Gott Nytt År!

Nu brummar jag snart iväg med carro o chrille till Stenungsund för att fira nyår!
Så....
GOTT NYTT ÅR!!
       ♥ Anna


Året 2009

Ett år som varit händelserikt, roligt och givit många nya vänskaper är snart över. 2009 kommer vara ett år jag alltid kommer att komma ihåg, garanterat. Detta på grund av många anledningar, men framförallt för att det inte precis är varje år man bor utomlands i ett halvår, som utbytesstudent. Det kommer vara ett minne för livet som dessutom gav otroligt mycket erfarenhets- och utvecklingsmässigt. Inte minst på språksidan, engelskan är garanterat bättre. Både flytet och ordförrådet är förbättrat och det akademiska språket utvecklas dessutom hela tiden fortfarande. Att man dessutom fått vänner över hela Europa och även i andra länder i världen är extra kul.

 

Men för att göra en lite mer grundlig årssummering tar vi det månadsvis.


Januari

Började året hemma i Åhus och Skåne för att den 5:e åka upp till Kalmar igen för de sista veckorna där. Där jag iofs inte var så många dagar innan jag åkte en runda till jkpg för några dagar. Men under de sista veckorna blev det mest tentaplugg och flyttpackande iallafall. Fast passade även på att träffa mina vänner som jag sen inte skulle se på ett tag och var med på Sheron’s examensmiddag trots att den var kvällen innan min statistiktenta. Sen var det flyttpackande dag ut och dag in och den 20:e kom familjen upp med en flyttbil och vår egna bil och sen blev det packande och stuvande i några timmar, innan vi städade av lägenheten och sen vid halv åtta på kvällen sa hejdå till Kalmar och körde mot Åhus. Sen hade jag några lediga dagar, då jag passade på att träffa lite vänner och sen den 26:e bar det av mot Kastrup för sedan flyg till Amsterdam och därefter tåg till Leeuwarden.

Och där började mitt kommande halvår med en veckas introduktion tillika festande och arr för oss erasmus studenter.. Galet roligt och insåg att vi var ett härligt gäng som skulle spendera ett halvår ihop!


Februari, Mars, April, Maj

Mitt halvår i Nederländerna fortgick med skola, festande, roliga arrangemang och händelser och passade på att se inte bara Leeuwarden utan även resten av NL, så blev lite resande hit och dit. Var i Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Haag, Zwolle, på Ameland m.m.

Fyllde även år i April då det blev födelsedagsfika med Frida och Lollo på ett café och sen dagen efter firande med alla vänner på international student night.. då även Milla fick hela Dubio där vi hade efterfest att sjunga happy birthday för mig.

I maj kom carro på besök! Vilket var underbart och roligt! Som jag hade saknat henne. Var i leeuwarden och avslutade sen hennes besök med en tripp till Amsterdam. Sen var det inte många veckor kvar, och de veckorna var det mest skola och tentaplugg och så lite festande då och då.


Juni

Hade mycket i skolan, och blev även en del avskedsfester och goodbye-partyn innan jag och oskar åkte från leeuwarden på kvällen innan midsommarafton för att spendera natten på flygplatsen och sen ta första flyget hem till kastrup på midsommaraftonsmorgon. Där landade vi vid åtta och en timme senare mötte jag familjen och då visste tårarna inga gränser. Gosh, vad glad jag blev av att träffa familjen och vilken härlig känsla det var! Sen blev det vidare mot åhus med stopp i staffanstorp innan jag reste vidare uppåt i landet till jönköping för att fira midsommar med underbara vänner. Passade även på att slå mitt vara vaken rekord med ett antal timmar. Sen blev det nästintill igång med jobbandet så fort jag kom hem till Åhus igen och så var sommaren igång.


Juli

Jobbade en himla massa och mycket helger. Men hann även med lite kristianstadsdagarna besök, en runda till high chaparall, en skånerunda och träffa vänner. Kom in på magisterutb i Lund och konstaterade att jag hade en himla tur som blev antagen till just det jag valt av 35 sökande till 10 platser.


Augusti

Hade äntligen några dagars ledighet i början av augusti så då blev ett besök i uddevalla hos carro med en diggiloo showskväll i kungsbacka. Sen var det som vanligt en hel del jobb och så omtentaplugg mitt i allt oxå. Augustis näst sista helg åkte jag upp till Kalmar för att skriva omtenta i statistik och träffa maggie. Där blev det även utgång, som blev årets första utgång Sverige för min del.. Hade som sagt jobbat nästan alla helger under sommaren. Så kändes extremt konstigt, men kul att gå ut med sina härliga vänner! Började även ett intensivt lägenhetsletande i kristianstad som resulterade i att jag fick den lägenheten jag helst ville ha. :) Sen blev det en intesiv inflyttning där jag fick nycklarna den 26:e, flyttade lite då och dagen efter och sen gick det stora flyttlasset den 28:e med hjälp av pappa och Evelina och sen åkte jag direkt på scoutforum i Rinkaby för att ha en scoutuppstartshelg med nettan och daniel och massa andra scouter. Avslutade sedan månaden med att sova första natten i lägenheten och sen gå upp tidigt för att åka till Lund och ha en första kursstart.


September

Blev en intensiv månad med många nystarter och mycket att komma igång med i skolan. Tyvärr blev det lite trögstart i läsandet vilket gjorde att det sen i slutet av månaden började bli lite panik för att hinna med att läsa allt till tentorna som låg en månad senare. Scouterna kom oxå igång ordentligt med en kick-off hajk i karlskrona, korvgrillning på bo-dagarna i åhus och hösthajk. Och sen fortsatte även mitt jobbande med varannan helgs jobbande, och så blev det lite grisfest mitt i allt me. Så månaden var intensiv. Jobbade även min första gång i köket på VG:s nation med Tora som förman och hade även en anställningsintervju på sparbanken 1826 då jag i början av augusti sökt jobb där, och de var intresserade av att ha en intervju med mig.


Oktober

... fortsatte lika intensivt med skolan och grupparbeten som skulle synkas och tentaplugg som även skulle in i planeringen. Men hann även med en runda till Ikea, lite jobbande, ett JOTI, en 20-årsfest, vesper och ja grupparbetesskrivande och tentaplugg. Var nog den tråkigaste månaden av alla årets, men inget tråkigt för något tradigt med sig. och så även denna gången. Avslutade hela månaden med halloweenfest i lund med Karin och Johanna. Vilket var roligt värre! Även om promenaden hem till Johanna från delphi vid tre, halv fyra på natten var lite lång.. :)


November

Två nya kursstarter satte igång november med lite lagom fart, och sen blev det kårhajk och 50-årsfest och lite influensa vaccin och därefter efter en runda upp till kalmar för att hälsa på madde. Fick även lite tråkiga tentaresultatsbesked, så fick börja plugga till omtentor mitt i månaden. Samtidigt som en huvudtenta skulle skrivas med. Så blev mycket tentaplugg de sista två veckorna i november tillsammans med Karin och John och därmed mycket tid som spenderades i Lund och hemma var jag mest bara för att sova kändes det som.


December

Började årets sista månad med att skriva två tentor en den 1:a o en den 2:a. Efter att jag och Karin skrivit vår tenta i management consulting, satte vi oss hos john och drack vin.. Den idéen var den bästa på länge. Fatta vad skönt det kändes att sätta sig ner och bara kunna släppa allt efter att ha haft tre tentor inom en vecka. =) Dagen efter passade vi på att festa och gå ut för att få känna lite av studentlivet utöver pluggandet. Var en riktigt rolig kväll som även till Karin och Johannas förtjänst hade visst inflytande i min och Johns relation som blivit. =) Sen var det igång igen med skola 24/7 fram tills den 17:e då alla grupparbeten var inlämnade och sista hemtentan skriven. Och därmed finally jullov, för första gången på 5 år! Sen har det varit jul och nu är vi här.. med en dag återstående av året.


 

Och i nuläget är jag glad, lycklig och trivs med livet. Är halvvägs genom magisteråret.. om nu tentorna gått vägen vill säga.

 

Med mål för 2010 som att:

  • komma igång med träningen igen - vilket inte ska vara så svårt med tanke på att detta året har varit ett mycket dåligt träningsår för min del,
  • söka jobb och se till att få ett,
  • åka till kenya med scouterna i sommar,
  • och mycket mer,
  • och inte minst försöka bygga vidare på det förhållande som är under uppbyggnad (eller vad man ska säga) =)
       ♥ Anna


30 December - årets näst sista dag

Då återstår det bara två dagar av detta året.. Två dagar som är väldigt varierade. Idag är det en seg dag, en dag för att ladda upp för morgondagen. Det enda inplanerade idag är en tvätt-tid mellan 14-18. Ganska skönt.. Imorgon blir det till att packa och sen vid två, halv tre åker vi (jag, carro o chrille) till stenungsund för nyårsfirande hos Lisa. Ska bli skoj, skoj! Bara mitt nackonda försvinner tills imorgon.. annars lär det bli jobbigt, kan inte vrida huvudet utan att det gör ont i nacken. Så kör på värktabletter och zongel just nu.. Testade tigerbalsam först.. men det gav bara en extrem isande känsla på hela det värkande området, så blev inte så mycket bättre av det. :S Så hoppas att zongelen hjälper bättre.

Annars har de senaste två dagarna varit bra och härliga. Måndagen var en lugn dag med en liten runda på stan för att kolla in rean.. fast hittade inget på den.. Däremot blev det en brun kofta och en vit hårklämma på cubus för lite av mina julklappspengar. Koftor kan man aldrig få för många av! :) Sen kom J på kvällen och så blev den en myskväll med god mat och film. =)

Igår var det inplanerat ett Ikea besök i Malmö och därefter till Greta i Staffanstorp med familjen. Vilket innebar att klockan ringde vid åtta, halv nio och sen kom familjen och hämtade upp mig och J vid halv tio för att sedan köra mot Lund och lämna av J innan vi fortsatte till Malmö och Ikea. Där blev det lite shoppande av glödlampor, värmeljus, lite kökssaker som nya skärbrädor, ny karaff, måttsats och vitlökspress och lite dekorationsstenar m.m. Mestadels förbrukningsvaror helt enkelt! Passade även på att gör ett besök på Ilva när vi ändå var ute på Svågertorp, fast att gå där direkt efter man varit på ikea är lite chock i prisklasser.. men det var inte så oväntat! =) Sen blev det en helkväll i staffanstorp hos pappas moster med underbart god mat, massa prat och en promenad till kyrkogården för att tända ljus på pappas morbrors grav. Insåg då att det var första gången jag var vid graven.. och då är det ändå sådär, nog 8 år sedan han dog, och har varit i staffanstorp ganska många gånger sen dess. Men har tydligen missat att gå till graven... så kan det bli. Var fint att se den, även om det var ganska så mörkt eftersom vi var där vid halv tio på kvällen.
Väl hemma vid tolv, halv ett på kvällen (natten!) stupade jag nästintill i sängen. Var galet trött, fast kanske inte så konstigt då det blev dåligt med sömn natten innan. Och idag sov jag till tio.. så nu borde jag vara utsövd iallafall. :)
       ♥ Anna


Göta kanal...

Så har man sett Göta Kanal 3 oxå, vilken var bra.. fast väldigt olik de första två Göta kanal filmerna. Men den var trots allt absolut lika rolig.. =)

Efter bion blev det lite fika hos mig innan det blev storhandling på maxi.. Fick även äntligen en ny dvd, min förra gick ju sönder för över ett år sen, så sen dess har jag varit tvungen att kolla via datorn. Smått segt i längden, men nu fick jag äntligen en ny dvd! =) Tack pappa o mamma!
Väl hemma hos mig igen blev det matlagning och sen slog sig hela familjen ner i soffan och kollade på godbitarna från Idol och därefter bröllopsfixaren.. fast brorsan började bli lite uttråkad vid nio, halv tio så familjen åkte strax efter det. Men är nästan alltid skönt att bli själv igen efter att ha haft familjen på besök..

Nu blir det sängen och imorgon blir det nog upp på stan för att kolla in mellandagsrean och en runda till systemet för att handla till nyår.
       ♥ Anna


bio-tajm

Efter gårdagen som var en väldigt sovande dag för min del så är jag igång igen. Hade migrän större delen av dagen igår så var soffliggande i en mörk lägenhet fram tills halv sex på kvällen, och sen blev det inte mer aktivt än att ställa sig och laga lite middag innan jag hamnade framför tv:n resten av kvällen.. Drog knappt ens upp persiennerna då, efttrsom det ändå var mörkt ute kändes det lite onödigt att dra upp persiennerna. :)

Men idag blir en helt annan dag.. om ungefär en timme kommer familjen och sen blir det bio (Göta Kanal 3) i eftermiddag och därefter till maxi för att handla innan det blir middag här hos mig. Kylen är verkligen tom (igen!). Så en handling behövs defintivt... Har inte ens frukost hemma och då är det illa!
       ♥ Anna


Juldagen

... inleddes med big sovmorgon! Vaknade halv ett! Yeah, så kan det bli när man är trött och avslutar julafton med midnattsmässa som gör att man inte är hemma förrän vid ett på natten. Men midnattsmässan var mysig, fin och härlig, och träffade massa underbara vänner där och många till! Gamla klasskamrater, scouter och såklart kyrkovänner. =) Tack, för ett härligt avslut på julaftonen!

Idag är det en seg dag i det lindgrenska huset, fast ikväll blir det utgång med carro och kanske chrille och lite andra, så då blir det allt annat än segt. Lutar åt class sen tillsammans med gamla klassisar från högstadiet. Men blir kul vart vi än tar vägen och med vilka. Igår kände jag inte alls för att gå ut ikväll.. men idag mår jag bättre och då är utgång åter lockande. :) Har ju dessutom inte varit ute i krstd sen ett år sen ganska exakt, så därför känns det bara kul oavsett vart vi tar vägen.
       ♥ Anna


julklappar blev det även i år..

Ännu en julafton är firad och farmor och farfar har åkt hemåt igen... fast över är den inte än... Midnattsmässan i kyrkan återstår om en o en halv timme... :)
Årets jul har varit bra.. om än att jag har haft huvudvärk hela dagen och från och till varit smått frånvarande just på grund av den.

Jultomte var även detta år brorsan med mig som tomtenissa (tillika uppläsare). Och efter julklappsutdelning kunde jag konstatera att mina julklappar för året bestod till största delen av husgerådssaker. Tårtspade, potatismosare (?), köttyxa, äggklocka, äggkoppar, vattenkokare och glas låg i några av paken. Men fick även smycke och ett smyckesträd, pengar, tomtar, chokladask och en duk som sig bör och nästintill återkommer vart år (bortsett från smyckesträdet då). Och från brorsan fick jag en michael jackson skiva med min favoritlåt: will you be there. <3
Inte ett enda mjukt paket i år till skillnad från brorsan som nästan endast fick mjuka paket.. haha.. som det kan bli! :)

Nu ska jag sätta mig framför teven och njuta av resten av julaftonskvällen ett tag innan det är dags att köra till kyrkan.
       ♥ Anna


Julafton

Så är det julafton igen... jisses vad året gått snabbt.. tyckte det var julafton nyss ju.. men det har verkligen gått ett år sen sist! :) Ett år med massa upplevelser och erfarenheter.

Nu ska det snart bli lutfisk och sen gröt med familjen så därför vill jag bara önska er en....

Årets granna gran med massinvasion av julklappar dagen till ära!
       ♥ Anna


glömskan...

Skrivet 22 dec 21:30
Varför är de alltid så att man glömmer både det ena och det andra när man packar i brådskande fart och sen kommer på det några timmar senare.  Just nu kommer jag ideligen på sånt som jag har glömt hemma.
Det jag har glömt än så länge är sladden och laddaren till kameran - batteriet lär ju inte hålla till julafton eller iallafall inte hela julafton!, min filofax - tur att man har en kalender på datorn me :) Och sen kom jag på att det ligger lite bröd framme med.. det lär ju ha möglat innan jag kommer hem igen. Fast iofs är det inte hela världen, lär ändå få bröd med mig härifrån när jag väl ska hem igen. Så klarar mig nog ändå. :)

Har dessutom fått ont i halsen och självklart är alla mina halstabletter med inne i stan.. alltid ska det bli när man inte vill ha det.. :(

Uppdaterat 23 dec
Så har man varit inne i stan en runda i förmiddags och hämtat det jag hade glömt.. :) tog bussen in och åkte med mamma hem när hon var klar hos frissan.. ganska bra sätt! Insåg nämligen efter en natt med kass sömn att det var lite svårt att sova utan halstabletter och nässpray.. plus hemsk mensvärk. Så bäst att hämta det och värktabletter m.m.
Missade dock ett besök av Daniel som kom och lämnade en julklapp precis under tiden jag var inne i stan... fick iallafall en bok om swahili för svenskar (gissningsvis med tanke på vår framtida kenyaresa!).. Tack vännen och ledarkollegan! Och tack för en härlig höst!! 
       ♥ Anna


så kan man oxå göra...

Är glad att jag inte var på resecentrum idag vid lunchtid.. Då hade man nog fått sig en syn som inte händer varje dag.. En buss som brakar rakt in i resecentrum!

Usch.. hade verkligen inte velat vara där.. snacka om chock! Det roliga är att det har hänt en gång tidigare.. sådär 2000.. då det var en Åhusbuss somm rammade rese... men körde inte rakt igenom som den gjorde nu.. Undrar hur länge det kommer ta att bygga om rese nu? Förra gången var just den terminalen avstängt i ett antal månader om inte ett halvår.. Och nu är det ännu mer som ska repareras! Fast för några år sen, 2005, var det nån buss som körde in i glasfönstrena oxå och även då tog det månader innan det var fixat! Usch.. kommer bli kallt inne på rese nu i några månader känns det som. :S Tur man inte är där så ofta! :)


Annars har jag tagit mig till Åhus idag.. eller blev hämtad av familjen.. kände inte riktigt för att ta bussen med alla kassar och väskor jag skulle ha med mig. Är ju inte precis att man packar så effektivt när man bara ska ta sig knappt 2 mil. Sen har det blivit julpyntande hemma hos familjen. Så nu är granen på plats och alla tomtar och änglar m.m. Mys!
       ♥ Anna


det här med att träffa nya människor...

En fråga som man kan komma att tänka på ibland (iaf jag), är hur mycket man ska dela med sig av och berätta om sig själv och sin egna situation när man träffar nya människor.. Och framförallt när är det okej att börja göra detta? Ibland känns det som att man kommer in på och berättar om det för tidigt.. samtidigt som andra gånger så går det väldigt lång tid innan man kommer in på sin egna situation.

I mitt egna fall tänker jag framförallt på det här med att jag har en utvecklingsstörd(/funktionshindrad) lillebror men även resterande familjesituation på både mamma och pappas sida som inte är den lättaste att förklara. Och när jag träffar nya människor skiljer det sig verkligen mellan hur lång tid det tar innan jag kommer in på att berätta om brorsan. Känns som att det mycket har att göra med hur bekväm man känner sig med en person och även hur viktigt det känns att prata om det för en vidare utveckling. Ibland känns det som att man säger det bara för att få förståelse.. men samtidigt så är det nästan tvärtom; att man känner en trygghet som gör att man kan berätta och prata om det med personen ifråga.

Vanligtvis är det nog det sistnämnda, som gäller iallafall för mig. Och så även just nu med J. Av nån anledning kommer vi in på både det ena och det andra när vi pratar, men det känns bara naturligt.. även om jag ibland kan fråga mig lite senare varför jag berättade om det eller det.. Men samtidigt är det nåt som var logiskt just då i det läget.. Och det är inte för att skryta eller för att ha de bästa exemplena som man nämner nåt.. snarare för att få som sagt förståelse eller helt enkelt bara för att säga det..

Jaja.. blev bara en massa ordblaj här egentligen, som vanligt. Men sån är jag!
       ♥ Anna


julig dag

Jisses vad duktig jag känner mig idag... blev en snabb runda ner på stan för att köpa de sista två julklapparna, farmor och farfars. Efter den snabba rundan (på max 45 min) blev det hem och äta lunch och sen börja städa. Dammade av alla hyllor och fönsterkarmar m.m. Sen åkte mina tomtar och andra julsaker upp. Så nu har jag ännu mer julmysigt i lägenheten :). Därefter fortsatte städningen med dammsugning och sedan våttorking av golven. Så nu är julstädningen är gjord! =)

Fortsatte sen mitt juliga med att slå in alla julklappar.. =det roligaste som finns med att ge bort julklappar. Älskar att fixa paketen och göra dem lite annorlunda (även om de flesta blev traditionellt inslagna i år..).


Och nu sitter jag och njuter av julen med lite glögg (Dufvenkrooks Xmas Delight) och chips med guacamole... en konstig men mycket god kombination! =)
       ♥ Anna


lussebullar

Blev bakande hela kvällen igår kändes det som.. Min tredje och sista plåt med lussekatter var klar vid halv elva.. Efter att ha göra (rulla?) mina lussekatter vid nio.. Kan väl konstatera att det går inte lika snabbt att göra en full sats lussekatter själv som när man är två eller fler. Men nu har jag lussekatter i frysen så att man bör klara sig ett bra tag! Gott!!

Nu ska jag ge mig ner på stan för att köpa den sista julklappen/julklapparna. Farmor och farfars... Lär vara jag och tusen andra på stan känns det som.. Är toklång bilkö härutanför in till rese och domus iallafall..

       ♥ Anna


lite till julklappsshoppande och bakning

Idag blev det ännu en lång sovmorgon.. (äntligen kan man ju sova utan att behöva sälla klockan även på helgerna).. sov till kvart i elva.. fast vaknade till vid kvart i sju av snöplogen som plogade utanför.. Borde vara förbjudet att ploga innan iallafall åtta på söndagar! Men somnade om efter ett tag så fick ju sova längre hur som. :)

Blev iallafall lite adventsfrukost till 4:ans nyhetsmorgon och sen har dagen ägnats åt julklappsshoppande på stan, ytterliggare två julklappar är klara! Bara farmor och farfars kvar nu.. :S

Efter lite vörtbrödsmackor och gott chaite till sen lunch begav jag mig på promenad till maxi för att handla lite så att jag kan baka.. Och nu har jag nyss knådat ihop en grahamsbrödsdeg och väntar på att den ska jäsa klart första omgången, sen blir det middag och därefter ska jag baka lussekatter! =)

Har även måla lite på en av julklapparna som jag ska ge bort. Tyckte den var så tråkig så lite kreativt tänkande resulterade i lite målande. Hoppas den som ska få den me blir nöjd!

en liten tjuvtitt på resultatet...

       ♥ Anna


härliga ledighet

Har haft två sådär härligt bra dagar nu, eller ja sen i torsdagskväll rättare sagt. Trots lite smått julstress så börjar mycket falla på plats nu. :)

I torsdagskväll var det höststämma och jul(i)fest på scouterna. Stämman bestod kort och gott av att välja styrelsen, där enda skillnaden blev att daniel slutade och jag blev invald, och sen var det lite andra små punkter som skulle fastställas. Därefter blev det god sommarmat (nypotatis, kassler, ananas, matjesill, gräddfil och gräslök) och julklappsutdelning. Där alla fick ett snyggt grönt scoutparaply. Passade ju bra då det verkligen snöade den kvällen, eller nja inte riktigt, men paraply är alltid bra att ha. :)

Stannade i åhus till igår och sen vaknade jag självklart kl sex på morgonen och var klarvaken. Så trots att jag var helt ledig så blev det upp och äta frukost med familjen och sen slöade jag och pappa med nyhetsmorgon och tidningsläsande i några timmar innan en andra frukost vid nio. Därefter blev det en varm och seg bussen in till stan som dels var så full så att alla från villaskolan till stan fick stå och dessutom tog den 35 min på sig att köra till stan, i vanliga fall tar det 20 min.. Att snöväder kan påverka så mycket är galet. Men kom till stan iallafall!
Sen blev till maxi och handla lite så man klarar sig fram tills jag åker till Åhus för julen, och därefter lite senare ner på stan för att börja köpa julklapparna. Så nu har man tre av sex julklappar klara.. Men återstår som sagt tre.. som jag dessutom inte har en blekaste aning om vad jag ska köpa. Men får bli till att gå på stan och försöka fixa dem imorgon eller på måndag och hoppas att fantasin inte har några gränser typ! :)

Sen har då helgen stora favorit varit besök av J :), som kom igårkväll och åkte ner mot Lund igen ikväll. Blev en mysfredag och slapp lördag, förutom fika besök av familjen en stund i eftermiddags. Dock är frågan när vi kan ses nästa gång med jul och allt nu. Men bra känns det iallafall. :)

Ikväll har jag fortsatt denna slappa lördagen med en promenad i snön fram och tillbaka till stationen och sen bara slappa i soffan med tv-tittande och bloggläsande. Men nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng istället med den senaste Elle-tidningen.
       ♥ Anna


hemtentan över...

Så har man jullov då.. för första gången på 4 år! Fast om det känns så bra vet jag inte..Blev inte jättenöjd med min hemtenta. Iallafall inte sista frågan, på den fick jag bara ihop 350 ord och det är lite för lite...  Satt till och med och sökte efter vetenskapliga artiklar som jag kunde komplettera upp med, men gick inte så bra. Så efter att ha skrivit värsta flummigt de sista tio minuterna skickade jag in den fem i två! Har nog aldrig skickat in något så sent, och speciellt inte varit klar med det. Men fanns inte precis nåt att göra. Såvida att man inte hade haft 3 timmar till på sig eller nåt. Då kanske jag hade fått ihop tillräckligt på sista frågan med. Nu får det går som det går.. Fick iallafall ihop ca 2500 ord sammanlagt.. så godkänner hon det är det extremt positivt.. Annars får det väl bli komplettering eller omtenta om det inte går vägen..

Mår väldigt konstigt idag me.. fast kan iofs bero på trötthet.. Kunde inte sova i natt så blev max 5 timmars sömn innan kl ringde vid sju imorse för att jag skulle tvätta och skriva klart hemtentan. Ajja, får kanske sova lite nu innan jag ska packa ihop lite inför kvällen och natten innan jag sen åker till Åhus igen för kårstämma ikväll och sen sova hos familjen.

Hoppas morgondagen blir bättre iallafall, då ska jag helst ha lite tid ork för att gå på stan och börja köpa mina julklappar, och sen blir förhoppningsvis kvällen ännu bättre! =)
       ♥ Anna


smått halt ute

Undra hur många som har trillat av de isfläckar som varit här och var idag och speciellt var i morse. Själv lyckades jag med bedriften när jag skulle cykla ut från uppfarten på väg till vårdcentralen. Precis när jag skulle svänga ut kände jag hur cykeln gled i sidled under mig och höger knä och båda händerna hamnade plötsligt rakt på isfläcken och marken. Var glad jag hade vantar på mig även om de blev genomblöta, men eftersom jag var precis utanför huset så blev det in igen för att iallafall byta till ett par nya och torra vantar! Sen blev det till att cykla till vårdcentralen med smått försiktighet i svängarna. Ville ju inte riskera att halka igen precis.. vilket däremot en tjej gjorde precis utanför vårdcentralen/folktandvården. Och hennes ansikte och händer såg inte så roliga ut kan jag säga. Men som tur var kom var den från kommunen som var ute och sandade, förbi precis innan mig så hon fick lite hjälp av honom och antagligen in till vårdcentralen. Såg iallafall tjejens cykel utanför vårdcentralen när jag gick ut därifrån en kvart senare. Usch, är aldrig kul att cykla omkull på isfläckar.. Är glad att jag bara skadade knät, för det gör rätt så ont bara de!

Ajja. Nu sitter jag iallafall med min hemtenta igen. Det går sakta framåt även om jag har sådär 2500 ord kvar att skriva till kl 14 imorgon.. Får nog försöka bli lite ännu mer kreativ nu i eftermiddag om detta ska gå vägen. :S
       ♥ Anna


snöblask

Usch, vad jag inte gillat snön och kylan idag.. eller i eftermiddag, kväll rättare sagt... blev härligt (ironi) blöt av snön när jag gick från designcentrum till bussen.. Var helt vit när jag kom fram och det är inte så himla långt att gå. Håret var ganska så blött och resten med. Usch för att gå i snöblandat regn!
Sen väl nere på centralen var det ena tåget (17:02 tåget) så mycket sent så att man lätt kunde räkna ut att jag inte skulle hinna med tågbytet i hässleholm. Så blev till att vänta på nästa istället, som också självklart var försenat, så stod nog ute på perrongen i Lund (orkade inte ta mig till väntsalen(den ligger ju inte så logiskt till)) och väntade i sådär 40 min.. de var ganska kallt kan man påstå. Speciellt när fötterna redan var lite blöta efter att ha gått i snöblasket. Tur att tågen är varma (oftast iallafall)! :)
Dock blev nästa chock för kroppen när tåget kom till krstd och bussen till åhus precis körde från stationen. Yej, springtur genom stan nästa då!  För vänta en halvtimme på nästa buss är lite väl länge! Vi var dessutom några stycken som dessutom sprang genom stan visade det sig, då det inte bara var en gång busschaffören fick frågan varför han inte väntade när han kunde se att tåget var på väg in och det nästintill alltid är folk från tåget som ska med åhusbussen. Speciellt eftersom den ändå får stå på rese och vänta i några minuter innan den ska gå. Men vi hann nog alla med bussen i vilket fall. =) Men att springa i snöblask genom stan när det dessutom är nollgradigt ute är inte så kul.. Lungorna mår inte så bra nu..

Men, men kom till Åhus gjorde jag och sista seniormötet för terminen hann jag oxå med.. även om det inte var många där.. Dålig stil seniorer! Förutom Felle som var där och ni som sagt till att ni inte kunde komma. =)

Nu ska jag ta och sova här hemma i åhus. Sen blir det hemtentaskrivande hela dagen lång imorgon!
       ♥ Anna


veckans roliga..

Har ju faktiskt hänt lite skoj den senaste veckan med och inte bara plugg. Kan ju börja med i tisdagskväll då vi hade bakkväll på scouterna med båda seniorlagen ihop. Blev massa bakat och det mesta blev gott me. Bara havrekakorna som blev ganska så misslyckade. Var nog nåt i receptet som inte stämde.. Eller blev nåt riktigt fel, för först var smeten riktigt rinnig och så ska det ju inte va!
I onsdags blev det raka vägen till VG:s när vi var klara i skolan vid halv tre för att jobba på metro. Var nog sista onsdagen jag jobbade där med största sannolikhet. Nästa termin är Tora förman på fredagarna istället, så lär nog bli att man jobbar där nån gång istället då. :) Sen spenderades natten hos tora, med ca 5 timmars sovande (nästan rekor efter en jobbkväll), innan det var skola och grupparbete som väntade hela torsdagen. Satt i Alfabyggnaden från nio till halv sex ungefär.. Wiie.. roligt med grupparbete.. eller inte! Men skulle det vara klart dagen efter så var det bara att sitta och läsa och skriva om, skriva nytt för att få det så att att alla blev nöjda. Tror att jag börjar hitta ganska så bra i alfa-byggnaden nu med.. haha! :) Sen spenderades ännu en kväll o natt i Lund innan jag åkte tillbaka till Krstd i fredags.

I fredagskväll blev det tjejkväll me Hanna med hemmalagad pizza och idol och massa prat! Var på tiden och lika kul som vanligt! Sen i lördags blev det plugg och ner på stan för att leta present till mamma och köpa nåt till mig själv att ha på mig på kvällen när vi skulle till malmö. Hittade både ock och lite till. Så klart! Dock inga julklappar köpta än..
Vid fyra begav jag mig sedan till rese för att möta upp familjen innan vi fortsatte till stationen för att ta tåget till Malmö och Slagthuset för att äta buffe (med julbordsinlag) och sen se Magnus Ugglas revy. Sista föreställningen i malmö btw. Och den var tokbra!! Underbar! Ja allt!! Alla hans bra låtar kom i värsta medley showen/revyn under sista timmen och allra sist stod hela teatersalongen (som var nästintill helt full) upp och sjöng allsång till Kung för en dag! (iallafall alla som kunde texten, resten stod bara och klappade!) Helt underbar stämning! Sen blev det hem igen, med dessutom ersättningsbuss mellan malmö och lund.. Så nu har man åkt in ännu ett håll i lund me.. Bussen körde nämligen in ett håll som jag aldrig åkt tidigare o inte pappa eller mamma heller för den delen.. Spännande vilka vägar de kan få för sig att välja. 

Söndagen (igår) spenderade jag med ytterliggare lite plugg och sen blev det avbrott med fikabesök av familjen som åkt in till stan för att köpa julklappar och därefter åkte jag med Hanna ut till skepparslöv kyrka för Luciafirande. Var fint, speciellt barnkören men den äldre kören låg på 40+.. känns lite sådär i ett luciatåg faktiskt! Men julstämning fick jag iallafall lite till! =)

Blev iallafall en hyfsad uppladdningshelg inför denna sista pluggveckan på en månad.

Familjen i malmö
       ♥ Anna


hemtenta

Sitter med hemtenta nu.. igen.. denna gången i management consulting. Kan säga att denna är lite värre än förra och så framåt går det inte heller precis.. Har skrivit 130 ord av minst 3000 sen jag började idag vid halv elva. Känns inte så effektivt! Fast så har jag iofs ägnat minst en timme av tiden sen dess åt CSR också. Behövde skriva klart kommentarerna och sen måste vi få ihop presentationen till imorgon som jag och Bahrje ska hålla i. Är inte lätt att få ner 10 sidor till en 10 minuters presentation. Men i stora drag är det nog klart nu, bara en pp som bör göras med och helst lära mig så mycket som möjligt utantill!.. Vart ja nu ska få den tiden ifrån?

Hade varit så mycket bättre om seminariet hade legat på fredag. Då hade vi iallafall haft hela torsdagen till att förbereda. Men nä, självklart ska allt krocka. Får väl satsa på att börja skriva på alla uppgifter på hemtentan idag och sen blir det hela dan på onsdag från att jag kommit hem från bm och ett andra cellprov och sen eventuellt onsdag natt med om jag ska få det klart till deadline på torsdag. För imorgon lär jag bara få tid att skriva lite på morgonen... sen är det Lund och seminare hela resten av dagen som gäller. Och på kvällen är det avslutning med seniorerna så det är inte så bra att missa.

Ajja, åter till hemtentan nu. Hoppas att jag återfått lite motivation nu!
       ♥ Anna


Snart jul..

sent om sider så är årets önskelista nedskriven på datorn med. :)
Så på årets önskelista står...


Nu ska jag återgå till pluggandet och försöka få ihop lite frågor o kommentarer till en rapport med namn SUMMITS AS A MODEL OF ENVIRONMENTAL GLOBAL GOVERNANCE: TAKING A CLOSER LOOK AT THE COPENHAGEN SUMMIT, kan säga att det inte är det lättaste precis. Men får väl läsa den en gång till och se om jag kan komma på några..
       ♥ Anna


lite off kan man väl säga..

Jag är ganska så frånvarande från det mesta just nu och även bloggen.. men har lite mycket i skolan just nu, så tid till att blogga finns inte riktigt! Dagarna går i ett och även denna helgen. Nu ska jag bege mig ner till stan för att köpa en försenad födelsedagspresent till Mamma och en klänning till ikväll, och även till jul.. om jag hittar nån vill säga.. Ska helst inte vara på stan mer än i nån timme för sen måste jag plugga lite innan vi ska åka till malmö vid fyra.
Ska se Magnus Ugglas revy ikväll på slagthuset och äta lite middag där innan dess!
       ♥ Anna


ny vecka.. igen!

Efter en mycket scoutig helg så är det åter igen en hektisk och välplanerad vecka.. Lite för välplanerad kan man tycka, iallafall om man ser till idag, imorgon och onsdag.

Åkte till Lund tjugo över åtta imorse för att träffa mgmt cons. gruppen kl 10. Sen blev det grupparbetet, vidare diskussion o lunch med hanna, feedback-möte med csr-gruppen och sen möta upp mgmt. cons. gruppen igen och försätta med caset. Satt med det till tjugo i fem då vi insåg att tröttheten började ta över. Hanna och jag insåg att vi kunde ha en chans att hinna med 17:02 tåget, så efter bussen ner till centralen sprang vi upp för rulltrappan, över spåren och sen ner på perrongen men samtidigt som vi kom ner började tåget köra.. Smått irriterande, speciellt när nästa tåg går först 40 min senare. Att det tåget dessutom var 20 min försenat från malmö gjorde att det sammanlagt blev en timmes väntetid istället. Åh, älskar verkligen tågen ibland.. INTE! Men tillslut kom vi till krstd vid tio över sju ikväll, lagom trötta och hungriga!

Imorgon är det en lika välplanerad dag framför mig.. där inga tåg får vara försenade..!! Iallafall inte 06:50 och 16:42 tåget! Då blir det stressigt! Mamma fyller år imorgon med men eftersom jag inte hunnit köpa min och emils present till henne än så får det vänta till lördag!

Nu ska jag sova eftersom klockan ringer 05:30 imorgon.. Usch, tidigt!!! 
       ♥ Anna


idol o gårdagen =)

Är über glad just nu.. För CALLE gick direkt vidare till idolfinalen!! Wiie!! Kommer bli en spännande idolfinal nästa fredag, det är en sak som är säker. Och ska mycket till om jag ska missa den!

Gårdagskvällen var oxå mycket rolig, härlig och bra. Blev till Sydskånska nationen för att äta vid sju med johanna och några av hennes utbyteskompisar. Sen kom karin och john o joinade oss en timme senare.. Så körde förfest på sydskånska innan vi gick vidare till Lunds nation vid elva.. Sen blev det massa dans och plötsligt träffade jag på Tora mitt i allt med!! Lovely!! Så en bra kväll blev ännu bättre efter det!

Idag har däremot varit en seg dag.. blev lite för mycket dricka igår eller iallafall lite väl mycket blandning av vin, öl och en tequila på det med girlsen, så dagen har mest bestått av huvudvärk och försök till sovande. Var nog inte mycket till sällskap iallafall.. och mycket pluggande har det inte heller blivit.. Det blir det däremot imorgon förmiddag. Har tvätt-tid mellan 7 och 11 efter att jag ändrade den innan ikväll, då jag konstaterade att den tvätt-tiden jag hade bokat från början, 11-14, inte passar så bra in i min morgondag eftersom jag plötsligt behöver åka till Åhus redan vid tolv. Så kommer ägna förmiddagen åt att tvätta, plugga och packa. Sen kommer resten av helgen spenderas på julvaka på udden, sovandes i åhus scoutstuga och sen är det julmarknad i Åhus på söndag så då ska det grillas korv i mängder! 

Karin tyckte visst inte jag skulle vara med på bilden..?!

Ja, vi är normala!! Oftast!! =)

Nån som kommer ihåg labyrint-spelen..?!


Tora fick ju självklart hamna på bild me, i sin fina tema-uteliggare-klädsel! Scout!!
       ♥ Anna


snart helg igen!

Så är det snart helg igen... vart tar tiden vägen?? Okej, denna veckan har gått otroligt snabbt eftersom mina två tentor.. men ändå.. Ajja, skönt är det iallafall. Har sista dagen med föreläsning idag och sen är det bara vå grupparbeten, en lektion, ett seminarie och en hemtenta kvar innan jul!! Och min månadsledighet!

Tentan igår gick sådär, kanske att man klarade den, kanske inte. Vågar inte ta ut nåt i förskott eftersom man aldrig kan vara säker hur det har gått. Väl klara så bestämde jag och karin att vi skulle hälsa på John och se om han hade lite vin eller öl hemma.. Så, så blev det. Hamnde hos John med var sitt glas vin i handen och sen satt vi och hade lite tentaavslut med skön musik och bara få prata av sig! Har verkligen hittat några underbara vänner i Lund.. =) Även om vi aldrig lär plugga samma ämnen igen så är det mycket gemensamt! Jag och Karin har väldigt lika intressen i musik och träning och dessutom lika musiksmak! Iallafall när det kommer till Funk, Soul, blues m.m.

Nu ska jag ta och fixa i ordning mig sen blir det till Lund ännu en dag! två grupparbetsträffar och en föreläsning emellan och sen blir det fest med Karin och Johanna ikväll.. och kanske en del till!
       ♥ Anna


tenta o åter tenta

Sitter och försöker plugga till morgondagens tenta, dock är koncentrationen lite långt borta. Är trött efter dagens tenta och behöver lite tid för att byta från ett ämne till ett annat. Men sen vet man med sig att man måste kolla igenom det som är till tentan imorgon så att man trots allt får det ämnet i tankarna istället.

Tentan idag då gick kanske bra, kanske inte. Återstår att se om en två, tre veckor. Vissa delar och frågor var lättare än andra om man säger som så. Fast kändes ändå lite bättre än förra gången. Även om jag nog har skrivit helt fel på en 7p fråga.. fast skrev iallafall.. och det är ju alltid nåt!

Nu ska jag kolla igenom min sammanfattning och sen blir det till att sova! Hoppas alla haft en bra 1:a december, själv tänker man inte riktigt på vilken dag och månad det är just nu, men det kommer från och med imorgon efter tentan!
       ♥ Anna


dags för tenta igen

Så är det tentadag ett av två. Är glad att tentan inte börjar förrän två, dels för att jag fick sova ut, (eller sova ut är att överdriva.. skulle nog behöva sova till minst kl tio då!) plus att jag hade jätteont i halsen i morse, så behöver en segstart så det onda kan släppa lite..  Sitter här nu med mitt julljus tänt (ett sånt räkna ner ljus ni vet), en kopp cappuccino och mina anteckningar och sammanfattningar! Måste försöka få kläm på lite till innan jag beger mig!

Ska packa ihop min tentaväska snart med. Viktigt att inte glömma nåt som man verkigen behöver. Har alltid vissa  saker alltid med mig till en tenta, typ pennskin med minst två stiftpennor och två bläck plus stift och suddi, plånboken med leg och studentkort, labello lapsyl och sen då lite frukter (blir banan och clementin idag), cola och ett kexchoklad (som blir inhandlat på pressbyrån innan tåget). Sen måste även anteckningarna med för blir ju definitivt tentaplugg på tåget ner och såklart halstabletter idag med eftersom halsen inte är så bra.

       ♥ Anna


RSS 2.0