jobb trots allt

Fick nyss veta att jag ska jobba imorn ändå.. är över 50 gäster så då måste vi vara två... suck.. Ville ju ha en dag att sova ut nu. Men hoppas jag får det på torsdag istället. Annars blir det himla massa jobb, 11 dar i rad. Det är lite väl när man ska gå upp vid sex varje morgon. Okej, ska väl inte klaga. Pappsen går upp kvart i fem typ varje morgon. Men han har iallafall lite semester snart.. Det kan man inte påstå att jag har. Istället är det jobb som gäller typ hela juli - augusti. Men, men.  Inte så mycket att göra. Bara till att njuta av att man har jobb istället. Sen i höst vet jag ju inte vad jag gör än.. återstår att se.

Avslutar med en favorit från i vår... min o danielles låt!

 
       ♥ Anna


Tisdag

Kom hem från jobbet för inte så länge sen. Var hiskeligt varmt att jobba idag. 17 grader i morse när jag skulle cykla iväg vid sju ger ju bara vittran om att det kommer bli varmt sen. Och det blev det! Men nu är det det dock så att det fina vädret som är på morgonen och förmiddagen försvinner och blir soldis istället lagom till att jag ska sluta, och så även idag. Fast varmt är det fortfarande. =)

Nu blir det lunch, pastasallad, och sen finns det nog lite planer på att åka till EKO i eftermiddag. Får se hur det blir.
       ♥ Anna


solbränd och flygplan

Min nya vana är att sova en stund på eftermiddagen ute i solstolen eller på solsängen och fram tills idag har jag lyckas att sova bara korta tider och alltså undvikit att bränna mig. Men idag blev det lite för länge. Min rygg är röd nu.. Fast kan kanske dels också bero på att ryggen inte fått så mycket färg innan. Har mest blivit framsidan som fått färg, men nu i eftermiddag fick ryggen en dos också.


När vi hade fikat i eftermiddags hamnade pappa och jag kvar i soffan där ute och bara satt och kollade rakt upp i himlen och på alla flygplan som flög över. Vi bor liksom mitt under en flygfålla (sträckan sthlm-sturup-kastrup-söderut) där det är tok mycket trafik vid halv fyra - halv femtiden varje eftermiddag. Så idag satt jag och pappa och kollade på flygplanen och försökte gissa vad varje plan var. Om det var airbus eller boeing, eller det var nog mer jag som gjorde det. :) (är smått skadad efter sista kursen jag läste). Är ju ganska så lätt att se när det är jumbojet och sånt.. men boeing/airbus är lite svårare. Iallafall när man bara ser dem underifrån på sådär 10 000 - 12 000 m höjd.  Dock ganska så kul! Men en sak är säkert, flygplan är riktigt maffiga och stora. :P
       ♥ Anna


grillat

Har nyss ätit grillade hamburgare och grillad korv. Enda gången jag gillar både ock är när det är grillat, och sen hör det till att jag var ganska så hungrig med. Efter att ha gått upp vid sex på morgonen och sen ha intensivt jobb i några timmar så är man ganska så hungrig när man kommer hem. Men nu ska jag inte sitta hä längre utan nu blir det ut i trädgården och lägga mig i solstolen istället. Dagen till ära har jag min nya bikini med. =)
       ♥ Anna


lördag

Blev som jag skrev igår jobb idag.. från halv åtta till halv ett. Sen blev det direkt hem, där familjen och farmor o farfar satt och åt mat. Så ett snabbt klädbyte (de kläderna man har haft och sprungit runt i på jobbet känns mindre fräscha efter att man städat hela disponentvillan) och därefter slog jag mig ner i uterummet tillsammans med de andra och åt grillat. Eftermiddagen och kvällen har sedan spenderats hemma. Varav den mesta tiden ute i solen eller i uterummet! Lite badmintonspelande blev det även med brossan.. Börjar få in de rätta slagen nu med, så det går mot det bättre spelandet med! Fast jäkla vad varmt det var ett tag!
Avslutade kvällen med att visa lite bilder från leeuwarden. Började med att visa farmor och farfar och sen kollade även mamma och pappa. Så hann kolla igenom de mesta bilderna. För mamma och pappa blev det iofs mest repris av bilder de redan sett fast denna gånge med levande kommentarer från mig istället för bildtexter som de fått det senaste halvåret.

Känns för övrigt mycket konstigt att vara hemma och inte festa en lördagskväll.. Är ju inte van vid detta. Fast kan behövas lite klimatisering till det svenska tiderna och speciellt mina sommartider innan jag tar de där lördagskvällarna ute för att sen sova typ fyra timmar innan man ska upp och jobba. Men nästa helg tar jag gärna en runda ut! Så är det nån som ska ut en sväng på Kristianstaddagarna då eller nåt annat så får man gärna säga till mig! :P
       ♥ Anna


fredag

Idag blev det en seg morgon.. gick upp vid nio, sen frukost med mamma och brossan med nyhetsmorgon på tv:n. Där den stora nyheten om Michael Jacksons död gick sig varm. Tror det pratades om i ungefär varannan mening. Okej, kanske inte riktigt men nästan. Men det är verkligen tråkigt, the King of Pop är död så helt klart kan man ägna lite tv-tid åt det.

Resten av förmiddagen satt jag sen och läste korsord och sen gick jag igenom min garderob lite. Hittade lite klänningar som jag glömt bort jag hade och en klänning åkte på, fast blev istället som kjol. :) Är bra när man kan använda en klänning till mer än bara klänning.

Efter att jag sen lagat dagens lunch som blev wokade grönsaker, kyckling och nudlar åkte vi i familjen in till stan och där blev det in i affärer och ut igen och in i nästa osv. Målet var leta bikini till mig och kolla in rean lite. Sen hamnade vi på Kappahl, där jag hittade en kjol som verkligen var en ANNA-kjol! Sen hittade jag även en bikini, som jag såg när jag var där inne igår, fast då fanns den inte i min storlek men nu fanns den. Även mamma hittade lite reakläder och när vi sedan stod i kö till provrummen kom Monica ut helt plöstligt! Visade sig att hon och madde (min härliga syssling) var på stan. Så blev lite släktträff mitt i allt! Alltid lika kul! =) Sen träffade jag på dem igen inne på cubus lite senare efter att både familjerna varit och fikat/ätit glass. Ett bevis på att Kristianstad är litet, stöter man på någon en gång kan man räkna med att man träffar på samma person igen lite senare. =)

Sedan bar det vidare till Maxi för storhandling innan vi kom hem igen och satte igång grillen för att grilla kyckling och till det blev det stekt nypotatis, sallad och vitlöksbröd. Enkelt och gott!

Nu ska jag slå mig ner i soffan för nån timmes slappande, sen blir det till att sova. Hamnade på att jobba imorn då Emilia skulle bli bortrövad ikväll/natt för lite hemligheter på annan ort. Men det gör bara att då får hon ta en av mina lördagar som jag har senare i sommar och behöver få bytt.
       ♥ Anna


music

Brossan sitter just nu och lyssnar på denna låten..
Underbar låt, fast ibland blir man förvånad över brossan musikval, precis innan satt han liksom och lyssnade/sjöng till min kära lilla ponny. Vaddå kontrast!

Var ute och gick med familjen innan ikväll och sen hamnade vi stående utanför på cykelstigen och pratade med grannarna i typ en halvtimme. Trevligt, trevlig och riktigt härligt väder ikväll med! Sommarvärme är så härligt! Både mornarna och kvällarna har sin charm. =)
       ♥ Anna


nyslingad

Halvligger i sängen nu och funderar allvarligt på att sova för en stund. Är såå seg! Men imorn är jag ledig! Jobbade sista dagen på denna omgången nu, så imorn och lördag är jag ledig innan det är på nästa jobbomgång på söndagmorgon som även den är en tre dagars period.
Direkt efter jobbet idag blev det nästintill in till stan för ett besök hos frissan. Där blev det lagt slingor och sen klippning av det slitna. Avslutade sen med att hon gjorde volym i håret. Konstaterade då att mitt hår är ganska tjockt. Tog sådär en tio min för att torka det och sen ytterliggare tio min för att ge volym och göra lockar. Men nu är jag galet nöjd!

Nya slingor och nyklippt

Går att jämföra med en bild från midsommar. Lite olika hårfärger (fast nu är det ännu lite skillnad eftersom att bilderna är tagna i olika miljöer)
       ♥ Anna


soliga onsdag

Idag har det blivit jobbdag 2 för denna sommaren av sådär en 50 st. Var lite smått segt att ta sig upp imorse.. varför kan man inte somna direkt när man lägger sig i sängen för?!?! Nä, istället ska man vrida och vända sig i sådär en halvtimme/en timme först. Ajja, blev iallafall pigg när det var dags att cykla till jobbet. Gillar verkligen den cykelturen man får på morgonen. Är typ helt öde på gatorna fram tills man kommer till trafikljuset. Sen efter det är det lite bilar och lite folk här och där.. men fortfarande himla lugnt! Är en ganska så stor kontrast mot när jag slutar jobba några timmar senare och ska cykla hemåt igen. Då är det bilar och folk överallt!

Idag blev det liksom igår ut i trädgården och sola när jag kom hem. Eller först lite badmintonspelande med brossan. Håller vädret i sig såhär så lär jag nog inte behöva träna så mycket mer under sommaren. En halvtimmes badmintonspelande i högvärme måste ju vara ganska så förbrännande. I alla fall så blir man varm! Fast det är nog mer av värmen än av springande efter bollen. Även fast spingande i sidled blir det en hel del. Brossan är bäst på att skjuta åt alla håll där inte jag står. =)

Nu ska jag snart ut och cykla lite med familjen. På planerna är en runda ner till glassbåten för en glass.. En våffla med två kulor och chokladdopp ska det bli för min del. =) Sen lär jag vara mätt för resten av kvällen. Är ju så att när man köper glass i åhus innebär det att beställer man två kulor får man minst fyra stora! Snålar gör vi inte här, tvärt om!
       ♥ Anna


jobb

Var som sagt nere på jobbet en runda innan ikväll, och den runda blev rätt så lång, rätt in i jobbet blev det. Hade varit lite kaotiskt strax innan jag kom så fick hoppa in och hjälpa till lite med att lägga ut lite lakan på rummen innan jag kunde gå upp och kolla upp schemat och checka köket och sådär. Sen fick jag även på mig att köpa lite yoghurt till morgondagens frukost då lars missat det. Så på vägen hem blev det en runda inom kvantum och köpa 4 liter yoghurt.

Jobbschemat var inte världens bästa om man säger så. Har en helg ledigt under hela säsongen och det är sista helgen i augusti.. Tack för den liksom! Annars är det mest måndagar och tisdagar som jag är ledig.. Så vill man ha besök av mig får det bli söndag eftermiddag till tisdagkväll framförallt. Dock ska jag försöka byta bort iallafall två/tre dagar.. Så att jag iallafall fall kan festa/ åka iväg några gånger i sommar. :)

Nu är det dags att sova. Kl ringer 06:20 imorgon!
       ♥ Anna


shopping i stan

Idag tog jag och carro en runda in till stan, med första stopp biltema för att köpa en instickssak till antennkabeln för att fixa carros bilradio med. Blev rätt och allt med ju. :) Sen blev det som sagt stan. Jag storhandlade skönhetsartiklar: ny hårborste, rakhyvel, hårspray, mascara och ansiktsvatten införskaffades och även panodil och hydrokortison kräm. Köpte även mig min försenade födelsedagspresent från familjen, som blev en ny plånbok. Välbehövligt och blev mycket nöjd med mitt val efter letande i alla möjliga affärer. Sen gick vi mest och kollade in sortimentet och njöt av Kristianstad. Vid tre blev det sen till att vinka av carro vid bilen och som körde vidare till götet och jag tog bussen hem. Är ju tur att hon kommer ner snart igen.. En sommar utan carro är ju hel mysko.

Nu ska jag snart bege mig ner till jobbet för att checka av allt inför imorgon då det blir första jobbdan för året. Blev som sagt inte så många dagar ledigt mellan skolslut och jobbstart som det kanske var tänkt, men pengarna behövs och jobbet tar ju inte upp allt för mycket tid ändå. Ska även skriva ner mitt schema som Anette hade suttit och gjort i lördags. Hoppas att det inte är allt för mycket dagar jag måste byta och fixa med och att jag får några helger lediga!

       ♥ Anna


mygg o knott

En av nackdelarna med att vara hemma i sverige igen är alla dessa mygg och knott, speciellt när man är ute på landet. Började på midsommar med några myggbett på benen, sen igår när vi kom till henke räckte det med att vi anlände och var ute i en tio minuter eller nåt, sen var man galet trött på knotten. Och idag har jag bett överallt, framförallt i ansiktet, öronen, på armarna och i hårbotten. Inget kul nåt av det.. Men får väl se det positiva, knottenbetten kliar inte lika mycket och ger framförallt inte de där svullnaderna som jag ibland får av myggbetten! =)

Nu ska jag ta och sova! Har fortfarande en del sömn att ta igen efter de senaste dagarnas knappa sömn.
       ♥ Anna


3 länder och 10 orter på ett dygn

Tre dagar sen jag skrev här nu, så dags för en uppdatering! Dock väldigt kort sådan. Är så sjukt seg efter helgens alla händelser, så har inte blivit mycket slappt här.. Har inte ens hunnit packa upp än.. Men i sinom tid ska resväskan vara tom. Det nuvarande målet är imorgon kväll!

Iallafall i torsdags åkte jag och oski från leeuwarden vid nio på kvällen. Vid tjugo i tolv var vi sedan på flygplatsen i Amsterdam, och då blev det till att leta upp nånstans att sitta. Hittade två bänkar så där barrikaderade vi oss, med resväskorna emellan som fotstöd! =) Sen blev det lite försök till att sova.. vilket gick sådär men lite sömn fick man, trots städning m.m. som skedde runt om. Vid fem öppnade sedan vår incheckning, så då passade vi på att checka in våra väskor, min vägde 27 kg! Oops, bara 5 kg mer än vad man egentligen får ha utan att betala övervikt. Men slapp betala övervikten ändå! Fick bara en varning om att tänka på det till nästa gång. =) Sedan blev det igenom säkerhetskontrollen, lite småshoppning i taxfreen och därefter vidare till gaten där vi satte oss, passade även på att köpa lite frukost och sen vid tjugo i sju var det till att gå på planet. Sen började resan ännu mer hemåt och kl åtta landade vi på Kastrup! 20 min tidigare än beräknat. Detta gjorde oxå att när vi väl hade fått våra väskor och kommit ut i ankomsthallen så blev det till att vänta på familjen som skulle komma med tåget vid 08:35. Så istället för att de fick vänta på mig så fick jag vänta på dem, fast bara sådär en fem min. =) Sen blev det glädjetårar i massor av att se familjen och när vi väl hade kramats klart blev det tåget över till Sverige och Malmö igen! =)

Därefter fortsatte midsommaraftonens resande ännu mer. Först till Staffanstorp där vi hämtade upp pappas moster och fick lite förmiddagfika/frukost. Sen vidare till Åhus med en tur inom Lund med på grund av vägarbeten på E22:an. Väl i Åhus blev det uppackande, dusch, lunch och packa om. Sen bar det av till Kristianstad för tåg till Hässleholm. En halvtimmes väntande där och sedan vidare med tåg till Alvesta och ytterliggare en halvtimmes väntan och därefter sista tåget till Taberg där midsommar skulle spenderas. Där blev det en halv välkomstkommitté på stationen bestående av Carro, Kerstin och Bibbi! Sjukt kul och härligt att träffa dem igen. Sedan blev det hem till Jimmys hus för ännu mer återträff med massa vänner och dessutom lära känna ytterliggare en hög människor. Blev en mycket rolig och trevlig midommar som verkligen var värt allt resande som det blev. Besökte sammanlagt 3 länder och 10 orter under ett dygn. Till det dessutom extremt lite sömn under 45 timmar, om jag inte slog mitt rekord på antalet timmar att vara uppe så var det väldigt nära i annat fall. =)

Igår eftermiddag blev det sedan tillbaka till skåne igen, fast denna gången med Carro och i en bil! Var sen hemma i några timmar innan det bara iväg igen. Denna gången till Broby/Sandby och Henkes place för att träffa ännu mer vänner! Blev ännu en trevlig kväll, med groggar (dock inte för min del eftersom jag var körandes) och "skönsång" till värsta blandningen av musiken, Nanne Grönwall och Lillasyster direkt efter varandra är ju inte riktigt den vanligaste kombinationen precis. =)

Idag har det spenderats tid med familjen. Blev lite besök i kristianstad med Jysk och Intersport som mål, sedan en cykeltur i åhus i eftermiddags med lite handling på hanöhallen/kvantum, och har konstraterade att det mesta är sig likt! Dock noterar man åhusskånskan och kristianstadsdialekter ännu ytterliggare lite mer nu än vad jag gjort tidigare.
       ♥ Anna


packat och redo

Nu har jag packat, slängt en massa, sålt min cykel, varit i skolan och skrivit ut flygbiljett och fixat med mitt intyg om nederländskan som självklart inte fanns, så nu ska det skickas hem till mig istället. Förvirrat, japp! Stannade även kvar ett tag efteråt och pratade med Anne-Kathrin och Anna. Alltid lika kul och shit vad jag kommer sakna alla i FReC!

Nu är mina fötter trötta efter allt gående, men snart får jag väl bege mig igen. Vi ska ha lite avskedsfika. Så gissar att den blir på stan = ännu mer gående idag!
       ♥ Anna


Sista dagen i Leeuwarden

Imorgon vid denna tiden är jag i Sverige igen. :) När jag pratade med Pappa igår, avslutade han med att då ses vi på kastrup vid 08:40 på frredag då... Känns jätte konstig men ändå skönt!
Idag blir det packande, sälja cykeln till Jolanda, lämna boken till Anna, gå till skolan för att skriva ut lite papper och förhoppningsvis hämta ut mitt bevis för att jag läst nederländska, har glömt det, eller så har där inte varit öppet när jag varit i skolan. Så hoppas att där är någon idag. Sen blir det avskedsfika eller liknande med Milla, Satu, Svetlana och Oscar, och därefter åker jag och oscar härifrån vid nio ser det ut som. Så smått fullspäckad dag.

Därför dags att sätta igång och packa nu!
       ♥ Anna


tentan skriven

Eftersom inte bloggen funkade som den skulle i förmiddags blev mitt inlägg från då inte publicerat förrän nu. Så alltså har jag även varit i skolan och skrivit min sista tenta här. Hoppas att det gick bra.. fast vet aldrig, gissade nog på hälften av alla sant/falskt frågor, men hoppas att några av dem är rätt. Sen gick ekonomiräknadet ganska så bra. Det är lite mer min grej om man säger så. =)

Sen jag kom hem har det mest blivit en början till packande. Tog fram min lilla resväska och har öppnat den sen har jag inte kommit längre. Blev istället sorterande av papper så nu har jag slängt det mesta av alla papper som jag samlat på mig under dessa månaderna! Jisses, vad papper man samlar på sig med! Men nu är det mesta slängt och glömt! Resten tar jag imorgon. Är inte effektiv på att packa förrän jag verkligen kan packa allt ändå! Men väl då går det undan! =)

Nu får det bli lite slappt här istället. sista kvällen på ett tag utan planer. Så bäst att ta vara på den. =)
       ♥ Anna


grattis och drömmar

Skrivet 09:45
Åh, vad irriterande att bloggen har legat nere under morgonen. Just när man verkligen har något som man vill skriva ner så fungerar det inte att komma in på den. Men då är det tur att man kan skriva i ett word-dokument istället. Så att man inte glömmer bort vad det är man hade i tankarna. ;)

Jisses, vilken chock jag fick när jag satt och kollade på hej världen bilderna på Kristianstadsbladet och plötsligt såg Emmah bland alla bilder. Hon och hennes pojkvän har visst fått barn, en söt Leo. Det var verkligen oväntat! Men kul! :) Grattis vännen!

I natt var det mycket drömmande igen… eller drömmer gör man ju alltid, men i natt var det drömmar som jag kom ihåg när jag vaknade. Vilket kanske kan bero på att det var sjukt konstiga drömmar. Drömde att vi missade flygplanet på grund av att vi inte kom iväg från leeuwarden förrän på fredagmorgon ? Och sen var familjen också med. Och ja, en himla röra som vanligt! Läste på kvillerbloggen om just drömmar och om hur Lo brukar rita sina drömmar när hon kommer ihåg dem. En mycket bra idé, om man nu hade varit bra på att rita då. Tankar har jag aldrig kunnat rita ner, måste vara konstruktivt när jag ska rita. Måste iallafall bli en himla rörig bild. Fast det är ju som drömmar också är, röriga!

Nu ska jag sätta igång och plugga. Tenta kl 17:30 och innan dess ska jag hunnit gå igenom allt minst två gånger. Fast det är nog inga problem.
       ♥ Anna


tisdag

Har varit en seg dag idag.. fast det är ju inte så konstigt. Bakis, lite sömn och tentaplugg är inte så bra kombination. Men dagen har varit bra iallafall. =) Har fått en massa bilder från Satu&Milla. Så nu är det ännu mer bilder på min portabla hårddisk. =) Och har ännu mer bilder från dessa 5 månaderna. Var himla kul att sitta och kolla igenom bilderna från i januari o februari. Alla har ändrats i utseendet på något vis, främst håret. Och är lite kontrast att se alla klädda i vinterkläder gentemot sommarkläder som vi har nu. Men kul att kolla igenom dem var det iallafall.

Blev även en cykeltur ner till postkontoret för att skicka mitt paket och sen vidare till skolan för att lämna lite papper till Dennis i airlinegruppen. Han och Roland hade kommit på att det är lite svårt att skriva om keyfigures om man inte har kvartalsrapporterna. Smart tänkt! Så fick bli ett besök på skolan av både mig och Oscar för att lämna de rapporterna som vi hade.

Imorgon blir det plugga på förmiddagen och sen till skolan för att plugga tillsammans med ossie på eftermiddagen innan vår tenta börjar 17:30. Vi har fortfarande problem med att förstå hur tiden ska räcka till. 2,5 timme för att läsa igenom, räkna och svara på 80 frågor är sjukt lite! Fast så är vi ju fortfarande vana vid att ha minst 4 timmar till förfogande på tentorna i Sverige. Så det ska säkert gå denna gången med. Hade samma oro förra gången och då gick det ju utan problem. Fast var mindre antal frågor då, men istället öppna frågor. Well, well, det är ett problem för imorgon det. :)
       ♥ Anna


uttjatad låt


En sak som jag inte ser framemot med att åka hem, är den här låten som är sagd att blir årets sommarplåga i Sverige. Tror ärligt talat inte att jag är så trött på nån annan låt som jag är på den. Finns nog ingen mer uttajad låt här, har spelats från första utekvällen här och är med i hur många reklamer på tv:n som helst och så har den precis kommit till Sverige. Vaddå att Sverige är efter för en gångs skull.
       ♥ Anna


ett sista besök på Fire

Igårkväll, eller inatt är snarare rätt uttryck, så blev det Fire. Mötte upp Milla, Satu och några i deras modulegrupp utanför Fire vid tolv och sen blev det ett sista Fire som var riktigt kul. Väl hemma vid kvart i fem, typ, blev det en dusch av håret för att få bort all rökdoft och sen sova. Idag är man smått seg och hade gärna bara slappat, men måste sätta igång och plugga nu. Så back to the books!

       ♥ Anna


nackdelar med sant/falsk tentor

Sitter just nu med ett glas vin och pluggar lite på hand-outs. Himla bra kombination.. eller hur?!
Däremot försvinner motivation till att plugga på det teoretiska mer och mer. Konstaterar bara om och om igen att Sant/Falskt tentor är verkligen det sämsta sättet att försöka få oss studenter att överhuvudtaget försöka lära sig vad tentan är på. Eftersom det går att klara tentan bara genom att kryssa för alla ja, så behöver man på sätt och vis inte plugga alls.. Alltså helt onödig tenta. Speciellt när man redan haft 3 cases som behandlat det som kommer på tentan. Genom att bara ha klarat dem så bör man ju vara godkänd på kursen. Nä, kasst e va det är att ha Sant/Falsk tentor. Ska man läsa sig nåt för att lära sig och ha nytta av i livet så ska det faktiskt vara öppna frågor där man ska diskutera och analysera. Alltså som det oftast är på svenska tentor. Det är först då man visar om man har fått förståelse för hur det fungerar. Sant/falskt frågor ger ju ingen förståelse alls. Alltså fullkomligt onödigt att ha! Därav min mindre motivation till att plugga på det teoretiska.  Men plugga ska jag göra ändå. Får väl satsa på att få alla rätt istället.. Inte för att det lär hända, men då har man en anledning till att plugga. Är ju liksom först då man måste plugga för att klara målet. I detta fallet iallafall! =)

       ♥ Anna


gamla inlägg vs nya

Satt nyss och läste igenom lite gamla blogg inlägg, närmare bestämt inläggen som skrevs för ett år sen.
Lite skillnad på innehåll då och nu. Då handlade mina inlägg om kärleksbekymmer, jobb och tröttheten på regnet. Idag är det istället om framförallt tentaplugg och hemresa. Snacka om skillnad!
Fast så mycket tentaplugg har det ju inte blivit här idag och lär nog inte bli mer heller.. kanske nåt litet. Men känner att motivationen för att sätta mig och plugga finns inte just nu. Så att tvinga sig själv då är ganska så onödigt. Tar pluggandet imorgon. Har istället precis satt in min kyckling i ugnen och ska ta och koka lite pasta nu.. Sen blir det nog pasta sallad och kyckling.. Får som sagt bli lite vad som finns hemma och just nu, är det framförallt kyckling och pasta som finns. Mitt mål ju just nu är att tömma frysen, kylen och skåpet och jag är allt på god väg! =)
       ♥ Anna


inspektion och paketet redo för att skickas

Åh, vad dålig jag är på att plugga idag.. Hittar allt annat att göra förutom att plugga.. Men som sagt ingen panik ändå... än så länge iaf!

Fick plösligt besök i eftermiddags av vår housing officer, catrien. Hon skulle egentligen komma imorgonbitti för att inspektera rummet. men tog det idag sitället! Tack för det! Sovmorgon imorgon me! Skönt!
Iallafall så gick inspektionen bra, hon hade inget att anmärka på. Tur det! Vi fick dessutom beröm för att vi alltid har det så välstädat och rent... hmm.. stämmer inte riktigt, men det städades ju faktiskt här igår. Så idag är här faktiskt välstädat. =)

Har någon timme i eftermiddag ägnat åt att förbereda paketet som jag ska skicka hem. Vilket jag tar imorgon. Känner inte för att cykla till posten nu, här är alldeles för kvavvärme (lite åskvärmeaktigt) för att man ska frivilligt ge sig ut och cykla med ett tungt paket. Men imorgon så ska det iväg! Nu är det liksom så färdigt det kan bli.. =) Och så fullt det kan bli med. Så hoppas nu att jag inte får övervikt på flyget. Det skulle vara lite irriterande.


Men nu ska jag sätta mig och plugga lite, sen kan det nog tänkas att det blir utgång ikväll, en sista utgång med ett sista fire skulle ju inte vara fel. Nån mer som ska ut? =)
       ♥ Anna


sista veckan och sista dagarna

Så är man inne i verkligen sista veckan. Det märks inte så mycket än, förutom att frysen, skåpen och kylen börjar tömmas. Dock måste jag iväg och handla idag, annars har jag ingen frukost de närmaste dagarna, Så lite yoggie och lite ost är vad som ska köpas. Eller jo märks på ett sätt till. Har börjat tvätta me. Ska försöka ha så mycket som möjligt tvättat innan jag åker hem, så att man dels inte behöver packa ner massa skitiga plagg och dels inte behöver tvätta det första man gör när man kommer hem. Så en tvätt om dagen (typ) är det som gäller just nu. =)

Men nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen sätta igång med pluggandet. Appråpå pluggandet så är jag lite förvånad över mig själv att jag inte har nån panik eller ångest alls inför tentan. Måste bero på att det är en True/False tenta med 60 st sådana frågor och sen 20 räknefrågor. Tänker nämligen köra med taktiken att om jag inte är säker på svaret så ska jag sätta sant. Då är det 50% chans att jag har rätt i vilket fall. Och det är fler rätta sant-svar på tenta än falska, så därmed bör den taktiken vara ganska så bra. =P
       ♥ Anna


tatueringstankar

Har några gånger om idag tagit lite små pauser i mitt pluggande. Och det behövs verkligen för att sitta och räkna siffror under för lång tid gör att det bara snurrar i huvudet efter ett tag. Sist jag tog min paus, som jag fortfarande har så satte jag mig och började rita lite G-klavar, och så kom jag på att jag skulle försöka mig på att rita ihop den där tatueringen som jag ska göra nån gång. (Ska bara ha lite pengar till den först).
 
Det ska vara en blandning av den här (en G-klav som jag ritade på vaden för några somrar sen) och ett taizékors. Alltså två saker som är av stor betydelse för mig. Utan musik är livet helt galet och speciellt utan att få sjunga, och Taizé är verkligen en plats som är viktig för mig. Så att göra en tatuering av de två symbolerna är något jag alltid har velat!


Och såhär blev den

Sen kommer den säkert ändras några gånger till innan den kommer hamna på mitt ben. Men något liknande såhär är det tänkt iallafall. =)


Nu ska jag forsätta räkna lite ekonomi. Har gjort tre delar övningar och har tre delar kvar. Sen lär jag dock inte göra alla de sista, förstår inte riktigt lärarens uträkningar där liksom. Så då kan jag lika gärna skippa dem istället. För att försöka lära mig nåt som jag inte får grepp om är lite väl avancerat!
       ♥ Anna


pluggsöndag

Höll nästan på att skriva: Sista söndagen här, som rubrik. Men så kom jag på att det är ju fullkomligt onödigt, då måste jag ju nästan skriva, sista måndagen, sista tisdagen, sista onsdagen osv. i resten av veckan me. Så dissade den tanken. :)
Idag blir det som sagt plugg. Vädret är dock inte fullt lika fint idag som igår. Molningt, eller sol-dis är det förresten. Så inte riktigt lockande att sätta sig ute. Därför blir det idag plugg inne istället. Men först ska jag ta och städa av mitt rum lite lätt, ska ju storstädas på torsdag men är hår och damm på golvet lite överallt, så vill bli av med det nu. Damm och sova är inte riktigt så bra kombination för mig. Eller ja inte bara när man ska sova faktiskt. Damm och jag är ju inte så bra kombination. Hostan och snuva är liksom ett faktum då. Så bort med det för ett tag iallafall! :=)

Så först städning, sen en dusch och därefter plugg! Härlig söndags planering eller hur?!  Men tänker som så att detta är sista söndagen på länge som jag sitter och pluggar. Nästa gång blir väl i augusti när det är dags att börja plugga till min statistiktenta.
       ♥ Anna


ang. mat och sällskap

Nyss när jag satt och åt middag (som bestod av gårdagens kycklingwok och vitkålssallad) kom jag på att detta är ju sista lördagsmiddagen på ett tag som jag äter själv! Åh, vad skönt det ska bli att både slippa laga mat till bara sig själv och att ha någon att prata med under tiden man äter! Numera är det oftast tv:n och nån sovandes i soffan som är mitt sällskap! Japp, för av någon anledning är det nästan alltid så att Milla eller Satu eller båda två ligger i soffan och sover när jag lagar mat och ska äta. Så ska bli kul att äntligen få lite sällskap igen när man ska äta. Och dessutom blir det storsällskap vid en av mina första måltider i Sverige efter som jag kommer hem på midsommar. Så passande! =)

Dock är det ju inte alltid under dessa månaderna jag har ätit själv. Vi har ju både grillat tillsammans, haft påskmiddag och varit ute och ätit några gånger. =)

En bild från när vi var på pannkaksskeppet och åt ja, just det pannkakor!
       ♥ Anna


planer, planer, planer

Det blev pluggande här utanför, de slutade slipa på fasaden lagom tills att jag började plugga. Så var ju himla bra!

Har nu suttit och gjort en liten planering för den närmaste veckan.. Är ju lite som ska samordnas; pluggande, ivägskickande av paket, sortering och packande, plus lite jobbansökande med.

Så därför ser den närmaste tiden såhär:
Idag: Plugga på det teoretiska, skriva personligt brev till jobb ansökan (ett kreativt dessutom)
Imorgon: Plugga på det ekonomiska räknandet, få iväg jobbansökan om jag inte får iväg den idag
Måndag: Plugg på det teoretiska, skicka hem andra och sista paketet
Tisdag: Plugga på det ekonomiska och lite teoretiskt, får inspektion av rummet vid 08:30
Onsdag: Plugga på det som känns behöver repeteras, skriva tenta 17:30-20:00, börja sortera och packa
Torsdag: Packa, städa, sälja cykeln till jolanda och lämna nycklarna, åka från Leeuwarden till Amsterdam vid nio på kvällen
Fredag: Spendera natten på Schiphol, tar flyget 06:55, landar i köpenhamn 08:20 där familjen ska möta upp på flygplatsen. Sen blir det mot Malmö, hämta upp pappas moster i Staffanstorp, åka till Åhus, för att duscha, äta och packa upp det nödvändiga, sen vidare till Krstd för tåg mot Hässleholm, och därefter vidare mot Taberg.

Snacka om kontrast vecka. Först bara plugg och sen tok mycket resande med under ett dygn!
       ♥ Anna


pluggdag

Idag är det tänkt att jag ska plugga till tentan. Fast ska jag göra det får jag nog ta och flytta mig till någon annan plats. Här är det nämligen inte så optimal pluggmiljö. De holländska grannarna som vi har håller på att slipa träpanelen på huset - låter hiskeligt mycket. Och ute i vårt vardagsrum/kök sitter satu och milla och kollar på tv på ganska så hög volym.. Så därför funderar jag på att ta mig iväg och försöka sätta mig nån annanstans. I en park kanske, vädret är ju iallafall fint idag och ser inte ut som att det ska börja regna.  Notera att det inte ser ut som att det ska börja regna, alltså kan det mycket väl bli så ändå. Vädret här är ju inte att lite på. Men just nu är det uppehåll, så därför får det nog bli iväg en runda nu. Frågan är bara vart jag ska ta mig. Till närmsta park/gräsäng eller till en av parkerna närmare centrum? :S

Ajja, ska iallafall ta och göra mig lite i ordnng nu och sen får jag se vart det bär av. =)
       ♥ Anna


mode-loggor

Gjorde nyss ett modeloggs test på expressen och resultatet blev detta:


Yeey! Känns bra att man har koll på mode loggorna. =)
       ♥ Anna


en vecka och mat

En vecka kvar. Känns fortfarande ganska så ofattbart. Lär nog inte inse det förrän jag lämnar nycklarna och sätter mig på tåget.. eller nåt sånt.

Blev sen middag här idag för min del, fast det kan nog bero på att jag åt sen lunch. Åt lunch när jag kom hem vid skolan, alltså vid halv tre- tre och då blir ju resten av dagens tider lite konstiga därefter. Fast varför ska man äta på bestämda tider? Egentligen är det ju rätt så logsiskt att äta middag sent när man som jag inte går ich lägger sig förrän vid tolv, ett om nätterna. Är ju sjukt ologiskt om man ska äta middag vid fem, sex då ju.

Nu blir det till att skriva lite på ett personligt brev som helst ska iväg senast imorgon. Så bäst att skriva klart det nu!
       ♥ Anna


studentdag

Skrevs idag kl 15:45, men blev av någn anledning inte publicerat...

Idag är det studenten hemma i Kristianstad, 90-orna springer ut! ( bl.a. brossans gamla dagis- och fritidskompisar) Fast vad jag förstått så är det inte nåt vidare väder där idag. Regn är inte riktigt det man önskar sig på sin student. 3 timmars champagnefrukost i tivoliparken i regnväder, är ju inte så optimalt. Fast det är som vi fick göra på skattjakten. Hålla sig under paraplyer och se till att hitta tak lite då och då. :) Det värsta är nog dock att springa ut i regn, lätt att hitta sin familj och släktingar under alla paraplyer.. Nja, inte riktigt, så jag hoppas att det är uppehåll hemma nu. :) Och just nu i denna stund sitter alla 3:or i söderports aula och lyssnar på tal från rektorn, och sen är det kl 16:00 dags för första klassen att springa ut! Kan fortfarande minnas känslan man hade när man satt där.. =)

Här är det däremot inte någon student, däremot har jag haft min sista dag i skolan idag. Sen är det bara tenta kvar. Skönt att vara nästan helt klar. Men är fortfarande en del att fixa med.
       ♥ Anna


favorit

En av mina absoluta låtar kom upp i mediaplayern.. så bjuder på den här me. Den säger ganska mycket om var jag är i tankar just nu. Fast ändå inte :)


Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Drömmarna vi har känns som bleka höstar
Där har sommaren redan regnat bort
Det spelar ingen roll hur vi gråter våra tårar
Svaren är en viskning i en värld långt bort

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Att vilja men inte känna är nog så svårt
Att se men inte höra
Du vände dig bort
Du sa: Inget här är givet, för sådant är livet
I mina ord finns ingen önskan eller någon lust och längtan

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen
       ♥ Anna


roliga ord i jobbannonser

Gick ganska så smärtfritt att skriva min del, tog max en timme. Därför sitter jag nu och väntar att de andra ska svara på mailet så att vi kan dela upp nästa steg. Under tiden har jag suttit och letat jobb. Sökte på ekonom på platsbankens nya söksida och det var smått roliga resultat som kom upp där. Både skolassistenter och verksamhetschef för hemtjänsten visade sig kräva ekonomiutbildning. Är dessutom ganska så kul när man sitter och läsa igenom, arbetsbeskrivningarna och kraven på vem de söker. Både orden hungrig, siffersinne och pedantiskt sinne finns med på önskemålen om hur man ska vara. =P Och att det personliga brevet ska vara kreativt! Hur fanken skriver man ett kreativt brev??

Hittade iallafall några jobb som jag nog ska ta och söka på. Så blir till att skriva lite personliga brev nu i dagarna, kombinerat med tentaplugg.. Yeey!!
       ♥ Anna


om tre timmar

Idag är väl kanske inte en av årets bästa dagar. Kom hem vid kvart över tre och gick och la mig vid halv fyra i natt och skulle upp halv tio. Vaknade ju såklart med huvudvärk. Men efter en dusch var den borta, för ett tag iallafall. Sen blev det till skolan för att möta gruppen vid elva. Satt ihop våra delar vi gjort hittills och skrev lite på andra olika delar. Sen delade vi upp allt igen för att göra steg 3. Så den har jag deadline på kl 18:00 ikväll. Därefter ska vi dela upp nästa steg och sen fortsätta skriva var för sig. Därav ingen bra dag. Jag hatar att ha press på mig att skriva om en viss sak på några timmar, för att sen fortsätta med en annan. Dessutom har jag fått tillbaka min huvudvärk, har sjukt jobbig hosta och är inne i en PMS-period, som till råga på allt är en värre av dem. Det gör att jag har extra lätt för att bli irriterad, speciellt mot killar av någon anledning. Så oskar har nog råkat ut för min irritation några gånger denna veckan. :S

Nä, men om jag inte ska få ett sammanbrott snart så är det nog bäst att sätta igång med att skriva på steg 3. Tre timmar tills den ska vara klar, så blir nog på med den ultimata pluggmusiken. Taizé musik och lite favoriter i lugna versioner!
       ♥ Anna


10 Juni

Idag är det ett datum på året som jag nog alltid kommer att komma ihåg. Det står på mitt körkort, det står på alla studentsaker!
  • 10 Juni 2004 kl 15:15 - 15:45 tog jag mitt körkort
  • 10 juni 2005 ca kl 16:15 sprang vi i SP2A som nästsista klassen ut från söderports aula, skrikandes, jublandes och överlyckliga för att äntligen ta studenten!
Alltså en viktig dag i mitt liv!
Och om allt stämmer i mina beräkningar så kommer brossan ta sin student den 10 juni 2011. Smått komiskt isåfall. =)


       ♥ Anna


2 brudar med 110% humor


Imorgon bitti åker brudarna härifrån. Ja, alltså Frida och Lo börjar sin hemresa mot Sverige igen! Är lite tråkigt att de åker över en vecka innan oss andra. Men samtidigt så är det kul att veta att de första av oss åker mot sverige igen. Innebär ju att det inte är så länge kvar för oss som är kvar här heller. =)

Kommer sakna dessa båda tjejer. De har helt klart gjort vistelsen här lite roligare, humor är något som det finns gott om hos dessa brudar. Men också mycket insiktsfullhet!
See you back in Sweden girls!!

       ♥ Anna


bakis

Jisses vilket tungt huvud jag har idag.. baksmällan är ett faktum. Men efter en halv flaska vin och fyra öl så är det ju bara att räkna med.
Hmm, detta festandet är inget bra.. hinner ju knappt återhämta sig från förra festen innan det är fest igen. Fast det är bara kul. Känner på mig att när jag väl är tillbaks hemma i Sverige igen så lär det inte bli så mycket festande, iallafall inte under sommaren. Är faktiskt ganska så skönt att veta det. Kan nog behöva minska alkoholkonsumtionen för ett tag. =)

Gårdagskvällen var rolig och trevlig, som vanligt! Förfest hos frida och lollo och sedan vidare till goodbye leeuwarden partyt på cafe zelle och därefter till Fire. Blev dock lite avsked av några och det är aldrig kul.  Känns dessutom helmysko att Frida och Lollo åker hem imorgon :( Kommer sakna dem här ju!! Men där säger vi bara vi ses till varandra istället! =)


Nä, nu ska jag nog kolla på en film och därefter blir det lite plugg.




Exchange våren 2009! Det är vi de! =)
       ♥ Anna


matprat

Som att jag kunde sätta igång med nästa plugg del.. Nä, blev lite lunch istället. Två grova rågmackor (eller som scouter som har varit på dansk läger kallar det, räserbröd!) och två knäckisar. Med lite skinka och ost på. Ska bli så skönt att få lite andra luncher när man väl kommer hem igen.
Har kommit på att de nästkommande handlingarna för min del kommer bli ganska så fattiga. Alltså inte pengamässigt men varumässigt. Ska ju försöka tömma frysen/kylen och skåpet på min mat, så då är det dumt att köpa hem massa mat igen! En sak är till exempel te, mitt favorit te är slut, men köpa hem nytt är ju inte lönt när jag har lite andra sorter kvar, även fast vissa inte är så goda så måste jag ju göra slut på dem. Sen igår tog mitt socker slut. Men har bestämt mig även där att jag inte ska köpa hem mer. Ett kilo socker för en och en halv vecka är ju överskattat. Då får jag isåfall ta och baka nåt bara för att göra slut på det. Och det har jag inte tid med. Så får köra på nederländsk honung i teet istället, har ju nämligen en del honung kvar sen jag var tokförkyld och hes för några månader sen.

Fick förresten höra av mamma att min lista på mat som jag skrev för sådär två veckor sen, är numera utskriven och sitter på kylskåpet hemma. Så jag lär verkligen få all mat som jag vill ha när jag väl är hemma igen. =) Dessutom fick jag veta att resten av familjen åker iväg på semester v. 29. Så det innebär att då har jag ett hus för mig själv, blir lite skillnad jämfört med att haft ett rum på sådär 14 kvadrat för mig själv under fem månader. Att det dessutom är under beachhandbollsveckan gör ju att jag med stor sannolikhet jobbar större delen av veckan = frukostbuffé typ varje dag! =)

Nä, dags att sätta igång och plugga nu igen kanske. :)
       ♥ Anna


plugg

Idag är det en dag bestående av plugg. Har precis kollat igenom kvartalsrapporterna för 5:e och 6:e kvartalet i Airline caset och gjort dem ännu mer rätta. Fixade bland annat så att resultaten i balansräkningarna går jämt ut. Är  ju en fördel! Så nu kan vi göra årsrapporten med. =) Men det blir imorgon tror jag. Nu är det dags att övergå till The News Corporation caset istället. Vilket är så mycket tråkigare. Men måste bli gjort även det! Ska analysera Rupert Murdochs (ägaren, VD:n) roll och function, vilket som sagt inte kanske är det roligaste.. Men, men måste göras i vilket fall.
       ♥ Anna


ett axplock av festbilder

Har suttit och kollat igenom en massa bilder nu, och måste bara lägga upp lite bilder som visar att jag kan verkligen inte vara normal på vissa foton ibland.

Njut av de finfina bilderna!  =) (Alla är från pubcrawl i Amsterdam)




Var bara tvungen att göra ett kollage av min nog mest typiska festmin.. vet inte hur många bilder det finns där jag ser ut såhär!  :S
       ♥ Anna


EU-val

Åh just det. Idag är det EU-valets dag! Som jag självklart om jag hade varit i hemma hade sett till att gå och rösta på. Att rösta när man kan är ett självklart val för mig. Röstar man inte så har man inget att säga och kommentera sedan heller. Det är min åsikt iallafall!
Dock har jag inte röstat. Har ju självklart glömt bort att försöka fixa med poströsting eller rättare sagt kom på det för sent! Så blir inte någon röstning för min del. Lite dåligt faktiskt. Men går ju inte att göra nåt åt nu iallafall. Så jag bara hoppas att de som blir valda är sådana som jag håller på och som står för mina åsikter, sen ska jag se till att rösta i nästa val istället!! =)

Men ni som kan, se till att rösta!
       ♥ Anna


Näst sista söndagen

Har nyss kommit hem efter att jag varit hos Tündi och bytt lite bilder. Hon bor i ett typiskt "nederländskt" hus och det är så mysigt! =) En sak är säker hade jag varit här för längre än ett halvår så hade jag oxå försökt bo så. Blir ju mycket mer hemtrevligt att bo så och är lite mer likt som jag bodde mitt första år i Kalmar.

Igårkväll blev det som sagt lite party med de flesta av oss utbytesstudenter från stenden + FReC, var även benämnt som tündis och alexias goodbye-party. Var riktigt kul att festa med alla igen. Händer ju inte så ofta att nästan alla utbytesstudenter och FReC-folk både förfestar och sen fortsätter ut tillsammans. Så är extra kul när det väl händer! =) Efter förfesten hos Halina bar det vid halv två-två ner mot stan och Gloppe. Där blev det dansandes och drickandes tills det nästan stängde vid fem. Var en ganska så stor chock att komma ut från Gloppe och upptäcka att det var ljust ute! Haha! Solen hade visst gått upp under de tre timmarna inne på Gloppe! Kan säga att jag var väldigt glad just då att man har mörk rullgardin! Hade varit smått svårt att somna i annat fall! =)

Idag blir det plugg, eller iallafall försök till plugg. Måste försöka skriva lite på min del av case-rapporten. Teorin är så gott som klar, så är bara själva case-biten som ska in oxå. Vilken är den värsta biten. :S


En av alla bilder jag fick av tündi, är från ISN-live 2 och kvällen då jag firades. (E min och oscars tutor (lärare) som står bakom! :P)
       ♥ Anna


=)

Nu är jag positiv och motiverad igen!
Hade ju först lite egoboostning med shopping, där det blev tre toppar, eller rättare sagt en topp, ett linne och en tunika. =) Och något av det ska bäras ikväll. För ikväll blir det fest med halina och tündi som jag inte sett på jätte länge känns det som. Blir ju självklart även fler, fast vet inte riktigt vilka än.

Sen hade jag ett långt samtal med familjen, först pappa, sen mamma och sist brossan. Så nu känns allt mycket lättare igen. Och en del av resproblemet på midsommar är löst. Iallafall hur jag tar mig till krstd. Vad ju som jag tänkt att familjen ändå ska iväg vid halv två, så är ju passande att köra mig då med. =) Fast bokar tågbiljett gör jag inte förrän i sista minuten. Vet ju aldrig om det blir förseningar och sånt nämligen. Är ju ändå en del resor som ska klaffa på midsommar liksom.


Avslutar med ännu ett grattis till Sverige! Och så en bild från nationaldagen för två år sen. (ser ni mig med flaggan?) 
       ♥ Anna


Sveriges nationaldag!!

Hipp Hurra till Sverige för idag är det Sveriges och svenska flaggans dag! :-)

Och vad gör jag då, jo sitter här och är tokskör. Hemlängtan börjar verkligen krypa på nu. I natt drömde jag om att jag packade ihop allt och slängde det som jag inte skulle ha med mig hem. Så då kan man verkligen säga att jag vill hem nu.. Men nä, först är det två helger och ett prov samt två inlämningar kvar! Får väl helt enkelt gräva ner mig i plugg den sista tiden så att jag inte tänker på hemresan så mycket. För hade jag kunnat hade jag åkt hem idag! Ja, så känns det just nu. Saknar familjen, vännerna och Sverige mer än nåt annat nu och är trött på att vara här. 

Men, nu ska jag istället för att deppa ihop ge mig ut! Ska bara göra mig i ordning först, sen blir det stan och försöka hitta nåt i shoppingväg och sen kan det nog bli att jag sätter mig i en park nånstans. Behöver lite miljöskifte just nu.
       ♥ Anna


smått depp...

Usch, vad tråkigt detta börjar bli.. ja, alltså att  typ aldrig ha några planer för helgen. Ska därför bli skönt att få komma hem snart och få lite struktur på veckorna igen. Här är det verkligen inte mycket struktur. Skola ena dagen, fest på kvällen, sen skola igen, en seg dag, skola och kanske fest och sen helg med typ knappt några planer. Och sen går det så. Usch, är verkligen inte likt mig att ha det så. Iallafall inte på helgerna. Mina helger på våren brukar ju i vanliga fall vara överplanerade och man kan snarare vara glad om man har nån helg ledig då och då. Så detta är verkligen helt tvärtom.

Mina roomisar är borta ikväll igen vart vet jag inte, och vad de andra folket här gör vet jag inte heller.. fast är ju samtidigt skönt att ha det lite lugnt. Speciellt eftersom min magkatarr har sitt egna liv igen. Dock är den mycket bättre idag än igår, men mjölkproduktskänsligheten är värre igen.

Men ska sluta klaga nu.. =)
Hade ett litet samtal med carro innan ikväll och hon har konstaterat att det har nästan blivit en hel "operation" (som hon kallade det) för att få mig till taberg på midsommar! Är hur många som helt som engagerat sig i mitt problem att ta mig dit. =) Sånt är faktiskt väldigt glädjande just nu. Behöver lite motivering och positivitet för tillfället. Den där längtan efter att få komma till Sverige och träffa familj och vänner är väldigt stor just nu! Så att höra en sådan sak är bara kul! =)
       ♥ Anna


koninlijke här och var

En sak jag har noterat under min tid här är att många företag har koninlijke (kungliga) med i sitt namn. Har nog aldrg varit med om att ett land haft så många varumärken/namn som på något sätt har kunliga i sig. Men här finns det kakor, badrumsinredning, flygbolag, möbelaffärer och mycket annat som har koninlijke med i sitt företagsnamn. Ja, vad kan man säga. De är sitt kungarike troget eller hur?!
       ♥ Anna


Fredag, 13 dar kvar

Har nyss ätit dagens lunch. Blev äggmackor idag.. och då är det verkligen äggmackor. Är mer ägg på brödet än vad det är bröd om man säger så. :P Åh, idag är det 13 dagar till jag kommer hem. Ska bli så skönt. Längtar just nu efter hederligt svenskt bröd! Typ lingonbröd, pågenlimpan, valjegrova och såklart mellby grova. Det med en lagrad prästost bit på. Så gott!! Ja, som sagt bröden här är inte så goda precis.. Mest luft i dem typ!

Appråpå snart hemresa så hade vi näst sista seminariet idag, var dock smått segt och tror inte jag lärde mig så mycket. Fast på hur många seminarier har jag gjort det?! Var uppe hos Giso och fick påskrift på mitt learning agreement. Så nu ska jag bara gå till international office och få det skickat till Karin på BBS med, eftersom det är gjort lite ändringar så behövs en ny påskrift av henne. Men det får bli samtidigt som jag ska gå och få mitt certificate of attending påskrivet av dem. Är ett himla pappersarbete när man är utbytesstudent det är en sak som är säker.

Men nä, lite plugg nu tror jag allt det får bli. Har ju lite att skriva till caset.
       ♥ Anna


Jäkla magkatarr..

Är åter igen inne i magkatarrs-period. Eller början på en så jag hoppas att det inte blir en period utan bara är tillfälligt. Varför ska magkatarr vara en sån sak som aldrig försvinner? Bara för att jag idag har missat att äta på rätta tider så kom den direkt när jag skulle ställa mig och laga mat. Så har nu tokont i magen, illamående, noll energi och noll matlust. Absolut min favorit situation.. INTE! Har ju f*n inte känt av magkatarren nåt nämnvärt under detta året. Så varför ska det komma nu? Dock vet jag ju att det bero på att just nu är det väldigt mycket ansökanstankar i huvudet och osäkert om hösten, så det påverkar ju såklart min magkatarr direkt. Och när det då blir fel i mattiderna me så är magkatarren ett faktum! Damn it! :-(

Därför ska jag nu sätta igång nåt kul att titta på på datorn och sen lägga mig tillrätta i sängen, i den där fosterställningen som är den enda som hjälper mot det magonda. Och såklart se till att ha en vattenflaska med kallt vatten i närheten. Vilket typ är det enda som hjälper mot att ta bort illamåendet och tillföra energi så att jag återfår lite matlust igen.
       ♥ Anna


om två veckor!!

Shit var tiden går snabbt nu, (som alltid iofs). Nu är det bara två veckor och några timmar tills jag och oscar börjar vår hemresa. Är ju helt galet! Och det i sin tur innebär att till nästa vecka ska jag ha skrivit min första traineeansökan. Plus ha klart årsrapporten och helst ha börjat tentaplugga med. Det sista känns inte så motiverande. Skoltröttheten börjar komma nu. För första gången på många år känner jag inte alls för att plugga längre. Vill bara ha detta över nu typ, men nä, är ju två veckor till kvar att kämpa på här och sen har jag en tenta den 22:a augusti med. Sen om jag har tur blir det inte mer plugg på ett tag efter det!  Fast det är vad jag säger nu. Vet aldrig vad jag säger om en månad eller nåt.. =)


Ajja, ska iallafall sätta mig och skriva lite på ännu ett personligt brev nu. Har ju några stycken att skriva och började på ett igår, men vill ju inte skicka ett och samma till alla företag. Det är ju inte så smart.
       ♥ Anna


1 år sedan examen

Idag är det ett år sedan jag tog examen (på datumen, på dagen var det ett år sedan igår). Och vad har jag gjort sedan dess? Jo, pluggat fast inte ens så att jag kan ta ytterliggare en examen. Inte än iallafall. Vilket det hade blivit om jag istället för att åka som utbytesstudent hade läst magister. Då hade jag tagit magisterexamen idag (eller igår).  Men är ganska så nöjd med mitt val ändå! En utbytestermin är ju faktiskt helt okej det med. Speciellt när man ser till jobbsökandet. Vad slår mest då liksom, att ha pluggat utomlands eller ha magister. Det är utomlands faktiskt! Så enligt det har jag gjort ett bra val. Sen kan jag ju fortfarande läsa magister och lär nog bli det om jag inte får jobb till hösten. :)

Men tänkte främst med detta inlägg säga grattis till alla som tar examen nu idag eller imorn med för den delen! Grattis Rebecca, Joan, Elin och alla andra!
       ♥ Anna


come give me love

Kom in på att börja lyssna på lite ted gärdestads låtar idag. De är alltid lika bra. Och mina två favoriter får ni här! =)


       ♥ Anna


börjar gå mot sitt slut

Har haft min sista CBL-lektion idag. Skönt att ha dem över. Avslutade dessutom lektionen med att oscar tog foto av hela gruppen. Det är nog utbytesstudenter som får för sig att göra det. =)  Till min sista CBL lektion blev jag ju självklart dessutom sen, men för en gångs skull så berodde det inte på att jag var sen hemifrån. Istället hade jag oturen att lyckas komma lagom till det blev en broöppning. Så fick stå där och vänta i några minuter, vilket gjorde att jag blev sen till skolan. Sen på vägen hem fick jag oturen igen att det blev broöppning precis när jag kom fram till den igen, och då regnade det istället. Men, men går ju inte att göra så mycket åt dem. Är ju bara att ta och vänta istället.

Idag är som sagt vårt fina väder borta, eller sol har vi då och då, men värmen är ju smått förändrad. Fast skulle ju vara konstigt om det var varmt och bra väder här längre än en vecka i sträck. Det är ju emot nederländernas rykte. =P
       ♥ Anna


ikea kassar e bra!

Har precis kommit hem efter att jag cyklat och äntligen skickat iväg paket ett hem. Löste mitt forslingsproblem av 20-kilos paketet genom att lägga det i en blå IKEA-kasse och sedan cykla med det på styret. Så nu har jag kommit på ännu en funktion med IKEA-kassar, använder de sedan tidigare som tvättpåsar men nu har jag då även kommit fram till att de funkar bra för att forsla ett stort paket på en cykel utan pakethållare. =)

Har dessutom bestämt mig för att det blir taberg på midsommar för min del. Resan dit kommer lösa sig på det ena eller andra viset. Är så många som försöker fixa så att jag kan ta mig dit, framförallt bibbi! =) Så att komma dit lär ju inte vara några problem. Det enda jag ska ta reda på nu är när på dagen familjen ska åka till sjöbo och så försöka få dem att köra en runda inom kristianstad, eller ännu bättre hässleholm dit så jag slipper alldeles för mycket väntetid, på ena eller båda ställena. Lär vara lagom trött på det redan innan liksom.

Men nu blir det lite matlagning och sen ska jag skriva om News Corporations E och L i PESTEL-analysen. Med andra ord om deras Environmental och Legal framework (dvs miljö och rättsliga ramar.) Kan ju bli kul.. or not!
       ♥ Anna


irriterad på 82 mils avstånd

Åh, är smått irriterad på min familj nu. Verkade som att de hade förväntat sig att jag ska fira midsommar med dem och lite till släkt i Sjöbo. Okej, visst vill jag träffa familjen men midsommar har jag firat med vänner de senaste 6 åren så tror inte detta året ska bli nåt undantag. 

Nu är jag bara ännu mer taggad för att jag ska lyckas ta mig till taberg på midsommar. Även fast det lär bli riktigt körigt som pappa sa. Men annars hade jag ju kunnat stanna här. En av de stora anledningarna till att jag åker hem till midsommar är ju för att jag ska kunna fira det med vänner som jag inte sett på länge! Familjen kommer jag ju träffa hela sommaren i vilket fall. Så nä, blir det det fullt fokus för att försöka lösa detta resan från åhus till taberg.

Med delar av detta gänget och en del till SKA jag fira midsommar i år, även om jag så ska behöva resa en massa kollektivtrafik under dagen!
       ♥ Anna


Pepparkaksbrun

Jag börjar bli pepparkaka snart.. iallafall på framsidan av kroppen, baksidan är desto blekare. Snacka om bra start på sommaren. Va pepparkaksbrun i början av juni, eller ja pepparkaksbrun är jag inte riktigt än. Behövs nog några timmar till i solen.. fast inte många! Det positiva med att ha mörka pigment och otroligt lätt för att bli brun. =) Är dessutom så duktig så att jag smörjer in mig med solskyddsfaktor här! Är ju inte alltid jag är så duktigt på det i Sverige. Men eftersom jag är några grader närmare solen här = solen står högre så tar förnuftet in. Så solskyddsfaktorn är (nästan) alltid på. =)

Idag slog jag ihop mitt sittande i solen med lite pluggande. Så ut med korgstolen, vatten, modulebook, kollegieblock, miniräknare, penna och suddi och sen blev det lite ekonomiräknande. Efter nån timme när jag inte orkade ha så mycket böcker i knäät längre, blev lite varmt, så bytte jag till att läsa i min ena engelska romanbok, som jag började läsa i för två månader sedan och fortfarande är i början av. Har nog aldrig varit med om att en bok varit så seg att läsa. Eller jo, fast denna är riktigt seg, är nu på sidan 59 av 404 sidor. Ska vi gissa på att jag är klar med den lagom till mitten av sommaren kanske..


En sak som ligger och tar upp mycket tid av tänkande just nu är hur jag ska lösa resan på midsommar. Jag och Carro är ju inne på att åka till taberg. Men då är frågan hur jag ska ta mig dit? Är ju faktiskt ganska så onödigt att Carro kör ner till skåne först för att sedan köra uppåt igen. Så då är ju frågan hur jag ska ta mig uppåt. Med bil vore det enklaste, men hur ska jag få tag på en bil? och är kanske inte så klokt på att jag ska sätta mig och köra 2,5 timme när det blivit ganska få timmars sömn natten till midsommar. Speciellt inte när jag inte kört bil på 5 månader, fast dock brukar inte trötthet vara något som påverkar mig när jag väl ska köra. Så är fortfarande en stor fråga hur jag ska ta mig dit?!
       ♥ Anna


RSS 2.0