Nyårsafton!

Nu är det nyårafton med allt vad det innebär. Jag kommer spendera kvällen och natten i skogarna utanför broby tillsammans med underbara vänner hemma hos Per. Hade gärna spenderat kvällen med alla underbara vänner man har, men det går ju inte.. så i år blir det tillsammans med det gamla goda gänget. =)

Igår kväll blev det besök hos pappas moster/faster o morbror/farbror (det är avancerat det här). Var mycket trevligt och mycket god mat! As usual! =) Kom hem vid halv ett i natt.. med dock ont i magen. Blev för mycket laktos för min del igår.. Men efter några panodil och en god natts sömn så mår jag bra igen! Och idag blir det till att undvika mjölkprodukter helt och hållet.. Vill ju inte bli dålig ikväll.. så då är det bäst att undvika det helt och hållet istället. =)

Nu ska jag packa ihop lite smått som jag ska ha med mig sen när carro med bror kommer och hämtar mig vid tre, halv fyra tiden.. Är bäst att packa nu när man kommer ihåg vad man ska ha med sig.. annars finns ju risken att man missar nåt viktigt, typ drickat!

Önskar er ett Gott Nytt År! Hoppas att ni får en bra nyårsafton och en bra start på det nya året!
       ♥ Anna


vanor

Familjen har nyss gått och lagt sig och snart jag me. Det är ganska kul att den enda gången under året som jag lyckas få hela familjen att ändra sig till mina sovvanor är under julen. Då går man och lägger sig tidigast halv ett och sen upp tidigast halv nio, nio! Himla sköna vanor! Men kan bero på att det är enda gången under året som hela familjen har långledigt samtidigt. Pappa slutade jobba den 18:e o börjar igen den 12:e, mamma slutade den 19:e o börjar igen den 7:e. Och brossan har jullov mellan den 19:e-8:e. Själv är jag inte mer ledig nu än annars... Men så pluggar jag alltid självständigt me, vilket gör att man tar ledig när det passar och pluggar när det passar och när man måste. Som ikväll blev det några timmars plugg.. fast det är inte lätt när pappa sitter bredvid och läser nyheter o sånt på den andra datorn. Sen kommer brossan oxå in emellanåt för att checka läget. Så, så mycket pluggro kan jag inte påstå att jag får.. Men det blir nog bra det me. Imorn ska jag iallafall plugga me madde.. och då blir det nog att vi åker till bibblan och sätter oss istället.. Där är helt klart mest lugnt.

Imorn kväll är det dessutom släktbesök nr två inbokat. Var ju hos pappas ena moster i staffanstorp igår och imorn blir det den andra mostern som ska besökas. Fast då blir det inte längre än till Kristianstad och hedentorp. Skönt att vissa bor lite närmare så att man inte behöver åka lika långt varje gång. Igår var det jag som körde både dit och hem, så då blev det två timmars bilkörande, men imorn tar det inte mer än max en kvart att köra dit. De e lagom! =)

Nä, sova var det nu! Godnatt!
       ♥ Anna


shopping

Idag har jag varit i stan me familjen. Skulle köpa ny liten väska, min favorit har gått sönder =stort behov av ny väska! Sen skulle jag även ha en ny stor resväska och få en försenad julklapp, ny pyjamas/mysdress. Blev en ny väska på Åhlens och sen en pyjamas med snobbentryck på H&M. Det som tog längst tid var att hitta resväska.. Men efter bra hjälp på accent blev det en stor lila resväska där =) Rymmer 105 L.. De måste räcka! Mer får jag inte ha med mig! :P
Sen köpte även resten av familjen lite. Fast inte så mycket reafynd.. håller oss till ordinare priser istället.

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt plugg.. Har tentor om tre veckor.. så dags att börja tentaplugga nu. =)

       ♥ Anna


Mitt 2008

Hittade denna lista på elins sida.. så tänkte passa på att göra den själv oxå. =)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? tog kandidatexamen med jättefin cermoni på kalmar slott :)
2. Höll du några av dina nyårslöften? gav nog inga löften om jag minns rätt
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja.
4. Dog någon som stod dig riktigt nära? Nej, ingen som jag umgås med 
5. Vilka länder besökte du? danmark, tyskland, frankrike
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Ja, det finns det väl alltid, men ett stabilt förhållande kanske.. 
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? den 4:e juni och den dagen jag och maggie fixade korridorsfesten (tror det var den 12:e jan ?)
8. Vad var din största framgång 2008? att jag beslutade mig för att plugga ett halvår utomlands, hoppas på att det blir bra oxå :)
9. Största misstaget? de är inte värda att minnas då
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? mer eller mindre småförkyld som alltid. Annars är det bara ben och knät som strulat sen sommaren.
11. Bästa köpet? min mobil och dator
12. Vad spenderade du mest pengar på? SJ-resor, har nog aldrig rest så mycket med SJ som under 2008.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? mina underbara vänner
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? What kind of world, Shackles, If I were a boy, Womanizer och säkert en massa till =)
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? gladare hoppas jag.. fast när jag väl varit ledsen har jag varit ordentligt ledsen
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tagit initiativ
17. Vad önskar du att du gjort mindre? slöat (under hösten)
18. Hur ska du tillbringa julen? med familjen
19. Blev du kär under 2008? Ja
20. Hur många one night stands? ett (om man kan kalla det one night stand?)
21. Favoritprogram på TV? One tree hill
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Ja, en person, fast hata är kanske lite starkt ord för det.
23. Bästa boken du läste i år? Babyfeber av Jane Green
24. Största musikaliska upptäckten? en bra fråga :P
25. Något du önskade dig och fick? Ny digitalkamera =)
26. Något du önskade dig men inte fick? det finns det så klart det med.
27. Årets bästa film? Sex And The City och Mamma Mia
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Pluggade och på kvällen kom madde och maggie på fika. Fick den bästa presenten någonsin! =) Ett fotoalbum med minnen från tiden i kalmar! =)
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? inte så mycket velande
30. Vad fick dig att må bra? Familjen och Vännerna
31. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen aning
32. Vem saknade du? den jag saknad mest var Maggie under tiden jag pluggade i krstd och under sommaren i åhus
33. De bästa nya människorna du träffade? Madde och Josefin under tiden jag läste på högskolan i kristianstad, underbart härliga tjejer. Och självklart de i korridoren under som man lärde känna på maggies o min korridorsfest, bästa initiativet ever! Och sist men inte minst såklart de i boomeranggänget som jag inte kände sen tidigare. =)
       ♥ Anna


lördag e de va?

Idag sov jag länge igen! Men det beror på att jag inte kunde sova så bra i natt.. Gick och la mig vid tolv.. men tror ni att jag kunde somna.. Knappast! Låg och störde mig på en mygga som flög runt i mitt rum (har inte de dött än), och sen var det för varmt.. o allt annat! Börjar kanske bli utsövd plus att när man inte sover i sin egna säng sover man lite halvkasst (iallafall jag).
Vaknade iallafall av att carro ringde och en o en halv timme senare träffades vi på byn. Sen blev det in till systemet för att handla lite till nyår och därefter en lite promenad i åhus, längs hamnen och köpmannagatan innan vi cyklade hem till mig! Här hemma blev det singstar till max, och lite prat och planerande! Skoj, skoj! Passade även på att byta julklappar, och jag fick ett fint armband och bokmärke gjort av lotta! Passar bra nu när jag ska iväg, alldeles lagom att ta med sig! =) Vilket iofs var carros baktanke me julklappen. :)

Sen dess har det blivit mest tid spenderandes med de bärbara datorerna i huset. Har fixat min gamla så att brossan kan ha den nu istället. Typ plockat bort allt mitt som han inte har nån nytta av. =) Och sen donat ännu mer med min, det tar lite tid innan man har allt på den som man behöver. Tur man inte köper ny dator för ofta!

Kollade även på körslaget i kväll.. Som den körsångerska jag är så är det ju ett måste.. Fast måste påstå att jag tyckte fel kör åkte ut, Timos kör var ju bra.. Dock kunde hannas åkt.. den var svagast enligt min mening. Men, men, så är det. Jag är glad så länge Nannes och Wells körer är kvar. De är mina favoriter! =)

Har ju även kopplat kameran till datorn idag.. så nu är det ännu lite mer bilder inlagda. Däribland lite av mina julklappar. =)
En del av årets julklappar


Imorn blir det uppstigning senast nio.. sen ska vi åka härfrån vid elva för att vara i staffanstorp vid tolv. =) Där blir det släktbesök hos greta, pappas ena moster. Alltid lika trevligt! Fast är alltid lika kul att träffa släkten.. =)
       ♥ Anna


ny dator!

Idag har jag köpt mig en ny dator på mellandagsrean!! =) Det blev en ASUS denna gången! Är än så länge mycket nöjd. :)


Annars har de inte blivit mycket gjort idag. Sov till halv ett idag då jag kom hem vid halv fyra inatt efter att ha åkt en knökafull nattbuss hem. Tror aldrig jag åkt en buss som varit så full nån gång.. Det hade inte gått på en enda person till så full den var. Man kan ju undra varför inte skånetrafiken sätter in en extrabuss på juldan, som de gör på kristianstaddagarna och andra stora utgångsdagar.. Det hade ju verkligen behövs!

Men igår var det skoj! Först förfest hos packe med lite gamla scoutvänner och sen vidare till banken där man träffade både den ena och den andra. =) Utgång på juldan är som sagt lika med återträff! Skoj, skoj! Sen på bk träffade vi ännu fler! =)
       ♥ Anna


Juldagen

Nästa dag i julhelgen är här och ikväll blir det som vanligt (antagligen iallafall) utgång. Som sig bör! Julafton spenderas med familjen/ släkten och juldan med vänner! Så har det varit sen gymnasietiden, så så ska det va!

Julafton me julmat


Jag o brossan



Jag o brossan redo för julklappsutdelning



min knäck som blev helt perfekt i år, varken för hård eller seg!

       ♥ Anna


julafton

Nu har farmor o farfar åkt hem, så nu är vi själva igen...
Men det har varit en mycket mysig julafton med traditionsenligt kyrkobesök kl 11:00 för julbön vid krubban, sen hem för glögg, därefter julbord och sen gå ut o gå i regnuppehållet, lyckades verkligen tajma att gå ut när det inte regnade, skönt! Sen var det dags för Kalle och därefter fika och vid sex tiden var vi redo för att dela ut julklapparna. =) Sen avslutades kvällen med lutfisk (som alla i familjen äter utom jag!) och sen risgrynsgröt och saftsås, och till sist kaffe och lite gottebord!

Är himla nöjd med årets julklappar, as usual och tror att alla andra oxå är det. Fick det jag önskade mig och behövde och det är alltid lika bra! Och sen lite som vanligt lite dukar och annat som man inte har så mycket nytta av än.. men om några år så... En del av årets julklappar var: extern hårddisk, satin påslakan, parfym, Liza Marklunds bok, en fick ordbok eng-sve och ett par sjukt snygga skinnhandskar av madde som blev mina favoriter direkt!! Tack gumman!

Tackar även för alla julhälsningar jag fått! Blir alltid lika glad! =) Nu blir det lite slappande i soffan innan sovtajm.. Imorn är planerna inte allt för många förutom förfest med lite gamla scoutvänner ser det ut som på kvällen och sen antagligen utgång nånstans i stan... (hoppas på banken)! Blir nog kul i vilket fall! Så länge man umgås med vänner så är det alltid kul!
       ♥ Anna


God Jul!

Passar på att lägga in ett inlägg såhär efter kalle och innan det är dags för fika och sen julklappsutdelning! Hoppas alla har en bra julafton!

God Jul på er!

       ♥ Anna


pyntat och juligt

Nu är granen och resten av huset julpyntat. =) Mys!

Min jullåda =)


Granen sätts på plats



Färdigpyntad

en liten del av alla tomtar


Det sista jag har kvar att göra nu är att koka knäck.. så det blir det nu! =)
       ♥ Anna


dan före dopparedan...

Nu sitter jag här, på mitt gamla barnrum och ska alldeles strax gå och lägga mig.

Bussresan hem gick bra.. och jag kunde faktiskt gå utan problem när jag skulle av.. fast dock var det lite jobbigare när jag skulle resa mig på bussen i karlshamn för att killen som satt på sätet bredvid mig skulle av. Då hade jag suttit still lite för länge.. Men, men! Fick mig ett gott skratt på bussen me när Elle började kivas med Madde genom att ta hennes mobil... Haha.. syskonbråk är så kul att se på!  =)

Sen jag kom hem har det blivit umgås me familjen till 100%. Blev självklart satt på julpyssel direkt när jag kom hem..eller ja, kanske inte på direkten.. men efter ett tag. I vårt hus hänger det alltid nåt i varje dörröppning under julen och så även i år. Och igår när familjen hade varit på eko, hade de hittat stora röda kulor som de ska ha hängade i valvet till vardagsrummet. Så det blev jag satt på att sätta band i och göra fint! Sen har det även hängts upp julgardiner och inte minst pratats om vad som ska göras i jul...
Och eftersom det idag är exakt en månad till jag flyttar från kalmar har pappa kommit fram till att det är en del som ska fixas med nu under tiden jag är hemma.. Alltså under två veckor ska vi leta efter och fixa en stor resväska, en ny dator till mig, webcams, flyttdag och flyttbil, lämna fullmakten på banken och ja, det var nog en del till. Fast tror pappa är mer uppstressade över detta än jag.. Det är ju liksom fem veckor minus en dag tills jag åker.. Så varför stressa upp sig nu!

Det som däremot ska ordnas med snarast är familjens dator, som jag ska försöka fixa med under tiden jag är hemma.. Har upptäckt att det nog är grafikkortet som är gammalt... det är iallafall det som kräver omstart av datorn mitt i allt och som nog gör att den även inte hittar internetet, stänger ner vissa program och hänger andra. Så får nog bli ett nytt sådant. =)

Men nu ska jag sova.. när jag sen vaknar (om åtta timmar eller nåt), ska granen in och sedan är det pyntning av den och resten av huset som gäller. Sen ska jag koka knäck, medan mamma o pappa griljerar skinkan och göra jansons. Ja, lilljulaftons traditionerna är alltid desamma. Turligt nog!
       ♥ Anna


ready to go!

Äntligen färdigpackad. Nu ska jag bara ha lite lunch i mig, sen ska jag bege mig till stationen. Bussen går om en timme, så är i ganska lagom tid just nu.


Så här blev årets julpackning, en väska mindre än förra året.. alltid nåt =)! Dock är halva stora väskan fylld med skolböcker och en stor julklapp.. Attans att man ska ha så stora och tjocka skolböcker just nu.. det tar plats!
       ♥ Anna


träningsvärk i knävecket...

Usch, vad svårt det var att sova i natt.. Träningsvärken kändes ju inte lite om man säger så.. Ajj, så fort man rörde sig så gjorde det ont nånstans.. Och inte minst i vänster knäveck.. Hur kan man få träningsvärk i knävecket?!?!? Det har jag nog aldrig haft tidigare... Men nån gång ska vara den första.. =)

Bara fasar för hur bussresan hem ska gå? Tre timmar stillasittande på en antagligen knökfull buss, det blir inte nådigt! (varför tog vi inte tåget trots allt?) Lär ju se ut som en gammal kryckig tant när jag ska gå av.. med ont i halva kroppen typ.. Haha... Ajja, får hoppas att det går någorlunda bra. Och att mina knän är med mig idag. =)

Ska bli skönt att komma hem iallafall, om jag lyckas lösa min packning till det bästa. Annars blir det jobbigt att ta sig till stationen.Tur man får skjuts från krstd och hem iallafall. =)
       ♥ Anna


forts på packandet

Här är en del av det som ska med imorn.. (+ datorn, hud & hårgrejjor m.m.)  Är som sagt inte så väl packat än.. och frågan är ju hur jag packar för att enklast få med mig allt. Hatar att ha många väskor och påsar att bära på.. som det är just nu ligger julklapparna i fyra olika påsar.. visst de går väl att få ihop i två istället. Men det är för mycket i vilket fall. Har ju trots allt en 7-10 min gångväg till tågstationen.. så vill ju inte se ut som en fullpackad åsna.. =P



Jaja, det blir morgondagens bekymmer. Nu ska jag iallafall sova!
       ♥ Anna


packande

Nu har jag allt tvättat.. så nu ska det bara packas ned. Och det ser ut att bli lika jobbig packning i år som de andra åren.. Skulle behöva en väska till bara julklapparna.. eller en halv bag iallafall.. Men det känns ju me helt fel! Vet dessutom inte riktigt vad jag ska ha med mig för kläder hem.. eller jo, det mesta vet jag ju. Men eftersom jag inte vet vad jag ska göra på juldan, om det händer nåt i utgångsväg överhuvudtaget, så vet jag inte vad jag ska ha på mig då.. Och har inte nån koll på vad jag ska ha på mig på nyår heller? Men får väl packa ner nåt festplagg iallafall.. =) På julafton blir det iallafall min klänning jag hade på julbordet när mamma fyllde år.

Förra årets packning, kan man gissa att det blir en sådan här packning även imorn? Känns som så just nu!
       ♥ Anna


Kalmar den 21 dec

Tog lite bilder med mobilen i kalmar slottspark när jag var ute och gick idag.
Visst e det fint?


       ♥ Anna


aj, aj, aj

Usch, vilken träningsvärk jag har i magen!! Och i låren! Det gör tokont! Men får väl skylla mig själv.. gav ju verkligen järnet igår.. så då blir det ju träningsvärk sen.. trots att man strechar..
Och inte nog med att man har träningsvärk.. sen har jag fått sånt kli i halsen, så att man bara vill man hosta.. men varje gång man hostar så gör det ännu mer ont i magen.. Aj!
Alltså det är den enda nackdelen med att träna, att man får träningsvärk.





       ♥ Anna


4:e advent

Kom att tänka på att när det var första advent skrev jag första adventsversen. Men sen missade jag de andra.. så nu kommer de alla här! =)
Advent
Vinden susar i advent,
och vårt första ljus blir tänt.
Barn som har det svårt i världen,
Gud bevare dem på färden.

Mörkret tätnar i advent,
och vårt andra ljus blir tänt.
Gud bevare dem som gråter.
Låt dem le och leka åter.

Kölden biter i advent,
och vårt tredje ljus blir tänt.
Gud bevare alla frusna,
ge dem värme, låt det ljusna.

Julen nalkas i advent,
och vårt fjärde ljus blir tänt.
På Guds lille son vi tänker,
 när det fyra ljusen blänker.

Nu är det verkligen nära jul. Tre dar kvar till julafton, och imorn åker jag till åhus. =) Därmed går denna dagen ut på att städa, tvätta och packa.. Städat har jag redan gjort och då blev det verkligen storstädning.. eller nja... kanske inte.. dammat blev det inte.. Men eftersom jag ska flytta 2½ vecka efter att jag kommit upp igen efter jul, så känns det lite onödigt att ta allt nu.. Måste ju ändå storstäda ordentligt då!

Är så glad idag me, för när jag vaknade var det sol ute! =) Är evigheter sen sist.. känns som det iallafall! Så därför ska jag ute och gå långpromenad nu.. Och även passera tågstationen för att hämta ut min biljett till imorn.. Är bäst att göra det idag.. så slipper jag tänka på det imorn liksom.. ;)

Igårkväll hade jag förresten en mycket bra kväll! Var hos maggie o lekte.. =) eller vi hade film och myskväll. Såg på barnhemmet! Har ni inte sett den så måste ni se den! Så bra! En spansk thriller/skräckfilm med ett tokbra budskap! Men så brukar iofs spanska filmer vara bra.. iallafall de jag har sett! Men denna var en sån film man bara måste se!

Men nu ska jag ut och gå innan solen går ner. Är ju den kortaste dagen på året idag.. vilket innebär att solen går ner toktidigt! Så får passa på när den är uppe!
       ♥ Anna


tränat

Är nyss hemkommen efter dagens träningspass. Tredje gångens träning i denna veckan. Höstens rekord! =) Idag blev det rtyrketräning me madde. =) Det var kul.. och shit vad jag har saknat gymmet egentligen! Kom fram till det när jag väl var där.. för första gången på ett halvår! Alltså ett HALVÅR utan att träna i gymmet! Det är annat än i våras... då var jag i gymmet iallafall en gång i veckan, minst! Men, men! Nu blir det nya tag.. iallafall tills jag åker iväg! Oki, i jul kan det bli lite ojämnt. Fast då blir det iallafall promenader varje dag nästan. Det är stående under julen. :) Sen ska jag iallafall försöka att träna i leeuwarden me.. För ett halvår utan träning går ju inte!

Men nu ska jag hoppa in i duschen!
       ♥ Anna


Malin o hallelujah!

Måste bara länka till denna!!
Malin har såå underbar röst! och är galet tonsäker!! Ryser ju när jag hör henne! Och nu har hon lyckats med att bli uppspelad i NRJ oxå! Nu bara väntar vi på att få se henne som artist!!

Fast jag måste påstå att hennes version till what kind of world är snäppet bättre.. men då har hon ju Kalmar Keys med på refrängerna. =P Dock finns det ingen inspelning av den förutom på min mobil.. som är sjukt kass ljudmässigt... och på en video från vårkonserten som Diana har.

Men hoppas på att höra mer från denna underbara tjej sen. =)


       ♥ Anna


boendeletande

Sitter just nu och letar boende i leeuwarden.. eller rättare sagt försöker bestämma mig för var jag ska reservera boende..

Har dessa att välja mellan:



men det är ju jättesvårt val när man inte känner till staden..
Men om man ställer upp fördelar och nackdelar med vart ställe blir det såhär

Burmania:
rummet är på 7-20 m2, hyra 300 - 370 € i månaden
+ ligger närmast skolan, typ 15 min.
+ trådlöst internet :)
+ har på de flesta rum ett litet kök med skåp, kyl och microvågsung och vattenkokare. =)
- kostar att tvätta, € 2,50 for washing and € 3,00 for washing and drying
- delar badrum, toalett och stort kök med 9 pers

Egelantierstraat:
rummet är på 12-14 m2 med en hyra på 410 €
+ ganska så nybyggt
+ 15 min till city, en halvtimme till skolan
+ delar kök, badrum och toalett med 2 pers (helt okej!)
+ internet
+ tvättmaskin på varje våning

Kanaalstraat
rummet är på 11-19 m2, hyra från 350-370 €
+ nästan i city
+ internet
+tvättmaskin i varje byggnad
- delar kök, badrum med alla på våningen (vet inte hur många?)
- längst bort från skolan

Ja, det var typ fördelar o nackdelar om alla.. =)
Toksvårt val iallafall! :S Undrar var resten i sverigegänget (som lovisa kallade oss) ska bo?!?!
       ♥ Anna


fredag

Det är fredag och alltså går vi in i sista helgen innan jul nu, och därmed även näst sista helgen för detta året. denna helgen ska jag... Plugga! Så oväntat!!

Tänkte passa på och plugga ikapp nu och kanske lite till. Så att man inte behöver sitta riktigt lika mycket med pluggandet under julen.. Fast det lär jag få göra i vilket fall känns det som... Eftersom när jag väl kommer upp till kalmar igen... som jag gör runt den 4:e eller 5:e jan tror jag, så blir det inlämningsuppgiftsskrivande och sen tentaplugg x2.
Har två tentor den 17:e jan och den ena av dem måste jag klara, för dess omtentor ligger även de på samma dag, och att behöva ta med två kursers anteckningar och böcker ner till nederländerna är ju lite väl. Fast det lär jag iofs få göra i vilket fall. För lär ju inte ha fått veta resultatet på nån av kurserna när jag åker ju, en vecka till att rätta tentorna låter mest som önsketänkande när det handlar om dessa två kurser. Men det är ju först om några veckor. Som iofs kommer snabbt de me.

Men först blir det jul!
Och nu ska jag sätta mig med pluggandet igen och göra lite övningsuppgifter.
       ♥ Anna


En liten rolig sak

Ändrade min relationsstatus på facebook igår.. eller ändrade och ändrade.. snarare la till.. Hade ju ingen innan.. så nu är jag singel (där iallafall) Och jisses vad det gav kommentarer. Det är lite intressant. Men som jonte skrev.. undra vad det hade gett för kommentarer om jag ändrat till gift istället.. haha! Det hade varit väldigt kul att se! Speciellt när man går från singel till gift! =) Vet ju vad det blev för kommentarer när jonte av misstag råkade ändra sin status från "i ett förhållande" till "singel".. Så skulle man gå från singel till gift.. så borde det ju reaktioner till max! Men så kul ska vi inte ha! Haha!

Facebook är verkligen en sida som kan ge allt i humörväg om man inte ser upp..  Ibland får man veta sånt man vill veta och ibland sånt man inte vill veta.. Så det gäller att ta allt med en nypa salt! Verkligen! =)
 
Nu ska jag snart iväg o träna..eller om en timme rättare sagt.. Då blir det danspass igen! Var faktiskt en av ledarna på friskis som hade haft ett pulsband på sig på ett danspass nån gång och då konstaterat att hon hade högre puls på danspasset än på ett spinning/pulspass. Mycket intressant!  och där ser man att min teori stämmer.. har alltid sagt att aerobics är sjukt bra träning och danspass är ju nästan som aerobic..förutom att upplägget är helt annorlunda.. Att det dessutom är kul är bara ett stort Plus!
       ♥ Anna


internationell ekonomi

Så nu har jag bytt pluggämne för ett tag. Vilket gjorde att helt plötsligt fick jag ny motivation för att plugga.. Internationell ekonomi är mycket intressant, vilket gör att det blir kul me.. Säger jag nu iallafall, fast antar att om några dar när jag börjar tröttna på det här så kommer det säkert vara lika tråkigt som statistik.. fast då kan jag ju bara byta ämne igen, back to statistics. Det är bra att ha två ämnen att variera sig mellan.. samtidigt som det är tokjobbigt när de ligger så nära varandra så det är lätt att blanda ihop dem.

Lyssnar på massa julmusik nu me gör jag. Närmare bestämt 178 låtar..  det är så många jullåtar jag har på datorn.. =) Fick lite mersmak för det igen när jag av nån anledning satte på nyhetsmorgon imorse och hörde Sanna, Sonja o Shirley sjunga! Och faktiskt så får jag inga konstiga tankar som jag skrev om i förra inlägget. Som tur är! =)

Men nu back to international economics (som min bok heter, som btw författaren är årets nobelpristagare i litteratur, de ni!). =)

       ♥ Anna


alla julsånger blir mkt roligare om man hittar den sexrelaterade faktorn i dem

Hahahaha... fick värsta skrattanfallet när jag pratade med Thomas på msn innan idag.. helt plösligt går han över från att prata om julsånger till sex..  Ehh... Var fick du in kopplingen där liksom?? Men då utbrister han att alla julsånger blir mkt roligare om man hittar den sexrelaterade faktorn i dem... Det hade han o Olof pratat om på en körövning för ett tag sen.. Haha... Jag kunde ju inte sluta skratta... =D

Och sen utbrister han ja, tänk på det när du ser på kalle anka och hör julsångerna...
Bara för det kommer jag ju säkerligen tänka så varenda gång jag hör en julsång nu framöver..

Men nu ska jag sova!
Godnatt!
       ♥ Anna


lite tankar om jordskalvet

Har läst och lyssnat på lite olika tankar om gårdagens jordskalv nu.. Det är väldigt olika tankar folk fick när det hörde det och kände att det började skaka. Är verkligen stora skillnader på folks upplevelser.. Pratade me mamma innan ikväll och var ju tvungen att höra vad de hade trott om det o så.. Och min kära familj trodde att det var en helikopter som flög på låg nivå.. haha!
Fast det är ju inte är så konstigt eftersom, när det är skjutövningar på södra rinkabyfältet eller när de flyger med miltärhelikoptrarna så kan det låta ordentligt mycket och skaka i väggarna även då.. Speciellt under de stora övningarna!
Vilket jag har varit med om några gånger när man suttit i vardagsrummet och pluggat. Helt plötsligt har det börjat låta nåt otroligt mycket och skaka i väggarna.. Men då handlar det inte om några 30 sekunder eller vad det nu var.. då är det snarare
i flera minuter åt gången, sen lite vila och sen kommer det igen..
Så det var ju inte så konstigt att familjen trodde det var en helikopter.. =) Haha... Är ju tur att man är van av lite konstiga ljud. Fast då brukar de ju iofs informeras om i tidningen några dagar innan. Det är väl enda skillnaden. =P

Som sagt lite tankar..
       ♥ Anna


just nu..


Blue October-Calling you
En sjukt härlig låt!

Förklarar just nu väldigt bra hur det är just nu..eller vad jag skulle behöva..
       ♥ Anna


grått och trist

Idag har det verkligen varit grått och trist ute hela dan.. inte ens nån liten skymt av himlen mellan molnen alls. Och nu är det dimmigt med till på köpet! Inte konstigt att man känner sig trött nu för tiden..
Det är ju aldrig sol ute!
Jag gillar vintern när det är sådär kallt och frostigt ute och SOL!
Men när det är grått, trist, dimmigt och regn, då blir man ju bara trött och depp istället! Nä lite sol får det gärna bli!


Nåt positivt denna dagen är att jag fått reda på min nationalekonomitenta.. bara sådär 2½ vecka efter att jag skrev den.. Och jag blev godkänd!! Med 98,5 p av 140. Skönt! 

Passade även på att göra ett kunskapstest i statistiken innan.. men det gick inte lika bra.. fick 5 av 10 och behöver 8 rätt.. Så det får nog bli ett försök till.. har ju sammanlagt fem försök på mig.. så fyra försök kvar att göra.. Om jag orkar!

Men nu ska jag dricka mig en kopp te igen.. har fortfarande både ont i halsen och lock för örat.. men huvudvärken är borta iallafall! Alltid nåt!

Favoritmuggen =)
       ♥ Anna


förkyld?

Usch, vaknade av halsont imorse.. iofs har jag haft ont i halsen de senaste föregående mornarna med. Men idag är det inte nog med att jag har ont i halsen, hostar gör jag me (fast det är inte heller så ovanligt för att vara mig) och huvudvärk har jag me fått. Fick dessutom förkylningslock i örat igårkväll och det sitter fortfarande i. Suck, detta bådar verkligen för att bli sjuk! Men det kan man ju inte bli nu.
En vecka kvar till jul idag.. Vilket gör att blir jag sjuk nu... så är jag lagom sjuk till julafton! Och det vill jag inte. Har redan varit sjuk på julafton en gång och det räcker mer än väl! Det är riktigt tradigt!

Är det några dagar på året man verkligen inte vill vara sjuk på så är det högtiderna, julafton, ens födelsedag, påsk, midsommar o ja finns säker nån mer dag.. Själv har jag nog tagit alla de dagarna utom midsommar då och varit sjuk på. Och det är inte kul!

Nä, får nog bli kurering idag.. vilket vill säga Mint-te i massor... och VATTEN, och lite halstabletter!  Och samtidigt passa på att plugga såklart!
       ♥ Anna


jordskalv

Fick veta av Mia när jag loggade in på msn i förmiddags att det hade varit jordbävning i kristianstad. Shit, man blir ju lite förvånad! Är ju inte precis det som brukar hända.. vi börjar iofs bli vana av orkaner nu.. men jordskalv!?! Så var tvungen att läsa vad det stod på nyhetssidorna och det var visst ett ordentligt (i sveriges bemärkelse) jordskalv i skåne imorse.. Attans att man är i fel landskap då.. Men så läste jag på aftonbladet att det hade märkts av i kalmartrakten oxå. Nån som märkte av det? För jag gjorde det verkligen inte? Inte vad jag vet iallafall... Jag sov så gott i min säng då istället! =)


Idag blir det plugg... måste komma ifatt i statistiken nu så att jag kan ägna mig åt nationalekonomin lite istället! Sen ska jag försöka sortera lite papper me.. Har stora högar av (betalda) fakturor och andra viktiga papper liggande osorterade som bara väntar på att sättas in i en pärm.. så kanske dags att göra det nu! Och sen ikväll blir det träning, bokade in mig på danspasset till ikväll och för en gångs skull var det gått om platser kvar!! Märkts det att det börjar närma sig jul eller?



La in höstens bilder från mobilen till datorn igår.. blev en väldig blandad kompott!

       ♥ Anna


julklapparna avklarade!

Det blev stan och julklappsshoppande idag.. kom hem 6 olika kassar, vissa mer fulla och tunga än andra. Men nu är alla julklappar klara (tror jag iallafall.. ) Är det nån jag missat får ni säga till. ;) Blev bara en sak köpt till mig själv, och det var en kofta på H&M, som jag ska ha till min klänning på julafton. Kände att nåt nytt kan jag ju ha då.. Och sen köpte jag mig en julklapp till mig själv me.. Fast den är från farmor o farfar och dessutom inslagen.. Så den får jag inte förrän på julafton. :P Dock blev det inte det jag hade sagt att jag skulle köpa, men jag hoppas att det är okej för dem att jag köpte nåt helt annat än vad jag sagt.  =) Känner att jag har mer nytta av detta i nuläget.

Nu har jag bara nästa roliga jobb framför mig.. Att slå in allt. Men tycker iofs det är det roligaste med julklappar.. så har jag bara tid, så kommer det bli fina paket i år med.. =)


När jag kom hem från stan hade jag ett efterlängtat brev i postfacket.. Mitt formella antagningsbesked och massa information från Stenden University! Så har ägnat resten av eftermidagen åt att läsa igenom alla papper och the handbook for incoming international students. Är exakt 6 veckor till jag ska åka dit idag! Så nu blir den närmaste tiden till att kolla upp boende.. verkar iofs som att skolan ska fixa allt om jag önskar det.. Isåfall är det bra.. Fast blev inte helt klok på det, så får nog skicka ett mail till min contact person för att kolla upp hur det verkligen är. Är ju lite jobbigt om man kommer ner och inte har nåt boende alls.. :S Sen ska jag även boka min resa dit och därefter fylla i tider och sånt på en Arrival from och skicka ner till skolan.. Åhh.. längtar verkligen nu! Nu börjar det verkligen kännas att det inte är lång tid kvar!

Fast innan dess är det jul, och därefter inlämningsuppgift som ska in och tentor i mitten av januari.. =) Så hoppas att tiden inte går allt för fort trots allt.. =)
       ♥ Anna


monday

Åter måndag idag och nu är det bara 6 veckor kvar tills jag åker.. varav ca 3½ vecka kvar i kalmar!

Idag blir det nog en runda på stan.. Tänkte försöka köpa mina tre sista julklappar nu, så man har det avklarat sen. Vägrar att gå på stan och köpa de sista i slutet av denna veckan.. Då lär det vara sjukt mycket folk ute som ska köpa julklappar.. så då vill jag gärna ha mina avklarade. Sen nästa måndag åker jag, Madde och Elle till Åhus. Kul att få sällskap hela vägen för en gångs skull.. =) Vi har aldrig lyckats tajma varken hemresa eller uppresa nån gång tidigare.. så det var ju på tiden att vi lyckades nu när det sista gången jag åker hem från kalmar innan jag flyttar! =)
       ♥ Anna


en tidningsrubrik

Satt och uppdaterade mig om lite nyheter nyss och när jag gick in på barometerns hemsida såg jag denna rubrik: Varannan rattfull vid kontroll! Jag säger bara illa! Man kan ju undra om de inte har nåt vett alls.. Inte nog med att man riskerar sin egna säkerhet, man riskerar även andras säkerhet. Visst nu handlar det bara om sju bilister... men det är sju för mycket! Att köra bil onykter är ju fullkomligt ovettigt, hur tänker man då liksom??

       ♥ Anna


ännu en söndag

Idag har det inte hänt mycket här... Har suttit i soffan eller vid skrivbordet typ hela dan och kollat på tv, pluggat, kollat facebook, läst lite nyhetssidor och bloggar. Sen tog jag en städning på toa med iofs.. men sen blev det tv:n och plugg igen..

Statistiken är så fruktansvärt tråkig just nu.. fast det beror nog på att det tar typ tre timmar från att jag börjat med en uppgift tills att jag är klar med den. Och det i sin tur beror på att jag inte fattar... Varför ska det vara så sjukt svårt?? eller rättare sagt varför krånglar jag till det så mycket?? För när jag väl får grepp om det så är det jättelogiskt och enkelt! Men fram till dess fattar jag ju typ inget! Men, men! Efterhand brukar det bli falla på sin plats...

       ♥ Anna


Saturday evening & night...

Ikväll har jag gjort nåt som inte har inträffat en lördagskväll på väldigt, väldigt, väldigt länge tidigare.. Har suttit och PLUGGAT, eller rättare sagt räknat i statistiken. Detta är egentligen emot mina principer att plugga en lördagskväll.. lördagskvällar är heliga och ska enligt mig då vara fria från plugg (enda kvällen i veckan btw). Men hade inget annat vettigt för mig och hade lite ångest för att jag inte pluggat så mycket denna veckan.. så då tänkte jag att jag kan lika gärna plugga en lördagskväll som att sitta och bara kolla på tv. Så då blev det!


Pratade med mitt ex och en av mina bästa killkompisar innan ikväll me. Och då fick jag veta något väldigt oväntat. Eller som jag rättare sagt minst hade förväntat mig att få höra från honom.. Det var att han ska börja plugga till våren..! Snacka om att jag blev chockad när jag fick höra det.. Iofs är det bara lite kurser, men ändå! Fast har efter att jag funderat lite kommit på att han har nog sagt att han funderade på att börja plugga igen när jag pratade med honom nån gång tidigare i år.. Så det är ju kul att han tagit tag i det nu! =)
       ♥ Anna


lucia!

Åhh, så var det luciadagen!!!

Gick upp kl 7:00 för att sätta på svt2 och sen lägga mig i sängen och kolla på lucia från malmö! Åh, jag vill oxå gå lucia! Känns jättekonstigt att man inte ska gå lucia i år. Funderar nästan på att gå i korridoren... bara för att... haha! Har ju typ allt hemma redan... utom luciakrona då... den är i åhus... men resten har jag här... Men, nä det blir nog inte så.

Efter att jag kollat på lucia i 50 minuter, stängde jag av tv:n och somnade om.. och sen gick jag upp vid tiotiden istället.. Mycket mer logisk tid en lördag! =)

Nu ska jag ta en dusch och sen bege mig iväg.

Åhus lucia för 5 år sedan..

och kalmar keys två år sen
       ♥ Anna


fredagkväll o luciatankar

Det blev efter många planer men lika många som föll, Idol hos mig själv ikväll med mig själv som sällskap. Kom fram till att det är nog första fredagen på väääldigt länge som jag själv. Har haft några lördagskvällar själv i höst men inga fredagskvällar, så känns lite konstigt att sitta och kolla på idol själv.. men har som tur var haft lite folk att prata med på msn samtidigt.. =)
Fast iofs sällskap av madde innan ikväll.. Lagde mat ihop innan hon skulle vidare på "dejt" (typ). Vilket innebar att jag blev lite hennes mentala rådgivare under tiden för att lugna hennes nerver..

Imorn är det (om nån har missat det) Luciadagen. Och för första gången sen jag började högskolan går jag inget luciatåg i år.. Och om man ser till alla mina år så är det andra gången under mina 22 år som jag inte går luciatåg! Det är lite katastrof faktiskt! Älskar ju verkligen att gå lucia.. men får väl vänja mig vid att jag inte kommer gå det så många ggr till.  =(

Men för att se lite luciatåg imorn ändå, har jag bestämt mig för att ställa kl på 7:00 imorn bitti (vilket är otroligt sent för att vara luciamorgon för min del) och sen kolla på svt:s lucia, och därefter nyhetsmorgon.. Vilket med största sannolikhet också kommer ha luciatåg!  Måste ju iallafall få höra och se luciatåg när det är luciadagen! Även om jag själv inte kommer gå lucia.. Åhh, vad konstigt det känns..

Kalmar keys luciatåg på bbs för två år sen (med mig som lucia)


Och på ericssons/flextronics
       ♥ Anna


Receptet

Efter förfrågningar efter receptet till dajmrutorna så kommer det här!

Dajmrutor ger ca 25-30 bitar (det går även utmärkt att halvera receptet)
300 gr  smält margarin eller smör
9 dl       havregryn
2 ½ dl   socker
½ dl      sirap
1 msk   vaniljsocker
2 msk   vetemjöl
2-3 tsk  bakpulver

ca 200 gr blockchoklad

Blanda de torra ingredienserna tillsammans med sirapen, häll det smälta margarinet/smöret över.
Häll upp på en braspanna och bred ut till en kaka över hela plåten.
Grädda i ugn på 200 grader i 10 min.

Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg ut på den varma kakan.
Bred ut chokladen när den börjat smälta.
Låt kakan svalna innan den skäres i bitar.
Kan med fördel ställas in i kylen en stund för att chokladen ska stelna.



Idag SKA jag plugga! Har blivit väldigt lite plugg denna veckan.. så imorse när jag vaknade fick jag lite panik/ångest..(!) Har inte börjat med internationella ekonomin och statstiken är jag inte heller ifatt med än.. Så plugg idag och resten av helgen får det bli.. Vill inte ligga efter i jul.. då om inte annars lär jag ju verkligen få panik!

Men ikväll är det Idolfinal och då ska det inte pluggas. För den är ett måste att se. Jag hoppas att Alice vinner även om jag tror att Kevin kommer vinna ganska stort. Men läste i en tidningen att han har redan varit med i Maltas kval till Eurovision Song Contest några gånger. Så då anser jag att har man kommit så långt, så behöver man inte vinna Idol för att bli idol. Han är ju redan artist då.. eller hur?! Sen gillar jag Alice bättre dessutom! =)
Ajja, återstår att se ikväll hur det går.
       ♥ Anna


dajmrutor

Igår kväll fick jag för mig att baka dajmrutor.. hade fått receptet av mammas jobbarkompis och eftersom jag hade himla massa margarin/smör hemma (mer än jag brukar ha iallafall) så tänkte jag göra av med lite.. Därför fick det bli lite dajmrutor.

Och såhär ser de ut.. blev himla goda! :)


Nu är det dags att laga mat, sen blir det till scouterna för julavslutning..
       ♥ Anna


bostad...

Fick nyss efter efterlängtat mail från Linda, skolan IO, med information om när vi från informationen från Stenden.. Man börjar ju undra om den inte ska komma snart. Men fick nu veta att den kommer i nästa vecka så det är skönt. Behöver ju den för att kunna fixa bostad.. Vilket jag förövrigt har suttit och kollat runt på idag. Vill ju helst ha via skolans bostäder.. men har även suttit och kollat på de andra sidorna då det inte är garanterat att vi som åker inom EU får bostad via skolan... Av dessa sidor är tre av dem någorlunda på engelska, medan de andra, 5, är på nederländska. Fast det går faktiskt utmärkt att förstå vad det står ändå.. turligt nog! =) Tar bara lite längre tid innan man hittar runt någorlunda bra.

Fick lite besök av madde från tolv tiden idag. Alltid kul! Prata av sig och uppdatera är väldigt viktigt! Nu lyckades vi dessutom vara hemma i åhus båda två under helgen.. men inte träffas en ändå gång (och då är det ca 3 hus emellan oss). Så därför fick det bli uppdatering nu istället. Var även ute och gick en runda med lite små rundor in i affärerna på stan. Är väldigt effektivt att gå på stan när man lämnat plånboken hemma.. Då kan man inte köpa nåt på implus.. Vilket är väldigt dumt när ekonomin är ganska så dålig som den är denna månaden. Fattar inte hur det kan bli så? Har nog aldrig haft så ont om pengar i december tidigare.. men i år är det riktigt knappt om pengar!
       ♥ Anna


en sådan där lista igen

bara för att jag inte har mycket annat vettigt för mig..

JAG HAR:

Ett förhållande:
Nja, tror inte det.. :S
En bästa vän: Ja
Haft ett seriöst förhållande: Ja
Dejtat en av dina bästa kompisar: Hmm.. det är en bra fråga.. Men jo
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fått ditt hjärta krossat: Ja, vem har inte fått det?
Skrikit åt en lärare: Ja, nån gång i mellanstadiet
Kysst någon och sedan ångrat dig: Ja.
Ljugit för dina föräldrar om vart du är: Ja, det har hänt.
Några smycken som kostat över 1000 kr: nja, inte vad jag vet
Snusat: aldrig
Rökt: ja, det har hänt..

DAGENS:

Klädsel: för många.. klädsel 1: mysbyxor, svart topp 2: jeans, linne, kofta 3: svart kjol, röd topp, beige kofta o sen svart kofta..
Frisyr: först otvättat och därmed uppsatt, sen nytvättat och nersläppt
Låt: Jullåtar i massor.. men favoriten blir nog Go tell it, blev sväng i hela kyrkan! Lovely!
Vill ha: antagningsbeskedet om mina sökta kurser till våren i NL, boende fixat och gärna lite pengar me.. :)
Sjuka: hosta
Drog: vatten
Köp: Nada..
Godis: hemgjorda dajmrutor
Attityd: glad, sprida julstämning
Tanke när du såg dig i spegeln i morse: en dusch skulle inte vara fel

FÖRSTA:

Bästa kompis: Ojoj.. Fridha tror jag
Bil: har ingen själv men första bil jag körde var familjens vinröda citroën
Kärlek: Emil
Husdjur: har aldrig haft nåt
Semester: Dalsland var det nog(?) var  iallafall 3 månader första gången jag åkte på semester
Jobb: hjälpte pappa med att olja ett utedäck hos goda vänner, annars blir det dagisjobb
Köpta skiva: ingen aning... kanske nån absolute dance skiva eller nåt sånt..
Piercing: två hål i öronen
Konsert: stora konsert blir Carola konsert på christinehofs slott me fridhas familj.
Fylla: när jag var 16-17

SISTA:

Personen som sms:ade dig: Hanna
Personen som du kramade: Nån i kören, Malin tror jag
Peronen som ringde dig: Madde
Du sa till din pappa: typ nåt som "Ja det gör vi, godnatt"
Personen du bråkade riktigt mycket med: Oj.. vet inte
Personen som skrek på dig: vet inte här heller
Personen du skrek på: ingen aning
Personen du tänkte på: J
Personen du sa 'jag älskar dig' till: det är en himla bra fråga??? brossan kanske?
Alkoholdrycken: Drink och vitt vin
Bilfärd: I lördags när jag körde hem från församlingshemmet (buss var senast i måndags)
Filmen du såg: wallander
Gången du grät: ganska så nyligen
Måltiden: Risgrynsgröt och macka

SKULLE DU:

Våga hoppa fallskärm: Ja
Våga hoppa bungyjump: tror det
Dejta någon med väldigt mycket tatueringar: Nja...kanske
Kalla dig själv lycklig: Nja, inte riktigt
Hellre ta bilden än vara med på den: Nej... gillar att vara med på foto
Kunna gråta över en kille: Ja
Kunna gråta över en tjej: Ja
Ljuga för någon: Ja, men jag försöker undvika sånt
Kunna springa 50mil: tror inte det

VAD:

Gör du just nu: Kollar på Nobelfesten och bloggar
Ska du göra imorgon: Plugga, ringa samtal, skicka mejl, ha avslutning med scouterna
Säger du till dig själv när allt känns svårt: tänk positivt!
Är det för färg på dina byxor: svarta strumpbyxor
Är det första du lägger märke till hos det motsatta könet: Ögon, händer och personlighet
Skulle du göra om du vann på lotto: Resa

BLANDAT:

Är du blyg inför det motsatta könet: Ja, till viss del
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: nej, inte vad jag vet :S
Använder du huvtröjor: ibland
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Ja, en tatuering i form av G-klav och taizékors på vaden, piercing i naveln har alltid varit i tanken
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta: Både ock
Solnedgång eller soluppgång: Soluppgång
Sommar eller vinter: Vår! Fast gillar alla årstider
Vilken ålder har varit bäst hittills: Alla är väl bra på sitt sätt.
Sova på sida, mage eller rygg: mage och sidan
Kramar eller kyssar: kyssar

       ♥ Anna


snabba vändor

Hann hem ett tag innan jag ska iväg igen.
Kick-offen gav mest information och sen lite utdelning av ambassadörsmaterial och tröja. Men har fortfarande inte så bra koll på vilka det mer är som ska till Leeuwarden. Så funderar på att skicka iväg ett mail och höra hur långt de kommit i sina planeringar, och med det som man ska fixa.. Men det får bli imorn.

Nu ska jag ha lite mat i magen innan jag ska iväg till slottet.

Såg förresten en kul sak nu när jag sitter och kollar på nobelprisutdelningen. (Hinner ju med att se en del av den nu iallafall!) I vilket fall så såg jag att den som är nobelpristagare i ekonomi i år är författaren till mina nationalekonomiböcker som jag har just nu! Paul Krugman, Har inte tänkt på det tidigare.. så det var lite kul. =) Och har jag inte helt fel för mig, så var pristagaren i ekonomi förra året, en författare till nån annan kurslitteraturbok då.. =)

       ♥ Anna


Nobeldagen

Attans insåg nyss att jag missar Nobelprisutdelningen på tv idag.. Den börjar 16:25 och då är jag ju knappast hemma..Däremot kan jag se Nobelbanketten ikväll.. Fast hade ju hellre sett prisutdelningen. Vilket jag nog är ganska ensam om.. De flesta som väljer mellan att se Nobelprisutdelningen eller banketten, väljer nog banketten helst. Men som sagt inte jag. Men hoppas att jag kan hitta nån repris av prisutdelningen sen.. och lär ju säkerligen läggas ut på svts hemsida sen.. Så då ska jag nog kunna se det där! :)

Men nu ska jag ta min näst sista tvätt och sen laga mat. Sen blir det duschen och sen iväg.. Hinner inte med varken att hämta ut mitt paket på pressbyrån eller handla innan jag ska iväg.. Men kan ju iofs ta det efter konserten ikväll om jag vill och känner för det då. Annars får det ju helt enkelt bli imorn.. Då är det ju inte lika mycket på planeringen. :)
       ♥ Anna


Onsdag 10 Dec


Idag är det fullspäckad dag som gäller. Vet inte hur jag ska hinna med allt.. men det löser sig nog.

Det som står på planeringen är:
- tvätta 8-15
- städa
- handla
- hämta ut ett paket på pressbyrån
- kick-off på falken 15:00 - ?
- samling på slottet 17:30 för uppsjungning och soundcheck till julkonserten
- Julkonsert i slottskyrkan 19:00
- Och försöka hinna med att sätta mig och plugga lite statistik med.

Sicken rolig dag eller hur?!

Eftermiddagen från 15 och framåt blir nog kul..men innan dess är det mest stress känner jag.. Tror jag ska fokusera på att äta middag vid tolv, ett idag.. så man har gjort det och sen bara tar nåt lättare nån gång i eftermiddag/ kväll när jag hinner med det.
       ♥ Anna


Anna

Det är Anna-dagen idag.. =) vilket betyder att jag och typ ca 320 000 till har namnsdag idag, varav ca 110 000 har Anna som förstanamn/ tilltalsnamn. Man kan ju påstå att det är ett av de vanligaste namnen känns det som. =) Och känner en hel del som heter Anna antingen i förstanamn eller mellannamn, så det märks att det inte är så ovanligt namn.
Så grattis till oss som heter Anna idag!


Körövningen ikväll gick jättebra! Lite svajigt här o där.. men så ska det gå när det är genrep. Tror iallafall att julkonserten imorn kommer bli jättebra! Känns som så..

Imorn är det nobeldagen me.. :) Skoj! Även fast jag tror att jag missar nobelmiddagen.. men prisutdelningen ska jag nog kunna se iallafall.. Är faktiskt ganska kul att se den nu, speciellt när ekonomipriset delas ut.. Sen man läst några år ekonomi så hänger man med ganska bra på ekonomitalet. =) Och nu är det extra intressant när det är lågkonjuntur och allt! =)

Men nu ska jag kolla vidare på Brothers & Sisters och sen sova!
       ♥ Anna


snart..

Nu är jag i kalmar igen! Och därmed inne på min fjärde sista vecka i denna lägenheten i kalmar. Flyttar ju från kalmar om sex veckor, varav två veckor är under julen och de ska spenderas i skåne. =)
Känns galet konstigt att man snart flyttar härifrån.. Men idag fick jag mitt beslut från CSN om att jag får även pengar i vår för studier vid Stenden Univ of Applied Sciences, Erasmus Exhange pgm. Så nu börjar jag fatta att det snart bär av. Måste bara fixa boende nu me.. Det är det enda jag har kvar förutom resan ner. Men kollade både flyg och tågtider och priser igår.. så det har jag bättre koll på än boende just nu.. Därför är det boende som står nästa på listan att ordnas. Men imorgon har vi kick-off med alla blivande utbytesstudenter så då tänkte jag höra med de andra tre som oxå ska till Leeuwarden hur långt de har kommit med boende och resefrågan.

Nu ska jag laga mat innan jag ska bege mig till musikhuset för 5 timmars körövning till morgondagens julkonsert.
       ♥ Anna


Helgen som gått

Har inte blivit så mycket uppdaterat denna helgen.. vilket till största delen beror på att jag haft annat för mig än suttit vid datorn och att jag inte orkat.. Familjens dator är så sjukt seg dessutom.. vilket är konstigt med tanke på att det inte är mycket som ligger på datorn och därmed är jättemycket utrymme kvar på den.. Men den är seg i vilket fall! Så då tröttnar man på att sitta här efter ett tag..

Helgen har varit toppen!
I fredags blev det helkväll me hanna! Mat, idol, film och massa mys! I lördags hjälpte jag till inför julfesten i församlingshemmet från nio på morgonen till tre tiden.. flyttade bord och stolar, hackade massa mandel till glögg, hämtade lussekatter från nya conditoriet och gjorde en massa annat, blev även nyckelansvarig för församlingshemmet ett tag. Fick den stooora nyckelknippan med massa nycklar.. Makt! Som vanligt hade vi ju dessutom himla kul under tiden! Men man kan inget annat än ha kul när Peter, Fredrik, Helene och Niklas är i närheten. =) Träffade Sanna med som jag inte träffat på toklänge känns det som, så blev uppdatering om allt som hänt och speciellt för Sanna som varit iväg i frankrike i 10 veckor! Skoj, skoj!
Sen blev det hem och duscha och lite sånt och på kvällen blev det julbord och show på yllan me familjen. Mycket trevligt, god mat och bra show. =)
Igår ägnade jag större delen av dagen tillsammans med scouterna och framför allt med seniorerna då vi stod och grillade på torget och köpmannagatan under julmarknaden. Jättekul! Speciellt att träffa alla som man inte har träffat på länge. Det är alltid lika kul! =)
Sen igårkväll blev det soffan större delen av kvällen. Fötterna var riktigt trötta efter massa stående två dar i rad.. Så soffan med wallander på tv:n gjorde avslutet på helgen!

Idag har det blivit stan. Ett besök hos frissan för att klippa bort de slitna topparna och sen julklappsletande blev det under några timmar i stan. Köpte även tårta till mamma och var och lämnade den på hennes jobb, då hon fyller 55 år idag och skulle bjuda på tårta på jobbet! Dock fick jag inte smaka den, men ikväll blir det tårta här hemma.. så den får det bli för min del istället! =)
       ♥ Anna


i skåne och åhus!

Är i Åhus nu.. eller ja har varit här i några timmar nu.. Är som alltid skönt att vara hemma.. =) Hemma är ju som sagt hemma. :) och även om jag trivs himla bra i kalmar, så är åhus mer hemma! :) Har hunnit med att träffa en del vänner och gamla lärare redan.. och fler lär det bli under helgen.. Var me mamma o pappa och handlade på kvantum nyss och där träffar man alltid sina gamla lärare och alla andra man känner i åhus.. Skoj! =)

Men nu ska jag äta! Är tokhungrig.. eftersom jag åkte mitt under lunchen.. så blev det inte mycket mat för min del då.. Förutom lite mackor.. så nu vill ja ha mat i magen! =) Sen blir det in till stan och hem till hanna ikväll! =)

       ♥ Anna


heldag hos maggie

Denna dagen har varit himla bra och rolig och allt man kan kalla den! Fast har dock varit väldigt trött! Kom till maggie vid halv elva i förmiddags och kom tillbaks till lägenheten igen vid tio i elva nu ikväll. En heldag blev det helt enkelt! Men har ändå fått en del plugg gjort. Även om det låste sig ibland... Men det gör det alltid nån gång! Under tiden bakade maggie kanelbullar och sedan bröd... så fick nybakade bullar att äta och sen gjordes det en väldigt god lasagne till middag. =) Sen har det blivit en hel del prat om allt mellan himmel och jord... alltså som vanligt när vi kommer igång!

Men nu är jag trött, så nu ska jag ha lite te och en knäckemacka och sen SOVA! Imorgon bitti blir det upp för att packa och sen åker jag mot Åhus för att ha en helg med en del juligt, träffa vänner som jag inte träffat på länge och sist men inte minst fira mamma!!
       ♥ Anna


halt

Idag va det riktigt halt att vara ute o gå på morgonen. Så blev ju inte så mycket powerwalk av det.. snarare glidande fram för att undvika att halka. Snacka om att det är varierande väder just nu. I förrgår var det åtta grader på morgonen, igår runt fem grader och idag runt nollan. Kan ju bara säga att det går mot kallare igen.. Hyyy!

Scouterna igår gick bra.. Blev riktigt stolt över en av mina scouter som innan tidigare en av de som varit mest jobbiga.. Men igår var han riktigt hjälpsam och engagerad och samarbetsvillig! Tog hand om de som han tidigare retat och ja, helt tvärt om mot hur han brukar vara. Man kan ju nästan tro att han tagit åt sig det som vi pratat om... Och ja då blir man ju bara helt glad! =) Så igår kväll hade jag för en gångs skull energi kvar när jag kom hem och var på mycket bättre humör. Härligt! =)

Idag blir det heldag me maggie. Jag ska plugga och hon ska baka.. Bra uppdelning eller hur?! :)
Men nu duschen!

       ♥ Anna


post!

Laddade upp och skickade iväg lite bilder för framkallning i måndags och idag låg de i brevlådan! De e snabba puckar de! =)
Bilderna som jag beställde var alla mina modellbilder plus några förstoringar som kommer senare. Sen passade jag även på att framkalla mina studentbilder och balbilder som låg på datorn (bara sådär 3 ½ år senare än de är tagna), och som jag sagt att jag ska framkalla... men aldrig tagit tag i det! Så nu när jag ändå skulle beställa modellbilderna, tog jag och beställde dem me, hade dessutom kampanjerbjudande i form av portofritt.. så blev himla billigt att beställa! Typ 0.65 öre styck.. och har framkallat sådär en 65 kort.. Ganska så billigt om jag får säga mitt. :) Och nu har jag en massa kort att fixa med. Men först tänker jag köpa ett fint album och sen göra ett "student"-album av det! =)

Några av alla bilder som jag framkallat!
(vissa bättre än andra)


Tror jag är inne i en djup diskussion här




Känns som galet längesen, samtidigt som man minns det som igår!
       ♥ Anna


litta bilder

Lite bilder på min klänning tog jag ju igår när jag passade på att prova den hemma.

Testade med lite olika skor och stövlar till och det är ju bara det som är frågan nu.. vad ska jag ha på fötterna till?! Stövlar eller pumps? med klackar eller utan? Spetsiga eller runda? Ajja.. får väl ta och testa det en gång till, men det blir imorn.. Orkar ju inte ta med allt för många skor hem iallafall..




Blev förresten klar med min första raggsocka igårkväll förresten! Tog bara ca två veckor att sticka den....
Och trots att den ser lite konstig och fel ut...
så har den faktiskt bra passform trots allt!
Nu ska jag bara lyckas med en till.. :) Så att jag får ett par!
       ♥ Anna


lite kul

Kan ju inte säga annat än grattis till pappa med jobbarkompisar åt det som står i dagens kristianstadsbladet. De står nämligen för skötslen av Sveriges 11:e och 36:e bästa golfbanor av ca 500. Gött! Fast deras mål är iofs att bli bland de 10 och sedan 5 bästa golfbanorna i sverige, så än har de inte nått sitt mål. Men det är bra ändå. =)

idag har det än så länge blivit frukost, promenad me paro o maggie och efter det ännu en frukost. Nu ska jag sätta igång med att plugga statistik. Har sagt det i några dar nu.. men har inte blivit så mycket gjort än.. men nu har jag motivation för att sätta mig med det igen.. =)
       ♥ Anna


kort uppdatering

En kort, kort uppdatering blir det nu..
Har ägnat några timmar på stan idag me maggie o paro. Och med deras hjälp hittade jag en klänning till lördag (eller hittade faktiskt två.. men kunde inte köpa bägge, så efter lite tänkande så köpte jag den jag köpte.. Bild kommer senare när jag har lite mer tid. :)

Men nu ska jag iväg på kören och öva lite julsånger igen.. näst sista övningen för min del i kören.. (om jag inte är med på första övningen i vår vill säga). Men nu ska jag gå iväg i regnet!
       ♥ Anna


med risk för att låta ömklig

Då är vi inne i julmånaden me.. Årets mysigaste månad enligt min åsikt!

Såhär mysigt hade jag när jag åt frukost idag..
 

Annars har inte morgonen varit så mycket mer mysig.. Har ont i typ halva kroppen känns det som.. Redan igår hos madde fick jag helt plötsligt ont i höften.. eller rättare sagt så låste den sig typ.. Aj! Och när jag cyklade kände jag att jag hade ont i knät. Sen när jag väl skulle sova gjorde det galet ont i axlarna och nu har jag ont i ryggen me.. Plus att jag haft ont i huvudet från och till sen i lördagsmorse. Och halsen är ju inte heller som den ska va. Och i natt kändes det som att jag skulle få feber me.. Vaddå att ha många tecken på att bli sjuk... Men det ska jag undvika om det går! Har inte tid att bli sjuk! (Fast när har man det?)

Denna veckan ser annars ut såhär:
Måndag: oplanerad, eller ja, antingen statistikplugg eller stan (eller både ock)
Tisdag: Promenad på morgonen, statistikplugg, kören på kvällen
Onsdag: Promenad på morgonen, statistikplugg, förbereda för scoutmötet, scouter på kvällen
Torsdag: Promenad på morgonen, plugg, styrelsemöte på scouterna på kvällen eller träna danspass
Fredag: åker till Åhus, träffa Hanna på kvällen/natten
Lördag: Hjälpa till i församlingshemmet med julfesten för ca 200 pers, Fira mamma me julbord på yllan på kvällen
Söndag: Julmarknad i åhus, antingen hamnar jag i korvgrillningsståndet med seniorerna eller i kyrkans ungas julmarknadsstånd, eller lite både ock + fira mamma lite till på kvällen.

Ja, det var ju veckan det.. Lite smått planerad kan man ju påstå!

Nu ska jag iallafall ta en dusch och hoppas att lite värme kan hjälpa axlarna och ryggen och ta bort huvudvärken. =)
       ♥ Anna


RSS 2.0