körövning

Var som vanligt kören ikväll då... eftersom det är tisdag. :) Men idag var det lite granna segt.. gick igenom fyra låtar varav en som vi började med förra veckan, en som var ny och två från förra terminen.. Och man märker att det är verkligen skillnad på körledare och körledare.. effektiviteten är kanske inte den bästa just nu. Den kunde ju varit bättre om man säger som så.. Men vi har ganska kul ändå.. Dock är det lite tradigt att sitta och sjunga igenom Oh- och Ah-stämmor tjugo gånger om innan man sätter ihop dem. Huvudvärken kommer liksom krypande ganska så snabb då... men det är bara att ta... förhoppningsvis slipper vi repetera dem lika många gånger nästa kommande övningar.. då bör det ju räcka med två ggr typ! :P

Nu ska jag ha lite kvällsfika och sen sova.. imorgon förmiddag är står det synundersökning i kalendern.. så bäst att vara pigg då.. annars blir man helt snurrig i huvudet av alla ljus- och synkontroller.

       ♥ Anna


försvunnen!

Alltså jag har förlagt min favorit bläckpenna.. Hade den senast i en väska och sen när jag packade upp allt jag hade i väskan la jag min penna nånstans i lägenheten, men nu kan jag inte hitta den... Att en penna kan försvinna bara sådär är ett bekymmer..:S Mysko, mysko!

Annars är det snart dags för mig att laga lite mat. Har hunnit med allt jag skulle göra idag.. och nu sitter jag med nationalekonomiböckerna och papprena..

På maxi impulsköpte jag faktiskt hårtoningsfärg.. så nu ska det färgas hår igen.. är typ ett år sen sist jag tonade det.. har ju haft slingor sen i julas typ.. men nu börjar jag bli trött på min hårfärg.. så dags för en förbättring! Blir väl toning ikväll efter kören eller imorn.. får se när jag har tid.. Innan torsdag iallafall!

Sen har det bakats lite med. Tog mig ann kärleksmums eller snoddas eller vad man nu vill kalla dem.. Så ikväll blir det kärleksmums till fika på kören.. =) Och sen hamnar de som blir över i frysen.. (om det nu blir några över!)

       ♥ Anna


maxi nästa

Blev sen sänggång igår ju.. men ändå var jag uppe med klockan klockan nio idag.. och nu sitter jag här, snart redo för att cykla till maxi och handla! Ska bara borsta tänderna och sminka mig först.

Det luktar sjukt konstigt in i lägenheten från korridoren nu idag.. Typ som att nån gjort popcorn i kastrull.. men hallå det gör man väl inte klockan nio på morgonen?? eller?? Ajja..får väl se om jag märker vad det är när jag väl går ut i köket.. Annars på planering idag är det nationalekonomiplugg, baka och kör som står uppskrivet!

Fick btw nyss en smspåminnelse från synsam att jag ska vara hos dem på synundersökning imorgon.. Äntligen dags för nya glasses! =) Visste dock inte att de hade smspåminnelse.. men det är ju ganska bra!

Men nu var det maxi jag skulle till ju!


Bilder sen matchen på fredrikskans i söndagskväll..
Synd att man inte kan visa stämningen... den var såå härlig!



Checka flaggorna på läktaren.. Rött och vitt! Så såg det ut när kalmar sprang in på planen!
       ♥ Anna


måndagen i sin helhet

Har verkligen inte haft tid att uppdatera idag.. Från tio-tiden i förmiddags till ett-tiden har jag suttit med statistiken.. har avklart ännu ett kapitel, så bara några till kvar innan jag kan göra test 2 som ligger ute på webbstudieplatsen denna och halva nästan vecka.. När jag sedan var klar med statistiken blev det lunch innan jag cyklade ner på stan och hem till maggie.. Sedan har eftermiddagen spendarats hos maggie och med några svängar på stan.. Först en runda ner till symaskinsaffären som ligger precis nedanför där maggie bor.. Nära o bra. M har nämligen fått för sig att köpa symaskin.. så passade på att ta reda på och fråga lite om olika symaskiner. Sedan efter att vi suttit ett tag och försökt installera maggies skrivare på hennes dator.. som inte gick så bra, trots att vi gjorde på en massa olika sätt... Sjukt mysko! Så började det bli dags för mat och då fick jag frågan om jag ville äta med dem..  Och självklart tackar man ju inte nej då! Så satt och letade efter något gott recept med kokosmjölk... då M hade kokosmjölk hemma som hon ville göra nåt med, och efter att vi hittat ett recept som lät riktigt gott och lätt; Orientalisk kycklinggryta, så begav vi oss ner på stan och till konsum för att köpa det som behövdes, och därefter hem till Maggie o Roger igen för att börja laga mat. Med mig vid spisen och maggie skärandes de olika grönsakerna och dukandes, så blev maten tilllagad och currydoften spred sig i hela lägenheten... =)

En halvtimme senare var maten klar och allt blev riktigt gott!! Och mer än en gång sa både maggie och roger att det var riktigt gott! Bättre betyg kan man ju inte få.. =) (tror att jag börjar förstå varför nån stjäl min mat i frysen me nu.. )


orientaliska kycklinggrytan under tillagningen :P



Receptet på den orientaliska kycklingrytan: =)
4 personer
ca 25 minuter tillagningstid

400 g kycklingfiléer
2 msk olja
2 msk curry
1 stk purjolök
1 stk röd paprika
200 g minimajs
400 ml kokosmjölk
2 bananer

Tillagning:
-Tärna kycklingköttet och fräs med curryn i oljan. Krydda. Fräs paprikan och purjon och blanda med köttet.
-Tillsätt minimajsen skuren i bitar och späd med kokosmjölken. Koka samman.
-Rör ner den skivade bananen. Red ev. av med maizenamjöl.

Vi bytte dock ut minimajsen mot vanlig majs då minimajsen var slut i affären.. Men det blev mycket gott ändå! Och som maggie sa.. nästa gång vill hon nog ha i lite jordnötter me. Det kan nog oxå bli gott! Till hade vi ris och vitlöksbröd... så det blev ju nästan festmåltid... men varför ska man inte få äta gott även en måndag! =)

Sedan blev det lite tv-tittande innan maggie fick för sig att vi skulle ut och gå kvällspromenad.. Så det blev det, dock med en mysko man efter oss när vi gick vid kattrumpan... var lite lätt scary.. han gick verkligen efter oss.. dock med ett ganska så långt avstånd.. men lite läbbigt ändå.. så ökade stegen lite.. fram tills vi kom till ett hörn och såg att han vek av mot det andra hållet... Då kunde vi slappna av igen och istället gå in på konsum och köpa lite glass. Så sedan blev det glass och lite tv med "I ditt ansikte"... riktigt roligt program! innan jag begav mig hemåt igen.

Nu e det dags för mig att sova.. Imorgon ska jag baka och plugga nationalekonomi. Men först till maxi för att handla.. saknar lite ingredienser hemma för att kunna baka, så då är det bara att cykla och handla. Har nämligen fikan på kören imorgon kväll..så då är det bäst att ha bakat innan dess.. =) Men som sagt sängen var det nu!
       ♥ Anna


personlighetstest

Gjorde nyss ett personlighetstest som jag hittade på Natalie B:s blogg.

Din Personlighetstyp:
Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.


Se hela resultatet här


Det var faktiskt skrämmande likt..  Dessutom lite kul att många av de yrken jag funderat på är med på karriärer som skulle kunna passa mig.. inklusive redovisningsansvarig som jag har utbildning till! =)
       ♥ Anna


allsvenskmatch

Ikväll ska jag tror det eller ej på allsvensk match mellan Kalmar FF och IF Elfsborg! det kunde man inte tro om mig.. Har ju aldrig gillat fotboll så där överdrivet.. Men Madde ringde och ville gå och ha med mig som sällskap.. så då får jag ju offra mig.. =) Nej, men har faktiskt velat gå och se en kalmar ff match! Det känns ju faktiskt lite illa att man har bott i kalmar i över tre år med gångavstånd till fredriksskans men aldrig varit och sett nån match.. Så varför inte liksom! Därför blev det en promenad till fredriksskans för att köpa två ståplatsbiljetter och sen ringa madde som sitter på bussen från krstd till kalmar att biljetterna är i mina händer nu! Så ikväll blir det fotboll för hela slanten! Ska faktiskt bli skoj!

Nu ska jag ägna nån timme åt statistikplugg!

=)
       ♥ Anna


skön lördagskväll me trevligt sällskap

Har nyss kommit hem efter en skön och slapp kväll hos sheron, min närmaste granne. Med kex, ost, vindruvor, vin och chips och annat gott blev det en helt lagom kväll för mig, sheron, matte och paro. Mycket tjejsnack blev det dock.. stackars matte.. men mycket trevligt! Har filosoferat och diskuterat vidare på våra planer att ta fast tjuven som snor mat i korridoren... den mest engagerade är nog matte.. och nu har vi nog kommit fram till en lösning... vad säger jag dock inte förrän den är genomförd... finns ju en liten risk att tjuven läser min blogg... oki.. väldigt liten.. men risken finns!

Annars har dagen idag varit mycket slapp. Gick på stan en runda och köpte en ny concealer, Loréal's touche magique och ny foundationborste.. min gamla är inte så bra.. så en ny behövs! Sen hem och slappa i soffan till Top Model i några timmar.. Ett bättre program att slappa till får man faktiskt leta efter.. Det är verkligen ett perfekt slapp-till-program!  =)
Sedan blev det till att laga god lördagsmiddag! För är det något som är viktigt för mig så är det att lördagkväll ska man ha en riktigt god middag.. oavsett man så är själv eller har besök.. Dagens middag bestod av panerad kotlett, kroketter, kantarell och champinjonsås, och sallad av gurka, tomat och minimajs.. Grymt gott!!! =)

Nu ska jag spendera resten av lördagskvällen med att krypa ner i sängen och kolla på en bra film.. =) det enda som saknas är ju sällskapet.. 
       ♥ Anna


saturday!

Det är lördag och jag har typ inga planer... Så himla skönt! Eller små planer finns det.. men de är bestämda idag och igår och inget fast än.. förutom att jag ska hem till maggie en runda i eftermiddag..

Är faktiskt rätt så skönt att ha en öppen helg för en gångs skull.. det behövs ibland och med tanke på att mina senaste helger inneburit resor hit eller dit så är det rätt så skönt att ta det lugnt/vara i kalmar denna helgen. =) Sen nästa helg ska jag till åhus igen.. Då är det jobb och inflyttningfest som står på planeringen... Vilket himla resande jag gör egentligen.. Lite väl mycket just nu om jag får säga så. Men så länge man gör det frivilligt så är det faktiskt ganska kul!

Nu ska jag ha i mig lite lunch och sedan gå ner till stan och upp till maggie..

       ♥ Anna


förstår inte..

Alltså nu börjar det bli lite mycket försvinnande här nu.. När jag idag gick ut till frysen för att ta ut mat till kvällen, så såg jag att ännu en låda med mat var borta. Detta är andra gången denna veckan jag blir av med mat... Blev galet arg och irriterad! Det var alltså så att jag kokade inombords! Tror dessutom mina grannar märkte det rätt väl för slog otroligt hårt i dörren när jag gick in till mig igen. Och sen blev det ännu en lapp skriven.. som jag satte upp på dörren ut till trapphuset denna gången och därefter när jag lugnat ner mig lite blev det ett samtal till vår hyresvärd.. Så nu hoppas vi att det kan bli nåt gjort åt dessa stölder! För det är inte kul att bli av med mat som man stått och lagat! Så himla tråkigt snarare.. =(
Fast en sak är ju iallafall säker.. min mat är god iallafall! :P

För att avreagera mig lite till sen så begav jag mig ner på stan.. För att sätta sig och plugga kände jag inte var någon idé.. min motivation var ganska så borta. Så därför blev det till optikern och boka tid för synundersökning och nya glasögon och sedan en sväng upp till maggie för fika..
Är alltid lika spännande när jag är hos maggie.. för en fika resulterar i samtal om allt och inget som sedan går över till matlagning och mat vilket resulterar i en helkväll.. typ! Men det är härligt! Får bjuda tillbaka många gånger om senare!

Under tiden jag var hos maggie kom även paro och sheron förbi en runda me.. Vilket var riktigt trevligt och kul! Har inte sett brudarna på jääättelänge.. Så det var kärt återseende! Äntligen är Paro back in stan så nu är gänget samlat igen! Härligt! =)
       ♥ Anna


friday!

Fredag igen.. och snart helg! Denna helgen är så oplanerad den kan bli... skönt! Första helgen på lääänge som är oplanerad.. Så plugga ska det bli och hitta på nåt me maggie och kanske resten av gänget me.. är superlänge sen sist, så det är på tiden! Men får se vad som händer...

Idag blir det iallafall plugg.. Först nationalekonomi, tänkte försöka klara av två av tre uppgifterna jag har att göra och sen lite statistik på det.. Kom på att just nu tycker jag statistiken är roligare än nationalekonomin, kanske för att jag förstår den bättre.. så därför är det en bra motivationspik (eller morot som min lärare i statistik skulle kalla det) att först börja med nationalekonomin och sen när jag är klar med dem ägna mig åt statistiken.. =)
Sen kanske en fika eller nåt me maggie kan det oxå bli.. sådär i mitten av plugget när jag behöver en paus

Har btw gjort nåt med min hand nu igen (eller så är det bara värken som är igång igen).. så sitter just nu med en lindad högerhand.. Det går om man säger så lite långsammare att skriva.. är inte lika lätt att glida över tangenterna när man ska skriva just nu.. och att skriva med vänsterhand endast är ju ännu värre... Men, men.. om ett tag ska jag lossa lite på lindan iallafall om jag inte tar av den helt och hållet.. beror på vilket som känns bäst..


Dagens klädsel består av favoriter; jeans från H&M o en topp från nümph.. E det fredag så e det!
       ♥ Anna


torsdagens..

Satt och kollade igenom mina inlägg nyss och konstaterade att det är verkligen varierande hur mycket bilder det är i inläggen.. Hehe.. så kan det bli..


Här kommer iallafall dagens outfit..


Var tvungen att se hur mitt nya skärp som jag köpte i måndags såg ut, och sen även testa stövlarna jag köpte i tisdags! =)

Nu ska jag plugga lite.. har inte blivit mycket av det idag. Däremot är det golvet dammsugit och våttorkat och mitt fönster putsat.. så nu är här skinande rent igen.. eller ja.. ganska så rent iallafall! :P
       ♥ Anna


förkylning o fönsterputsning

God förmiddag!
Solen kom nyss fram mellan molnen och gjorde det lite ljusare.. härligt, härligt! Dock är jag galet trött idag.. Varför är en fråga? Gick och la mig och läste vid tolv igår och somnade vid halv ett och sen gick jag upp vid nio idag.. Alltså borde jag ju fått tillräckligt med sömn.. men är ju ändå trött.. mysko.. Får väl skylla på min förkylning.. halsen gör ont, hostar som en gris när jag väl får hostanfall och har huvudvärk från och till.. Jobbigt värre! Men jag är ju inte den som är den så pluggas och städas ska det göras här idag ändå. Och putsa mitt fönster som jag inte putsade igår.. Fick nämligen vid fyra tiden igår för mig att putsa mitt ena fönster.. det som var skitigast... Så nu är det rent och fint.. men då ser man plötsligt smutsen på det andra fönstret istället så är bäst att ta det med!

Det är faktiskt lite mysko att fönstrena kan bli så smutsiga.. Bor ju trots allt på tredje våning, så logiskt sett bör de ju inte bli så smutsiga.. Men dock har jag en balkong ovanför mina fönster, så på grund av den så blir de ganska så smutsiga.. Speciellt i jämförelse med mina grannars fönster som inte har nån balkong ovanför.


Igår på scouterna bad jag förresten 2:a års juniorerna skriva ner på ett papper vad de vill göra under terminen. För att få lite fler förslag till terminsprogrammet... Listan resulterade i följande:
  • lasergame
  • gokart
  • knopträning
  • badhuset
  • lankväll
  • bowling
  • massa hajker
  • halloweenhajk
  • vattenkrig
Märkts det att vi bara har killar på juniorerna...?!  Inte så mycket scoutigt precis.. Men lite av det ska vi nog kunna få in.Typ knopträning, badhuset och nån hajk... =)

Nu ska jag sätta igång med nåt av dagens göromål..om det dock ska bli plugg, städning eller putsa fönstret först är inte bestämt än.
       ♥ Anna


nytt tillskott i scoutfamiljen..

Det är så kul när ens vänner får barn och igår var det dags igen..

Denna gången för Fia och Filip! =) (orkade inte leta efter en bättre bild på filip.. :P )

En söt liten molly fick de.. =) (bild från födda.nu)
Grattis, grattis!!


Nu ska jag återvända till soffan och kolla på So you think you can dance och dricka mitt nya te. Var och handlade på maxi efter scoutmötet innan ikväll och köpte nytt lös-te, Rooibos vanilj. Har haft påsteet på jobbet och det var såå underbart gott.. Så var ju bara tvungen att köpa det när jag såg det på maxi nu!
Kollade förresten på nya serien på fyran innan ikväll me.. Oskyldigt Dömd me persbrant. Verkar ganska så bra.. men känner att det behövs nog ett avsnitt till innan man vågar säga om man kommer följa den eller inte..
       ♥ Anna


host, host

Shit vilken jobbig hosta jag har fått nu då... det kliar i halsen så att jag får lätt panik just nu.. gahh... Inte precis det bästa att ha när man sitter och försöker plugga nationalekonomi. Den börjar dessutom bli lite svår nu.. Får läsa i sådär två böcker och i två kompendier innan man förstår hur det hänger ihop och fungerar. Klurigt klurigt.. Sen jag satte igång vid elva idag har jag gjort två uppgifter! Alltså två timmar till en uppgift! Bara för att förstå! Känns som att jag får nog sitta en dag till med detta.. har ju tre uppgifter kvar att göra denna veckan.. plus en del sidor att läsa.. vilka jag iofs läser under tiden jag gör  uppgifterna.. men de tar ju en del tid ändå! Har iallafall en timme till för att plugga innan jag måste laga mat.. Sen är det scouter ikväll...

Vilket inte känns så himla motiverande, men är bara jag av ledarna som kan komma... så måste ju dit. Men kan hoppas att håkan och markus oxå kommer.. så att jag har två assistenter till hjälp iallafall.. =) Fast är ju ganska så garanterat att det behövs fler ledare i vilket fall... Tessan har bestämt sig för att sluta och jag lär inte kunna vara där varenda onsdag och säkert inte Ann heller.. så därmed går det inte så bra att ha scoutmöte heller.. Usch, vad jobbigt allt blir helt plötsligt. Orka!
Får iallafall komma på nåt att göra på kvällens möte.. vad nu det ska bli?! Sen får resten lösa sig efterhand.. =)

Men åter till nationalekonomin nu.. =)
       ♥ Anna


seg eller seg

Jag är nog en av de segaste att komma igång med det jag ska göra på mornarna. När jag som nu alltid är ledig ringer klockan halv nio varje morgon och sen snoozar jag tio min innan jag går upp.. Och då borde man ju logiskt sett ha ätit frukost och gjort alla morgonbestyr (inkl läst tidningen och bloggar på nätet) till klockan är tio och därefter vara redo för att sätta sig och plugga... Det känns ju iallafall som att man borde fixa det.. Men inte jag inte! Även om jag säger att jag ska sätta igång och plugga vid tio nästintill varje morgon så gör jag inte det före elva i varje fall...Förstår inte vad det är med mig.. Det är ju dessutom likadant varje morgon.. Lite lätt kasst!

Men nu ska jag iallafall sätta igång och plugga för dagen.. Nationalekonomi blir det idag.. Men först ska jag ut till tvättstugan och lägga i en ny maskin tvätt och hänga upp den som nyss blev klar!

       ♥ Anna


ett test avklart = 1 poäng till tentan!

Wiie, efter fem försök så klarade jag statistiktestet! Så nu har jag ett "gratis" poäng till tentan.. eller har ju kämpat för det med fem försök på att klara testet, varav en gång (första) fick jag 5 poäng och tre gånger 11 poäng och sista äntligen 12 poäng. Vissa av de 15 frågorna var faktiskt lite kluriga och luriga.. men sista gången med lite extra funderande kom jag på att det måste vara ordinalskala och inte intervallskala när man gör enkät med tre valmöjligheter som ger en rankning men ingen möjlighet till att räkna på skillnaderna.. Så fel man kan tänka ibland! Vilka tre andra frågor jag hade fel på vet jag inte.. men kan ju hoppas på att svaren kommer ut på torsdag eller nåt. Är ju sista dan att göra testet imorgon, så efter det borde vi kunna få tillgång till svaren med.. =)

Kören ikväll var lika rolig som den alltid e... var lite mycket energikrävande i början av övningen. Alla var nog ganska så sega och blev lite lång uppsjungning med lite väl mycket höga toner och det gör att man bli lite trött.. tar på krafterna att sjunga högt när man inte blivit varm i rösten.. Men efter en lite halvkass genomsjungning av shackles så blev det bättre och bättre och i slutet var detr fantastiskt.. eller ja, nästan iallafall! Då var glädjen tillbaks i kroppen iallafall och började med ännu en energigivande låt så bättre kan det ju inte bli. =)

Men nu ska jag dricka lite te och äta mig en knäckis. Sen är det sängen som väntar! Imorgon blir det tvättning likt de senaste onsdagarna.. Har blivit att jag av nån anledning attid bokar onsdag mellan 8-15.. så då är det bara att gå upp i tid och tvätta! Men den tiden är ganska bra och då vet jag dessutom att jag alltid är i kalmar typ, så det passar ju bra!

Sussa sött!
       ♥ Anna


Shoppat för denna månaden och lite till...

Med mig hem från stan idag hade jag tre kassar.. innehållandes ett par svarta stövlar från arnolds, bodylotion och ansiktspeeling från kicks (och gratisprover), svarta byxor och en svart kort höstkappa från H&M... jupps, det blev en svart tyvärr, ville ju ha en i färg.. men då vinröd och den fanns inte i min storlek :( Fast provade både en röd och en lila kappa.. Men den röda passar inte med min hårfärg.. och den lila var i snygg i passformen. Så nu är jag 1000 kr fattigare.. men både ett par snygga stövlar och en fin höstkappa/jacka rikare och lite till! =)

Sedan blev det oxå lite slappande hos maggie.. Skönt att bara ta det lugnt ibland!
Nu har jag nyss ätit och ska istället gå iväg till kören.. Sen när jag kommer hem, ska det pluggas.

       ♥ Anna


tisdag

Ny dag igen.. Tisdag och på dagens planering står det fika hos maggie och sen shopping på stan, plugga och kören ikväll. Får nog bli lite pluggat när jag kommer hem från kören oxå.. Men nu ska jag iallafall ta cykeln ner på stan och träffa maggie!

Ger lite bilder på gårdagens outfit med den nyinköpta koftan till. =) Har förresten bestämt mig för att behålla koftan.. det är ju en sådan som kommer bli favorit helt klart!

       ♥ Anna


Kalmar å bilder

Så är man tillbaks i kalmar igen... När jag väl kom till kalmar var det snabbt hem och packa upp det viktigaste och ta upp kvällsmat ur frysen. Sen blev det ett samtal till maggie och halv sex var jag nere på stan. Här går det undan! Sedan blev det en runda på Åhléns letandes efter möjlig förvaring för smink till maggie, sedan vidare till H&M och Kicks och sist lagerhouse. Är så skönt att man affärerna i kvasten och baronen har öppet till sju.. Då kan man gå på stan när där är lite mindre folk me.. =) Väl hemma igen hade jag med mig en supersöt gråkofta, ett brunt skärp och ett lila nagellack! Allt från H&M! Ska dock fundera på om jag ska ha koftan eller ej.. Den är en sådan som antingen kommer bli en favorit eller använd en gång och sen liggandes i garderoben.. Så får nog fundera en gång till om jag ska behålla den eller inte.. Men jag och maggie tänkte ta en runda på stan imorgon me, så är det så att jag ångrat mig kan jag ju lämna tillbaks den då! =)


Har förresten äntligen lagt över mina senaste bilder från mobilen till datorn.. så nu kommer det bilder från både helgen och från när jag var i västervik hos madde.

Madde o Jag på Harrys i Västervik


Madde, Emma och Jag på Taste i Kristianstad

Våra god drinkar! Min den gröna!


Emma med god mojjito!

       ♥ Anna


old times

Åter igen måndag och ny vecka.. ska om ca en timme ta bussen från åhus till stan och sen om två timmar ta tåget mot hässleholm och sen vidare till kalmar. Alltså snart borde jag ju bli VIP på SJ, så mycket som jag reser... Är nog 6 gången under en månad nu.. minst.. :P
När jag kommit till kalmar blir det hem och lämna väskan och sen ska jag träffa maggie. Blir en runda på stan, ska vara smakråd.. =)
 
Hittade förresten lite gamla bilder på familjen dator...  Alltid lika kul =)
Kommer ett urval här.. ;)

Bland annat från när jag var med i Åhus Lucia :)



och från blå sommer..


och mamma o pappas 20-årsbröllopsdag


nån jul


Vinter!


Nån skolavslutning på brossans skola
       ♥ Anna


Superdupertrevlig lördagskväll!

För det blev det verkligen. Trots att vi inte var så många.. som mest fem pers så blev kvällen riktigt lyckad! Började med förfest hos emma, med nog den annorlundaste förfest tillbehören jag varit med om. Prinsessbakelser och biskvier! (Anledning: emma jobbar på konsumbagarna varannan fredagsnatt) Kändes lite konstigt att äta det när man förfestar, men gott var det! :)

Vid elvatiden begav jag, madde och emma oss mot stan med första stopp Taste. Ingen av oss hade varit där innan men jag hade hört att de skulle ha riktigt goda drinkar där, så dem var vi ju tvugna och testa! Och ryktet stämde mer än väl! Att fråga bartenderna vad han rekommenderar för drinkar är definitivt ett tips! Det innebär att man får en fråga tillbaks vad man gillar för drinkar och sedan fick vi var sin riktigt god drink, ingen den andra lik och den man själv fick var favoriten. :) Väl lyckat! Mysigt ställe med, så inget att klaga på där heller. Lite senare bar det vidare mot banken, men där var typ inget folk så tog var sin stämpel och gick sedan vidare en runda till o´learys och sedan inom hessle innan vi fastnade på taste igen med för mig och Emma var sin mojito efter Emmas rekommendation. God även den om än lite för sur. Men helt klart en ny favorit! :) Vid halv ett blev det sedan tillbaks till banken där det nu var desto mer folk.. :) men knappast fullt. Och inte allt för många vi kände.. Men det gjorde ju inte så mycket.. Blev en del tid på dansgolvet med återigen Bengt Dahlqvist (han som spelade daniel i skilda världar) som Dj. Dock börjar han faktiskt bli lite passe som dj på banken. (När man haft samma dj nästan varje fredag eller lördag de senaste ca två åren är det dags att fixa en ny). Sedan blev det ännu en drink på banken, denna gången var Emma tvungen att testa jäger-redbull på mitt råd, för den hade hon aldrig testat. Så det blev det! Och fick tillbaka att detta var hennes nya favoritdrink. Härligt! =)

Väl på bussen hem vid halv tre så blev det med en madde sovandes bredvid mig och en kompis till madde o emily på andra sidan som jag istället hade ett mycket trevligt samtal me.. Vi hann nog prata om en himla massa olika saker under den 20 minuters bussresan. Allt för att resan skulle gå snabbare.. =) Fyllesnack är alltid lika givande.. haha! Dock minns man ju inte så mycket av det dagen efter! :)

Men nu är det söndag och man kanske ska göra nåt aktivt idag me.. Kanske iallafall börja med att byta om till lite mer vettiga kläder istället för t-shirt och mysbyxor!
       ♥ Anna


i åhus igen

Nu sitter jag hemma i åhus hos mamma och pappa igen. Mycket trevligt! Inte för att det blir så mycket tid hemma denna helgen.. men det är trevligt ändå. :)

Igår blev det ca en timme hemma, från att jag kom till åhus vid kvart i tre till att jag och mikaela åkte till yngsjö vid kvart i fem. Sen spenderades hela kvällen och idag fram till tre i yngsjö kyrkstuga tillsammans med sådär 30 före detta konfirmander och några ledare på återträff. Vad skoj och trevligt! Hann med lite allt möjligt, både leka, prata minnen, kolla på foton, slappa, äta, lyssna på överste padda (ett band som spelar ganska okej musik), ha andakt, tävla och bara umgås! Och nu sitter jag här.. lätt sliten, eller ja seg o trött iallafall med planer på att hoppa in i duschen snart! Ikväll blir det sedan fest i stan hos maddes vän emma och sedan utgång på antagligen banken. =) Så lite kvalitetstid me dusch och lite vila, innan jag ska vara pigg och fräsch igen är nog vad jag behöver just nu.

Ha en bra lördagskväll, det har iallafall jag tänkt att ha!
       ♥ Anna


test

Sicken katastrof... gjorde mitt första försök på statistiktestet igår kväll... Men det gick ju inte allt för bra om man säger så.. Fick 5 av 15 rätt! Haha! Snacka om katastrofalt! Tror allt jag måste plugga lite till.. speciellt eftersom jag måste ha 80% rätt för att bli godkänd, alltså 12... Ja, det får allt bli det jag ska göra på tågresan hem idag. Åker btw om 1 timme och 40 min, så kanske bäst att fixa det jag ska fixa och packa det sista nu.. =)

Sen ikväll och imorn är det konfaåterträff som gäller.. skoj,skoj! Jag och mikaela ska nog hålla i kvällsandakten me. Det är faktiskt ganska kul. Kvällsandakten är verkligen den som man inte behöver göra så mycket av. Två låtar, en text, några bibelord och lite tystnad är alldeles lagom för att göra en kvällsandakt komplett. Så det ska vi fixa! =)


Kom nyss på att nästa vecka ska jag faktiskt ta tag i min träning igen.. Saknar ju den ganska så mycket nu.. man är ju ganska så seg och speciellt mitt immunförsvar behöver den.. för det är en sak som är säker, när man tränar är ens immunförsvar starkare är när man inte tränar. Dock känns ju mitt halsont som jag har just nu inte den bästa för att börja träna nästa vecka.. Men kan ju hoppas att det går över till dess.

       ♥ Anna


Telepati

Snacka om att nåt sjukt telepatiskt nyss hände..

Skulle ringa madde innan och precis när jag tog mobilen och skulle slå numret så ringde madde! Snacka om tankeföring!!
Dock kom vi inte fram till nåt vettigt om imorgon ändå.. Jo, att jag måste ta tåget 11:08 för att hinna utan att stressa med att ha tio min på mig från att jag kommer hem till åhus till att jag ska iväg igen. Det anser iallafall inte jag att jag hinner.. Inte när man ska packa om och packa nytt oxå! Never ever! Så därför ska madde kolla upp när hennes examination imorn slutar och om hon kan ta samma tåg som mig.. Annars får vi åka olika tider, svårare är det ju inte. Fast hade ju varit trevligt och kul om vi kunnat åka samtidigt eftersom vi ändå ska till Åhus och Korvettvägen bägge två.. =)

ajja.. nu ska jag återgå till mina statistiska beräkningar.
       ♥ Anna


fikapaus

Statistik är verkligen toksegt att sitta och räkna på. Så därför ska jag ta mig en fikapaus med en kopp te nu. Borde väl egentligen ta en kopp kaffe istället så att man piggnar till, men grönt te känns bättre mot halsen..så det får det bli!
Har faktiskt blivit en del pluggpauser idag... fick besök av thomas innan och sen blev det lunch hemma hos honom, han behöver lite inspiritationshjälp för inredningen i lägenheten, så passade ju bra med en lunch där då! =) Dock blev det ju som sagt uppehåll i pluggandet lite under tiden.. men tid till att plugga blir det nog ändå. Har ju faktiskt hela kvällen på mig att plugga om det behövs.. tänkte göra mitt första försök på statistik-testet idag och se hur det går..

Nu ska jag nog slå en signal till madde och höra när det passar henne att åka hem imorgon.. Hoppas att hon kan åka samma tåg som mig.. Blir ju lite roligare då! =)

 

       ♥ Anna


Uppe me tuppen

Ännu en morgon jag har gått upp med klocka... väldigt ovanligt! Men för att komma igång me pluggandet i vettig tid så behövs det! Dock vaknade jag med ont i halsen...jobbigt... Men det beror antagligen på att den jag umgicks mest med i helgen var ordentligt förkyld.. Så det var ju ganska så garanterat att jag skulle bli förkyld.. :S

Ajja.. ska iallafall in i duschen nu innan jag ska sätta igång och plugga igen.
       ♥ Anna


Jäkla tenta!!!

Loggade nyss in på resultatwebben för att kolla om resultatet på min inköpstenta som jag skrev för ca tre veckor sen hade kommit.. Och det hade det.. Men var ju inte så glädjande..
Där stod ett fult rött U istället för ett grönt G som jag verkligen hoppades på att jag skulle ha...
Men, men.. ska bort till skolan och se om tentan finnas att hämta i receptionen sen i nästa vecka.. Måste se om det finns nåt jag kan överklaga! Inte för att jag tror det.. men det skadar inte att kolla. I annat fall är den bra att ha till nästa gång jag ska skriva tentan.. När det nu blir.. Med min tur lär den säkert krocka me någon av mina andra tentor.. =/

Är iallafall mindre glad nu... att vänta på och sedan få reda på ett tentaresultat är verkligen en av de värsta ångestdrabbade perioden man kan ha.. Från att man vet att nu bör snart resultatet komma tills att det har kommit är varenda gång man loggar in på resultatwebben ett stort spänningsmoment och när man sen får se ett rött U, så blir man helt klart besviken.. Iallafall när man kämpat med tentan och verkligen hoppades att den skulle gå bra. =(


       ♥ Anna


kvällen

Hemma efter kvällens scoutmöte. Var ett ganska så intressant möte.. Efter att jag och tessan snabbt konfunderat över vad vi skulle göra på dagens möte, så kom nästa ledare,Ann, helt plötsligt (jaha, kul att vi visste om det) och sen kom två seniorer med Håkan och Markus. Så ledarebrist kan man ju inte påstå att vi har. Hade dessutom bara 6 scouter idag.. så var lite väl överflöd på ledare i jämförelse med scouter. Funderade på att begära en rekrytering ute på skolorna för att försöak få ihop lite fler juniorscouter. Visst att vi saknade två pers. Men att ha en junioravdelning med 8 scouter och bara killar känns lite sådär..
I slutet av vårt juniormöte fick vi sällskap av hela seniorlaget, så det blev lite seniormöte efter vårt juniormöte... Skoj, trevligt och mysigt! Eldade lite och kokade korv.. som alltid när det är seniormöte måste man ju ha nåt att äta.. Så jag och tessan var ju bara tvugna att joinade lite innan vi begav oss hemåt. Det är riktigt kallt och höstigt väder ute nu så var ganska så frusen när jag kom hem och då hade jag ändå vantar på mig hela mötet! Nästa vecka tror jag allt jag tar kängorna på mig istället! Och kanske vinterjackan me.. eller nja.. känns lite tidigt än.. men snart så!

Pratade me madde innan ikväll me, och nu har hon bestämt att hon oxå ska åka hem på fredag, så tänkte åka samma tåg hem.. Alltid kul att få sällskap! =) Sen blir det utgång på lördagkväll! Skoj! E ju toklänge sen jag var ute i kristianstad nu, så är på tiden! Bara komma fram till vad vi ska göra innan. Antingen förfest eller bio eller nåt annat?

Nu ska jag ha lite te och kvällsfika och kolla på So you think you can dance.. =)
       ♥ Anna


pluggat klart för dagen

Nu har jag lagt ner pluggandet för idag. Har gått igenom alla delar som ingår i delkurs 1 i statistiken och det tog sin tid. Men forhoppningsvis har jag lite bättre koll på allt nu.. bland annat har jag skrivit ner alla uppgifter som rekommenderas att göra, är lite lättare att ha koll när man har allt på ett papper, än på 30 olika sidor i en mapp på internet.. Har börjat fundera på om jag kanske ska ta och skriva ut kompendiena i statistiken ändå.. känns som att det är lättare att ha allt blädderbart när man ska skriva inlämningsuppgifterna sen.. De måste jag btw komma igång med snart oxå.. ville ju inte vara den som sitter med panik och ont om tid när det är två veckor kvar typ.. speciellt me tanke på att jag har dugga samma vecka! Ajja.. nästa vecka kanske det blir det! Denna veckan ska jag fixa testet först!

Men nu ska jag skära upp lite grönsaker till min mat som snart är klar. Idag blir det ungsbakad laxfilé och potatis.. mmm.. =)
       ♥ Anna


Uppdrag barn!


Hittade detta genom en väns blogg. Så var ju tvungen att gå in på childhoods sida www.uppdragbarn.se och läsa mer om detta.

Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger de oss möjlighet att kommentera alla inlägg i deras blogg – dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg som man gör i sin blogg som länkar till uppdragbarn.se. Dessa pengar går oavkortat till Childhoods verksamhet.

Det tycker iallafall jag låter himla bra! =)
       ♥ Anna


tvätta och plugga

Idag var det uppstigning med klockan klockan halv nio. Anledning, har tvättid mellan 08:00 och 15:00. Så bäst att komma igång i tid, så mina tre tvättar för dagen hinns med att tvättas.. Vi har nämligen inte den snabbaste tvättmaskinen på denna våningen. En 60 graders tvätt tar ca två timmar och en 40 graders tar mellan en timme och två timmar.. Beror på vilket program man kör.



Annars på planeringen idag står det plugga och sen scoutmöte ikväll! Så därför ska jag sätta igång och plugga nu. Hälften statistik och hälften mikro ska det bli under de 6 timmarna jag ska plugga idag. Så bäst att börja med nåt av det nu! Blev ju inte så mycket pluggande igår.. (typ inget alls) Så måste ta igen det idag! Hur det nu ska gå, ska ju sammanlagt lägga ca 40 timmar på att plugga i veckan; 20 timmar statistik och 20 timmar nationalekonomi. Och inget plugg igår innebär att jag bör lägga åtta timmar på lördag eller söndag till att plugga istället.. Stor chans.. Inte! Visst på söndag blir det nog lite plugg.. men åtta timmar... njae, tror inte det!
       ♥ Anna


när kommunikationen brister

Ibland blir man så trött på nåt som man verkligen egentligen gillar. Just nu för min del handlar detta om scouterna. På minder än en vecka har jag fått ett samtal från nilkas om hur det blir i höst. Och det fick jag i torsdags när det var uppstartsmöte och öppet hus som varken jag eller tessan visste om. Sen igår fick jag ett mail från styrelsen som frågade om jag kommer vara ledare i höst och om det är så att vårt möte imorgon kan genomföras, och att de verkligen behöver mig för att de har brist på ledare just nu... Trodde faktiskt att niklas iallafall hade sagt något till styrelsen i torsdags.. men verkar ju inte som så. Och ikväll ringde tessan till mig och sa att niklas hade ringt till honom me andan i halsen för att höra om hon kan vara ledare i höst me.. Ute i god tid eller?! Så vi är ganska så trötta på scoutkåren för tillfället. Men bestämde att vi ska hålla i mötet imorgon.. Är ju inte snällt mot våra junorscouter annars. De ser ju fram emot att scouterna börjar igen. Så då är det bäst att hålla i mötet. Även om vi inte har nån koll alls på vad vi ska göra och på hur många ledare vi är heller för den delen.. snacka om kass kommunikation.


Nåt som däremot har börjat och är tillbaks i stort sett gamla former är kören! Ikväll blev det första övningen för min del, de började ju förra veckan, men det hade ju inte jag nån koll på.. hade iofs knappt koll på att vi hade övning ikväll heller för den delen, men tänkte det är bäst att gå dit och hoppas på det bästa.. Och det visade sig vara en mycket bra tanke. Är visst mailen som strulat lite, så därför man inte fått nån info. Men nu är jag back on track även där. Kändes dessutom himla bra att bli välkomnad med en kram och ett stort leende från Markus. Härligt! Dock kändes det lite konstigt att det "gamla gänget" (ida och emelie bl.a.) inte är kvar längre.. men de hade iofs inte jag varit heller om det nu inte hade blivit som det blev: att jag valde att plugga ett halvår till i kalmar. =) Var kul att få sjunga igen iallafall! Och shackles är helt underbar att sjunga! Lite utmaning och härligt tempo och då är det ju som roligast! :P



Nu ska jag ägna resten av kvällen vid tv:n och kolla på Legally Blond på 3:an. Har sett den filmen ett antal gånger, men den är ju fortfarande lika bra! =)
       ♥ Anna


outfit for today

Dagens outfit idag blir min nya kjol, linne och kofta. =)
Eftersom kjolen är i en helt ny stil jämfört med mina andra så måste jag vänja mig vid att ha den på mig och att se mig själv i den. Så därför blir det som man gör med skor.. får gå in den lite innan jag börjar använda den bland folk.. eller ja, ska ju iväg och handla på maxi snart och antagligen på kören ikväll.. så bland folk lär jag ju ha den på mig idag ändå... om jag nu står ut med den så länge vill säga! =)
Men visst e den fin!?!


       ♥ Anna


torka..

Så har det ännu en gång blivit väldigt ont om inlägg här under några dar. Vilket beror på att jag inte haft datorn igång sen jag satt på tåget i fredags.. Och nu blir det inget långt inlägg heller för den delen.. Måste plugga! Har test i statistik denna veckan och snart dugga i mikron me.. så det är bara att ta tag i pluggandet nu!

Helgen har iallafall kort och gott varit mycket bra.. =)
Men nu var det plugga jag skulle göra.

Så länge bidrar jag med en bild på min nya kjol som jag köpte i västervik i onsdags! (dock blir färgen lite missvisande när man tar kort på den, den är mer lila/plommonaktig i färgen.)

       ♥ Anna


en runda på stan blev fika och middag och mycket mer...

En runda på stan gav en fika hos maggie, som sedan blev även middag och senare fortsatte hem till jossan och kobbe. =) Och därmed blev det ännu en kväll sen jag kom upp till kalmar som spenderades nån annanstans än hemma. Trevligt värre. =) Gillar verkligen att kunna umgås med mina vänner utan att behöva ha massa annat att tänka på och tider o passa med mera. Men nu ska jag snart sova! Sen imorgon blir det till att packa igen och sen åker jag till jkpg för att spendera helgen där. :) Mycket resande nu, men de är så blir det ibland. Trevligt att hälsa på sina vänner iallafall! =)

På stan blev det köpt nya hörlurar (äntligen) på kjell o co, där de i kalmar för övrigt har väldigt trevlig och hjälpsam personal! Sånt gillar jag! För en sak är säker, när jag kommer in i en kjell o co affär eller liknande så känner jag mig ganska så vilsen... så då är trevlig och hjälpsam personal ett stort plus! =) Sedan blev det även en runda inom gina för att kolla in sortimentet. Hittade faktiskt en del som jag tyckte om, var länge sen sist, men blev inget köpt. Kanske nästa gång. :P

Nu ska jag iallafall sova! Så godnatt!
       ♥ Anna


hemma efter ett besök i västervik

Nu e jag hemma i kalmar igen! Min tripp till västervik var tokbra, roligt att få umgås me madde lite! Längesen sist! Och kul att få träffa lite fler av hennes sjuksköterskeklasskompisar. Har ju redan träffat en sådär 15 pers, men det är alltid trevligt att träffa lite fler!

Liten sammanfattning av min miniresa då:
Igår mötte madde mig vid bussen sen gick vi direkt till en kina/thai restaurang och åt mat, vi var ganska så hunriga bägge två, så det var skönt att få sätta sig på en restaurang och äta lite gott innan vi fortsatte med en runda på stan. Köpte en lilakjol på JC! Jag som inte handlat kläder på JC på flera år (förutom baslinnen och jeans då) hittade flera tänkbara plagg där.. Men tillslut blev det bara att jag köpte kjolen. Provade iofs en jättesöt och mysig kofta där me. Men kunde inte bestämma mig om jag skulle köpa den eller inte.. Så det blev till att hänga den!
När vi var avklarade med stan, den är ju inte så stor precis, så gick vi till maddes hotell, för lite återhämtning och ägna lite tid till att plugga. På kvällen blev det sedan ett besök på en stylekväll som anordnades för västervikskvinnor, var mest som en mässa, med lite modevisning, make-up-rådgivning och en del utställare. Ganska så trevligt faktiskt! Men vid kvart över åtta, halv nio tiden gick vi istället vidare till Harrys för att kolla fotbollsmatchen. Sedan spenderades resten av kvällen där! Mycket trevligt och skoj och måste faktiskt säga att det harrys i västervik är mycket mysigare än harrys här i kalmar! Men det ska ju vara lite skillnad på ställena även om det är samma kedja. Blev lite bilder tagna, men de ligger på mobilen, så de kommer senare när jag orkar lägga över dem till datorn.

Nu ska jag istället ner på stan och köpa nya hörlurar och lite annat smått och kanske blir det en runda upp till maggie me. Man vet aldrig!


Kul att få lite kommentarer förresten! =)
       ♥ Anna


västervik nästa!

Nu sitter jag här, med väskan packad och allt annat som ska göras avklarat. Så det enda som återstå är att gå till bussen.. =) Tror allt jag tar bussen från järnvägsstationen.. även om den stannar precis här utanför me. Men kan vara skönt att få en liten promenad (är ju inte så himla långt till järnvägsstationen heller) innan jag ska sitta på bussen i 2½ timme. Så därför ska jag ta och bege mig mot järnvägsstationen alldeles strax!

Ha en bra dag!
       ♥ Anna


effektiv?!

Idag har jag varit effektiv.. eller försökt iallafall.. har ju inte gått så bra med pluggandet.. men har börjat och det är alltid en bit på väg! =) Dock kom jag bara fyra uppgifter i nationalekonomin sen orkade jag inte mer.. Eller jo det hade jag nog gjort, men då var det tid för att laga mat och sen har jag inte haft tid att återuppta pluggandet efter det. Dock tog de fyra uppgifterna ett bra tag att göra.. Fastnade när jag kommit till tredje och sen tog det tid att ta sig igenom varje deluppgift! Känns verkligen att man glömmer bort hur man räknar ekvationer och sånt hur fort som helst. Höll ju ändå på med det i våras när jag läste nationalekonomi makro.. och det är bara 5 månader sen. Man glömmer alldeles för snabbt!

Men imorgon får det bli pluggande på förmiddagen. Ska åka till madde i västervik imorn så har två och en halv timmes bussresa att fördriva! Då passar pluggande av statistik bra! Orkar inte ta med min mikroekonomi bok.. den väger alldeles för mycket! Eller just nu känns det så iallafall. Sen är faktiskt statistik prio ett nu. Har test på de första kapitlena nästa vecka så då är det bra att ha ett hum om det iallafall! :)

Men nu ska jag fixa med min sista tvätt och sen lite kvällsfika innan det är dags att sova. Bussen går 9:25 imorn bitti. Så då ska jag vara klar och redo för ett dygn me madde! =)
       ♥ Anna


städtime!

På dagens planering idag står: Städa, tvätta och plugga! Kanske inte allt för rolig dag, men lägenheten är ganska så dammig och det är lite skitigt på golvet om man säger så, så städning är den verkligen i behov av. Och visst är det skönt när man är klar med en riktigt ordentligen städning och ser hur fint det blivit. =)
Blir nog till att börja med att städa först, är så svårt att koncentrera sig på att plugga när man har en städning att göra senare... så därför börjar jag med städningen! Så nu ska jag ta och byta om till lite mer städvänliga kläder, alltså mysbyxor och linne och sen sätta igång med min städning! =)



       ♥ Anna


underbar kväll!

Är hemma (sen en timme tillbaks) efter en mycket härlig, trevlig och underbar kväll hos maggie och roger i deras nya lägenhet! Den var så fin och mysig, och kommer bli ännu bättre när väl allt är klart! =)
God mat bjöds det på med; kyckling, potatisgratäng, sås och sallad. Och kunde ju inte låta bli att känna mig lite speciell faktiskt, med tanke på att det var första gången de lagade mat i sitt kök! :-)
Efter maten och massa uppdaterande om sommaren och allmänt prat, så blev det en runda till videorullen för att hyra film. Superhero movie blev det. Den var en himla skön film att kolla på en måndagskväll. =)


Känns riktigt skönt att vara tillbaks i kalmar igen. Nu börjar allt falla på plats igen... Fick ju ett riktigt härligt återseende idag och fler ska det bli under de kommande veckorna! =)
Men nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen och se sista sex and the cityavsnittet för kvällen i sängen innan jag ska ta och sova!
       ♥ Anna


inflyttnings-/försenad födelsedagspresent

Har då kommit fram till dagens problem. Vad köper man i försenad födelsedagspresent kombinerad inflyttningspresent? Jag är helt borta nollställd på fantasi just nu.. Vill ju köpa nåt roligt.. Hmm.. ajja, får ta en runda ner på stan nu och se vad jag kan hitta innan jag ska till maggie. =)

Ha en bra kväll!
       ♥ Anna


tidsplanering..

Har hämtat mina fem böcker på pressbyrån nu, två i mikroekonomi och tre i statistik. Snacka om att jag fyller på min bokhylla och kursböckersamling med ännu fler matematiska böcker nu. Man kan ju undra om jag tycker om matte?! Och ja, det gör jag!

Sedan har jag ägnat den senaste timmen till att gå igenom statistik materialet på webbstudieplatsen. Läst introduktionen och sen planerat in tidsplanen i min kalender.. så nu består min kalender av en himla massa statistikplanering. Så nu ska jag fortsätta att fylla på den med lite nationalekonomiplanering oxå. Så blir den helt full sen! Ligger ju dessutom efter en vecka i bägge kurserna så har en del att ta igen, iallafall ett kapitel för varje kurs och sen dessutom veckans kapitel. Får nog lägga om min struktur på dagarna nu så att man kommer igång och plugga på morgonen och därmed kan få lite gjort på förmiddagen. Annars är jag ju sämst på att gå upp innan klockan tio om dagarna.. Nä lite struktur får det nog bli nu om jag ska få nåt gjort om dagarna! För det är ju bara att konstatera: Distansstudier kräver så mycket mer självdiciplin än vanliga kurser på högskolan (samhällsvetenskapliga inriktningar) och de kräver ju verkligen självdicplin.

Men nu ska ta mig en kopp grönt mint te och fortsätta med min pluggplanering!
       ♥ Anna


tiden går..

Ny vecka.. och redan är det v 37! Snart jul ju... eller nja.. är ju en hel del som ska avklaras innan dess.. några inlämningsuppgifter, några duggor och två tentor. Så är nog dags att sätta igång och plugga statistik och nationalekonomi nu..

Men först ska jag ta cykeln till pressbyrån och hämta ut mina böcker, sedan är jag 1500 kr fattigare.. :S
Väl hemma igen blir det till att göra ett litet pluggschema för de närmaste veckorna och sen plugga lite. Vid femtiden ska jag sedan till maggie och rogers nya lägenhet och spendera kvällen där. Laga middag, äta gott och ha det trevligt värre! Kanske borde ha nåt med mig då me.. ? Hmm.. det får nog bli lite funderande på den saken =)

Nu till pressbyrån!
       ♥ Anna


älskade vänner!

Har nyss haft ett efterlängtat samtal med en av mina underbara vänner! Och insåg då att gud vad jag saknat vännerna i kalmar. De är underbara! =) Och är så tråkigt att jag inte haft tid att åka hit till kalmar mer under sommaren.. =( Och ännu värre att jag varit tokdålig på att höra av mig.. Är så glad att jag har mina vänner här och att allt känns som vanligt när man kommer tillbaks efter en hel sommar. Och nu är det ny termin och därmed nya tag! =) Vilken börjar med antagligen hem till maggie imorn, se på nya lägenheten och baka lite och bara umgås! Skoj, skoj! Sedan måste jag sätta igång och plugga lite me.. Vill ju inte hamna efter nu i början precis.. är ju inte en så bra start på en kurs. Så bäst att komma igång med pluggandet nu! =)

 Men ikväll blir det till att hålla söndagskväll med allt vad det innebär.. så nu ska jag sätta mig och kolla på ensam mamma söker och sen film!

       ♥ Anna


söndag!

Har åter igen frått huvudvärk.. ajaj.. men som tur var fick jag ju iallafall precis när familjen skulle åka.. så nu blir det nog en väldigt slapp söndagskväll!

Idag har det annars blivit en runda till Ikea, där jag köpte ny sockerströare, ny bringare, tesil och två burkar till badrummet i samma serie som jag har tandborstmuggen i sedan tidigare. Blev väldigt mycket hushållsprylar idag.. men ibland behöver man ju det me. ;) Brossan köpte lite roligare saker, en pall (att ha vid keyboarden) och nytt överdrag till sin fåtölj (som för övrigt är min fåtölj, men som står hemma på brossans rum och antagligen lär vara där ett tag till). Mammas inköp var nog det mest intressanta., två påsar med påsklämmor. Man kan ju undra vad hon ska med dem till, men de är faktiskt till hennes jobb. I ett resturangkök går påsklämmor åt som smör, i annat fall så försvinner de efterhand. =)

mitt badrum me de nya inköpen :)

Nu ska jag dock ringa maggie. Min cykel är fortfarande borta... Så tänkte ta reda på var hon har den nu. ;) Måste ha den för att kunna hämta mina böcker på pressbyrån och utan böcker kan jag inte plugga så bra! Sen vill jag ju se den nya lägenheten me, och inte minst ta igen sommarens frånvaro! =)
       ♥ Anna


In kalmar

Är tillbaks i min älskade lägenhet i kalmar nu!! =) Har packat upp allt (nästan), varit på stan, storhandlat på maxi och varit ute och gått en runda. Har dessutom nyss ätit mat och nu ska vi laga äppelkaka. Dock är det tokvarmt i min lägenhet just nu... som alltid när man är fyra pers här och har lagat mat och allt. Så ska ställa upp fönsterna på vid gavel nu.. så att man kan sova sen om några timmar.

Imorgon blir det lugnt på förmiddagen och sen ut till ikea på eftermiddagen innan familjen åker hem till åhus igen.. så återkommer då! ;)
       ♥ Anna


vilken B-film

Sitter och kollar på Old School nu.. Vilken sjukt kass film det är egentligen.. humorn är ju bara så låg.. men ändå måste man ju koll på den när man väl har börjat. Typisk B-film! Fast vet inte hur länge till jag står ut.. Lär nog sappa på kanalerna snart om jag sitter kvar här ett tag till.
En sak är iallafall säker, att detta är den sista fredagskvällen på ett tag som jag ska sitta hemma en fredagskväll.. iallafall me bara familjen som sällskap. Shit vad segt detta är.. Har ju inte festat på hur länge som helst, så är riktigt festsugen nu! Utgång i kalmar ser jag fram emot och blir det som planerat blir det att åka upp till madde i västervik på onsdag och då ska vi ut och ta ett glas iallafall! =)

Men nu ska jag nog lägga mig i sängen och läsa en bok istället.. Sen blir det upp och packa det sista och sen åka till kalmar imorgon.. =)

Ha en bra fredagskväll och sov gott!

       ♥ Anna


första förbandskunskaperna fram...

Asså min mamma är nog värre än mig när det handlar om blod och klantighet. Klantigheten ÄR hon värre än mig på..Många gånger om. Förutom att hon i morse spillde ut ett glas juice över bordet så lyckades hon ikväll me ännu en sak. Att skära sig i tummen på kniven när hon skulle torka den. Och hon ska jobba i kök?? Vet dessutom inte hur många gånger hon har lyckats med att skära sig på knivar och allt annat på jobbet. Men idag gjorde hon det hemma istället. Så det var bara att agera sjuksköterska och kolla igenom sjukvårdsskåpet och mitt första förbandkitt efter kirugtejp och möjligt tryckförband. Sedan hjälptes jag och pappa åt att linda om mammas tumme medan mamma stod och trodde hon skulle svimma. Ehh, just det. Det är jag som inte brukar klara av blod, förutom mitt egna då av nån anledning. Men mamma är nog allt värre än mig.. Jisses!
Nu vet jag iallafall vem jag har ärvt min blodskräck från.. =)



Nä, fortsätta med packningen vad det jag skulle göra nu.
       ♥ Anna


packa, packa, packa

Nu har jag packat ner alla kläder i väskorna och det tog ju inte mycket större plats än när jag åkte ner från Kalmar. Fyra väskor är fulla + min 70 liters ryggsäck, så nu återstår bara alla väskor, skor, papper, böcker, tidningar och kataloger m.m. som ska packas ner. Men det tar jag senare.. Orkar inte nu.. Har ju fram till imorgon bitti på mig.. Även om jag vill ha det mesta nerpackat ikväll. Räcker ju att jag ska packa upp allt imorgon igen.. =S


Som svar till kommentaren i två inlägg nedåt är ja, jag ska flytta utomlands i februari, för att plugga ett halvår i nederländerna. =) (Allt är iofs inte klart än, men till 99% säkerhet så blir det av)
       ♥ Anna


bad och sy

Idag har jag tagit ett långt skönt bad.. är inte så ofta det händer, typ max en-två gpnger om året. Så när man har tid så är det riktigt skönt! Hade i lite av mammas badsalt som hon fick av brossan i morsdag present. Det luktade så gott och gav ett fint grönt/blått vatten.. Kändes lite medelhavetaktigt faktiskt!  =)

Nu ska jag fortsätta me dagens planer som är:
  •  Sy upp två par jeans, som är sådär jobbigt för långa, typ en dm och stuprör, inte bästa kombinationen att vika upp.
  •  Sedan ska det packas, packas och åter packas. Allt ska ner idag.. Utom det som jag behöver ikväll och imorgonbitti förstås.
  • Ikväll blir det sen nog hemmakväll med diggiloo och sedan någon film.. Fast är nån sugen på att träffas innan jag åker upp till kalmar igen så är det bara att tjoa till! Kom nyss på att F har sagt att om jag har en kväll över för en fika så är jag välkommen.. så ska kanske ta den ikväll??? Får fundera lite på det.. 
Nu ska jag iallafall sätta mig och sy lite på mammas supersymaskin. Okej, så super är den inte.. men bra är den.. oftast iallafall!
       ♥ Anna


Good morning sunshine!


Så ligger jag här i sängen, klarvaken och undrar om jag ska orka anstränga mig och gå upp och äta frukost eller ligga kvar här ett tag till. Förstår inte hur jag kan vara så pigg.. gick ju inte och la mig förrän ett i natt.. så då borde jag ju sova nu. Men vaknade av mamma när hon tjatade på min lillebror att han skulle äta sin frukost, och nu e jag som sagt klarvaken..  =) Inte ens solen lyser ute så man är ju inte så pigg på att gå upp. Nä, får nog bli kvar här ett tag till och bara ligga och lyssna på rix morron zoo. Det är verkligen det bästa morgonprogrammet som finns, ever! Lär nog lyssna sönder mig på deras webbradio när jag bor utomlands sen. För det är verkligen dagens favorit över allt annat! Man kan ju inte bli annat än glad när man lyssnar på dem. =)
       ♥ Anna


livet..

Shit vad skrämmande livet kan vara ibland.. Och vad nära sjukdomar och döden kan vara..

Ikväll fick hela min familj en sån där aha-upplevelse när pappas jobbarkompis och nära vän ringde till pappa för att be om skjuts till akuten. Han har nämligen för tio år sedan fått en hjärtinfarkt och sedan dess varit ganska frisk och kry. Men så ikväll fick han en sådan där otäck känsla, svettades i hela kroppen och mådde mindre bra, så han ringde pappa för att be honom köra honom till akuten. Usch, inte kul alls! Men som tur är agerar iallafall akuten på bästa möjliga sätt och när väl pappa kommit in med honom så hade akutpersonalen genom att bara se på honom konstaterat att här handlar det om hjärtat och här behövs hjälp direkt. Så på mindre än en minut hade han fått hjälp och två minuter senare kördes han iväg för EKG och undersökning och allt som görs.. Tack och lov att man kan lita på akuten när det handlar om verkligen akuta fall. Jag har ju inte så mycket tilltro till den offentliga sjukvården numera (inte vårdcentralen iallafall). Men när det handlar om akuta saker så kan man verkligen lita på att de tar tag i det direkt iallafall! Så skönt!

När sånt här händer kan man verkligen säga att livet verkligen kommer in på en och man tänker lite extra på det man har och hur man lever. Nu är det bara att hoppas att pappas vän får rätt hjälp och bästa ordinering av läkaren.
       ♥ Anna


tankar

Jisses vad jag känner mig förvirrad. I ena stunden vill jag bara upp till kalmar och plugga och i andra vill jag bara ha ett jobb och flytta. Har nyss haft en konversation me en väldigt nära vän på msn och fick frågan om det kändes skönt att flytta upp till kalmar igen och det gör det ju. Men så kom jag på att det kommer kännas ganska ensamt me. Maggie har flyttat, iofs inte så långt, bara ner till stan.. men hon finns ju inte en trappa ner längre. :( Och madde är i västervik nu me på praktik, liksom i slutet av vårterminen.. så det är ju ett tag kvar innan hon kommer ner till kalmar igen.. Så det kommer bli lite annorlunda. Sen har ju Emelie flyttat från stan och även Madde S och Ida och några till.. Så kalmar kommer ju inte va som vanligt.. =( Ajja, så är det ju i studentstäder.. folk kommer och går.. Och så är ju även tanken att jag ska göra om ett tag. Men just nu känns det lite konstigt! Därav kommer det nog oxå bli en del resande för mig i höst, och först och främst ska jag åka upp och hälsa på madde i västervik.. =) Skoj, skoj!


Detta är lite av den underbara delen med kalmar
       ♥ Anna


handlat och uppflytt

Har nyss varit och storhandlat me familjen. Sista i åhus på länge.. Nästa storhandling för min del blir i kalmar på lördag! Då ska jag fylla upp kylen, frysen och skåpen så det ska räcka ett bra tag! Iallafall de där inte köpa så ofta matvarorna.. Juice, yoggie, mjölk, ost, grönsaker och frukt lär jag ju få köpa snart igen. Men allt det där andra ska jag passa på att köpa på lördag när familjen är med och man har en bil att ta hem allt i.. är så jobbigt att cykla med för många kassar och ännu värre att gå med det.. Dessutom är det ju ganska så tråkigt att handla.

Att flytta upp till kalmar igen ska annars bli skönt.. vet att jag sagt detta innan, men visst är det skönt att vara hemma hos föräldrarna ett tag, men när man väl har flyttat hemifrån en gång så är det skönt att bo själv.. =) Hemma hos föräldrarna är det alltid nåt man bli irriterad på, speciellt när mamma ställer sig bakom en när man sitter vid datorn och skriver eller nåt! Hallå, man har faktiskt ett privatliv, även om jag gärna delar med mig delar av mitt liv till dem behöver de liksom inte veta allt! Dessutom blir man nog ännu mer distansfri när man bor 20 mil iväg från föräldrarna. Då kan de inte komma upp på spontanbesök eller liknande.. Vilket är rätt så skönt! Sen är dessutom min lägenhet i kalmar inredd av mig och ingen annan och det gör ju att man trivs väldigt bra där me! Så när jag flyttar upp igen på lördag ska det bli skönt! =)

Men först har jag en packdag framför mig imorgon.. När man bott hemma i tre månader så har man en hel del packning och inte minst har man köpt på sig ytterligare lite. Även om jag vet att jag inte köpt så jätte mycket kläder denna sommaren... Som tur är, risken finns ju annars att allt inte kommer få plats i mina garderober i kalmar. De är rätt så fulla när väl alla kläder är på plats! Men men. En stor rantanfaj är nog passande inom snar framtid när jag väl är uppe i kalmar igen.
       ♥ Anna


lön och csn.. :)

Äntligen har både min lön och mina csn-pengar kommit. Detta innebär återigen 5-siffrigt belopp (gånger 2) på mitt sparkonto och 4-siffrigt på mitt "vanliga" konto. Där brukar det iofs alltid vara fyrsiffrigt.. men ändå! Äntligen kan jag känna mig lite mer rik och inte fattig längre..
Verkar säkert helt mysko.. det brukar ju vara tvärt om... När man jobbar under sommaren brukar en student känna sig ganska rik i jämförelse med resten av året då man endast har studiebidrag.
Men jag har det lite annorlunda.. Jag tar nämligen inte ut min lön jag tjänar under sommaren förrän i slutet när jag slutat jobba. Istället klarar jag mig på förra sommarens lön under sommaren, och har årets lön till nödvändiga investeringar, oförutsedda händelser och som reserv till nästa sommar.. Ett himla bra system. Enligt mig iallafall! ;)

Detta innebär till exempel att jag nu skulle kunna köpa mig en ny dator... som snart skulle behövas mer än väl...men det är då om jag orkar ta tag i det. Det känns dock som en hel verksamhe att köpa en ny dator för min del. Har alldeles för många kriterier på behov som ska uppfyllas.. Fast det gör iofs det hela mycket enklare.. Då vet jag nästan vad jag vill ha.. Men bara nästan... är mycket kvar!
Det som jag dock vet är att jag inte vill ha en Acer igen.. Den är verkligen inte bra på att vara kompatibel med vissa program som jag använder. Börjar tröttna på att ofta behöva använda andra program för att kunna öppna vissa saker.. Så om de inte utvecklat Acer till det bättre och gjort den kompatibel med mina behov, så lär jag byta datormärke nästa gång jag köper dator.. Men än så länge fortsätter jag med min kära dator.. Den är ju ändå helt okej än så länge. Dock lite seg ibland.. Men det är sånt man får ta. Den är ju trots allt tre år nu..

       ♥ Anna


så blev det lite jobb igen...

Ännu en dag blev planerna lite lätt ändrade.. Vid tio imorse ringde zarah och frågade om jag inte kunde jobba för henne, då hon skulle få deras möbler levererade idag. Och självklart kunde jag det. Så kvart i elva var jag på jobbet, sen blev det städning av disponentvillan och sedan när jag var klar där blev det till att gå ner till vandrarhemmet för att fortsätta där. När jagväl var hemma igen för sådär en timme sen så var jag tokhungrig. Så efter lite letande i frysen, blev det en minipizza till lunch. Är inte riktigt min favorit, men när man är hungrig och inte orkar ställa sig och laga mat vid spisen så är det ett bra alternativ. Och nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra i en halvtimme innan pappa kommer hem.
Alternativen är:
* kolla på tv
* kolla igenom dagens post och läsa tidningen
* sy upp mina jeans

Hmmm.. det sista alternativet får nog bli imorgon istället. Då har jag hela förmiddagen på mig att fixa med sånt, innan jag måste sätta igång och packa.
Så det får nog en blandning av att kolla på tv och kolla igenom posten och läsa tidningen. Har dessutom fortfarande ont i huvudet, så en huvudvärkstablett får nog intas med.
       ♥ Anna


denna eviga huvudvärk

Usch vad jag hatar att ha huvudvärk.. har verkligen haft det hela kvällen nu.. Och ja, ända sen jag och mamma satte oss i bilen på väg hem från stan. Det är jobbigt värre! All energi försvinner från kroppen och man blir bara irriterad av minsta lilla.

Har ju glömt skriva om dagens höjdpunkt som blev när jag och mamma skulle hämta brossan på fritids. Jag är ju som sagt inte med allt för ofta och hämtar honom och de gånger jag varit med har jag alltid träffat samma personal. Men idag var det helt annan personal, så när de hörde att emils syster var med och hämtade så blev man verkligen uppmärksammad. =) Det var till och med enligt dem en ära att träffa mig.. Snacka om glädjande ord! =) Detta eftersom Emil visst pratar en hel del om mig, så tyckte de det var kul att äntligen få ett ansikte på "syrran". Skoj, skoj! Fick veta (än en gång) att jag betyder en hel del för brossan och det blir man alltid lika glad av att höra. Med en bror som är utvecklingsstörd så är känslor inte alltid nåt som kommer fram från och av honom. Så därför är det kul att få höra att han pratar om en väldigt mycket på skolan och fritids istället. =)

Nu ska jag fortsätta kolla lite på tv och sen sova. Hoppas att det hjälper mot min huvudvärk, annars blir jag nog galen... För det värsta är trots allt att vakna med huvudvärk, då kan vara nästan säker på att man kommer ha huvudvärk hela dan. Och det vill jag inte ha! Imorgon blir det lite plugg och sen måste jag sy upp lite byxor imorgon oxå kom jag på... Har några jeans som är några cm för långa så tänkte passa på att sy upp dem nu när jag är hemma och har tillgång till symaskin... Och sen kanske sy om en tunika med, köpt i malmö för över ett år sen men e bara använd en gång. Testade den idag och kom på att om man syr in den lite i sidorna så blir den tajtar och får därmed bättre passform och blir på så sätt mer lättanvänlig. Så det skadar ju inte att testa och se hur det blir..
       ♥ Anna


onsdagens dagens

Dagens Kläder: se nedan
Dagens Frisyr: fixat av frissan.. :)
Dagens Läsning: Hennes-tidningen m.m.
Dagens tv-program: Sjukhuset NU!
Dagens Vill ha: tid att shoppa
Dagens Favorit:
en fin tröja på sandelins.. vill ha!
Dagens Köp: Ny väska (se nedan)
Dagens Humör: glad, men ont i huvudet
Dagens Göromål:
besök hos frissan
Dagens Längtan: åka till kalmar
Dagens Beroende:
vatten, huvudvärkstabletter
Dagens Roligaste: en timmes klippning hos frissan
Dagens Tråkigaste: huvudvärk
Dagens onda: mitt huvud :(
Dagens just nu: Soffan och se på sjukhuset!



Dagens outfit: Jeans H&M , linne JC, kofta Gina, nyinköpta väskan från Åhléns
       ♥ Anna


plans

Oj, vad mina planer för förmiddagen föll idag.. Vaknade halv elva (!), det var ju inte riktigt tanken. Den var snarare att gå upp vid halv tio. Men så blev det inte.. Så därför lägger jag om och struntar i att plugga i dag överhuvudtaget. Det får bli imorn istället. Iställer blir det till att snart klä på sig och sen äta lite lätt lunch.. även om jag åt nyss frukost. Sen vid ett ska jag bege mig till bussen och vidare in till stan. Sen får det bli en timme på stan innan frissan. Därefter blir det till att träffa mamma och åka med henne hem.

Men nu ska jag byta om och fundera ut vad dagens lunch ska bli.
       ♥ Anna


höstshopping

Jag har hittat en ny sida med helt underbara kläder, speciellt för hösten! Kolla in madewell! Eller hittade den iofs genom Amy´s blogg (ebba von sydows syster) så kan ju bara tacka för tipset! =) Verkligen gorgeous kläder och helt klart i min smak och stil. Speciellt var jeansen härligt snygga... VILL HA!

Nu är jag så himla höstshoppingsugen.. Hoppas verkligen att kristianstads utbud kan bidra med lite imorgon. Fick ju faktiskt min lön idag.. så nu är jag värd att shoppa lite iallafall.. =) Vill ha nya höstskor me, nya stövletter hade varit mycket passande.. Men efter att pappa frågat hur många skor jag köpt bara under sommaren igår och jag var tvungen att tänka igenom ganska grundligt och nästan springa ut i groventrén för att räkna dem så tror jag inte att jag har plats för fler just nu. Bara under denna sommaren har jag köpt 5 par nya skor av alla dess slag. (fast dock inga stövletter!) Så frågan är ju om det är prioriterbart att köpa nya skor eller inte.. I vilket fall så skadar det aldrig att kolla lite.. =)

Nu är det iallafall dags för sängen. Imorgon blir det plugg på förmiddagen och sen in till stan efter lunchen. =)
       ♥ Anna


vara på flera ställen samtidigt..

Ikväll var lika trevligt som alltid när man är med "kyrkan-folket" (hemskt ord, verkligen, men kommer inte på ett bättre just nu).. dock lite kort, kändes så iallafall.. Men gud vad jag skulle vilja kunna va i åhus i hösten och få engagera mig i kyrkan och med konfirmanderna och ungdomsgruppen ännu mer. Synd att man inte kan dela på sig och vara på flera ställen samtidigt. Vill ju va i kalmar med vännerna och ha mitt liv där samtidigt som jag vill va i åhus och på många andra ställen. =)
Att behöva välja bort nåt för att kunna få nåt annat är det värsta som finns. Men känner istället på mig att det kommer bli en hel del resande i höst istället.. Vill ju va med och vara engagerad i kyrkan nu under hösten, när jag till 99 % vet att jag inte kan åka med taizékonfirmanderna till taizé i vår.. =( Plus att jag ännu mindre vet var jag är nästa höst.
Men en sak är iallafall säker bor jag i kristianstad nästa höst så kommer jag med största sannolikhet va ledare i kyrkan och i scouterna i åhus. De är verkligen två ställen jag trivs på alldeles för mycket.

Men först tar vi denna hösten. =) Och nu ska jag se på sex and the city innan jag ska sova! Sen imorgon blir det stan, shopping och frissan står på planeringen.
       ♥ Anna


kroppens reaktion

Alltså jag är galet varm idag.. det känns som at jag har typ feber i kroppen eller nåt.. Men det ver jag att jag inte har.. Det beror mest största sannolikhet bara på en enda sak.. mens och pms. Förstår inte hur kroppen kan reagera på alla dessa konstiga sätt bara på grund av mens... Konstigt! Men så är det och det är bara att acceptera.. :)

Nu ska jag göra lite småsaker och packa ihop min lilla väska me kalendern och penna innan jag ska till församlingshemmet på ung-ledarträffen.. =)



       ♥ Anna


miniräknare.. :)

Det är väldigt jobbigt att försöka plugga när ens TI-räknare ligger 20 mil iväg. Satte mig med matematikövningarna för nationalekonomin och tänkte som sagt börja plugga så smått. Men utan miniräknare går det inte så bra.. Inte när det är ekvationer och deriveringar som ska räknas iallafall. Så får nog vänta en vecka med det. Får väl läsa på PP-bilderna för föreläsningarna istället.

Jag undrar egentligen hur det var att plugga och räkna ut andragradsekvationer och derivator  m.m. när man inte hade de mest avancerade miniräknarna. Snacka om att det måste tagit tid.. är ju ganska så lätt att räkna fel och missa nån viktig del. :S Tack och lov att man har en TI-räknare! Även om den just nu ligger 20mil iväg i min lägenhet i kalmar.


Gårdagens och Dagens outfit


ev: blir det jeans till skjorttunikan ikväll istället för leggings
       ♥ Anna


money...

Idag vaknade jag av att jag fick ett sms, läste det och blev glad i hela kroppen för det var så fint. =) Sen somnade jag om och vaknade en halvtimme senare av att mobilen ringde. Då var det chefen som ville ha telefonnumrena till en av de andra som jobbar på vandrarhemmet. Hans mobil gick sönder i fredags så då ringde han och fick numrena av mig, men så hade han visst glömt att skriva upp dem och lägga in dem i mobilen. Så nu behövde han dem igen. Smart!
Sedan fick jag även veta att min lön är på väg till mig nu me..  Skönt, skönt! Den behövs verkligen. =) Dessutom bör jag få mina csn pengar snart me. =) Och det är ju ännu bättre! Så snart är det pengar på kontot igen!! =)


Idag blir det att börja plugga lite i nån av mina kurser och sen ikväll ska jag på ung-ledarträff me kyrkan. Vi ska prata, fika och planera för hösten och lite våren.. Trivs verkligen med alla där, så det ska bli kul att få träffas igen.. det är verkligen en sådant gäng där alla slags världsproblem, stora som små, löses under några timmar. =)

Men nu ska jag först ta och duscha och vårda min kropp, hy och hår lite. En hårinpackning för håret, peeling för kroppen och ansiktet och sen avsluta med en ansiktsmask. Sen är man på topp igen!
       ♥ Anna


hörlurar

Jisses va slapp jag känner mig... Idag har jag inte gjort mer än att sitta här i soffan och kollat på tv, surfat rundor på internet, pratat me vänner på msn, kollat in kursmaterialet och lärt mig hur webbstudieplatsen för statistiken fungerar.. sen har jag förutom detta bara gått till köket några gånger och lagat mat och plockat ur diskmaskinen och satt in ny disk.. Känns alldeles för slappt.. Så imorgon ska jag nog iallafall gå ut och gå en långrunda.. eller ut och jogga kanske.. Dock kom jag nyss på att jag måste skaffa nya hörlurar till min MP3, mina gamla har bara en fungerande hörlur, så det är lite jobbigt att lyssna på musik i dem. =S



       ♥ Anna


kursstarter

Vet inte hur många jag känner och hur många bloggar jag läst än så länge som handlar om att de idag börjar skolan igen, och en del av dem på helt nya program och högskolor. Där bör det finnas lite nervositet, spänning och allt sånt! Det är verkligen nåt speciellt, även om alla reagerar på olika vis. Personligen har jag nog aldrig varit så värst nervös för att börja ny skola, nytt program och träffa nya människor, däremot förväntansfull. Men är bara att hoppas att allihopa trivs och känner att de hamnat rätt! =)


Själv har mina två kurser börjar idag me.. men om det känns så spännande och förväntansfullt vet jag inte. Att läsa på distans är däremot helt nytt för mig, så ska bli spännande att se hur det ska gå. Dock blir det nog lite ensamt. Ingen att prata med under föreläsningarna (eftersom jag inte har några) och ingen att diskutera me.. eller jo, det kan det nog bli iofs. Har iallafall en från min gamla health management klass som oxå ska läsa statistikkursen.. så även om hon bor i stockholm nu, så kan det iallafall bli lite samarbete. Sen fick jag nåt mail av nån annan som läser kursen som ville veta om nån var intresserad av att samarbeta för att lättare klara av kursen.. Och det är ju inte helt fel.

Känns som att det kan bli en tuff höst med två jobbiga kurser.. men det ska allt gå vägen ändå! Dock har jag redan nu upptäckt ett stort problem. Mina sista två tentor, en i varje kurs ligger på samma dag och nästintill på samma tid!!! =(
Den ena ligger 08:00-18:00 och den andra 10:00-18:00! Ahh.. snacka om problem!
Men det är inte förrän i januari.. så ska förhoppningsvis kunna hitta en lösning i problemet ändå.. =) (dessutom ligger de två omtentorna för tentorna även de på samma dag =S )

Men nu ska jag laga lite mat.

       ♥ Anna


RSS 2.0