilket fall av att sitta här.. det enda är att jag får skriva av mig.. men det sägs ju vara bra. =)


Över till att kommentera gårdagens match. Det är bara att konstatera... Sverige är kassa (eller kanske lite överdrivet.. men de är ganska dåliga iallafall).
De är som man säger i skåne: hialösa!
Dåligt försvarsspel och dåligt anfallsspel.. i större delen av matchen.. eller de var ju ganska bra på anfallsspelet när de väl hade bollen och långa anfall.. Men när det var snabba kontringar så var de som sagt dåligt! Säger bara som så att om de skulle bytt ut Elmander. Han sinkade ju bara.. helt enkelt alldeles för hialös.. Men det är bara min åsikt! Blir ju iallafall inte mer EM för sveriges del nu på ett tag.. Kom igen till VM säger jag bara! (är ju lagom länge tills dess, så då kan man ju hoppas att de har ett bra lag!)

Isaksson var bäst på plan iallafall :)


Idag blir det en runda till systemet.. Men om jag ska ta åhus eller kristianstads är ju frågan.. Känns ju som att det kommer vara himla mycket folk på systemet i åhus.. Så frågan är om jag inte ska in till systemet i krstd.. Det är lite större och smidigare.. Och dessutom behöver man inte komma ihåg allt man ska ha i huvudet då.   Det finns ju risk att man missar nåt då.. :P Ajja.. måste till systemet i vilket fall.. Har två cider hemma och två cider kommer man inte så långt på imorgon.. det blir man inte ens salongis av.. Så systemet är i behov av ett besök. Sen ska jag bara hoppas på att jag inte behöver jobba imorgon.. Eller om jag behöver jobba, att jag kan sluta vid halv elva.. Men det lär jag inte få veta förrän i kväll.. så fram tills dess är det bara att hoppas på att jag är ledig! =)

Men nu ska jag ta och klä på mig, och sen sysselsätta mig med nåt annat än att sitta här.. :P
       ♥ Anna


tankar och förhoppningar

Just nu tänker jag alldeles för mycket och det sätter verkligen griller i huvudet på mig.  Har haft ännu en natt med lite sömn och massa förhoppningsfulla tankar som är lika ovissa som en tanke med massa förhoppningsfulla känslor är. Tycker inte om denna ovisshet. Man blir ju bara förvirrad och osäker och självklart beror allt på en person.. Som vanligt!

Tänk vad lätt livet vore om man kunde få reda på alla frågor man har utan att behöva fråga dem.. För det är just det... att ställa den där frågan som kan ge svaret på alla tankar och förhoppningar är det jag inte vågar just nu. Även om det hade varit det allra enklaste. Det hade ju gjort att jag förhoppningsvis skulle bli av med min huvudvärk och mitt magonda som ligger och vägrar släppa och försvinna.. :S




Detta verkar säkert som värsta förvirrade inlägget.. Men behövde skriva av mig lite.. :P
       ♥ Anna


promenad och slötid

Blev en långpromenad och power walk me mamma i förmiddags. Tanken var från början att jag skulle ut och springa, men mamma ville ut och gå, så då var det bara att tänka om. Var skönt att gå ut och gå en riktigt lång runda.  Även om jag i vanliga fall har lite snabbare tempo men mamma hänger inte riktigt med då :P. Hon har ju lite kortare ben än mig.. =)
Iallafall så blev det en runda på en timme med promenad på vattentornsområdet, vanneberga och pallers. Nästan halva åhus de ju :P

Sedan har det mest blivit slappande resten av dagen. Kan ju konstatera att så mycket tid jag spenderat vid datorn dessa dagar när jag varit ledig är mer än vad jag gjort på länge.. Och jag gör knappt nåt vettigt heller.. bara bläddrar rundor mellan massa sidor.. Ajja, får bli andra fasoner på detta från och med nästa vecka.. Då jobbar jag iallafall typ varje dag. Har sex dagars jobb framför mig från och med söndag, så då blir det helt enkelt mindre tid hemma och därmed mindre strötid att spendera här.. Älskar sommaren och att vara i åhus.. men när det är dåligt väder finns det inte mycket att göra här.

Men har iallafall nyss skrivit klart min personliga reflektion och skickat iväg den. Så nu är det bara att vänta på betyget i affärsutveckling och sedan kan jag ansöka om mitt examensbevis.. Wiie! =)
       ♥ Anna


lite shopping

Är ledig idag... Igen! (börjar bli mer ovanligt att jag jobbar än är ledig, galet!)
Så imorse följde jag med mamma in till stan. Hon skulle klippa sig klockan tio, så då passade jag på att följa med, bokade tid hos frissan och sedan gick jag på stan. =) Blev köpt ett par nya sandaler/flipflops på din sko, och sedan efter mycket letande i nästan varenda affär hittade jag ett par jeans i capri el. trekvartsmodell (BlendShe) på team sportia.. Där hittade jag även nya sandaler. Så nu är även jag ägare av ett par teva sandaler. =) Nu är det bara att hoppas att jag kommer trivas i dem me, dvs inte få skoskav av dem.. =P Men om jag kan lita på mina vänner som redan har dem så bör jag älska dem!

Imorgon är jag ledig igen.. undra vad man ska hitta på då?! Börjar bli lite smått trött av att bara vara hemma. Fast borde ta och skriva klart min reflektion, så att jag kan skicka in den och sedan få betyget i affärsutvecklingen.. Så det får det nog bli på planeringen imorgon. =)



Dagens inköp i bilder

Flipflopsandalerna från din sko och under Tevasandalerna




jeansen från blend, fram och bak

       ♥ Anna


måndag = midsommarvecka

Jajemen.. snart är det midsommar.. Wiie.. Hoppas på någorlunda fint väder då.. Iallafall bättre än förra årets regn.. Det är så tråkigt när det regnar på midsommar och kan bli lite jobbigt att vara hos månsson och åsa då me.. Men vädret går det ju inte att göra nåt åt.. Så det är bara att hoppas på fint väder.. (och kanske be lite till gud me.. :P)
 
Dagen har varit sådär.. sov lite halvkasst i natt. Har massa oro i kroppen igen.. :S så tog ett tag innan jag somnade. Men sen sov jag nog ganska så gott.. hörde iallafall inte att det åskade.. skönt.. =) När klockan sen ringde imorse var det lite kämpigt att gå upp, men när jag väl cyklade till jobbet blev jag pigg.. Dock blev det lite förvirrat när jag inte skulle hämta bullar utan istället ta upp från frysen. Stor chans att ha bullarna tinade när klockan var åtta.. Men kom på att vi har fått en micro till disponentvillan.. så blev till att värma bullarna där.. Är ju inte så kul att lägga fram frusna bullar.. då blir det klagomål och det vill man inte ha.. Micro är allt en bra uppfinning! :P

Slutade iallafall vid kvart över elva. Så var hemma igen vid halv tolv.. skönt! Sen har dagen mest varit dryg.. eller följde med mamma in till stan för att hämta brossan och åka till Domus och Clas Ohlsson. Även det lilla är roligare än att vara hemma.. Vill ha fint väder nu så att man kan sola och vara på stranden eller i trädgården iallafall. Dagens väder har ju inte varit så uppmuntrande till det. Regn och åska och sedan lite uppehåll då och då är ju inte det mest optimala vädret att vara ute i.. =)

Ajja.. snart är denna dan över.. Undra om jag ska jobba imorgon eller om man är ledig?! Är alltid lika spännande att vänta på att få samtal från Lars om hur det blir. Är jag ledig imorgon funderar jag nämligen på att åka med mamsen in till stan när hon ska till frissan.. så kan jag gå lite på stan under tiden.. Har lite jag måste köpa, bl.a. ny bikini, nya capribyxor/jeans eller trekvarts och nya skor och sandaler. Så en tur på stan hade inte varit helt fel. Sen måste systemet besökas innan midsommar me.. Och gärna innan torsdag.. =)

Men nu är det dags för mat!
       ♥ Anna


tillbaks i åhus..

Efter lite krångel och 20 minuters väntan på att få ut tågbiljetten (då biljettautomaten var ur funktion) och därefter 2 timmar och 56 minuters tågresa är jag tillbaka hemma i åhus. Och jag har redan hunnit bli irriterad på mamma och pappa.. Hjälp! Varför ska ens föräldrar alltid vara så nyfikna och lägga sig i, till och med när man håller på att packa upp sin väska. Tacka, för att jag ska jobba imorgon.. Hade nog inte fixat att vara hemma med mamma annars. Det lär ju bli lagom mycket tid för det i sommar ändå. :)

Ska försöka hinna med några fler rundor upp till kalmar. De är mer än väl behövliga och man har alltid lika underbart däruppe, och det är till stor del maggies, sherons, paros, niklas och med fleras förtjänst! Tack mina vänner! Ni är helt klart bäst! Man vill ju inte åka ifrån kalmar när man har er!


Ajja.. Pappa har iallafall börjat grilla nu, så snart är det mat! mmm.. grillat är ju bara såå gott! =)


Lite bilder från gårdagskvällen
Niklas e tillbaka i kalmar :)


o jag me



paro


Speltajm


sheron, kash, lin, niklas o jag


sen kom ännu lite mer folk

jag o Maggie.. Love u gums!
       ♥ Anna


fotboll o fest

Ja, gårdagskvällen blev ju som den blev. Såg fotbollen, mycket kul att se den tillsammans med sheron, kash, niklas och lin även om det var synd att sverige förlorade. Men ärligt talat har de ett ganska kasst spel. Fast den där frisparken borde de fått.. kasst av domaren att inte ge dem den. =( Men, men. Kash fick rätt iallafall 1-2 i mål och niklas fick som han ville, allt utom oavgjort! :P

Sedan blev det ner en våning till maggie och paro för att spela spel och festa lite. Mycket trevligt. Men dock fick jag en hemsk huvudvärk, som vägrade släppa trots fyra panodil och en treo, så blev inget drickande för mig, endast vatten, och när de andra gick ut gick jag upp till mig för att sova. Gillar inte när jag får migrän..  Gick dock inte så jättebra att sova då det var fest i korridoren och även nere hos robin. Så somnade inte förrän vid halv ett - ett när festerna fortsatte ner på stan.

Men idag vaknade jag vid halv tio utan huvudvärk. =) Så nu ska jag ta och städa över lägenheten och sedan packa.  I eftermiddag vid tre åker jag sedan till åhus igen.
Så dags för att städa nu!
       ♥ Anna


usch och fy

Usch, det är inte ofta jag får rysningar i hela kroppen av obehag... men fick det idag när jag gick in på lunar. (ja, jag har fortfarande kvar den, även om jag inte är så aktiv. Den enda anledningen till att jag har kvar min lunar är egentligen för att kunna ha kontakt med dem som jobbar i kyrkan och de vänner som inte är medlemmar på nån av de andra sidorna..)
Men nu överväger jag ärligt talat att överge den helt och hållet. Är ju mest desperata killar och män som skriver till en och ger massa kommentarer på bilderna. Uscha, är det nåt jag inte gillar så är det när man får desperata kommentarer.. :-/

Ajja.. får väl kolla över inställningarna lite..

Nu ska jag iallafall hämta upp min cykel ur källaren igen och sedan blir det till att cykla till söder. Ska kolla över maddes lägenhet och hämta lite post och sånt. Sen blir det nog inom södercentrum på vägen hem och köpa lite grönsaker och bröd, så att jag klarar mig idag och imorgon. =)
Vid halv två blir det sedan stan me maggie och därefter ut och jogga på stensö. Ikväll är det sedan dags för fest med grannarna igen.. skoj, skoj!

Ha en bra lördag!
       ♥ Anna


1½ timmes jobb

ja, så mycket tid blev det på jobbet idag.. kändes lite konstigt att vara på jobbet så få timmar. Fast det är skönt oxå. =) Det bästa man kan ha är att vara ledig på en fredag... eller nja, känns ju iofs inte så stor skillnad mot resten av veckan just eftersom jag varit ledig hela veckan redan. Men efter nån timmes jobb så kan man ju iallafall känna att det är helg. =)
Har packat väskan nu me, så om två timmar ska jag vara i stan på stationen. Sen blir det kalmar resten av helgen! Härligt!

Men nu ska jag äta lite me mamma o pappa. Blir grillat till lunch. Alltid lika gott! =)
       ♥ Anna


dagen

Har hunnit med att både sy upp mina byxor (som har legat i garderoben ett halvår och väntat på just det) och sy på märken på mina scoutskjortor idag. Så nu kan jag använda båda mina scoutskjortor och veta om att bägge är kompletta me märken. Alltid lika positivt! Därmed är jag oxå redo för läger och boomerang 2008.. Längtar! Fast det är ju lite mindre än två månader tills dess... men ändå!!


Hade några härliga samtal ikväll och nu är jag bara ännu mer taggad av att åka upp till kalmar imorgon eftermiddag. Ska bli så skoj att få träffa vännerna och grannarna igen!!! Dock är madde i götet fortfarande, men det blir nog fotbollsfest på lördagskväll ändå utan vår trogna fotbollsspelare. För fest ska det i varje fall bli och ikväll kom jag o sheron på den eliminenta idéen att se fotbollen och förfesta för att sedan gå ut på lördagkväll.. I vilket fall ska det bli skönt att komma upp till kalmar lite även om det inte blir mer än över helgen.

Men först ska jag jobba i ca två timmar imorgon. Känns ju lönt, men är bara städning som ska göras så det går ju ganska så snabbt. Dock är det det som är det tråkigaste, men nästa vecka lär det ju bli lite frukost me, så då bör det ju bli lite mer timmar = mer jobb! Och förhoppningsvis lite jobb me zarah me. Ska bli kul att få jobba lite tillsammans istället för hur vi jobbar nu, själva. Tiden går ju alltid lite fortare när man har sällskap på jobbet, plus att det är så mycket roligare! =)) Så det ser vi framemot!

Nu ska jag återgå till att kolla på tv.
       ♥ Anna


ännu en mulen dag

Ännu en dag utan att jobba.. börjar bli lite segt att va hemma nu.. fast man får ta vara på tiden och ledigheten när man har den. Resten av sommaren blir det ju inte lika mycket ledigt precis..

Dock hade det ju kunnat vara lite bättre väder. Igår var det ju regnskurar typ hela dagen och idag är det mulet och grått på hela himlen. Helgen verkar ju inte bli mycket bättre heller för den delen.. Men då ska jag iallafall till Kalmar så kan ju hoppas att där är lite bättre väder än här i varje fall. =)

Ajja... ska nog ta och sy lite idag. Måste sy in och upp ett par byxor, och sen kan jag ju fortsätta med min påsyning av märken på scoutskjortorna. Alltid lika kul... =)

Förresten måste bara rekommendera en serie som går på tv denna sommaren me. Blue Water High i sommarlovsmorgon! Den är ju bara så himla bra! =) Iallafall om man gillar australiensiska surfserier :P


       ♥ Anna


babbel

Dagens två "att göra" är nu avklarade. Har varit nere på jobbet och skrivit ner de dagar jag jobbar.. Det är en del om man säger som så. Men ändå ganska mycket ledigt.. har fyra dagar ledigt i rad som jag inte ens önskat om (!)... fast det är bra, för då kan jag passa på att åka upp till kalmar då eller nåt!

Sedan har jag då varit i stan med familjen och beställt nya sängar, så om två-fyra veckor får jag ny säng! Skönt! Dessutom 15 cm bredare.. så gött! Är ju lätt bortskämd med min 120 säng uppe i kalmar. Så att sova i en 90 säng här nere är inte så kul. Därmed blir en 105 säng helt underbart att få! =)

Nu ska jag ut och kolla lite på tv istället. Är dessutom det de två sista avsnitten av frusna män ikväll.. så de måste kollas på senare! =)
       ♥ Anna


Lite sommarlov trots allt!

Ännu en dag ledighet, det är inte illa. Fast börjar bli lite segt. Men imorgon är det jag som ska jobba... om det nu är gäster på vandrarhemmet som ska ha frukost vill säga. Annars är jag väl ledig en dag till.. Funderar på om jag ska ner till jobbet i vilket fall och skriva ner schemat för sommaren. Hade varit en fördel att ha det nerskrivet så att jag kan ringa och boka tider hos frissan och alla andra ställen. Hmm.. får nog bli en runda ner till byn helt enkelt. =)

I eftermiddag ska vi sedan in till stan och göra ett besök på sköna möbler. Jag och brossan ska få nya sängar här hemma! Det kan behövas :) Har haft min hur länge som helt nu och den är ju inte så skön heller för den delen, speciellt när man kommer hem från kalmar så märker man att sängen är ganska mycket hårdare än min i kalmar. Så skulle vara helt toppen med en ny säng! =)

Gårdagskvällen var helt okej. Kul med en liten utfärd även om jag inte gillar Ola så himla mycket. Fast vissa låtar är ju ganska bra, även om jag själv inte skulle välja att lyssna på han.

Nu ska jag försöka skriva klart min reflektionsuppgift och sen är det nog dags för lite lunch me. Undra vad mamma och jag ska äta idag?!?!
       ♥ Anna


lite plugg

Sitter här och försöker skriva klart min personliga reflektion över kursen affärsutveckling och entreprenörskap. Dock går det inte så bra. Har skrivit knappt en sida och nu står det helt still.. Vad ska jag skriva mer?? Men får väl svamla lite så att jag får ihop en sida iallafall. Står att det ska vara en till två sidor.. så då är det bäst att uppfylla det oxå. Även om det blir en massa svammel och upprepningar.

Igår var det strålande solsken från elva/tolv tiden, så därmed blev det solstolen i trädgården och en bra bok hela eftermiddagen. Skönt, skönt! Dock är ju nackdelen när man sitter och läser att man glömmer sola ryggen. Så igår kväll och idag är jag himla brun och lite röd framtill och nästan vit bak.. Se lite roligt ut, så nästa gång det är sol blir det till att sola ryggen! Men det blir nog inte idag.. för just nu är det mulet med lite solglimtar då och då, men det ser inte ut att bli så mycket sol iallafall..

Ikväll är det planerat att jag ska med carro till Karlshamn av alla ställen. Ola skulle visst uppträda där nånstans och carro vill dit, så då är det bara att ställa upp som sällskap.. Kan ju bli spännande.

Nej, dags att fortsätta skriva på min uppgift innan jag och mamma ska äta lunch. Nykokt rabererkräm... mmm, ska bli gott! :)


Lite bilder från senaste och sista festen i Kalmar innan sommaren
       ♥ Anna


some pics

Dags för de utlovade bilderna..

Examen


Maddes Student
       ♥ Anna


helgen

Gick ju inte så bra det där med att fortsätta uppdatera i fredags efter jobbet och inte igår heller.. haha.. Har fullt upp som vanligt när det är sommar och man är hemma.. :)

Men kort om torsdagen då. Körde från kalmar vid elva, halv tolvtiden med bilen fullpackad! Då hade jag hunnit med ett möte på banken innan dess me, så nu är ekonomin överlämnad och inte i händerna på mig längre! Skönt!! =)
Sedan blev det till att köra mot skåne, med stopp vid galtsjön för att äta mat... det var väl behövligt! Sedan kom vi till strax utanför norje och där blev det stopp! Bilkrock mitt i allt, så stod helt stilla på vägen i sådär en tjugo min innan trafiken norrifrån kunde börja rulla på lite lätt på småvägar igenom hela Norje. Lite segt! Fast var ju bättre det, än för de bilar som kom söderifrån och fick fortsätta stå still och vänta på det skulle röjas undan helt och hållet innan de kunde komma fram! Stillaståendet gjorde iallafall att vi blev lite försenade hem och för att slippa tokköra från åhus till hässleholm, så fick vi hoppa Maddes utspringande från jacobskolan och istället ta emot henne när hon kom hem till stoby istället! Och det gick ju bra det me! Sedan var det studentfirande med alla släktingar och lite till hos Madde och familjen gunnarsson! Mycket trevligt och god mat och dricka me! Men så är det ju alltid lika kul att få träffa nästkusinerna även om syssling 1,10 och 11 (i åldersordning) inte kunde var där.

I fredags blev det då jobb igen. Gick som vanlig helt på rutin när jag väl kom till jobbet och satte igång. Men sp borde ju oxå jobbet sitta i ryggraden efter två somrar på samma jobb och nu är jag inne på min tredje! Eftermiddagen spenderades sedan på stranden me carro och på vägen hem blev det inom kvantum för att handla grillmat till fredagskvällen och lördagskvällen och därefter bar det iväg till glimåkra för att carro skulle ta mått på en kund som hon ska sy bröllopsklänning till. Och därefter blev det vidare till Värestorp till Månsson och Åsa för att grilla och ha trevligt med det gamla gänget!! =)

Igår blev det äntligen sovmorgon för min del! Vilket var PÅ TIDEN! Har vaknat till väckarklocka den senaste veckan, så var skönt att för en gångs skull gå upp när jag ville! Sedan blev det besök av farmor och farfar, då jag fick några till examensblommor =). Eftermiddagen ägnades sedan åt att packa upp alla mina väskor och försöka få lite ordning i garderoberna. Och allt gick in! (efter att ha sorterat ut lite gamla kläder som jag inte använder längre) På kvällen blev det sedan till att köra ut till carro, där vi passade på att anmäla oss som funk på boomerang innan vi körde vidare upp mot broby ännu en dag, men denna gång hem till Henke för födelsedagsgrillfest! Trevligt trevligt! Är alltid lika kul att få umgås med gamla gänget, som än en gång har fått lite personer till och lite som har försvunnit genom gamla flick/pojkvänner och nya flick/pojkvänner! =) Blev iallafall en härlig kväll o än lite segt att vara nykter när alla andra blev rätt så fulla, fast är sånt man får ta när man ska jobba dan efter! På midsommar är det iallafall, för en gångs skull inte jag som är nykter, så då är det min tur att festa!

Denna dagen har än så länge bestått av jobb och åter jobb. Städning av hela disponentvillan idag, så var inte hemma förrän ett och då gjorde fötterna och knäna ont! Gillar verkligen inte trappan på jobbet.. Speciellt inte när man möts av ett rum som är jättestökigt när man ska börja städa. Förstår inte riktigt hur gästerna tänker där. Visst att man har sopor, men man kan iallafall lägga allt på ett ställe och inte sprida ut det över hela rummet! Dessutom både glas och ett strykjärn stående mitt i allt me!  Har nog aldrig varit med om ett så uppställt rum under mina två andra somrar på vandrarhemmet. Det var lätt kaos! Vilket innebar att det blev några rundor upp och ner för trappan för att få ordning på rummet innan jag kunde börja städa och dammsuga som vanligt. Men, men blev iallafall storstädat på det rummet och lite till.. Så nu är det riktigt rent istället! :P Fick förresten reda på schemat för sommaren idag me och fick all den ledighet jag önskat om. Så det är skönt! 

Det blev ju en ganska hyfsad uppdatering iallafall!
Nu ska jag ut i solen! =)
Ha de gott!
       ♥ Anna


examen

Så sitter man här klockan halv sju på morgonen och har lite frukost och kvalitetstid innan jag ska bege mig till jobbet. De senaste två dagarna har det som sagt varit fullt upp med min examen i onsdags och sen bankmöte, hemflyttning och maddes student igår.

Examen började med fotografering tillsammans med de flesta kandidater och sedan samling på borggården där det var fotografering programvis. Väl inne på slottet sen var det högtidligt värre med procession in, tal, sopransång, diplomutdelning till varje kandidat, tal från mentorn, stipendieutdelning och lite till tal innan allt var avklarat och det blev  procession ut igen och sedan samling på borggården för blommor, gratulationer och fotografering. (bilder ligger än så länge på kameran).
Efter examen blev det sedan middag med familjen på gröna stugan. Med förrätt vitlöksbröd med mossarella, tomat och basilika och sedan planka med oxfile till huvudrätt. Mmm, riktigt gott både alltihopa! Sedan blev det hem och börja packa innan det blev ner till maggies våning för att fira lite till och fika med tårta. =)


Nu är det dags för att cykla till jobbet, så lite om studenten igår kommer senare idag.. (om jag hinner! )
       ♥ Anna


ännu mer telefontid

Ikväll har jag suttiti telefon i lite mer än en timme. Med sex olika personer i släkten!
Först ringde farmor, för att höra hur det var med mig och förhöra sig om morgondagen o allt, sen blev det även lite prat med farfar som ansåg att jag borde vara nervös nu.. Men vad ska jag vara nervös för?!  Är ju inte precis att jag ska säga nåt i nån mick eller så.. Nepp, endast gå upp och ta emot mitt diplom och nål när mitt namn och vilken examen jag tar läses upp.. Det är ju inget att vara nervös för..
Fast vet iofs att Maggie är nervös för just detta.. så visst kan man vara nervös.. Men inte jag.. Inte än iallafall! :)
Fick hur som helst lite lyckönskningar av dem båda. Så det är ju skönt!

Strax efter att jag lagt på ringde telefonen igen, med nästa släkting i luren, farmors syster Emmy. Hon skulle egentligen ringa till mamma o pappa, men då de inte var hemma, så ringde hon till mig istället. Var ju kul att få prata med henne. Man får alltid reda på en massa om släkten då, vilket jag iofs lär få veta på torsdag ändå, eftersom Madde tar studenten då. Vilket var det som samtalet grundade sig på, att meddela vilken klass madde går i för att vi ska veta vart vi ska ta vägen på skolgården och sånt.. Vilket jag iofs visste ändå.. Men det kunde ju inte Emmy veta.. =) Fick lite lyckönskningar av henne med, så lyckönskningar för morgondagen saknar jag inte... =)

Sedan blev det då det sista samtalet med familjen ringde hem, mest för att höra när de tänkt komma till kalmar imorgon och för att tala om var vi ska äta och sånt imorgon kväll. plus att informera om att jag ska på bankmöte på torsdag förmiddag, så de inte planerar nåt annat för den tiden.. =) Men mitt lilla samtal blev till ett 40 minuters långtsamtal me först mamma, sen pappa och sist brossan.. alltid lika roligt!

       ♥ Anna


over and out!

Det kan man ju konstatera om seminariet, kursen och BBS nu! För nu är seminariet över.. skönt skönt! Gick bra med presentationen av vårt företag me, så det är ännu bättre! Dessutom är kursen nästan helt klar nu, bara en personlig reflektion kvar att skriva och lämna in i nästa vecka. Och sen har man då varit på bbs en sista gång iallafalla innan examen. Blri väl eventuellt nån gånbg i höst me.. Fast är ju inte säkert. Kändes iallafall lite mysko när vi skulle hem från skolan innan. Antagligen sista gången man var på bbs för föreläsning/seminarie. Hmm.. nu börjar det kännas att man ar examen imorgon.. Är lite svårt att förstå att alla tre år på Health Management programmet är över nu, känns ju som att det var nyss man började.. =/ Förvirrat!

Men, men är ju bara att konstatera fakta och medge att imorgon klockan fyra går vi in i gröna salen på slottet för att ta examen och när vi går ut därifrån en o en halvtimme senare är man ett diplom och en nål rikare! Och kanske nåt mer.. Dock är ju inte pluggandet över än.. I augusti har jag ju tenta för inköpskursen som jag missade när jag vara i taizé och sen ska det antagligen pluggas i höst me. Men först examenscermoni!!

       ♥ Anna


dessa samtal

Det tradigaste är nog när man sitter och väntar på att en person ska ringa upp en och meddela något för att man själv sedan ska kunna ringa till nästa och bekräfta eller ändra något.. Det är exakt vad jag gör just nu. Väntar på att den nya kassören ska ringa upp mig och meddela om han kan till banken imorgon eller inte. Sen ska jag ringa till vår kontaktperson på banken för att antingen bekräfta tiden eller kolla upp andra möjliga tider. Hoppas verkligen han kan. Hade varit skönt om man kan få allt med ekonomin överlämnat innan jag åker hem på torsdag. Ajja, är inte lönt att sitta här och vänta på att han ska ringa.. Tror jag ska börja skriva en lista på vad jag ska packa med mig hem till på torsdag. Är ju bäst det annars glömmer jag nog hälften!   Sen är det dags för att cykla till skolan vid halv två för att träffa gruppen och förbereda oss till seminariet klockan tre. haha.. har knappt koll på vad jag ska säga, men det löser sig nog!
       ♥ Anna


snart, snart!!

Affärsplanen är klar och bord är bokat för onsdagkväll. Så nu ser man verkligen slutet! Det enda som är kvar nu är att förbereda presentationen till seminarie imorgon. Ska ju helst kunna stå och presentera det så bra som möjligt för de andra. Men det ska nog gå bra, hoppas vi på iallafall :P

Dock är frågan hur det ska gå med ekonomin som ska överlämnas. Har suttit och ringt till vår kontaktperson på banken idag. Men har inte fått tag på henne och helst behöver vi en tid på onsdag förmiddag. Jobbigt! Men får väl fortsätta min jakt  på henne imorgon förmiddag, och verkligen hoppas att hon har tid över på onsdagmorgon.. Känns ju lite snävt. Men annars får jag ta mig ledig eller nåt nästa vecka.. För torsdag är det fullt upp för min del, så då känns det mest stressande att försöka klämma in ett bankmöte på morgonen me.. det går inte riktigt. Och sen börjar jag jobba igen i helgen, så då kan jag inte åka upp hit i vilket fall. Men som sagt nästa vecka i annat fall. Då ska jag ändå vara ledig under helgen för att kunna åka upp hit, så att åka upp en dag tidigare eller två gör inte mig så mycket.

Men nu ska jag ha lite att äta och sen blir det träning.
       ♥ Anna


the weekend!

Festen och utgången igår blev najs, najs! Började med att Sheron, Matte, jag, Robban och Verner grillade. Så himla gott! :) Sen blev det ner en våning till festandet! Myeckt trevligt med härligt folk! Utgången blev sedan till Palace, blev oxå rätt så bra.. förutom att min spricka i min fot började kännas tidigare på kvällen, så när man stått och dansat i några timmar så gjorde det jätteont! Ajaj.. =( Blev lite fint haltande hem sedan.. Är tur att man inte har mer än två kvarter att gå, annars hade det tagit tid!

Idag har två timmar ägnats åt affärsplanen me Mia. Läste igenom alla 20 sidor och räknade ut nyckeltal, så imorgon ska det bara skrivas lite kommentarer till dem och sedan ska hela affärsplanen korrigeras. Känns skönt att ha det nästan klart nu!
När Mia och jag var klara, blev det lite lunch och sedan blev det till att sola på gården me sheron o madde och senare kom även Linda. Härligt, härligt! Kommer sakna våra spontana solningar och tvkvällar sen i sommar när jag är hemma i åhus.. :(
       ♥ Anna


RSS 2.0