spara eller spara

Det är konstigt när man ska packa. Varje gång så blir man helt förvirrad och funderande över hur jag fick plats me allt förra gången. Men sen utökas ju iofs garderoben för var gång man storpackar. Känner att det är dags att flytta snart. Är nämligen enda gången jag stor sorterar bland mina kläder då. Men ska kanske göra en gallring nu med, när jag kommer upp till kalmar igen. Är ju nämligen en del kläder som ligger i garderoben men som inte används och de kanske ska få flytta ner i källaren tillfälligt iallafall. Innan de slängs. :-) Ja, jag erkänner jag är världens sämsta person på att slänga saker. Spara på saker är jag bäst på.. väldigt dålig ovana, I know, men av nån konstig anledning har man ett visst förhållande till var sak som gör att man inte kan slänga det. Förutom när jag får mina stora sortera, rensa, slänga impulser. Då åker det mesta som man inte har nytta av.. eller ja, en del av det iallafall. Konstigt hur det kan va. Men är nog typiskt tjejigt att spara på allt, och sen kan jag konstatera att det liggen i släkten me. Har en farmor som ska spara på allt, coh då mernar jag verkligen allt. Till och med trasiga grejjor! Det gör iallafall inte jag. :P

Nehe, ändra klockan nu och sen sova. Jisses, klockan kommer vara kvart i två när jag går o lägger mig och så ska jag upp vid halv åtta. Så definitivt dags att sova nu!


       ♥ Anna


Tentan is done

Så är tentan över, för denna gången. Återstår att se om det behövs skrivas en omtenta elelr inte om sådär en två veckor. Men kändes faktiskt bättre än förväntat. Men så kan jag också förvirrat mig i allt me. Är mycket möjligt med tanke på hur mycket det var man skulle kunna! Att jag dessutom drömde en massa i natt om just det jag hade pluggat på under gårdagen, så var jag ganska slut i huvudet när jag vaknade imorse. Lite scary, hur man kan drömma om makroekonomi... men innebär väl att det är en del som satt sig i ryggraden trots allt! Hoppas på det!

Väl hemma igen vid tvåtiden.. så blev det mat och sen en lång runda promenad med familjen, gick ändå från pallers ände till vattentornsområdets ände. Snacka om att det är långt! Mer än en kilometer (eller ca 1300 m) från ena änden till andra! Inte konstigt att jag aldrig orkat springa den rundan...

image426

Nehe, dags att ta tag i och börja packa nu kanske.. Åker ju upp till kalmar igen imorgon förmiddag. Känns lite konstigt faktiskt. Dessa tio veckor har gått så himla fort! Har ju knappt hunnit me, iallafall inte med att träffa alla som jag skulle träffa. Och nån powerwalk me rebbsen har det inte heller blivit. Lite katastofalt! Men dock en utgång har vi hunnit med! Härligt de iallafall!
Men är ju inte mer än tio veckor tills jag är här nere igen för sommaren.. Galet mycket tillfälligt flyttande under detta året!
       ♥ Anna


slutpluggat!

Nu pallar jag inte plugga mer... har suttit med papprena framför tv:n hela kvällen och pluggat.. Men nu får det räcka. Det jag inte har lärt mig tills nu, det hinner jag nog inte lära mig heller. Nä, får nog blir lite sömn nu snart och sen upp imorgon vid halv åtta, äta frukost och läsa igenom anteckningarna och papprena en gång. Så långt jag hinner. Sen vid tjugo över nio ska jag ta bilen till skolan och sen klockan tio är det dags för tenta. I hur 14 sal 418.. så det enda jag undrar nu är var är hus 14 på skolan?? Salen vet jag ju var den ligger.. eftersom det är ett likadant hus som det jag brukar vara i, alltså hus 18. Men var hur 14 ligger, det vet jag inte?? :S Men det löser sig nog imorn... Skolan är ju ändå ganska upplagd med alla sina husnr-märkningar.

Nä, sova var det nu!

Wish me good luck tomorrow, det kan behövas!

sussa sött!
       ♥ Anna


snart..

Så har jag kommit en bit på vägen med min lista.
  • läsa igenom alla fyra artiklar en gång till
  • göra övningstentan
  • kolla över alla anteckningar minst tre ggr (har gjort en gång än så länge..)
  • göra några extra analyser (de utgör ju trots allt tre fjärdedelar av det vi har tenta på) (har gjort två, och diskuterat ytterligare några.
  • handla Coca cola, frukt och kexchocklad att ha med till tentan. Annars fixar man inte att sitta och skriva tenta i fem timmar (Mamma o pappa gjorde det åt mig när de ändå var o handlade)
Ja, de går ju framåt iallafall.. Fast känns som att det är mycket att läsa sig fortfarande.. Känns som att denna tentan kommer vara som så många andra. Helt beroende på vilka frågor som kommer.. Men kan ju inte göra mer än att plugga!
       ♥ Anna


makroekonomi på kort sikt....

Huset är tomt, resten av familjen har åkt till stan för att handla och jag borde ju egentligen ta tag i mitt pluggande därmed. Men usch, vill inte. Satt till halv tolv igårkväll och skrev förklaringar till alla begrepp och gjorde två översiktspapper med begrepp som hör ihop och som unegfär har samma innebörd. Varför ska det vara så mycket! Hade det inte räckt att deprecering blir när det blir en försvagning i real växel-kurs som gör svenska varor billigare relativt utländska, men nej, då ska det även finnas devalvering, som typ är detsamma men som bara gäller när det handlar om fast växelkurs och deprecering blir det när det är kapitalutflöde och därmed hot om deprecering. Och sen är det då apprecering och revalvering som är motsatsen. Men då istället vid kapitalinflöde och svenska varor blir dyrare än utländska, pga en förstärkning i växelkursen. Inte konstigt man blir förvirrad! Ajja, ska inte tråka ut er genom att skriva en massa om makroekonomi på kort sikt. Nu ska jag istället sätta mig med pluggandet och försöka mig på övningstentan.. Helst så länge som möjligt utan att kolla i anteckningarna. Hmm.. undra hur det kommer gå. Antagligen inte alls!
       ♥ Anna


det går ju framåt!

Äntligen börjar det kännas som att tentan eventuellt kan lyckas bli ett godkänt.. har gjort alla 99 övningsuppgifter nu och håller på och skriva förklaringar på alla ord och begrepp som står på checklistan och som jag bör kunna så många som möjligt av på lördag.. Är bara sådär 215 ord så tar ju lite yid att gå igenom dem. även om de var just dem som jag, madde och josefin satt och gick igenom på de sex timmarna i skolan i tisdags. Nu har jag dock tänkt att det ska gå lite snabbare. :) Sedan ska jag försöka skriva ner alla formler så att jag kan lära mig dem utantill me, kan de flesta med tyvärr inte alla än..

Har även gjort en lista över allt som jag ska plugga och hinna med imorn.

Fredagslista:
  • läsa igenom alla fyra artiklar en gång till
  • göra övningstentan
  • kolla över alla anteckningar minst tre ggr
  • göra några extra analyser (de utgör ju trots allt tre fjärdedelar av det vi har tenta på)
  • handla Coca cola, frukt och kexchocklad att ha med till tentan. Annars fixar man inte att sitta och skriva tenta i fem timmar.
Ja, det lär ju ta upp hela morgondagen det. Tur att resten av familjen ska spendera dagen i stan, så att man kan få lite pluggro här hemma. Går ju sådär när hela resten familjen är hemma och har lov och ledig denna veckan, samtidigt som jag måste tentaplugga.. Man blir ju störd hela tiden... ganska påfrestande!

Men nu ska jag flytta mig ut till vardagsrummet med mina papper och kolla på tv. Grymt bra kombination jag vet!! =)
       ♥ Anna


two days to go..

Så är det dags igen för att sätta sig och börja plugga.. Usch, känns inte somatt jag kommer klara tentan som det är idag iallafall.. Men har ju två dagar kvar att plugga till tentan, idag och imorgon, så då ska jag nog kunna få grepp om det väsentliga.. dock har jag fortfarande lite problem med att analysera vad som händer med ekonomierna om det ena eller det andra händer. Och overshooting är ännu mer förvirrat. Funderar på att hoppa det så länge och satsa på att lära mig resten, så får jag se om jag har lite tid över för att sätta mig in i overshooting sen. Om inegn som läser det här, kan förklara det för mig.. :S

Ajja, dags att fördjupa sig i anteckningarna igen..
       ♥ Anna


ännu en frågelista..

Ännu en lista me frågor.. hittar man en så hittar man alla!

SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD

Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana alla som läser detta.

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel? Ja
2. Är du lycklig? Nja, det kunde ju va bättre
3. Är du uttråkad? av att plugga... JA!!
4. Är du ledsen? Nej, saknar bara en viss person.. :(
5. Är du italienare? Nej
6. Är du en cooling? haha, vilken fråga.. nästa tack!
7. Är du från Irland? Nää
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta? jupps

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, ibland.
2. Har du någon gång blivit sårad? Absolut
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Ja
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom? Ja, det har hänt några ggr.
5. Har du kysst någon under de senaste veckorna? Ja
6. Har du haft en hemlig beundrare? Ja, har för mig det iaf.
7. Är du kär? Ja, jag tror det
8. Vill du gifta dig när du blir stor? Jaa

TVÅ ALTERNATIV
1. Hår eller ögon? Ögon
2. Katter eller hundar? Hundar
4. Några få bästa vänner eller jätte många "vanliga" kompisar? Några få bästa vänner 
5. Tv eller internet? Tv
6. Coca-Cola eller Pepsi? Coca-Cola, fast Pepsi funkar me.
7. Utekväll eller romantisk hemma kväll? Beror på humör...
8. Pengar eller lycka? Lycka
9. Dag eller natt? Dag
10. Msn eller mobil? Både ock :D

TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Nej, har aldrig försökt smita hemifrån, varför göra det??
2. Brutit ett ben? Nej..
3. Gjort något du ångrar? Ja
4. Hoppat Bungy Jump? Nej, vet inte om jag vågar :S
5. Ljugit för någon du tycker om? Ja
6. Ätit en hel tårta? Nepp
7. Gjort bort dig offentligt? Ja, har nog hänt några ggr
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Ja
9. Gråtit när ett husdjur dog? nej, har aldrig haft nåt husdjur
10. Velat försvinna? ja

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde? till lasse på vandrarhemmet
2. Telefonsamtalet du fick? Farmor
3. Personen du var med? familjen
4. Roligaste grejen som hänt? Andreas kallning på johan i skolan igår.. (läs tidigare inlägg) Haha, skrattar fortfarande
5. Personen du smsade? Stamp
7. Du skrev till på msn? Thomas
9. Du tillbringade natten med? Seniorscouterna i åhus på nattatjofräsförberedelsehajken 
10. Du kramade? Madde

Nu är det din tur!
       ♥ Anna


utmaning

Så var det en liten utmaning som jag föll på när jag var inne på denna blogg.



Vad gjorde du för.....

5 år sedan:
Fyllde 17, så gick i ettan på gymnasiet, men vad gjorde jag mer? Var iväg me carro på lite seniorarr och annat, och hade nog mest ganska kul! :)

10 år sedan: 12 år nästan, gick alltså i femman. Jisses, då var det massa strul i skolan med ett stort bråk om vilka som skulle få vara i en viss koja. Var nog alldeles för många tjejer i samma klass som hade för starka viljor. Vi (tjejerna) hade iallafall möte med kuratorn en gång i veckan för att sluta bråka och bli vänner istället. Gick ju ganska framåt. Fritiden bestod av scouter, gymnastik, drillning och unga röster, älskade alltihop. Så var en rätt bra tid iallafall. Startade min period med tandställning då me..

15 år sedan: Sju år, lycklig tid! Gick på dagis, med 6-årsträning och skulle börja skolan efter sommaren.. Bättre dar år man nog leta efter. :)

20 år sedan: 2 år, ärligt talat vet jag inte vad jag gjorde då.. Gick på dagis och hade en massa vänner och jag tror det var en ganska rolig och lättsam tid.
 
DU som läser detta är också utmanad! :P Så din tur!
       ♥ Anna


att ta tag i det man ska göra..

Okej, nu har jag suttit här i en halvtimme och tänkt att nu ska jag ta och börja plugga.. Men fastnade såklart vid datorn , varför är man så beroende.. eller är man egentligen det. Snarare är det nog en undanflykt för att låta bli att plugga. Vilket jag verkligen behöver göra om jag ska klara denna makrotentan.. Shit... känns såå långt borta idag.. igår kändes det lite bättre.. fast inte så mycket. Speciellt inte när madde satt och bara rabblade allt utantill som jag var tvungen att kolla i anteckningarna för att kunna.. Men hoppas att jag lärde mig nåt av madde istället.. iallafall så kan jag budgetsaldot som är lika med offentligt finansiella utgifter nu. Det är tY-G-Tr... Ja, alltså skatten på BNP minus offentliga utgifter minus transfereringarna. Så nåt kan man iallafall.. Alltid nåt! Nu ska jag bara lära mig hur jag härleder fram till det och alltså kan analysera allt.. Därför är det bäst att börja plugga nu!

See ya later!
       ♥ Anna


möte med tyskar

Kollade in statistiken för denna blogg nyss och idag har jag haft 31 sidvisningar varav 8 unika besökare.. Hmm..undrar hur det går ihop.. :S I vanliga fall brukar det vara någorlunda lika, så är lite förvirrat me så stora skillnader, men lite spännande är det iofs me. =)

Seniormötet ikväll var ganska roligt, har en seniorscoutgrupp tyskar som bor i stugan just nu, så vi hade vårt möte tillsammans med dem. Vilket innebar att det blev lite lekar och annat roligt, först en tysklek, eller ja, den finns nog i alla länder, byter bara namn och lite innehavare. Det var iallafall en variant på Maffia, men dock med fyra varulvar, en häxa, en siare, en jägare och en amor (hittar inte en bra svensk översättning just nu). Var lite förvirrat i början, men blev ganska kul efterhand som alla började och vågade prata mer o mer på engelska. Innan dess var det mest ledarna, alltså lea för tyskarnas grupp och jag o nettan som pratade engelska. Men efterhand som alla upptäckte att man behöver faktiskt inte ha MVG i engelska och vara superbra på det för att prata på engelska så blev det fler och fler som var med i samtalen. :)
Efter den maffialiknande leken blev det vår tur att bestämma vad vi skulle hitta på, så självklart blev det då trashockey. Lite spännande att försöka förklara det på engelska, när man har svårt att bara förklara vad det är på svenska för en som inte har så stor koll på det. Men efter lite visande och liet blandning av lagen, så blev det mycket uppskattat det med. Var ganska kul om inget annat att se på, speciellt när vi skippade att förklara alla regler då det hade tagit hela kvällen, så det var både fel ände på kvasten som nyttjades och flyttning av mål m.m. Men kul hade vi iallafall!

Våfflorna blev oxå mycket goda, dock var den stora frågan som tyskarna hade om vi alltid äter på våra möten.. de tänkte nog på att förra veckan då de även då var i stugan, så gjorde vi krabbelurer på mötet som vi bjöd dem på och denna gången gjorde vi våfflor istället som de oxå blev bjudna på.. Och var ju lite kul att svara på den frågan när man nästan alltid fikar och äter nåt på seniormötena, samtidigt som man gör nåt annat me. =) Men visst fika är faktiskt en viktig grund på seniormöten.. Inget seniormöte utan nåt att äta.. det går ju inte.. =)

image425
       ♥ Anna


våffeldags

Ska strax ta och köra ner till scouterna och seniormöte. Gud vad jag kommer sakna de mötena sen. Seniorerna i åhus är så goa och härliga och sådär spontana som bara seniorer kan vara som har känt varandra länge. Och det kan man ju påstå att vi har. Seniorgänget som finns i åhus nu har jag varit med och lärt känna ända sen de började i scouterna, har varit på läger i danmark och på edda o allt me dem me.. och har alltid haft lika kul me dem! Men blir sista mötet för min del me dem ikväll, sen åker jag upp till kalmar och kanske dock återkommer i höst.. är lite i funderande tankar fortfarande på hur jag ska göra i höst. Hmm...

Men nu är det som sagt dags för seniormöte, där det står våfflor på planeringen för kvällen! Mmm... gott!!
       ♥ Anna


Bara för att jag är trött på att plugga nu..

1. Hur gammal är du om fem år?
27 år ungefär

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
madde, josefin och en massa annat folk som suttit i klassrummet och pluggat från tio till fyra idag.

3. Hur lång är du?
163 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
wallander fotografen

5. Vem ringde du senast?
lasse på vandrarhemmet tror jag

6. Vem ringde dig senast?
lasse på vandrarhemmet här me

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?

mm vi kan se vad vi kan hitta på. Kram

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
beror på vad det handlar om

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
gifta

10. När såg du senast din mamma?

för en minut sen

11. Vilken ögonfärg har du?

blågrön


12. När vaknade du i dag?
7:40 av klockan


13. Vilken är din favoritjulsång?
Happy X-mas och I´m dreaming of a white christmas

4. Vilken är din favoritplats?
min lägenhet och taizé

15. Vilken plats föredrar du minst?
scoutstugan i kalmar (av nån anledning)

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
oj, förhoppningsvis nånstans där jag trivs och har jobb och familj typ.. Vet ju inte ens vart jag är om ett halvår ungefär :S

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
att huset skulle börja brinna, eller nån skulle göra inbrott mitt i natten.. :S

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
maddes härliga kommentar om nåt makroekonomisk i skolan idag.. eller nej, när andreas kallade på johan med "hörru, din brudmagnet kom hit nu" och vår lärare vände sig om och trodde han menade honom.. hahaha!!

19. Hur stor är din säng?
i kalmar 120 cm, i åhus 90 cm

20. Har du stationär eller bärbar dator?
bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
varierar


22. Hur många kuddar har du i sängen?
3 i kalmar, två i åhus

23. Hur många landskap har du bott i?
2, skåne och småland

24. Vilka städer har du bott i?
2, Åhus (dock inte så mycket stad, snarare ort) och Kalmar


25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
barfota

26. Är du social?
ja, det är jag, iallafall enligt madde m.fl.

27. Vilken är din favoritglass?
superknäck

28. Vilken är din favoritefterrätt?
fruktformage eller mousse

29. Tycker du om kinamat?
jupps

30. Tycker du om kaffe?
Åh, ja! Klarar inte av att sitta i skolan utan kaffe.. =)

31. Vad dricker du till frukost?
juice och oftast kaffe eller cappuchino


32. Sover du på någon särskild sida?
ja, eller mage

33. Kan du spela poker?
det brukar gå bra när jag spelare det så, ja det tror jag att jag kan

34. Tycker du om att mysa/kela?
jupps, mysigt!

35. Är du en beroendemänniska?

ja, av vatten och lite till

36. Känner du någon med samma födelsedagsdatum som dig?
Jupps, Emma från högstadieklassen, markituz från portugal och en tjej från litauen som var i samma samtalsgrupp som mig i taizé förra påsken, och sen känner jag några till.

37. Vill du ha barn?
Ja

38. Kan du några andra språk än svenska?

Engelska, spanska, tyska, och några få ord på franska, italienska och några andra språk


39. Har du någonsin åkt ambulans?
nepp

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet, är ju från Åhus jue!!

41. Vad spenderar du helst pengar på?
kläder, eller nåt nöje som bidrar till nåt givande :)

42. Äger du dyrbara smycken?
ja, ett bismark-armband som jag fick i studentpresent och en citizen-klocka (osäker på stavningen)

43. Vilket är ditt favoritprogram på teven?
cityakuten, NCIS, design simon & tomas, room service och en massa till

44. Kan du rulla med tungan?
nepp


45. Vem är den roligaste människan du känner?

oj... de var inte lätt.. men david måste någ vara den personen, eller calle kanske.. Ajja, nån på scouterna helt klart!


46. Sover du med gosedjur?
i kalmar har jag alltid min nalle som jag fick när jag var 6 månader i sängen..

47. Vad har du för ringsignal?

nån lätt technoaktig låt


48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

nja, kanske en gammal scoutskjorta eller nåt.. fast beror på vad som menas med liten. Har kvar mina Åhus GK träningsbyxor sen gymnastiken men de passar mig fortfarande. =) 


49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
röda prickar på musmattan, eller nej, mina röd/rosa naglar!

50. Flirtar du mycket?
nja, gör nog det okontrollerat lite här o där har jag kommit på. :S 

51. Kan du byta olja på bilen?
ja, det har jag lärt mig när jag tog körkortet ju


52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
nepp..

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Skönlitterär: Vince & Joy
kurslitteratur: Makroekonomiboken

54. Läser du dagstidningen?
jupps, alltid!


55. Prenumerera du på någon veckotidning?
Nej, inte veckotidning, men månadstidning!

56. Dansar du i bilen?
ehh, nej, hur f*nken ska man kunna göra det??

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Rix fm på väg hem med bussen 

58. Vad var det senaste du kraffsade ner på ett papper?
nåt som min lärare gick igenom idag

59. När var du i kyrkan senast?
oj, det är nog när vi hade ledarträff me ungdomsledarna i kyrkan.. Fast då var vi bara i kyrkan för att lyssna på alla hjärtans konsert, innan dess blir det nog julafton, tyvärr


60. Vem är din favoritlärare på högstadiet?
Vivvi och Ingrid, fast nisse var rätt rolig han me 


61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
campat i tält?? måste vara i taizé, eller nej, på lägret i somras, så blir väl runt 13 dar. Fast det är inte att campa nåt av det.. däremot lägerliv! Jag brukar föredra vindskydd annars! :)


62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
oj.. beror på vad man ser som extra speciellt... men blir nog stamp ;)

       ♥ Anna


Wallander

Har nyss kollat på wallander me familjen och innan dess parlamentet, härligt skönt sätt att tillbringa annandag påskkvällen på. Wallanderfilmerna är så grymt bra me. Dem gillar vi! =) Fast kommer känns lite konstigt att se på den själv nästa söndag.. då är jag ju uppe i kalmar igen. Men ska bli skönt att komma upp till min lägenhet och mina vänner igen. Saknar så!

Mitt funderande innan ikväll om när jag ska åka in till skolan imorgon blev löst rätt så snabbt när jag gick in och kollade schemat och såg att joakim ändrat tiden till tio.. Skönt, då kan jag liksom ta min vanliga buss klockan tjugo över nio till skolan. :) Tycker inte riktigt om att behöva vänta i stan i tjugo minuter på att bussen ut till högskolan ska gå, iallafall inte när det är helt dött i stan.. Är så segt!

Men nu ska jag iallafall snart ta och sova. Men först tömma min säng på alla papper och pennor m.m. som ligger utspritt överallt och försöka packa ner den organisationen av alla papper ner i en väska istället. Jobbigt! Men måste ha med allt till skolan, eftersom det ska pluggas till tentan där imorgon..
       ♥ Anna


konst

Gud vad blogg.se är segt. Har försökt logga in ett antal gånger idag, men utan resultat, fram tills nu! :)

Förmiddagen spenderades idag på en lite konst/ bilåkningsrunda. Var på två ställen i degeberga och kollade på konst, först i tingshuset och sen i hembygsparken. Såg ett antal fina tavlor som jag mycket väl skulle kunna tänka mig ha på väggarna, mamma var dock inte lika förtjust i dem, men så har vi oxå lite olika smak och stil! Så om några år, när jag har flyttat och känner för lite nytt på väggarna så vet jag vart jag ska åka... på konstrunda under påsken! =) Var rätt lagom runda för i år.. fast kunde ju besökt fler ställen me smycken och keramik. Det är lika kul som att se massa tavelmålningar. På väg hem från degeberga blev det en lite runda ner mot Lillehem, Maglehem och Olseröd innan vi åter var i Åhus. Och när vi körde mellan Degeberga och Lillehem så kom vi helt plötsligt in i värsta snölandskapet. Hade man varit rätt klädd och haft sopsäckar eller nåt med sig så hade det defintivt blivit pulka/sopsäcksåkning i degeberga backar. Såg lite skidspår här o var me, ååå vad jag me bara ville ute och åka! Men det får bli nån annan gång! Lite kul iallafall att det kan vara så stor skillnad på var det är snö och inte när det ändå inte är så långa avstånd emellan.

Nu i eftermiddag har jag pluggat.. det går framåt när jag väl pluggar, men motivationen är lite kass dock.. Funderar på om jag ska åka in till skolan imorgon och plugga där, eller plugga. Tror dock att det går nog bättre om jag sitter i skolan. Speciellt med tanke på att vi har en hel sal bokad för att kunna sitta där och plugga och ha joakim till förfogande om man behöver hjälp eller har några frågor. Dessutom skulle han nog ha en liten repetionsgenomgång me, så den kan vara rätt bra att va på. Hmm.. får fundera på hur jag ska göra.. Nu ska jag iallafall återgå till min säng där alla böcker och papper ligger utspridda.
       ♥ Anna


huvudvärk... :(

Jisses jag är verkligen inte van av att gå upp halv sex på morgonen. Är jättetrött och har tokont i huvudet nu.. och har haft det större delen av eftermiddagen. Ajaj! Inte kul alls!

Men får väl bli någorlunda tidig sänggång ikväll me, för imorron förmiddag ska vi visst iväg en runda på konstrundan. Dels mitt önskemål, har inte varit på konstrunda på sådär 15 år typ och ändå bor vi mitt i det! Så en lite runda till de där ställena med blandad konst, alltså keramik, smycken med mera ska det bli imorgon. Sen ska jag plugga på eftermiddagen.. Verkligen måste ta tag i detta nu!! Är mindre än en vecka kvar till tentan, så om jag överhuvudtaget ska ha nån slags procentuell chans att klara tentan så är det nog dags för att börja plugga 100 % om inte mer NU! Eller ja, imorgon.. Känns som att det inte lär ge som mycket om jag sätter mig ikväll.. Lär nog inte gå såbra med tanke på min hemska huvudvärk! Men imorgon SKA DET VERKLIGEN PLUGGAS!

       ♥ Anna


jobbat o eko

Så har man jobbat lite mer än fem timmar idag, alldeles perfekt! Dock har jag lite granna ont i fötterna nu. Är inte van av att stå och gå så mycket.. Det är bara på somrarna som fötterna vänjer sig av att man står mycket.
Det gick strålande bra att jobba iallafall.. Var på nya conditoriet o hämtade bullarna vid tio över sju och sen vid kvart över sju var jag på jobbet, och även om det var lite mer att göra än vanligt, typ koka ägg och lägga upp allt som skulle ut till frukostbuffén så var jag klar prick åtta, alltså exakt till frukosten skulle börja! Kan det bli bättre tajming när man inte har jobbat där sen i augusti senast. =) Var lite segt sen ett tag, som alltid när det är mindre än 30 personer och jag hade ju bara 20 pers, så var bara att sitta och vänta och gå o pula med lite allt möjligt under tiden frukosten pågick, alltså fram till halv tio tiden,var ju inte precis så mycket som behövde fyllas på om man säger så.. Allt sköter sig själv när det är så lite folk! Fast det är ganska skönt samtidigt! Sedan blev det till att städa av alla matsalen och alla rummen och sedan lagom till halv ett var jag klar för att gå hem. Så då blev det ner till huvudbyggnaden och lämna in de sista nycklarna och sedan prata lite me chefen om sommaren. Blir nog att jag kan jobba en hel del i sommar om jag vill, så det är bra. Får jag inget annat av de jobb jag har sökt så har jag iallafall jobb på vandrarhemmet! Gött!

När jag kom hem igen vid ett så var stod påsklunchen på bordet, så det var bara att sätta sig och äta! Det var riktigt gott me påsklunch, speciellt efter att ha ätit påskfrukostbuffé på jobbet! Mmm! Efter lunch blev det sedan en runda till Eko för att handla lite som är bra att ha, typ nya kollegieblock som jag kom på att jag hade slut på och som kan vara bra att ha, speciellt eftersom jag börjar ny kurs nästa vecka. =)

Har nyss bakat kladdkaka till kvällen!! Gott!

image424
       ♥ Anna


tidig uppstigning imorn

Är snart dags att sova.. eller ja försöka sova, för imorgon ska jag upp klockan 05:30 ca för att börja jobba klockan sju! Det är tidigt för att vara påskdagen. Men vad gör man inte för att gläda vandrarhems gästerna. Vet dessutom inte exakt hru många gäster det ska vara heller.. eller jo, mellan 15 och 20 pers om det inte kommit en massa och checkat in i kväll.. Men det löser sig nog. Hoppas bara på att gästerna lämnar någorlunda tidigt så att jag kan städa av rummen så snabbt som möjligt. Är så segt att gå och vänta på att gästerna ska checka ut.

Men nu ska jag kolla det sista på Extra, Extra och sen sova!

Ha en härlig fortsatt påskafton!
       ♥ Anna


Dagens inköp

image423
image422
       ♥ Anna


Påskafton...

...idag, eller påskaafton som man skulle kunna få för sig att säga i vår släkt..

Denna dag har än så länge varit härlig och underbar på alla sätt o vis. Sen det snöade igårkväll och i natt ligger snön på marken och träden och täcker det sådär lagom mycket för att det ska kännas lagom vintrigt ute, men ändå lite påskigt. Det påskiga kommer när man ser påskfjädrarna som sitter i ris och buskar utomhus och som är lätt täckta av snö. Snacka om att julsången "julen varar ända fram till påska" stämmer i år!

I förmiddags vid elva, halv tolv tiden blev det in till stan med Madde, sen ägnades det några timmar åt affärer och kolla kläder och annat. Hittade en massa fina kläder på sandelins, som jag dock inte orkade prova på grund av att min ekonomi för tillfället är lite snäv, och därför har jag inte råd att köpa de i vilket fall. Ska i april betala tillbaka ca 1350 kr för att jag fått för högt bostadsbidrag i förhållande till vad jag tjänade 2006. Så där försvinner lite pengar och då får shoppingen vänta till efter det. Men det blev ändå en topp/tunika som jag älskat ända sedan första gången jag såg den på Sandelins, för över en månad sen, så idag blev den äntligen inköpt! Sedan blev det även en ny sjal på indiskan. Härligt vårig och grön och passar utmärkt till min nya vårjacka! =)
För Madeleinens del blev det lite mer inköpt, bland annat en supersöt långskjorta på H&M som fanns en liknade på Sandelins men som dock var ca 400 kr dyrare. Snacka om kap!
       ♥ Anna


en lååång fredag

En segare fredag kan man ju leta efter. Idag har verkligen dagen levt upp till sitt namn, långfredag, för det har det verkligen varit ich nu är jag så tokigt festsugen som man bara kan bli. Varför vet jag inte riktigt, men kanske för att Dan har julbord ikväll som jag var bjuden på, men inte hade tid med att åka på innan. Ja, innan alla planer blev helt rasade på grund av vädret och mammas lilla förkylning (för den är verkligen liten, endast heshet o lite hosta har hon). Tänk om jag vetat det tidigare, då hade jag kunnat vara i kattarp nu, fast åka dit i detta vädret hade nog avskräckt mig lite dock. Är galet snöigt o blåsig här nu och har typ snöat hela kvällen. Snacka om konstigaste påsken på länge!

Eller så hade ju S kunnat vara här.. om man varit lite förutsägbar redan i tisdags när han satt o planerade och hade tankar om de då vill säga. Men det ger inte så mycket att vara efterklok.. så därför får man göra det bästa möjliga av nuläget istället. Vilket innebär att kvällen har ägnats åt att se let´s dance semifinalen.. som bara känns så himla utdraget nu. Är glad för att det bara är ett program kvar nu, som jag dessutom knappt kommer se på eftersom jag har tenta dan efter. Så då ska jag sitta och repetera det sista inför tentan istället!

Nåt annat som jag dock följer nästan slaviskt nu är konståknings VM och så även ikväll.. Det ska mycket till för att jag ska missa nåt från den just nu. Älskar att se på konståkning och det är oavsett vad det är så måste man se det, de är så duktiga och graciösa så man bara måste kolla.
Hmm.. märks det att jag är före detta gymnast och drillflicka och älskar aerobics och att dansa!?! Jupps, tror allt det! Är nåt med att koregrafera och att utnyttja kroppen och dess vighet och sånt som går igenom mina favoritsporter. Och då både att utöva och titta på. =)

image420
       ♥ Anna


långfredag

Är ju långfredan idag så har ju blivit lite påskpyntande här hemma och även storhandling på kvantum. Konstaterade när vi var och handlade att jag har typ absolut ingen aning om vad man har på påskbordet och i påsk överhuvudtaget. Vaddå att jag inte har firat en "vanlig" påsk på några år, eller för två år sen firade jag påsk hemma. Fast vad vi gjorde då minns jag knappt förutom att vi hade 20-årskalas för mig med släkt o vänner. Men de andra senaste sådär fem åren har inte firats vanligt. Tre-fyra år, sen gymnasiet typ, har påsken inneburit påskläger med seniorscouterna och förra året firade jag en så kristen påsk som man nästan kan få, genom att vara hela stilla veckan i taizé som ledare för åhus konfirmander. Underbart härligt att vara där under påsken faktiskt, men dock var det tokkallt på nätterna!

Lite härliga bilder från de senaste påskarna, med desto bättre och härligare väder! =)


Påskläger 2004


Påskläger 2005

image410

Påsk i Taizé 2007

image413

Altarets och kyrkans olika förändringar för de olika påskdagarna.
       ♥ Anna


det är nära nu!

Shit vad nära jag är för att ta examen nu. Var nyss inne o kollade på LADOK och såg att jag nu har läst 169,5 hp på högskolan i kalmar och plus mina 7,5 hp som jag än så länge läst i kristianstad så blir det 177 hp. Det innebär att jag bara saknar 3 hp för att kunna ta ut examen! Det är galet!!
Ännu mer galet är ju att jag ska läsa ytterligare 15 hp innan jag tar ut examen och sen antagligen 30 hp till efteråt! Hmm.. kan ju kanske kallas extraläsande.. Eller?! Fast man kan ju även se det som att jag kanske ska sikta på att ta en magisterexamen me. Kommer ju bara sakna en D-uppsats när jag läst allt det för att kunna ta magister.. typ! Dock är det kanske nån obligatorisk kurs som jag saknar ytterliggare, som till exempel d-nivån på företagsekonomin.. Men det är isåfall ett senare problem. Har ju inte så mycket planer just nu på att läsa magister och skriva D-uppsats...

Nu är det kaffedags och sen vet jag inte vad som händer. En segare dag än denna får man nog leta efter. Är så segt och tråkigt väder ute me. I ena stunden örregnar det och i andra stunden snöar det. Så fruktansvärt ologsikt som det kan bli. Och nåt jobb ikväll blir det nog inte för den delen heller. Har inte hört av Lars än, så då kan man ju konstatera att jag inte ska jobba förrän på söndag. Ganska så skönt faktiskt!
Dock hade jag isåfall om man hade vetat hur det skulle bli redan innan veckan kunnat få besök ikväll istället. Men inte det heller.. =( Ajja, får helt enkelt bli lite plugg till tentan sen istället! Det behövs ju om inget annat!
       ♥ Anna


sött

Satt o tittade bland lite kläder på lindex hemsida och hittade några fina som jag tyckte va så söta och som man bara vill ha!

image398image400

Denna kjolen är så söt o fin. Det svåra är vilken färg man ska ha.. =)
image401image402
       ♥ Anna


trögfattade ekonomer :P

Fick denna av en vän... Man kan ju undra om det är en pik eller vad!? =)

       ♥ Anna


jobb

Ringde min käre chef innan ikväll för att förhöra mig om morgondagen och hur det skulle bli med jobbandet. Som väntat var det otroligt lite folk som ska bo på vandrarhemmet undet helgen, på grund av det kassa vädret som det pratats om. Skulle vara ca 30 pers alltså knappt halva vandrarhemmet fullt, men nu har ca hälften avbokat som skulle spelat golf men nu inte vill göra det om det blir snö, så det återstår ca 15 gäster. Ganska onödigt att jobba två i frukosten då! Så därför ska jag inte jobba imorgon bitti, tjohoo för sovmorgon, taskigt för pengarna som jag inte kommer tjäna! Dock ska jag antagligen jobba imorgonkväll istället.=) De där 15 gästerna som ska bo på vandrarhemmet skulle ha nån catering imorgonkväll o då behöver de lite hjälp antagligen me servering och kaffe o diskning o sånt.. Så eftersom vi nu inte ska till farmor o farfar i simrishamn imorgon kväll så kan jag istället hoppa in o jobba. Och eftersom jag behöver pengarna så säger jag såklart JA! 

Sen på söndag blir det som planerat jag som har frukosten på morgonen och sen städa hela vandrarhemmet.. eller ja, de delar som är använt.. åhh, vad kul det är... inte! Men blir ju lite inkomst av det sen iallafall! Wiie! =)

Mitt jobb för sommaren är nog bestämt nu me. Har inte fått nåt positivt svar fårn de jag sökt än så länge och när Lars sa att jag skulle fundera på om jag ville jobba hos han i sommar igen, så har jag nog konstaterat att det får nog bli det. Om jag ska ha nåt jobb vill säga. Är ju dock inte så sugen på att bo hemma ännu en sommar, men är bättre än inget alls. Så ska nog tacka ja till att jobba på vandrarhemmet ännu en sommar, och sen satsa på att söka nytt jobb i höst istället. Känns på nåt sätt lättare att hitta och få ett jobb då me. =)

Så jobba på vandrarhemmet en sommar till är ju inte helt fel. Bra arbetstider iallafall, och Åhus på sommaren är ju trots allt helt rätt och underbart! =)
       ♥ Anna


jovisst!

Jag har en :

[x] Mamma
[x] Pappa
[ ] Styvmamma
[ ] Styvpappa
[ ] Styvsyskon
[x] Bror
[ ] Syster
[ ] Brorson
[ ] Systerdotter
[x] Mobiltelefon
[x] eget badrum
[x] eget rum
[ ] swimmingpool
[ ] Hot tub
[ ] gästrum
[x] Dator
[x] TV
TOTAL: 9

[x] en säng lite större än normalt (Minst 1 m bred)
[x] Mer än 4 par skor
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[x] mp3spelare/iPod
[x] en fungerande PS2 (iofs brossans men lånar lite då o då)
[ ] Nintendo Wii
[ ] Xbox som funkar
[ ] Nintendo 64 som funkar
[ ] Gameboy/ Advance
[ ] Gamecube
[ ] nintendo ds
TOTAL: 6

[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[ ] Biljardbord (i miniformat..)
[ ] pingisbord
[ ] Fooseball
TOTAL: 0

[x] Nattduksbord
[ ] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[ ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[ ] Dina föräldrar har gett dig kreditkort/atm kort
TOTAL: 2

[x] Jobb/sommar jobb
[x] Shoppar minst en gång i veckan
[x] har dyr parfym (fast beror ju på vad som anses som dyr?!)
[x] AIM/MSN
[x] Kamera/video kamera
[x] Telefon
TOTAL: 6

[ ] Skoter/motorcykel/bil/fyrhjuling
[x] Gitarr/trummor/basgitarr (är halva brossans)
[x] Piano/Keyboard (halva brossans här me)
[x] något annat instrument
[x] varit på en kryssning
[x] rest utomlands
[ ] haft en personlig tränare
[x] dyra smycken
[x] träffat en kändis
TOTAL: 7

[x] Platt/locktång
[ ] har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[ ] har 1000 spänn på dig just nu
[x] kreditkort, debetkort eller bankkort
[x] rest i Europa
[ ] Varit på Hawaii
[ ] Varit i USA
[ ] Varit i Asien
[ ] Varit i Australien
[ ] Varit i Afrika
[ ] Varit i Sydamerika
TOTAL: 3

[x] Föräldrarna har bil
[ ] Jet ski/båt
[ ] Husbil/vagn
[ ] Jag har en bil
TOTAL: 1

[x] Hemmagjord mat nästan varje dag
[ ] suttit i en limo
[ ] suttit i en helikopter
[ ] äger en videokamera
[x] egen laptop
[ ] egen dator
TOTAL: 2

TOTAL SUMMA = 36

1-23 = Ghetto-kid
24-33 = vanlig
34-40 = bortskämd brat
41+ = uppeklassens snobb
       ♥ Anna


Skärtorsdag

image397
Skärtorsdag idag, fast kan inte påstå att jag märkt av det alls.. inte ens några barn som kommit o plingat på dörren utklädda till påskkärringar! Annat var det när jag var liten. Typ alla på gatan gick runt och plingade på hos allas dörrar i kvarteret och gav påskkort och fick godis.. Fast då kände man ju iofs nästan alla i kvarteret me. =) Är ju inte riktigt så idag. Tror faktiskt att vi barn höll mer fast vid traditionerna då än vad barnen gör idag. Nu för tiden (låter som att man är jätte gammal!) är det ju inga felixgubbar eller liknande heller för den delen som barnen springer runt med.. Tror att föräldrarnas uppmuntran till barnen att gå runt och plinga på dörrar och sprida glädje, mer anses som störande och kanske rent av till och med tiggande idag istället. Eller har jag fel för mig? Kanske är det bara så att barn inte är lika öppna idag som vi var när vi var små. Fast tycker att vart man än träffar på barn så hälsar de alltid på en, oavsett om de känner en eller inte. Det är härligt i alla fall! =)

Påsken ser ut att inte bli som den var tänkt. Mamma har visst gått o börjat bli förkyld nu, skyller på att jag har smittat henne, fast jag har ju knappt varit hemma. Men hes o knappt utan röst är hon i vilket fall. Så nu verkar det inte som att det blir att vi kommer träffa farmor o farfar i påsk ändå, de har ju bägge två haft värsta influensan så de är rädda för att bli sjuka igen. Jag anser dock tvärtom att om de nu har haft influensan redan så bör det ju vara mindre risk att de bli sjuka igen.. Men det brukar vara olika åsikter i denna familjen alltid, så varför inte nu me! Ajja, får väl se om det blir nån påsk me farmor o farfar eller inte. Om det inte blir så, så kan man ju iallafall konstatera att då träffar jag inte dem förrän i sommar ändå. Och redan nu har jag inte träffat dem sen i julas. Är ingen bra planering här precis!
       ♥ Anna


Uppsatsen! =)

Vår uppsats är publicerad nu!  Här kan man hitta den om man vill läsa om Balanced Scorecard och nätverkande organisationer. =)
       ♥ Anna


irriterad..

Det börjar kännas att jag har bott hemma i snart nio veckor nu. Börjar bli väldigt lätt irriterad av allt o alla just nu och  det är mest jobbigt! Vill kunna göra vad jag vill, kolla på de program jag vill och plugga utan att bli störd nu... Det går inte så bra här hemma längre! Har varit konstant irriterad de senaste dagarna så fort mamma, pappa o emil är hemma, och det känns ju inte så mycket bättre att det snart är påsk och sen lov vilket innebär att hela familjen kommer vara hemma från och med fredag.. Hjälp! Hur ska detta gå?? Är glad för att jag ska sitta i skolan o plugga hela dan på tisdag iallafall.. Känner att det kommer vara mer givande än att sitta hemma, iallafall som det är nu iallafall! =) Min irritation kan iofs ha lite att göra med att jag för tillfället är konstant trött, vilket är väldigt mysko för att vara jag. Men det kan nog till stor del påverka att jag är så lätt irriterad me. :S Jobbigt!

Nu ska jag iallafall kolla på room service, tack för att det finns bra program på tv som gör en glad iallafall! =)
       ♥ Anna


barn som gungar!

Sitter o tittar ut genom fönstret o ser ner på lekplatsen nedanför och på barnen som gungar och deras morfar/ farfar som står o sätter fart på gungorna. Gud vad härligt det ser ut!
Kom på mig själv med att drömma mig tillbaka när man själv var så liten och älskade att gunga så högt som möjligt  och sen hoppa av i farten för att landa så långt som möjligt iväg på just den lekplatsen (gungorna är dock utbytta till EU-standard nu). Men vilken känsla det var! 
   
När man var så liten så var ens framtidsplaner inte riktigt lika de man har idag. Då hade man nog inte ens vetskap om vad tenta och plugga var, men det har man definitivt nu, och därmed också stress o ångest med. Dock kan jag inte påstå att än så länge har inte stressen o ångesten kommit över mig... än.. eller stressen kanske.. men nån ångest har jag absolut inte! Och jag hoppas jag slipper den så länge som möjligt me! =)

Nu ska jag återgå till min engelska artikel som handlar om "babysitting co-op that went bust teaches us something that could save the world"... typ som förklaring till nationalekonomins utfall! Spännande!
       ♥ Anna


dröm

Måste bara skriva om min dröm jag hade i natt.. Den kändes så sjukt verklig, men ändå grymt konstig. Har antagligen en hel del med att göra att det är så mycket tankar o planerande just nu om framtiden o vad jag ska göra i sommar/höst så att jag till och med drömmer om det.
    I natt drömde jag iallafall om att jag flyttade till en ny lägenhet på söder i kristianstad. det konstiga var bara att jag skulle flytta in mitt i natten och när jag väl skulle flytta in så var det massa folk i lägenheten, typ grannar eller nåt, som hade lagat mat o sånt åt mig i min lägenhet som inflyttningspresent. Jätte mysko.. När jag var på väg till lägenheten som jag knappt ens visste var den låg så kom jag på att där inte var några möbler, och blev osäker på om den var möblerad redan.. ehh... sjukt mysko! Men som sagt så var det en dröm och drömmar är alltid lite konstiga o förvirrande! :)


Igår kväll hittade jag förresten några nya traineetjänster/utbildningar som ansökningstiden inte har gått ut än, så blev lite funderande om jag kanske ska söka dem. Skulle vara kul att bli antagen till en traineetjänst faktiskt.  =) Så blev iallafall att jag skrev om mitt CV till engelska, då ansökningarna ska vara helt o hållet på engelska till tjänsterna. Så är halvvägs iallafall. Det svåra är att skriva det personliga brevet bara, men det ger sig nog det me! =)
       ♥ Anna


motivation, hallå...

Idag fick jag äntligen sova ut och vakna när jag ville, utan att bli väckt av väckarklocka eller någon annan. Härligt och det behövdes helt klart. Dock sitter jag här nu och försöker skaffa mig motivation för att plugga makroekonomi korta sikten. Det är inte lätt det, känner verkligen inte för att plugga, kanske för att jag känner att jag verkligen inte har koll på vad det handlar om och att bara bli godkänd på tentan känns så långt iväg. När jag dessutom hör alla som är lediga eller ska få några dagars / nån veckas ledighet nu så känns det ännu mindre lockande att plugga till tenta den närmaste veckan. Usch.. Vill inte! Fast måste verkligen ta tag i detta nu! Skulle behöva klara tentan på första försöket denna gången me, så att jag slipper tänka på den sen i maj igen!

Nee, plugga var det!
       ♥ Anna


sjukvårdsdiskussion

Tisdag och idag var det iallafall lättare att gå upp.. Fast blev toktrött när jag väl var i skolan sen ändå.. Fattar inte vad det är med mig. Är trött alltid nu känns det som.. Får nog bli tidigt sänggående de närmaste dagarna. Annars kommer jag aldrig att palla att stiga upp klockan halv sex på fredag o söndagmorgon för att jobba. Kommer vara död på jobbet då, och det är inte så bra!

Föreläsningen idag var ganska tradig. joakim stod o pratade om en massa som bara kändes helt orelevant, eller iallafall just nu. Massa årtal o sånt som vi inte behöver kunna.. Fast är ju viktigt att kunna historian om nationalekonomi för att förstå hur framtiden ter sig. Men årtal är lite onödigt o oviktigt! Han blev iallafall klar me föreläsningen vid ett idag me, så det var ju skönt. Skulle egentligen gått till fyra enligt schemat. Men när han gått igenom alla slidsen så passade de inte riktigt in med en repetion just då, enligt honom! Den blir om en vecka istället, så får ta o åka in till stan då igen, kan iofs vara skönt att få lite pluggro i skolan. Lär ju inte bli så mycket här hemma när hela resten av familjen ska vara hemma o ha påsklov... vissa har de bra!

Blev en halvtimmes väntan i skolan idag på bussen för min o maddes del me.. Missade den andra med en minut när vi slutade 13:07 o bussen går 13:08, ganska omöjligt att hinna med den då.. Men hade en ganska rolig halvtimme i skolan, folket jag läser me just nu är lite galna känns det som ibland.. men det är kul! =) Hade värsta diskussion på rasten me om sjukvård i sverige kontra USA o England.. snacka om att andreas hade fått lite fel uppfattning för sig om sjukvården i USA..
    - Han påstod att enligt ett tvprogram han hade sett så använde läkarna i norra USA snön utomhus för att frysa ner patienterna som de skulle operera -..
    Haha.. det lät så fullkomligt fel o förvirrat!  =) Jag o josefin satt o hade lite svårt att hålla oss för skratt resten av föreläsningen sen... Shit vad galet det va! :D

Ikväll skulle det vara ungdomsledarträff o påskmys me kyrkan egentligen, men helene ringde innan o ändrade datum för det på grund av att peter blivit sjuk o några av de andra inte heller kunde komma.. Lite synd, fast det gör iofs att jag kan joina seniormötet istället ikväll me.. Näst sista innan jag flyttar upp till kalmar igen.. =(
       ♥ Anna


klassåterträffen

Lite bilder från lördagens klassfest har det inte kommit upp några än..

Men nu kommer de! =)
En kväll me en hel del gymnasieminnen o återblickar, o även några favoriter i repriser! :P
image384


(Några bilder bilder är minis (magda) och tessans)
       ♥ Anna


trött o snö

Usch, vad trött jag är idag.. Skulle nog kunna somna när som helst om jag bara sluter ögonen. Var hemskt att sitta i skolan innan idag o försöka hänga med på föreläsningen, gick ju sådär om man säger så. Jossan frågade mig en sak mitt i allt oxå om vad han menade o då konstaterade jag att jag visst inte hade lyssnat.. Snacka om att vara borta!
Var dessutom lite katastrof för blev inget kaffe på rasten heller för att muggarna var slut, som alltid på måndagar! Kan de inte lära sig att det kanske skulle behöva fyllas på på måndag morgon och inte på måndag eftermiddag. Kaffe är grymt viktigt på måndagar för att man överhuvudtaget ska kunna hålla sig vaken... men blev inget av det idag, så kanske därför jag fortfarande är toktrött!

Snöat gör det oxå idag lite då o då. Var nästan snöstorm ett tag när vi satt i skolan, men som tur är så lägger det sig iallafall inte, så det är ju alltid nåt! Känns ju helt fel o galet me snö nu. Har ju varit vår ett tag nu, så då kan det ju helt plötsligt inte bli snö o vinter igen.. Så fel!

Dags att försöka sätta sig o plugga nu kanske.. är tenta om mindre än två veckor, så är bäst att komma igång nu.. annars blir det nog omtenta på denna tentan o det är lite jobbigt!
       ♥ Anna


the weekend

Idag har jag äntligen fått sova ut efter min fullspäckade helg.

Från fredagskväll vid fem tills halv fem igår var jag i scoutstugan och dess omnejd och fixade och förberedde till nattatjofräset. Väldigt kul hade vi och kändes så sjukt seriöst när vi satt me två symaskiner, en himla massa tyg, massa papper, dator o skrivare o allt annat och gjorde rekvisita och det administrativa me att dela in patruller, placera funktionärer på kontroller och massa till. Var många listor som skrevs, och ett antal punktlistor om betades av efter varandra. Men allt gick också som smort (eller ja, nästan iallafall)! :)
Kändes väldigt fel o konstigt och tradigt när jag åkte hem för att sedan spenderar lördagskvällen på klassfest. Hade såå gärna varit me på nattatjofräset och sett hur det hade artat sig. Kändes ju som att det skulle bli tokbra, så ville ju delta i det hela jag me. Men man kan ju inte vara överallt!

Klassåterträffen var kul, är svårt att säga om det överträffade förväntningarna eller inte, eftersom jag inte riktigt vet vad jag hade för förväntningar men trevligt var det iallafall. Var 20 pers som kom av 30 så kunde ju varit lite fler som kanske gjort det lite roligare.. Men svårt att hitta ett datum när alla som velat hade kunnat komma. Men kvällen blev bra i vilket fall. Missade melodifestivalen gjorde vi inte heller utan hade den på i bakgrunden. Bidrog ju därmed oxå till ett av samtalsämnena, bland alla andra! =) Roligt att träffa alla igen o få höra vad alla gör. Var några otippade och förvånade VA?! till vad några gör. Men det e ju kul det me! =) Kvällen avslutades sedan på Banken o Class, fast vid ett-tiden åkte rebbs, jag o jannike hem. Då kände vi att kvällen var lagom, som sagt att gå ut i kristianstad kräver att det är rätt dag på året, annars är där inte så kul. Banken var fullt och bestod med av trettio + kändes det som, och på class var där inte ens knappt halvfullt.. Så hemgång var inte helt fel. Skönt att få sova tyckte jag me, fredagsnatt blev det ju inte så mycket sömn. Som vanligt när man är me seniorerna. =)

Jojjo syr på bamsedräkt
image375



Jesper mannekängar i Bamsedräken som vi sytt! =)
image376


Robin Hood-mössa gjord av mig o jesper.
Vi är rätt så nöjda me resultatet! :P
image378


Jag, Sanna, Nisse o Elin(bakom kameran) är ute o snitzlar rundan för natten
image381

Kronoskogen, skogen man kan utan o innan o lite till! :P
 image382
       ♥ Anna


en fullbokad helg..

Så är det helg för min del nu... detta innebär att från och med klockan fem ikväll är jag uppbokad helt o hållet till söndag. Känns ju lagom bra med tanke på min förkylning. Men det som händer vill jag ju helst inte missa så därför är det bäst att jag fort som attan blir någorlunda frisk nu... Fast det är mest för att jag ska slippa hosta o vara hes så mycket. För iväg ska jag i vilket fall!
Ikväll o natt blir det ner till scoutstugan o göra det sista inför nattatjofräset (NTF). Sedan imorgon blir det oxå förberedelser för ntf och vid tre-fyra tiden lagom till alla andra ledare ska komma o sedan scouterna så ska jag hem o byta om för att sedan åka till stan och spendera kvällen på klassåterträffsfest me gymnasieklassen. Ska bli skoj, skoj! Är många man inte sett på länge, så hoppas att de flesta kommer! =)
Sedan på söndag blir det till att sova och sen plugga! Är ju tenta snart!

Men nu ska jag in i duschen, sen vid två ska jag åka in till stan o träffa mamma så att vi kan åka ut till apoteket på näsby o hämta min medicin. Blev visst nåt fel med det elektroniska receptet när läkaren skulle lägga in det. Så det är det enda apoteket jag kan hämta ut det på... Lite jobbigt, eller hade ju inte varit så jobbigt om jag skulle ut till högskolan idag, för då hade jag ändå varit där. Men är ju ledig idag så då blev det helt plötsligt nästan ett helt företag att bara hämta ut medicinen. Hade varit ännu värre om inte mamma hade jobbat i stan, för då hade jag fått åka in till stan o sen bussen ut till högskolan o därefter vänta en halvtimme innan jag kunnat ta bussen in till stan igen o sen bussen till åhus. Snacka om komplicerat! Men men, så kan det bli!
       ♥ Anna


besök på akuten

Så har jag gjort ett kort besök på akuten nu. Eller ja hos jourläkaren igentligen, men det är på akuten så då har jag ju varit på akuten i vilket fall! Kändes konstigt att vara där, senast jag var där satt jag där i tre timmar utan att bli behandlad så hade inte så bra minnen av akuten.. Men idag gick det lite bättre, kom till utan några problem... =) Har som tur var inte fått nåt virus värre än strepokocker.. o de behandlar de inte förutom att man får hostmedicin. Så imorgon ska jag till apoteket o hämta ut min hostmedicin. Är ju alltid nåt och bättre än det jag har nu!
       ♥ Anna


skola

Det blev skola o föreläsning idag. Vilket jag var glad att jag gick på. Hade nog inte förstått så mycket om jag hade suttit själv o försöka lära mig det som han gick genom idag. Dessutom var det lite uppiggande att träffa vännerna och få liet miljöombyte. Hostade desutom mycket mindre i skola än vad jag göra hemma o vad jag gjorde på bussen. Snacka om att det är skillnad på luft i de olika miljöerna. Gillar skolans miljö helt klart!

Satsade på att köpa ingefära under min tid i stan och sen när jag kom hem blev det till att riva den o sen låta det dra i varmvatten innan det blev uppdrucket. Hjälpte faktiskt lika mycket som den receptfria hostmedicinen, men eftersom jag fortfarande knappt har nån röst, så blir det in till jourläkarcentralen ikväll o förhoppnings få lite bra hostmedicin o penicillin utskrivet där! Får ju snart panik av allt hostande.

Men först mat!
       ♥ Anna


kladdkaka!

Idag har jag än så länge fått i mig sådär sex st panodil/treo, tre sådana mått me hostmedicin och en himla massa vatten! Är ju inte så konstigt att jag iallafall inte fått nån feber än, när jag redan går på febernedsättande så är det ganska så omöjligt att få feber. =) Dock så är min hosta fortfarande hemskt irriterande, får ont i hela huvudet varje gång jag hostar och har dessutom ont i käken, så att det till o med gjorde ont i tänderna när jag skulle äta mat innan.. O allt detta på grund av en envis förkylning! Usch!

Innan i eftermiddag efter att jag pluggat så gjorde jag kladdkaka. :) Blev riktigt god, o är en hel del över så det blir kladdkaka till kvällsfika sen! Mums!

Nu e det roomservice o sen grey´s! Bästa tv-kvällen i veckan!
       ♥ Anna


ingen föreläsning

Nån skola blev det inte.. konstaterade att jag aldrig skulle orka bussen, skulle ju hosta konstant hela tiden på bussen för det gör jag ju nästan redan ändå.. Nej, jag satsar på att försöka bli frisk, iallafall så frisk så att min röst är normal o att min huvudvärk o hosta ska försvinna. Iallafall till helgen. Kan ju inte missa klassåterträffen.. det går ju inte!
Hmm.. kom nyss på, wiskey sägs ju hjälpa mot förkylning.. ska kanske testa det o se.. eller så kanske jag ska ta o åka in till jourläkarcentralen ikväll o hoppas att jag kan få nåt mot min förkylning där istället! Vill ju helst kunna gå till skolan imorgon.. man missar ju så himla mycket om man missar mer än en föreläsning.. så det vill jag ju inte!

Ajja, nu ska jag barrikera soffa o försöka plugga lite här hemma istället. Ska gå igenom föreläsningsanteckningarna för vad det var han skulle gå igenom på föreläsningen idag o försöka få grepp om det själv istället.. Får se hur det går!



image373
       ♥ Anna


skola eller ej?!

Sitter här just nu o funderar på om jag ska åka till skolan eller inte idag.. Min förkylning har ju inte precis blivit bättre.. utan snarare förvärrats o frågan är om den inte blir ännu mer värre om jag tar mig till skolan.. herregud bussen dit o hem blir bara sjukt hemsk då. Med tanke på att luften på bussen är så torr o irriterande så lär jag sitta o hosta värre än jag gör redan nu och det bådar inte så gott. Just nu är min hosta så irriterande o jobbig som den bara kan vara. Inte nog med att jag hostar.. varje gång jag hostar gör det ont i käken och i huvudet o min huvudvärk som jag fått blir bara ännu värre..

Dessutom är det inte så kul att sitta på en föreläsning o hosta sig igenom den. Det är bara jobbigt för mig själv och resten. Vill ju inte smitta mina vänner heller.. Är ju inte så snällt när vi snart ska ha tenta. Hmm.. Har tre minuter på mig att betsämma mig om jag ska cykla till bussen eller inte..

Usch, vilket jobbigt beslut! Vill ju helst inte missa föreläsning. Med tanke på hur mycket viktigt det är som tas upp varje gång.. Nej, dags att bestämma sig nu kanske!
       ♥ Anna


Saknad

Det är intressant hur vissa människor kan sätta sådana avtryck hos en att man känner en saknad, så fort man inte hör av dem på bara några dar. Man känner sig helt tom och verkligen som att en del av en själv är borta. Men det innebär iofs oxå att när man väl träffas så mår man helt underbart bra.

Är konstigt hur man kan påverkas av folk runt om en.
Men också härligt och kul!


*Saknar o tycker om*

image371
image370
       ♥ Anna


favorit

Känner att min blogg de senaste dagarna har handlat om förkylning o åter förkylning.. Shit va tradigt, men händer ju inte så mycket annat när man är sjuk.. så blir ju inte så mycket inspiration för att skriva om nåt annat!

Fick min hennes tidning innan idag.. det gjorde min dag helt klart! Har suttit o läst igenom så gott som helt o hållet nu.. Jag bara älskar den tidningen. Lagom mycket av allt som man vill läsa om..bättre kan det inte bli! =)

image369

Har även skrivit ut alla artiklar o övningsuppgifter o annat som behövs för att plugga till tentan.. Var lite mindre att skriva ut denna gången än förra, så det är skönt. Då hinner man förhoppningsvis läsa igenom artiklarna två ggr istället för en snabbläsning! Lite mer givande då tror jag!

Ikväll är det kårstämma på scouterna om jag inte har helt fel för mig. Har ett program liggande nånstans bland alla papper.. men med den ordningen av papper som finns på mitt rum nu så är det nästintill en omöjlighet att hitta ett speciellt papper bland alla andra! Det är lite kaos för tillfället! Men kårstämma ska det vara i vilket fall, samtidigt som seniorerna har sista mötet innan NattaTjoFräsen o en hel del kvar att fixa. Det är inte riktigt tänkt där.. Men får se hur de blir me planerandet. Det blir nog bra tillslut i vilket fall! =)
       ♥ Anna


telefonkö.. till vilken nytta?!

Idag gick jag då upp klockan åtta, fast vaknade redan vid sextiden, trots att jag gick o la mig först vi halv ett. Fattar inte vad det är med mig. Är ju inte trött heller.. Fast de e ju skönt! Iallafall, när jag gått upp satte jag mig för att ringa till vårdcentralen för att få en tid, så att jag kan få nåt mot min hosta o så. Och efter ca 50 min minuters telefonkö kom jag äntligen fram. Men då fick jag veta att de var helt fullbokade hela dagen inte en enda tid över. Som sjuksköterskan sa som jag pratade me, "verkar som att halva åhus har gått o blivit sjuka". Så hon tyckte att jag skulle ringa nån av privatklinikerna i stan o höra med dem, sen fick jag dessutom telefonnumret till hembesöksläkaren. Men till stan orkar jag inte ta mig idag. Är ju där var dag annars. Så antingen får det bli att chansa på att hembesöksläkaren har tid i kväll, eller så får jag ta en runda till apoteket i eftermiddag o köpa den receptfria hostmedicinen istället o lite nässpray o annat.. Det blir nog det sista..

Nu ska jag iallafall ta ett varmt o skönt bad. Känner att jag behöver det o framför allt halsen. Sen ska jag nog sätta igång me att börja plugga till tentan. Läsa några artiklar till exempel!
       ♥ Anna


uppstigning 08:00 på en ledig dag!

Sitter här o hostar konstant typ och har dessutom fått en jobbig förkylningsblåsa i munnen tror jag. Irriterande jobbigt! Fast hostan är värst.. så imorgon ska jag gå upp klockan åtta trots att jag är ledig, detta endast för att jag ska kunna ringa till vårdcentralen o få tid till läkare så att jag kan få nån hostmedicin mot min hosta.. O så tänkte jag att de kan undersöka min hals me. Lyckas ju alltid få ont i halsen det första som händer när jag är förkyld och sen sitter det i ett antal veckor.. så kan ju bero på nåt speciellt... Har dessutom haft ont i halsen från o till i en vecka nu, så vill gärna slippa det om jag kan. :)
       ♥ Anna


ögon

Idag har jag några gånger om fått kommentarer om att det syns i mina ögon att jag är förkyld o sjuk.. Lite kul att flera olika kommentrerat detta.. Kunde dessutom inte ha linser idag... det är mycket dumt att ha det när man är förkyld o de har satt sig i bihålorna. Har man linser då är man ju ganska så garanterad att man får ögoninflammation senare på dan. Och det vill jag inte, räcker att mina stämband är infekterade, bihålorna är på väg att inflammeras (om de inte redan är de) och att öronen gör ont.. Så därför blev det glasögon idag.. Men var hemsk att bara cykla till bussen. Mina ögon tårades o började rinna så fort jag började cykla. Usch, riktigt jobbigt!

Men väl i skolan började jag efter en timmes föreläsning o en kaffe o macka börja känna mig lite bättre... Då fick jag bara lite hostattacker lite då o då. Var till o med nästan pigg! För att knapp ha kunnat sova nåt alls i natt. Är nog bara de gånger som jag är förkyld som jag sover så ytligt o drömmer en massa konstigt, men ändå så verkligt. Har vaknat x antal gånger i natt o funderat över om jag varit vaken o tänkt eller om jag drömt. Men ändå har jag inte varit trött i skolan idag.. så måste helt enkelt ha sovit! :)

Efter skolan blev det 45 minuter hos frissan... Så härligt! Klippte bort allt de slitna, eller var inte så mycket, har ett hår som verkligen inte slits mycket trots att det är långt. Men ville ändå ha en genomklippning av det nu. Var några månader sen sist. Så nu är det skönt o så härligt igen som det bara ska vara. :D

Nä, ska dricka nåt varmt nu o försöka lindra det onda i min hals igen..
       ♥ Anna


slapp söndag

Vilken slapp dag de varit idag, har inte blivit så mycket gjort förutom två promenader (en me madde o en me familjen) o en massa spelande av gran torismo. =) Men så har min förkylning satt sig i bihålorna nu me, så har inte haft mycket ork till att göra nåt idag ändå. Skulle egentligen behöva ringa till vårdentralen o försöka få tid till en läkare så att jag kan få hostmedicin o sånt. Men har skola 10-13 imorgon o sen tid hos frissan efter det så lär ju inte hinna me ett besök på vårdcentralen oxå.. Så får nog bli ett besök där på tisdag istället. Om jag inte är bättre då vill säga. Jag å besöka läkare brukar ju undvikas så länge som möjligt.. varför vet jag egentligen inte.. förutom att jag hatar att sitta i deras telefonköer o vänta.. =)

Nu ska jag nog krypa ner i sängen istället.. o hoppas att jag vaknar någorlunda pigg imorgon. Dock känns de som att jag när som helst kan få feber, eller öroninflammation (som är mer vanligt för min del) och får jag de lär jag nog vara ganska så trött..



       ♥ Anna


Skällar

Sicka skrällar det blev i melodifestivalens andra chans ikväll. Vem kunde ana att Sibel o Nordman skulle gå till finalen, och att carola o andreas inte ens skulle komma till semifinal.. Så galet det kan bli! Fast jag gillar det, Sibel är helt klart min favorit (och detta inte bara för att hon är från kristianstad), hennes röst är så otroligt bra och tonsäkerheten ska man inte tala om... Ryser i kroppen så fort jag hör henne sjunga. =) Nordman däremot vet jag inte riktigt vad jag tycker om. Men låten är bra och var helt klart rätt att gå vidare till finalen. Ska bli spännande att se vilken som vinner melodifestivalen helt o hållet i år, kan ju efter dessa skrällar nästan bli vem som helst av de tävlande, dock helst inte christer sjögrens låt. Den är mest pinsam tycker jag.

Dagen idag har bestått av en hel del shoppande i stan för hela familjen. Fast brossan o jag handlade mest. För min del blev det nya skor (blev tillslut de svarta tygskorna), vårjacka, en kofta, bläckpatron och en bok på rean. Brossan satsade på det dyra handlandet istället och köpte nya jeans i stan och sen ett playstation o några spel o så. Skulle ha guitar hero me, men det är slut på alla ställen verkar det som. Var på elgiganten först o där hade det bara ps2 som såldes i kombination me nåt annat spel som han inte var så intresserad av så då blev det ut till OnOff där de hade det vanliga. Så med mickes hjälp fick vi ps2 o spel, men guitar hero var till o med slut på centrallagret där. Så blev även en runda till sba me men fanns inget där heller.. Snacka om slutsålt! Men, men han var nog nöjd ändå. Hela eftermiddagen sen vi kom hem, har det sedan spelats bilspel me hela familjen aktiv. Snacka om att nåt års tjat kan bli så uppskattat! =) Lär bli en ny sysselsättning för brossan nu i några dar.. o för resten av familjen me för den delen. :)

image368



       ♥ Anna


host, host..

Så har mitt halsonda brutit ut i en förkylning nu. Som väntat! Har jätte, tok ont i halsen och hosta. Usch.. Är helt seg me, så så mycket pluggande lär det nog inte bli idag.. Ska snart göra mig lite lunch, sen sätta/lägga mig i soffan o läsa lite i makroekonomiboken.. eller kolla på film.. Är grymt sugen på att kolla på en gammal film som jag inte sett på länge. :)

Sen ikväll är det tänkt att jag ska laga mat, falukorv på purjolöksbädd me äppel o ost.. mums! Fast vet inte om jag ska låta mamma/pappa göra det istället. Är ju inte så bra att laga mat när man är riktigt förkyld. :) Men nu ska jag leta igenom kyl o frys efter nån lunch.
       ♥ Anna


Nyhetsmorgon

För en gång skull kollar jag på nyhetsmorgon idag. Inte så ofta det händer, men hade för mig att det skulle vara nåt bra med i nyhetsmorgon idag, så därför hamnade jag framför tv:n denna morgonen. Och jag hade rätt. För min favorit sångerska och favorit genremusik är med!! Wiie! :) Cyndee Peters är en av mina absoluta favoriter bland sångerskor. Värsta härliga rösten och hon är bara så duktig! Sen att jag verkligen älskar Gospel me gör det hela ännu bättre! Man kan inte bli annat än glad av gospel! Det är verkligen glädjens sång, samtidigt som man kan få fram sorg och tråkigheter också genom gospel. Därför jag gillar det så mycket! Det är så lätt att uttrycka sig genom gospelsång, för man märker verkligen vad det är för budskap låten har! *Me like* =)

image367


Tina Leijonberg var också me och berättade om sin erfarenhet av att vara tvungen att göra en abort på grund av att barnet bara hade ett halvt hjärta och aldrig skulle kunna överleva en födsel. Var verkligen intressant att höra om det. Usch, vad jobbigt att hamna i en sådan situation bara.
       ♥ Anna


roliga frågor

ALLMÄNT

1. Vad heter du?
Anna
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Hade isåfall velat ha mitt andranamn eller tredjenamn som tilltalsnamn, så alltså Theres eller Elisabet
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? vet inte faktiskt... :S
4. Vilket stjärntecken är du? Oxe
5. Vilken årgång är du? 86:a
6. Vart bor du? Just nu i Åhus, men i vanliga fall i Kalmar
7. Bott utomlands? nepp
8. Flyttat antal gånger? Tre eller nästan fyra, med tanke på att jag flyttade hem tillfälligt i tio veckor för en månad sen.
9. Vart skulle du vilja bo? I ett fint o mysigt hus, var vet jag inte riktigt..
10. Yrke? Ekonom eller nåt inom ekonomi eller lärare

UTSEENDE

1. Hur lång är du?
 163 cm.
2. Hur mycket väger du? Lagom för min längd
3. Hårfärg och frisyr? brun me röda slingor, långt hår som är lite självlockigt
4. Ögonfärg? blågröna
5. Mest nöjd med? ögon, mina vader :P
6. Minst nöjd med? mina höfter, de är så ologiska
7. Skostorlek? 38-39
8. Glasögon? ja, fast har oftast linser
9. Har du några piercingar/tatueringar? tre hål i öronen, men inga tatueringar, fast skulle vilja ha..

FAVORITER

1. Filmer? Honey, Freaky Friday, Sagan om ringen trilogin
2. Låtar? Alldeles för många, beror på humör..
3. Årstider? Vår, Sommar
4. Mat/dryck? fläskfilégryta o ris och vatten, CocaCola o vin
5. Djur? hundvalpar
6. Färg? Lila, blå
7. Parfym? Donna, kate moss
8. Tv-program? cityakuten, roomservice, design simon&tomas, mfl.
9. Sysselsättning? sjunga, träna, scouter

KLÄDER

1. Vad använder du just nu för jacka?
Min bruna roxy vinterjacka
2. Vad använder du just nu för skor? vita lacosteskor eller svarta stövletter
3. Favoritfärg på kläder? Svart, vitt 
4. Va skulle du vilja ha för kläder just nu? Kofta, Vårjacka, Kjol
6. Favoritaffärer? Gina, H&M, MQ, Zara
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Väldigt varierat, från 100 - 2500 kr
8. Vad har du för byxstorlek? 27/32, 36
10. Vad har du för tröjstorlek? S, 36

BLANDAT

1. vad heter din morfar?
han hette Helge, fast han dog innan jag föddes
2. Vad har du i din jackficka just nu? reflex, labello
3. Vad är du beroende av? Kramar :P, Vatten, Kaffe 
4. Vilket land kommer du i från? Sverige
5. Vad tror du på? mig själv, Gud o Ödet ;)
6. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Kristendom
8. Vad köpte du senast? Lösnaglar
9. Har du nåt husdjur? nepp
10. Vad bor du i? Just nu i hus hos mamma o pappa, Lägenhet i Kalmar

PRYLAR

Plånbok:
en svart en, men varierar mig mellan lite olika o byter sådär tre gånger om året minst!
Tandborste: En blå tror jag den är... :S
Smycken: älskar halsband, varierar mig mellan några olika guld o silver örhängen, har alltid klocka o ibland armband
Solglasögon: Prestige
Underkläder: varierar, just nu hipsters o bh i svart!
       ♥ Anna


en torsdag me föreläsning o tentagenomgång

Idag försov jag mig inte! Wiie! Men kan ju bero på att jag började en timme senare så därmed kunde jag sova en timme längre! Åkte dessutom me pappa in till stan, så då behövde jag inte åka hemifrån lika tidigt som när man ska till bussen! Skönt! Väl i stan blev det en runda inne på H&M o kolla in lite kläder och fortsätta min jakt på en jacka, därefter en runda på Åhléns o sen Indiska. Hittade två böcker på Åhléns bokrea som jag nog ska köpa, en som hade varit perfekt att ge bort som present till nån. Tror dessutom jag vet till vem me! Hehe!

Därefter blev det till att bege sig ut till skolan för dagens föreläsning. Vet inte om vi blir så mycket klockare för var föreläsning som går eller om vi snarare bara blir mer förvirrade. Satt o kollade igenom anteckningarna från de andra föreläsningarna och jag, madde o josefin konstaterade att det är bara en massa förkortningar i form av bokstäver och en massa pilar upp och ner som förekommer ungefär överallt.. Grymt förvirrande! Men lite koll börjar vi nog få ändå. Är ju trots allt tre veckor till tentan på lördag, så det bör finnas tid för att lära sig hur allt utvecklas och blir tills dess. =)

Hade tentagenomgång me idag. Lite spännande att se hur det hade gått på tentan, även om man redan visste resultatet. Det blev en hel del skratt under tentagenomgången när man såg hur fel man hade skrivit. Var på några ställen jag hade lyckats vända på täljaren o nämnaren. Oops... lite onödiga slarvfel kanske.. Men, men var ju godkänd iallafall! =)

Ikväll blir det nog inte träning för mig, har lite för ont i halsen för att träna.
       ♥ Anna


jobb??

Att söka jobb är inte lätt.. speciellt när man inte vet var och vad man ska söka. Sitter lite nästan varje dag och letar jobb just nu. Men vet ju inte vad jag ska söka för jobb. Vet ju inte ens knappt var jag vill jobba och ännu mindre var jag vill bo. Vill flytta, men vet ju inte vart.. Sen vet jag inte om jag vill söka traineejobb och lite andra volontärsjobb me. Hade varit kul.. men då måste man nästan veta vart man vill hän.. Hmm... Mycket funderande nu.. (som vanligt!)

Blir dessutom ännu mer funderande när man inte kan göra så mycket o sysselsätta sig me annat än att antingen plugga eller så hamnar man vid datorn. Blir hela tiden påmind om att man snart tar examen då. Att dessutom ha en förkylning o är antagligen på väg att bli sjuk gör det ju inte mycket bättre. Blir ännu mer tid till funderande då.

Var ute o gick en runda innan ikväll me mamma o pappa. Men de var inte så bra. Känner att förkylningen som jag har inte blir mycket bättre just nu utan snarare värre. Så blir nog inte nån träning imorgonkväll.. Man ska ju faktiskt inte träna när man har ont i halsen, speciellt inte sen jag dansade o hoppade runt på scen en hel dag i somras me värsta halsontet och förkylningen och sen var sjuk i två veckor och hade ont i halsen i fyra veckor.. Är inte så bra att riskera att bli så igen. Är inte riktigt läge för det just nu när det snart är tenta igen! Fast är det nån gång det passar att bli sjuk.. Don´t think so!
       ♥ Anna


skojakt

Letar just nu efter skor och har gjort ett tag nu. Men så idag när jag hade lite tid över i stan mellan mina bussar, så var jag inne på stadium o letade bland deras skor och hittade en hel del som jag kan tänka mig. Så nu är bara problemet vad jag ska ha för skor. Är sugen på tygskor.. men frågan är vilken färg. Vitt är snygg o jag tycker om vita skor.. men har ju haft det ett tag nu, så kanske dags för en annan färg.. typ svarta! Sen är dessutom nackdelen me tygskor att de inte är allt för vattentäta. Regnar det när man är på väg till/ hem från skolan, så är man garanterat blöt om fötterna när man kommer hem. Har även hittat en hel del fina streetskor.. vita såklart! Men då är det ju det att just vita skor har jag haft en del av och har just nu me.. Så känns lite tradigt att köpa ännuett par vita skor.. Även om jag gillar dem! =)

Ajja, några skor jag kan tänka mig iallafall!

image362
image363
       ♥ Anna


de e onsdag

Idag var en dag då jag åter igen försov mig. Trött.. eh, ja! Vaknade av klockan vid 07:40 o tryckte på snooze knappen... eller ja trodde jag gjorde det, men verkade inte så. Nästa gång jag vaknade var klockan 08:33, ahh.. lite lätt stress. Den påtänkta duschen, blev ganska snabbt skippad och istället var det till att klä på sig och äta frukost o sen tio över nio cykla till bussen! Men hann mer än väl med bussen då den för ovanlighetens skull var lite sen, o kom först fem i halv tio istället för tjugo över nio.

I skolan blev det sen föreläsning, dock med lite förändringar i den, då vår lärare hade sin son liggande på sjukhuset o skulle dit på eftermiddagen. Så istället för två rasten blev det istället en rast efter en timmes föreläsning och sedan 45 minuters föreläsning till tjugo över tolv, i vanliga fall slutar vi kl ett. Men skönt att få sluta lite tidigare idag. Imorgon fick vi även schemaändring så istället för att börja kl 10:15, börjar vi klockan 11:15. Dock kan man undra om vi då slutar en timme senare me, eller om det fortfarande bara är schema till två.. Hmm.. ska kanske försöka kolla upp de.

Seniormötet igår kväll var ganska så livligt (det är konstigt vilken högljudnivå seniorer kan ha) men samtidigt var det mycket givande ur planeringsvinkel. Nästa alla sagor är skrivna nu och även de flesta reglerna och instruktionerna för varje kontroll. Så det kan nog bli klart nästa tisdag. Vi konstaterade även att det nog kan behövas lite fixande på fredagen innan nattatjofräsen. Vilket jag tycker är mycket positivt, för då kan jag vara med ännu lite mer och förbereda innan. Så blir det lite hajk för mig me.:) Även om jag missar själva nattatjofräsen på lördagskvällen. :(

Nu ska jag faktiskt försöka ta tag i mitt pluggande, som inte varit så effektivt än så länge och även kurera min hals lite. Fick jätteont i halsen igår kväll, och nu är den lite bättre för tillfället.. men halsmandlarna är fortfarande ganska svullna och rösten ganska så hes.. så behöver nog ännu mer kurering.
       ♥ Anna


Älskade Björn Gustafsson

Bara måste youtubea lite om björn gustafsson. Denna älskade kille.. vilken humor! :)
 


       ♥ Anna


Besök

Kvällen igår medförde ett mycket välkommet besök av S, som varade till denna eftermiddag. Mycket trevligt me besök, men kunde ju varat längre, fast jag har ju skola imorgon igen, så hade ju inte gått så bra då.
Idag på min lediga dag har det bara varit slappande o att ta det lugnt. Sov länge o sen blev det film o tvtittande. O nu ska jag äta sen ska jag till scouterna om en timme för att fortsätta me nattatjofräsplaneringen! =)
       ♥ Anna


måndag

Idag känns det verkligen att det är måndag. Vaknade till strålande solsken ute. Härligt, härligt! Kände att jag behövde det me tanke på att jag var ganska sä trött när klockan ringde o det var dags att gå upp. Så då gjorde solen en hel del att man blev pigg! Men sen jag kom till skolan o föreläsningen började kom tröttheten över mig igen. Jättesvårt att bara hålla ögonen öppna och hänga me i föreläsningen.. Verkligen typisk måndagskänsla! Att jag dessutom var trött större delen av dagen igår me o hade grym huvudvärk större delen av dan, bidrar nog me till min trötthet även idag.
Men efter första rasten o en kopp kaffe så var det lite lättare att hänga me på föreläsningen sen utan att sitta o somna.
Under min väntan i stan idag på bussen, så blev det en runda in på din sko o leta vårskor.. behöver ett par nya och har nog hittat några me nu.. men ska leta lite vidare först o se om jag hittar några fler att välja mellan.. =)

Nu har jag nyss ätit lunch, felix ost o skinkpaj, riktigt god är den! Så nu ska jag ägna mig åt lite nationalekonomi, dvs försöka förstå vad han gick igenom idag, för det var mest förvirrande o en massa bokstäver och ökningar o minskningar av det ena o det andra!
       ♥ Anna


regträff

Helgens reg-träff har varit mycket lyckad.. Eller ja om man bortser från maten, som var ganska äcklig, en åsikt som nog 99 % av de andra deltagarna håller me om. Till lunch som vi åt vid tvåtiden ungefär, fick vi pastasallad som serverades ur påsar.. De var iofs ganska så gott, om det hade varit lite mer smak på de. Till middag/kvällsmat fick vi ett julbords/påskbords mat, i form av: kalla prinskorvar o köttbullar, ägg och nåt julskinka liknande... till det serverades potatissallad, fast dock fick vi som inte tål det pasta istället! Yeah, det enda som var någorlunda varmt! :) Självklart fick vi ju julmust att dricka till me! Men då vi inte blev så mätta på den maten, så bestämde oss för att åka, hade gång avstånd, men latheten och att vi hade tillgång till bil gjorde att vi klämde in oss sju per i en volvo V70, för att åka till en av pizzeriorna i höör och äta varsin pizza där. Riktigt gott!

Eftersom att vi dessutom var ledarlag, så hade vi ju som sagt tillgång till bilar och därför körde vi runt mellan de tio olika kontrollerna under rundan på dagen istället för att gå som våra seniorer! Var rätt så skönt att åka bil runt, speciellt me tanke på att det regnade en del då o då! :P

Nu ska jag hoppa in i duschen o äta. Kommer lite bilder från helgen i ett annat blogginlägg senare!
       ♥ Anna


RSS 2.0