Helgen innehållandes nattatjofräs

Årets nattatjofräs med mumintema är avklarat, och mitt första hela NTF på tre/fyra år, Kul! Bra gick det med, vad annars när det är utmanarna som arrangerar, bortsett från lite missar här o där, men missar kommer man aldrig ifrån. :) Och som vanligt blev det väldigt lite sömn, totalt nio timmar under hela helgen, men sömn är inte det första man räknar med när det är nattatjofräs, snarare det sist.! Mycket skatt blev det istället, många konstiga you-tube klipp som kollades på och allmänt konstiga tankegångar, pratfel och så vidare. Allt man kan komma på när folk är lite övertrötta. Dock blev det även en del regn, mindre kul men med rätt kläder och lite tur med uppehåll efter nio på lördagskvällen så blev det ändå hela rundan regnfri. Härligt!
Det enda negativa är att ryggen om igen tagit lite stryk av att sova på golv/ eller nåt annat jag gjorde under fredagen/lördagsförmiddagen, så igår var det inte kul att behöva böja sig. Härligt när man bara är knappt 24 och redan börjar få ryggproblem. NOT!

Igår eftermiddag var tanken att det skulle vara Mary Kay visning hos mig, men med lite sjuka och några som inte kunde komma så blev det framflyttat istället. Vilket gjorde att jag slapp stressa med att ta mig från Åhus in till stan. Istället blev det lite slapp eftermiddag med familjen och handling på maxi och sen en kväll med Zarah. Med middag på rosegarden (där vi båda blev proppmätta) och sen bio, såg valentines day. Alltid lika trevligt att ses och valentines day var en bra film, lite förutsägbar avseende vissa delar men andra var inte lika självklara.

Idag vaknade jag med ordentligt halsont så blev till att avboka kvällens aerobicpass, som jag verkligen sett framemot, men enda gången jag verkligen inte tränar är när jag har ont i halsen och feberkänningar. Och både ock har jag idag. Ajja, får väl bli en promenad sen istället bara.

Helgens nattatjofräs
       ♥ Anna


uppdrag granskning och kundtjänster

Första "lediga" dagen på länge, eller ska kanske säga plugg- o skolfria dagen. Då uppsatsen ligger i vila (om den nu kan ligga i vila när den inte ens knappt kommit igång) för dagen.

Ajja, hur som helst har jag äntligen fått sova ut idag och sen bara kunnat slappa hela förmiddagen. Vilken en del av ägnades åt att kolla på gårdagens uppdrag granskning avsnitt, som rekommenderades av Stina. Ett intressant ämne som granskades, eftersom mobbing och utfrysning alltid har varit ett ämne jag haft varmt om hjärtat. Och behöver jag säga att jag blev väldigt irriterad på hur bemötandet var för de som var offer i fallet. Speciellt hur kyrkan jobbade är ju väldigt konstigt. Så får det ju inte gå till.

Sen var det dags att ta tag i att fixa den där fakturan jag fått om bredband som jag inte har.. Och efter att först ha ringt en gång och då fått avbrutet samtal mitt under telefonkön, smått irriterande! Så ringde jag ännu en gång, och då visade det sig att det måste vara ABK och kristanstads stadsnät som gjort fel. Men kundstjänst killen (Niklas?) var mycket hjälpsam så nu ska allt vara rätt igen. Visade sig att det händer med jämna mellanrum att ABK stadsnät gör lite fel så han var van. Men gillar verkligen när man hamnar hos en kundtjänstperson som är trevlig och hjälpsam, han gjorde ju halva min dag nu, och tog bort en faktura på 700kr som jag annars säkert hade fått betala.

Nu har jag precis fått i mig lite lunch (överbliven lasagne sen i lördags) och ska snart bege mig till Åhus för att grilla korv utanför sparbanken tillsammans med Ninna och Mats i nåt samarbete som scouterna har med Åhus kontoret just nu. Är ju tur att man är lite glad efter det hjälpsamma kundtjänst samtalet och att det är strålande solsken just nu, så att man själv me ska kunna sprida lite glädje! =)
       ♥ Anna


Uppsatsen är igång

Tentan igår gick över förväntan, fast är inte så svårt när man går dit med inställningen att "jag går dit och chansar på att det kommer rätt frågor och i annat fall så har jag iallafall gjort ett försök". Så när jag kunde skriva på alla frågor utom två delfrågor så är det över förväntan.. Fast sen är frågan om jag är godkänd.. tror inte det! Men man vet ju inte.

Gårdagskvällen spenderades sen hos en trött pojkvän.. bokstavligt talat, han sov när jag ringde efter tentan och sen somnade han igen vid halv nio på kvällen och sov i ytterliggare nån timme. Trevligt sällskap man hade.. haha. Men bra att tisdagskvällar har typiska tjejprogram på tvn: Desperate Housewifes och Cougar Town, då klarar man ju sig ändå hehe! =)

I förmiddags var det sen dags för första uppsatsmötet, vilket gick bra för vår del, fick bra tankar från våra handledare och det verkade som att de tycker att vi har ett bra ämne, annat än för någon annan grupp som de var lite mer sketiska mot tankarna! Så skönt! :) Satt därefter och började skriva och diskutera lite då vi har första inlämningen på tisdag, skönt att komma igång direkt dessutom. Är ju en fördel att vara i fas i början plus att vi fått lite tidsplanering fram tills juni, som vi konstaterade innebär att vi har ungefär 8 veckor på oss, iallafall om vi vill vara klara lite innan sista deadline-dagen.

Ikväll var tanken att jag skulle träna men orkade verkligen inte, då jag är såå trött efter lite för lite sömn i natt. (nackdelen med en pojkvän som blir pigg lagom till en själv blir trött). Så tyvärr blir det nog ingen träning alls denna veckan eftersom jag ska grilla utanför sparbanken i åhus imorgon och på fredag kväll till söndag befinner jag mig i Åhus scoutstuga för nattatjofräs. =) Ajja, får bli träning på måndag istället förhoppningsvis, eller ett pass på söndagkväll.
       ♥ Anna


ger upp för dagen

Usch, vad trött jag e.. Ger upp pluggandet för idag och går och lägger mig nu istället.. Så får det bli plugg imorgon förmiddag istället så gott det går och sen får tentan gå som det går känns det lite som just nu.. vilket är helt kasst.. Men efter lite sömn har jag förhoppningsvis ny motivation för att ta in lite strategic cost management teori istället.


En trött anna tagen med webcamen. Får duga för kvällen..
       ♥ Anna


tentadag 1

Jaha, en tenta skiven, en kvar nu.. Tentan idag gick sådär, vissa frågor kunde man skriva hyfsat på, andra mindre och en var bara chansning. Sen var första frågan värsta kuggfrågan, var nämnt under en föreläsning med sven-arne, men inte precis så att man tänkte på det då, och inga slides från den föreläsningen heller.. Men eftersom den handlade om likheter mellan Enron och Kruegerkrashen så var det ändå någorlunda hyfsade förutsättning för att skriva nåt som nog kan stämma. =)

Nu har jag satt mig med nästa tentaplugg. Men det går mindre bra framåt, dels på grund av huvudvärk och dels för att man ska ställa om hjärnan helt från att tänka internationellt och därmed från extern redovisning till internredovisning. Just nu skippar jag nog räknandet och satsar på att plugga på det som jag redan kan till viss del. Sen får det gå som det går efter kvällens pluggande, och åter lite imorgon. Att ha 20 timmar mellan den ena tentan till nästa är för kort tid! Iallafall om man ska få lite sömn oxå. En dag emellan är okej, då hade jag nog till och med haft en liten chans för att fixa det, men nu känns det långt ifrån ett G på morgondagens tenta.
       ♥ Anna


tentorna närmar sig

Jaha, då har man tenta imorgon (och nästa på tisdag). Vilket än så länge känns sådär.. men har två pluggpass kvar, ett nu ikväll och ett imorgon förmiddag så finns som tur ät lite tid kvar till tentaplugg än så länge, sen får vi se hur det känns på och efter tentan imorgon.. Ser dock inte framemot den, och inte tisdagens heller.. lusten att plugga är verkligen inte så stor just nu.. Men det får gå som det går. Finns som tur är omtentor även om de känns som att man mest hamnar i en ond cirkel då.

Nä tillbaks till studierna nu, så att chanserna att klara morgondagens tenta blir lite större än vad de är just nu.
       ♥ Anna


träning och taco-buffé = fredag!

Dagens träningspass aerobic/dans var riktigt härligt, men sjukt jobbigt! Fast disco.. nja, mer nutida dansmusik om man säger så och det är inte vad jag förknippar med disco. Men, men, roligt var det iallafall.. Attans att jag missar/inte har tid att gå på aerobic-passet på måndag. Det är ju trots allt min favoritträning, även om utbudet på det inte är så stor :(

Efter 70 minuters passet var över va det snabbt hem och hoppa in i duschen och sen göra vid sig på tio min innan jag skulle ge mig iväg upp på stan för att möta Madde. Tack och lov (för ovanlighetens skull ;) ) var hennes tåg 15-20 min försenat så blev till och med att jag fick stå och vänta lite istället. Men har nog än en gång slagit mitt rekord på att duscha och göra mig i ordning efter en träning. En halv timme allt som allt, från att jag kom innanför dörren till att jag gick igen. =) Japp, det går när man vill, haha!

Sen blev det som sagt en liten afterwork med Madde, satte oss på o'learys och åt deras taco-buffé. Mmm, gott gott! Dessutom är taco-buffé ett stående koncept för oss sen kalmartiden, så passade ju bra även i Krstd nu när M är hemma på besök! =) Mysigt att få träffas med och snacka av sig lite, o uppdatera sig. Blir långt mellan gångerna nu. :( Satte även en eventuell datum för ett kalmarbesök för mig, så får bara hoppas att det passar för oss båda då. Och kanske även för några andra. :)

Nu ska jag ta mig en kopp te och en knäckis och sen blir det sängen för min del. Imorgon ringer klockan senast halv nio och sen blir det upp och plugga hela dagen fram tills J kommer. Så får jag äntligen träffa min älskling igen. Gosh, snart två veckor sen sist.. way too long!
       ♥ Anna


dröm om mat och lite annat

Inatt drömde jag om korv stroganoff, eller rättare sagt att vi var på läger och jag hade hand om några scouter som skulle laga korv stroganoff, men som de gjorde blev det totalt fel. Men varför drömde jag om korv stroganoff av alla maträtter liksom? Och bara för det känns de som att det luktar korv stroganoff i lägenheten med. What?! Men det måste iofs vara purjolöksdoft från min soppa igår som snarare fortfarande finns i lägenheten.

Igår blev en hyfsat effektiv dag trots morgonens irritation. Pluggade på tåget ner till Lund, sen blev det lunch med Linda, Josse, Mattias och Christoffer i skolan innan sista föreläsningen i Strategic Cost Management kursen. Efter den timmen blev det ytterliggare lite tentaplugg i skolan ihop med Kalle, Athar o Max. Och dagens samtalsämne var ju självklart de kommande två tentorna och hur alla längtar till tisdagkväll! Haha, härlig situation våra lärare satt oss i. Två tentor dagarna efter varandra gör att alla bara har massa ångest just nu typ, men gav också lite lugn av att alla känner likadant inför dem just nu.  =Man behöver ju inte känna sig ensam om att vara mer förberedd för den ena än den andra.

Igår kväll blev det danspass träning igen. Konstaterade att jag kände mig ganska så förvirrad på träningen igår. Hängde inte alls med lika mycket igår som gången innan. Men gick ändå ganska så bra. =) Sen blev det till maxi direkt efter för att handla. Hade helt slut på det mesta så en veckohandling passade bra. Därefter blev det en sen middag., är verkligen inte ofta jag äter middag halv tio på kvällen.. men igår blev det så och lite då och då går det bra. Körde inte på så mäktig mat utan gjorde potatis och purjolöksoppa. Passade faktiskt mycket bra att äta sent på kvällen. :)

Idag är dagen hyfsat planerad, allt kommer gå i ett känns det som.
- Först och främst tentaplugg såklart
- som ska varvas med tvättande mellan 11-14.
- Sen är det ett temapass med disco (kan bli kul!) inplanerat kl 17 =), japp, börjar äntligen komma igång med träningen igen! :)
- och ikväll blir det en kväll med Madde som kommer till Krstd vid sju! =)

Kort och gott en ganska bra dag hoppas jag på! :)

       ♥ Anna


gryppdynamik.. nja, inte riktigt

Åhh, vad seg huvudvärk jag åkt på. Det är inte så att den gör jätte ont eftersom det är bara ibland jag tänker på den. Men den är dock envis, suttit i några dagar nu. Suck.

Att man dessutom blir sjukt sur när man går upp och läser mailen man fått under natten och morgonen så blir inte starten på dagen så mycket bättre, snarare tvärtom. Satt ju igår kväll och skrev klart det sista på en del i vårt gurpparbete som vi skulle göra om. Sen när jag läser mina mail i morse, så får jag veta att en i gruppen hade tröttnat på att vänta på att vi skulle skicka nåt, så hon hade gjort om allt själv igår eftermiddag och skrivit ut det för att lämna in det idag.. Ja, så kan man ju oxå göra, strunta helt resten av gruppen och köra sitt egna race. Tack för det! Har ju inte ens fått se slutresultatet. Visst man kan kanske tycka att man borde vara tacksam istället, men nä, inte när man inte meddelar resten av gruppen hur man tänkt göra. Få bara hoppas att hon skrivit med våra namn på arbetet, så att vi inte står helt utanför nu.. Inte för att det känns som en sådan tjej som skulle få för sig att stryka alla andras namn, men man vet ju inte.

Appråpå skola så ska jag ta och byta om lite nu och packa det jag ska ha med mig, sen blir det till att bege sig till Lund för sammanfattningsföreläsning, och min sista föreläsning på väldigt länge!

För att bli lite glad så tänker jag tillbaka på lördagens goda middag och framförallt efterrätten.. Visst ser den sjukt god ut?

       ♥ Anna


jäkla dag

Usch, vilken kassdag rent ut sagt..

Begav mig mot Lund imorse efter att jag missat det tåget jag tänkt med en halv minut.. och fick därmed vänta en halvtimme tills nästa. Väl i skolan sen var det tänkt att jag skulle möta upp några kursare och diskutera lite artiklar med dem, men hittade dem inte på skolan då jag blev en halvtimme sen o hade inget nr till dem heller... så satte mig i biblioteket för att plugga istället. Sen var då planeringen att jag skulle sitta o plugga till J slutade sitt seminarie vid fem o möta upp han då.. men nä, vid halv ett eller nåt så får jag veta att han glömt bort en sak han skulle göra ikväll så kan inte ses bara för det. Tack för den, innebar ju därmed att jag tagit mig till Lund helt i onödan! Blev smått irriterad och sur och sen har dagen mest varit kass efter det. Fick iofs en hel del gjort i mitt sammanfattande för ena kursen, men det kunde jag lika gärna gjort här hemma, eller iallafall på krstds bibliotek. Så att åka till Lund med allt vad det innebar kändes himla onödigt!

Appråpå allt så har jag dessutom fått en faktura idag på bredband från det företaget som jag först när jag flyttade in här beställde ifrån, men som aldrig kom igång och som jag sedan ringde för att säga upp, men då fick höra att jag inte fanns med i nåt kundregister.. Så gissa om jag blir förvånad när jag får en faktura på bredbandet då. Speciellt eftersom jag ska ha en annan leverantör nu, vilken jag fick faktura från i förra veckan.. Jisses, vad förvirrat det blev nu. Men får väl ägna nån del av morgondagen åt att ringa lite samtal och försöka få rätsida på det. För två fakturor från två olika leverantörer tänker jag verkligen inte betala! Är väl inte ens möjligt att ha två bredband samtidigt? Så jag får inte riktigt ihop det! Åh, vad jag hatar strul!! Å framförallt kristianstad stadsnät, har inte blivit mycket rätt med dem precis...
       ♥ Anna


plugg, plugg, plugg

Alltså att komma igång och plugga innan halv tolv på dagarna verkar just nu vara omöjligt för mig. Just nu är det iofs inte tentaplugg heller som gäller utan ett paper som ska försökas skrivas klart. Om CSR dessutom, är inte alls motiverad för att försöka applicera CSR just nu, det är ju mest bara flummigt och just nu känner jag mig inte så flum-tänkades. Men, men, blir förhoppningsvis bra i slutändan ändå. :)

Lade in lite av bilderna från helgen i datorn innan, så blev såklart ett lite kollage av en del av dem.


Nä, ska göra mig lite lunch nu och sen blir det lite plugg igen.
       ♥ Anna


tentaplugg och helgen

Ny vecka igen... denna veckan med fokus tentaplugg. Har två tentor om en vecka så denna veckan är det post enron plugg och strategic cost management plugg omvartannat. Med lite mer fokus på den ena än den andra, så att jag iallafall sätter den ena av dem denna gången.

Helgen som var spenderades ju med familjen i en bil till och från Motala och såklart ett dygn i Motala. Var trevligt, även om det där med att umgås med familjen 100% en hel helg är lite påfrestande i slutet. Men moster som skulle fira sin 50-årsdag så då står man ut. :P Åh, vilken god festmiddag det var.. tre rätters lyxmiddag typ med såå god mat! Inte mycket som slog den alltså! =)

Men nu ska jag bege mig mig till friskis istället. Aerobic på planeringen! :)

       ♥ Anna


...

Nä, nån motivation har jag inte återfunnit än. Bara massa trötthet och lite ångest/deppighet på det. Har verkligen försökt skriva på PM:et i eftermiddag men det står verkligen helt still. Hittar inga nya infallsvinklar, utan det blir bara det samma som redan står.

Snöar ute nu igen dessutom och det gör ju inte det hela lättare. Blir bara ännu mer seg och depp. Sen är det inte så lockande att sätta sig och tentaplugga heller, då det känns som att inget kommer att fastna idag. Nä, omotiverad kan man nog påstå att jag är. Sen hade en liten tanke från J hade inte heller varit fel. Iallafall att höra av sig när man sökt en kan vara bra.

Tyvärr blev detta mest ett klagande inlägg, men bäst att få ur sig frustrationen på nåt sätt!



       ♥ Anna


seg fredag

Vilken seg start denna dagen fått då. Är grått och mulet ute så man blir ju inte så pigg av vädret precis, och trots att jag har artiklarna och anteckningarna bredvid mig och dokumentet öppet så har jag inte skivit nåt alls än. Står verkligen still i huvudet på vad jag ska skriva. Noll motivation kan man påstå.
Funderar på att ta mig ner på stan en runda istället och passa på att posta mitt brev och få lite friskluft och sen får det bli plugg när jag kommer hem istället. Hoppas man har fått lite mer motivation till dess. Annars är det nästan att man ska ta sig iväg till bibblan istället, dock lite jobbigt eftersom jag behöver skriva på grupparbetet som prio ett idag.
Ajja, blir nog bra, ner en runda på stan nu iallafall.
       ♥ Anna


på gång :)

Så har jag äntligen tagit tag i att köpa mig ett träningskort, och därmed finns det ingen återvändo längre (varför det nu skulle finnas det?). Nu ska det tränas i tre månader till en början med, o är ju mitten av mars nu så blir fram tills mitten av juni, perfa! Sen är det ändå sommar och därefter ska tre veckor spenderas i Kenya så då blir det inte mycket tränat ändå!

Blev ju även träning, i form av danspass och som jag längtat efter att få hoppa o studsa och få koregrafi. Var lite ringrostig i början, men det släppte ganska så snabbt och sen gick det hyftast för att vara första gången jag tränade det passet. Nästa som ska tränas blir nog ett aerobic pass på måndag. Lika bra att satsa på det roligaste direkt, så man kommer in i det! Fast kan tänkas bli ett medelpass redan imorgon, får se hur det passar i min planering. :)
       ♥ Anna


Onsdag

Inte så effektiv pluggdag idag heller.. attans.. har iofs fått mer gjort än igår, men ändå inte så mycket som man skulle velat. Måste sätta mig och göra en ordentligt tidsplanering känner jag så att det inte blir en repris av höstens tentor.

Det som däremot blivit av var fikabesök av pappa och mamma i eftermiddag, alltid trevligt. Sen kom ett mycket välkommet brev med posten idag med. Skickade i förra veckan in en ansökan till H.K.H prins carl gustafs stiftelse, om bidrag till min kenyaresa. Och idag fick jag ett brev med beslut om att jag får bidrag och att det utgör 40% av reskostnaden. Yej!! Tack så jätte mycket säger jag bara! =) Var verkligen mer än vad jag kunde tänka mig att jag skulle få så blev tokglad! =) Har bara 10 000 kvar att betala själv nu, så det är skönt, inte lika svårt att komma upp i som ursprungskostnaden.

Blev även en liten promenix nu ikväll, för första gången på länge. Kände att lite frisk luft och ny energi inte var fel innan sista pluggrycket för dagen. Och imorgon är planen att jag ska komma igång med min träning igen. Som bara legat nere i ett år nu.. så är ju på tiden! =)
       ♥ Anna


vart tar tiden vägen?

Jaha, då var det onsdag igen.. är sjukt vad dagarna går snabbt. Innebär ju att det bara är två dagar kvar till helg och sen ny vecka igen efter det. Gosh, tentorna börjar verkligen närma sig nu!

Idag blev det självklart att jag råkade sova lite för länge me, vaknade vid nio och tänkte då, att det var ju bra.. men sen lyckades jag somna om igen och nästa gång jag vaknade var kl elva. Not good, ännu en segstartad dag då ju. Men får väl bara bli att jag sitter med tentaplugget ikväll oxå. För nu ska jag verkligen komma igång. Igår blev det lite gjort, men inte alls så mycket som behövdes.. Kom igång först vid två-tiden och därmed hann jag inte så mycket eftersom jag skulle åka till Åhus sen vid fem.. Känner att jag behöver diciplin och ny motivation, och ganska så mycket med! 

Nåt som jag däremot börjar bli motiverad för är att komma igång med träningen. Fast lutar nog åt att det blir friskis trots allt, såg igår eller i förrgår att de har ju sänkt sina priser så nu är det faktiskt det billigaste stället att träna på.. Och just nu så är det nog det ja prioriterar. Iallafall så länge jag har ganska så begränsad ekonomi. Så ska nog försöka komma igång med min träning idag eller imorgon. Bäst att passa på när man känner sig motiverad. =)

Men nu blir det till att sätta sig och läsa lite artiklar och sen skriva lite på grupparbete. Sen kommer pappa vid halv tre för lite fika. :)
       ♥ Anna


ännu en helg passerat

Kan bara säga ajj, min höft! Har plötsligt ikväll fått jätte ont i den. Dock är frågan vad det är som hänt, men lite svullen är den me så hoppas bara på ingen inflammation. :( Men får vänta och se hur det artar sig.. Kan ju även vara att jag överansträngt den på nåt vis, t.ex. burit en lite för tung väska på ena axeln, och då bör det vara lite lindrigare.

Helgen har i alla fall spenderats i Lund, än en gång, fast hela helgen är lite fel att påstå då jag åkte ner först i lördags eftermiddag. Sen spenderades kvällen i Malmö på inflyttningsfest, som sedan skulle resultera i lite impulsiv utgång, men istället blev lite borttappande av pojkvänner och två Annor smått lost in Malmö, så var mest gående och sen väntande ute i kylan på att de skulle möta upp oss igen. Insåg iallafall att södervärn har jag noll koll på! Men nån gång ska man nog få koll på Malmö i helhet också. Kan ju hoppas på det. :) Men kvällen var rolig och trevlig och ännu fler bekantskaper blev det.  :)

Roligaste bilden från kvällen.. lite full pojkvän o ännu konstigare bild på jakob o thomas, hehe. :P

Igår blev det inte många knop gjorda förutom en lite promenad på kvällningen när min jobbiga huvudvärk (migrän) äntligen hade försvunnit. Är verkligen inte mycket till sällskap när jag har migränhuvudvärk, vilket J fick erfara, men inte mycket att göra åt det.

Idag var det sen dags för ännu ett seminarie i Post Enron-kursen som oxå innebar att det var vår grupps tur att presentera vårt PM. Vilket gick bra.. fast var inte så svårt att få det bra efter de småkatastrofala presentationerna som vissa hade i torsdags. Därefter blev det två timmars spenderande i skolan med lite lunch och artikelläsande innan det var gruppmöte med min andra kurs grupp. Lätt jobbigt att försöka hitta tider när man kan ses när alla i ens grupp läser olika kurser, så då får det bli lite väntan ibland. Som tur är har man ju hela tiden nåt man kan plugga på så tiden kan man nyttja hur som. :) Dock var jag hemma i Krstd först vid fem så blev en lång dag igen.
Så det tilltänkta tentaplugget blev det dock inte mycket av idag. Däremot ska det bli det imorgon, bara två veckor till tentorna nu, så bäst att sätta igång och plugga till dem!
       ♥ Anna


spontanshopping

Kom och tänka på det här med spontanshopping vs. planerad shopping. Vissa är ju sådana som alltid planerar när och vad de ska handla kläder, smink osv, och sen kan shoppa nåt litet spontant sådär ibland. Medan andra är sådana som bara shoppar spontant och när de verkligen har tänkt shoppa så går det åt skogen.

Själv är jag nog mer en spontanshoppare än en som shoppar när jag verkligen tänkt det och bara är på stan för att just shoppa.

Ta till exempel idag; gick upp på stan för att träffa Hanna vid tio för att lämna lite föreläsningsanteckningar till henne. Så blev att vi stod och pratade en stund om vår kommande uppsats och sen skulle jag bara in på apoteket (eller medstop som det heter nu) för att köpa lite panodil och nässpray. Sen på utvägen blev det en runda inom stadium eftersom det är det mest logiska hållet för mig att gå ut. Fick då för mig att bara ta en lite runda in på H&M o kika lite, och självklart blev det då att jag hittade en massa fint. Så provade lite överdelar och sen blev det tillslut att jag köpte lite överdelar och nya baslinnen. Och det roliga var att jag hade kunnat köpa ännu mer för idag var jag verkligen på shoppinghumör och hittade en massa fint, speciellt snygga vardagskläder! Men höll lite i tyglarna iallafall så köpte bara sådant som jag har en tanke på när det ska användas, dvs morgondagens fest och nästa helgs 50-årsfest, och ett vardagsplagg, plus baslinnen, varav det ena har jag tänkt köpa i över en månad! Därefter blev det vidare in på Åhléns där jag köpte ett silvrigt halsband (oxå till morgondagen) och en liten börs som går ner i min lilla partyväska. Så ja lite spontanshopping blev det allt. Sen gör ju det underbara vädret att man bara får ett shoppingsug efter att köpa nya vårkläder!



Den röd-orangea (eller vilken färg man ska kalla det) är tänkt att användas imorgon med det svarta skärpet till. Känns lite lagom vårigt efter allt svart man kört på den senaste tiden.
       ♥ Anna


den nya

Har precis skrivit ett inlägg om dagens lilla shopping (eller lilla och lilla), men bilden vill inte laddas upp så väntar därför med att publicera det inlägget.

Istället tar jag och ger en bild på min nya söting istället. =)
Blev en ny mobil efter att vissa knappar på min förra "tvååring" börjat strula och plötligt sluta fungera m.m.
Fast hoppar den nya trenden än så länge. Kände inte för en pekmobil än och ingen iphone heller, så en Sony Ericsson Yari blev det istället. :)

       ♥ Anna


Lol!

Sitter och tittar på Sveriges värsta bilförare, alltså nåt mer underhållande program får man leta efter. Sjukt roligt! Skrattar så att man gråter ju!

I övrigt har dagen varit förvånansvärt bra trots tidig morgon. Började dagen med grupparbete, som gick oväntat framåt för att vara första gången vi jobbade ihop i grupp.. Skrev 3 sidor med bara tankar. Som nu ska skrivas ihop till massa text! Och då har vi 2 veckor kvar tills arbete ska in. :)
Sen fortsatte det braiga flow-et med seminarie som var nästa som gav lite motivation och även var positivt rent själviskt. Vår lärare framhävde nämligen min kommentar som jag gav till vår oppositionsgrupp med att det var en mycket viktig aspekt att tänka på. Och det vav definitivt en morot för självförtroendet. Var ju dessutom enda kommentaren som han gav till någon oppositionsgrupp idag. Så lite nöjd känner man sig. =)

Slutligen så har vi nog kommit fram till vad vi ska skriva om i vår uppsats nu, och det känns mycket bra. Ett väldigt intressant ämne, som även de tilltänkta revisonsbyråerna har nappat på! =)  Så ja, en mycket bra dag kan man påstå!

Nu ska jag ringa J och hoppas att han svarar! =)
       ♥ Anna


tisdag

Idag har det varit städdag till max. Körde storstädning i lägenheten inkluderat dammning. :) Så nu är här rent och fint för ett tag igen. :) Sen har det varit Åhus ikväll, middag hemma hos familjen och därefter till att cykla till scouterna. Usch för att cykla när det är minusgrader säger jag bara.. Iallafall i längre än fem min. Svinkallt, framförallt när man skulle cykla hem sen. Men överlevde iallafall och fick i mig en kopp te hemma i åhus innan det var dags för att ta sig till busshållplatsen och stan igen. Dock lär jag ha träningsvärk i låren imorgon. Mammas cykel är i helt fel höjd för mig, alldeles för låg, så får sjukt ont i låren, höfterna och knäna när man cyklar på den. :S Men orka ändra när man bara lånar den för en kväll.

Annars har jag farfar mycket tankarna nu. Han föll ihop i söndags för att benen bara veks under honom, så han ligger på sjukhuset sen dess och ska opereras imorgon då det var ett muskelfäste eller nåt som hade gått av. Så är inte lite att man tänker på honom nu.
       ♥ Anna


the weekend

Har blivit en helhelg i Lund denna helgen, med en del plugg, massa mys och lite fest.

Åkte ner i fredags vid lunchtid efter mitt wsj-morgon/förmiddagsmöte med några på kommunen. Sen blev det grupparbets-skrivande till fyra-tiden och därefter lite eget plugg på biblioteket tills J kom hem vid fem, och därefter en mest slapp kväll.
I lördags blev det mest slappande under dagen med undantag för en runda ner till lunds centrum för att besöka systemet för att ladda upp för kvällen, och sen lite plugg på eftermiddagen som mest gav spånande inför vad att skriva i inlämningsuppgiften som var till idag. Men sen blev det lite mer tempo på kvällen då det blev fest med lite korridorsfolk o annat folk, först på sparta och sen på delfi. Härlig och rolig kväll och kul att få träffa lite av J:s vänner, utöver de man träffar i korridorsköket. =) Blev dock en ganska lugn kväll för mig med ganska sparsamt drickande då jag hade en pluggdag framför mig på söndagen, vilken iofs blev ganska sen, då jag kom igång ganska sent. Men den hade nog, kanske, blivit ännu senare om jag varit bakis. Nu satt jag med inlämningsupppgiften till tolv igår kväll innan jag kände mig klar. Seg söndagskväll helt enkelt, men men, förhoppningsvis blir det godkänt med, även om jag skrev några meningar för långt och därmed lämnade in två sidor och inte en.. :S

Idag var det sen dags för assignment 1 i strategic cost management kursen med case-diskussion kl kvart över åtta imorse, och därefter föreläsning och PMs inlämning i Post Enron kursen. Var en ganska skön känsla när man väl slutade och visste att två saker är avklarade och går att bocka av från att-göra-listan. Bara ett grupparbete, en opponering, en presentation och två tentor kvar nu innan det är uppsats-dags. Är inte för inte att man får lite ångest när man listar det så... :S Tur man inte gör det så ofta!
       ♥ Anna


RSS 2.0