vill ha..

Som vanligt när man är i tentapluggstider så hittar man gärna annat att göra än att plugga. Och denna gången har jag snöat in mig på att jag vill ha en mini-pc (är helt klar i behov då jag pendlar så mycket som jag gör), och efter att ha diskuterat det med pappa i söndags så har jag bestämt att jag ska köpa en nu snart. Så självklart har jag suttit och surfat rundor på de olika försäljningsställenas internetsidor och jämfört priser m.m. Har ju dessutom självklart en favorit, Asus eee seashell, fast dock ligger den lite över den prisklass jag har tänkt mig.  Fast snygg är den!

Men lutar åt att det blir en annan asus eee pc. Gillar ju asus eftersom det är det jag har nu också.
Får allt bli en runda i Lund eller i Krstd på torsdag tror jag.

Ajja, får väl se vad det blir tillslut. Blir kanske ett helt annat märke i slutändan.

Nu ska jag sätta mig och räkna lite statistik igen. Har gjort två övningstentor idag, så får bli lite repetition av det som gått lite mindre bra.
       ♥ Anna


Paus

Har varit lite off på bloggen ett tag nu, och kommer nog vara ett tag till. Har tenta på onsdag och sen är det därefter igång med föreläsningar ganska så snabbt igen så bloggen hinns inte riktig med i nuläget. Sen är bloggmotivationen lite långt borta med för tillfället. Så får helt enkelt se när jag återkommer.
       ♥ Anna


Bit ihop eller bryt ihop?

Har haft en mycket effektiv förmiddag idag, som började med en timmes LUS-möte, sen motionsskivande till Tinget och därefter en runda till biblioteket för att förtidsrösta. Sen blev det hemåt igen för att äta lite lunch i form av havregrynsgröt och sen sätta igång och plugga statistik...

Vilket gick bra fram tills jag prata med J om min morgondag, därefter bröt jag lite smått ihop. Satt ett tag till och med och övervägde att hoppa av ett av mina scoutuppdrag, vilket är väldigt olikt mig att ens fundera på! Men är väldigt mycket just nu och framförallt imorgon.. många lösa trådar som ska lösas.. så stressen tar överhand just nu.
Men efter lite funderande samlade jag mig igen, och nu är jag nästan klar över min morgondag, eller har iallafall några alternativ på hur den ska lösas. Det enda som fortfarande är frågetecken över är hur jag ska ta mig till Sjöröd. Åhh, vad mycket lättare allt hade varit om man hade haft en bil nu. Snacka om att hela min morgondag (och helg) hade underlättats nåt otroligt då. Men, men löser sig nog, annars får jag väl lämna återbud på grund av tidsbrist. Som jag hade ganska så mycket av just nu ändå. Galet kaos liv kan man säga helt enkelt! Inte så konstigt att jag har extrema humörsvängningar ibland då. :S

Ajja, nu ska jag återgå till mitt statistikplugg, 8 uppgifter till att lösa innan jag får lägga ner för dagen. 

       ♥ Anna


intervju och new training-shoes

Fick ett roligt (eller glädjande är kanske mer rätt ord) samtal idag från Bredablick där jag sökte jobb för sådär två månader sen. De hade fått ett gott intryck av mig när jag var på intervju hos deras systerbolag för några veckor sen, och nu hade de ett annat jobb med mig i åtanke för. Kan ju bli bra det här... får se på fredag. :)

I övrigt började dagen med föreläsning i Lund, det börjar bli förvirrat nu, och då har jag ändå gjort detta innan. Stackars dem som är helt nya på allt. Måste nästan vara ännu mer förvirrat för dem. Väl hemma igen blev det upp på stan för att leta träningsskor, och blev till och med shopping av ett par. Finally!Bara sådär ett-två år efter jag började fundera på att köpa nya. Hittade ett par reebok dmx på team sportia som hade det jag letade efter (hög sko, och stötdämpning). Passar bra att jag strax ska iväg och träna me, så kan man testa dem och se hur de är. :)

       ♥ Anna


Träning, utbildning m.m.

Efter att ha spenderat helgen hos älsklingen i Lund så blev det tillbaka till Kristianstad igår igen. Skönt att vara hemma lite med även om jag trivs att vara hos mitt hjärta. Dock är det lite påfrestande att vara två på så liten yta (18 kvadrat) en längre tid. Så uppskattar verkligen när jag kommer hem till mig själv igen och mina 43 kvadrat. =)

Igår blev det sen tvättande och därefter till friskis för att träna ännu ett aerobic pass, gillar att de ger två aerobicpass i veckan nu. Så kan man träna sin favoritträning lite oftare igen. Ska bara se till att köpa nya skor snart med, de andra börjar bli lite gamla och inte minst tappa sitt grepp. Glider runt som bambi på hal is ibland känns det som, INTE OK! Så nya skor är prio ett på inköpslistan nu!
Efter träningen blev det hem för en snabb dusch innan det blev iväg igen för att cykla till maxi och handla innan de stängde. Nästan tomt i kylskåpet, så gick inte att skjuta på precis. Men hann både in och ut innan de stängde och dessutom med en kvart tillgodo.

Sen blev det soffan med datorn i knät resten av kvällen. Läste mail och upptäckte att jag kommit med på Värdebaserat ledarskapsutbildningen (den engelska versionen dessutom då jag kom med på den som är i samarbete med finska scouterna). Vilket innebär ett besök i Finland i slutet på januari! Skoj! Och eftersom jag kom med på utbildningen blev det till att skriva ihop en fin ansökan till kåren om att de ska betala min utbildning. Bara hoppas att den går igenom på styrelsemötet ikväll med, inte för att jag tror att det ska vara några problem precis. :)


Idag var det upp vid åtta för att sen vara på barnmorskemottagningen kl nio för nya preventivmedel. Fick en jättebra barnmorska än en gång (för fjärde gången), gillar! Och för första gången på 5 år så blev det byte av p-piller för min del, eftersom jag haft väldigt mycket humorsvängningar och ångestkänslor och sånt det senaste halvåret så ska vi testa om nya p-piller kan göra att de minskar. Hoppas så, gillar inte att jag är så lättirriterad som jag är nu. Så får hoppas att de nya som är desto dyrare är bättre.

Nä, ska fixa ihop lite lunch nu då det snart är dags för mig att bege mig till Lund igen för ett obligatoriskt datorpass. Sen är det vidare till Åhus för styrelsemöte. Fullt upp som vanligt ja!
       ♥ Anna


förkyld...

Efter en snabb dag i Lund igår, på sammanlagt 2 timmar och 45 min (hade kort föreläsning), blev det en mer händelserik eftermiddag och kväll i Kristianstad.

Blev först en spontan shoppingrunda på stan med Madde, som behövde lite moralisk stöd och sällskap efter hennes besök hos frissan med resultat i att hon blivit brunett för första gången i sitt liv. Så det var ju en kontrast och väldigt ovant, men grymt snyggt!
Blev iofs inte så mycket i shoppingväg, förutom väskjakt för min del, vilken slutade på Accent där jag hittade vad jag letade efter...


En väska som för en gångs skull inte är svart, har dragkedja, många fack, axelrem och som rymmer allt jag behöver ha med mig till skolan typ var dag. Nöjd? Japp!

Väl hemma igen var det till att byta om och sen cykla till friskis för att träna första aerobic passet för hösten. Skönt och kul! Dock har jag åkt på en förkylning nu som bröt ut lagom igårkväll så dagens träningspass jag siktat in mig på, fick ställas in. Lyckas av nån anledning alltid få en förkylning i början av varje termin känns det som.. jobbigt! Men, men, får bli lite vila nu. Fast helgens planer tänker jag dock inte ändra på såvida att jag inte blir febrig och allmänt kass. Har planerat att vara i Lund hela helgen och det vill jag inte ändra på. :( Snart en vecka sen jag träffade min älskling sist, så det ska mycket iväg för att de planerna ska ändras nu.

Idag har jag äntligen haft sovmorgon, första gången på lääänge. Dock har förkylningen gjort att jag känt mig trött typ hela dagen ändå, så sovmorgonen kändes inte så givande precis.
       ♥ Anna


regnjacka

I fredags fick jag min nya skaljacka som jag hade beställt från Naturkompaniet. Det blev en Tierra i Gore-tex och än så länge är jag mycket nöjd. Dock har jag inte fått testa den i regn än så vet ju inte hur den är då.. men gissningsvis lika bra då me. :) Ska iallafall inte behöva köpa ny regnjacka på några år nu hoppas jag.


Gick en runda på stan i Lund i förmiddags efter jag hade slutat och väntade på att jag skulle med tåget hem igen. Så passade på att gå inom Lagerhaus då det var ett tag sen sist och hittade massa spel där som jag inte sett innan.. eller är det bara jag som varit blind?! Hur som så fanns där roliga frågespel, bland annat det som Ida hade med till Kenya; M.I.G. - Mobile Intelligence Games. Ett mycket praktiskt frågespel då det inte tar stor plats och det är väldigt lärorikt samtidigt (som de flesta frågespelen) :). Fanns både Eco-M.I.G. och Mini-M.I.G. så köpte med mig det sistnämnda hem. Kan vara kul att ha. =) Är även sånt som är bra att ha som presentförslag om man inte vet vad man ska köpa till nån.
       ♥ Anna


snabbt inlägg

Sitter just nu och väntar på att Madde ska komma hit... så passar på att uppdatera här under tiden. :)

Helgen som har varit mycket bra har spenderats på scouterna med ledaruppstart, brohajk och öppet hus.. I exakt den ordningen.
Fast först blev det en snabb dejt med Carro i fredags eftermiddag. Skoj, skoj!

Nu kom madde, så uppdaterar mer senare om jag inte somnar först.
       ♥ Anna


massa som gjorts

Har varit många dagar på andra håll än hemma nu ett tag så har därmed inte blivit så mycket tid till uppdatering här.
Åkte ner till Lund i torsdags eftermiddag och sen blev det ett försenat halvårsfirande (eller nio månaders beroende på vad man räknar) med J. Blev middag på en grekisk restaurang och sen promenad tillbaka i den plöstliga kalla kvällen. Helt galet vad snabbt det slog om från att vara varmt till att bli riktigt kallt väder. Hade sen myskväll resten av kvällen och segheten av den höll sen i sig till nästa dag med. Då det i fredags blev en riktigt slapp dag, det enda vettiga som gjordes mitt på dagen var typ en promenad, och pannkaksbak och sen på kvällen gjorde vi egen pizza (mha pizzakit, mmm..) och därefter blev det bio, kollade på Grown Ups, riktigt rolig film! Skön dag om än lite slö så att säga.. Men det är man värd ibland me.

I lördags blev det tidig uppstigning för båda två då J skulle iväg med sin bror och jag skulle ta mig tillbaka till Kristianstad för att sen åka vidare med familjen till IKEA. Passade på när jag för en gångs skull hade en scoutfri helg. Blev sedan lite shopping på Ikea för både mig och resten av familjen, och därefter åkte jag med till Åhus där det blev sista grillningen för säsongen på kvällen. :) Stannade sen i Åhus till söndagen då vi på eftermiddagen skulle ner till Simrishamn för att hälsa på farmor och farfar. 

I måndags var det sen dags för upprop till min statistikkurs, så blev till att gå upp vid sex för att vara nere i Lund till nio. Dock kändes det uppropet ganska så onödigt förutom registreringslappen som skulle lämnas in, allt annat var ungefär info om sådant man redan visste/ kan läsa sig till i informationsbroschyren för institutionen. Kände att det som togs upp är sånt som jag hört både en, två och tre gånger innan. Därefter har det varit föreläsning varje dag sen dess och sen lite scoutmöten på det. Så tiden jag varit hemma i denna veckan är inte så extremt lång. Men skönt det med iofs. :)
       ♥ Anna


RSS 2.0