andra veckans tenta avklarad

Denna dagen började med ett samtal till Bredband2, min bredbandsoperatör.. eller ska va det iallafall.. än så länge är det lite sådär med det, därav samtalet. Det samtalet resulterade i 20 minuters telefonkö och sedan ett tre-fyra minuters samtal som mest bestod av att jag läste upp massa siffer och bokstavskombinationer också avslutades det sedan med ett 'ja, nu ska det behandlas av våra tekniker, men lämna datorn igång så ska det nog fungera sen'... jo, visst det funkar oxå jättebra nu eller inte..Himla bra teknisk support det där! Ajja, får se om det funkar imorgon, annars blir det ännu ett samtal dit.. Ger mig inte förrän det fungerar nu! Börjar bli trött på att ha det som det är just nu. 

Efter samtalet blev det lite tentaplugg och sen vid tolv begav jag mig mot Lund, med lite tentaplugg på tåget me, såklart, och sen kl två var det dags för tenta. Dagens tenta gick i början inte så bra, satt nog en halvtimme och funderade på vad det var de ville ha fram på första frågan.. men efterhand lossnade det och vid fem lämnade jag in tentan. Då, nöjd med svaren på vissa frågor och på vissa kunde jag skrivit mer och bättre om jag nu hade kommit ihåg mer... Men hade svarat på alla frågor iallafall... fast sen återstår det att se om det blivit rätt och framförallt om det är det lärarna ville ha. Det är alltid lika svårt att veta när det är essäfrågor. :S

Väl hemma igen har det blivit lite matlagning.. och som vanligt glömde jag att ta upp mat innan jag gick, så ikväll blev det makaroner och kokt korv.. ganska tråkig mat.. men, men. Mättande iallafall! =)

Imorgon blir det en runda på stan för att leta utstyrsel till lördagens fest. Är ju födelsedags-/examensfest med halloweentema (såklart). Så måste komma på nåt att klä ut sig till/i.. Det bästa vore om jag kunde tagit mig till åhus och gått igenom alla lådor som finns där. Men finns inte riktigt tid för det, så litar på att jag hittar nåt på stan.. eller får jag väl ta fram fantasin och gå igenom mina garderober några gånger för att se vad man kan komma på! Nån som har nåt förslag? Sist det var tema fest var jag ju missy elliot, men nu ska det ju vara lite mer scary!



       ♥ Anna


mittimellan två tentor

Så har man sin andra tenta för terminen imorgon. Gårdagens och den första på magisternivå, var sjukt svår! Vilket de jag pratade med efteråt var ganska eniga om. Känns som att är hon inte snäll vid rättningen lär det vara en del som får omtenta på den. Hur det kommer att gå imorgon är me en bra fråga. Just nu känns det inte så bra.. Tror att jag verkligen har suttit hela dagen idag (lr nästan iallafall) och pluggat med Johanna i skolan. Men att bara byta ämne sådär är inte lätt. Får hela tiden för mig att nåt av det som var till gårdagens tenta är till imorgon.. så det är ju lite förvirrat nu kan jag säga och har inte så bra koll på resten heller för den delen. Men har ju några timmar på mig imorgon me. Så kanske att jag hinner få grepp om lite till då innan det är dags för tentan.

 

Måste förresten säga tack och ge massa kramar till mina vänner som har gjort att jag lättare kommit igenom denna veckan och muntrar upp en på olika sätt! O alla mest till Karin som skrev till mig ungefär samtidigt som jag var på väg att få tentaångest nu ikväll (som är första gången på länge) att jag skulle sluta ha ångest och sluta plugga för idag och sova istället! Hur hon kunde märka att jag just då behövde just det orden och en hel del till, som jag fick just då, är en bra fråga! Men bra var det!! Johanna har även hon varit en klippa idag som varit tentapluggskompis och diskussionsplank till morgondagens tenta. Sen var det Sara som var ventilationsplank efter tentan igår.. fast där blev vi det åt varandra då det nog hade gått likadant för båda två.. Thomas är oxå en vän som gjorde gårdagskvällen lite roligare i min tråkiga tentakvällsplugg miljö.. Det är verkligen inte ofta som det första man gör efter en tenta är att sätta sig och plugga till nästa.. Underbara är vad ni är och ja alla andra me!

       ♥ Anna


tentavecka

Nu är jag hemma igen, efter två dygn i Åhus. Var skönt att komma hem lite och slippa tänka på att laga mat och sånt. Och så har jag fått lite effektivt plugg me.. några timmar igår och ännu mer timmar idag... fast känner mig inte alls säker inför tentan imorgon än!! Ahh... det gäller verkligen att turen är med mig. Vilket det inte känns som just nu.. men men, får se hur mycket jag kan till imorgon eftermiddag.

Längtar till helgen då tentaveckan är över för denna gången och det blir fest o utgång med Karin och kanske johanna o massa annat folk. Skoj, skoj.. Är så länge sen jag festade så efter denna veckan blir det ett perfekt avslut!

Nä, åter till international acconting nu och IFRS/IAS, IASB, IASC, IOSCO, harmonization, equity method, proportional consilidation, purchase method, mergers method och massa annat...
       ♥ Anna


Så är man på jobbet igen. Har döti

0-27d1781be0f3371521d36bbaffea1567.png

Kolla varifrån!

Så är man på jobbet igen. Har dötid som vanligt, morgontrötta gäster idag tror jag.

       ♥ Anna


en lägersång :)

Hittade en film från blå sommer 2004.. och som vanligt får man många minnen.. nån som minns?! :)

       ♥ Anna


kass dag

Vilken kass dag detta blev.. är fortfarande irriterad och tagit mig till maxi har jag inte heller gjort.. och nu funderar jag på vänta till typ sju ikväll för nu är där så himla mycket folk. Det är ju fredag eftermiddag = alla handlar! (typ!) Och trängas med alla andra orkar jag inte!

Pluggandet går väl inte heller så bra.. går sakta famåt, men det är sakta.. :S

Känner mig inte positiv idag helt enkelt.. och det gör att man känner sig ensam. Kom på att jag har så sjukt enformigt liv just nu och saknar mitt Kalmar liv. Där jag hade både kör, scouter, träning och nära vänner som muntrade upp en och som man spenderade många ensamma kvällar med.

Jag saknar att sjunga regelbundet, saknar körandan. Och saknar att träna.. Nä, måste verkligen komma igång med träning nu efter dessa tentorna.. och helst med aerobic eller danspass då, annars kommer jag nog bli helt knäpp! Vill ha koregrafi att bita i!!! Det är då man verkligen släpper allt annat man har att tänka på och bar ägnar sig åt träningen!
       ♥ Anna


irriterad...!!!

Åh, vad arg och irriterad jag blev när jag gick in på min skolmail för att se om vi hade fått resultatet för vårt sista PM. Vi hade fått mail, men inget positivt sådant...

Hi,
I am sorry but I cannot approve your second paper work. It is not readable and I am confused that literature is used instead of the annual reports when you draw conclusions about how things are in practice.[...] Best Kristina


Behöver jag säga att jag är irriterad på de två i min grupp som envisades med att skriva klart det den sista dagen.. och speciellt på den ena som började skriva på sin del, dagen innan!!! HALLÅ, man börjar inte skriva ett arbete som är ganska så stort, dagen innan det ska in.. INTE när man har vetat om det i fyra (4!!) veckor, och två av oss började skriva på det iallafall en vecka innan det skulle in. Men ett PM på mastersnivå börjar man inte skriva dagen innan!! Nä, är så fruktansvärt irriterad och arg just nu.. Och inte blir det bättre av att jag kolla på den sista versionen av arbetet och konstaterade att vissa delar hade så många stavfel och meningar som var obegripliga.. Så inte konstigt att det inte är godkänt..

Nä, åter igen kan jag bara konstatera att grupparbeten SKA INTE skrivas på fyra olika håll.. Iallafall inte det sista.. Så sjukt kasst!!

Kan säga att min motivation till att tentaplugga inte blev bättre nu precis.. :S

Nä, är ingen bra dag det här.. ska nog ta mig till maxi nu istället och handla och sen får det bli plugg när jag kommer hem igen och förhoppningsvis har annat i tankarna..
       ♥ Anna


från IASC/B o IOSCO till IFRS o GAAP

Så är man klar med sammanfattningen av första delen av int. acc. boken. Bara två delar kvar... alltså 14 kap.. haha kommer aldrig hinna sammanfatta allt det.. Får väl helt enkelt byta pluggtaktik.. eller sammanfatta snabbare! Så nu ska jag gå från IASC/IASB o IOSCO till IFRS o GAAP m.m. Tur att jag har ganska bra koll på det sen de två arbetena.. så går det kanske lite snabbare att ta sig igenom de kapitelna. Men det blir senare ikväll eller imorgon. För nu ska jag bege mig mot Åhus för middag hos mamma o pappa innan det blir vidare till scoutstugan o ledarträff.
       ♥ Anna


motivation

Idag kör jag med motivationstänkandet 'åh vad kul och intressant det är med international accouting'. Var Mattias som gått upp med den tanken i tisdags och sa att det faktiskt gjorde det lite lättare att plugga. Och visst e det sant.. till en viss del i alla fall. Lite lättare blir det, för det är ju lättare att motivera sig och göra nåt när man är positivt inställd än när man har negativa inställningar och tankar. Så är det ju alltid.
Dock går det långsamt framåt.. men det är inte ovanligt när det handlar om att plugga för min del. Har nog lite koncentrationssvårigheter när det kommer till att sitta och läsa kurslitteratur. Sen att de dessutom håller på att blåsa löv här utanför nånstans gör ju inte det hela bättre. Snacka om att det är ett störigt ljud om något.

Nä, ska fortsätta att plugga nu, sen blir det lunchpaus när mina ägg har kokat klart!
       ♥ Anna


...

Lite tomt på bloggfronten igår och idag.. tomheten igår berodde på att dagen gick i ett. Först tvätt-tid från sju och plugg med madde från åtta, sen till lund vid tolv, där blev det föreläsning och sedan mot tåget igen för att åka raka vägen till åhus. Men självklart var tåget försenat så lagom mycket så att jag missade anslutningsbussen till Åhus och fick vänta 20 minuter på nästa buss, så kom hem till mamma och pappa vid halv sju för att äta innan jag skulle vidare till scouterna. Så tid till att blogga fanns det inte riktigt och idag var det tidigt morgon. Som vanligt på onsdagar ringde klockan 05:00. Men det är sista onsdagen på ett tag. Börjar åtta några gånger i nästa period, men inte varje onsdag iallafall.. Skönt!

Har en motivationsdipp just nu, har noll motivation till att plugga och ja, inte mycket motivation till nåt alls utöver det heller.. Är en kass dag helt enkelt och dessutom mår inte kroppen nåt vidare idag heller, känns som att jag är på väg att bli sjuk... men hoppas inte det. Har inte riktigt tid med sånt just nu.. får hoppas att det bara är trötthet (vilket det nog kan vara eftersom jag har lite sömnbrist för tillfället och sömnsvårigheter med för den delen.

Nä, ska fortsätta kolla på tv nu.. Greys och sen blir det nog till att sova.. Behöver plugga HELA dagen imorgon, eller ja iallafall till jag ska åka till Åhus för mat hos mamma o pappa innan ledarträffen.
       ♥ Anna


måndag - en trött sådan

Idag har jag varit trött i stort sett hela dagen. Måste bero på helgens bristande sömn. I vilket fall så var det bara att gå upp när klockan ringde vid sju.. eller tio över sju blev det tillslut att jag kom upp, sen vid tjugo över åtta satte jag mig på tåget till lund. Hamnade i en vagn som inte hade nån ström.. så det var både mörkt och inga högtalare som fungerade. Känns bra det där! Satt och läste metro som vanligt och sen gick jag över till att läsa kapitlet till föreläsningen.. jo, men så att.. det gick inget vidare... somnade nästan istället så mellan hässleholm och höör gav jag upp läsandet, och halvsov stället.. vilket brukar hjälpa bra mot trötthet.. men inte idag.. Var lika trött fortfarande när jag kom till Lund. Men efter att jag köpt kaffe i skolan det första jag gjorde när jag kom dit så blev man lite piggare och orkade med en två timmars föreläsning. Kaffe är himmelriket ibland!

Efter föreläsingen blev det hemåt igen och under den tiden hann jag med att skumma igenom alla kapitlen i MAC-boken. Tack och lov för det för sen har det inte blivit mer plugg idag. Gjorde mig lite lunch när jag kom hem vid två, och sen lite senare satte jag mig i soffan och läste lite mail och nyhetsläsning m.m. Plötsligt somnade jag och sov i sådär 2 timmar! Inte bra! Skulle ju pluggat den tiden! Men, men.. när jag vaknade var klockan iallafall runt sex så blev till att laga lite mat då jag insåg att jag nog behövde lite energi. Är konstigt vad trött man kan vara ibland..

Efter kvällens middag blev det en halvtimmespromenad runt östermalm och lyckans höjd.. Och för en gångs skull var det inte kallt ute! Skönt, hatar att frysa! Väl hemma har det sen blivit tv, en dusch och lite till tv och nu ska jag sova! Har tvätt-tid imorgon 7-11 så klockan ringer 07:00 imorgon igen.. Aldrig sovmorgon här inte!
       ♥ Anna


dagens outfit

5ce0a752aab56c4581861d357bdc2aac.png

Kolla varifrån!

dagens outfit

       ♥ Anna


Söndag - besök :)

Denna helgen har verkligen varit toppen och inte minst denna dagen. Har träffat vänner som jag inte sett på månader och saknat enormt! Först kom Madde J upp på besök.. :) Pluggade var för sig, tog en promenad till maxi, pluggade lite till, hjälpte madde med att göra diagram till deras c-uppsats (kan man excel utan och innan och lite till, så får man plocka fram sina kunskaper ibland för att hjälpa sina vänner) och sen blev det fika med kladdkaka, bär och kesella vanilj! Mmm, så gott!:) Sen vid halv tre blev det bara byte på folk, då Madde gick strax innan Carro kom!
Sen blev det mest prat, lite till fika, fixa med det ena och andra på datorn, innan det blev till att göra carro sällskap till tåget, då hon skulle mot sthlm igen vid tjugo över fyra. Tog sen en liten promenad runt stan på vägen hem och därefter har det inte blivit många knop gjorda, hamnade i soffan med ett öga på tv:n och ett på datorn och stannade där tills jag tog tag i matlagningen som för kvällen blev ungsbakad lax, potatismos och rivna morötter. Gott och nyttigt!

Har även under dagen lyckats bestämma att jag ska försöka få in en resa upp till kalmar i november och sen en resa till stockholm i december. Ska bara hoppas att de helgerna jag har lediga än så länge, lär vara det framöver med. :S

Fick uppdatering om tinget och dst:n ikväll me och fick veta att jag på tinget igår blev invald som mentor till LUS - länken för utmanarscouter i snapphane scoutdistrikt (inte så oväntat då jag pratat med månsson om det tidigare i veckan), och josse hamnade i distriktsstyrelsen. Så nu har Åhus två pers från kåren aktiva på distriktsnivå. Det var nåt år sedan sist... men är man en av de största kårerna i distriktet så får man ju dra sitt strå till stacken.. även om den aktiva delen i Åhus inte är så bra när det kommer till att just aktivera sig och ta på sig uppdrag!

En bild från helgens JOTI
Jag och Nettan försöker förstå oss på Davids multifjärrkontroll (det gick inget bra)

       ♥ Anna


hahaha

Hittade en skön dialog på tjuvlyssnat.se

En medelålders kvinna ska beställa fika åt sitt sällskap.
Kvinnan: Jag ska ha en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe och en latte.
Biträdet: Hur många kaffe sa du att du ville ha?
Kvinnan: En kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe och en kaffe och en latte.
Biträdet: Alltså fem kaffe och en latte.
Kvinnan: Ja alltså, en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe och en latte.
Biträdet säger surt: Nu vet jag ju inte om du hängt upp dig eller ska ha fem stycken kaffe och en latte?!
Kvinnan ser besvärad ut och tillkallar sin man.
Mannen: Vad är det som försigår?
Biträdet: Jag vet inte vad din fru vill beställa.
Kvinnan: Jag vill beställa en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe och en latte.
Mannen (sympatiserar med biträdet och sänker huvudet): Vi ska ha fem stycken kaffe och en latte. Och en kanelbulle tack.



Haha, skrattar så fort jag tänker på den.. :D
       ♥ Anna


flängande

Är åter hemma efter helgens än så länge alla vändor hit och dit och överallt! Känns som så iallafall, som att man flängt hit och dit och lite till.. :) Även om jag bara tagit mig mellan; min lägenhet på östermalm och davids på söder, tillbaka till min lägenhet för att sova, tillbaka till davids lägenhet för ytterliggare lite JOTI, tillbaka till min lägenhet för att byta om, vidare till Stoby (hässleholm) för att fira madde som fyller 20 på onsdag, och för en stunds sen kom jag tillbaka till kristianstad och hit! =) Vilket jäkla flängande på ett dygn och några timmar!


Efter en natt som gav ganska lite sömn då jag kom hem vid tjugo i tre i natt, hade en vän som ringde vid tre som behövde nånstans att sova, så var jag tillslut i säng vid fyra tiden pch sen ringde klockan igen vid nio imorse, så blev det tillbaka till davids lägenhet igen vid halv elva.. Sen blev det lite JOTI och chattande igen, innan de andra skulle bege sig till österslöv för ting och jag hem för att byta om till kalas. Sen har vi sen tretiden varit i Stoby för att fira Madde. Alltid lika kul att träffa sin släkt och madde blev verkligen glad för sin present.. =) Härligt!

Nu ska nog sova nu så man kan sova ut lite innan det blir en plugg och träffa carro dag imorgon. :)
       ♥ Anna


Joti

Så kör vi JOTI hemma hos david.. Är dock inte så duktig på att chatta med andra scouter, men det har vi andra som är duktigare på. =)

Well, well.. ska kanske chatta lite nu istället..

       ♥ Anna


fredag, på språng

Så är morgondagen löst, tror jag.. skickade ett litet mess till Marco för att höra när de planerat börja förhandlingarna imorgon... Kl två, halv tre fick jag till svar, ja, men va bra! Det är ungefär då jag behöver åka därifrån... så då skippar jag tinget helt o hållet. Kan jag inte vara med på förhandlingarna så är det ju inte lönt att åka dit överhuvudtaget.. Ett problem löst och plötsligt inser jag att jag inte behöver åka till åhus ikväll heller för att låna bilen. Ännu en sak att stryka från att göra listan.. Däremot ska jag inte sitta här längre utan istället packa ihop lite smått. Ska vara hos David kl sju.. så bäst att packa ihop det man ska ha med sig nu och sen ge sig iväg så att jag inte blir sen.. vore just snyggt att den som bor närmst kommer sist! Iofs brukar jag vara ganska så duktig på det. Fast dock har det börjat regna nu.. suck.. vill inte gå i regn! Men, men...

Gick en runda inom stan på väg hem från tåget i eftermiddags, och självklart blir jag haffad av en enkät-intervjuare från kristianstadsbladet.. Fick frågan om jag visste vad bionomal(eller nåt liknande) var?.. Ehh.. svara att jag känner igen det fast kan inte komma på vad det var.. Det var en biofestival i kristianstad, som jag tror är i helgen.. Ajja, hamnar i tidningen lär jag göra imorgon iallafall. Så håll utkik!

Väl hemma blev det en kopp te och sen en kopp kaffe på det då jag kom på att jag inte druckit nåt kaffe idag.. katastrof.. inte konstigt jag hade huvudvärk då! Passade även på att ta en snabbstädning med dammsugaren och därefter våttorkning av golven eftersom jag inte städat ordentligt här på säkert tre, fyra veckor.. Så nu är det mycket fräschare här igen.. :) Nä, packa ihop och göra sig klar var det ju jag skulle göra.. hmm.. tror jag blir lite sen till David faktiskt!



       ♥ Anna


handling och tv

Det blev som sagt en cykeltur till maxi.. Vilket för övrigt känns väldigt lite väl onödigt att cykla till.. då det bara är två tvärgator bort.. fast iofs två långa tvärgator iväg.. och så skulle jag handla juice och sånt som väger lite så det orkar man inte bära så långt.. På maxi hamnade jag dessutom i samma kassakö som mina släktingar! Dock stod de i kassan när jag ställde mig i kön, några vagnar bak så de såg inte mig.. Men vi ses ju på lördag i vilket fall! :)

När jag var hemma igen blev det till att laga lite middag. Körde på så enkelt som möjligt så blev makaroner, korv och lite kokta morötter. Sen blev det till att sitta i soffan och äta då det ligger papper ioch böcker över nästan hel köksbordet... Som vanligt när det är tentapluggstider hos mig. :)

Det roliga var att jag satt och åt det samtidigt som jag tittade på halv åtta hos mig. Lite kontrast på mat där kan man påstå! :P Sen har det varit soffan och tv'n som varit sällskapet hela kvällen. Sos gute, Lyxfällan, Nöjespokalen och avslutar nu med NCIS, det är en blandad tv-kväll det.

Nya tvbänken / sovrumsavdelaren...

Den blev även lite av en taizévägg/hörna, då alla tavlor har taizébilder i sig och ljusstaken till höger har jag fått i gåva av kyrkan när jag åkt som hjälpledare till taizékonfirmanderna nåt år. Det enda som inte har taizéanknytning men dock reseanknytning är ostronskalet som värmeljuset står i, det plockade jag på Ameland när vi var på wad-walking. =)

Nä, nu blir det sängen. Har föreläsning i lund imorgon kl tolv.. så ska upp vid åtta så jag kan plugga lite innan jag ska till tåget vid tio. Egentligen hade en morgonpromenad inte heller varit fel. Men då måste jag upp ännu tidigare och det är inte nåt jag föredrar.
       ♥ Anna


Torsdag - snart helg!

Sitter och äter ananas med chokladsås till fika just nu, med så klart en mugg cappuccino till. Har suttit vid köksbordet och pluggat, alltså skrivit sammanfattning av kapitlen sen halv elva idag.. Fast med små pauser lite då och då. Nu blev jag nyss klar med ett kapitel och insåg att min huvudvärk har försvunnit men istället har jag ont i magen och mår sådär lite konstigt.. Så konstaterade att lite snabbt energi o socker behövs nog om jag ska orka med att sammanfatta ett kapitel till innan middagen. Innan dess ska jag dessutom hinna med en runda till maxi och handla lite. Så då är det rätt bra om jag mår bra med. :)

Hur som helst så har denna dagen varit den bästa pluggdagen på länge.. vilket nog beror på att jag valde och sätta mig vid köksbordet istället för i soffan och plugga. När man sitter i soffan får man dels helt fel hållning och sen blir man helt seg och trött. Inga bra pluggförutsättningar... så köksbordet var mycket bättre!

Annars längtar jag till imorgon kväll då helgen startar för min del! Och denna helgen får jag verkligen helg! Inget jobb och inget plugg (eller jo lite på söndag kanske, men inte tidigare)! Underbart! Istället blir det JOTI (jamboree on the internet) fredag till lördag, sen ting i Österslöv på lördag, fast återstår att se om jag är med på förhandlingarna beror på när de börjar?! (nån som vet), sen hem och byta om och därefter blir det till Stoby för 20-årskalas! På söndag kommer sedan Carro hit en runda då hon är nere i helgen!! =) Då blir de kvalitetstid med catch-up innan hon åker till stockholm igen.. :( Varför har man sina bästa vänner så utspridda? Tänk om man kunde fått alla att bo på samma ställe.. (eller ja, i samma kommun iaf). Vad underbart bra det hade varit då. Men nej, nu är de i stockholm, kalmar, lund m.m, och några i kristianstad som tur är! Well, well man får en anledning att resa iallafall.. även om tiden inte räcker till riktigt just nu.

Ska bli kul att träffa släkten (delar av den iaf) på lördag. Är ett tag sen man träffade en del nu. Vilket innebär att jag träffar även farmor och farfar, och det var några månader sedan sist... Hoppas även på att få lite pengabidrag av farmor (som alltid). För får jag det kommer jag ta mig till Åhléns i nästa vecka och köpa muggarna som jag gått och tittat på länge nu!

Vill ha!!

       ♥ Anna


??

Har suttit och pluggat och kollat på tv samtidigt hela kvällen.. eller mest pluggat i reklampauserna blev det, är ju favoritprogrammen på tv på onsdagskvällar först sthlm-arlanda och sen Grey's. Så då blir det inte så mycket plugg. Har helt enkelt haft ännu en dålig pluggdag idag.. vad dåligt fokuserad och dålig motivation jag har. Nä får nog bli en promand imorgon bitti så jag får lite ny energi till att plugga sen.

Sitter och kollar på fråga olle - dokumentären just nu. Det är sjukt vad man kan få för sig att göra program om ibland. Alltså vissa dokumentärinslag är helt okej, men andra... näe, bara undrar hur man kan få för sig att visa sig naken i tv m.m.? Visst det är väl inte det mest populära programmet men det är ändå tv. Och det är ju inte censurerat heller.. Men det är ju bra att vissa personer känner sig bekväma i alla situationer.
       ♥ Anna


haha

Hahaha... hörde nyss det konstigaste uttalet på ballingslöv någonsin.. Rickard Olsson på vem vet mest, gjord uttalet ball-ings-löv.. Lät verkligen helt fel och konstigt!

Ja, jag är lite uttråkad.. kan man väl påstå!
       ♥ Anna


onsdag med ännu en presentation

Så är det onsdag... igen! Vart tar veckorna vägen egentligen?

Som vanligt när det är onsdag är jag toktrött nu, efter tidigt uppgång! Och inte blev det bättre av att jag kom hem från åhus först vid halv elva igår. Missade bussen kl halv tio.. eller missade är fel ord. Insåg snarare när jag kom hem till familjen efter planeringsmötet på scouterna att jag inte skulle hinna med halv tio bussen, då jag kom hem till dem ungefär samtidigt, så fikade hemma hos dem innan jag tog tio bussen hem istället. Sen var jag i säng vid kvart över elva.. det är bland det tidigaste på länge.. men inte tillräckligt tidigt för att man skulle vara utsövd när klockan ringde kl fem! Men, men var inte så mycket att göra åt det i vilket fall. Blev upp och sedan iväg mot Lund vid fem över sex för att ta tåget tjugotre över sex. Så tidigt på mornarna gör man allt i en viss ordning för att man inte ska missa nåt i rutinerna, då man är lite trött fortfarande.. Men efter en cykeltur i den kalla luften så är man pigg sen!
Och det innebär därmed att jag är en av de aktivaste på tåget så tidigt på morgonen.. Har nästan varenda onsdagmorgon de senaste veckorna ägnat den timmen på tåget till att skriva ner/skriva om det jag har planerat att säga på de olika presentationerna vi haft under dessa onsdagar. Och idag var jag glad att jag gjorde det, och dessutom även hann med att repetera igenom det några gånger med. För självklart blev vår grupp en av tre utvalda för att redovisa! Vad är det med vår grupp?!?! Det är andra presentationen i samma kurs för vår del.. och så är där vissa grupper som aldrig behövt presentera. Vissa har det bra! Men idag kunde vi iallafall tänka att eftersom han valde ut just vår grupp av 15 st, så måste vi haft ett intressant paper. Det e alltid nåt!

Efter casediskussionen satt jag kvar i skolan med Karin ett tag (och senare även John). Hade tänkt att jag skulle plugga och sen gå på vår presentationsföreläsning i nästa kurs. Men kom fram till att den tiden kunde jag använda till nåt bättre än att sitta och lyssna på taskig engelska i två-tre timmar (hälften av grupperna var asiatiska). Så satt och pratade om lite allt möjligt och köpte lite tidig lunch, samtidigt som John köpte sig lite frukost. Och sen blev det ner mot tåget igen! =)

Dock har jag inte kommit så långt i pluggandet ändå, förutom att jag kollat igenom två ex-tentor och mina anteckningar. Men däremot har jag slängt ihop en kladdkaka, som jag varit sugen på och har tänkt göra i flera dagar, och nu har jag ny energi för att plugga.

Kladdkaksfika bästa pluggfikat!!

Now back to the books!

       ♥ Anna


diciplinen är långt iväg...

Jag har sämst diciplin just nu.. Att öppna mina böcker och börja plugga är inte alls lockande... och ändå vet jag att det är det jag verkligen bör göra. Är två veckor till jag har min första mastertenta nu (exakt på tiden!), så om jag ska klara den tentan och den andra så bör jag verkligen komma igång och plugga NU!! Är så mycket bättre på att sätta mig och plugga om jag har sällskap, eller är någon annanstans än just hemma.. Känner att biblioteket bör bli min nya pluggplats. Men har inte tid att ta mig nån annanstans idag, ska snart (om två timmar) iväg till åhus för middag hos familjen och sen vidare till scouterna.

Ajja, har iallafall gjort en planering nu för hur jag ska lägga upp plugget det närmaste två veckorna. Vilket gör att jag har mål att uppnå varje dag, underlättar lite iallafall. Nä, men om man ska ta tag i pennan och böckerna nu..
       ♥ Anna


mer o mer.. :)

Så börjar det märkas det att jag är tillbaka i mina favoritscouttrakter igen.. börjar bli många järn i elden nu. Dock bara roliga saker!
Först o främst är jag utmanar/seniorledare som innebär möten en kväll i veckan plus lite helger då och då. Sen är jag med i planeringsgruppen för kårhajken, som har planeringsmöte ikväll vilket innebär att jag missar utmanar/seniormötet då. Fast det är inte så stor fara med de. Sen i helgen har vi JOTI och så lite ting på lördag med. På tinget det är val av ny seniorlänk och där har jag fått förfrågan om att bli seniorlänksmentor, så det kommer jag tas upp som förslag på.. Blir jag sen invald som de innebär det möte en gång i månaden och lite mer möten runt reggen och tinget. Men det ska nog bli bra. Utöver detta har jag själv anmält intresse som sittande i styrelsen för kåren, fast då bara som ledarmot.. mer har jag inte tid med. Men allt som allt innebär ju det lite mer scouting igen. Men jag gillar de!

Så länge jag inte gör en favorit i repris och blir ledare för tre avdelningar samtidigt så är det lugnt. För det är lite väl! Bara två avdelningar är lite väl att vara ledare för samtidigt. Det går bara när man inte har så mycket för sig.. Alltså inte jobbar/läser på högskola. Men där har jag lärt mig att sätta stopp! För det blir lite för mycket! Men nu får det räcka för ett tag. Resten förfrågningar som kan bli nu får det bli ett nej, tack till! =)
       ♥ Anna


onödigt föreläsning

Eftersom det är måndag idag har jag som vanligt varit i Lund, fast denna måndagen kändes det mest onödigt. En mer onödig föreläsning har jag inte haft på länge.. eller ja, onödig kanske den inte var, men lite så. Hängde inte med så mycket ett tag, vilket gjorde att man tappade koncentrationen och sen gick han igenom hofstedes tabell och modell i sådär 10 min och det kändes mest upprepande då jag har den i min andra kurs också och där har vi även skrivit om de i ett paper. Men men, sådana föreläsningar har man ibland.. o då är det bara att gilla läget eller gå hem. Vilket inte var så aktuellt för mig, då man helst vill vara i lund i några timmar när man väl är där.

Väl hemma igen har blivit lite pluggat, och sen mest frysande. Känner att min förkylning är värre igen.. Måste vara tågresandet som gör det. Kollektivtrafiksmiljöer är inte precis det bästa för att hålla sig frisk.. speciellt inte när man sitter på tåg sammanlagt 2 timmar om dan sådär en tre dagar i veckan.. Har börjat fundera på om jag kanske ska ta och vaccinera mig mot influensan trots att jag inte tänkt göra det tidigare. Med tanke på att jag vistas i en av de mest smittsamma miljöerna som finns x antal timmar var vecka så är det nog rätt bra. Men får se hur jag tänker om nån vecka.. Vaccinationerna har ju nyss börjat i Skåne, så är ju några veckor tills det är aktuellt för mig.

Nu blir det till att laga middag. Kotlett och potatis är tanken att det ska bli o sen ska jag nog ut och gå en runda.
       ♥ Anna


ekonomipriset till en kvinna!

Läste nyss om årets nobelpris i ekonomi och såg att det för första gången är en kvinna som får ekonomipriset, Kul! Dock får hon det tillsammans med en man.. men att halvapriset ges till en kvinna är ett steg i rätt riktining! Detta är faktiskt lite sensation, äntligen får kvinnorna komma in i ekonomivärlden även på nobelpris-sidan! Att det sen dessutom ges för framtagen forskning inom ekonomisk organisering är även det lite annorlunda. Det vanligaste (i alla fall de senaste åren) är att nobelpriset ges till någon inom nationalekonomivärlden, till exempel författare till de vanligaste nationalekonomi kursböckerna och nationalekonomi teorierna. Men i år är det alltså inom ekonomisk organisering. Visst det tenderar att hamna inom nationalekonomi även det.. men inom ett helt annat område.
Kungliga vetenskapsakademin skriver att "Elinor Ostroms och Oliver Williamsons forskning visar att ekonomisk analys kan hjälpa oss att förstå vitt skilda organisationsformer". Intressant! Måste nog läsa lite mer om vad de har gjort Det är ju inte inom mitt huvudsakliga ämnesområde, men kan vara intressant ändå!
       ♥ Anna


adresserat Miss...

När jag var i åhus idag passade jag på att hämta ut mitt rekommenderad brev som hade blivit adresserat hem till M&P efter att det först hade skickats till Kalmar.. Kan ju säga att det kände lite speciellt att hämta ut ett rekommenderat brev som var adresserat till Miss A.T.E. Lindgren, det är inte varje dag det händer precis.. Så nu har jag äntligen fått mina slutbetyg i fullständig version. Det tog bara ca 3-4 månader att få det rätt från att jag upptäckte felet. Dock gissar jag att jag behöver skicka upp dem till Karin på BBS i Kalmar så att hon kan registrera dem i Ladok oxå, eftersom de denna gången skickades direkt hem till mig istället för via skolan. Fast det kanske räcker med att hon får en kopia. Får nog skicka iväg ett mail och höra hur jag ska göra. Men de tar jag imorgon.. Nu ska jag kolla lite på tv och sen sova!
       ♥ Anna


äntligen lite nedvarvning och helg innan ytterliggare två pluggveckor..

Ännu en helg har passerat.. fast för min del blev det inte helg förrän vid lunch idag.. så känns det som iallafall. Igår ägnade jag större delen av dagen åt att skriva till vårt grupparbete som skulle in sen på kvällen. Fast blev en runda upp på stan med familjen på eftermiddagen för att leta 20-årspresent till madde och sen hjälpte pappa mig att sätta ihop min tv-bänk.. blev ganska så bra.. fast är dock lite sne.. vilket gör att det ser skitfult ut framtill! (enligt min åsikt).. Måste nog åtgärda snart innan jag får panik på de ojämna springorna.

Sen blev det till åhus iallafall där jag fortsatte skriva på grupparbete och satt med till tio på kvällen.. sen övergav jag resten till de andra i gruppen då jag behövde sova innan dagens jobb.
Imorse ringde klockan vid halv sju, sen blev det jobb mellan halv åtta och kvart över elva.. Jobba med Martina igen.. Alltid lika kul! En riktigt härlig person som man bara har kul och blir glad av att jobba tillsammans med. =) Sen blev det lunch i Åhus innan vi åkte in till stan för att spendera kvällen här. Där vi fixat ännu mer med småsaker och satte på mina nya skrivbordsben på skrivbordet som jag köpte på IKEA förra helgen. Sen blev det en promenad runt stan, innan vi gick hem och gjorde hemmagjord pizza... e alltid lika gott! :)

Nu ska jag nog ta och sova snart.. blir en lång dag imorgon med först föreläsning 10-12, sen fixa presentationen till onsdag och därefter hem och börja tentaplugga, insåg innan ikväll att på tisdag är det två veckor till första tentan och därmed två veckor och två dar till andra tentan!! Så är stor tid för att komma igång och tentaplugga! Vilket innebär att all oplanerad tid som jag har de närmsta två veckorna ska ägnas åt tentaplugg.. Hoppas bara jag har tillräckligt mycket diciplin för det me.
       ♥ Anna


ännu lite ilska och bilder

Alltså nu börjar jag bli riktigt arg på dansken som inte blir klar med sin del. I natt vid tre skickade han ett mail om att hans internet inte funkar och att han beräknar att han är klar med sin del idag runt tre på eftermiddagen.. Hur f*n tänker han egentligen. Att vi andra ska sitta och vänta hela dan på att han ska bli klar så att vi kan skriva analysen och slutsatserna sen ikväll?! Jo, men det är verkligen det vi vill använda vår lördagskväll till! Och så påstår han att han har skrivit en sida än så länge.. men varför skickar han inte det då?? Kan han inte bara erkänna att han inte fixar att skriva det så vi kan fixa det på något annat sätt.. Jag tror iallafall att vi andra vill i alla fall ha en bra rapport, men hur lätt är det att få till det när man inte har bra förutsättningar för att skriva analys och slutsatser. Det som är det viktigaste i hela rapporten. Men, men. Har iallafall sagt att jag ska börja kolla på analysen nu och så tar Andre och korrekturläser och skriver till lite där han kan fylla ut. Sen får vi se om Sara tar slutsatsen sen.. Men kan tänka mig att hon inte heller är så mycket för att skriva den i kväll och är lika irriterad som jag över detta.

Men nog om ilska i detta inlägg. Håller på att tvätta med sen åtta imorse. Får hoppas att det hjälper med (se förra inlägget).

Avslutar med lite härliga bilder från när jag var i kalmar sist. Som jag äntligen fått! Ja, bättre sent än aldrig! :)

Miss u gums!!!


Härlig helg som jag saknar nåt otroligt! Måste nog bli en resa till kalmar snart igen!
       ♥ Anna


brandvarnaren fungerar iallafall...

Idag har jag testat brandvarnaren i min lägenhet, två gånger dessutom, och den funkade båda gångerna kan jag med stor säkerhet meddela. Jisses vad det tjöt. Och allt var på grund av att jag skulle ta ut och kolla kycklingen jag hade i ugnen... Så en sak kan konstateras jag har en känslig brandvarnare, för den ska inte börja tjuta bara för att man öppnar ugnen. Men nu förstår jag varför jag hört nån av mina grannars brandvarnare nån gång tidigare... Vi har känsliga brandvarnare i det här huset! Men efter lite hoppande och viftande med en handduk under den så slutade den tjuta! Dock är det inte det lättaste att hoppa och försöka vifta under en brandvarnare när man har 2,80 m i takhöjd! Det tar ett tag innan det får effekt!

Blev lite tittande på Idol sen och min favorit gick vidare.. Calle! Han är bra, speciell på scen och speciell röst.. men det är just det jag gillar. :)

Nu ska jag däremot sova.. Ska upp och tvätta imorgonbitti.. 7-11 har jag tvätt-tid.. fast tar mig nog inte ner förrän vid åtta.. Ska bara tvätta påslakan, har fått mögellukt på allt sen jag hittade mögel på ett av mina påslakan igår (hur det nu kunnat bli?!). Så tänkte tvätta upp allt så man får bort doften fortast möjligt, också ska sängkläderna plus mina kuddar också tvättas upp! Så det blir ju max fyra tvättar.. och så lite torktumling på det! Då räcker tre timmar..

Men först sova!
       ♥ Anna


grupparbeten...

Idag är inte humöret på toppen, är irriterad, arg m.m. Fast det beror nog mest på att jag är stressad.
Den ena rapporten (som ska in på måndag 12:00) är nästintill klar.. vi ska bara skriva till lite och kurrekturläsa den några gånger innan vi skickar in den på söndag kväll.
Den andra däremot vet jag inte hur det går med. Var ju tänkt att vi skulle ses idag.. men så blev det inte.. Fick däremot vid fem tiden ett mail från den ena i gruppen att han skulle börja skriva på sin del då.. Jo, men det är bra framförhållning! Blev sjukt arg och irriterad! Men det höll jag inom mig själv och skrev till lite till på det lilla jag hade skrivit innan. Vilket iofs inte var mycket. Men det jag tänkte skriva hade redan Sara skrivit.. Men hade tänkt att jag kunde sätta mig och kolla skillnader men det gick ju inte när två av de andra inte var klara med sina delar då. De börjar bli nu.. men hallå, jag vill inte sitta uppe med det hela natten.. Det märks att vi har olika tankar och speciellt vanor av att skriva. Fast så är det lite killars sätt överlag känns det som. Iallafall är det vad mina erfarenheter av att skriva arbeten med killar gett. Så är väl inte så mycket att göra åt det. Däremot har jag tänkt att jag ska upp vid åtta imorgon bitti och sen blir det till att sitta med grupparbetena under förmiddagen. Sen kommer familjen och då ska vi upp på stan och leta 20-årspresent, samt leta gardiner till mig. Sen blir det till att sätta ihop min tv-bänk och efter det åker jag till åhus eftersom jag jobbar på söndagmorgon o förmiddag. Sen blir det ännu mer plugg på söndag eftermiddag.

Ser inte så mycket framemot helgen kan jag väl påstå.. vilket min facebook-tanke innan idag även visade på.

När alla andra skriver äntligen helg, skiljde jag mig från mängden ganska så mycket.. vill bara ha denna helgen överstökad och få måndag så att jag fokusera om och slippa denna djävulsk-veckan.

Men ett telefonsamtal från min älskade Carro gjorde iallafall det lite roligare.. Fick prata av mig lite och lite att se fram emot samtidigt! Är så länge sen vi sågs nu.. men nästa helg kommer hon ner så då är det ju ännu mer att se fram emot!! =) Miss U gums!!! Ska försöka få in en resa upp estockholmo med nu snart.. måste ha en helhelg med bästa vännen snart igen! De blir ju aldrig fel!
       ♥ Anna


ekonomisammanställning

Har ägnat en och en halv timme nu åt att sammanställa kvittona från hösthajken och resten som vi vill ha pengar för, blev mycket ekonomiska termer i det brevet kände jag.. (yrkesskadad, japp!) Men nu är det redo för att skickas iväg. Kom på att det är på tiden att få iväg det till distriktet så att vi kan få våra pengar.. gissar att david vill ha sina pengar han ligger ute med bland annat. Hur som blev det slutliga resultatet ungefär häften av vad som var budgeterat! Kan man påstå att vi höll nere kostnaderna eller. :P

Sen har det blivit plugg me ikväll. Fast dock inte mycket skrivet. Konstaterade att när jag satt och läste igenom det vi har skrivit än så länge så nämndes just det jag hade tänkt skriva.. Och är lite onödigt att skriva samma sak två gånger! Men ska kolla lite till på det nu innan jag tänkte sova. Det jobbiga är dock att jag inte vet när jag ska vara i skolan imorgon. och alltså inte vet när jag behöver gå upp. Vet inte om vi ska ses med IA-gruppen (international accounting) eller inte. Har ju inte bestämt nån tid, bara sagt preliminärt.. Men vi behöver ses! Så funderar på att åka så jag är i Lund vid halv elva, så kan jag sitta i skolan och skriva på controller-rapporten (i management accounting & control) om vi inte ska ses med IA-gruppen. Måste (helst iaf) skriva klart båda rapporterna imorgon i vilket fall, annars blir det en rolig lördag förmiddag och söndags eftermiddag! Eller inte!
       ♥ Anna


fika, manglat och papers

Sitter o fikar med en mugg kaffe och till det blev det skivade bananer i hemmagjord chokladsås. I brist på annat som var både mättande och energi för att skriva massa så fick det bli det. :)

Annars har jag idag första gången på några år manglat! Senast jag gjorde det var när jag bodde på Nygatan och hade mangel där, alltså 3½ år sen sist, och då blev det bara när jag hade tid och ork.. men idag fick jag för mig att mangla mina lakan och handdukar! Kanske för att jag bara har rapporter att skriva annars idag och när man pluggar tycker man plötsligt av någon anledning alltid att sånt som i vanliga fall är tråkigt blir kul att göra! Så manglade mina lakan.. Eller skulle blivit det eller stryka i vilket fall och då går mangla snabbare, hatar nämligen när lakan är skrynkliga. Perfektionist som jag e. Sen har det även blivit ett varv med dammsugaren, fast det var mest för att det började bli dammtussar överallt här och då går jag bara runt och nyseren massa.. Inte bra! Så dammsugaren fick åka fram lite snabbt!

Men nu ska jag fortsätta skriva om BMW, har lite mer än en sida än så länge. Fast då är det mycket spaltat oxå och inte mycket text, så behöver mer text.
Sen ska jag skriva det andra med. Hur jag nu ska få tid till det?! Lär bli en lång kväll det här och sen lite sömn innan det blir lund imorgon igen..
       ♥ Anna


ekonomiska kriser

I/på dagens industri idag kan man läsa om en finansman som uttalar sig om att nästa kris är här om 5-6 år.
Han har nu skrivit en bok om finanskriser och säger att:
"Nu tycker jag att det måste finnas nån sorts reglering. Det som vi sett är ju en marknad som är kapitalist i uppgång och socialist i nedgång. Och det har inte ens gått ett år innan talet om miljardbonusar är i gång igen."

Jo, men visst att det går att reglera kriser.. inte med lagar i alla fall.. hallå, ska man skriva en bok om kriser får man lära sig nåt om hög-/lågkonjunktur först.. okej, vet inte riktigt vad han har för kunskaper förutom att han är vd för nåt företag och har varit med och startat något annat företag. Men utifrån artiklen anser jag i alla fall, att han inte har tillräckligt mycket kunskaper för att uttala sig om hur man ska slippa kriser.

För det första går det inte att undvika kriser.. för vad vi än gör så kommer alltid konjunkturen gå upp och ner, och därmed ekonomin. Det man däremot kan göra är att sätta in resurer för att minska krisen så mycket som möjligt och därmed minska påverkningarna. Till exempel som riksbanken gjorde med reporäntan i februari 2008. Då de höjde den till extrema höjder så att alla gick i taket typ.. men det hade påverkan i att Sverige inte gick in i finanskrisen så tidigt som det skulle kunnat blivit och att Sveriges finanskris inte blir lika lång som i t.ex. USA, och inte har lika stor påverkan heller. Detta för att nationalekonomerna på bland annat riksbanken kunde se på världsekonomin att en "kris" /lågkonjunktur var på gång.

På frågan hur man ser att en kris är på gång svarar han dessutom

"Av den här krisen har vi lärt oss att hålla utkik efter konstiga finansiella instrument som ingen begriper sig på, inte ens de som konstruerat dem"
.
Jo, men så att liksom... det har nationalekonomer kunnat ett bra tag... och inte bara lärt sig av denna krisen!  Däremot kan det nog tänka sig att resten av befolkningen som inte är ekonomer här lärt sig det.. och i alla fall hoppas jag att de lärt sig att man ska tänka sig för både en och två gånger innan man tar lån och risker m.m. Så lite ute och cyklar är han.. Fast så är det en artikel med...
       ♥ Anna


analyserande...

Sitter och granskar BMWs årsrapport för 2008 nu för att se vad som kan användas i vårt PM där vi ska analysera och jämföra olika företag i olika länder med varandra. Det är inte det lättaste, men det går framåt iallafall.. Har tvätt-tid om en timme med, var enda tiden som var ledig o passade när jag bokade i måndags. Så borde kanske sortera tvätten så det går lite snabbare sen. Eller gör jag det när jag kommer ner i tvättstugan.. Får se hur långt jag kommer nu med PM:et helt enkelt.

Nä, åter till rapporten nu.
       ♥ Anna


halva veckan gången..

Efter en lång dag har jag nu slatt mig ner i soffan och kollar på Stockholm-Arlanda. Ja, mitt favorit program är igång igen! Likeilikei! :) Skönt att tillslut ha hamnat i soffan, även om jag måste plugga även här. Trots en lång dag så är som sagt dagen inte slut, alltså tid att plugga. Vilket måste göras för tillfället. För annars ska jag skriva delar till två arbeten imorgon.. good luck with that säger jag bara... Men det ska gå!

Dagen har iallafall varit bra.. trots tidig start och en tågresa som hann sluta lagom till solen gick upp! Så idag gick solen upp kl ca 07:15 i Lund! Gud vad konstigt det kändes att komma till Lund samtidigt som det började bli ljust. Tur klockan snart ändras, annars lär det ju snart vara mörkt när jag sätter mig på 08:23 tåget också!

Väl i skolan på första föreläsningen hade turen vi att slippa redovisa på casediskussionen idag.. Snacka om att vi drog varsin djup suck av lättnad när det inte blev vår grupp! :) Vilket var mest rättvist dessutom, för de grupperna som redovisade idag hade inte redovisat tidigare så mer rätt kan det ju inte bli.
Sen har det blivit grupparbete efter grupparbete och vid tolv var det dags för dagens andra föreläsning. Där vi var lite förvirrade ett tag när han pratade om nåt som vi inte riktigt hängde med på. Det roliga eller jobbiga, beroende på hur man ser det, var att ingen av oss (varken jag, josefine, sara, linda och mattias) förstod vad det handlade om.

Men nu ska jag kolla/skriva lite på nån av rapporterna.
       ♥ Anna


heltidsstudier och jobba

Kristianstadsbladet hade en intressant artikel idag. Handlade om studiemedlet och att man som student får leva fattigt. Satt och läste kommentarerna till artikeln och såg en som skrivit:
Jag studerar heltid till ssk och arbetar halvtid för att slippa studielån. Inte roligt inte. Men det GÅR att jobba man måste bara planera enormt och försaka fritiden.
Jovisst går det att jobba, men det beror också på vilket utbildning man läser. När vi började magisterprogrammet var det exakt det som våra programansvariga sa att det inte gör. De sa nämligen: Don't try to work and study a master program at the same time. You'll not manage it! Och jag kan bara hålla med. Är ju oftast i skolan 10 timmar/dag och när jag inte är det blir det plugg hemma. Sen krävs det för att man överhuvudtaget ska hinna med allt som ska göras att man verkligen pluggar 5 dagar i veckan, minst! Och märker ju bara på mitt egna liv att det där att hinna med och jobba bara några timmar varje helg, tar tid som man gärna hade använt till nåt annat. Som att träffa vänner och ha ett socialt umgänge utöver det man har i skolan. För det har jag inte mycket nu. Och att träna är inte heller lätt att få in i sitt liv. I alla fall inte om man vill ha hyfsat mycket med sömn (sådär 7 timmar). Är inte ens på kvällarna när jag sätter mig i soffan för att kolla lite på tv som man släpper skolan, nä då sitter man oftast och läser ett dokument eller nåt samtidigt på datorn.

Fast så är magister progam lite utöver det vanliga...
       ♥ Anna


alfa laval

Hade en gästföreläsare på dagens föreläsning i förmiddags, andra måndagen i rad. Fast idag hade vi en mycket mer intressant föreläsning. Vår gästföreläsare dagen till ära var Alfa Lavals Vice VD, Thomas Thuresson. Och det märktes det att han va, för gisses vad han körde säljande föreläsning, uttrycket "and that do we have solutions for" kom upp ett antal gånger under föreläsningen. Han var verkligen säljare och brinnande för företaget ut i fingerspetsarna kändes det som. Men föreläsningen var intressant och han var riktigt bra på det han pratade om så vad gör det att man försöker sälja företagets idéer till alla. Det är ju lite tanken när man är så högt upp i ett företag och håller en gästföreläsning. Vi som studenter och blivande ekonomer kommer ju hamna någonstans i näringslivet om sådär ett halvår, ett år. Å därför är vi ju också ett utmärkt forum att sälja sig till. Får man positiva intryck och gillar en gästföreläsning så pratar man ju gärna om den sen, drar paralleller till den osv. och därmed så har de mouth-to-mouth marknadsföring direkt! Och det är den bästa marknadsföringen. Positiva intryck för man gärna vidare och det blir dessutom väldigt billigt för företaget.
       ♥ Anna


ett hus för 63 milj. det är ju vanligt man funderar på att köpa ett sånt...

Har nyss sett sista avsnittet om hollywoodfruarna.. Snacka om att de är klockrena kommentarer i det programmet ibland.. eller varför inte se till vad huspriserna låg på på de husen som Agnes-Nicole kollade in. Ett hus för 63 miljoner.. och vi tycker husen på hyllan i Åhus är i en prisklass för sig när bara en tomt där går på 3 miljoner typ och sen byggs det hus för 5-6 miljoner på det. Men det är ju bara en små summa när man jämför med lyxhusen i Hollywood.

Nä, men över till verkligheten istället. Som är den såkallade "helvetes-veckan" enligt min åsikt... Tre arbeten ska skrivas... vaddå stressigt! Kommer ju med största sannolikhet känna av min magkatarr x antal gånger me känns det som. Men är bara till att planera väl och inte stressa upp sig i onödan, hur lätt det nu är när man inte har så mycket tid. Jaja, blev klara med vårt andra case idag iallafall, vid halv femtiden! Så skönt att bli klara i vettig tid och dessutom ha pp:n gjord me. Så nu ska vi bara läsa igenom rapporten nån gång vardera innan jag ska skicka in det imorgon. So one done, two to go!

Hann även med en runda på stan i Lund me innan tåget gick hem. Letade efter 20-årspresent till Madde.. men det är inte det lättaste. Men ska ta en runda på stan med familjen på lördag så då ska vi väl hitta nåt iallafall. Jag har ju lite idéer i alla fall.. Måste bara kolla i rätt affärer.
Väl hemma igen blev det en promenad till maxi för att handla lite. Frukost maten började ta slut så behövde köpa hem lite nytt. Känns som att det just nu är typ det enda jag äter här hemma. Fast äter ju middag och lunch hemma ibland me, men när man är i Lund den mesta tiden så blir det oftast middag där nere och sen bara nåt lätt när man kommer hem på kvällen. Som ikväll då det blev stekt korv och två mackor efter att jag varit och handlat. Gäller ju att varierar sig så man inte tröttnar på maten. Upptäckte att jag har väldigt svårt att äta (tröttnat på typ) varma mackor med stuvning på, då vi åt det igår hemma i Åhus. Var andra gången i rad jag hade riktigt svårt för att äta det utan att må illa.. fast kan bero på att det är alldeles för mycket mjölkprodukter i det på en och samma gång me. Nä, just nu gillar jag mer den traditionella smörgås-/plock- kvällsmaten istället.

Nä, nu sk jag fortsätta kolla på roast på berns.. =)
       ♥ Anna


helgen var de då

Sitter hemma i åhus nu. Ska plugga är det tänkt eller rättare sagt skriva på grupparbetet, men brossan lyssnar på dansband på sin dator så man blir ju helt knäpp. Dansband är bara okej när man ska dansa till just dansband.. typ iallafall! Funderar på att dra igång lite musik på denna dator istället och överrösta honom.. fast då får jag fortfarande inte så mycket ro till att plugga. :S Dilemma!

Igår var det fullt upp. Först jobb 7:30-12:00, sen hem till familjen och ätra och därefter körde vi till Älmhult och Ikea kom dit vid halv tre och halv sex körde vi mot kristianstad igen. Fick med mig nästan allt hem som jag hade tänkt, utom hylldelen till skrivbordet. Kom på att den skulle mest bli skräp-/papperssamlare så köpte fyra nya ben istället. Lite billigaste dessutom! Sen blev det då även matta, soffbord, tvbänk, tavla och lite annat smått. Väl tillbaka i kristianstad blev det upp med allt i lägenheten och så satte vi ihop bordet då paketkartongen blivit ganska så blöt då den låg på taket när vi körde (trots att vi hade den inlindad i tjockplats). Fast det var sånt vi hade räknat med eftersom det var regn och nästintill storm ute. Så blev till att sätta ihop bordet direkt innan vi åkte vidare till nästa som var pappas moster&morbror/faster&farbror (de e både ock) där lördagskvällen spenderades.

Väl hemma i åhus vid tolv i natt blev det snabbt i säng, sen var det upp igen tidigt imorse för att jobba. Var bara lite trött då! (Läs enormt!) Kändes som att jag hade festat till det ordentligt innan jag gick och la mig, för så tungt var huvudet. Men eftersom det var jag som körde igår så hade jag verkligen inte gjort det! Som tur var piggnade jag till under min cykelfärd till jobbet iallafall, hade ju alla slags vindar dit, så då vaknade man iallafall. Hur jag nu kunde ha det när jag bara cyklar i två vädersträck?! (söder och öster (lite nordöst i slutet) Men, men.. har varit en bra jobbhelg i alla fall, massa trevliga gäster och beröm o hjälpsamhet o sånt gillar man!

Nu ska jag däremot sätta igång och skriva. Brossan har för tillfället slutat lyssna på dansband och bytt rum till pianot istället. Lite mer okej ljud att ha i bakgrunden. :)
       ♥ Anna


på önskelistan

Brossan köpte nytt piano (stereosamplat) förra lördagen.. efter att hans förra hade typ hälften av tangenterna lösa. Behövr jag säga att jag blev avundsjuk på honom när jag kom hem till familjen i söndags.. Kom i vilket fall på att det är nästa som ska hamna på min önskelista/måste-köpa-lista.. För är det nåt som jag verkligen vill ha så är de ett piano eller en keyboard. Harju velat ha det ett bra tag men nu har jag plats för ett oxå och det är ganska så bra att ha det. Det roliga var att det första mammas frågade var hur jag ska få plats med det.. Haha, jo, men jag har det ju verkligen jätte trångt! Mamma, ett piano finns det alltid plats för när det kommer till mig! :P

Men först ska jag till Ikea och shoppa lite.. Men snart blir det nog även ett piano inköpt, iallafall om jag känner mig själv rätt! :)
       ♥ Anna


high score! :)

Fick förresten reda på poängen det vi lämnade in i måndags idag.. och vår grupp fick 15p av 20! Det är high score det! Så gött! (bara två grupper som fick bättre poäng) Är andra bra resultatet på inlämnade PM:s/papers än så länge. Fick 11 av 15 på vår casepaper i den andra kursen. Ja, det är ju en bra start iallafall!
       ♥ Anna


work i olika tappningar..

Idag blev det några timmar i Lund för grupparbete. Hade egentligen föreläsning med, men hoppade den då jag kände att den tiden gjorde jag mer nytta åt grupparbetsskrivande, också handlade föreläsningen om sånt som jag redan har läst tidigare/ kan läsa mig till i boken. Grupparbetsskrivande då gick väl hyfsat, skrev en sida, fast vi hade gärna kommit längre än vad vi gjorde. Men när vi under en halvtimme mest suttit och skrattat åt både det ena och andra och inte skrivit mer än en mening under den tiden så gav vi upp och delade upp det lite istället under helgen för att sen skriva klart det sista i skolan på måndag. Ja, vi kan ju konstatera att fredagseftermiddagar är ingen hit att skriva grupparbete på.

På väg från bussen till skolan (som är typ 50-75 meter att gå) så hann jag även uppleva min första hagelskur för denna hösten.. Och det var ju inte lite hagel heller.. Himlen typ öppnade sig precis efter att jag hade gått av bussen och innan jag kommit till skolan så hade jag hagel lite här och var, speciellt i nacken som sen trillade ner innanför jackan och nerför ryggen.. Obehagligt värre! Var glad att jag bara hade 50 meter att gå.. :)

Nu blir det soffan och Idol hela kvällen och sen sova! Åker till åhus kl 07:00 imorgon bitti för att jobba och sen direkt efter hem till föräldrarna för lunch (beroende på när jag slutar) och därefter bär det av till älmhult och IKEA, och sen tillbaks till kristianstad för att lämna av det som nu blir köpt i lägenheten innan det blir middag på Hedentorp hos släktingar. Sen därefter till Åhus på kvällen för att sova där innan det blir jobb på söndagmorgon me. Så helt enkelt fullt upp från tidig morgon imorgon. Ska packa min lilla bag med lite kläder och annat som jag behöver till helgen. För lär ju inte orka det kl 06:00 imorgon bitti!
       ♥ Anna


bästa på länge..

Det blev träning vid halv sex, med dessutom en av mina gamla favoritledare från christinas och efteråt kändes det otroligt skönt.. även om benen var grymt möra och skakiga. Mjölksyra i benen kan man påstå! Förhörde mig om priser och sånt innan jag gick hem också, och kan säga att det lutar åt att det blir xercise. Ska dit och prata lite till på måndag och få en gratis träningsvecka för att kunna prova på lite till pass. Härligt! Ska bara få in det i planeringen me.. hmm.. får se hur det går.

Nu ska jag ta och fixa mig lite te och en knäckemacka och sen blir det till att sova. Har hemsk huvudvärk och har haft hela dagen, men kom på för en stund sen att tigerbalsam faktiskt ska hjälpa.. så tog det på tinningarna och i nacken där en del spänningar sitter och nu luktar det ju tigerbalsam runt hela mig.. men det hjälper faktiskt lite, även om det bästa botemedlet nog just nu är sömn.
       ♥ Anna


shopping och träningstankar

Har nyss kommit hem efter sådär två timmar på stan och nu är jag 1300 kr fattigare.. Körde nämligen "nu ska jag köpa lite nytt" stilen på stan idag! Fast blev bara 3 klädesplagg plus lite underkläder, vilket är himla dyrt att köpa om man vill ha en vettig BH. (fast se har man den rätt så länge med om man trivs med en. Sen blev det smörknivar, muffinsformar och en tumstock på Clas Ohlsson, kommer ju hela tiden på att en tumstock hade varit bra att ha.. så nu köpte jag en! Det dyraste inköpet blev dock på apoteket där ca 400 kr gick.. usch, så dyrt. Men har tabletter till nästan ett år nu. Så då blir det inte så dyrt ändå..

Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta mig iväg till xercise, började ju plötsligt regna nu med så känns mindre kul att behöva ta sig ut i regn, fast samtidigt vad gör lite regn. Hmm.. får nog kolla om jag kan hitta mina träningsskor först.. Annars får det bli en långpromenad lite senare istället.
       ♥ Anna


torsdagens planer

Dagen är igång.. jag inte lika mycket. Tog mig lite sovmorgon, eftersom detta är den enda dagen i denna veckan jag kunde sova ut (bortsett från i tisdags), jobbar ju hela helgen. Så nu efter 12 timmars sömn eller ja 11 kanske det blev.. vaknade till när det regnade som värst imorse (vid den tiden jag brukar gå upp). Var ganska skönt att vakna och höra hur det regnade men veta att jag kan ligga kvar och somna om! Sen är det inte fel att dock komma upp i tid eftersom man får mer ut av dagen. Men det får bli imorgon! Ska försöka hinna med en powerwalk imorgon bitti innan jag ska till skolan vid tio. Så då blir det nog upp vid sju, så man hinner med en en timmes promenad. :)

Funderar på om jag ska ta tag i träningen ikväll med. Såg nyss att xercise har öppet hus idag = gratis träning! Så kanske ska testa på ett indoorwalking pass, har ju hört att det ska vara en upplevelse... hmm.. får fundera vidare på det.. Det är ganska lockande..

Nu ska jag iallafall ägna mig åt lite plugg, sen blir det en runda ner på stan och apoteket bland annat. Ska hämta ut mitt recept.. sådär två veckor efter det blev utskrivet. :)


Slutligen ett litet urval av vad som är tänkt att köpas på Ikea i helgen..
       ♥ Anna


RSS 2.0