Mors dag!

Är ju Mors dag i Sverige idag och även fast  jag är i ett land som firade mors dag för tre veckor sen, så måste jag ju uppmärksamma mamma lite här! Så grattis på mors dag mamma!



       ♥ Anna


Pingsthelgen

Har varit dålig uppdatering här under helgen. Orsak strålande solsken och underbart härligt väder ute, plus att SM i gymnastik har gått, så när jag varit inne har jag suttit klistad framför livestreamad direktsändning framför datorn. Och det är när jag ser allt gymnastiskt speciellt truppgymnastik som jeg verligen ångrar att jag inte satsade mer på det när jag höll på! Attans vad kul det är! Och gud vad jag saknar den spänstigheten och vigheten jag hade då!  Visst jag kan fortfarande stå på händer och hjula m.m. men att göra en flickis eller handvolt är ju inte att tänka på precis.. Även fast jag nog fortfarande kan tekniken, så skulle de nog inte vara så snygga längre och framför allt skulle jag behöva hjälp!
Ajja, men är kul att se på iallafall. =)

Igårkväll blev det ner till frisian festivalen igen. Var lite uppträdande där och sen fastnade vi där ytterliggare ett tag. Kom fram två alkisar som började prata med oss och det var inte mycket vettigt som sades, men många skratt blev det! Har nog inte skrattat så mycket på länge. =) Därefter blev det vidare till Gloppe, fast på vägen fick även oscars cykel ett bad i en fontän. Var nån som hade pissat på oscars cykel (iallafall trodde han det), så cykeln fick bada lite. Dock var inte vattnet i fontänen så rent heller..

Har bokat flygbiljetten hem nu. Så nu är det defintivt! Den 19:e juni (midsommarafton) åker jag och oscar till Danmark och sedan Sverige igen. Har sista incheckningstid 05:55 (tidigt japp) och sedan går planet en timme senare! Blir en natt på flygplatsen där under tiden. Eller ja några timmar iallafall. Beror ju lite på när vi tar tåget härifrån. Men det är att tänka på mer senare. Först är det lite skola kvar.

Men innan dess ännu en dags ledighet. Imorgon är det ju annandag pingst och som det ska va så är det en röd dag här (är ju bara sverige som tagit bort den röda dagen). Så här är det helgdag imorgon. Vilket innebär att typ det mesta är stängt! Me vad gör det, är ju sagt att det ska vara lite fint väder imorgon igen så för min del blir det nog lite solande ute även då. =)

Bilder från frisian street festival
       ♥ Anna


disk och bränna

Ja, ut blev det inte, däremot lite tittande på SM i gymnastik, streamad via webben och sen tog jag tag i vårt smutsdiskberg som  jag nyss har diskat.

Detta som var det som fanns imorse + plus dagens glas och tallrikar med.


Behöver jag säga att det tog sin tid. Men nu är det rent och fint i köket igen.. och äntligen finns det rena glas, tallrikar och bestick igen. Var ganska så tomt i både skåp och besticklådan innan. Fattar inte hur vi (tre pers) kan göra av med så mycket disk på typ knappt 5 dar.


Fick förresten ytterliggare solbränna idag som ser helt knäpp ut! Satt med ryggen i solen och självklart lite snett - plus håret i hästsvans och se hur snygg brännan blev!

Man ser verkligen var håret låg och på vilken sida solen tog mest. =)
       ♥ Anna


lovely weather

Ännu en caserapport är inlämnad, är bara en kvar nu, sen är det en annualrapport att göra med och en tenta, därefter är skolan slut för min del. Iallafall ett tag. Sen vet jag ju inte vad det blir i höst än..

I eftermiddag har jag på oldehoveplein med lite frec-folk och checkat in frisian-festival. Många duktiga som uppträdde, bland annat akrobater som showade och en sådan som hade en tråddocka..  Sjukt duktiga allihopa. Sen blev det mest hängande, njutande av solen och det härliga, en runda på stan för att äta lite. Blev Subway denna gång, vilket var första gången för mig sen jag kom till leeuwarden.

Sen blev det hem, gick och handlade lite i affären mitt över gatan och har nyss ätit och nu funderar jag på vad man ska göra.. Är ju egentligen inte så att man vill vara inne när det är så himla skönt och härligt väder ute. Men vad ska man göra istället då?! Dessutom undrar jag vart mina roomisar har tagit vägen, är ju lite tomt här utan dem och tror inte att de åkt till amsterdam än. Mötte dem på vägen när jag cyklade hem och då såg det inte ut som att de skulle till amsterdam, men man vet ju aldrig. 
       ♥ Anna


Grattis, grattis!

Åh, just det glömde skriva grattis i förra inlägget! Till carro som idag har tagit examen och tl farmor fyller år! Så grattis, grattis till båda två! =)
Grattis Carro


o farmor (i mitten)!
       ♥ Anna


promenad

Smått små seg dag idag... Som vanligt dagen efter utgång och sent i säng. Men trots segheten blev det en promenad nu ikväll. Vädret är super härligt här igen, så en promenad var lockande. Blev dessutom årets första promenad på en kväll utan nån extra jacka på mig. Idag var det bara tröja som behövdes, och var lite varmt i den med. =) Det är härligt det!

Nä, nu blir det till att kolla på nåt roligt.. Frågn är bara vad?
       ♥ Anna


Baskery

Ska vara i skolan om 35 min och kan säga att jag är smått trött. Blev som sagt ISN Live igår kväll som började med en cykeltur i det härliga vädret! Regn och blåst är ju så härlig kombiation, INTE! Var lite blöta när vi kom fram och jag har konstaterat att min regnjacka behöver impregneras igen. Slutet av armarna blir direkt blöta.. suck. Men, men, är ju inte världsproblem precis.. så klarar mig nog med den som den är fram till jag kommer hem. Ajja, ISN Live igå var ganska så bra. Eller vissa band var lite tråkiga att titta på, men när väl Baskery kom så blev det bra musik! Like a lot!! Men så har jag alltid gillat country i alla dess former, så även när den kombineras med folk-punk. Därefter blev det vidare till Dobio och senare till Mammaloo. Så var hemma vid kvart över tre, halv fyra. Lagom tid, eller hur?!

Nu ska jag fixa till mig och sen blir det till skolan. Känns som att det kommer blir många timmar i skolan idag. Caserapport 2 ska bli klar!
       ♥ Anna


konstaterande

Har uppptäckt att jag just nu är inne i en period där jag gillar kommatecken. Sätter kommatecken på vart och vart annat ställe i en text när jag skriver och helt fel blir det med. Nä, får bli skärpning med detta! För är det nåt som är jobbigt att läsa så är det när det är kommatecken på helt fel ställen i en text.

Jaja, det var dagens konstaterande det. Bland många andra! Nu ska jag måla lite naglar. Tånaglarna ska få lite färg för en gångs skull. :)

Har förresten packat klart ett paket med kläder och skor som ska skickas hem nu. Det enda problemet är hur jag ska få paketet till posten? Är nackdelen med ett land där cyklarna inte har "traditionella svenska" pakethållare. Här känns det som att pakethållarna är till för att skjutsa på och inte ha som just pakethållare. Så får klura vidare på hur jag ska kunna cykla med det. Är ju inte precis så att jag vill ta en promenad och bära på paket ända ner dit. Det är lite tungt för att bära på så länge. Och inte minst otympligt. Ajja, det är ett senare problem. Ska iallafall få iväg det i veckan är det tänkt.
       ♥ Anna


participations-point

Så har jag haft CBL idag igen. Och kan nog konstatera efter dessa CBL-lektioner vi haft än så länge (har två kvar) att mina participationpoints lär nog inte bli så jättebra. Är inte så aktiv i att prata, vilket typ hela CBL går ut på. Nä, det är ju inte min grej, speciellt inte på förmiddagen. Min hjärna på att tänka snabbt kommer inte igång förrän på eftermiddagen/kvällen (med undantag på tentor) så att ha alla CBL.lektioner på onsdagar med start 9:15 är inte riktigt till fördel för mig.  Känns lite som att jag är tillbaka på högstadiet igen, när jag bara sa nåt när jag var riktigt säker på svaren. Men orka bry mig, huvudsaken är att jag klarar kursen. och om det är med precis godkänt i participationspoints eller mer gör inte så stor skillnad! Det viktigaste är tentan!

Ikväll är det ISN Live (international student night live) igen. Tredje och sista. Vill dit, men vet inte om det är nån mer som ska dit, förutom allt FReC-folk då. Får nog kolla upp det. Är dessutom faktiskt ett svensk band som ska va där med, baskery, så vill gärna se dem!

Ajja, nu ska jag göra.. ja, det vet jag faktiskt inte. Har inget plugg idag.. eller plugg är det alltid, men har inget speciellt att göra inför imorgon iallafall.
       ♥ Anna


one thing done

Har äntligen skrivit klart min företagsekonomiska analys. Den blev ganska så bra om jag sjäv får säga det. Får väl se vad de andra tycker sen imorgon. Har även haft lite diskussion, samtal, planering med carro angående midsommar! Bägge två hade ju lite stor beslutångest.. fast nu vet jag vad jag vill. Vi ska bara lösa lite resor först. Bland annat min hemresa först och främst. Men där är det bara flygbiljetten som är kvar att köpa. Resten är klart. Sen är det då nästa problem, på samma dag. hur ska vi lösa det enklaste för att ingen ska behöva åka sådär massa onödigt! Och som sagt det enklaste hade varit om jag hade haft tillgång till en bil. Varför har jag inte det?! Men det orkar jag inte tänka på nu. Det löser sig på något sätt.

Nu blir det matlagning. Nåt med kyckling och sen blir det till att läsa två artiklar till morgondagen. Här är det ju alltid nåt plugg att göra liksom.
       ♥ Anna


måndagskväll/natt med åska och blixtrar

Då tar vi det jag hade tänkt skriva om i förra inlägget. Gårdagens kväll!
Blev som sagt lite fest med början hos Frida och Lollo på Kanaalstraat. Där blev det vin, drinkar, öl och prat och en härlig blandning av musik. As it should be! =) Nånstans mellan allt prat och musik började det även regna, åska och blixtra ute. Och det var ju inte heller ett väder som drog förbi sådär som det brukar göra i Sverige. Nä, det gick bara runt leeuwarden. Och nån gång tror vi faktiskt blixten slog ner i nåt med, för jäklar vad det smällde och lös till! Men trots ovädret ute så fortsatte vår härliga fest och vid två var det dags att ta sig ut och ner på stan. Med huvor på och inlindning av sjalar m.m runt huvudet så cyklade vi till room 91, där blev vi sen i en timme innan vi fortsatta till Fire för lite mer drag! Room 91 var premiär för oss, men inte så bra intryck. Spelade lounge-musik blandat med techno på dansgolvet. Nja, intressant blandning, men inte den bästa! Så vidare till Fire där vi stannade ett tag, Lollo fick en kviller känsla och satt och skrattade ett tag åt, ja, det är en fråga?! Pratade även med en mycket konstig holländare, som verkligen inte trodde jag och lollo var från sverige. Bara frida för att hon är blond, sen trodde han lollo var från danmark och jag från iran/irak (ehh?). Sen dansade vi loss på dansgolvet lite innan vi begav oss hemåt i regnovädret. Då åskade och blixtrade det fortfarande. Som sagt det där med att ovädret bara drar förbi, kunde man ju glömma här, under fem, sex timmar kom och gick åskar och blixtrarna här ideligen. Och när jag väl kom hem efter en snabb cykeltur (ville ju inte riskera att vara ute i blixtrandet för länge) så var jag tokblöt!



Jag efter en cykeltur i ösregn
       ♥ Anna


5 månader

Igår kväll blev det lite impulsivt bestämt att det skulle bli fest och utgång. Jag bestämde mig för att hänga med ungefär vid halv nio, då var jag halvklar med mitt kommentarsskrivande till nyckeltalen, men kände ändå att mer behövde jag inte göra för dagen. Alltså en bra anledning för att festa! Och det ångrar jag inte! Blev en himla bra, rolig och skön kväll, som alltid! Börjar kännas mycket konstigt att detta snart är över! Om 2½ vecka åker frida och lollo hem och veckan efter jag och oscar! Tradigt, tradigt!

Tänka sig att nästan 5 månader har gått så snabbt! Minns ju fortfarande känslan, förväntningarna m.m. som var när man sa hejdå och kramade om familjen på kastrup, hur ögonen började tåras, hur jag skakade i kroppen av nervösförväntan när jag gick igenom säkerhetskontrollen, lättnaden när jag väl satt på planet och sen adrenalinkicken som kom av att nu var jag verkligen på väg! Minns att jag nog log med hela ansiktet då! Sen hur tankarna gick när jag satt på tåget på väg hit, och tillslut vid åtta på kvällen kom jag till leeuwarden. Efter en hel dags resande typ!
Ja, detta har nog varit en av de största upplevelserna i mitt liv och jag ångrar det inte för en sekund, hur jag för tretton månader sen satt och valde mellan vart jag skulle söka, skrev mitt personliga brev och sen lämnade in det dagen innan jag åkte till taizé och en vecka innan sista inlämningsdag för restplatsansökningarna. Sen dess var det bara framåtblickar!  Och nu har fyra månader passerat här, och är bara 3½ vecka kvar! Konstigt!
Men Lollo, Frida och Oscar kan jag iallafall träffa igen någorlunda enkelt, är ju bara att sätta sig på tåget eller ta en bil till kalmar, göteborg och allt vart det kan bli. Och Satu och Milla med, det är ju bara att åka till grannlandet. Men resten, det återstår att se. Nån gång kan det nog tänkas att det blir en resa till det ena eller andra landet. Men om man träffar de man har träffat här är ju inte säkert!



Ojdå, blev ju inte alls som jag hade tänkt detta inlägget, hade tänkt skriva om gårdagskvällen. Men nu tycker jag inte att det passar in här. Så det tar jag i nästa inlägg istället.
       ♥ Anna


vilka skor passar var?!

Idag blev jag än en gång väl medveten om hur tankarna om hur man klär sig skiljer sig åt mellan Sverige och Nederländerna. För idag när jag kom till skolan tror jag att ungefär varannan person gck runt i badskor flip-flops. Kanske inte det snyggaste att gå i till skolan.. Eller?
Visst är det flipflops i snyggare modell så gör det väl inte så mycket. Till exempel dessa .
Men flip-flops som de härär inte fullt lika snyggt!

Det får förresten mig att tänka på när Intersport-badskorna var sådär tokpopulära och alla gick runt i dem. Och det var väldigt viktigt att det var intersports badskor, inte team sportias eller stadiums! Dem gick man i alltid under sommaren, till och med i skolan.. men på högstadiet och gymnasiet då istället. Vilket är lite skillnad mot högskola/universitet.


Avslutar med en liten bild på hur gårdagens solbränna blev.. Checka linjen, det syns verkligen att jag satt och solade i kjol. ;)
       ♥ Anna


ett mål

Jag har satt upp ett mål här tills jag ska åka hem (ett av några stycken), och det är att tömma så många skönhetsproduktsflaskor och burkar som möjligt! Alltså se till att de räcker lagom tiden ut här!
Får se hur det går, men ser ut som att både schampoflaskorna, bodylotionen, ansiktsvattnet och en del till kan bli tomma lagom tills jag ska åka hem. Helst linsvätskan oxå. Hade ju varit tokbra! För hur kul är det att packa ner halvfulla flaskor i en packning som man vet redan kommer vara fullspäckad. Fullkomligt onödigt skulle jag vilja påstå! Tar både upp plats och onödig vikt!
Blir istället till att låna av mamma så länge när jag kommer hem fram tills dess att jag köper nya produkter. Är väl oxå nackdelen med att åka hem till midsommarafton, kommer hem lagom till lite röda dagar, då en del affärer inte är öppna = vissa produkter blir svårt att få tag på. Men en helg klarar man sig alltid!

Ett annat mål är att jag ska be mamma boka en tid hos min frissa så fort jag vet när jag kommer hem. Måste göra nåt med mitt hår då! Börjar bli lite trött på hur det är nu. Smått slitet och börjar bli lite gråhårig enligt carro. Nä, det går ju inte för sig! Så en slingning och klipppning när jag väl är hemma igen vore inte fel!

Ja, som det märks så börjar tankarna redan gå mot hemresa. Trots att det är ca 25 dagar kvar här och en himla massa kvar att göra. Men det är ju lite av ljuset i den tradiga pluggvardagen just nu.
       ♥ Anna


måndag förmiddag

Trots att jag hade mycket tankar i huvudet igårkväll och därför hade svårt för att somna vaknade jag vid nio idag! Utsövd? Ja, antagligen! Så låg kvar i sängen och vaknade till ytterliggare lite, sen blev det upp och göra lite frukost. Och nu har jag nyss druckit upp mitt kaffe/cappuccino och läst lite nyheter och bloggar.
Därmed blir det till att gå över till mitt räknade av nyckeltal nu. Sen ska jag vara i skolan kvart i tre. Vilken tid dessutom! Inte vettig nånstans typ.. Eller jo hinner ju få en del gjort hemma innan dess istället. Men det är nog det enda positiva.
       ♥ Anna


funderande och planerande

Är mycket tankar och planerande i huvudet nu. Har ägnat en tid av kvällen åt att fundera över tid och dag att åka hem.

Börjar ju närma sig även om det är många saker kvar att göra här innan dess. Men om tre veckor åker Tündi och veckan efter åker jag och de flesta andra. Dock är inte datum eller tid bestämt än. Det är just det som jag och oscar via msn har suttit och funderat på och kollat upp ikväll.

Tankarna har verkligen gått runt, allt från att:
  • ta flyget kl 10:25 på midsommarafton vilket innebär att vi bör åka härifrån senast 06:00 (glöm det! - dessutom svårt att lämna in nycklarna och att städa kl halv fem, fem på morgonen är nog inget Satu och Milla gillar)
  • Sen funderades det på att ta sista flyget dagen innan midsommar = komma hem mitt i natten (blir fortfarande lite stressigt att lämna leeuwarden och kommer hem mitt i natten -> mindre bra alternativ).
  • Därefter tankar om att åka på midsommardagen
  • eller spendera natten i Amsterdam mellan torsdagen och fredag,
  • sen kom vi på att kolla upp andra flygbolag med bättre tider, så man varken behöver åka från leeuwarden alldeles för tidigt eller komma hem sent (var dock hiskeligt dyra, sådär 3000 kr dyrare!),
  • kollade istället flyghotellspriserna för en natt (nja, kanske inte),
  • Och sen kom jag på idén att ta ett sent tåg härifrån på torsdagskvällen, så man hinner med allt man ska göra här den sista dagen (packa, städa, lämna nycklar osv.) Och sen spendera natten (sådär 4-5 timmar) på Schiphol, (som så många andra backpackers brukar kunna få göra), och därefter ta första flyget hem på midsommarafton! Då kommer vi hem i vettig tid på midsommarafton, kan fira midsommar i Sverige osv. =) 
Dock är inget bestämt än, kan ju komma på någon annan lösning. Men den idén ska vi fundera vidare på iallafall!


Men då kommer man istället till nästa fråga, vad ska jag göra på midsommarafton om det nu är så att jag kommer hem till dess?
 Iofs, så brukar det lösa sig. Har ju de senaste åren haft ett antal alternativ att välja mellan, så det lär nog inte vara några problem i år heller. Har ju dessutom nämnts något om en inflyttningsfest i förbifarten och eftersom jag nu fått flyttsms så bör det var ganska så aktuellt med sådan lagom tills dess!
Fast som sagt! är bara tankar och funderingar än. Planeringen tar vi när det är lite mer bestämt!

Nu blir det till att se någon tv-repris eller film och sen sova!
Imorgon blir det upp i vettig tid för att ägna förmiddagen och fram tills halv tre-tiden åt att fortsätta räkna på min nyckeltal och sedan skriva lite om dem. Har suttit några timmar idag. Men det är lite krypiskt och tar lite tid när det är andra begrepp än dem man är van vid som används. Till exempel att i bokens exempel så används mindre vanliga begrepp, allt visas inte som bör visas osv. Och framför allt är det ett produktions/handelsföretag som används i exemplet och jag ska räkna på tjänsteföretag (eller i vilken sektor flygbolag nu ligger i), där är det lite skillnader när man ska räkna nyckeltal! Man kan till exempel inte räkna på lagrets omsättningshastighet och är som sagt lite andra begrepp som används när det handlar om tjänsteföretag istället för handelsföretag! Behöver jag säga att jag retat mig på detta några gånger idag.. :S
Därför blir det till att fortsätta imorgon istället. När jag sovit lite på det. ;)
       ♥ Anna


lite shopping och sol

Igår blev det inte mycket skrivande och pluggande. Däremot blev det istället en runda på stan, där det shoppades lite nya linnen! Ett i min gröna favoritfärg och ett svart-vitt randigt! Även en ny bh inhandlades, vilket var på tiden.. sist jag köpte ny bh var i slutet av sommaren förra året! Oops! Det e ett tag sen!

Idag är solen lika strålande, varm och fin som igår, om inte mer! Igår var det molning då och då fast ändå tokvarmt! Så därför ska jag sätta mig ute i solen nu ett tag och läsa lite i en av mina svenska böcker som jag fick av carro! Sen blir det lite plugg i eftermiddag. Måste ju göra det me!

Igår kväll gjorde jag förresten nog den nyttigaste maten på länge (äter iofs ganska så nyttigt alltid, men för att vara lördag var det nyttigt mat). Blev ungsbakad lax, kokt potatis och ärt och morotsstuvning till det!! Så gott!

Nä, men om man ska klä på sig lite nu så man kan sätta sig i solen en stund. =)
       ♥ Anna


svensk mat

När jag är tillbaks i Sverige igen finns det en del mat som jag verkligen vill äta igen över all annan. 
Listan blir följande:
  • Falukorv med stuvade makaroner
  • Korv stroganoff
  • Svensk korv
  • Mammas hemmagjorda köttbullar och biffar!
  • Potatismos och lingonsylt
  • Färskpotatis med dill
  • Fläskfilé
  • Grillat kött
  • Mamma o pappas olika fläskfilé- och kycklinggrytor
  • Blodpudding
  • Kräm
  • Nyponsoppa
  • Svenskt bröd
  • Estrellas sourcream-onion chips!
  • Svensk choklad och svenskt godis över lag
  • Persilja, gräslök m.m. (vilken tur att man kommer hem lagom till sommaren!)
  • Frallor
  • Svenskt pålägg som rökt skinka, prickig korv m.m.
  • MILDOST!
  • Pizza (både från pizzeria och hemmagjord)
Ja, det blev ju en varierande lista. Sen finns det säkert en hel del till, men det kommer jag inte på just nu.
En sak kan man konstatera; mamma och pappa lär ju inte ha problem att komma på mat de närmaste veckorna då!
       ♥ Anna


lördagens planer

Så var det lördag.. hade iofs känsla av att det var lördag igår med, så man är lite smått förvirrad på dagarna nu. Sån här ledighet är inte bra. Blir ju helt förvirrad!

Planerna för idag är iallafall:
  • Handla
  • Plugga
  • Skriva en traineeansökan till PWC - Måste skriva den nu, den ska ju vara inne om två veckor typ, okej tre då. Men lika bra att försöka få det gjort nu. Sen är det massor att göra i skolan, så då är ju risken att den hamnar i kläm eller blir bortglömd!
Sen ikväll blir det nog ännu en slapp kväll, mina roomisar och svetlana åkte till Utrecht, tror det var dit iaf, för att spendera helgen där, så jag är själv i lägenheten igen.
Kanske tränar lite aerobic igen med.. har dock lite träningsvärk i axlar, nacke och rygg sen igår. Men bästa botet mot träningsvärk är att träna!

Igår kväll blev det förresten filmtittande för min del. Kollade på Hanna Montana, helskön film ju! =) Är lite i Freaky Friday tappning typ.. Sådan feel-good film där man får skratta och ha kul typ hela tiden! =)


Sen var det förresten värsta polispådraget här utanför igår igen. (läs om sist det hände här) Vid halv elva, elva (minns inte riktigt vad klockan var) kom milla in till mig och sa att nu var det värsta pådraget utanför igen! Detta är ju händelsernas plats det här! Och precis som förra gången, i februari, så var det fullt med piképoliser , polishundar och annat folk utanför och de stod verkligen överallt! På trottoarer, gatan, parkering och gräsmattor. Väldigt skumt! Men denna gången visste vi iallafall att det hade att göra med fotbollsstadionet och fotbollsmatch! Men att det ska behövas så mycket poliser!? Sen plötsligt på en sekund så bryts allt av och allt återgår till det normala igen. Vaddå att man blir förvirrad! Men, men det är ju bra att det finns bevakning iaf! =)
       ♥ Anna


en outfit

Tänkte faktiskt bjuda på en dagens outfit idag... var ju ett bra tag sen sist.
För andra dagen i rad kör jag på kjol/klänning. Igår var det min svarta tunika och idag blev det svara kjolen med min nyaste topp. Köptes på Zara i Haag för €10, dock är den lila och inte blå som den ser ut att vara på bilden. =)


Haha, där kan man se min hög med kläder (mest koftor) bakom oxå. Det är som vanligt helt enkelt!

Sen tar vi en dagens lista när jag ändå är igång med, var ju månader sen sist!
Dagens Kläder: som bilden visar
Dagens Läsning: bloggar och lite på caset
Dagens tv-program: According to Jim
Dagens Mat: yoggie med special-K, juice, grov baguette med skinka, ris och kycklinggryta
Dagens Vill ha: ett bestämt datum för hemresa
Dagens Favorit: Tro med Marie Fredriksson
Dagens Humör: glad fast seg
Dagens Göromål: komponera ett aerobic-pass som även blev dagens träning
Dagens Längtan: Efter familjen och vänner hemma!
Dagens Beroende: vatten
Dagens Roligaste: träna lite aerobic igen, månader sen sist
Dagens mysigaste: hmm, den va svår
Dagens onda: min fot gjorde lite ont när jag tränade, och nu är det stortån som gör lite ont
Dagens just nu: sittandes i sängen, funderandes över vad som ska ses på nu
       ♥ Anna


aerobics

Det blev faktiskt lite aerobic kört här på mitt rum. Satte på en gammal pass-spelningslista och ändrade lite låtar i den, sen komponerade jag ihop ett eget aerobic pass. Kändes att det var länge sen jag gjorde ett pass sist, men det blev faktiskt ganska så bra tillslut! =) Så där har jag faktiskt fått dagens träning.
Sen har det bara blivit lite småläst i caset som jag måste börja göra min del på. Ska räkna på nyckeltal och skriva kommentarer till dem. Men har hela helgen på mig till det, så det ska nog gå. :)
       ♥ Anna


konstig dröm och old pics

På något sätt så har jag en förmåga att drömma väldigt konstiga drömmar just nu. I natt, eller imorse snarare drömde jag om att min familj och goda vänner till familjen var ute och körde och handlade och allt var det var och sen plötsligt var råttor eller om det var möss, med i bilden och kröp rundor över allt. Och tillslut i sängen och sen vaknade jag. Då kliade hela kroppen och det kändes som att det hade varit möss som krupit i sängen.. Usch! Lite läskigt! 

Nu ska jag försöka komma igång med lite pluggande, fast tror faktiskt att jag innan dess ska ut och powerwalka eller springa lite, har massa överskottsenergi över i kroppen nämligen.. Eller om det blir ett litet aerobicspass/hoppande här hemma.. Är nästan mer lockande faktiskt! =) För är det nåt jag saknar just nu, så är det aerobic, friskis dans och medelpass och scouter och att sjunga såklart! Jag i ett nötskal helt enkelt!! =) För är det nåt man kan förknippa med mig så är det ju träning-helst aerobic, sång och scouter.

Sånt här saknar jag:
       ♥ Anna


städat och tvättar

Så har man städat av sitt rum igen.. senast var i lördags, men det blir såå snabbt skitigt här så det behövdes igen. Men nu är här rent och fint. Har även en tvätt i maskinen, så man kan ju säga att det är lite av en tvätt och städdag här för min del idag.

Men nu ska jag ta mig lite lunch/mellanmål. En 3:dje dels baguette med brieost och gurka på och citronte (som smakar som teét i Taizé) till det. Mmm... =)

Visst har jag skaffat mig en snygg bricka förresten?!
       ♥ Anna


Kristi Himmelfärds

Alltså det här med Kristi Himmelfärds är ju för mig en ganska så kristen högtid, eftersom jag oftast är i Taizé när det är just Kristi Himmelfärds. Och är jag inte där så är det scouter som gäller med vårläger i Sonnarp ett år, planeringshelg för jiingi ett annat osv., men i år är jag varken på ena eller andra. För i år är jag här! Känns mycket konstigt att inte göra nåt av det "vanliga" för min del. Satt nyss och dessutom läste mitt blogginlägg för två år sedan, massa minnen dök upp i huvudet och konstaterade även att mitt språk har ändrats (dock på ett negativt sätt).
Mitt skrivande med akademisk ådra är lite smått försvunnen. Attans, gillade ju att skriva så. Fast kan dock bero på att mitt språk har ändrats. Är ett sätt att skriva när man skriver på akademiskt språk nästan var dag. Men just nu gör jag inte det , nu är det mer engelska som gäller och där är det akademiska språket inte fullt så utvecklat, vilket gör att jag inte pratar så akademiskt när jag pratar svenska heller.


Om det är någon som har missat vad Kristi Himmelfärds egentligen är och varför det firas så är det just idag (40:e dagen efter påskdagen) som Jesus lämnade jorden, därav kristi (kristus) himmelfärd.
Idag är även den dag som påskljuset släcks. Detta tänds på påskdagen för att symbolisera livets seger över döden. Detta är tänt i varje gudstjänst, men på Kristi himmelsfärds dag släcks det som symbol för att Jesus lämnat jorden. Sedan flyttas det till dopfunten och tänds vid varje dop. Då uppståndelsen och dopet hör ihop. Att bli döpt är att bli infogad i det nya livet där döden inte finns. Men det är en annan sak.

Två lite suddiga bilder på påskljuset i taizé

Så så har jag haft min religonslektion även idag. De kommer lite här och var. Så fort någon har en fråga om de kristna högtiderna så brukar det bli jag som får svara.
       ♥ Anna


fest och lite tankar

Kristi himmelfärds dagen idag då och igår kväll blev det lite festande igen med det härliga gänget!
Började med förfest på kanalstraat, fast istället för at vara hos Frida och Lollo, så hamnade vi hos Oscar. Lite kul att byta miljö för en gångs skull, om än att jag satt på en väldigt träig och rak stol som gav träsmak i rumpan efter ett tag. Som vanligt blev det pratande om allt möjligt. Varierande samtalsämnen är vår specialitet, fast hur vi kan komma in på vissa samtalsämnen är ibland en gåta?! Men det är ju bra när man kan prata om allt, är alltid bra att "ventilera" de olika tankarna man har.
Konstaterade under kvällen att det kommer vara mycket konstigt när alla åker hem om en månad (eller mindre)! Usch, vad konstigt det kommer att kännas. Men det är först då och fram till dess ska vi ha kul och njuta av den kvarvarande tiden!

För nu är det snarare så att även om man verkligen saknar familjen och vännerna hemma nu, så vill man inte lämna detta. Vet ju med sig att när man väl lämnar detta så lär det ta ett tag innan man ses igen. Är ju inte precis så att man kommer ses om några dagar om man säger så. Men det är ju det som kallas livet.
       ♥ Anna


motgångar

Just nu går allt bara emot mig känns det som. Skolan går inte allt för bra.  Fick kritik idag för att presentationen i fredags var knappt godkänd.. som att jag inte visst det, säg nåt nytt! Sen verkade Mark inte gilla presentationen idag heller.. Fast jag tyckte faktiskt den var bra. Hade bra exempel iallafall, men sen var det en svår del, som han själv sa dessutom, så då borde han ju ha lite förståelse.

Sen fick jag min hennes tidning igår, som visade sig vara det sista numret. Min favorit tidning ska läggas ner! KATASTROF! Vad ska jag nu läsa liksom? Har ju prenumererat på den sen gymnasiet nån gång! Så kan man säga att det kommer vara konstigt att inte kunna läsa den tidningen i fortsättningen. :( Nä, måste nog hitta en ny sen då..

Det sista för dagen (än så länge) som inte är så bra är att tentamenstiderna ligger ute nu, Och självklart har vi tentan på onsdagen mellan 17:30 och 20:00, så där man konstatera att det är lite svårt för mig att kunna åka hem på torsdagen. Blir lite stressigt då, så det tidigaste jag kan komma hem verkar vara på midsommarafton. Fast det kan ju vara okej det med. Men får nog kolla lite på det.
       ♥ Anna


guldbröllop och dödsfall

Pratar nyss med pappa och fick reda på att Farmor och Farfar firade 50-års bröllopsdag i söndags. Hade helt och hållet glömt bort det!
Så de var självklart ute och friade det med familjen och farmors syster, som oxå skulle firat 50-årig bröllopsdag om inte lasse hade dött för några år sen. Men hon och marie och mats (son med fru) var med. Attans att jag missade det. :S

Guldbröllops-paret!




Fick dock även reda på en sorlig sak nu ikväll, att farfar ena bror Helge dog i veckan. Sånt är tråkigt!  Men han hade visst cancer, så det var nog ändå bra.
       ♥ Anna


segt, segt, segt

Usch vad trött jag e.. och blir ju bara ännu mer segare av att sitta och plugga. Nu vill jag bara sätta på en repris av ett tv-program och koppla av, men det går inte. Måste få detta klart ikväll. Och med detta innebär det min del av presentationen inkl. handouten och tankar på vad jag vill ha med i powerpointen. Kan säga att jag är sjukt trött på strategic capability och då speciellt capabilities for sustainable competitive advantages. Har suttit med det sen halv fyra och det tar ett tag innan man blir klok och får grepp om vad det är man sitter och läser. Och är ju en himla fördel att förstå om jag ska kunna stå och hålla presentation om det. Sen ska jag dessutom sätta in det i Ryanair och aviation industry för att ge exempel med det. Det är verkligen lätt.. Inte! Nä, får väl ställa in mig på att det blir några timmar till med detta innan jag är klar... Suck! 
       ♥ Anna


så hade man 1,5 timme över

Så blev det en sådan konstig morgon där allt bara ändras. Var tänkt att vi skulle mötas i skolan kl tio, men fem i tio ringde Oscar och sa att Jelbrich inte kunda komma förrän i eftermiddag, då hade jag som tur var inte cyklat till skolan än. Sen när jag precis hade pratat klart med oscar ringer Liselotte för att höra hur vi ska göra. Så blev bestämt att vi ska mötas efter ekonomin istället och eftersom hon precis var på väg till skolan, så fick hon vända tillbaka igen. Och nu sitter jag här och ska inte vara i skolan förrän om 1 timme och 45 min. Så vad ska jag göra fram tills dess? Plugga lite kanske?!

Igår blev en mycket rolig kväll, var kul att köra knytkalas med mat får respektives land. Även om något (pannkakssoppa) var väldigt skumt i smaken. Under kvällen blev det även guitar hero och en massa dansande till många gamla favoriter, körde igenom både låtar från Spice Girls, Backstreet Boys, ABBA och många andra. Och sen dansade jag och Frida till cha, cha slide. Det är en riktigt härlig favoritlåt! Blev sedan vidare till Fire, där det blev dansande till ännu mer gamla låtar. Med fokus på twist!
       ♥ Anna


I 1:a klass

En sak jag inte riktigt blir klok på är tågbiljettsystemet i detta landet. Man kan köpa tågbiljett i automater och via försäljningslucka. I automaterna är det bara möligt att betala med holländska bankkort, vilket gör att vi måste köpa tågbiljetter via försäljningsluckorna, det gör dock inte mig så mycket.. Förutom den delen att köper man biljett där så läggs det oftast på €1 på biljettpriset.

Men igår när vi skulle åka till Amsterdam så fick vi ett väldigt bra erbjudande som dessutom var billigare än vad det skulle kostat i vanliga fall. Då fick vi istället en tur-o-returresa i första klass för två personer för €39,50 när en tur-o-retur resa för en person till fullt pris mellan Leeuwarden- Amsterdam i vanliga fall kostar €40,40. Och sen behövde vi bara köpa till Carros biljett mellan Amsterdam- Schiphol istället. Så där kan man verkligen påstå att man fick ett erbjudande som man bara tackar och tar emot och glatt betalar!

Sen är det dock inte är så stor skillnad att åka första klass gentemot andra klass på dessa tågen. Den enda skillnaden är att det är lite snyggare i vagnen, alla säten har armstöd, och det finns eluttag till datorer. Plus att sätena är lite bredare och skönare. =)

Idag blir det inte mycket gjort, sov ut imorse, eftersom det blir inte så mcket sånt i helgen. Sen har det blivit lite pluggande och är tänkt att bli lite till nu snart. Sen ikväll är det Potlock-dinner. Och för vår del (svenskarna) så tror jag det blir att vi bjuder på knäckisar med kaviar. Har haft lite planer på att kanske ta och baka lite kanelbullar (eftersom det är svenskt) eller chokladbollar/negerbollar (oxå svenskt), men får se.
Den svenska typiska maten är lite svårare att bjuda på. Köttbullar kan ju alla äta här, är bara att åka till IKEA, plus att de har en variant att köttbullar även här, fast de är sjukt mycket större och någon lingonsylt eller rårörda lingon har vi inte, annars hade det också varit en tanke att bjuda på i kombination med typ vad som. För raggmunkar är svenskt, men till det har man lingonsylt, blodkorv/blodpudding är även det typiskt svenskt (skandinaviskt) men även till det har man lingon osv. Sen finns det ju kalops, kroppkakor, pitepalt, ostkaka osv, men hur lätt är det att göra här liksom!?!
Men kaviar har vi faktiskt importerat, och wasa knäckeböd kan man hitta i affärerna här.

Fast vi får se vad vi kommer upp med! Är först kl åtta ikväll så är ju några timmar kvar.
       ♥ Anna


amsterdam tur och retur

Gjorde ju nya designer till carros bloggar igår.. så dem kan man se här och här.

Idag har vi varit i Amsterdam. Åkte från leeuwarden kl 9:45 i morse efter att ha gått till stationen i regn! Men sen blev det tågresa, tågbyte och ytterliggare lite tågresa och när vi kom tll Amsterdam så hade vi kommit så långt ner så att vi slapp regnet. Ok, det hängde i luften ibland, men började iallafall inte regna! =)

I Amsterdam blev det gående i redlight district, china town och sen lite på shoppinggatorna. Tänkte även gå på Anne Frank museet, men när vi kom in och hade betalt fick vi veta att man inte fick bära med sig bagage in där.. Och inte gick det att ställa det där barnvagnarna stod heller.. Skyltarna kunde varit lite mer tydliga om man säger så. I vilket fall så fick vi hoppa det.. för vi ville ju inte gå runt var för sig. Men som tur var fick man pengarna tillbaka iallafall. =)

Vid tjugo över tre var det sen dags att säga hejdå till carro och så satte vi oss på var sitt tåg, åt var sitt håll. Jag mot Leeuwarden och Carro mot Schiphol.

Har varit en mycket bra och rolig helg, som vanligt när man är med carro!
       ♥ Anna


helgen so far

Så var det lördag igen, eller t.o.m. söndag!
I fredags blev det skola med presentation av kapitel 6 på seminariet. Gick väl sådär, fick negativ kritik för att vi var för mycket knutna till teori och text i boken.. fast sen fick vi mycket positiv respons för att vi hade en wicked question som gav diskussion. Var första gruppen som lyckats med det! =) Mycket positivt! På eftermiddagen gick jag och carro på stan, letade efter något tänkbart att ha på sig på kvällen.. och för en gångs skull blev det en klänning för min del. :)
Sen igårkväll blev det party, party för Satu och Milla! Som har födelsedagar denna helgen! Var väldigt trevligt och kul.. fast lite smått kaos senare på kvällen när vi skulle ner på stan. Men det är en annan sak!


Idag har det blivit ytterliggare lite gående med start på media markt och sedan mot stan, därefter blev det lite typiska sevärdheter för leeuwarden och även en runda till min skola.



Ikväll har det blivit designande av Carros två bloggar och tittande på Eurovision Songcontest! Så grattis till Norge för vinsten plus till nationaldagen, som det faktiskt är nu! :)

Imorgon bär det av till Amsterdam en runda innan Carro beger sig hem till Sverige igen. 
       ♥ Anna


on way

Åh, om en halvtimme bör carro vara här! Skickade nyss ett meddelande att hon lämnade zwolle! Har nog aldrig längtat efter ett besök som nu! 3½ månad utan att träffa någon nära gör att man längtar tokmycket efter ett besök när man väl får ett! =D
Att dessutom carro och jag är som hela och halva, ler och långhalm, osv... väl själv! Gör de hela ännu bättre!
       ♥ Anna


Utgång och skola

Igår blev det fest och utgång till doozo, vilket innebar att när klockan ringde i morse (kl 9:15, bestämde mig när jag gick och la mig för att skippa lektionen idag) så var jag rätt så trött och smått bakis.. men bara snurrigt bakis. Ingen huvudvärk eller sånt. Skönt! Sen blev det till skolan för att möta Wietske och sätta ihop Powerpointen till imorgon.. Kom även på en wicked question, som jag iallafall tyckte var ganska så bra (kanske för det var jag som kom på den :P ). Dock blev vi inte helt klara med Powerpointen, så jag ska göra min del nu och Wietske sin del och sen ska vi försöka sätta ihop dem på nåt vis.. Och sen så blir det repetering och åter repetering av vad jag ska säga imorgon.

Sen om typ 8 timmar kommer Carro!!  =)
       ♥ Anna


fixar-nisse

Nu har vi haft ssh:s fixar-lasse (eller vad han nu kan tänkas heta.. gissar på nåt mer nederländskt som Meinard eller Herman eller kanske Jos) här i typ 3 timmar. Och vad har han gjort jo, satt upp whiteboard och hängare på mitt och satus rum, skruvat åt lite skruvar, oljat dörrarna och typ fixat med kranarna och vattnet. Men hur kan det ta tre timmar?? Dessutom hann han inte med Millas rum och att fixa min garderobsdörr så han ska komma tillbaka imorgon.. Eh, vaddå att han jobbar segt! Som sagts tidigare effektiviteten i detta landet är inte den bästa!

Ikväll är det celebrate the summer party på doozo. Funderar på om man ska dit, har jag tid/ork? Gäspade mig typ igenom CBL:en och har lektion i skolan imorgon samma tid som idag, alltså 9:15. Men det har inte stoppat mig innan, mest är det beroende på hur bra det går med förberedelserna till seminariet. Och så vilka mer som ska dit?

Men nu ska jag forsätta mitt skrivande och förberedande. Har haft en lite paus nu, med lite dammsugning. Han var ju inte så duktigt på att städa upp efter sig. Så var ju tvungen att städa upp borrdammet och sånt!
       ♥ Anna


kaffe och avokado - inte så god kombination

Dagens lunch blev kaffe, mackor med skinka och en avokado till det. Konstaterade att det är inte så gott att äta avokado och sedan dricka kaffe efteråt. Den kombinationen är inte riktigt så lyckad kan jag säga. Skär sig ganska så rejält i smaken! Så den kombinationen lär det inte bli igen.. Men var för sig är det gott!

Har haft CBL i förmiddags och inget ont mot läraren, han är väldigt logiskt.. men att lägga en och en halv till två timmar på att gå igenom teorin i boken och sen ha en timme till att gå igenom caset (som faktiskt var två versioner vi skulle gå igenom idag) plus göra problem statement, är inte riktigt så bra fördelat. Vi hann ju inte ens gå igenom hela caset och inte heller göra ett problem statement. Nä, lite omfördelning hade varit bra. Men får väl skylla på att vi har en mycket ung lärare (för att vara på högskolenivå!) Han är ju bara tre-fyra år äldre än mig.. Vilket innebär för mig att jag har inte så stor respekt för honom. Iallafall inte som lärare. Man brukar inte säga att åldern har (bör ha) så stor betydelse, men i detta fallet måste jag säga att de har det. Vilket nog kan bero på att många av mina vänner är i hans ålder och till och med äldre.

Nu ska jag ägna mig åt fredagen presentation. Försöka få ihop lite vettigt att säga som vi kan göra powerpoint av imorgon.
       ♥ Anna


tankar

En positiv sak med att bo långt iväg, vara i ett annat land och ha mycket egentid är att man får bra självinsikt. Så lite sanningar om mig själv och tankar som jag kommit underfund med är att...
  • Jag är alltid positiv till typ allt, är det något som verkar svårt så ser jag utmaningen i det hela istället. Är inte ofta jag är negativt inställd till nåt.
  • Även i läget när man möter nya människor, öppenhet och ej förutfattade meningar är alltid en fördel att ha.
  • Jag är nästan aldrig långsint, iallafall inte när det handlar om att göra något fel, göra en irriterad osv. Brukar oftast "glömma det" till nästa dag iallafall.
  • Faller inte så lätt för killar men när jag väl gjort det och är kär har jag svårt att gå från det stadiet när man är kär till att känna att jag har kommit över den personen. Men sen har det kanske oxå med att göra att man blir mer och mer kräsen för var kille man haft.
  • Jag har ganska mycket tålamod, och är som redan andra konstaterat väldigt stresstålig. 
  • Vänner är viktiga och bara en liten tanke kan göra en glad när man är lite nere, ensam osv. (fast det har jag sagt förut och är lite av min livsfilosofi.. om än att jag är dålig på att hålla kontakt och höra av mig)
       ♥ Anna


Tisdag

Snart har ännu en dag passerat. Tiden går så jäkla fort! Fast det gör inte mig nåt! Inte just nu.
Var då i skolan vid elva för att träffa gruppen och bestämma lite inför seminariet på fredag. Sen blev det lite tid över innan ekonomin började. Så vi satt och pratade om lite allt möjligt, men mest om Sverige. Visade sig att Baukje bor i ett svenskt hus. För där öppnas ytterdörren utåt. Vilket inte är så vanligt här.. och det stämmer faktiskt när jag väl började tänka efter. Många dörrar öppnas inåt här.. Sen blev det ekonomilektion och därefter satt vi och gjorde nya decisions för airlinegamet. Känns som att det bara är det vi gör hela tiden. Nya decisions ska in varje onsdag och fredag. Så varje tisdag och torsdag sitter vi och beslutar nytt!
Efter skolan cyklade jag ner på stan för att leta present till carro. Det var inte det lättaste men hittade lite som jag hoppas blir bra. =) Skulle även ha tag på frimärke, men då sålde de inte längre utrikesfrimärken på bokhandeln. Så tänkte att då tar jag det imorgon istället. På vägen hem blev det inom super de boer för att handla oh då upptäckte jag att de sålde frimärken där, i förbutiken.. varför har jag inte tänkt på det tidigare? Så blev lite frimärken inköpta där -> kan skicka ytterliggare ett vykort till farmor o farfar nu.
Väl hemma blev det lite lunch i form av vitlöksbröd och frukt. Kanske inte så jättebra lunch, men ville ha nåt enkelt så då fick det bli det och därefter plugg! Sen tog jag mig en paus med ett avsnitt rederiet faktiskt då jag kände att jag höll på att somna under tiden jag läste. Och nu har jag nyss ätit kvällsmat och ska återgå till att plugga, är lite förberedelser till imorgon som måste göras. 

       ♥ Anna


Tio minuter över

För en gångs skull har jag tid över innan jag ska till skolan.. Mycket ovanligt, i vanliga fall får jag stressa iväg.. men nu har jag tio min över som jag inte vet vad jag ska göra med.. Har läst alla nya blogginlägg, nyheter, mail och kollat facebook, så vad mer ska jag göra? Tio minuter kan man ju inte ha till så mycket ändå.
       ♥ Anna


två mobiler

Alltså kom nyss att tänka på det här med att ha två mobiltelefoner. Det verkar bli mer och mer vanligt men varför egentligen? För att man ska kunna bli nådd överallt på både egen och jobb mobil eller?
Okej, för tillfället har jag och ett antal av mina vänner här två mobiler, men det beror på att vi har två simkort, ett från vårt egna land med abonnemang och ett kontantkort för nederländerna. Så här går faktiskt de flesta av oss omkring med två mobiler. Men om man inte är i den situationen som vi, varför går man då omkring med två mobiler? Till exempel när vi var på McDonalds i Haag så var de två tjejer som satt vid bordet bredvid och både två hade två mobiler var som låg på bordet framför dem. Why liksom? Och detta var dessutom en lördag, ingen jobbdag liksom så några jobbmobiler lär det inte ha varit. Så varför ska man då ha två mobiler?
För min egna del tycker jag bara att det är jobbigt. Men det är det billigaste och mest optimala sättet. För vill jag ha tag på nån i Sverige så är det billigast att använda mitt svenska nr/ simkort och vill jag ha tag på nån här, så är det mitt nederländska nr/ simkort som gäller.

Ajja, slut funderat om det nu. Nu är det dags att sova istället. Plugga och skola imorgon och så lite gruppmöten. Sen ska jag hinna med en runda ner på stan också har jag tänkt och försöka hitta försenad födelsedagspresent till carro, vad det nu ska bli..?
       ♥ Anna


förträngande

Insåg nyss att jag har en lektion ekonomiräknade imorgon. Hade på något sätt lyckats förtränga det, och dessutom inte lyckats se det trots att jag kollat i både min vanliga kalender och på kalendern på google. Men nu upptäckte jag det! Tur det me kanske.. eller. Ajja, ska ju till skolan i vilket fall imorgon för att förbereda till fredagens seminarie som vi bland annat ska hålla i. Så hade ju inte missat den i vilket fall antagligen.

Åh, ser så fram emot att åka hem snart.. Om lite mer än en månad! Ska bli så kul att komma hem och sen blir det en resa upp till Kalmar med och hälsa på vännerna där! Ska bli så skoj! Fast först ska jag ha en rolig sista tid här nere, samtidigt som det är och blir mycket plugg.

Nä, åter till ryanaircaset nu.
       ♥ Anna


söndagen och måndag

Igår blev det en slapp dag här. Gjorde nog inget vettgt förutom att ladda upp massa bilder på facebook och resdagboken. Och sen pratade jag me familjen på kvällen. Var ganska kul att prata med pappa samtidigt som de kollade på bilderna från Keukenhof och Haag. Var dels lättare att kommentera bilderna och kul att höra pappa och mammas kommentarer... När det handlar om blommor och omgivningar så är alltid M&P imponerade. Så tror jag vet vart jag fått mitt intresse av blommor från iallafall.. Sen att jag älskar skulpturer och arkitektur med är nog mindre från generna, även om konstintresse finns i familjen.

Idag blir det plugg och åter plugg, ska läsa caset och tre kapitel om strategic choices till onsdag. Så jag har att göra.


Å btw, bara 3 dar till carro kommer nu!
       ♥ Anna


Keukenhof och Haag

Efter 12 timmar iväg, så är vi tillbaks i leeuwarden igen. Åkte vid åtta imorse och vid åtta nu ikväll körde vi in i leeuwarden. Därimellan har vi kört Road Trip till Keukenhof och Haag, och så därmed passerat ett antal städer till bland annat Amsterdam och vår kära flygplats Schiphol, där vi alla har varit (utom halina då)! Nästa gången jag passerar där blir nog om en och en halv månad när det är dags att åka hem..

Efter lite felkörning... eller felkörning och felkörning, halinas GPS visade in oss på konstiga småvägar och avstängda vägar! Så kom vi tillslut fram till Keukenhof. Var ju inte bara vi som fått för oss att åka dit precis.. Folk och bilar var där en hel del! Men är ju kanske inte så konstigt, för är det ett ställe man ska till för att se tulpaner och många andra blommor så är det just Keukenhof. En jättestor park med massa tulpaner, andra blommor, träd, buskar och skulpturer och allt vad mer som kan tänkas höra till. Under våra 1½-2 timmar där hann jag dessutom med att höra några äldre damer som pratade norska och sen när vi var på väg mot utgångn gick det förbi några äldre damer som pratade kristianstads dialekt!!! Åh, vad länge sen det var jag hörde den dialekten och vad förvånad jag blev fast samtidigt glad! =) Inte bara jag från kristianstads omnejder där idag! =)


Vid tolv, halv ett begav vi oss sedan vidare till Haag, Där det oxå blev en del småvägar och passeringar genom vägarbetsområden m.m. Och jag konstaterade mer än en gång att Halina är en jättebra bilförare, men att följa skyltar och låta bli GPS:en är inte hennes sak! När GPS:en visar fel och vi andra har ett någorlunda hum om vart vi ska så ska hon ändå följa GPS:en. För henne har GPS:en alltid rätt känns det som.. gahh.. blir smått irriterad på sådana personer. Och lokalsinne är inte riktigt hennes starka sida heller. Kan ju säga att det var ett antal gånger jag funderade på att höra om jag skulle köra istället. Men höll det till att bara fundera på det och försöka hålla irritationen inom mig.

I Haag blev det gående på shoppinggatorna, mat på KFC (väldigt gott och skönt att slippa McDonalds/Burger King för en gångs skull!), lite shopping, lite tittande på Parlamentet, vilket egentligen inte är så mycket att se.. iallafall inte när det inte är en massa högt uppsatta personer och politiker där, och avslutningsvis glass på McDonalds, innan vi åkte tillbaka till leeuwarden igen vid sextiden.

 

Parlamentet


Ekonom som jag e så var jag ju bara tvungen att ta foto på finansdepartementet i Haag


Schiphol



Sen jag kom hem vid halv nio har jag lagat mig en god pastasallad, fast dock saknades avokado som jag alltid har i i vanliga fall. Den där lilla krämigheten försvann, men funkad även bra med färska champinjoner i istället. =) Nu blir det en film eller lite repriser sen sova.. Är ganska så seg efter mycket gående plus bara fyra timmars sömn i natt eftersom jag kom hem vid halv tre i natt och skulle upp vid sju! Men det är sånt man får ta!
       ♥ Anna


Fredag

Oj, dålig uppdatering här idag. Men kan ju skylla på att jag har ju knappt varit hemma... eller iofs, så har jag varit hemma sen halv tre. Men då har det oxå varit fullt upp, tvätta, städa, iväg och handla, läsa bloggar, läsa nyheter, spela en omgång sudoktu (går att spela på dn.se), ladda upp bilder på resdagboken, laga mat och ja, nu sitter jag här. Har nyss bestämt planer för morgondagen. Då bär det av till keukenhof med halina och tündi (och nån mer tror jag), sen leiden och efter det kanske haag! Ska bli kul! Och kameran ska verkligen inte glömmas, för då vet jag iallafall att mamma och pappa inte blir så glada! För är det nåt ställe de nog skulle vilja till så är det keukenhof, så blomster och trädgårdsintresserad som de är så är det lätt att gissa!

Men först blir det fest ikväll. Dock får jag fortsätta på det jag har gjort de senaste gångerna vi festat, att inte dricka så mycket, ska ju trots allt upp vid åtta imorn, eftersom kl nio ska vi ses hos Halina. Så är dumt att vara bakis då, därför max en flaska vin ikväll och hemgång senast 3, så att jag iallafall får några timmars sömn. Är alltid en fördel!

       ♥ Anna


låång dag

Blev till åtta i skolan idag.. Med grupparbeteskrivande, airline-game fixande och consultation-möte plus ett nederländska test mitt i allt med så nu är jag helt trött i huvudet. Blir därför en kopp te nu och sen sova.. Ska vara i skolan tio över åtta imorgon vilket innebär uppgång senast sju..! Och de där förberedelserna för seminariet imorgon kan ju bara glömmas, kommer aldrig orka läsa två kapitel ikväll.. Nä, borde nog kunna det viktigaste nu eftersom det är vad casen har handlat om de senaste tre veckorna.

Men en kopp te nu då!
       ♥ Anna


en torsdag

Idag (ikväll) är det dags för nederländska test.. för andra gången.. hur det ska gå vet jag inte.. beror helt enkelt på vad som kommer. Men först ska vi skriva grupparbete.. Ska träffas 13:15 i skolan och sen blir det skriva, skriva, skriva.. Fast en paus vid tre för att ha lite consultation för airline gamet.

Men nu ska jag fortsätta plugga nederländska..
       ♥ Anna


dag??

Alltså det är inte att man blir lite förvirrad över dagarna när man haft långledigt. Har flera gånger idag kommit på mig själv med att tänka att det är måndag, när det i själva verket är onsdag ((fast nu höll jag på att skriva söndag!) Vaddå virrig!). Att det är onsdag innebär ju att det bara är två veckodagar denna veckan, ja de andra två var ju helgdagar (eller nåt sånt). Det är oxå smått intressant för fick igår veta att befrielsedagen är bara officiell helgdag vart femte år, (2010 nästa gång) så alltså var affärer m.m. öppna igår. Det är ju oxå ett sätt.
Men i vilket fall så är det snart helg igen, med planer som just nu är noll.. eller nån plan finns, fast vet inte om det blir av eller inte än. Ajja, blir nog bar i vilket fall!

Å imorgon är det bara en vecka tills carro kommer.. jäklar vad tiden går snabbt! En liten rolig sak är att när carro har frågat om det är nåt speciellt hon ska ta med ner till mig, så är det enda jag kommer på svensk lösgodis! Å speciellt lakrits.. Är ont om saltlakrits i detta landet och godiset i annat fall smakar mest färgämnen och annat konstigt! Usch!


nederländskt lakrits till höger på bilden.. lite smått mysko i lakritssmaken.
       ♥ Anna


musik och bilder från liberation day

Har satt mediaplayern på blandning och sitter och lyssnar på härlig musik just nu.. I ena stunden är det Trancemusik, i nästa pop, sen lite svenskt med kören, därefter hip-hop, techno, rnb och så vidare.. Man kan verkligen påstå att jag har varierande musik smak. Från Ulf lundells öppna landskap till Justin timberlakes summer love är kanske inte den vanligaste övergången.. Men passar mig bra! =) Iallafall med det humöer jag är på idag.. Lite småtrött och seg och sitter och pluggar nederländska.

Har varit i skolan två gånger idag.. Först för att träffa Airline-gruppen, sen hade jag lite mer än en timme över innan vi skulle träffas med casegruppen.. Så blev hem och laga lite lunch då. Passade på att göra pannkakor på min en vecka gamla mjölk och ett ägg som hade varit smått fryst.. Men de blev bra och goda ändå! Väl tillbaks i skolan hade vi ett möte där vi planerade om lite på ca en kvart och sen blev det hemåt igen.. Fast då blev det ett stopp på superboer för min veckohandling. Så nu har jag iallafall kött och sånt hemma så jag klarar mig en, två veckor till.. Är alltid lika skönt att veta att det finns i frysen och är bara att ta upp och fixa till. =)


Liberation day/festival (befrielsedag/festival) i Leeuwarden
festival och Oldehove

Bild 1: Minnesmonument  2. Folk  3. The Hotel  4. Jolanda dansar  5.The slackers


Bild 6. Härligt regn väder  7. Earl Thomas  8. Ruben, Danielle o Jolanda  9. Janneke och Sander  10. Oscar och Milla
       ♥ Anna


en blöt dag som gav flashbacks

Är äntligen hemma och halv liggandes i sängen efter en kul men blöt festivaldag. Sen klockan tio i ett har jag spenderat överallt i leeuwarden utom här hemma. Okej, kanske inte överallt. Mest i centrum och på festivalen i omnejderna runt Oldehove men blev även en avstickare till västra delen för att handla, laga och äta mat hos Jolanda. Det var ett lagom avbrott i ståendet och gåendet. Mätta och glada gav vi oss sedan ut igen och tillbaka till festivalen fast då i ösregn för att spendera större delen av kvällen på oldehoveplatsen. Såg band efter band och blev blötare och blötare. Och just då fick jag flashback, Scout 2001 - avslutningen, nån som inte minns dansandet till e-typr i regnet?! jiingi - funkis kick-offen, sämsta kick-offen jag varit med om i ihällande regn och ännu mer rivningsdagen när vi i 5-6 timmar rev stora scenen i typ konstant regnande. Och ju längre tiden gick nu ikväll, desto mer flashback kändes det som.. För jag var typ nästan lika blöt som då på jiingi där ett tag.. Men nu är jag hemma oich börjar få värme i kroppen igen.. och håret börjar torka.. Och nu ska jag sova...
       ♥ Anna


Liberation day

Tisdag och Liberation day idag... Vilket innebär festival i Prinsentuin! Ska bli kul! Hoppas bara på att det blir uppehåll med. Vädret är ju lite ovisst. Men regnjackan åker med iallafall. :)

Men är dags att göra sig i ordning nu då. Om en timme ska jag iväg för att möta upp de andra kl ett. Så duschen nu!
       ♥ Anna


smått ångest

Gahh, nu blir jag snart knäpp på detta! Känner att jag för tillfället sådär, var och varannan dag har värsta framtidsångesten och detta i kombination med hemlängtan. Ingen vidare bra kombination. Min framtidsångest beror på att jag har ett kontrollbehov av att iallafall behöva veta vad som i stora drag sker det närmaste året. Men just nu är den tiden (som jag nämnt tidigare) mycket oviss. Vet ju inte ens vad jag vill/ska göra, bo eller nada! Sen eftersom jag är van av att ventilera mig och mina tankar med pappa och mamma nästan alltid så blir det även hemlängtan av det. För nu när vi pratas vid är det så mycket som ska fram i vilket fall, så den där tiden till att förklara mina tankar och be om råd, tankar och åsikter finns inte riktigt.

Detta är iallafall vad jag vet:
* jag har sökt magisterkurser i lund o växjö för ht09-vt10
* vet att familjen skulle gärna se att jag bor i en sådär 20-30 mils radie runt Åhus, Krstd
* finns en del som gärna vill ha mig tillbaka till Kalmar :)
* jag har jobb på vandrarhemmet för sommaren och möjligen även för hösten

Detta är vad jag vill:
* bo där jag har vänner (gärna de närmsta)
* bo i en stad med vatten i närheten (är man en gång uppvuxen med närheten till vatten så är man fast)
* för tillfället hellre jobba eller ha en traineetjänst än plugga (pluggtröttheten börjar komma + plus det där med att leva på 7500 kr i månaden börjar bli ganska så segt)

Hmm.. kombinationen av dessa två är kanske inte de bästa just nu. Alltså måste jag börja sätta igång och söka jobb mycket snart! Är ju iallafall en fördel. :)




Lovely Åhus hamn!
       ♥ Anna


scary...

Alltså jag måste säga att jag är lite skraj för att komma tillbaka till Kristianstad efter helgens alla händelser där. Det är ju inte lite att man börjar undra vad det är som händer i den staden?

Först och främst för detta, att överfalla, råna och misshandla tre människor bara sådär på en ganska så öppen plats ger ju lite osäkerhet för staden.
Sen kan man lägga till detta. Okej, för att jag inte skulle få för mig att köra en okänd person bara sådär, även om jag skulle få pengar för det.. men det är ju ändå sjukt skrämmande.
Och slutligen så ännu ett väpnat överfall som man kan läsa om här.

Alltså vad är det för människor som bor krstd? eller iallafall befinner sig där? Det är ju inte så konstigt att alla flyttar i krstd. Dels känner alla verkligen alla, och sen sånt här.. Usch!
       ♥ Anna


lite till ledighet

Ny måndag = ny vecka och jag är ledig ytterligare två dar! Tänk om man hade haft det såhär i Sverige, en och en halv veckas ledighet mitt i en kursperiod.. Det skulle ju vara jättekonstigt.
Men här är det inga konstigheter för här har det nyss varit study week (som inte finns i Sverige) och idag är det helgdag igen, dodenherdenking (svensköversättning?) är det idag. Och sen imorgon är det ytterliggare en röd dag. Då är det Bevrijdingsdag alltså Liberationday eller frihetsdagen/befrielsedagen som det blir på svenska.

Dodenherdenking som det är idag är en minnesdag för de som dog i andra världskriget och även i andra krig.
Och Liberation day (låter mycket bättre på engelska än svenska) imorgon är en dag som firas till minne av den tyska kapitulationen under andra världskriget som hände både i nederländerna och danmark 1945.

För min del är det inte så mycket planer idag... heller. Plugga nederländska och lite strategic management är den enda planen, eller nej förresten betala hyran ska jag göra med. Men det är ganska så smidigt, eftersom Short stay har kontor här på egelantier idag då skolan är stäng. Så är det bara att gå upp till fjärde våningen för att betala hyran.. Smidigt värre!

Fick mail idag om att PWC har öppnat sin ansökningstid för traineetjänster nu. Så där blev det en liten påminnelse om att det är dags att skriva ihop ett nytt Personligt brev och uppdatera CV:t så man kan söka. För söka har jag nämligen tänkt att jag ska göra.. Även om chansen är typ minimal att få en av tjänsterna. Men om man inte söker har man ju inte ens en chans.. så måste ju iallafall ta chansen. =)
       ♥ Anna


Mors och fars dag

En sak som jag och Satu konstaterade tidigare i veckan var att Mors dag firas på olika dagar i världens länder. Ta bara exemplet Sverige - Finland. I sverige firar vi mors dag sista söndagen i Maj och i Finland firas den andra helgen i Maj (10 maj i år). Och nu ser jag på tündis msn att i ungern firas den idag.. Hallå detta är ju inte logiskt! Borde inte mors (och även fars) dag firas på samma datum i alla länder! Hade ju iallafall varit lättare om man ser till dem som bor i annat land än sina föräldrar. Speciellt om man använder det landets kalender. Då blir det ju feldag.. Hmm.. synkronisering vore kanske en idé.

Eftersom denna förvirringen uppstod så var jag ju tvungen att söka om mors dag på internet och såhär står det på Wikipedia:
Mors dag firas i de flesta västerländska länder men på olika datum: USA, Danmark, Tyskland och Finland andra söndagen i maj, i Storbritannien och Irland fjärde söndagen i fastan (dvs tre veckor före påsk), Norge andra söndagen i februari, i Sverige sista söndagen i maj. I Argentina tredje söndagen i oktober. Att Sverige firar två veckor senare än USA är troligtvis beroende på att våren är längre kommen då och chansen att plocka färska blommor är större.

Där kan man även hitta en lista över alla länders olika dagar för Mors dag, kan säga som så att det är ganska så varierande. Fast andra söndagen i maj är den vanligaste dagen.

Var ju även tvungen att läsa om fars dag och som jag räknade ut firas även fars dag på olika dagar. Dock firar i detta fall norden (-danmark) fars dag på samma dag. Alltid något underlättande. =)
       ♥ Anna


Om 11 dar!!!

Japp, om 11 dar kommer Carro-lallo hit!! Ska bli såå skoj!!
Min andra halva (för det är typ det hon är) ska få uppleva nederländerna med mig som "guide" i tre och en halv dag! Kan ju bara bli galet och skoj! Leeuwarden ska självklart upplevas och sen blir det en lite tid i Amsterdam med, sen får vi se vad mer det blir! Är ju C:s första utlandsresa på turistigtvis så måste ju därmed göra den lite turistig såklart!

Igår blev en mycket rolig kväll.. Var hos Steffi, där vi började spela poker vid tio och den pokeromgången tog minst 3 timmar tills en vann... Kan man säga att det var smått segt i slutet! Sen hade vi lite diskussioner om språk och bokstäverna som bara finns i vissa språk, alltså Å,Ä,Ö, de danska och norska bokstäverna, Ü och det tyska sch-bokstaven av S och Z. Och sen blev det lite svenska lektion oxå..  Mycket intressant.
Därefter bar det av ut till Gloppe vid två tiden, fast på vägen stannade jag och A-K till och köpte var sin Kipburger (kycklingburgare) då vi kom på att vi var hungriga! Sen blev det några timmar på Gloppe pratandes med en massa olika folk. Är alltid lika kul när folk upptäcker att jag är från Sverige... alla ska fråga både det ena och andra och sen försöka sig på att säga lite svenska ord, fast det är inte ofta jag hänger med på vad det säger.. Men det är kul ändå! Vid halv fem bestämde jag mig iallafall för att gå hem så vid fem tiden var jag i säng! Dock alldeles för pigg för att sova, så blev lite korsordslösning innan jag somnade.

Idag har jag pratat med carro, pluggat nederländska och kollat på ett så ska det låta program. Mycket mer aktivt kommer det nog inte bli för trots att det nu är uppehåll så hänger regnet i luften och innan kom värsta ösregnet.
       ♥ Anna


seg lördag

Idag är jag fruktansvärt uttråkad, har typ inte haft nåt att göra.. I alla fall inget vettigt och det har därmed bidragit till att jag har suttit vid datorn hela dan. Surfat rundor på internet, har kollat in kristianstadsbladet, kvp/expressen o aftonbladet x antal gånger, så nyheterna har jag koll på iallafall. Och sen spelat lite sel på datorn bl.a. patiens och därefter blev det ett avsnitt av stockholm-arlanda och ett O.C. avsnitt.

Nu har jag nyss ätit och sitter och funderar på vad jag ska sysselsätta mig med fram tills att jag ska börja göra mig i ordning om en timme ungefär. Kolla på ännu ett avsnitt av O.C. eller kanske spela lite patiens, eller varför inte lösa ett korsord... hmm.. svårt val...


Åh, just det hemlängtan har jag haft lite idag med. Saknat familjen, åhus och kalmar med min gamla lägenhet och alla vännerna!

Miss u
       ♥ Anna


lördag

Lördag idag.. en lördag utan så mycket planer. De enda planerna är att det antagligen blir utgång till Gloppe ikväll.

Somnade vid två i natt efter attjag kollat på två avnitt av O.C. sen vaknade jag första gången vid kvart i åtta, somnade om, vaknade andra gången vid nio, somnade om igen och vaknade kvart över tio. Då hade jag lyckats drömma en helmysko dröm, så visste inte riktigt var jag var.. Sjukt trött var jag me och är fortfarande. Trots att jag ätit frukost och uppdaterat mig om nyheter m.m. Nä, får nog bli en kopp kaffe nu så att jag kan piggna till ytterliggare lite mer. Hoppas att det hjälper lite. =)


lite bilder från queen's day i Amsterdam, fler bilder finns på resdagboken.

       ♥ Anna


storstädning

Nu har jag storstädat här, allt är dammsuget och våtttorkat och toaletten och handfaten är rena, fina och skinande igen! =) Så duktig man kan vara en fredagseftermiddag!
Innan jag städade satt jag ute i solen med min nya hennes-tidning och musik och hade lite egen tid helt enkelt! Mycket skönt! =) Dock försvinner solen alldeles för tidigt precis här utanför. Redan klockan tre ställer den sig i sådär sydvästligt läge som gör att huset är i vägen. och visst går det att flytta sig till andra sidan av innergården och parkeringen.. men kände inte riktigt för det.. så då passade det bra med städning istället.

Nu ska jag laga lite mat, blir wokat med nudlar, grönsaker och kyckling idag. 

       ♥ Anna


queen's day firades

Är tillbaks i leeuwarden igen sen en timme tillbaks, efter en heldag i Amsterdam som varit sjukt rolig! Men det är ju inte så konstigt med FReC har man ju alltid roligt!

Dagen i stora sammandrag:
Började med att vi samlades på stationen kvart i elva för att ta tåget elva nollfyra, sen blev det tåg i två och en halv timme och vid halv två var vi framme i Amsterdam. Sedan blev det till att gå, gå och åter gå. Och trängas lite emellanåt, ta en massa foton, sjunga o dansa en massa, dricka öl, stå i en halvtimmes toakö som kostade €1 (sjukt dyrt!), jubla så fort man såg en med en drottningkrona på sig osv. Himla kul! Sen blev det lite sittande på museiplein, där vi skulle möta upp ruben och sander. Men den uppmötningen tog ca en timme om inte mer. På grund av att de hade plockat bort I amsterdam bokstäverna, där vi hade sagt att vi skulle mötas. Himla dumt att göra så!

Är säkert nån som har läst om attacken mot nederländska drottningen i Appeldoorn idag, där fem personer dog. Det är hemskt faktiskt.. fast att dock ställa in stora festligheter är kanske lite väl att ta i.. (vilket rotterdam bl.a. gjorde). Jag tror nämligen att de som dog av attacken skulle nog hellre vilja att festligheterna fortsatte och att de kanske bara tonades ner lite. Men hela festligheter för ett land är ju lite väl. Tror ju inte precis att sverige skulle ställa in skansen firandet på nationaldagen för att något sånt skulle hända. Dock tror jag programmet skulle ändras istället och ägnas åt att tänka på de som dött m.m. Så de gjorde vi. Samtidigt som vi hade kul för dem på samma gång. =)

Men nu ska jag ta en dusch och sen sova. Benen behöver lite värme efter allt gående och allt smink ska bort, har ju både vanligt smink och sen holländska flaggan smink i ansiktet så att tvätta bort det ordentligt ska bli skönt! =)
       ♥ Anna


RSS 2.0