1:a advent!!



Vinden susar i advent
och vårt första ljus blir tänt.
Barn som har det svårt i världen,
Gud bevare dem på färden

Hittade denna vers i en av mina pärmar när jag satt och kollade igenom den innan. Denna och tre till verser en om varje advent läste vi varje luciatåg under lågstadiet. (och ett tag efter det me..)

Idag sov jag till 12 ! Var så skönt att kunna sova ut utan att ha en tid att gå upp till. =) Hade lite adventsfrukost och kollade på reprisen av Idol. Sen blev det till julmässan på slottet med madde. Köpte lite julknäckebröd och ett och ett halvt surdegsbröd eller jag köpte ett bröd och madde ett och sen köpte vi ett att dela på. Och sen blev det massa provsamkningar. Glögg i olika varianter, honung med olika smaker, marmelader, korvar, julgodis och massa annat! Smakade en apelsinglögg som var underbart god! Så blev en flaska sådan me.. men den ska blir present. =)
Efter slottet cyklade jag en runda till stan.. Och kom på först när jag kom dit att där var det julskyltning. Så var massa stohej på torget och en himla massa folk. Men hittade lite i vilket fall.. skulle ha tag på en liten ljusstake till mitt nedräkningsljus. Men det var lättare sagt än gjort. Men efter lite letande hittade jag en fin och lagom hög på Indiska, där blev det även första julklappen inhandlad! Så en julklapp avklarad.. bara 5 kvar!

       ♥ Anna


julmys

Har en skön och slapp lördagskväll nu. Ikväll blev det wokat med kyckling och nudlar till middag och därefter gick jag ut på en halvtimmes promenad för att få lite friskluft. Skönt! :)
Sen jag kom hem har jag satt upp adventsljustaken och stjärnan och lite tomtar och annat smått. Så nu är det julmys även hos mig!

       ♥ Anna


en åtta timmars tenta skriven

Tjugo över nio ringde klockan imorse, men var lite för trött för att gå upp då... så snoozade och sen gick jag upp halv tio istället. Sen blev det till att ta på sig lite kläder som för dagen blev grå mysbyxor, linne och tjockkofta.. nåt annat orkade jag inte med.. skulle ju ändå sitta framför datorn de närmaste åtta timmarna ändå.. Sen blev det frukost och därefter var klockan tio och dags för att sätta igång me tentan. Sen dess har jag inte gjort mer än att skriva och räkna och bläddra i alla papper och böcker efter vägledningar för att komma fram till rätt svar.. Den enda pausen lägre pausen blev för lunch vid halv tvåtiden.. Då var energin ganska så slut och jag vara klar med de mest krävande uppgifterna..Räkneuppgifterna! Sen efter lite risgrynsgröt i magen så blev det till att fortsätta med tentan och kl kvart i sex var jag klar med den sista uppgiften (som var en essäfråga och tog en timme att skriva). Så då blev det till att klicka på slutför test och skicka in tentan.. Så nu är det bara att vänta på resultatet som kommer om ca två veckor.. =) Skönt att ha den över!!

Nu ska jag laga mig lite mat och sen ner i källaren och hämta upp mina julsaker. Sen ska det pyntas lite lagom mycket! Tar nog eventuellt en promenad ikväll me.. Känner att jag kan behöva det efter att ha suttit framför datorn hela dagen nu.

Tack förresten för alla lycka till som jag fått!! De behövdes! =)
       ♥ Anna


barnvakt

Nu e jag hemma igen! Gick suveränt att vara barnvakt denna gången oxå.. Men så är det två underbara tjejer me, så det gör ju det hela mycket lättare! Hann ju även med att kolla igenom alla övningstentor och sen när jag kände att det inte gick att plugga mer övergick jag till min stickning istället... På två timmar kommer man ganska så långt. Men i slutet innan Niklas o Jenny kom hem igen, så kände jag att tröttheten började komma.. Ögonen hade väldigt svårt för att hålla sig öppna. Turligt nog hade jag ju sällskap av deras katt även denna gången med.. så kelade lite med den innan det var dags för mig att cykla hem. 

Och nu är jag som sagt hemma.. dock ganska nerkyld och samtidigt väldigt pigg.. Så fort jag kom ut i friskluften som nu är 5-6 grader, så kände jag att man blev pigg direkt.  Så hur jag ska kunna somna nu är en fråga.. men i vilket fall är det dags för mig att sova nu.. klockan ringer tjugo över nio imorn (om jag inte vaknar innan då vill säga) och sen ska jag börja med tentan 10:00. Så vill ju gärna ha så mycket sömn som möjligt innan dess. =)
       ♥ Anna


längtan till att julpynta

Jag vill oxå julpynta och få det så där julmysigt som alla andra tycks göra nu. MEN nä, det blir inte förrän imorgon efter jag har skrivit (och räknat) klart min tenta. Då ska jag ner i källaren och hämta upp mina ljusstakar, julstjärnor och annat smått och gott och sen ägna kvällen åt adventsförberedelser.. för nåt annat lär jag nog inte orka ändå.. känner på mig att imorgonkväll kommer jag vara helt slut.. eller ha så galet mycket energi att jag inte vet vart jag ska bli av.. Ja, nåt av det lär det ju bli!

Åh, jag längtar dit redan nu! Men det är ju om ett dygn och några timmar...

Innan dess ska jag plugga det sista och förbereda mig så mycket som möjligt för morgondagens hemtenta. Sen ska jag då vara barnvakt åt embla och miriam ikväll, ska bli skoj! De tjejerna är så söta och härliga! Hoppas att de vill kolla på idol de me.. annars får det bli reprisen på söndag för min del. I vilket fall så när de sen har somnat vid tio-tiden blir det till att sätta sig och plugga/kolla på slutet av idol fram tills ett i natt då deras föräldrar kommer hem igen.. Så jag lär ju vara hemma vid tjugo över ett, halv två i natt efter en cykeltur i den förhoppningsvis inte allt för kalla luften!
Tur att tentan inte läggs ut förrän tio imorn! Då kan jag förhoppningsvis sova iallafall sju o en halv timme i natt om jag har tur! (Kom ju hem vid tio över tolv i natt, så var i säng först vid halv ett och sen skulle jag upp igen vid kvart över sex.. så blev inte så många timmars sömn i natt.)

Första advent förra året


Embla och miriams katt som höll mig sällskap förra året när jag var barnvakt till dem då.
       ♥ Anna


Fredag - dan innan dagen jag fasar för...

Så har åter igen denna dagen före tenta kommit! Men denna gången är det en helt annan situation än vad jag varit i tidigare.. Imorgon har jag för första gången i mitt liv en hemtenta som ska göras under en dag. Får den kl 10:00 imorgon bitti och senast 18:00 ska den lämnas in. Då ska jag alltså ha avklarat 38 frågor!  Galet stor tenta! Men så är den oxå på 10,5 hp. Brukar bara ha tentor på 7,5 hp.. så det är lite skillnad!

Nu blir det plugg och sen ikväll ska jag vara barnvakt!
       ♥ Anna


shoes!

Har nyss beställt ett par nya skor! Ja, jag vet att det inte är länge sen jag köpte nya skor.. men jag älskar skor, fast det är ju inget nytt! =)

Dessa blev det idag!

 
Visst e dom fina! De är ju iallafall ganska så mycket anna-skor.. så direkt när jag såg dem var det "jag-vill-ha-dem" direkt! Och efter lite övervägande så beslutade jag mig för att så skulle det bli! Så nu är de beställda!
Är btw Reebokskor dessa me.. men dessa är designade av Scarlett Johanson. :)

Men nu ska jag inte sitta här.. Ska istället sätta igång och plugga. Vaknade med huvudvärk för två timmar sen.. så har varit väldigt segt på morgonen.. men nu är den nästa borta! Så nu ska jag ta tag i pluggandet... eller förresten så får det nog bli en snabb dammsugning innan dess. Är ett tag sen jag städade nu... (har inte haft tid) så ligger dammtussar lite överallt och så kan jag inte ha det. Går ju runt och nyser som o jag vore tokförkyld.. men eftersom jag bara nyser när jag är här hemma, så kom jag fram till att det nog beror på att det är ganska dammigt här nu igen! Damm- eller kvalsterallergi (eller vad det nu är jag har) är  väldigt jobbigt... fast bra oxå.. man märker ju när man måste städa! haha! Gäller att se det positiva i det negativa! =P

Så dammsugning nästa, sen plugg, sen stan och därefter till julmässan på slottet för att sjunga me kören och efter det ut o äta! Men det är ikväll det!
       ♥ Anna


energikrävande kväll + Mamma Mia!

Denna kvällen var påfrestande och energikrävande.. inte nog med att jag har en förkylning som är på g, dessutom ska man ha scoutmöte och det tar verkligen all energi från en. Måste nog ha en sjukt jobbig grupp.. vilken är nackdelen när man har nästan bara pojkar. De är duktiga på att reta varandra och säga taskiga ord med mera och tillslut tröttnar man ju på att säga till hela tiden.. Idag hade jag dessutom en mamma till en av killarna som var med på mötet för att hennes son ville ha henne med om han ska fortsätta gå på scouterna..  och det gör ju att man själv är på helspänn hela tiden och gör allt för att inte göra nåt som kan verka fel.. dessutom ringde en annan av scouternas mamma mig efter mötet  (när jag var på maxi och handlade) för att höra hur det egentligen är på scouterna mellan pojkarna. Och då blir man ju bara så trött.. Är nog därför jag inte tycker om att hålla i mötena längre. Just för att vissa inte har respekt för en och det gör att ens energi läggs på helt fel saker. Förstår nu varför alla ledarna som var på avdelningen förra terminen har slutat.. Fick ju veta att det var likadant förra terminen... så då är det ju inte så konstigt! I alla fall ska det bli skönt om två veckor när scouterna är över för denna terminen och jag inte ska vara ledare för den avdelningen igen. =) (tyvärr är det ju så..även om man inte vill att det ska vara så).

För att muntra upp mig själv lite gjorde jag ett impuls och väldigt oplanerat köp på Maxi efteråt. Mamma Mia filmen började ju säljas idag och därför hade maxi kampanjerbjudande, då den kostade endast 99 kr! Så då var jag ju bara tvungen att köpa den! =)
 


Sedan blev det även ett samtal hem till familjen när jag kom hem. Det är det bästa när man behöver prata av sig och ventilera sina tankar lite och bara bli glad igen! Och när jag pratade me brossan blev jag ju bara så glad.. Han har tjej nu! Är visst "tillsammans med" Lisa i sin klass! (Tillsammans när man talar om utvecklingsstörda ungdomar är ju inte riktigt som när man själv var i hans ålder (18) och verkligen var tillsammans med nån. För deras del handlar det mer om när man vara tillsammans med nån i lågstadiet, om man vill jämföra.) Men det är väldigt skoj o sött ändå! När han har "tjej", som han säger, så ägnar han typ halva samtalen åt att tala om henne och idag var det att han måste ha en julklapp till henne, och då började han filosofera om vad det kan va.. Och sen kom han på att han vill ju ha en bild på henne me.. Och jag kan inget annat än att le och bara bli glad! Är nog därför jag älskar min bror så mycket! Han är så skön när han uttrycker sig ibland! =)
       ♥ Anna


mamma mia o promenad

Hittade ett rolig test på sidan för reklamsidan Mamma Mia dvdn. Under Spel fanns detta testet som verkligen testar kunskaperna om man kan Mamma Mia låtarna. Jag fick 8 av 8.. ganska så stabilt måste jag påstå! Men så kan jag ju typ alla ABBA låtar me!



Har annars nyss varit ute o gått en halvtimmes promenad nu på morgonen.. Var ett tag sen sist.. så kände att det kunde behövas. Denna dagen ska jag nämligen hinna med en del.. så därför kändes det som en bra start på dagen. :)

Och nu ska jag hoppa in i duschen innan det blir plugg, en runda till maxi, ner på stan och sen scoutmöte ikväll med scouten och dess historia på planeringen.
       ♥ Anna


skrattanfall i massor

Kören ikväll var lika flummig som alltid iallafall i slutet.. Men vad kan man förvänta sig när klockan är halv nio på kvällen och man har sjungit i 3 ½ timme typ och ska sjunga en o en halv timme till.. Då är man ganska trött! Blev en del skrattanfall.. och mackans dirigerande gjorde inte det hela bättre precis.. Kan han dirigera en kör ståendes på ett bord under en körfest (se bilder nedan) så kan han hoppa rundor som en stolle på ett vanligt körrep me. Kan bara se bilderna framför mig fortfarande när han dirigerar tomtarnas julnatt med väldigt mycket rörelser och trippande.. Går ju inte att låta bli att skratta då..
Och ännu svårare är det att att låta bli att skratta när diana precis innan skulle ställa sig bredvid mig och lyckades på nåt sätt tappa balansen så att hon satte sig på stolen bakom.. Bara det gav ju skrattanfall och när man väl samlat sig för att kunna sjunga så trippar mackan rundor och låtsas vara tomte samtidigt som han dirigerar.. Det gav ju ännu mer skrattanfall!

Men att skratta är ju bra.. musklerna i ansiktet tränas då iallafall och magen me för den delen..  även om magen får kramp efter ett tag.. Har nog dessutom fått dagens dos av skrattande nu.. eller till och med veckans.. fast mer skatt bör det bli.. Speciellt me tanke på att vi ska sjunga på slottet på torsdag och efter äta på söderport café. Då lär det bli mycket skratt då me! =)
 
Mackan dirigerar julsånger på senaste körfesten.. 


       ♥ Anna


frysfack

Imorse fick jag ett ryck och fick för mig att frosta av frysfacket i min kyl. (som jag aldrig använder, men tyvärr finns där ändå) Tänkte passa på när det inte är så mycket i kylen.. Så blev ut med den mat som fanns i vår gemensamma kyl i korridoren och sen sätta igång och frosta av.. Jisses vad tide det tar! Tar ju lika lång tid att frosta av mitt lilla frysfack som hela frysen ute i korridoren! Minst sagt! Fast så var där ganska mycket is med.. har inte frostat av det en enda gång sen jag flyttade hit för över två år sen.. så var kanske på tiden att jag gör det nu!

Alltså det måste nog vara det korkaste man kommit på att sätta in ett frysfack i kylskåp.. iallafall såna som inte är helt täckta. Man kan ju inte ens använda det... för om man lägger in nåt i frysväg i det så tinar det... Vilket gör att det inte får nån som helst funktion... Nä, frysar ska man ha för sig och kylar för sig. Allt annat är bara dumt!

Dock lär jag inte hinna med att handla idag heller. Skulle i så fall behöva göra det nu.. Men känns ju dumt att komma hem med en massa nya varor som ska in i kylen när man gör nåt sånt här.. Så det får nog bli handling imorn istället.. Har som tur var frukost o sånt hemma så att jag klarar mig imorn me..

Sitter ju även (såklart) och pluggar idag me.. Men nu har jag kört fast igen.. Än en gång är det bara rena grekiskan det här.. eller ja, grekiska är det i vilket fall.. med tanke på att många av beteckningarna som används är grekiska bokstäverna! Men nu är det mer krypiskt.. Förstår inte hur jag ska göra.. och lärarens förklaring hjälper inte mycket.. Men får väl sätta mig och läsa igenom alla 12 föreläsningshäften och hoppas att jag kan finna nån logisk förklaring där.. =)
       ♥ Anna


en månad till dopparedan

Idag är det en månad till julafton.. känns lite konstigt.. eller ja, kluvet.. Vet ju nämligen att därmed är det bara två månader kvar till jag åker iväg för ett halvår. Det ska bli kul.. Mne just nu väntar jag bara på att mitt antagningsbesked ska dyka upp, så att jag kan ansöka om boende och sånt. Måste få iväg papprena till csn me.. Snarast möjligt! Men där står att jag ska skicka med antagningsbevis.. (om det är första gången man söker för en viss utbildning och det är det ju iofs inte.. efter som det ska räknas in i min nuvarande utbildning.. så logiskt sätt behöver jag inte antagningsbeviset för att söka csn.. Ajja.. får kolla över det imorn..)

Ikväll blev det medelpass träning på friskis.. Var nästan korridorsträff på friskis idag.. (nästan då alltså) Först träffade jag Sheron som skulle värda på yogan och sen träffade jag Anna på passet, skoj! Så det var 3 av 8 pers från korridoren på friskis samtidigt! Bra statistik! Träffade dessutom på en klasskamrat, hanna från health managmentprogrammet me.. kul, senaste jag träffade henne var på examensdagen. Så blev ju lite uppdatering om vad man gjorde nu och så. =)

Men nu ska jag ha en kopp te och sen blir det sova!
       ♥ Anna


juligt



Här är det som jag kom hem med igår efter scouternas julmässan. Visst ger det lite julstämning att bara se det! Tryffeln var det jag vann i ett konfektlotteri och äppelmosen fick jag då Kristina inte orkade ta med dem hem igen. Nu är ju bara frågan vad jag ska göra med den? Har massor äppelmos hemma nu..

Förslag på nåt recept som innehåller äppelmos sökes nu?!
Annars blir det nog rulltårta med äppelmos bakat när jag väl har köpt hem ägg igen.
       ♥ Anna


:))

Blev sjuk glad och bara skrek rakt ut nyss..!

Fick reda på mitt tentaresultat från statistiktentan och jag klarade den mer än väl! (i mina mått mätt då iallafall!) Fick 37 av 60 och jag trodde att jag skulle ha typ precis godkänt.. men det var ju bättre än så.. Dock bara ett G6 i vilket fall.. men jag är glad ändå! Så länge jag bara klarade tentan så är jag glad! Och det gjorde jag! (var faktiskt inställd på att det skulle bli ett U, så allt över det är bara bra!)



Nu ska jag försöka återgå till att plugga nationalekonomi.. Hur nu det ska gå med massa glädjeendorfiner och energi i kroppen..?!  Men kanske det går jättebra bara för det! Hoppas på de i alla fall!
       ♥ Anna


måndagmorgon

Imorse var det galet jobbigt att gå upp..  men kan bero på att jag somnade väldigt sent. Var på väg att gå och lägga mig vid kvart över tolv inatt .. men då ringer hanna och sen satt jag och pratade med henne i över en timme.. så vid halv tvåtiden kom jag i säng istället. Men det gjorde inget för det var kul att få prata med henne.. Har ju inte hörts på jättelänge (om man då bortser från internet) så hade ju lite att prata om. =)
Sen att jag vaknade av att det lät lite mycket från lägenheten under var ju kanske inte den bästa väckningen. Men visste iofs att de skulle börja tapetsera om där från klockan sju i morse.. så det är ju sånt man får ta.

Idag blir det tentaplugg och nog lite statistikplugg och sen måste jag till maxi o handla med tror jag.. Eller kanske att jag kan vänta till imorgon, csn kommer ju då.. så då slipper man låna från sparpengarna.. Men får väl se vilket jag gör.. =)

Nu ska jag iallafall ägna mig åt övningsuppgifterna istället.

       ♥ Anna


söndagen har kommit och gått

Har varit ganska dött här idag.. men har inte varit hemma så mycket och när jag väl varit hemma har jag inte orkat sätta mig vid datorn. Men nu ägnar jag några minuter åt detta.

Dock har jag inte mycket att skriva.. Ägnat större delen av dagen.. eller från kvart över tio till tretiden på scoutgården där vi hade julmässa. Var mycket trevligt! Trivs ju trots allt med alla i kåren.. även om man ibland känner sig ganska själv och övergiven när man är ensam ledare på en avdelning och enda hjälpen man har är två assistenter.. Men idag hade jag bara kul! Dock inga scouter att ta hand om.. för ingen av mina juniorer dök upp.. Dåligt av dem! =P (Nä, skojja bara, de får göra som de vill). Vann även en skål med tryffel med lakrits i ett av lotterierna.. Så blev lite extra glad för det! Är ju inte så ofta jag vinner nåt precis.. Sen fick jag även med mig två burkar äppelmos när jag skulle hem efter vi hade städat.. blev en del över.. så Kristina delade ut dem till oss som var kvar.. Frågan är bara vad jag ska göra med dem.. Har redan en burk äppelmos i kylen och känns ju inte som att jag kommer äta upp allt till gröt.. så frågan är ju vad jag mer ska göra me den..?!

Ikväll har det blivit slappande framför tv:n me madde. Från 18:00 till nu har det bara varit favoriter på tv. Så med start med one tree hill har kvällen sedan ägnats i soffan och nu slutade den med wallander filmen.  =)


Har även kommit en bit på min stickning nu.. Men mitt i allt när jag satt och stickade innan fick jag värsta minnesbilden av mormor.. Min kära mormor har alltid varit värsta stickerskan. Alltid stickat halsdukar, tröjor, raggsockar, vantar,dockkläder och barbiekläder m.m när jag var liten och fram till sådär 8 år sen kanske (slutade nån gång när jag gick högstadiet/gymnasiet). Så när jag satt och stickade nu ikväll kom jag och tänka på henne och tänkte på hur glad hon måste vara nu, var hon nu än är, när jag tagit upp en av hennes favoritsysslor och börjat sticka igen.. och då började självklart tårarna att rinna. Saknar min mormor himla mycket ibland. :( Och idag är en sån dag! Men varför ska man inte få göra det.. det är ju trots allt en person som varit en viktig del i ens uppväxt även om hon bodde 30 mil iväg.. :)

Blev lite djupt mitt i allt.. men så kan det bli en söndagkväll när man inte har så mycket för sig.
       ♥ Anna


julklappar

Att komma på vad man ska köpa i julklapp till alla är svårt.. och i år har jag typ inga idéer alls.. Förutom till brossan då.. till honom finns det alltid en massa man kan komma på. =) Men till resten är det toksvårt. Plus att mamma fyller år om två veckor.. så måste ju ha födelsedagspresent till henne me.. och vad jag ska köpa då vet jag inte heller.. Tips tas gärna emot!

Däremot när jag o maggie gick på stan innan idag så kom man som vanligt på en del som man själv vill ha..

bland annat vill jag ha:
- Sex and the city - the movie dvdn den förlängda versionen
- Sex and the city - boxen.. (den har stått på min önskelista ett bar tag.. men än har jag inte fått den..) :(
- Mamma Mia dvdn
- kläder/presentkort på kläder
- pengar
- böcker
- en ny resväska i storlek tokstor, så att jag får plats me allt jag vill ha med mig ner till nederländerna. (men lutar nog åt att jag får låna en av familjens 5 större resväskor, dock är ingen så stor som jag vill ha.. men det får jag väl ta)
- en ny dator.. måste ha en ny innan jag reser i vilket fall så att få en i julklapp hade varit underbart!
- spel, typ med andra ord, trival pursit eller nåt annat frågesportsspel.. är kul att plocka fram när man är lite halv seg nån kväll och sitter med sina vänner :)
- underkläder och sockar.. (brukar aldrig önska mig det annars, men nu börjar typ alla min sockar bli väldigt slitna så nya hade inte varit helt fel.. Hatar att köpa det själv.. finns det nåt tråkigare??)



Ja, sen finns de ju lite till som man vill ha.. men det kommer jag inte på just nu.

Kvällen har spenderats i soffan.. Kollade på stjärnor på is och sen sing a long och under hela tiden satt jag och stickade me.. Madde har ju fått för sig att hon skulle börja sticka.. så då passade jag oxå på att börja igen.. Så nu har jag börjat på mina raggsockar.. Efter att ha börjat om fyra gånger innan det blev bra och rätt så är jag nu ganska så långt, för att bara ha suttit ikväll.. har väl stickat minst tio varv iallafall.. Och det tycker jag är bra.. Hade väl varit ännu längre om jag bara stickat räta.. men nu är det varannan maska rät och varannan avig för att få resårsöm och det tar ett tag innan man kommer på in i tekniken för att sticka snabbt när man stickar resår oxå. Sen fick jag så ont i händerna så att jag vara tvungen att sluta innan jag har galet mycket värk i dem imorn.. För det vill jag inte ha!

Men nu ska jag krypa ner i sängen istället.. Imorn är det visst scouternas julmässa i scoutstugan. Så där måste jag vara me.. fast vet inte vad jag ska göra.. och inte vad min scouter ska göra heller för den delen.. men det blir nog bra ändå.. Hoppas att jag inte behöver vara där så länge iallafall.. =)
       ♥ Anna


lördag, stan me maggie och tankar om idol. Idol-kevin från polen?!

Har varit på stan idag med maggie.. Det var riktigt mycket folk där för att vara helgen innan löning.. iallafall enligt min o maggies åsikt. Men beror väl på att det börjar närma sig advent och jul. Iallafall så gick vi och hade ögonen öppna för tänkbara julklappar. Men blev mest köpt inredningssaker för maggies del och jag köpte tre saker, ett datumljus, de är obligatoriskt med ett sådant i min lägenhet varje jul, lite julkort och en sådan som kryllar och samtidigt delar presentband. Har ingen aning vad de heter.. men har velat ha en sån väldigt länge nu. Så när jag hittade en idag, så blev det ett självklart köp (typ)!


Det hela avslutade vi med att köpa med oss var sin bakad potatis från graffiti och sen fortsätta hem till maggie för att äta dem. Var så gott och väldigt länge sen man åt bakad potatis sist.

Idol igår har jag inte så mycket att säga förutom att det var såå synd att Anna åkte. Det har varit min favorit hela tiden och ville ju ha henne, Alice och kevin i finalen.. men nu blir det ju inte så. Attans att Johan fick en procents mer röster än Anna, det skulle ju varit tvärt om! Men, men går ju inte att göra så mycket åt. :(

Nåt som däremot var så fruktansvärt roligt igår var när hanna frågade vilket land kevin var ifrån och madde svarade "Polen tror jag"... Hahahahaha... Polen?! Var fick hon det ifrån.. snacka om att det är nästintill motsats till malta som han verkligen är ifrån.. Vi skrattade så att vi grät och fick ont i magen så klockren och rolig kommentar det var av madde!
       ♥ Anna


härliga fredag

Det första jag såg imorse när jag drog upp persiennerna var att det var vitt ute.. =) Den första snön har kommit till kalmar för denna säsongen.. Härligt! Är lite mer passande att den kommer nu, än när den kom för tre veckor sen lagom till vår återträff.. Det var lite tidigt då.. enligt min mening iallafall.. fast mysigt ändå. För alltid när snön kommer så får man sån mysighetskänsla och nu även julkänsla.. Visst e den härlig?!

Idag står det tvätta och plugga i kalendern och sen ikväll blir det tjej-/idolkväll hos maggie. Trevligt, trevligt! =)  Jisses vad jag kommer sakna de kvällarna sen när jag flyttar.. Är bara två månader nu tills jag lämnar kalmar. Känns lite konstigt! :S
Men fram till dess ska jag verkligen ta vara på tiden och umgås med mina vänner så mycekt som möjligt! :)

Åter till plugget då istället för att sitta här..

 

Ett kalmar i snö, för några år sen..
       ♥ Anna


dans och lite glada news

Danspasset var skoj. Men känns som att man får nog gå det några gånger innan man får ut mycket av det i träningsväg.. Ju mer man kan utantill, desto mer hänger man med.. Var ju fullt pass, så om man inte stod rätt så såg man inte så bra nämligen.. 100 pers i en sal med två ledare blir ju lite trångt!

Väl hemma fick jag mess från emma, tjejen som ska ta över min lägenhet. Hon hade sina föräldrar på besök så undrade om hon fick komma o kolla på lägenheten igen.. och självklart fick de det.. Visade sig att emma tänkt köpa en likadan soffa som jag har.. Så vi kom fram till att då är det ju lättare (och billigare för henne) om hon köper min och bara köper ny klädsel till den.. Så så blir det nog! Vilket är positivt för mig me.. då slipper vi fixa bärselar och sånt för att flytta soffan.. Den är nämligen galet tung och svår buren, så man vill inte flytta den i onödan. Så hade varit toppen om Emma vill köpa soffan.. hon frågade om sängen oxå.. men de får jag nog fundera på.. Men verkar verkligen vara en toppentjej som ska ta över min lägenhet.. så synd att man inte kommer lära känna henne.. =(

Nu ska jag nog bara slappa i soffan resten av kvällen.. och faktiskt försöka gå o lägga mig i någorlunda vettig tid ikväll. Orkar inte plugga ändå.. Bättre att ta det imorn förmiddag..
       ♥ Anna


de går framåt

Nationalekonomipluggandet har gått bra idag.. har haft eller iallafall efter lite funderande fått koll på vad det är jag verkligen gör.. Sen har jag markerat alla kapitel i böckerna som behandlas.. Så ska skumma igenom de kapitel som jag inte har så bra koll på och sen är det bra när man är lite osäker på nåt me..

Har faktiskt varit ganska effektiv i eftermiddag... Förutom att jag pluggat, var jag och hämtade mitt paket från la redoute på pressbyrån innan och sen när jag kom hem passade jag på att slänga in en tvätt me lakan oxå, såg att det ändå var ledigt.. så då är det bra att passa på. Har tvättid imorn oxå, men är skönt att slippa att ha högar av tvätt då! Så att bli av med lakanen var skönt!

Om en 45 minuter ska jag iväg och träna.. blir danspasset idag! =) Men nu är frågan vad jag ska göra fram tills dess.. är ganska less på att plugga nu.. Har typ gjort det konstant sen nio, halv tio idag.. så nu får det bli några timmars uppehåll..
Ajja, nåt lär jag säkert komma på att göra.. =)

Har förresten fått erbjudande om att vara barnvakt till embla o miriam nästa fredag.. är typ ett år sen jag var barnvalt åt dem sist.. så det var kul! Så nästa fredag blir det barnvaktsjobb.. Skulle ändå antagligen bara varit hemma och plugga till min tenta jag har på lördan.. så tänkte att jag kan ju lika gärna plugga där.. lär ju bli några timmar från dess att embla och miriam har somnat till att deras föräldrar kommer hem.. så då är det perfekt att ägna den åt plugg. =) Tackar ju dessutom inte nej till lite extrapengar precis.. de behövs alltid!
       ♥ Anna


it´s thursday!

I natt drömde jag ännu en konstig dröm som var ganska förvirrande, men som tillslut blev det bästa möjliga ändå. =) Tänk om det hade varit lika bra i verkligheten som i drömmarna.. Fast det sägs ju att drömmar ska vara betydande och visa på framtiden.. om än lite krångligt.. så kanske det blir det bästa möjliga även i verkligheten.. =) Återstår väl att se.

Idag är planerna
- gå ut o gå me paro o sheron (redan avklarat)
- plugga
- hämta mitt paket på posten..  det kom i måndags, men har inte orkat hämta det än.. så idag är det nog bäst att ta och göra det..
- träna danspass
- och kanske nåt mer...

Men nu ska jag sätta igång och plugga nationalekonomi..
       ♥ Anna


en onsdag

Idag har det varit lite dött här för min del.. Men det beror på att jag inte har haft tid att blogga.. har varit fullt upp nästan sedan jag gick upp imorse vid tjugo över sex.. men nu har jag en liten stund över.. eller egentligen inte.. men jag tar mig den just nu. Dock har det inte blivit mycket pluggat idag.. har inte ens hunnit öppna böckerna än..Men det får bli ikväll när jag kommer hem från scouterna.. tror de iallafall.. Nu måste jag istället börja fundera på vad jag ska äta till kvällsmat.. Innan lunch blev det nämligen tacopajbakning tillsammans med paro och sen blev det lunch me paro och sheron. Så har ju fått den där ordentliga maten i mig redan.. Så nu får det bli nån annat, lite lättare.. men vad???

Har även varit iväg en sväng me madde för att köpa garn. Madde har nämligen fått för sig att hon ska börja sticka och då behöver hon hjälp av mig.. så därför har jag sagt att jag oxå ska börja sticka igen.. Måste ju fräscha upp mina stickkunskaper innan jag kan hjälpa nästa person!

Ikväll blir det organisationstävling på scouterna.. Står nämligen hemligt på planeringen.. så tänkte inviga dem i organisationstävlingstänket.. Knepade ihop de flesta uppdragen och frågorna i natt precis innan jag skulle sova.. (av nån anledning kommer man alltid på de bra grejjorna då..) så idag har jag bara skrivit över dem till ett dokument på datorn och sen letat svar så man har ett facit.. Är ju bra om vi har koll på svaren oxå.. :)

Men nu ska jag granska kyl och skåp och komma fram till nåt att äta..
       ♥ Anna


träning, plugg, julsånger o handling

Jag har nog aldrig varit på ett träningspass som haft så mycket magövningar under styrkan som dagens pass.. Det var typ varannan övning mage. Lär ju ha galen träningsvärk imorn.. Känns som så iallafall.. Annars var passet bra. En härlig kvinna (eller vad man ska kalla henne.. tjej känns ju fel.. för så ung var hon inte iallafall). Men passet var roligt ändå och jobbigt! Mycket fokus på lår och rygg me. Det enda var att jag fick konstigt ont i vänster höft i början av passet.. så kunde inte göra allt som man skulle. Väldigt mysko.. men har säkert en logisk förklaring det me.



Eftermiddagen ägnades sen åt plugg. Planerade för den nya delkursen i statistiken och började lyssna på föreläsningen på internet. Men lyssnade bara på halva.. sen var jag ju toktrött! Så får ta resterande halva imorn. Har även hjälp madde lite och läste igenom lite av hennes arbete och gav lite kommentarer. Så eftermiddagen var lite mer effektiv än förmiddagen om man säger så..  måste berott på träningen. Den gav ny energi!

Sen har det blivit kören och julsånger ikväll.. vissa gick ju bättre än andra om man säger så. Men nästa vecka ska vi ha förlängd övning då blir det 17-22 istället för 18-21 som vi har nu.. Så då lär vi ju hinna sjunga igenom låtarna och slipa på dem tillräckligt mycket för att vi ska kunna sjunga dem klockrent på julmässan på slottet sen. =) Är rätt så skönt att man är "gammal" i kören nu så att det bara är lite repetition som krävs och sen sitter det som en smäck. Eller ja, görs det ändringar så tar det dock lite tid innan man lär sig dem. Men oftast så ändras ju inte julsånger så mycket precis..



Har även hunnit med en handlingsrunda på maxi efter dagens körövning. Så nu är skåp och kyl uppfyllt igen. Eller kylen är fortfarande ganska tom.. fattar inte varför egentligen, har ju allt hemma som jag brukar ha.. tror jag iallafall.. :S Men där är iallafall så att jag ska klara mig i några dar. =)
       ♥ Anna


detta analyserande



Kom och tänka på en sak nyss när jag stod och bäddade... Varför ska man alltid analysera allt så att man bara blir förvirrad? (framförallt jag) Det kan vara allt från den enklaste sak till en svårare som man, när nåt inte verkar rätt istället börjar analysera och till slut har man bara satt griller i huvudet på sig själv och vet inget alls..
Varför kan man bara inte acceptera som det är och ta det därifrån istället?

Jag vet att tjejer är typiska på just detta när det handlar om relationer. Man analyserar allt till den minsta grad så att man tillslut har analyserat sönder det. Men har man blivit nåt klokare då? Nej, kan inte tro det.. Bara mer förvirrad!

Kom in på detta just för att jag själv varit såhär i helgen. Började tänka lite smått och tillslut är jag så förvirrad så att jag mår dåligt. :( Men hade tillslut ett mycket givande samtal igår kväll med en vän som gav mig rådet att det löser sig tillslut ändå och frågade mig om jag hade bråttom? och nä, det har jag ju egentligen inte... vill ju bara veta hur det ligger till.. men det bör ju som sagt ger sig tillslut i vilket fall. Så varför brådska...

Ajja, nu ska jag snart iväg och ägna mig åt nåt som jag vet att där ägnar man bara tankarna åt det man gör just då. Träna!
       ♥ Anna


trött

Imorse kl 6 tio min innan min väckarklocka skulle ringa vaknade jag av att jag fick ett mess från paro som sa att hon inte orkade gå ut o gå idag, då hon var trött och behövde sova lite till.. Blev galet glad för det.. för jag var oxå toktrött.. så det enda jag gjorde var att stänga av väckarklockan och sen somna om direkt.  =) Vaknade sen tre timmar senare, fortfarande trött, men nu var det faktiskt dags att gå upp. Man kan ju inte sova bort hela dagen.... även om jag gärna skulle viljat. För idag är en sån dag som kroppen bara skriker trööttt! Men får gå och lägga mig i tid ikväll istället.. vilket jag är fullkomligt kass på, är jag i säng innan elva, halv tolv kan man ju ropa hallelujah. Händer ju inte allt för ofta.. förutom när jag ska upp och jobba dan efter då.

Om två timmar ska jag istället bege mig iväg på träningspass på friskis.. Känner att det är just vad jag behöver just nu. Ägna mig åt nåt som jag verkligen gillar och vet att även om det är jobbigt under passets gång så mår man tokbra efteråt. Gillar lunchpass just för att då kan man göra annat på kvällarna än träna. När jag flyttade till kalmar för 3 år sen. Tränade jag alltid kvällspass typ. Men nu har jag alltid nåt annat på kvällarna, typ kören, scouter eller bara lite tid med vänner. Så då är lunchpass bra. Får nog allt bli bättre att gå på dem resten av året ut. =)
       ♥ Anna


nya skor.. =)

Nu har jag äntligen ett par efterlängtade skor till min sko samling. =) Oj, vad illa det lät.. men jag är nog lite av en skosamlare.. har ju ett antal skor (vågar inte gissa hur många). Nån dag ska jag nog räkna alla skor.. typ om två månader när det är dags att börja packa ihop min lägenhet..

Iallafall så har jag äntligen köpt dessa skor idag..

Har velat ha dem jättelänge. Men aldrig köpt dem.. så nu tyckte jag det var på tiden, nu när jag verkligen behöver ett par nya skor.. som är varma, sköna och har bra grepp.. Vill ju inte halka omkring som en bambi på hal is i vinter.. För halt lär det ju bli.. Och dessa uppfyller alla krav! Så därför blev det dem.. Som madde sa de syntes att jag visste vad jag ville ha.. så då ska man ju köpa dem me.. hade dessutom 20% rabatt på stadium så det var ju bara ännu bättre! =)


En annan mycket bra nyhet jag fick idag var när min hyresvärd ringde för att meddela att emma tar över min lägenhet när jag flyttar.. Så de skrev 1 februari i kontraktet och sen får vi själva göra upp om när hon ska få nycklarna och flytta in och så.. Det lär ju dock bli tidigare eftersom jag flyttar ut om typ två månader och två dar idag.. Lutar nämligen stort åt att det blir flytt den 19:e eller 20:e januari. Skiver mina sista tentor den 17:e och sen ska jag flytta efter det.. och det ska vara en veckodag när det passar resten av familjen.


Hade tänkt träna ikväll.. men så blir det inte.. blev ju några timmar hos maggie efter att jag och madde gått på stan, så nu ska jag fundera ut vad jag ska äta för mat och sen får det nog bli lite plugg ikväll istället.. men däremot kan det nog tänkas att jag tränar lunchpasset kl 12:00 imorn istället.. Det passar bättre in i planeringen.
       ♥ Anna


kom fram till en sak nyss...

Ibland är jag nog sämst på att höra av mig... Kanske inte så oväntat att jag konstaterat det nu.. men ändå.. Kom iallafall verkligen under fund med det nyss när madde ringde. Det är typ alltid hon som ringer mig.. och nästan aldrig jag som ringer henne.. även om jag nog vill ses lika mycket som hon.. och likadant med alla andra.. E ju nästan aldrig jag som hör av mig. Men är verkligen glad för att mina vänner står ut med mig ändå och att de oxå konstaterat att jag är just ganska så kass på att höra av mig.. Det är kanske då man kan påstå att man kompletterar varandra! =)

Däremot ibland blir det tvärt om..

Med just en person känns det just nu som att jag mest ger och inte får så mycket tillbaks. Iallafall inte det jag behöver. Hur ska man göra då? Lyfta telefonen och ringa och säga som det är, vad jag verkligen tänker och tycker... eller hoppas på att den andra inser hur det ligger till.. eller bara låta det rinna ut i sanden.. Fast det är ju det jag minst vill..!? Ja, jag e lite förvirrad just nu.. det kan man väl minst påstå... Och då tar gärna fegheten över istället för att verkligen göra det man helst vill.

Nä, får nog fundera och diskutera lite till och sen hoppas att jag kommer fram till nåt bra.. =)
       ♥ Anna


Ibland blir man bara så upprörd

Så har jag varit i och sett ännu en del av kalmar som jag inte besök tidigare.. Berga! Där var rätt så mysigt faktiskt.. men så gillar jag ju villakvarter oxå.. Dock var där lite backigt.. så att cykla var ju inte så kul.. Värsta jobbiga uppförsbacken innan det gick lite nerför igen.. Men annars gillade jag området..Hittade hem till familjen Ihse me utan problem.. Skönt.. det var ju ganska kallt ute, så var skönt att man inte behövde virra en massa rundor för att hitta rätt.. Sen blev det lite datorjobb.. vi var fem pers uppdelade vid fyra datorer i samma rum, allt för att det skulle gå så snabbt och enkelt som möjligt... Snacka om att vi lever i ett datoriserat samhälle. =) Och visade sig dessutom inte vara så svårt att fixa med närvaron.. Det gäller bara att man har personnumrena på alla sina scouter och sen koll på vilket datum och tid det handlar om och vilka som var där. Kan nog bli bra...

Sen jag kom hem har det blivit lite matlagande och sen soffan hela kvällen.. pratade även med familjen ikväll, en uppdatering om helgen blev det.. inte för att jag hade så mycket att delge men ändå.. fick veta att brossan hade blivit ledsen i skolan i fredags när han, och hans klasskamrat med assistent, mattias (som även är emils ledsagare) hade varit på tivolibadet. De hade visst skojat lite och då hade emil kastat iväg en vattenflaska (eller hur det nu var). Hur som helst hade iallafall badvakten/mästaren kommit fram och skällt ut mattias mitt framför emil.. Så emil hade blivit ganska ledsen och rädd. Alltså hur tänker man egentligen?? Det är ganska korkat att skälla ut en assistent till utvecklingsstörda och handikappade mitt framför dem. De som är utvecklingstörda brukar nämligen ha ganska svårt för när folk bli arga och blir till exempel som min bror ganska rädda och ledsna då.. Som tur var hade de lunch direkt efter så mamma fick komma och trösta emil när de var i matsalen. Men får verkligen hoppas att emil inte blir rädd för att gå till tivolibadet nu.. vet ju att det lätt kan bli så och att han vägrar gå dit i fortsättning. 

Iallafall ska rektorn ringa till tivolibadet för att försöka förklara att så kan man inte göra när det handlar om ungdomar som går i särskola.. De hade dessutom en tanke på att bjuda dit några av dem som jobbar på tivolibadet till skolan för att låta dem se hur det fungerar. Vilket nog kan vara en idé. Det verkar ju som att de kan behöva lite förståelse för hur man ska handla när det handlar om utvecklingsstörda. Så att de förstår att de inte är som "vanligt" folk... Finns ju liksom en anledning till att de går i särskola/träningsskola. =)

Ja, jag blev bara lite uppröd över detta så var tvungen att skriva av mig..
       ♥ Anna


repris, plugg och möte

Sitter just nu och kollar på reprisen av Idol..misade ju den i fredags.. så då får man se reprisen istället. :) Kan ju inte missa när de har soultema..är ju en av mina favoritgenrer. =)

Annars idag ska det bli plugg i två timmar nu och sen ska jag på möte för medlemsnärvaroregistreringskurs (eller nåt liknande, kan ju även kallas melkerkurs) hos Pia. Ska bli spännande och se om jag hittar dit.. eller hitta dit bör jag ju göra..men hur lång tid det kommer ta..Ska in i berga området och där har jag aldrig varit tidigare.. så får nog ta och cykla härifrån minst 25 minuter innan jag ska vara där.. Annars lär jag ju bli lite sen..  Lär nog cykla med kartan i handen som värsta turisten så att jag hittar..

Men nu ska jag iallafall plugga lite nationalekonomi..Wiie!
       ♥ Anna


lördagskväll

Idag har det inte blivit många knop gjorda.. Ganska skönt faktiskt.. fast borde kanske ha pluggat lite.. men det får bli imorn istället!
Det mest ansträngande idag har varit när jag var ute och gick en runda ikväll för att gå till konsum och handla lite smått och gott. Då tog jag faktiskt en liten extra sväng så att hela rundan tog en halvtimme.. Ganska lagom. Fast det kändes lite ensamt att vara ute och gå själv klockan åtta en lördagskväll.. Mötte bara en massa par, familjer och vänner-sällskap ute.. Det är ju då man vill ha en pojkvän mer än annat. Eller ja, hela lördagen har ju varit sån. Alltså en typisk dagen-efter-dag.. för även om jag inte har varit bakis överhuvudtaget idag så har man ändå varit seg och slappat i soffan eller vid datorn typ hela dan. En sån dag man gärna hade spenderat med en pojkvän istället...

Men ska snart sätta på en favoritfilm istället.. alltid bra med feel-good-filmer Men det blir först när stjärnor på is är slut.. vilket snart bör vara avklarat.. sen blir det sex and the city filmen.. fast får se hur länge jag lyckas hålla mig vaken. Känner att ikväll kan jag nog somna när som..
 
       ♥ Anna


körfest

Höstens körfest är avklarad nu. Det var mycket skratt, sång och galenheter.
Våra planerade lekar behövdes inte då folket roade sig själva så att det räckte mer än väl. Singstaret blev även mycket uppskattat. Jag vann båda mina två omgångar! Wiie! med nåt runt 8600 poäng respektive över 9000 poäng. Det är ju ett bevis på att man är ganska tonsäker! ;)

Jag hann även med att bli nerbrottad av mackan, (och lite olof me för den delen) då de fick för sig att hälla i mig alkohol.. (tyckte väl att jag var lite seg på att dricka). Men dock råkade de hälla i ögat på mig..så från att ha varit kul och skoj blev det ont, ont, ont och massa tårar och panik... Alkohol i ögat i kombination med linser gör jättttttte ont!! Svider attans mycket! Men som tur var hade jag linsvätska i väskan.. och med hjälp av malin och susanne som hjälpte mig skölja ögat och göra så att kunde jag se igen, så blev det bra. Därefter fick olof för sig att han skulle kolla om det verkligen gjorde ont så han och mackan hällde öl i sina ögon.. Och mackan tyckte me att det sved riktigt mycket! ja, det är lita galna folk me i kören.. Men det är ju därför vi har så kul me!

En blandad kompott av bilder...
       ♥ Anna


går undan i vändorna

Okej, det blev visst inte som jag tänkt. Effektiveten blev lite ineffektiv, elelr blev jag lite slö, väljs själv! Jag fastnade ju självklart vid datorn (vad annars!) i en halvtimme, kollandes på lite scoutsidor och deras bilder från jiingi.. Alltid skoj. Hittade ännu några bilder på mig och på andra man känner.. =)

Denna förmiddagen kan man säga att min mobil däremot varit aktiv. Ett samtal och två meddelande har jag fått..  det är mycket för att handla om min mobil, speciellt på en förmiddag. Samtalet var från hyresvärden som skulle bekräfta min uppsägning av lägenheten, och det första smset var från susanne som ville be mig köpa gräddfil till ikväll. Då hon glömde det igår, och det kan jag väl göra.. Ska ju ändå ner på stan i vilket fall. Nästa sms var från en tjej som hade pratat med henrik och är intresserad av att ta över min lägenhet. Här går det undan. Min lägenhet har varit skriftligt uppsagd i två dar MAX och två timmar efter att jag pratat med henrik så är det nån som vill kolla på lägenheten.. Men det är skönt! och förhoppningsvis slipper jag lägga ut den på studentlya överhuvudtaget..  hade ju varit underbart!

Nu ska jag äta upp min lunch, mackor och varm oboy och sedan gå eller cykla ner på stan (beror på vädret). Systemet, H&M och konsum står på besökslistan.. och åhléns får nog ett besök me.. Tänkte börja leta födelsedagspresent till mamma när jag ändå är på stan.. Har ju ingen aning vad jag ska köpa i år.. Hon önskar sig örhängen, men det får pappa och emil köpa, så tar jag nåt annat... tror jag iallafall...
       ♥ Anna


namnsdagar

Upptäckte nyss att pappa hade namnsdag igår.. ojdå.. glömde visst säga grattis på namnsdan.. sicken tur att vår familj inte firar namnsdagar så jätte mycket.  =) Däremot så kom jag därmed ihåg att brossan har namnsdag idag.. Är ganska bra att namnsdagarna avlöser varandra så bra.. glömmer man den ena kommer man oftast på den andra iallafall. Så ett grattis till brossan får det bli idag! =)

Nu är klockan kvart över tio och hittils har jag hunnit med att gå ut och gå med paro i en timme. Gjort lite yoga och sådär en 60 situps och ett 40-tal armhävningar (har kommit på att min styrka börjar försvinna, tränar ju inte på gym längre :(, så tänkte iallafall försöka bygga upp armstyrkan och mage/rygg igen.. ) Och därefter har det blivit städning av lägenheten! Tänkte att det var lika bra att passa på innan jag ska in i duschen.. Så nu är jag klar med en del av punkterna på dagens lista. =)

Nästa blir duschen, sen tror jag det får bli en sväng ner på stan i regnet. Och sen plugga i eftermiddag..
       ♥ Anna


fredagens planer

Imorgon står detta på planeringen..
  • 07:00 Ut och gå me paro
  • Städa
  • Systemet ska få ett besök
  • Plugga nationalekonomi och börja på nästa kapitel i statistiken
  • Från 17 - 20 fixa i ordning för körfest, inkl mig själv och äta
  • 20:00 --> Körfest med favoritartisttema =)
Sen blir det full lägenhet hos mig med Malin och hennes pojkvän som nattgäster och kanske Susanne me. Det är ju tur att man är van av att sova med olika slags människor runt om sig när det är lite trångt och enkelt.. Och det kan vi tacka scouterna för! Där sover man ju huller om buller och kan nyss ha lärt känna varann.. Så då kan jag nog ha två körvänner övernattandes hos mig me.. =)

På lördagen är det nämligen vi tre som ska städa lokalen me.. Så då är det ju ganska bra att alla är på samma ställe från början så slipper man börja med att jaga varann för att veta när man ska ses.
       ♥ Anna


evening

Så är kvällen här me. Har hunnit det mesta som skulle göras idag. Klädseln till imorn är fixad, nycklarna till lokalen är hämtade och tid bestämt med de andra när vi ska ses imorn. När jag kom hem efter att vi hade hämtat nycklarna så satte jag mig i soffan för att kolla på tv.. men hade ingen ro till att sitta där, så istället kom jag på att jag kunde fixa lekarna till morn istället. Så nu har jag tre lekar förberedda.. =) Så ska det låta (bilderna), lappleken och ordningsleken.  Lite lär-att-känna lekar och nån musiklek.. tokbra! =)

Nu blir det däremot soffan och nytt läge.. Och med telefon i ena handen.. =)
       ♥ Anna


en torsdag me maggie

Idag gjorde jag mitt första besök hos en psykolog, dock inte för min egen skull utan var istället med som moraliskt stöd. Det var en upplevelse. En positiv sådan! Tänk om alla hade gått hos en sådan. Då hade många som mår dåligt idag nog inte mått så dåligt längre..

Sedan har resten av dagen fram tills nu spenderats hos maggie. Har lekt med kissen, och pratat om allt möjligt, slått in paket m.m. Tog oss även ner till den antagligen största leksaksaffären i kalmar. Jisses, vad stor den var.. Och massa spel! Vill ha! Det och en dansmatta står på min önskelista just nu. Man måste ju ha barnasinnet kvar! =)

Maggie hjälpte mig även med att fixa min outfit till imornkväll! Då är det körfest med favoritartist/genre tema.. var verkligen till stor hjälp att fundera tillsammans med nån annan.. Man låser sig inte inom en viss del då.. Så efter lite spånande, så blev det lite garderobsletande och lite senare var min outfit fixad! Vad det blir får ni veta imorn.. men den kommer bli såå bra! =)

Nu ska jag ta och laga lite mat, sen blir det till att träffa malin och susanne för att fixa lite till festen imorn.
       ♥ Anna


filmkväll

Hemma igen efter några timmar iväg. Först blev det scoutmöte och sen efter det cyklade jag direkt hem till madde.. Jisses vad långt det var från tallhagen till söder.. Det tog sådär en 20 minuter att cykla.. men så hade jag motvind större delen av biten me.. så det gjorde ju inte saken bättre.. Men, men. Sen blev det skön myskväll me madde. Kollade på Tro, hopp och kärlek, en av mina filmer som nog madde me tyckte var bra.. Hittade dessutom lite budskap i den denna gången som jag inte tänkt på innan när jag sett den..  =)

Imorn blir det promenad me paro vid sju, sen hem lägga in en tvätt i maskin och duscha och därefter till maggie vid halv tio. Ska nämligen följa med henne som moraliskt stöd.. vilket ska bli lite spännande faktiskt =). Och sen träffa deras lilla sötnos, tez. Ska bli så kul! =)

Men nu ska jag därmed ta och sova..
       ♥ Anna


onsdag

Idag har jag än så länge, fått det gjort som jag beräknat.. Alltså ätit frukost, pratat me maggie och varit på international office och lämnat in lite lappar och hämtat ut ett försäkringskort. Sen blev det vidare till maxi för att handla mat. Hade ju tänkt hinna med det igår, men så blev det ju inte på grund av tågförsningen, så därför fick jag ta det idag istället.

Nu ska jag äta lite lunch och sen blir det plugg, och sen scouterna ikväll.. som jag dessutom måste komma på vad vi ska göra till dess.. (ändrade ju i planeringen, så den går ju inte att gå efter ikväll.) Efter scouterna ska sen jag, madde o maggie ha lite filmkväll.. Det ska bli väldigt passande och skönt!
       ♥ Anna


dessa förseningar

Igår blev det väldigt mycket sittande på tåg och buss.. Min resa som skulle ta fyra timmar från att jag åkte från åhus till att ajg skulle vara i kalmar tog istället sex timmar.. Varav 1½ timme spenderandes sittande på tåget i växjö, väntandes på att få reda på mer information om när vi skulle kunna åka vidare och hur.. Som tur var hade jag iallafall två trevliga medresenärer sittandes i samma fyrgrupp, så fick några att prata med. Men segt att vänta var det i vilket fall.. Och när jag väl kom till kalmar vid fem blev det små stress med att hinna hem och komma på nåt att äta innan jag skulle till kören klockan sex.

Men det gick.. fast dock kändes det lite konstigt den första timmen innan kroppen hade gått ner i tempo så att den låg i samma takt som julsånger ligger. Väldigt konstig känsla. Men kvällen blev riktigt rolig i allafall.. Vi måste nog ha den mest utflippade körledaren av alla körer. Mackan är galet rolig, men det gör oxå att det blir svårt att hålla sig för skratt när han börjar med sina enorma dirigeringar mitt i en låt. Jag och susanne skattade så att tårarna rann i slutet.. och då bara gick det inte att sjunga. Men kul hade vi!

En smått irriterande sak som jag upptäckte när jag kom hem sen och skulle kolla på tv var att trean har försvunnit!! Den är helt borta! Detta innebär ju katastrof! Alla mina favoritprogram går ju nästan på trean.. Så vad ska jag nu kolla på.. Får hoppas att det bara är nåt liknande som det var för typ ett år sen och att trean återkommer igen om några dar.. Då försvann oxå trean och var borta en vecka, sen återkom den igen.. för de flesta iallafall..  Hoppas att det är så denna gången me.
       ♥ Anna


dagens dilemma

Funderar just nu på när jag ska åka till stan. Antingen blir det bussen 10:40 och sen ha 40 minuter att fördriva inne i stan, eller blir det 11:10 bussen och ha 15 min på mig att ta mig från resecentrum till stationen. Vilket går om bussen är inne i tid och man går snabbt genom stan. Ja, är ju lite svårt val. Är nämligen inte på humör för att gå på stan och sen har jag dessutom 30 minuters väntetid i hässleholm, så räcker ju med att jag ska fördriva den tiden där. Kom tidigare idag fram till att om jag åker 10:40 från åhus så är jag på resande fot i 4½ timme, varav 2 timmar o 50 min är faktiskt resväg och resten är väntetid! Lite segt!

Nä, får väl se hur jag gör.. Om jag vågar mig på att ta tio över bussen.. eller om jag ska gå härifrån om 5 min.. ?
 
       ♥ Anna


inget plugg blev singstar istället

Jisses vad kasst det gått me pluggandet idag.. Har inte ens plockat fram böckerna, utan de ligger fortfarande kvar i väskan.. Men tycker faktiskt jag var värd en pluggfri dag till.. för sen ska det inte bli det på ett ett bra tag! Har ju egentligen inte tid med att ta en pluggfri-dag men motivationen var noll idag, så därmed blev det inget plugg heller.. Så kan det gå! Istället har eftermiddagen ägnats åt lite Sing-star sjungande. Mycket roligare! Försöker slå mina egna rekord nu.. Och på en del gick det faktiskt ganska bra. Fick ju till och me titeln superstar en gång! hihi! Fast är några poäng till full pott fortfarande.

Skulle boka hemresebiljett till imorn me.. Men det gick inte så bra.. Sj:s hemsida strejkar.. Så jag får väl vänta några timmar och hoppas att den funkar senare.. eller imorn bitti.. För imorn vid elva, halv tolv bär det av från åhus hem till kalmar igen. Från ett hem till ett annat så att säga! =) Så innan dess vill jag gärna ha tag på en tågbiljett.. Annars blir det väldigt dyrt!
       ♥ Anna


punka!

Nu har jag varit på banken.. :) Det gick ju bra.. Fick veta att jag har det mesta som jag behöver för att fixa ett halvår utomlands! Weii! Ska bara kolla upp så att min telefonbank fungerar och sedan fixa med en fullmakt till föräldrarna och eventuellt skaffa ett IBAN nummer.. Men det behöver inte fixas förrän i januari isåfall! Skönt! Nu har jag bara mobilen kvar att kolla upp.. Har ju sådär ett års abonnemang kvar på mobilen när jag åker och vill ju inte betala för det när jag inte har nytta av det.. Inte om det inte är ett måste iallafall!

På vägen hem från banken fick jag ju självklart punka på cykeln.. Sådär vid statoil.. Då hade jag bara halva biten kvar.. :S Så blev till att leda cykeln resten av vägen hem. De som mötte mig måste nog ha undrat varför jag gick och ledde cykeln.. Men vågade inte cykla på den när det var punka.. Är ju mammas gamla cykel och den har ju inte precis så jätte breda däck så då vågade jag verkligen inte cykla vidare på den..

Får be pappa att fixa cykeln sen när han kommer hem.. Eller ja att han gör det nån gång innan jag kommer hem nästa gång.. Kan ju om det nu är så att jag ska ut och cykla igen låna antingen mammas eller brossan cykel nu istället.. 
       ♥ Anna


regn

Har nyss gjort mig klar för att ta och cykla ner till byn och banken, men vad händer inte då.. Jo, himlen öppnar s9ig och det börjar ösregna och blåsa. Tror jag väntar ett tag med att cykla till banken.
Hade tänkt gå ut och gå en runda med, men det tror jag oxå får vänta tills det slutat regna.. Eller iallafall lättat, för frågan är ju om det slutar regna..? Ser väldigt grått ut på himlen just nu nämligen!

Ne, får nog bli lite plugg istället just nu..
       ♥ Anna


en söndag me kalas

Idag har det då varit kalas här i huset. Trevligt! Fast blir alltid så seg efteråt.. Men det beror nog på all mat och alla kakor man äter och att man typ bara sitter hela tiden.. Enda gången jag stod upp en längre tid under eftermiddagen var jag när jag och brossan fördrev lite tid genom att sjunga singstar. Då blev det ju lite dansande me... haha.. :)

Brossan fick ännu lite mer kläder i present idag.. och pengar såklart! Det märks att han börjar bli "stor" nu.. Då får man typ alltid kläder och pengar i present.. för det är lättast att köpa.. iallafall till killar!

Men nu ska jag nog ta och sova.. Imorgon blir det ett besök på banken för att kolla upp lite frågor om hur jag ska göra till våren med konto och bankkort och sånt. Vill ju ha enklast möjliga!
Och sen blir det nationalekonomi plugg.. ligger ju lite efter i det nu, eftersom jag ägnat mig mest åt statistiken de senaste veckorna. Så dags att försöka ta igen det nu.. suck..
       ♥ Anna


kvällen

Jag har en cykel, en cykel som är blank.
Kanske du också har, en cykel som är blank.
Om alla hade en cykel som jag, skulle de va renare i luften, i luften.



Haha, var bara tvungen att skriva av mig texten på den låt jag har på huvudet ideligen just nu. Men sången om en cykel är faktiskt bra.. iallafall när man sjunger den som uppsjungning med kören och dessutom kör den i kanon med rörelser till. Då kan till och med en barnsång i tre-ton bli bra.. Dock ansåg inte mackan att den är tillräckligt bra att ha som extranummer efter en sjukt bra konsert... till vår besvikelse. :( För visst hade det varit kul att sjunga en barnsång som extranummer på en konsert med en studentkör. :) Men får väl ta den som sånghäftes visa på körfesten istället! Det borde ju vara uppskattat! Speciellt me tanke på att vi alltid går runt och sjunger på denna tretoniga låt..

Kvällen har spenderats me familjen. Lagom segt! Men det var väl behövligt! Sjöng singstar me brossan oxå lite under kvällen och jag ägde rätt så mycket..Slog nog de flesta rekorden som fanns på de låtarna vi sjöng.. hihi.. Skoj, skoj!

Men nu ska jag sova. Är toktrött och de två glasen rött vin som har druckits ikväll me mamma o pappa ger sin påverkan me nu.. = ännu tröttare! Så sömn låter väldigt skönt nu!

Imorn ska det sedan bakas. Jag ska baka kladdkaks och sen ska jag nog hjälpa brossan me chokladbollar me. Allt bestämt efter brossans önskemål. :) Är ju bara en gång om året man fyller år och bara en gång i livet man blir 18, så då får man faktiskt bestämma vad man ska ha när det blir kalas! Så till imorgon har brossan bestämt det mesta. :)
       ♥ Anna


Över för denna gången

Äntligen är tentan skriven. Satt exakt fyra timmar... den kände jag att nu räckte det. Då hade jag suttit med en del på en delfråga, alltså ii) till fråga 4a), i ca en halvtimme.. och räknat, konstaterat att det inte var rätt sätt, räknat om, konstaterat att det inte heller var rätt, räknat ännu ett sätt, konstaterat att det oxå var fel, osv i ett bra tag. Men fick inte rätt på det ändå.. Så då gav jag upp. Har iallafall skrivit på alla andra frågor, och jag hoppas att jag har någorlunda rätt på dem iallafall.. fast vågar ju inte säga att det gått vägen. Det väntar jag med att filosofera om tills jag får reda på resultatet om några veckor..

Var ganska kul när vi skulle börja skriva idag, Vakten frågade om det var några som skrev tenta för första gången, vilket det var, så då skulle hon gå igenom tentareglerna grundligt.. Då kom jag på mig med att sucka och småskratta lite lätt för mig själv. De är så tradiga att höra när man hört dem x antal gånger. För då är dem ju ganska så självklara.. Och bara för det var jag tvungen att räkna ut hur många gånger jag har skrivit tenta nu.. det blev en del.. Var (typ) 19:e gången (!) jag skrev tenta idag, och då har jag bara räknat salstentorna, tar man med hemtentorna blir det ju en del till.. Men så är det ju under några år me.

Nu ska jag packa och ha mig nåt att äta, vad det nu ska bli? Sen är det nog lagom för att bege sig till Kalmar C efter det. Tåget går 15:08, så är ju ganska gott om tid än så länge.. Hade varit värre om jag fortfarande suttit och skrivit tentan. Då hade det blivit stresspackning och stressätning på knappt en timme, men nu har jag hela ca en o en halv timme på mig att packa och äta.

       ♥ Anna


snart, snart..

Om en timme ska jag skriva tenta i fem timmar... eller ja, frågan e ju om jag kommer sitta hela tiden, men fem timmar jag till förfogande iallafall. Detta känns helt mysko! Är ju en tenta med knappt någon teori alls.. så fatta vad förvirrat det är när man ska plugga.. Det är bara att försöka få förstålse för när man ska använda vilken sannolikhetsteori och sen vilka formler. Om det är beskrivande eller deskriptiv statistik och när man ska avända additionssatsen, multiplikationssatsen, hypergeometrisk fördelning, binomialfördelning, poissonfördelning eller normalfördelning. Det är galet förvirrande. Men jag hoppas att det går bra iallafall.. Håll tummarna för mig!
       ♥ Anna


nu får det räcka me plugg

Har gett upp mitt pluggande nu.. Okej, gjorde det för ca en timme sen snarare, sen dess har jag kollat lite på tv och sen surfat lite rundor på nätet. Gjorde en impulsbeställning på La redoute oxå. 5 artiklar blev det för 580 kr. Det tycker jag iallafall är helt okej pris.. Fast så beställde jag bra outletfynd typ.. men ändå!

Har även beställt tågbiljett hem nu me. Det blir nämligen en tripp hem till åhus imorn efter tentan. Åker från kalmar tio över tre och sen om jag har tur hämtar pappa o mamma mig i hässleholm. De hade lite att göra och förbereda till söndag, så de visste inte om de har tid.. Men annars får det bli lite väntetid i hässleholm innan tåget till kristianstad. Beställde i vilket fall ändå bara tågbiljett till hässleholm. Upptäckte nämligen att jag hur som tjänar på att köpa biljetten för tåget hässleholm-kristianstad i hässleholm. Så varför ska man då lägga ut pengar i onödan... det känns ju väldigt onödigt!

Men först ska tentan skrivas. Och den börjar om 10 timmar, så därför tänkte jag ta och sova nu.. Okej, lär väl bläddra igenom lite anteckningar och i kompendiet först.. men sen blir det sleeptime. Sen får tentan faktiskt gå som den går.. Poletten för en hel del har iallafall trillat ner idag.. så nu känns det mer bättre än vad det gjorde imorse.. Men fortfarande inte tokbra! :( Dock kan jag inte göra så mycket åt det nu i vilket fall.. Så det är bara att gå dit och göra så gott jag kan imorn och hoppas att det räcker! =)

       ♥ Anna


paus

Skrev innan i veckan om min tankar till min vän emme som låg på sjukhuset efter en trafikolycka i söndags. Nu är hon änligen hemma igen och har därför skapat en ny blogg. Jag kan ju inte annat än säga att det var så att tårarna rann nerför kinderna när jag läste hennes tankar om olyckan. Snacka om att ha änglavakt!


Idag har dagen än så länge varit effektiv, ur alla möjliga synvinklar. Först promenad med paro i morse.Sen när vi kom tillbaka plingade vi på hos sheron och sen begav vi oss till ekelunds för att köpa lite bröd och bullar och annat gott. Därefter hem igen och ha lite god fredagsfrukost! Innehållandes bullar, oster av olika slag, juice, massa tesorter och annat gott! Myeckt trevlig start på dagen faktiskt, speciellt me tanke på att resten av dagen till största delen ägnas åt tentaplugg.

Vid tio kom sen madde förbi, dels för att få lite uppdatering om förra helgen och allt därtill, och även för att hjälpa mig med lite tentaplugg. Är lättare att komma igång när man har nån annan att plugga med, även om man pluggar två helt olika ämnen. Sen var madde till och med så snäll så hon satte sig och skrev ner det viktigaste på min kurs till mig för att jag ska kunna ha det till hjälp i pluggandet oxå. Tack vännen!! Har man de underbaraste vännerna då eller?! =)

Nu tänkte jag ta mig ner en runda på stan och köpa lite smått som kan behövas till tenta imorn (typ banan, kexchoklad och Coca cola, det obligatoriska för tentaskrivande) och även köpa en födelsedagspresent till brossan. Lutar nämligen väldigt mycket åt att jag åker hem till åhus imorn eftermiddag efter tentan. Men som tur är vet jag vad jag ska köpa till honom i present, så då är det ganska snabbt avklarat.. =)
       ♥ Anna


tentaplugg- sista dan

Nu ska jag snart ut o gå med paro. Men innan dess en uppdatering. :) Pluggandet igår gick framåt.. fast vet inte om jag lärt mig så mycket i komma-ihåg-väg. Kändes mest som att jag konstaterade hur man räknar på det olika och sen inte mycket mer. Men har som sagt hela denna dagen oxå på mig att plugga.. Så får hoppas det räcker. Iallafall till ett godkänt! Jag bara måste ha godkänt på denna tentan.. även om det just nu känns galet långt iväg.. Men annars känns det som att min motivation sjunker rätt så rejält. Det är okej med ett U lite då och då. Men inte på två tentor i rad.. Inte för min del iallafall.. Och verkligen inte just nu. Orka plugga två ämnen och ha en del efter sig. Det kommer bli superjobbigt isåfall.. Så därför bara måste jag klara tentan imorn! Hur nu det ska gå till?... Shit har nog aldrig känt mig så oförberedd för nåt i hela mitt liv som jag är för denna tentan.. Men än har jag inte fått nån tentaångest.. (bara varit väldigt nära) Så det är väl skönt! Men är ju en dag kvar, så man ska inte ropa hurra förrän man är framme vid tentan..

Igår kväll blev det även en liten paus på en timme för att träffa Malin och Susanne och planera körfesten. Som tur var tog vi planeringen på skafferiet vilket gjorde att man kunde få lite mat i sig samtidigt. Därmed löste sig kvällens måltid väldigt lätt! Och samtidigt slapp man få paniken över att "jag inte har tid att sitta och planera en fest när det är mindre än två dar till tenta" eftersom jag fick mat i mig samtidigt och slapp ställa mig och laga mat hemma.. Man får se på det postiva istället för det negativa!

Nu är det iallafall dags för promenad!
       ♥ Anna


ehhhhh

Tentaångesten börjar komma nu... vilket inte så oväntat med tanke på att när jag sitter och pluggar undrar jag hur jag överhuvudtaget ska komma ihop när jag ska använda vilken av de olika approximationerna för att komma fram till sannolikheten m.m. Men det går framåt iallafall. Är klar med övningshäftet nu.. det första då. Det andra har jag inte ens öppnat och lär inte göra heller! Nu ska jag fortsätta med övningstentorna istället.. Hoppas att dem går bra.. Annars vet jag en som lär ha tokångest ikväll! Shit bara två dagar kvar nu...

Ett kort inlägg det här.. men tentaplugget är prio ett just nu... Har inte ens tid att ringa de jag sa jag skulle höra av mig till när jag var tillbaks i kalmar igen.. och det var ju i måndagskväll! Men, de får de ta... Jag orkar inte ringa en massa när en sjukt viktig tenta (iallafall för mig) är nästa på planeringen.
       ♥ Anna


konsert m.m.

Ikväll var det då dags för körens höstkonsert i västerportkyrkan.. Det gick riktigt bra, och lät bra enligt dem som var och lyssnade me. Förutom en låt, En låt som vi gjorde tokbra i våras men som lät ganska förfärlig idag och det såg man på publiken me. Att det dessutom var jag som skulle sjungt solot på låten innan jag gav upp den för att den kändes lite för svår för mig var ännu mer hemskt.. För nu lät det, enligt min mening iallafall riktigt kasst..Det skar sig såå mycket mellan de olika körstämmorna och solosången. Tror faktiskt att om jag kämpat lite med den så hade jag gjort den bättre än vad den var idag.. Men det kan man inte göra så mycket åt nu..

Annars lät det iallafall bra, och var skoj! Mackans falsett i slutet på get here var ju dessutom helt underbar! Slår vad om att alla tjejer i lokalen bara föll så för honom då! =) haha!

När jag väl kom hem blev det en runda in till sheron som bjöd på kladdkaka och jonade henne och kash under deras filmtittande. Alldeles lagom avslut på denna dagen. Eller ja, sen dess har jag även hunnit med ett samtal hem och grattat brossan och pratat lite me mamma och pappa me. Har nog nästan bestämt mig för att åka hem till helgen ändå. Känner att det är vad jag kan behöva efter att jag skrivit tentan på lördag.. För att festa känner jag inte alls för och ännu mindre en försenad halloweenfest. Speciellt inte ute i en håla utanför kalmar (oki, trekanten kanske inte är en håla). Men det är utanför kalmar iallafall vilket innebär värsta avancerade förberedelserna för att bara ta sig dit ut! Ja, känner helt enkelt att jag är väldigt emot allt som har med helgen att göra just nu.. Och då känns det mest passande att åka hem och spendera lördagkväll, söndag och måndag me familjen och lite släkt innan jag ska ge mig in i nästa tentaplugg.

Men nu ska jag iallafall sova. Är sjukt trött och seg. Och om jag ska få så mycket gjort som jag måste få gjort imorgon. Vilket är typ att repetera ALLT som har med tentan att göra, så är det nog bäst om man är utvilad innan dess.. Känner att annars lär jag få enorm tentaångest väldigt snart!
       ♥ Anna


en väldig blandning

Ny morgon och ny dag vilket innebär att Brossan fyller 18 år idag! GRATTIS älskade lillebror! Hoppas du får en toppenbra dag!





Valet i USA är även avklarat nu. Och den nya presidenten är Obama. Skoj! Helt rätt val! Är därmed oxå en mycket historiskt dag med tanke på det stora steget att en svart blir president! Ännu ett steg i rätt riktning! Så ska det va! =)


Måste även ägna en tanke åt Emme, min fd jobbarkompis (och dotter till mammas jobbarkompis) som just nu ligger på sjukhus efter en trafikolycka. Hoppas du blir bättre snart!! Är verkligen typiskt att allt ska hända emme... först får hon struma och nu en trafikolycka.. Krya på dig vännen!


Ja, detta var ett varierat inlägg... så kan det bli! Nu blir det duschen sen plugg 24/7... =)
       ♥ Anna


lite roligt

Facebook är allt lite kul ibland.. Speciellt när man kan läsa konversationerna wall-to-wall mellan två personer.
Efter att jag hade blivit vän med Maria fick jag se denna konversationen mellan henne och Peter som båda är två vänner till mig, vilka jag inte visste att de kände varandra... Fast åhus är ju ganska litet.. så förvånas inte! Och dessutom är det bara ett års skillnad mellan peter o maria, så då är det ännu mer logiskt.  =)
Iallafall är det roligaste den sista kommentaren av peter om mig. Han är för härlig! Man kan ju inte bli annat än glad och le med hela kroppen av en sådan kommentar!


Peter - Hej! Känner du och Anna Lindgren varandra? Vad kul! Hur är det med dig Maria? Jag kan inte smälta vilken söt bild du har i din profil (och bli inte ledsen, du är också söt, men det är inte dig jag främst syftar på...). Själv jobbar jag och har det fint i novembermörkret...

Maria - Hej Peter! Kul att du skriver! Jag känner Anna från en massa år när hon sjöng i Unga Röster och sen i "Whatcha", dvs gospelkör för ungdomar. Hur känner du henne? Du, jag tycker också hemskt mycket om min profilbild, och jag menar inte mig utan vår lilla Liv, som ju är rätt stor nu. Ska väl lägga in lite fler bilder så småningom på båda tjejerna. Jag har jobbat halv dag idag och är nu hemma med lilla Alice. Har druckit kaffe, Alice sover och jag ska nog gå ut med babyalarmet i jackfickan och pyssla lite innan det blir alltför kallt. Kramkram

Peter  - Anna och jag har varit i Taizé tillsammans. Dessutom är vi båda aktiva titt som tätt i Åhus församling. Det är en go´tös! (Hör du det Anna?) Fortsätt att pyssla om familjen och dig själv, så hörs vi eller ses vi förhoppningsvis snart igen - kanske här på facebook... Kramis pö daj mä!

Ja, vad kan man mer säga.. Underbara vänner helt klart! :)


Genrepet med kören ikväll gick ganska bra. Lät lite halvdant här och där.. på några solon, men hoppas att det går bättre imorn. Får hoppas att det bara var genrepsnerver, så att det låter tokbra imon!
Nu ska jag sova.. Sen imorn blir det nya tag med pluggandet. Från halv nio till halv fem ska det iallafall pluggas till 99 %.. Okej, tar nog en paus för lite mat och så.. men inte mer! Det får det inte bli!
       ♥ Anna


med i informationsfilm

Haha, satt nyss och letade på högskole bibliotekets hemsida och hittade informationsfilmerna... Och mitt i allt är jag med! I filmen om läsplatser och teknik.. oväntat! Fast visste iofs att de filmade när vi satt och skrev grupparbete på bibblan i våras, men inte att jag skulle hamna i närbild i minst 10 sekunder! Haha, så kan det gå!

       ♥ Anna


leta efter en nål i en höstack

Ibland är jag verkligen kass... nu är klockan snart två och har jag öppnat statistikböckerna än?? Nejdå! Det enda som har hänt är att jag flyttat dem från skrivbordet till soffbordet.. :)

Däremot har jag verkligen gått skattjakt i lägenheten.. Var ner i källaren och skulle kolla om jag hade installationsskivan till skrivaren där.. men självklart hade jag inte det... Däremot följde mina två vinterjackor med upp.. de behövs ju snart mer än väl, och har sagt i några veckor nu att jag ska ner och hämta upp dem, så det var ju på tiden! 
Men eftersom jag inte hittade installationsskivan i källaren, så blev det istället skattjaktsletning i lägenheten. Kollade verkligen igenom alla tänkbara lådor, pärmar och andra ställen där jag kunde tänkas lagt den.. Men självklart hittade jag inte den. Kändes typ som att jag letade efter en nål i en höstack! Däremot hittade jag lite annat som jag letade efter för sådär ett halvår sen.. Haha! Typiskt mig!
Men efter ett tag kom jag på att det istället borde gå att ladda ner programvaran och drivrutinerna från HP:s hemsida.. Så så blev det. FAST under tiden jag laddade ner dem fick jag för mig att kolla än en gång i min byrålåda där jag verkligen har allt annat som tillhör datorn.. Och självklart låg där en påse med skrivarens skivor och instruktionsböcker nederst i lådan.. under alla andra "bra att ha påsar" m.m. Och det var ju såklart det enda stället jag inte hade kollat på..

Så efter några timmars letande har jag äntligen skrivaren installerad igen. =) Därmed kom jag på lite annat som jag behöver göra idag.. bland annat måste jag till pressbyrån och hämta ut ett paket som kommit och samtidigt köpa utrikesfrimärken så att jag kan få iväg min kursansökan till stenden. För nu är ju alla papper utskriva, så nu ska den bara iväg! Sedan måste jag posta brossans födelsedagskort innan postlådan töms, så att han får det imorn.. Shit min lillebror fyller verkligen 18 år imorn! Det känns helt fel!! Tycker inte det var så länge sen han var på MAS och opererades sin andra gång.. Men det är det ju verkligen.. Då var han typ åtta - nio år... så det är ju därmed typ tio år sen!

Nä, ska kanske ta och ge mig ute en runda till stan innan jag ska iväg på kören ikväll.. Tiden till att plugga blir nog lite lidande idag.. Fast några timmars plugg ska det nog bli idag ändå! Det är ett måste!
       ♥ Anna


tuesday!

Så sitter jag här igen med min kopp kaffe och ska alldeles strax börja plugga för dan. Dagen började som vanligt med uppstigning 6:15 för att sedan gå promenad me paro kl 7... Var lite lagom trött när jag vaknade, men nu är jag toktrött.. så har sen vi kom hem från promenaden hunnit med att duscha, läst nyheter och plockat lite med tvätten sen i torsdags. Inte så effektivt.. men e som sagt trött. Så undrar hur det ska gå när jag börjar sätta mig och plugga.. ögonen lär ju falla ihop! Det är verkligen sämsta kombinationen att vara trött och plugga.. Men får bli några koppar kaffe under dagen så ska det nog gå bra att plugga oxå! =)

Sen ikväll är det genrep med kören inför konserten imorn.. så borde nog sätta mig och plugga lite texter me.. Eller kanske förresten så får nog de låtarna vi ska sjunga gå på repeat på datorn istället under tiden jag pluggar, så lär de texterna sätta sig oxå.. Att göra flera saker samtidigt är ju effektiviet till max! :P

Men nu ska jag leta upp min installationsskiva till skrivaren, så att jag kan skriva ut lite övningstentor och sen plugga statistik. Undrar bara vart jag lagt den?? Får nog gå på skattjakt i lägenheten.. eller kanske att den ligger i källaren... Hmm.. återstår att se!
       ♥ Anna


Mentala ålder

Hittade ännu ett roligt test.. (mitt i pluggandet)

RÄKNA UT DIN MENTALA ÅLDER.

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[x] Du använder dig av en kalender
[ ] Du äger mer än ett kreditkort
[x] Du vet hur man byter olja i bilen
[x] Du tvättar dina egna kläder
[x] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[x]Du tycker att politik är intressant
Totalt: 7

[/ ] Du kommer till skolan tidigt varje dag (är ju aldrig i skolan, men däremot går ut o går kl 7 varje vardagsmorgon)
[x] Du har alltid en penna på dig
[x] Du har aldrig fått kvarsittning
[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på talkshower
[x] Du dricker kaffe minst en gång i veckan
Totalt: 5,5

[x] Du vet hur man diskar (jag är grym diskerska)
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[/] När du säger att du ska göra något så gör du det
[x] Dina föräldrar litar på dig
[x] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig.
[x] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[x] Du pluggar när du måste (ja, när jag verkligen måste gör jag det)
[x] Du slöar inte i skolan/på jobbet
[ ] Du kommer ihåg att mata dina husdjur (har ju inga!)
Totalt: 8,5

[x] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[ ] Din favoritmat är hämtmat
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig coffein/nikotin
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[x] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt
Totalt: 4

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[x] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ ] Du har varit på ett tupperwear party
[ ] Du har förstått att ingen tar dig seriöst sålänge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] Du har fler räkningar än du kan betala
[x] De flesta av dina vänner är äldre än du
[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder internet varje dag
[x] Din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta
Totalt: 7

TOTALT: 32 år... Haha, så kan det bli.. Mina scouters gissning på min ålder var ju ganska passande till min mentala ålder då! De gissade på att jag var 30..!
       ♥ Anna


helgen

Har en nyformaterad dator nu... finally! Efter att ha fixat och trixat en massa sen i fredags, så fick jag igång den igen helt och hållet igår.. Så nu hoppas jag att den kommer vara lite snabbare! =) Maggie o malin klagade ju en del på den för ett år sen när vi skrev C-uppsatsen, så var ju på tiden att den blev formaterad och lite uppdaterad nu. :)

Helgen har varit mycket bra, trevlig o skoj! Återträff me underbara vänner kan ju inte bli bättre. =)
Är fortfarande kvar hos jimmy i jkpg (åker till kalmar ikväll igen) och sitter och försöker plugga.. går ju inte så bra... min motivation är ganska borta. Väldigt jobbigt me tanke på att jag har tenta på lördag... OMG. Känns inte som att jag riktigt insett det än.. eller iallafall inte hjärnan.. Men, men det är bara att plugga och hoppas att jag har förstått allt i slutet av veckan. =) 

Men nu ska jag återgå till mina tre statistikböcker ovh hoppas att jag har lite mer förståelse när jag är klar! =)
       ♥ Anna


RSS 2.0