oktober på antågande... kan de inte bli november direkt istället??

Ännu en heldag i Lund avklarad, blev tillslut en tolvtimmars dag inklusive resandet, en ganska vanlig dag i en masterstudents liv! Behöver jag påstå att jag är trött!
Fast trött är jag egentligen inte.. bara seg. Och känner att det nu är massa måsten som ligger över en. Så imorgon SKA det bli en produktiv dag! Har 1000 saker att göra känns det som, så ska därför försöka hinna med så mycket som möjligt. För sen är denna veckan typ över. På fredag blir det ännu en lång dag i skolan, med föreläsning och grupparbete. Sen är det jobb på lördag och direkt efter det åka till Ikea och köpa lite till mig. nytt soffbord, matta, tvbänk/ rumsavdelare och ben till skrivbordet ska jag försöka ha med mig hem. Lär gå lite pengar känns det som. Men nåt kul måste man få köpa sig i årets värsta månad (kommer mer till det sen). Sen på söndag blir det ännu en jobbfrukost och på kvällen ska jag på taizémässan, också en viktig del för att jag ska palla denna månaden.. nedvarvning är verkligen nåt som kommer behövas för ångesten är nära (och då är det ändå 4 veckor till tentorna!)

Lite om månaden som börjar imorgon då.. Oktober.. känns just nu som att det kommer bli den värsta månaden på länge. I alla fall skolmässigt.. Har tre saker som ska skrivas, i två olika grupper, under en och en halv vecka. Först case 2 som ska in på tisdag, sen ett paper som ska in den 10:e med jämförelser av 5 olika årsredovisningar och slutligen en rapport om controllers som ska in dagen efter, den 11:e. Vet ärligt talat inte hur det ska gå ihop med tiden till att skriva dem. Tar ungefär 2½ dag sammanlagt (effektiv tid) att skriva varje paper/PM/assignment som ska vara på 5 sidor. Och då har vi några föreläsningar under tiden med. Så hur det ska gå ihop vettifasiken.. Sen är det tid till att läsa böckerna och alla artiklar med som ska hittas. Vill ju helst ha två veckor till att plugga till tentorna eftersom när de väl är, är de med en dags mellanrum, 27 respektive 29 oktober. Vaddå att jag inte kommer ha något liv under oktobermånad! Som jag iofs inte har mycket nu heller! Hinner ju inte ens med att dammsuga för tillfället! Och det skulle verkligen behövas här! Och träning kan man ju bara slänga en tanke på då och då och hoppas att man nån gång får tid över till att sätta igång med det igen.

Så ja, jag ser verkligen inte framemot oktober just nu.. förutom den 17:e då min favoritkusin/syssling (en av dem iaf) ska ha 20-årskalajs! Då blir det släkten är värst(bäst) i tappning Nyström/Lindgren... eller ja de e ju iallafall urspungsnamnen som numera (sen 20 år tillbaka) även innehåller Gunnarsson ;)! Ska bli skoj, skoj! Dock missar jag tinget (om jag inte tar en runda dit på förmiddagen), men scouting får jag mer än väl av i höst iallafall =). Gäller ju att hitta några ljuspunkter i sitt annars ganska så enformiga liv.

Ja, det jag ville få fram med detta inlägg var nog egentligen att jag är ledsen att jag tyvärr inte har tid att träffa er mina vänner som jag inte träffar i skolan eller på scouterna. Fast ett biobesök eller fika/lunch sitter aldrig fel.. ;) Men att ens försöka planera in en resa uppåt landet känns ganska långt iväg just nu.. Fast vem vet... kanske att det plötligt blir lite andra förutsättningar.. eller iallafall lite tid över!
       ♥ Anna


helgen och dagen

Ont om tid här, så snabb uppdatering...
Helgen ägnades åt hösthajk! Mycket kul som väntat.. fast lite smått blåsigt på min o nettans kontroll. Fast man kan ju knappt förvänta sig nåt annat när man sitter precis vid småbåtshamnen. Sen blev vi lite besvikna eller rättare sagt irriterade på den/de som hade plockat ner hela vår kontroll i kronoskogen som marco och oskar så fint hade satt upp tidigare på dagen. Men annars blev helgen bra.. sömnen var det dock lite värre med. Sov sammanlagt 12 timmar från fredagkväll till söndag. Det är lite lite, när man haft en fullspäckad vecka.. Kanske inte så konstigt att huvudvärken varit framme lite då och då.
Igår efter prisutdelningen vid kyrkoruinen och åhus egna lite avslutning strax efter hämtade pappa mig och sen blev det hem till familjen innan vi körde in till stan lite senare på eftermiddagen. Det gjorde oxå att jag duschade hemma hos mamma och pappa och kom då på att vore kanske smart att ha iallafall lite kläder även därhemma fortfarande. Har ju rensat ganka så bra.. men lite kläder vore bra att ha där trots allt.

Vid nio på kvällen när sedan familjen åkt tillbaks till åhus igen, var det bara att sätta sig vid datorn för att skriva på grupparbete. Det är inte kul när man är toktrött. Men vid halv ett kom jag i säng iallafall.. och sen var det upp igen vid halv sju imorse för att åka till lund vid åtta. Fast innan dess satt jag lite till med grupparbete samtidigt som jag åt frukost! Det är inte mycket vila här inte just nu.. Men ikväll ska jag sova tidigt och imorgon blir det till att sova ut! Äntligen!


Nu ska jag däremot laga mat, efter ännu en lång dag i lund där jag verkligen höll på att somna på första föreläsningen (av trötthet) är magen mycket hungrig och ny energi kan dessutom behövas då jag har lite till grupparbete kvar att skriva innan man slappna av för dagen och lägga plugget åt sidan i några timmar.
       ♥ Anna


toppar och dalar..

Idag har verkligen varit en upp och ner dag. I ena stunden har man haft motivation, i andra varit trött på allt och känt att allt gått emot en. Jag brukar verkligen inte ha problem att samarbeta med folk, men när man skriver ett grupparbete på fyra olika håll och inte har strukturerat och delat upp det så får jag ingen motivation, och blir bara irriterad istället. Till och med så att jag var på väg att börja hyperventilera ett tag innan ikväll. Och då har jag pluggångest! Men förhoppningsvis blir det bra i slutänden iallafall.
Tyvärr blev inte dagen bättre av att jag fick mina provsvar (som jag tog i förra veckan) idag som visade på cellförändringar, så blir nya provtagningar om tre månader. Mindre kul.. fast det kan ju gå bort av sig själv.. så hoppas på det!

Nu ska jag iallafall sova.. har packat inför imorgon, så att man slipper göra det imorgon bitti! Så nu blir det ca 6½ timmars sömn innan jag ska upp och sedan bege mig mot Åhus för hösthajk! Blir ett bra avslut på denna veckan som än så länge varit en berg och dalbana ungefär med värsta dagen idag. Men med härliga scoutvänner och att jag dessutom ska sitta på kontroll med nettan gör att helgen bara kan bli bra! =) (Fast kall känns det som)
       ♥ Anna


fredag

Idag har jag lite mer motivation igen! Kom igång lite smått med skrivandet igår kväll (inatt) och sen efter 9 timmars sömn så har jag massa ny energi igen. Så detta ska nog gå bra. Så tillbaks till alla papper som ligger utspridda i soffan och alla dokument som är öppna på datorn.. Och de är inte lite det...

Kolla in verktygsfältet i nederkant...

       ♥ Anna


motivation sökes....

Usch, just nu är international accouting inte min grej! Fattar typ inte mycket.. inte när man ska börja analysera ett lands redovisnings system och regleringar.. Sen att skriva ett grupparbete på fyra olika håll är inte heller min grej, iallafall inte när man inte strukturerat upp det så att man vet vad man ska skriva. Nu är det typ skriv vad du känner och på vilken del som helst.. ja, men visst det går också bra.. Speciellt när man inte får ihop tankegångarna i hur det fungerar på nåt bra vis. Och imorgon är det sagt att vi ska ses och sätta ihop det.. fast nån tid har vi inte bestämt.. det är bra.. borde veta det idag så jag vet när jag behöver åka till lund imorgon. Måste ju trots allt åka minst en och en halv timme innan vi ska ses.

Märks det att jag är lite irriterad just nu... och har noll motivation för att plugga! Men, men går inte att göra nåt åt.. e bara att bita ihop och försöka så gott man kan. Och hoppas att tröttheten går över typ nu!!
       ♥ Anna


chans till jobb

För ungefär en timme sen kom jag hem från dagen stora BIG TO DO på planeringen. Anställningsintervju! Som verkat gått bra.. de är nog intresserade av att anställa mig och som det är nu ligger jag i förtur till jobbet som ansökningstiden går ut på imorgon eftersom den tjänsten jag sökte blev tillsatt internt). Alltid nåt! Fast ska verkligen inte ta ut nåt förrän jag blivit kallad till ännu en intervju. Då kan man hoppas ännu mer. Men det är aldrig säkert förrän i slutändan.

Det jag tänkte på när jag gick därifrån efter en och en kvart timmes intervju är; varför har man alltid så svårt att komma på styrkor och svagheter hos sig själv. Nu efteråt har jag kommit på en massa jag kunnat sagt.. men just då var det svårt! Kom på lite.. men definitivt inte de bästa svaren. Trots att man fått den frågan hur många gånger som helst och verkligen borde kunna svara på den frågan så är det alltid lika svårt att svara på den när man väl är i situationen och får frågan. Jobbigt! Ajja, hon verkade som sagt nöjd ändå. Personkemin är oftast den viktigaste och den kändes bra. =)


Igår var det nåt helt annat som gällde däremot då blev det jobb på VG:s direkt efter jag hade haft föreläsning. Gick mycket bra att jobba trots att det kom 15-20 pers mer än vad det var sagt från början. Vilket gjorde att all mat inte räckte.. men med lite improvisation och med lite förrätt till huvudrätten blev det bra ändå! Och Tora var galant som förman, i den smått stressiga och förvirrande situationen! När vi väl var klara vid ett i natt blev det promenad hem till Tora och sen sova tills vi skulle upp igen vid tjugo i nio för att åka tillbaka till Krstd (jag) / ha övningar i skolan (tora). Var mycket kul att jobba på en sittning iallafall och fick sjukt mycket beröm för god mat! Men med fyra (ett tag fem) tjejer i köket så kan det ju bara bli bra! Trots smått kaos ibland. =)
       ♥ Anna


mot morgondagen

Pratade i en halvtimme med min underbara Toris ikväll.. dvs hela bussresan mellan åhus - kristianstad och sen ett bra tag till efter den. Under den tiden hann jag få en vägbeskrivning till imorn (som var bara lite förvirrande) också hann vi med att avklara en del i-landsproblem... eller nja kanske mer konstatera dem. Bland annat att en grundregel i utbildningar borde vara att grundkurser ska finnas med i dem! Men det är ju inte alltid som de utbildningsansvariga tänker så. Vet inte riktigt hur de tänker alltid. T.ex. i Toras utbildning så har de inte nån viktig del med, trots att det är verkligen nåt som man bör kunna och har nytta av. Lite smått konstigt! Var ett mycket givande samtal iallafall och det bästa är att imorn kommer vi träffas och kunna prata hur mycket som helst till, i flera timmar då jag ska hjälpa till att laga mat på VG:s (västgöta nation) imorgon kväll. Ska bli skoj! =)
Fast först har jag en föreläsning på eftermiddan och innan dess blir det plugg här hemma. Så borde nog sova nu så att man är fit for fight imorgon. Lär bli en lång dag..
       ♥ Anna


felande tåg m.m.

Gårdagens resa till Lund resulterade i en försening med 40 minuter, då tåget från mitten av sträckan mellan Hässleholm och Höör fick ett fel på tåget som gjorde att nödbromsen gick in sådär typ hela tiden. Kan säga att det är riktigt segt att sitta på ett tåg som kör typ bara några meter sen blir det värsta nödbromsningen och håller på så i över en timme. Enda nackdelen med att pendla är när tågen inte fungerar som de ska. Men kom tillslut till lund vid fyra iallafall och då blev det språngmarch till stadsbusshållplatsen för att hinna med en buss ut till skolan så fort som möjligt! En kvart att ta sig till skolan på är verkligen snävt om tid när man i vanliga fall har 55 minuter på sig när tåget är inne i tid! Men jag hann till skolan i tid, vilket däremt inte Sara gjorde som satt i främre delen av tåget och därmed hade längre till stadsbusshållplatsen. Ibland är det bra med strategisk placering. ;)

Under mina två och en halv timmar i Lund hann jag även med att springa på Kent som jag inte sett på länge (sen förra sommaren typ) när vi hade rast och var inne en snabb runda på ICA för att handla lite frukt och energi. Mycket kul, fast synd att vi inte hann mer än hälsa på varann, han blev ju ganska så paff av att se mig i lund kan man påstå! =)

Idag är jag "ledig" eller har självstudier så behöver inte åka till lund iallafall. Därför håller jag nu på att tvätta. Vilket är på tiden, en och en halv vecka sen sist om inte mer så det börjar sina på underklädesfronten. Resten i klädesväg har jag så att man klarar sig ett bra tag (minst en månad om inte mer). Men blir några tvättar iallafall. Och så blir det plugg emellan. Har ju ett paper på fem sidor som ska vara inne på måndag. Så måste hitta lite info om det så att vi kan komma igång och skriva. Ska ju helst ha det klart på fredag. :)

Nu ringde klockan så bäst att gå ner i källaren och hänga upp/lägga i ny tvätt.
       ♥ Anna


15 miljoner till WSJ 2011

Läste nyss lite nyheter och såg det här! Snacka om väl budgeterade 15 miljoner! För en gångs skull har de tänkt till bra.. okej, kanske några fler gånger det har hänt. Men detta är bra!

Tror att min åsikt om finansministern (och regeringen me för den delen) börjar ändras lite smått.. fast bara lite smått! Han (och regeringen) har fortfarande mycket att göra för att jag ska ändra min åsikt, vilket nog aldrig kommer att hända...
       ♥ Anna


helgen med grisfest

Ännu en helg har gått. En helg som varit ganska bra.. iallafall om man ser till vädret.. fast söndagen kunde varit bättre. Gillar inte när nåt man tänkt göra inte blir av. Blir så irriterad då.. men men, går inte att göra nåt åt nu iallafall.

I lördags blev det först jobb från sju till kvart över tolv. Sen blev det hem o äta lite och byta om och därefter bar det av mot broby, med en runda inom stan och lägenheten för att hämta lite jag hade glömt. Bra när man bor på vägen åt det hållet man ska. :) Därefter blev det hem till Gustav och Sabina för gris('svin')fest (vildsvin) med hela göingegänget och en del till! =) Mycket kul! Dock tråkigt att man inte kunde dricka när man för en gång skull var på fest för att man skulle jobba dan efter och var tvungen att köra hem senare på kvällen igen. Men jag hade kul ändå! Skrattade så att man fick ont i magen ett tag (vilket märktes dagen efter - då jag hade träningsvärk i magen!). Samtalsämnet och skämten var efter tio på kvällen under bältet om man säger så. Fast vad kan man förvänta sig när större delen av folket började dricka vid lunch/eftermiddagen på dagen. =) Kul var det iallafall.. som vanligt! =) Och det var mot mångas besvikelse och sin egna som man var tvungen att köra hem vid halv tolv på kvällen. Dock ganska vanligt, för av nån anledning har jag oturen att nästan alltid ha jobbmorgon dagen efter fester på det hållet. 



I söndags blev det efter fem-sex timmars sömn upp och jobba ytterliggare en dag. Och när jag väl slutat och fått rätsida på allt på jobbet blev det hem till M&P och packa ihop det lilla jag hade med mig hem till åhus och sen körde vi in till stan för en shoppingrunda på siba, jysk och skopunkten. Köpte ny skrivare (äntligen kan man skriva ut slidesen till föreläsningarna igen!), gardiner och gardinstång på jysk till köksfönstret och två par skor på skopunkten, ett par svarta skor och ett par pumps. :) Avslutade sen med en runda inom maxi för att handla mat till kvällen, innan det blev hem och fixa med både det ena och andra. Det som vi (jag) dock glömde göra inom vi lämnade åhus var att rösta i kyrkovalet. Var iofs bara jag som hade tanke på att göra det i familjen, men därför ännu mer retsamt att jag glömde bort det innan vi åkte från Åhus. Irriterande!

Nu ska jag ta en dusch och sen plugga lite innan det blir tåget till Lund 14:23. Har föreläsning 16-18 idag. Snacka om kassa tider. Hela kvällen blir ju förstörd eftersom jag inte är hemma igen förrän tidigast åtta! Det positiva är dock att man fick tid att sova ut efter helgen imorse!
       ♥ Anna


Åhus nästa... igen..

Ska om en stund bege mig mot bussen igen.. Andra bussresan till åhus för idag.. Blev att jag måste åka till Åhus redan ikväll då jag fick veta att frukosten börjar 07:30 imorgon, vilket innebär att jag behöver vara på jobbet senast 07:00, och det i sin tur innebär att finns ingen buss som passar. Den enda bussen som jag kan ta går 05:30.. och det är liiite tidigt! Så blev till att packa väskan och åka till Åhus redan ikväll istället! Men först lite idol! =)

       ♥ Anna


ont i ryggen

Av nån anledning har jag fått ont i ryggen... Kan typ inte böja mig utan att det gör ont.. men frågan är hur jag kunnat få ont i ryggen? Har ju inte precis gjort nåt som påverkat den på det viset... eller? Iofs kan det bero på allt bärande av tunga väskorm, som man bara bär på en axel. Inte så ergonomisk bra.. borde vara förbjudet med tunga böcker! Haha! Fast det låter ju inte riktigt rätt det heller. Ajja, beror säkerligen på det iallafall. Eller beror det på att man inte sitter så bra på tågen. Blir oftast att man sitter lutad snett åt ena eller andra hållet. Det är säkert en kombination av det! Nä, måste komma igång med träningen snart, så att kroppen bygger upp alla muskler igen och förbättrar alla ojämnheter. Men först ska jag bara bli fri från min hosta.. den börjar bli seg att ha nu!
       ♥ Anna


fredag igen

Efter en flygande förmiddag har man då en segare eftermiddag.
I förmiddags blev det bussen ner till åhus kl 10 för en runda till jobbet. Där blev det lite planerande för helgen, är jag som ska sköta allt då lars ska iväg, så kan ju vara bra att stämma av allt så inget blir fel. Vore ju dumt om de som ska bo på vandrarhemmet lör-sön inte får sin nycklar och detsamma för de andra på söndag osv. Efter en halvtimme var vi klara så då gick jag till glashyttan, kunde ju lika gärna gå till nästa busshållplats när jag ändå hade 20 minuter tillgodo tills bussen gick. Sen blev det in mot stan igen. Åkte hela vägen istället för att hoppa av en busshållplats innan stan, och tog mig en runda på stan då det var ett tag sen sist. Plus hade lite som jag behövde köpa, så bäst att passa på när man hade tid och ändå var inne ... visst bor ju nästan i stan, eller två kvarter ifrån och passerar varenda gång jag ska till och från tåget, men vem orkar gå på stan då! Så idag fick det bli en runda. Shoppade lite på H&M... för första gången sen juli typ! Där blev en svart topp/tunika, en grå kofta och dagkräm.
Testade även en jättefin gammelrosa kofta (fanns även i vitt, lila o grått).. men den var lite för stickig för att jag ska kunna ha den. Även om den var jättefin och en sådan som man inte kan släppa tankarna på!


Sen blev det även skojakt.. måste ha ett par mörka skor har jag kommit på, vita skor, som typ är det enda jag har funkar inte alltid.. speciellt inte på scouterna! Men utbudet på sådana skor (sneakers) är inte så stort, iallafall inte när de ska passa en studentekonomi samtidigt! Sen skulle jag även behöva ett par skor som passar till vardagsklänningar, känns inte som att vita sneakers funkar så bra där heller och har ju slängt alla mina tygskor nu me, eftersom de har gått sönder (slitits av allt gående) efter hand så har inga sådana heller.. Annars passade de bra än så länge.. är ju fortfarande för varmt för stövlar (iallafall enligt min åsikt!). Men får fortsätta leta, känner att en tur ut till skopunkten och skodej skulle inte vara fel nu. Det andra utbudet i denna stan kan jag redan... och det mesta i lund med, även om jag har nån skoaffär kvar att beta av även där. Kanske ska ta det på söndag när jag ändå ska utåt det hållet med familjen. :)

Avslutade min shoppingrunda inne på domus. Äntligen köpte jag mig en pajform.. såg att de bara hade 3 formar kvar till kampanjpriset 59 kr, som de haft i sådär en månad snart, så nu köpte jag en med! =) Sen blev det även lite mathandling, som vanligt missade jag lite igår när jag var på maxi, trots att jag hade min handlingslista med mig, så passade bra att handla det idag istället.
Nu har jag ätit middag och druckit mitt kaffe så vore kanske en idé att plugga lite nu.
       ♥ Anna


love :)

Kommer inte på nåt att skriva.. så delar med mig av en favoritlåt istället som är så bra! :)



Hold Me
Like The River Jordan
And I Will Then Say To Thee
You Are My Friend

Carry Me
Like You Are My Brother
Love Me Like A Mother
Will You Be There?

Weary
Tell Me Will You Hold Me
When Wrong, Will You Scold Me
When Lost Will You Find Me?

But They Told Me
A Man Should Be Faithful
And Walk When Not Able
And Fight Till The End
But I'm Only Human

Everyone's Taking Control Of Me
Seems That The World's
Got A Role For Me
I'm So Confused
Will You Show To Me
You'll Be There For Me
And Care Enough To Bear Me

(Hold Me)
(Lay Your Head Lowly)
(Softly Then Boldly)
(Carry Me There)

(Lead Me)
(Love Me And Feed Me)
(Kiss Me And Free Me)
(I Will Feel Blessed)

(Carry)
(Carry Me Boldly)
(Lift Me Up Slowly)
(Carry Me There)

(Save Me)
(Heal Me And Bathe Me)
(Softly You Say To Me)
(I Will Be There)

(Lift Me)
(Lift Me Up Slowly)
(Carry Me Boldly)
(Show Me You Care)

(Hold Me)
(Lay Your Head Lowly)
(Softly Then Boldly)
(Carry Me There)

(Need Me)
(Love Me And Feed Me)
(Kiss Me And Free Me)
(I Will Feel Blessed)


In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?
In My Trials
And My Tribulations
Through Our Doubts
And Frustrations
In My Violence
In My Turbulence
Through My Fear
And My Confessions
In My Anguish And My Pain
Through My Joy And My Sorrow
In The Promise Of Another Tomorrow
I'll Never Let You Part
For You're Always In My Heart.

       ♥ Anna


en skrattig onsdag :)

Ännu en lång dag är snart till ända.. ja, för snart somnar jag nog allt! Är toktrött, och kroppen gör verkligen ont överallt (av allt sittande) så vore nog en idé att sova snart. Imorse när klockan ringde kl 05:00 var jag därmot inte trött, snarare pigg.. hur jag nu kunde vara det efter max 5 timmars sömn? Och sen var jag dessutom klar och redo för att cykla till tåget vid sex.. KORS I TAKET!! Var första gången under dessa veckorna som jag haft gott om tid till tåget.. ja, mer än tio minuter då! Och det lär inte vara ofta som det händer, är ju ganska så duktig på och känd för att inte ha mer tid på mig än vad jag just behöver. Fast det är skönt när det väl blir så! Dock var det fruktansvärt kallt imorse.. vantar hade inte varit fel kan jag säga.. så cyklade ganska så snabbt ändå. Tror även vantarna ska hamna överst i vant-/möss-/halsdukslådan nu!

Under de 10 timmarna i Lund idag har det sedan blivit casepresentation/diskussion, PM-förberedelser, pluggande med Sara och slutligen föreläsning. Och på vår casediskussion blev ju självklart vår grupp en av de slumpmässigt utvalda som fick presentera. Var sammanlagt 6 av 15 grupper som fick hålla presentation så där hade vi inte så mycket tur med oss.. Fast samtidigt så var det skönt att få presentera så man inte hade förberett sig för det i onödan. Och dessutom är det förhoppningsvis ganska stor chans att vi slipper presentation på nästa casepresentation/diskussion... fast man vet ju aldrig eftersom det är en annan lärare som håller i den föreläsningen. 

Mycket skratt har det me blivit idag! Sara och jag är verkligen klockrena ihop! Gick nog och skrattade halva vägen till stationen idag och det åt vår lärares infall av att uttala vissa ord så svenskt(skånskt) som man kan mitt i engelskan. Hade svårt att hålla oss för skratt under lektionen med.. Man kan ju till exempel inte uttala forum på klockren svenska(skånska) mitt i en engelsk föreläsning. Det blir ju helt fel.. Och därmed skrattanfall hos trötta studenter! =) Sen har det skrattats åt mycket annat med under våra timmar vi satt och pluggade. Vilket är bara skönt! För 6 timmars pluggande behöver allt lite avbrott då och då, och varför inte ha kul då! =)
       ♥ Anna


Mzimba-Quttinirpaaq

... det är det namnet på åhus färskaste seniorlag! Ännu ett bra namn är beslutat, och lika svåruttalat som y-o's (yamoussoukro-ogbomosho, som jag kom på större delen av, för sådär 5-6 år sen). Like-like! :)
Dagens möte resulterade inte i så mycket annars.. eller jo att de blir funk nästa helg antagligen, och ansvaret för terminens program är fördelat.

Nu ska jag sova, sen blir det upp 05:00 imorgon bitti... Usch, ser inte framemot morgondagen. Ännu en låång dag i skolan (10 timmar). Men imorgon är jag iallafall (om allt går som de e tänkt) hemma igen vid åtta.. Det är det tidigaste i denna veckan än så länge. Så vore ju inte fel. Behöver diska upp veckans disk och handla lite vore med bra. Men det gör man inte tidigt på morgonen / sent på kvällen.

Men som sagt sova nu kanske!
       ♥ Anna


done, done and done

Idag har det varit en bättre dag på många sätt och vis.. speciellt inte lika stressig. Men ändå har mycket hunnits med. Började med att göra om vårt balanced scorecard imorse då det inte såg så bra ut innan. Sen påbörjade jag powerpointen. Dock skulle jag mitt i allt vid tolv ta bussen till åhus, men väl i Åhus fortsatte jag med powerpointen fram till jag skulle till b-m, som tog en halvtimme. Sen var det hem till föräldrarna igen och fortsätta med powerpointen. Blev så snygg när jag var klar!
Väl klar med den gjorde jag budgeten till hösthajken som varit på tal i en vecka snart! Blev också mycket bra när jag var klar.. (hoppas jag fick med allt bara).
Sen har det pluggats på presentationen till imorgon.. ska nog gå bra den med.
Så ja, en effektiv dag har det varit!

Och nu blir det scouter resten av kvällen!
       ♥ Anna


Fy f*n vilken dag!

Gick upp halv sju.. och klockan tjugo över åtta satte jag mig på tåget till lund, med en fullpackad och sjukt tung väska med böcker i. Dessutom var ena vagnsättet sönder så de körde bara med ett tågsätt, vilket innebar fullsatt tåg! Fast jag fick mig en plats! Tack och lov för det, att stå hela vägen till Lund är inte kul.

Väl i Lund blev det till skolan, sen har det varit plugg från kl tio till kvart i åtta ikväll när vi gav upp och lämnade skolan. Då var alla tre av oss ganska så trötta, så kände att det var bättre att dela upp det sista och ge upp för dagen. Självklart missade jag bussen från skolan till centrum med några sekunder så fick gå istället då jag bestämt mig för att hinna med 20:02 tåget. Vänta ytterliggare en halvtimme på nästa tåg var lite väl länge tyckte jag då. Så fick istället springa sista biten för att hinna med tåget och det gjorde jag! Med dock en andning som är lika kass som sist jag sprang längre än i en minut. Men till vilken nytta.. I eslöv hade de problem med en resenär som skulle avvisas från tåget så det gjorde att tåget blev 20 minuter försenat och det i sin tur innebar att jag missade mitt byte i hässleholm till tåget till kristianstad. Så när jag väl kom till hässleholm var det bara att sätta sig och vänta en halvtimme på tåget som jag kunde tagit från lund om jag hade väntat där en halvtimme och därmed gått i lite lugnare takt till stationen. Smått irriterande! Speciellt eftersom tåget blev ytterliggare några minuter försenad när det skulle lämna hässleholm på grund av att det behövde vänta in lite tåg. Men tillslut var jag hemma, vid tio ikväll! Då smått hungrig och trött efter en lång dag med mackor till lunch och så tre frukter, kaffe och kakor som extra energi. Ja, kanske inte den bästa maten för en lång dag i skolan (10 timmar)!
Men det postiva är ju att jag inte behöver åka till lund imorgon bitti iallafall, då vi kom så långt så vi kunde dela upp det sista och förbereda presentationen till onsdag morgon så gått det går på egen hand och via mail.

Nu ska jag dyka ner i soffan i en timme och försöka slappna av och relaxa ner så mycket så att man kan sova sen. Imorgon är det ännu en dag med plugg plus ett besök hos b-m mitt i allt för provtagning m.m. Ja, man har ju inget att göra iallafall.. snarare tvärtom!
       ♥ Anna


veckans sista dag

Sista dagen på bodagarna gjord. Gick bra idag me.. fast var lite mer blött då. Regnade lite mycket ibland om man säger så, men finns ju klädre för alla väder (nästan) så med regnkläder blev man inte mer blöt än att det torkade snabbt igen när solen kom fram. :)
Har även idag träffat lite folk och vänner. Stod och pratade med karin, en gammal barndomsvän ett bra tag. Alltid lika kul och givande. =) 

Nu ikväll har familjen varit här och ätit. De körde mig och ännu lite saker in till stan, och så blev den en kväll här. Med installerande av mina nya datorhögtalare som brossan köpt till mig eftersom han har mina gamla. Skönt att ha högtalare till datorn igen. =)

Ännu en vecka har visst passerat nu med, och imorgon börjar en vecka som känns att den kommer bli hektisk. Ska till Lund imorgon för att skriva grupparbete hela dan... Så borde nog sova nu istället för att sitta här. Kan ju vara en idé om jag ska orka upp imorgon vid sju.
       ♥ Anna


bo-dagarna

Usch, vilken djävulsk huvudvärk jag har fått i eftermiddag och fortfarande har.. Måste bero på att jag missade mitt morgonkaffe idag.. Eller ja, kan ju bero på nåt annat med... hoppas den går över innan jag får för mig att sova iallafall. :)

I eftermiddags har jag då spenderat tiden på bo-dagarna, närmare bestämt vid passivhusen i Åhus som parkeringsvakt (visat vart bilarna ska köra) och så lite korvgrillande blev det med en stund. Sen tog jag självklart en runda och kollade in passivhusen när resten av familjen kom och skulle kolla in dem. Konstaterade än en gång att vanliga traditionella hus inte är nåt för mig... LG-hus hus var inte i min smak. Så ovanligt! Inte! Kanske därför jag en gång i tiden för sådär 6 år sen hade planer på att bli arkitekt! I like arkitektritade hus som skiljer sig lite från mängden.. :P Fast ska ju vara funktionellt ändå! :P I vilket fall så gillade jag Jan-Åkes hus (eller kreativa hus som det heter) mycket, och även pappa (fast han har alltid gillat hans olika hus). Det var helt i min smak.. fast dock inte betonggolvet, även om det låg mycket tänk bakom och i det me, med alla struktursprickor i.

Dock var ingången med grafitti-målning lite väl.


Nä, ska sätta mig och kolla lite på tv med familjen nu, vilket innebär att jag stannar i Åhus i natt. Sen är det på att vara funk imorgon eftermiddag igen...
       ♥ Anna


saturday

Godmorgon!
Är uppe med tuppen idag me.. eller nä kanske inte riktigt, gick däremot upp strax innan nio. Blev ju ändå 3 timmars sovmorgon mot vad som var uppstigningstiden från början. Sen dess har jag kollat på nyhetsmorgon, ätit frukost och pratat med pappa lite snabbt, fick ju inte tag på dem igår kväll. Nu ska jag packa ihop min väska och byta om till lite vettiga vara-ute-hela-dagen-kläder. Alltså jeans och tröja, och så får scoutskjorta & tröja följa med ner till åhus. Sen blir det ner mot Åhus vid halv tolv tiden. Har inte bestämt om jag ska stanna i Åhus ikväll eller inte heller. Så allt får följa med ner nu och sen återstår det att se hur det blir. :)


Lite kladd från i onsdags

       ♥ Anna


så var det lite ändrade helgplaner

Fick nyss reda på att jag inte jobbar i helgen, är bara åtta frukostgäster på vandrarhemmet.. så inte lönt att jobba då, får vänta till nästa helg istället. Är ganska så skönt att va ledig, även om planerna för helgen blir lite ändrade. Plötsligt kan jag ju sova här inne i stan på natten till söndag med.. Ska ju inte vara i Åhus förrän kl ett nu båda dagarna. Hmm.. får kanske ringa hem och tala om de nya planerna. Kan ju vara en idé. :)

Man kanske ska fundera på utgång imorgon då me förresten. Har ju en söndagsförmiddag utan planer för första gången på ett tag så det innebär ju att man kan gå ut utan problem imorgon. Såå nån som ska ut eller vill med ut imorgon, hojta till isåfall?

Annars är min att-göra-lista för idag nästan avklarad. Det enda jag har kvar att göra är en budget. Så kanske ska börja på den nu.
       ♥ Anna


fredagen med en hel del att göra

Dagens att göra lista har börjats betats av lite smått och enkelt. Men än är det mycket kvar...

Fredagens att göra:
* hämta böcker på sommarlust
* handla
* plugga
* tvätta 14-18
* städa
* packa för en helg i åhus (jobb & scoutkläder, plus mer "vanliga kläder")
* göra en budget (inte så avancerad dock, bara en liten enkel för hösthajken, men det är en budget i vilket fall.)

Som sagt är en del kvar. Men är ganska så planerat. Vid ett tiden ska jag cykla och handla för att vara hemma lagom till tvätt-tiden börjar. Sen blir det tvättning och under tiden plugg. Sen ikväll ska det städas och packas också var det vara budgeten kvar.. hmm.. den får bli gjord nån gång ikväll me.
Men nu ska jag göra mig lite lunch. Är ju inte så smart att cykla och handla och vara hungrig samtidigt. Då handlar man på tok för mycket mat! Så bäst att äta innan.

Kamerans inställningar är roliga att leka med ibland. :)

       ♥ Anna


Rätt yrkesgrupp :)

Sitter och läser lite nyheter och hittade lite bekräftelse på det jag sagt hela tiden.. Yrkesgruppen där det finns flest jobb är min! Fast det är kanske inte så konstigt. Hur man än gör måste ekonomin skötas på alla företag. Den går inte att ta bort eller lägga på is. Och att dra ner för mycket går inte heller... Det är ju fortfarande lika mycket som ska göras eftersom man måste följa redovisningslagen. Alltså går det inte att dra ner för mycket.

Så det jag sagt hela tiden stämmer ju ganska bra. Däremot är ju utbudet av jobb fler i storstäderna än i de mindre städerna.

       ♥ Anna


en film :)

Måste bara länka till den bästa reklamfilmen på länge :)


       ♥ Anna


lite nytt

Så har man pluggat lite och diskuterat veckans case med Karin via msn. Tror vi kommit på lite iallafall.. Men behöver ju en hel del till. Är trots allt fem sidor som vi ska skriva ihop på måndag.

Tänkte visa de nyaste inköpen till lägenheten.
Blev ett nytt diskställ köpt igår när jag hade lite tid över i Lund! Blev så mycket snyggare med ett rostfritt diskställ än det jag hade i vit plast innan. (även min nyaste kåsa hamnade på bild. Fick en kåsa och en spork igår från kåren.. Och självklart står det Åhus scoutkår på allt!) :)


I söndags när familjen var inne här en stund hade de med sig en växt för att jag skulle ha nåt på min piléstal (stavning?). Passar ju ganska så bra där. (Ps vet att mina gardiner är för korta. Ska köpa nya när jag hittar några som jag gillar!)


Nä, nu ska jag bege mig mot brossans skola.. Är iofs inte så långt att gå.. typ fyra/fem kvarter.. men tar ändå fem-tio minuter att gå dit.
       ♥ Anna


en dag utan resa till lund!

Idag tog jag mig lite sovmorgon.. hela 4 timmars sovmorgon jämfört med igår. Gick upp vid nio idag.. Tokskönt att få sova ut, speciellt efter gårdagens låånga dag! Då jag gick upp kl 05:00 och la mig 23:30. Kan jag säga att jag var trött då! Men, jag tog ju nytta av dagen iallafall... 7 timmar i lund, 2 timmar på tåg, 5 timmar i åhus. Så ja de e ju alltid nåt!

Idag har det blivit lite mer segstart. Har tagit en lång frukost bestående av havregrynsgröt, juice och kaffe. Och sen läst lite bloggar (eller ganska så många). Igår blev det ju inte mycket bloggläsande, läste bara mina vänners bloggar då, så fick ju ta igen det idag. Men nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det några timmars plugg innan jag vid två ska gå bort till brossans skola och hämta honom. Hans fritids har planeringsdag idag så därför ska han vara den timmen mellan han slutar skolan och tills mamma slutar jobbet hos mig, eller vart vi nu tar vägen. Dock var han ganska så emot det igår.. nån fixidé han har fått för sig.. e bra att han inte har något val då! :) Haha!

Men en dusch nu var det ju. :)

En glutt till från lägenheten, min sov och skrivbordhörna. Är dock inte helt klar än.

       ♥ Anna


lång dag i Lund

Å så är man nyss hemkommen.. eller ja ramlade innanför dörren för en 20 minuter sen... ja, ramlade nästan iallafall. Väskan var toktung av böcker och annat idag. Har blivit en "härlig" heldag i lund dagen till ära.. eller så härlig var den inte. Först föreläsning åtta till tio, då jag och karin iallafall hade lite kul emellanåt. Bägge två kände att nästan hela föreläsningen var typ repetition, så då får man göra nåt roligt av det istället! =)
Sen var det gurpparbetesdags... I ett helt annat ämne. Snacka om att det är jobbigt att byta från ett ämne till ett annat på ca tio min. Speciellt när ämnena är så nära varandra. Från management accounting and control till international accounting. Det tog mig sådär en 40 min innan jag kom fram till vilket som tillhörde vad... Bara lite förvirrande. :) Men väl igång så gick det bra. Begav oss till alfahuset och datorsalen för att söka info för att kunna bestämma oss för vilka länder och företag vi ska ha i de två olika casen. Att hitta årsredovisningar från vissa företag är ju omöjligt! Iallafall någorlunda aktuella! Men tillslut har vi bestämt oss för schweiz i PM 1 och bilindustrin i det andra, med fokus på saab-sverige, toyota-japan, ford-usa, bmw-tyskland, kia-sydkorea eller tata-indien. Ska ha en industri med fem företag i fem olika länder till det PM:et nämligen. Så får hoppas det blir bra!

Väl klara med grupparbete tog sara och jag lunch och sen begav vi oss AF-borgen för att plugga. Sen hade jag tänkt hinna med 13:42 tåget men då lyckas jag komma ner på perrongen precis när tåget kör iväg. Så blev en timmes väntan, som sara och jag tog en fika under och en liten runda på stan, innan nästa tåg hem. Måste ju förena nytta med lite nöje me. =)

Men nu ska jag byta om och sen bege mig mot bussen. Blir middag hemma i åhus idag och sen seniormöte och ledarträff på scouterna. (Fast vet inte riktigt hur det ska gå ihop än, får väl dela på oss helt enkelt!)
       ♥ Anna


tankar

Usch, det är inte mycket pluggmotivation hos mig just nu.. Vilket säkert kan bero på den jobbintervjun jag ska på inom kort. Eftersom jag faktiskt har blivit kallad till intervju och det verkar se ganska så ljust ut för att få ett jobb så är det mycket tänkande och velande just nu. Vad gör jag om jag får jobb? Hoppar av utbildningen, eller tackar nej till jobbet om det inte går att lösa. Och om jag hoppar av utbildningen lämnar jag två grupper i sticket. Vilket inte känns så bra. Men samtidigt ska jag inte tänka så.. det är ju inte ens säkert att jag får nåt jobb, och om jag nu skulle få ett så går det kanske att komprimissa lite eller nåt sånt, så jag iallafall kan läsa klart dessa två kurserna. Men som sagt inget är säkert. Det är trots allt en bit mellan intervju och få ett jobb med. Så fram tills dess bör man verkligen inte tänka så! Inte jag iallafall! Men man kan ju inte låta bli. Eller hur?

Nåt som jag därmot vet är att jag ska sova nu. 05:00 ringer klockan imorgon bitti och 06:23 går som vanligt tåget mot Lund, där det sedan är dags för en föreläsning om Balanced scorecard. Känns ju lite sådär.. känner att jag kan det redan rätt så bra. Efter en C-uppsats handlande om just det så kan man det nästan som rinnande vatten. Och tror även Karin håller med mig, visade sig att även hennes C-uppsats handlade om Balanced Scorecard. Så vi lär vara ganska så uttråkade på föreläsningen imorgon.
       ♥ Anna


varmt och avmagnetiserat kort

Alltså det här med att läsa i kompendiumet går inte så vidare bra. Har tagit igenom mig en halv artikel typ.. (inte så bra, men det är såå tråkigt att läsa.) Plus är sjukt varmt i min lägenhet just nu! Ingen blåst i Kristianstad idag kan jag meddela. Har sådär ca 30 grader i lägenheten.. och alla fönster öppna varav ett på vid gavel, plus persiennerna nere. Nu förstår jag verkligen vad Emme menade med varmt i lägenheten. Vindstilla och varmt är ingen bra kombination.

Nä, ska nog ta och gå upp på stan en runda istället, och plugga lite senare. Måste fixa med mitt busskort som har blivit avmagnetiserat, andra kortet på typ en o en halv månad. Vad är det med mina kort just nu? Fast förra gången var det VISA-kortet. Det är lite jobbigare, eller nja, på sätt och vis inte. Men kan de inte införa det nya systemet på alla busskort, i alla fall på månadskorten också, så slipper man den där risken för att kortet blir avmagnetiserat. Hade varit lite bra! Sen måste jag även köpa lite mjölk och knäckebröd. Det börjar ta lite slut.
       ♥ Anna


15 minuters telefonköande för ett 3 minuters samtal... Härligt!

Så har man precis suttit i telefonkö på fyra personer i 15 min för ett samtal som tog typ tre min. Det känns bra det! Men nu är alla samtal för dagen gjorda (och ett tag framöver, iallafall som jag behöver ringa). Så nu är det bara lite möten som ska klaras av i nästa vecka.

Alltså det här med att läsa engelska artiklar är inte jag så bra på, somnar ju bara. Satt och läste i kompendiumet innan, men det gick inte så bra somnade i soffan istället! Så fick bli lite kaffe och sen det sista samtalet för dagen innan fortsatt läsande. Förstår inte hur man klarar sig utan kaffe, eller nåt med koffein i när man ska sitta och läsa massa. Det går ju inte!

Men nu ska jag fortsätta pluggandet. Bäst att komma igång lite igen innan det är dags för lunch (typ om en halvtimme).  Så i brist på text så fårdet bli lite bilder här istället. Som jag verkligen varit urdålig på den sista tiden!

Men nu så! Ett litet kollage på lägenheten i olika fotovinklar. :)

       ♥ Anna


vart tar tiden vägen?

Har de senaste dagarna suttit och planerat på alla möjliga håll, scouter, hemma hos föräldrarna och inte minst för min egna del. Och en sak kan man inse. Av helgerna i höst är det inte många lediga.
Septembers är fullbokade, oktober har än så länge några fria, men där ska in lite jobb och nån hajk och sen var det något/några besök uppåt i landet som är tänkt att hinnas med. Plus att jag måste ju ha en inflyttningsfest! Fast då är ju den stora frågan är NÄR??
Sen ville mamma och pappa ha in nåt familje-teaterbesök med middag eller likande i november. Känns ju som att det kan vara lite svårt för mig att få in.. Men får väl se.


       ♥ Anna


Plugg och härligt återseende!!

Usch, vad seg man varit idag. Är glad över att man är "ledig" imorgon så att man kan sova ut. Eller ja ledig är jag ju inte. Måste plugga en himla massa, men självstudier är det som gäller så behöver inte åka till Lund iaf. Däremot ska lite artiklar läsas (typ 7 st) och lite mail skickas iväg till lite företag. Förresten ingen controller som läser detta, eller nån som känner nån controller som vill ställa upp på en liten intervju? Vi måste ha minst en intervju med en controller till ett grupparbete som ska skrivas. Så det ska det skickas iväg lite mail om imorn.
Imorgon ska jag även ringa några samtal. Fick visst ett samtal på tåget till Lund i morse (som jag såklart missade) om en kallelse till intervju, så måste ringa tillbaka imorgon för att bestämma tid och sen ska jag även ringa lite andra samtal. Så imorgon blir en plugg, skicka mail och ringa samtalsdag. Härligt! Eller ja är det det?!

Fast får nog bli lite plugg nu ikväll med. Känner att jag absolut inte lär hinna läsa igenom 7 vetenskapliga artiklar på engelska imorgon, det är lite för mycket text för det. Men några ska jag nog ta mig igenom. Men får nog bli nån idag med. Försökte läsa lite på tåget imorse, men det gick inte så bra. Blev bara ännu tröttare, så gav upp det och sen på tåget tillbaks så var jag inte heller allt för pigg för att läsa så istället blev det en 20 minuters powernap. Mycket skönare.

Hann även med att träffa Tora lite i Lund idag, på ett mycket otippat sätt, sprang på varandra på Åhléns. Tror det är vår plats för att mötas på, fast tidigare har det varit Åhléns city i Stockholm som vi har setts på, men nu blev det Lund istället! :) Var ett mycket härligt återseende, som resulterade i letande efter röda byxor till Tora. Vilket inte var det lättaste. Hittade ett par efter letande i tre olika affärer, och de satt inte precis så jätte bra. Svår utmaning det där.
       ♥ Anna


Kick-off helg på Boda borg!

Är åter i skåne igen efter en kick-off helg i blekinge med sikte på karlskronas omnedjer, och helgen var mycket lyckad och rolig! :) Började igår morse med samling på stationen kl 07:00 (även om jag blev en kvart försenad). Sen var det en och en halv timme på tåget till Karlskrona och därefter vidare med buss ut till Telenor Arena och Boda Borg som var huvudmålet! Där fick vi lite förmiddagsfika och sedan blev det tävling seniorlag mot ledarelaget i form av fångarna på fortet liknande utmaningar i några timmar som nog alla har träningsvärk av idag. Var mycket skoj!!
Efter en god middag/lunch i form av tacos och lite ytterliggare tid på Boda borg, bar det vidare mot nästa mål. Vandring till bastasjöns friluftsområde. Sen spenderades kvällen, natten och morgonen där innan vi skulle åka tillbaka till kristianstad igen vid lunchtid. Ja, som sagt en mycket lyckad o rolig helg, men dock ganska så bildlös (kameran vad med, men dock med låg batterinivå...).

I eftermiddags kom sedan familjen in med lite äppelkaka och en blomma/ växt och lite annat som jag hade kvar hemma och sen blev det en runda till åhus ikväll för middag där och lite fixande med datorerna innan jag åkte in till stan igen. Och ska jag ha mig lite kvällsfika/te och sen sova! Imorgon ska jag mot Lund igen.. hoppas att vi slipper den tokkalla salen då. Min förkylning är inte så gillande av den salen precis.
       ♥ Anna


en förkylning på väg..

Usch, börjar bli ordentligt förkyld nu.. och har ju dessutom satt sig i bihålorna, så huvudvärk har man med. Inte alls kul.. Men hoppas att en helg ute på hajk hjälper, på ena eller andra sättet. Antingen att det bryter ut helt och hållet eller att den går över. Det senare hade varit det bästa.. Men känns ju inte som att man kommer komma så lindrigt undan. Ajja, återstår att se i helgen.

Min runda till maxi för att handla blev av innan ikväll, cyklade iväg till maxi vid halv, kvart i nio. De e ganska så lagom ju. På vägen dit hade nog stans all "raggare" crusing träff på preem macken. För jisses vad många bilar där var. Blev ju nästan rädd av att komma cyklande mitt i allt. Har de flyttat sig från p-däcket till preem macken nu eller?! Iallafall så kom jag till maxi, hade varit konstigt annars, och det är ju helt underbart att handla vid den tiden på kvällen. Alldeles lagom mycket folk i affären och ingen kö i kassorna. Kan det inte vara så alltid liksom? :) Efter en halvtimme var jag hemma igen och sen har det blivit lite packande efter det och nu blir det sängen! Imorgon ringer klockan 05:50! Tidigt värre för att vara en lördag, men vi ska ses på stationen kl 07:00 så då har man inget val. Får väl halvsova på tåget lite om man är trött eftersom sen blir det till att leka hela dagen!! Wiie!
Men nu är det som sagt dags att sova!
       ♥ Anna


återreunions av alla dess slag

Förtillfället är det mycket "hej det var längesen" snack/träffar. Vilket alltid är lika kul och givande. Och speciellt som min nästkusin/syssling sa igår, är synd att det inte blir oftare. I vilket fall så inser man varje gång det blir en sån där, hejdetvarlängesen-träff att så bör det ju inte vara. Speciellt inte inom släkten! Så nu ska jag och mackan försöka ta tag i detta igen! Får väl se hur vi lyckas dock, men nu är alla befinnande sig i skåne igen iallafall, så det är alltid något lättare! Att försöka få ihop alla när en är i japan och en annan i nederländerna är ju lite svårare, så bör ju passa på nu när alla befinner sig i skåne för tillfället. Fast som sagt får se hur bra vi lyckas. :S

I vilket fall så pratade jag ganska länge med Marcus igår, vilket var på tiden och mycket kul. Att det inte blivit tidigare får väl vi skylla mig på, hade av nån anledning blockat M på msn för några år sen när han hade försökt lägga till mig, inte så schysst mot en kusin (eller ja nästkusin egentligen, men har alltid sett oss som kusiner. Dubbla släktskap blir ju dubbelt så starkt. Alltså blir nästkusiner =kusiner). Men nu så! =)

Sen idag fick jag plötsligt ett samtal från P som skulle höra sig för om lite saker och då visar det sig att båda två av oss ska vara seniorledare i höst i våra respektives gamla kårer. Snacka om återcomback! Och vilket tur att vi är så bra vänner så att vi kan ha kul ihop trots allt vårt förflutna. ;) Där kan man verkligen säga att påståendet ärlighet varar längst stämmer fullt ut! För en bättre vänrelation som jag har med en kille är svår att hitta. =)

Sen har det varit ännu mer återträffar tidigare i veckan och däribland på scouterna. :) Och som sagt alla är ju lika roliga och härliga när de händer.

Men nu ska jag ägna mig åt nåt så kul som handling och sen laga mat. Är ju tur att man har typ ett kvarter till maxi eller ja, ett och ett halvt är det typ!
       ♥ Anna


Telefontider

Alltså som många vet så är jag allmänt kass på att ringa samtal, har smått telefonskräck.. fast ändå inte, för när jag väl pratar i telefon är jag ganska så duktig på att prata men den där biten att ta och ringa ett samtal är inte min grej... Speciellt inte till ställen där jag inte känner personen jag ska ringa.
Men nu har jag ett samtal som jag verkligen måste ringa! Behöver ha en tid för nya P-piller och dessutom för det där cellprovet som jag fick kallelse om i våras (när jag var iväg). Men då får de gärna ha lite vettiga telefontider. För vem har tid att ringa mellan 11-12:00. Det är ju inte precis den optimala tiden för telefontid. Iallafall inte när man går i skola och antingen har föreläsning den tiden eller sitter på ett tåg som har urkass mottagning på större delen av sträckan (plus känner inte riktigt för att ringa ett sådant samtal på ett tåg). Så frågan är när man ska kunna få tid till att ringa. Får väl hoppas att jag har tid i början av nästa vecka och sen hoppas att det finns en tid fortast möjligt!

Alltså hur tänker de som lägger telefontider egentligen. Det är bara nåt jag undrar?!
       ♥ Anna


flytt, scoutforum och kursstarter

Är då över en vecka sen jag uppdaterade här sist, vilket innebär att en hel del har hänt! Men nu har jag äntligen tillgång till lite internet igen!

vad har hänt sen sist då? Jo!
I onsdags fick jag nycklarna till min lägenhet, vilket innebar att senare på kvällen körde vi in med det första lasset med saker och började mäta lite. Kändes helt underbart!

Sen i torsdags blev det jobb och sedan hem för att packa kläder! Sen på kvällen körde vi in med alla kläder (nästan) och lite annat och sen blev det även storhandling på maxi. Bäst att ladda upp kyl, frys och skåpen innan man flyttar in helt! :) Sen väl tillbaks i åhus fick vi lite nattbesök av tabergsgänget (jimmy, stamp och aronsson) som inte ville sätta upp ett tält mitt i natten på rinkabyfältet, så då var sovplats hemma hos mig välbekommet.
I fredags blev det sen tidig uppgång, killarna skulle till rinkaby och bygga upp för scoutforumshelgen och jag och pappa skulle hämta mina möbler på magasinet kl nio! Sen bar flyttlasset av in mot till stan och därefter blev det bärandes/hissåkande. Fick även hjälp av Evelina, vilket var underbart hjälpvärt och kul! Tack än en gång vännen! =)

I fredagskväll blev det sedan över till scouting för en helg, då det bar av ut till rinkabyfältet för även mig, nettan och daniel. Och sen var det scoutforum på schemat hela helgen med workshops ur både lyssnande och kreativa synvinkel, massa härligt umgänge (vad gammaldags det lät) med vänner och som vi sa lite glidande. Träffade massa vänner iallafall och det är alltid kul! =)

Sen i söndagskväll blev det inflyttning helt och hållet för mig i nya lägenheten, skönt, skönt!

I måndags var det sedan dags för nästa stora grej i kalendern. Kursstart i Lund! Gick mycket bra, till och me med att hitta, gick bara lite fel i början (inte så konstigt när man råkar gå av bussen en busshållplats för tidigt.) :) Men hittade ändå och sen var man igång! Sen har det blivit till att åka till lund varje dag än så länge. Två kursstarter och en programstart och sen ytterliggare två föreläsningar är det som har varit på schemat. Och nu är Lund avklarat för denna veckan, imorgon är det självstudier som gäller och de tänkte jag ha här i kristianstad istället. Det tillsammans med lite tvättning och handling och annat som ska fixas med.
       ♥ Anna


RSS 2.0