Torsdag

Äntligen funkar det trådlösa som det ska, så nu har jag fullt bredband hemma i åhus me! Glädjetjut!

Idag har det blivit väldigt lite pluggandet och ja, inte så mycket annat gjort heller.. Eller jo tränat har jag gjort. Var ute o gick powerwalk i förmiddags, tyckte jag gick värsta längsta rundan. Typ runt hela vattentornsområdet inklusive skogen o halva vanneberga, blir väl sådär en 5 -6 km, men ändå tog min promenad bara 45 min. Hmm, inte tillräckligt! Nästa gång ska jag gå ner till östra sand och fädriften istället, alltså stranden! Då måste det ju bli minst en timmes runda. Annars är det galet.
Ikväll blev det än en gång träning, men denna gång medeljympa på friskis. Cykelturen ner till sånnahallen var nådigt jobbig kan man ju säga. Typ storm och motvind hela vägen dit.. Jobbigt! Men gick desto lättare hem istället, medvind =) fast dock stormbyar med hagel, inte alltför kul., och vi var ganska så blöta när vi kom hem me.

Ikväll har jag även packat till helgen, och skickat iväg några mail. Ett avanmälningsmail till afrika gruppen och ett anmälningsmail till snapphane scoutdistrikt för att anmäla mitt deltagande i trashockeyn nästa helg. Konstaterade att jag åker nog som ledare för seniorerna då, även om jag kommer ingå i roverlaget. Bra kombination det där. Ska nog bara meddela till medlemsregistreraren och kassören i åhus att jag är medlem i åhus scoutkår igen. (vet inte om jag fortfarande står som det i registret nämligen?!)

Nu ska jag registrera lite räkningar för scoutkåren som ska betalas i dagarna och sen blir det till att sova. Skola imorgon klockan tio, sen åker jag o carro till hässleholm 13:23 och därefter vidare uppåt till uddevalla. Ska bli en spännande helg! =)

       ♥ Anna


Afrika, Betlehem eller Sverige??

Usch vad jag hatar att behöva fundera och ta beslut! Just nu är det sommarens planer som ska bestämmas. Eller nja, inte alla, men den största frågan måste beslutas innan imorgon.. Skajag åka till afrika i sommare eller inte! Har jag verkligen råd me det, och känns det säkert att åka till Kenya nu när det är så mycket oroligheter där? Dessutom har jag fått ett annat förslag på att åka för svenska kyrkan, lunds stift, som volontär för ett sommarläger i Betlehem. De positiva med detta är att resan, logi o mat ingår om jag får det stipendiet. Alltså behöver jag bara stå för fickpengar! Det slår lite bättre än att betala 25000 kr för att åka till afrika. Men saken är ju den att senast imorgon måste jag avanmäla mig till afrika... Usch, vilket jobbigt val! I annat fall kommer det bli att jag satsar på att jobba i sommar och kanske åka på boomerang istället och sen blir det RowerWay 2009 på Island nästa sommar istället. Fast det har jag redan bestämt att jag ska åka på i vilket fall! :)

Men ja nu är det om jag ska åka till afrika eller inte.. får nog sova på det och sen får det tas ett beslut imorgon som får bära eller brista!
       ♥ Anna


skola, plugg o scouting

Gårdagen och denna dagen har varit och känts lite annorlunda jämfört me de andra dagarna. Igår hade jag föreläsning mellan tio och ett. Det var segt! Var grymt trött och dessutom var det fel på typ alla kaffeautomater på skolan så fick bara en kopp kaffe och det var innan föreläsningen det. Det märktes sen kan jag säga. Kom på mig själv flera gånger med att jag inte hängde med i vad vår lärare stod och pratade om. Men var likadant för mina kurskamrater så måste nog vara att det var ett väldigt tråkigt och svårt ämne han gick igenom. Men blir nog bra tillslut ändå! Igår kväll blev det en lång promenad me familjen! Var riktigt skönt! Kände att jag hade massa överskottsenergi i kroppen så en promenix behövdes!

Idag har dagen spenderats till att läsa i makroekonomiboken och börja med inlämningsuppgiften. Det tog lite tid och mycket att fixa me, men har gjort två av åtta idag. Sen blev jag trött på excel och diagram. Så ska fortsätta med de imorgon och hoppas jag orkar och kan göra några då me. Skulle vara skönt att ha gjort den, så att man kan fokusera på deltenta 1 sen. Är inte så lång tid kvar tills dess nu har jag kommit på. På fredag är det bara tre veckor! Vaddå att tiden går snabbt!

Ikväll blev det seniormöte på scouterna me Yamussoukro-Ogbomosho. Hade trashockeyträning tills nästa helg då det är seniorlagsturnering i just trashockey och sen när ett av kvastskraften gick sönder så gick vi över till att fokusera på NattaTjoFräs istället och försöka komma på ett tema till det. Gick ju sådär. Har en massa förslag nu, så nu ska vi bara komma överrens om ett tema me! Ska bli så kul att vara med på Nattatjofräs igen. Missade ju det senaste så får ta igen det i år istället! =)

Annars har det mest blivit en del tid i telefon de senaste dagarna. Mycket folk man saknar nu, lite jobbigt! Men det är så det e. Till helgen ska jag iallafall åka upp till carro i Uddevalla och då ska jag nog hinna med att träffa nån mer i göteborg me när vi är där på lördag! Ska visst på ett bröllop i trollhättan på lördag me fick jag veta av carro i söndagskväll.. Spännande.. Men gud vilket resande det kommer bli för oss i helgen. Jaja, hoppas att stormen som det talas om inte blir allt för påverkande. Blir jobbigt isåfall..
       ♥ Anna


återträff

Hemma efter en återträff med stora A i Vaggeryd. Den var mycket trevlig, slapp och mysig. Härligt med att bada badtunna när de var minusgrader o snö ute! :) Hemresan hem var ju dock inte lika kul. en tågräls som inte var i bruk på grund av stormen och den andra brevid hade växelfel. Så fram tills dess att det var repererat så stod tåget still i 80 min nånstans mellan älmhult och osby. Segt värre! Men men var iallafall hemma igen vid 17:00, då var jag ganska så hungrig kan man påstå.

Nu ska jag se lite på tv, och sen ska jag sova, skola och föreläsning imorgon förmiddag igen!

Sorry om det är lite tomt på bilder just nu. Har inget bredband förräns på torsdag så då lovar jag att efter det så kommer lite bilder från de senaste helgerna och veckorna.
       ♥ Anna


ny termin, ny skola!

Några dagar sen jag skrev här senast och mycket har hänt!

I tisdags blev det stan på eftermiddan för att fixa och köpa lite smått som jag behövde till min ekonomiska redovisning. Ett busskort blev även införskaffat, så att jag nu kan pendla mellan åhus o krstd utan att betala var gång. Blir ju lite billigare me. När allt det var avklarat blev det till att gå till mammas jobb o möta henne när hon slutade och sedan blev det upp en runda på stan igen, innan vi åkte för att hämta brossan och sedan vidare hem.
Kvällen spenderades sedan på scouterna tillsammans med seniorerna. Mycket kul! Och vilka typiska seniorer vi har. De kan verkligen prata om allt, och bara prata, prata, prata. Men de e härligt, och när man tänker efter så var vi likadana när vi var seniorer! =)

I onsdags (igår) var det sedan dags för att bege sig ut till högskolan för första gången på väldigt länge för att ha kursstart! De två andra gångerna jag varit på högskolan i kristianstad är när jag skrivit högskoleprovet. Alltså senast typ tre år sen. Vilka jag då skrev i den salen som vi har våra föreläsningar i nu, så det var iallafall skönt, dit hittade jag ju!! Men var lite nervös ändå! Fast det gick super bra och känns som en bra och givande kurs. Dock väldigt mycket att göra. Eller nja, kanske inte så mycket om man jämför med höstens kurser i företagsek. C. Men vi ska ha två tentor på vardera hundra poäng och en inlämningsuppgift på dessa tio veckorna! Jisses! Skönt är iallafall att man lärt känna lite folk som oxå läser kursen så det gör det hela lite lättare! Och vår lärare är en riktigt skämtare me, så det gör oxå att kursen blir lite roligare och känns lite mer inspirerande att gå på föreläsningarna då me. På föreläsningen igår visade han bland annat de olika lärar/föreläsarstilarna som finns och vi skrattade så att vi inte riktigt visste vart vi skulle ta vägen ett tag! Väl hemma igen vid fem så blev det mat (gud vad skönt det är att bo hemma och ha nån annan som lagar mat, oftast iallafall) och sedan blev det en väldigt slapp kväll. Tre timmars eftermiddagsföreläsning me väldigt massa skratt tog på krafterna. Så blev en kväll me tv-tittande och tidig sänggång.

Idag var det till att gå upp halv åtta för att göra sig i ordning och äta frukost o sånt. Sedan blev det till att cykla till bussen in till stan o högskolan vid kvart över nio. Vad glad jag blev över att högskolan i kristianstad kör med akademisk kvart, det gör att jag kan ta fyran(ystadbussen) in till stan och komma direkt ut till högskolan lagom till klockan tio och sedan börjar vi kvart över tio, bättre kan det ju inte bli!
Blev då föreläsning sen i tre timmar. Snurrade runt i huvudet av alla ekvationer och diagram där ett tag för mig och madelene, men efter lite förklarande och funderande så blev vi nog ganska kloka på det me! Återstår ju att se imorgon, då vi fick läxa(!) till morgondagen i att räkna ut hur BNP:n för en viss bil hade förändrats. Vet ju inte riktigt om jag lyckades helt med den eller ej, med tanke på att jag gjorde den på bussen på vägen hem så är det ju lite osäkert! Men, men försökt har jag iallafall!
Efter skolan blev det en promenad på stan för att leta efter ett nytt skärp, (lyckades ju glömma mitt i kalmar, med en massa annat så då var det bara till att leta efter ett nytt) Vilket jag iofs tänkt köpa i vilket fall och på sandelins hittade jag ett svart skärp i stuk med det jag varit på jakt efter och dessutom på rea (halva priset) så det var ju perfa! Sedan blev det även två nya tröjor me! =)

Ikväll blev det friskis jympa me mamma i sånnahallen. Konstaterade att jag ska nog ändå köpa kort på friskis i stan, så får det bli träning där och träning i åhus me mamma. Är nog det jag kan motivera mig mest till just nu. Kul var det iallafall! om än lite msigt ibland. Men vad kan man begära när minst 75% av de som tränade på det passet idag är 45+, många gamla lärare och dagisfröknar o annat folk som man känner tränar där.

Imorgon blir det föreläsning igen 10-13:00, sen blir det snabbt in till stan och in på stadium och köpa nytt underställ därefter med första bästa buss hem (13:35), så att jag kan äta och sen blir det till att åka in till stan igen 15:00 för att sedan ta tåget mot återträffen 15:50. Därefter blir det återträff me Stora A hela helgen! Ska bli kul, om än lite tråkigt att vi inte blir så många. Men ska bli kul att träffa de som kommer! :)

Det var en uppdatering av veckan det! Får se när nästa kommer, finns ju inget bredband i detta huset än, det kommer först nästa vecka. (så hoppas på att det kommer så snart som möjligt) Nu ska jag iallafall sova!
       ♥ Anna


måndag

Vilken segstart på denna nya veckan o nya kursen o allt vad man kan kalla det. Hade min första sovmorgon på väldigt länge idag. Vilket innebar att jag gick upp vid elva! Sjukt skönt! När det hände senast vet jag knappt, så det var på tiden! Kroppen behövde det om inget annat!

Resten av dagen har annars ägnats åt att skriva ut papper och sortera papper. Så nu är snart scoutekonomin för förra året helt och hållet klar! Bara det sista inbetalningarna som ska bokföras med och sen ska året slutföras! Det enda som saknas me är en arkivpärm och lite plastfickor så imorgon ska jag in till stan och köpa det. Då ska jag även införskaffa ett månadskort och sedan blir det en runda bort till stationen för att hämta ut mina tågbiljetter me. Bokade resan till återträffen idag! Så nu är bara frågan hur jag ska ta mig hem. Vilket beror på om Nettan ska dit eller inte. För ska hon dit kan jag åka med henne hem, men annars blir det tåget hem me. Hmm.. Hoppas hon bestämmer sig snart! Vill ju inte få jättedyra tågbiljetter, det är så onödigt! Men det blir nog bra iallafall!

Ikväll har det blivit en långpromenad me familjen, kallt men skönt, och sen har det blivit tv. Såg på Guldbaggegalans sista timme, vaddå att jag hade mindre bra koll på vad det var för filmer som det hela handlade om. Har totalt missat dem. Nästan iallafall! Känns lite dåligt.. Fast sen är jag inte på bio o ser filmer så ofta heller för den delen.

Nehe, sova nu. Ny dag imorn, me en tripp in till stan och kanske en powerwalk på förmiddagen. Beror på när jag vaknar!

Buenas noche!
       ♥ Anna


Packat ner och packat upp

Ja, känns som att halva dagen har ägnats åt just packning. Först packa ner allt jag skulle ha med mig från kalmar och hem till åhus. Det blev två resväskor, en bag, fem ryggsäckar o axelväskor me småsaker och pärmar i,en påse med skor och slutligen min scoutryggsäck! Men allt fick plats i bilen och även resten av familjens två bagar som de hade sina saker i. 
Väl hemma i åhus vid fem så var det bara till att börja packa upp allt igen. Blev lite omändring i min garderob av hyllor o backar o så. Har ju inte bott hemma me alla vinterkläder sen jag bytte rum me brossan (endast me sommarkläder) och det innebär ju oxå att jag bytt garderob. Blev väldigt nöjd med min omändring, bättre än innan helt klart!

Den enda väskan som inte blev uppackad är scoutryggsäcken.. Dels eftersom jag ska ha den igen på fredag och dels därför att jag alltid har den packad nästan. Är ju mest logiskt så, eftersom man alltid har med sig i stort sett samma saker när man är i väg me scouterna. I helgen blir det i stort sett allt som ska me, kanske nåt som försvinner ur och nåt nytt som packas i. Beror ju på vädret! Det enda bekymmert just nu är hur jag ska ta mig dit. Lutar åt tåg just nu. Men tänkte se när katta tänkt åka, kan ju vara smart och kul att åka samtidigt om vi nu ändå ska åka tåg dit båda två. Så därför är inte biljetterna bokade än.. men imorgon måste de bokas. Annars blir det nog helt plötsligt tokhöga priser och då har jag inte råd att åka alls!

Nej, nu ska jag sova. Inte för att jag har så mycket planerat imorn, men känner att man börjar bli lite trött nu!
Goodnight!
       ♥ Anna


fredagskvällen och lördag

Har blivit lite dåligt bloggande idag och värre lär det nog bli, speciellt då jag från och med imorgon eftermiddag är i åhus och därmed utan bredband i en vecka innan bredband installeras även hos mamma o pappa i åhus! =) Är så stolt över mina föräldrar att de har tagit tag i detta nu! Pappa har ju till och med börjat fundera på att köpa webcam så att de kan prata med mig via datorn istället! Stora framgångar i familjen lindgren nu!!

Festen igår blev riktigt bra tycker jag! (bilder kommer nog senare) Våra varma mackor med svampstuvning blev riktigt goda och hade en väldigt trevlig kväll! Kul att träffa susanna och ann me. Var ju ett tag sen sist! Tråkigt att Ann, Elin, Lina o Petra flyttar nu.. Känns som att det inte blir så mycket kvar av health management trean.. Räknade lite lätt innan och konstaterade att det blir ungefär 7½ personer kvar i kalmar nu! (Den där halva är jag, då jag bara läser halva terminen i kalmar) Sorgligt värre faktiskt! Men lovade iallafall att höra av mig till ann om jag åker till sthlm, så att man kanske kan ses lite då! Känns lite konstigt att de som man ägnat ett antal timmar tillsammans med när man skrivit grupparbete helt plötsligt är ett antal mil iväg och man inte har en blekaste aning om när man ses igen... =(
Senare på kvällen blev det iallafall utgång till Palace för mig, maggie o jenny. Var kul, men inte så mycket folk man kände där..

Idag kom familjen vid kvart över elva! Var ju inte riktigt pigg då precis. Bakis o trött! Men var ju bara att försöka bli lite piggare och fixa till sig så gott det gick, sen blev det ner till stan för att äta lunch! (min frukost!) Blev pizzabuffé på pizzeria Italia (typ som pizza hut, fast mycket godare), verkligen gudomliga pizzor där och hela familjen blev mätta och glada! Därefter fortsatte vi till maxi för att handla mat till kvällen och morgondagen. Men innan maxi blev det en guidning på söder för mamma o pappa. Under mina år här i kalmar så har de aldrig varit på söder, mer än passerat nån gång på väg in eller ut från kalmar. Men nu blev det en rundtur så att de fick se var madde bor i förhållande till mig och även se var sjukhuset ligger! Plus lite till..
Kvällen har sedan blivit mest slappande. Var ute och gick en runda i blåsten, lätt storm här ett tag ju, men det var skönt att vara ute o gå ändå. Lite kämpigt ett tag bara.
Nu ska vi snart sova, så att jag kan upp imorgon och packa ihop allt jag ska ha med mig. Är så rädd för att glömma nåt viktigt jag behöver ha med. Men hoppas att jag fått med allt på min lista!
       ♥ Anna


storstädat!

Power walken me maggie var som vanligt skön och väldigt givande. Man kan komma fram till en himla massa när man är ute o går i en timme!

Väl hemma vid ett blev det till att ta tag och börja städa. Blev storstädning idag! Var ju ett tag sen sist och vill ju inte ha det ostädat här när jag väl åker upp hit under min tid i åhus. Är ju inte så kul att behöva börja städa det första när jag kommer upp. Så därför blev det storstädning idag! Inklusive kylen som blev avtorkad och rengjord. Hyllor och fack var lite skitiga! Men nu är det fint här igen! Dock har jag inte hunnit med att fixa ekonomin, men det var kanske tur för nyss ringde stugfogden och meddelade lite om uthyrningen för förra året som inte kommit in i ekonomin. Så nu kan jag få med det oxå innan bokslutet!

Blev därefter matlagning, där det blev en fin kombi av ris, korv, bacon. Men det var riktigt gott ihop. Gjorde en sås av matlagningsgrädde o kryddor och det gjorde att det funkade riktigt bra ihop! Blev även sallad me avocado till.. Mumsigt!


Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen ska jag ner på stan me maggie en runda vid halv fem. Systemet och en mataffär ska besökas. Sedan blir det fest ikväll. Ändrade lite i planeringen innan och kom på att vi ska göra lite varma mackor me gott på istället för tacos.. Blir ju alldeles för mycket disk av tacos nämligen! Vaddå lata!

Nä, duschen var det! Återkommer kanske en runda när jag kommit hem efter stan. Annars får ni ha en bra fredagskväll!
       ♥ Anna


ekonomi..

Igår kväll (eller natt, vet inte vad halv tolv kan klassas som) tog jag faktiskt tag i och satt mig med scoutekonomin. Det gick ju sådär, lyckades i all min hast (eller var det kanske trötthet?) bokföra en överföring på fel konto, blev leverantörsfordran istället för kundfordringar. Och gud vad svårt det var att ändra det sen då! Fick panik där ett tag när jag satt och funderade på hur jag skulle göra för att det skulle bli rätt.. OCH jag ska vara stresstålig! Inte i detta sammanhanget iallafall!  Tillslut blev det iallafall rätt, men då hade all den energi som gjorde att jag satte mig med ekonomin försvunnit, så då gav jag upp. Får fortsätta med det idag. Men det är de svåraste sakerna jag har kvar att göra, så känns inte så lockande iallafall.. Men måste gör det så får bli eftermiddagens syssla.

Nu ska jag snart ut på promenix me maggie och sedan blir det ner till systemet efter det. Sen ikväll blir det tacokväll me tjejerna och sedan fest.. ska bli skoj! Längtar redan! =)
       ♥ Anna


Framtiden

Har många tankar och funderingar just nu på vad man ska göra efter examen, och blev ju ännu mer verkligt och kändes närmare idag, när man blev påmind om att Agnes efter vårt uppsatsseminariet kunde ta ut sin examen. Jisses, det är bara 21 veckor tills vi är klara och tar examen! Verkar kanske jättelänge, men ska denna terminen o våren gå lika snabbt som höstens så lär examen komma lika snabbt som man kan knäppa me fingrarna. Eller nja, kanske inte. Men det känns redan nu nära!

Iallafall de tankar och funderingar som finns planer på just nu är:
  • Söka sommarjobb på IKEA i kalmar och sedan jobba där i höst samtidigt som jag läser statistik på halvfart.
  • Plugga enstaka kurser för att uppfylla civilekonomkraven, och andra kurser som jag vill läsa för att bredda mig o så. I annan stad än kalmar..
  • Söka jobb: Söka de jobb som jag hittar och finner intressanta. T.ex. ekonomiassistentjobb o jobb på revisionbyrå, bank eller nåt...
  • Söka trainee: Har haft de planerna från och till. Känns som en ganska bra start för att komma ut i arbetslivet. Ska bara hitta något företag som man kan tänka sig arbeta inom. =)
  • Läsa magisterår: har gått fram och tillbaka med hur jag ska göra. Om jag ska jobba lite o sen läsa magister eller hoppa det helt och hållet direkt. Ska iallafall kolla upp vad det finns för magisterkurser i krstd, lund, o på andra ställen. Kalmars magister är inte aktuella iallafall. Känns inte som där är något som passar mig, inte just nu.
  • Resa: har funderat lite på att åka till taizé i höst och vara där som volontär i tre månader eller nåt. De planerna finns ju fortfarande.

Ja, det var ju vad jag har i tanke just nu. Så är väl det som kommer funderas på. I dagsläget är det endast ett alternativ som gör att jag stannar i kalmar. Resten blir nog där jag känner för...

Så var mina tankar nere på prent me. Kommentera dem gärna.. ;-)
       ♥ Anna


torsdag, fredag imorn!

Satt och konstaterade innan att det är ju torsdag idag! (javisst tänker kanske ni). Men har inte haft så bra koll på vad det varit för veckodag de senaste dagarna/veckorna.. När alla dagar sett likadana ut, struntsamma om det är vardag eller helg så blir man förvirrad, så därav så hade jag ett tag för mig att det är onsdag o sen fick man lite fredagskänslor me. Vilket kan bero på att när vi gick hem från skolan, så var det sista gången för denna terminen för min del och jag ska ju inte till BBS förrän tidigast om 11 veckor igen, så därför blev jag ju lite förvirrad på dagarna!
Men till poängen nu!

Att det är tordag idag innebär ju att det är fredag imorgon, ganska så logiskt! Därmed är det bara en vecka tills jag ska på jiingiåterträff me Stora A, utanför vaggeryd, och jag har inte den blekaste aning om hur jag ska ta mig dit... än! Finns dock några planer, typ att höra me folket från krstd o h-holm hur de ska ta sig dit och förhoppningsvis kunna småka. :-) Billigt o bra, och det enda som jag har någorlunda råd me just nu.. Fattig?! JUPPS!  Stora A på scen

Fredag imorgon innebär också att det bara är två veckor tills jag ska åka upp till Carro i uddevalla!! Ska bli skoj, skoj, skoj! En helg me allra bästa vännen kan ju inte bli mer än kanon! =) Ska bli en helg me jaaa..  massa prat, skoj, häng och dessutom till gbg och se Footloose. Skoj, skoj!
 Jag o Carro i Gbg

Fredag imorgon innebär även att imorgon måste jag verkligen, verkligen, VERKLIGEN sätta mig med scouternas ekonomi och fixa allt som har med förra året o göra och sen göra bokslut och avsluta det året. Så att jag kan börja med ett nytt nu! Är ju trots allt inne i tredje veckan på året nu, så det är ju dags! Dessutom orkar jag inte ta med alla förra årets papper ner till skåne och därefter upp igen när jag åker upp nästa gång. Det är ju papper i två pärmar, minst! Så de vill man inte ha med i onödan!

Imorgon blir det även tacokväll me tjejerna och sen fest me lite "klassisar" o grannar och annat folk! Ska ha lite "avskedsfest" för mig.. Galet! Jag är ju back on track om elva veckor igen och SKA dessutom åka upp hit minst en gång innan dess! Men det ska bli trevligt ändå! =) Mat och fest tackar man ju aldrig nej till (eller ibland händer det, men oftast inte). Tradigt är dock att Niklas redan flyttat upp till Uppsala. Vi tyckte allt han kunde väntat tre dar till. Men men.
Tjejerna hos mig när jag fyllde år!

Nu ska jag placera mig där jag suttit större delen av eftermiddag i soffan! Min söta granne var inne o lämnade de dvd:s hon lånade av mig på nyår, så blev att eftermiddagen spenderades me filmen Honey! Så grymt bra dansfilm! Me like!
image329 image330


       ♥ Anna


slutseminariet is done

Det blev sammanlagt tre timmars sömn för min del i natt! Och ändå gick jag o la mig vid elva, men självklart kunde jag inte somna. Förvånad, ehh NEJ! Jag tror jag har sömnproblem... eller så behöver jag bara vända lite på mina sömnvanor. Det är inte bra att vara van av att gå och lägga sig vid ett och gå upp vid nio när man de närmaste veckorna ska åka hemifrån vid halv nio.. Så ska nog försöka gå och lägga mig lite tidigare nu. Kroppen mår inte bra av för lite sömn! Fast att gå upp idag var ändå inte så svårt trots de få sömntimmarna. Fick till och med kommentaren att jag såg riktigt pigg ut! Haha! Tacka vet jag smink, utan det hade jag nog sett sovande ut istället!

Seminariet gick bra, lite segt ett tag, men kanske inte så konstigt när vi bara satt o lyssnade i två timmar innan det blev vår tur att vara opponent-/ diskussions- och huvudgrupp.. Som tur var höll det bara på till klockan tolv, skönt! Hade nog inte orkat mycket längre. Hade ont i magen från när vi började ungefär och det blev inte mycket bättre. Så när jag väl kom hem, så blev det till att laga mat. Men har fortfarande ont i magen och mår illa o ja, känner mig allmänt slut på energi. Så får nog bli lite vila me en bra film nu!

Måste avsluta med att skriva Grattis till madde som fyllde 22 år igår, sorry gumman att jag glömde din dag men tankarna var på så mycket annat.. Det är illa att vi inte hinner ses innan du åker hem till åhus imorn och att när jag väl åker hem till åhus så är du på väg tillbaka hit igen. Snacka om att åka om varandra!


Dagens outfit
image324
Två reafynd från jul o nyårsrean.. Kjolen från Sisters, toppen från MQ =)
       ♥ Anna


kvällen

Nu har jag fått ihop två handskrivna A4 sidor till diskussionsuppsatsen imorgon. Kanske inte det bästa, men det är alltid nåt! Bättre än inget alls!

Var på scouterna ikväll me ju, kändes lite konstigt att vara med på första mötet och sen veta att nu kommer jag inte kunna vara med förrän i april igen. Speciellt när lite av mötet gick ut på att komma på vad vi ska göra i vår. Och sitta med o planera programmet för terminen kan jag inte göra heller Men det blir nog bra ändå! Fick även veta att Henrik ska flytta till USA, så plötsligt försvinner 3 ledare från kåren. Evelina (som åker till afrika med sida om några veckor), jag o Henrik. En ledarrekrytering skulle nog vara bra.   

Ingen som känner för att börja som ledare i tallhagen??

Väl hemma igen fick jag besök av emelie. Trevligt, trevligt! Så nu har jag sålt tre kurslitteraturböcker me.. Gött! De pengarna behövs!

Nähe, nu ska jag ha mig nåt att äta och sen ska jag faktiskt försöka sova... Klockan ringer första gången 06:06 imorgon..  Ser absolut inte fram emot fem timmars seminarie, men det är ju bara att acceptera och försöka stå ut! Några koppar kaffe kommer behövas iallafall! Hoppas vår handledare bjussar på det denna gången me, så att man slipper köpa!
       ♥ Anna


läser o läser..

Det är effektivt det här, blev inte att vi satte oss och skrev ihop underlag till diskussionen idag. Så nu sitter jag här och läser igenom uppsatsen igen och försöker hitta lite att anmärka på, bra o dåliga saker. Sen får vi se vad de andra två har hittat när vi ses imorgon.

Usch, ska gå till skolan halv åtta på morgonen! Galet tidigt för att vara högskolan! Men då vi börjar klockan åtta så får vi gå halv, måste hinna med att skriva ut allt i skolan me innan vi börjar. Sedan har vi schematid till klockan ett! Fem timmars seminarie! Kommer vara död efteråt.. eller nja, kanske bara himla trött!

En sak vet jag iallafall, ska gå och lägga mig vid halv elva, elva ikväll.. annars kommer jag aldrig orka upp imorgon bitti!

Men nu ska jag ta en promenix till minilivs och köpa mjölk o ost. Det är helt slut på sånt i min kyl, och är trots allt fyra dar till jag ska vara i kalmar innan jag flyttar hem. Så måste ha hem lite sånt!

       ♥ Anna


frågor att ta upp???

Diskussionsuppsatsen var som förväntat mycket bättre. Men det innebär ju oxå att det blir mycket svårare att komma på kritik och saker som är av vikt att diskutera. Känns som att jag kommer inte ha så mycket förslag på de när jag träffar maggie o malin sen om en o en halv timme. Är ganska så tom på tankar och förslag nu iallafall. Men, men det blir nog bra tillslut!

Har däremot börjat bli lite nervös för morgondagen. Speciellt när man sitter nu och ska komma på frågor att diskutera. Vad kommer då inte de andra grupperna att komma med för frågor till oss. Måste nog kolla igenom uppsatsen en gång till ikväll, så att man har full koll på vad vi skrivit!

Nu ska jag göra lite sallad till min kyckling som är på tillagning  i ugnen och riset som är på spisen, sen är det snart dags för middag för min del. Ska nämligen efter vi suttit med diskussionen iväg på scouterna ikväll, är dags terminsstart för juniorerna. Så därför blir det middag för mig nu och sen blir det nåt lätt att slänga i sig strax innan jag ska på scouter.

Tjipp o ciao!
       ♥ Anna


kass uppsats o huvudvärk

Är galet seg o trött idag. Så blir nog sängen innan tolv ikväll.. Om jag nu lyckas med det. Är ju inte så bra på att gå och lägga mig i tid om man säger så.. Nattmänniska, japp! Men ikväll ska jag nog lyckas med att gå och lägga mig innan tolv. Har även fått huvudvärk och när jag har det är enda gången som jag verkligen kan få för mig att gå och lägga mig i tid. Så det blir nog sängen så fort jag fått i mig lite kvällsfika.

Opponeringen idag gick bra. Likt förra året har vi fått en uppsats att opponera på som suger! Iallafall enligt oss!  Saknade till och med en röd tråd på vissa ställen och då är det bara så jobbigt att läsa. Fast den är ju inte lika dålig som den B-uppsatsen vi opponerade på, men den är dålig för att vara skriven som examensarbete! Hoppas att diskussionsuppsatsen som ska läsas imorgon är bättre, men det bör den vara. Är två duktiga tjejer som skrivit den och där vi vet att deras utkast från uppsatsen varit riktigt bra, så då bör den ju vara bra nu me. =)

Men nu ska jag ta mig nåt att äta och dricka en kopp te!
       ♥ Anna


trött

image323

Idag är jag trött, trött & TRÖTT! Fattar inte vad det är med mig. Sov till tio idag, men ändå är det så att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Måste vara sviterna efter den senaste veckan alldeles för lite sömn. Sov max tio timmar i helgen o ja, har väl varit ungefär fem timmars sömn var natt den senaste tiden. Så är ju egentligen inte konstigt att jag är trött! Har inte ens kommit igång med att börja läsa opponeringsuppsatsen än, och det är bara fyra timmar tills vi ska träffas! Men det beror iofs på att word har strulat en massa nu på morgonen och inte velat fungera.. Fast nu är det som vanligt igen. Så nu ska jag faktiskt sätta mig och läsa..

       ♥ Anna


tankar om ditt o datt

Hade världens bästa tanke på vad jag skulle skriva. Men när jag väl kom hit så har jag glömt bort det! Dåligt minne kanske, eller ja, dåligt korttidsminne iallafall! Är alltid så kommer på något men när jag väl är på väg att göra det glömmer jag bort vad det var jag skulle göra, skriva osv. Sjukt jobbigt är det!

Det är tur att jag inte behöver sitta och plugga till tenta just nu. Tror inte det hade gått så bra. Det är konstigt vad förmågan att komma ihåg saker försämras lätt när man inte nyttjar det. Har haft en rätt bra inlärningsteknik förra våren o hösten innan dess när vi hade en del tentor. Men efter tio veckors uppsats då man bara behöver komma ihåg det så länge så att man hinner skriva ner det på pränt så blir minnet försämrat! Eller, det är min teori iallafall!

Ja, det var ju detta jag hade tänkt att skriva. De flesta av mina grannar och andra vänner är just nu inne i tentavecka. Vilket innebär att alla är helt inne i sitt tentapluggande. Är ganska intressant fenomen. När det närmar sig tenta blir alla helt fokuserade. Antingen sitter de som jag brukar göra, hemma o pluggar i ensamhet och försöker fokusera så gått det går på att endast plugga! Eller flockas de på biblioteket och på skolan och sitter där o pluggar. Eller gör man som mina grannar, sätter sig i köket ute i korridoren och pluggar var och en till sin tenta., detta var iallafall den syn jag fick idag när jag kom ut i korridoren och skulle ner och hämta posten.
Snacka om motivering till tusen! För det är ju faktiskt så att när nån annan sitter i närheten och pluggar till sin tenta, så är det ju en sporre att man själv oxå ska sitta och plugga utan att hitta på småpauser i tid och otid för att slippa plugga. Som sagt motivering till tusen!

Ska kanske satsa på det imorgon. Ta med datorn ut till köket och sitta där ute och läsa igenom uppsatserna istället för att sitta här inne hos mig.. Hmm, får bli en funderare på det!

Pratade me familjen i telefon för nån timme sen och fick veta att nu har pappsen ringt och beställt bredband, som ska kopplas in om ca två veckor.. Till och med trådlöstnätverk ska de ha!! Wiie.. snacka om att jag blev glad! Blir en vecka hemma utan bredband, men sen kommer jag palla att bo hemma me. (iallafall lite mer än tidigare) Det funkar nämligen inte att plugga på högskola utan bredband. (okej, liten lögn det där) Men till viss del är det faktiskt så, hade blivit tokhöga kostnader i annat fall, och tagit sjukt lång tid att bara logga in på högskolan mail, och att sedan ladda ner ett dokument tar ju ännu längre tid. Så nu är jag glad!
Det är konstigt att det ska behövas tre års tjat och till slut att man flyttar hem igen för att plugga innan de tar tag i saken.. Men det är väl bra att nåt har inverkan!

En annan rolig sak jag fick veta var att min bästa gymnasievän, Emely, jobbar på mammas jobb för tillfället! Snacka om sammanträffande, blev jätteglad när jag fick höra att hon hälsat till mig! Man ses ju inte lika ofta längre. Men får väl ta o se om man kan träffas nåt nu när jag ändå är i stan. Lite katastrof i annat fall faktiskt!


image319

*gymnaisetids saknad*
Våra häng i bodegan o bibblan och promenixer upp på stan o till videomix för att köpa plopp! Det var tider det!

image322image321
       ♥ Anna


Dagens skratt!

Än så länge har jag inte varit så aktiv med att sätta mig och läsa nån av uppsatserna. Vet nämligen med mig att jag lär nog bli ännu tröttare då.. Efter de senaste nätternas lilla sömn så är jag ganska så seg och trött idag. Så förhoppningsvis lär jag somna väldigt lätt ikväll.. Har ju inte massa tankar på uppsatsen i huvudet nu längre. Bara en massa annat!


Fick en riktigt rolig inbjudan från kyrkan idag, till ett viktigt möte! Som är på torsdag, vaddå framförhållning!  Det roliga med inbjudan var iallafall det som stod i slutet, den finstilta texten. Det var så typiskt Peter och Helene att skriva så.. =)
image318


                   "Klädsel är valfri men obligatorisk.

                    Du måste inte komma, men om du inte gör det så kommer kanske
                    Nilkas att gråta sig till sömns fram till nästa jul, Peter att låsa in sig
                    på dass resten av livet, Fredrik att hälla fanta i dopfunten och
                    Helene att söka jobb som telefonförsäljare. Låt inte detta bli
                    möjligt, utan KOM!"


         
        Vaddå hot!  
Så klockrent var det! =)

Iallafall fick brevet mig en tankeställare om jag ska vara lite aktiv i kyrkan under mina tio veckor i åhus. Vet ju att de behöver ledare dessutom! Ska nog höra av mig till Peter eller Helene se... Saknar det ju! Ska ju joina seniorerna på deras möten, så varför inte kyrkan oxå.. Det passar ju rätt så bra tisdagar o torsdagar, fast då hamnar ju träningen me mamma på friskis lite i kläm.. Får nog fundera på det under veckan.

Nu ska jag kolla på Design: Simon och Tomas och sedan blir det cityakuten! två favoriter på en o samma kväll! hmm.. tror inte det blir så mycket läsande av uppsatser ikväll.. det får bli morgondagen projekt istället. Ska ju inte ses förrän vid fyra, så har ju hela förmiddagen o nästan hela eftermiddagen på mig.. =) Sen ska jag visst på möte med kören imorgon kväll.. Är kallad till styrelse/medlemsmöte och sitter ju inte ens i styrelsen där längre, det var ett halvår sen senast. Så blev lite funderande på varför jag är kallad. Men kan ju ha att göra med att jag tar ett uppehåll samtidigt som jag är valberedning och sitter i festkommitéen och eftersom Anna ska sluta, p.g.a. flytt så kan det vara därför jag är kallad. Behövs ju väljas ny ordförande o sånt. Så tror allt att jag behöver gå på det mötet! Dessutom kan det ju vara kul att träffa Anna en sista gång me.. =)
       ♥ Anna


massa fixande och trixande

Så har jag fixat o trixat me mina ändringar till CSN. Hoppas de blev rätt nu bara?! Man kan ju aldrig veta om man gjort rätt. Var ett helt företag att hitta rätt och allt för att kunna göra två ändringar.. Funderade först på att fylla i och skicka in ändringsblanketten som man får vid varje beslutställande, men den var alldeles för krånglig och där kunde man inte ens göra de ändringar jag skulle göra, bara en av dem. Så då funderade jag på om man skulle ringa dit, så blev till att leta rundor på CSN:s hemsida för att hitta telefonnumret.  Men då det fanns några att välja mellan och jag inte visste vilket jag skulle välja blev det till att istället skaffa sig en e-legitimation (har funderat på att aktivera den tidigare men det har aldrig blivit av, men nu är det gjort). Så efter ett besök på internetbanken, kunde jag logga in på csn och sedan börja göra mina ändringar. Klurigt värre. Det svåra att veta var om jag skulle ändra mina poäng jag läser på programmet, eller inte. Vad räknas liksom. Jag går ju fortfarande health managementprogrammet även om jag läser en av mina valbara kurser som fristående vid en annan högskola. Så blev lite klurigt där, men blev nog bra tillslut! Nu kan de iallafall inte påstå att jag fuskar eller nåt. För nu ska det vara så rätt som det kan bli!

Passade även på att lämna studieförsäkran när jag ändå var inne på csn. Såg att man kunde göra det från och med idag, så då var det lika bra att passa på, så att man kan få sina pengar så snart som möjligt! Börjar bli lite fattig nu. Dessutom ska alla medlemsavgifter betalas nu.. så pengarna är mer än välbehövliga! Det kluriga nu är vad jag ska betala i avgift till HiK, full eller reducerad avgift. Till Hkr ska jag bara betala reducerad, så det borde jag göra till HiK me. Hmm.. får nog kolla upp det!

Idag är det bye the way mindre än en vecka tills jag flyttar till åhus känns konstigt! Sen ska man bo hemma i tio veckor.. hjälp!!
       ♥ Anna


slappt me musik!

Så är uppsatsen klar och inskickad för två timmar sen.. Så nu är man ledig! Eller ja, det återstår att läsa igenom opponerings- och diskussionsuppsatsen och sedan göra opponering på dem imorgon. Sedan är det seminarie på torsdag kl åtta till ett! Galet länge, undra om han beräknar en timme till varje grupp?? eller iallafall femtio min, de borde det ju nästan bli 20 min opponering, 20 min diskussion och 10 min petters kommentarer. Fast han kan nog prata minst 20 min.. Det är ju absolut ingen omöjlighet.

Sitter o lyssnar på musik o bara slappar för tillfället. Tänke ta o börja läsa igenom den ena uppsatsen senare i eftermiddag.. När man har lite mer energi. Och vilket är bästa sättet att få energi på om inte genom att lyssna på musik! Har upptäckt en ny favorit låt me. Elin Ruth Sigvardssons - Du måste förstå, tycker om den engelska version men den svenska är nästan ännu bättre! =)

Lyssnade på Amanda Jensens låtar innan me.. Har inte riktigt kommit fram till vad jag tycker om henne. Visst så länge hon sjunger rent så är det bra. Men hon är ju inte så duktigt på att sjunga endast rent, mycket falska toner och det är då jag inte står ut att lyssna på henne. Visst ibland passar det, men oftast inte! Får väl se om jag lär mig att gilla henne ännu mer, vilket då innebär att jag kan lyssna på hennes låtar utan att det är obehagligt! Jag vrider och vänder mig så fort jag hör falska toner som skär precis emellan två toner eller två ackord.. och verkligen är så fel som de kan bli... Nu är jag ingen som sjunger felfritt långt ifrån, och alla hamna där nån gång. Men det är liksom det när man alltid sjunger de falska tonerna som det är jobbigt att lyssna på. Då är det bättre att ändra så att det låter bra! =)

Men nu ska jag återgå till att samla energi för att orka läsa mig igenom uppsatserna..
       ♥ Anna


...

Klockan ett i natt hade jag läst mig igenom alla 70 sidor, (okej då, hoppad ju över några, sådär 8-9 sidor). Då blev det till att försöka sova för att sedan gå upp kl halv åtta.. tidigaste uppgången på länge! Ska träffas hos maggie om två min, för att gå igenom hela uppsatsen och göra de ändringar som vi hittat under gårdagskvällens genomläsning.

So bye for now!
       ♥ Anna


tidseffektiv???

Jisses vad tid det tar att läsa sig igenom en uppsats, speciellt när man ska läsa kritiskt och försöka ändra svåra meningsbyggnader. Har läst 20 sidor nu på två timmar... Bara 50 kvar! Så kan ju räkna att det tar sådär fyra timmar till...eller nåt!! ORKA!! Men det blir nog förhoppningvis bra till slut!

Nä, åter till läsningen nu!

See ya!

       ♥ Anna


almost finished!

Ja, det är ju uppsatsen jag pratar om.. Nu är den nästan helt klar! Skrev det sista på diskussionen, och slutsatsen och sammanfattningen blev vi oxå klara med innan. Så nu återstår det bara att HELA uppsatsen ska läsas igenom..  Sen blir det text och meningsbyggnads korrigering imorgon förmiddagoch sammanställa referenslistan så att den stämmer fullt ut. Och ja fixa så att det är så bra den kan bli innan utskick för slutopponering! Så än är det inte så att man kan slappna av helt fullt, men det är ändå skönt att vi skrivit klart allt som ska skrivas textmässigt! Wiie!! Och efter torsdagens slutseminarium och godkännande av uppsatsen och efter de sista kompletteringarna är gjorda så kommer det vara ännu bättre! =) Sedan blir det avskedsfest på fredag me middag o allt!!

Men först ska vi bli klara med allt!

Har varit duktig och plockat ner julen idag me.. Så nu kommer inte de sakerna fram förrän om elva månader igen.. Frågan är ju var man bor då?!?! Spännande!

Nu ska jag sätta mig och börja läsa igenom vår uppsats på 70 sidor text (den är sammanlagt på 84! sidor) !! Återkommer antagligen när jag kommit så långt så att ögonen går i kors och jag behöver lite paus.. :P

       ♥ Anna


sol!!

Hade sjukt svårt att somna i natt.. för mycket tankar i huvudet.. dock ingen uppsatsoro, utan istället massa tankar och oro för att börja ny kurs på ny skola. Fattar egentligen inte varför jag oroar mig.. det är ju inte så mycket att oro sig för.. men gör visst de ändå.

Idag begav jag o maggie oss ut i det fina vädret, soligt och så underbart vinterväder, det enda som saknas är ju snön.. fast så mycket saknad av den är det iofs inte. Det blev iallafall en powerwalk på en timme o fem min.. Härligt, härligt! Sen blev det en dusch och nu sitter jag här, redo för att gå till bibblan och skriva ut vår uppsats (så långt den är klar). Sen blir det uppsatsskrivande hos maggie till vi känner oss klara. Känns positivt detta!

Nu var det då bibblan som ska få ett besök..
       ♥ Anna


mitt nöje denna lördagskväll

Har ägnat en stund nu ikväll me att checka in kläder på olika sidor.. Laredoute har massa rea nu.. ohh.. jag vill köpa.. Men ekonomin håller inte riktigt för det just nu.. Måste spara mina pengar till resor de närmaste månaderna och till sommaren..  Men kolla får man ju göra iallafall.. =)

Hittade dessa fina favoriterna....
Toppen ser bara så härlig ut och tröjan mysig o lång.. =)
image315image316

Väskan e så fin.. ja, jag vet har dille på väskor.. men man kan ju aldrig få för många av dessa. :P
image317

Har fått lite mersmak för fina toppar nu.. och självklart hittade jag ju några här me.. =)
image313image314
Visst e de fina!?!?!

ohh.. Jag vill ha!!
       ♥ Anna


framåt.. =)

Vår diskussion är nu klar, utom det där sista om indikatorer, men det och slutsats och sammafattning, abstract o det andra lilla småfixet ska vi skriva imorn.. Sedan ska uppsatsen skickas in senast kl 12:00 på måndag.. Men än är det ingen panik.. inte hos mig iallafall.. dock jag jag nog tänka mig att jag får det imorgon.. fast hoppas inte på de. Ska försöka vara så optimistikt som möjligt. Även om jag är en typisk pessimist när det handlar om tid.. Tror faktiskt det är lite överlag för oss oxar.. Envisa och tidspessimister. Sicken bra kombi! =) Bara för det måste jag läsa lite om det nu..




       ♥ Anna


helg= uppsatsskrivande

Om tjugo min ska vi börja med att skriva på uppsatsen för dagen. Vi skulle egentligen träffas kl tolv, men sen blev det ändrat till ett och därefter än en gång till halv två.. men, vi hinner nog det vi ska göra idag ändå. Ikväll blir det nog en powerwalk me maggie me.. Ska bli skönt, var ett tag sen sist vi var ute o gick powerwalk! :)

Ett kökbord full av papper och böcker, så se det ut hos mig för tillfället. Det enda som saknas på bilden är två datorer och tre tjejer. Annars skulle det vara som det ser ut större delen av tiden.
image311


En dator med den vanligaste bilden just nu..
image312
       ♥ Anna


fredagkväll

Det blev inte så mycket skrivande när vi började igen efter vår "lunch". Hmm.. jag behöver ett nytt år för lunch som jag äter vid tre på eftermiddagen.. Typ nåt liknande som brunch, men då en kombi av lunch och kvällsmat istället för kombi av frukost o lunch.. Det känns så fel att säga lunch när man äter den vid tre tiden på eftermiddagen.. och middag kan man ju inte heller kallar de.. :S

Uppsatsskrivandet var det ja. Blev ju inte så mycket skrivet...  vi satt mest o skrattade och hade svårt att koncentrera oss och ännu svårare blev det när nån av mina grannar eller maggies fick för sig att börja spela musik på ganska så hög volym.. Det går inte att koncentrera sig då! Men lite blev det iallafall gjort! Vid halv fem gav vi upp och konstaterade att det stod ganska så still i tankarna hos oss alla tre.
Så då cyklade jag till Madde istället och sedan blev det en promenad på söder och en runda inom netto så madde kunde handla . Därefter blev det en stund hos madde och kollade in match.com.. Vilken sida! Haha! Kul när man hittar folk som man känner där bland alla andra! Från madde cyklade jag sedan till maxi för att handla det som jag behöver för den närmaste veckan.. (hoppas på att det var sista handlingen innan jag flyttar hem till åhus nu)!

Ikväll blir det slappt, kolla på Let´s dance och sen film. Därefter ska jag sova! Är trött idag, men varför jag är det förstår jag inte riktigt! Sov till tio idag..så borde ju inte vara så trött! Men är skönt när man får sova iallafall! Imorn ska vi inte sitta med uppsatsen förrän klockan tolv så då kan man sova ännu längre.. Gött! Men är det soffan som gäller! =)
       ♥ Anna


diskussion

Så var det lunch igen... Jisses vad tradigt det måste vara att läsa här för tillfället. Det enda gångerna jag skriver är när vi har lunch och på kvällen när vi slutat skriva uppsats.. Men jag lovar det är bara helgen me, sen är det över och då ska jag förhoppningsvis ha nåt nytt att skriva om.

Lite om uppsatsen iallafall.. har börjat med vår diskussion idag.. Shit vad jobbigt det är att komma på vad man ska skriva där.. och speciellt vad det är man ska skriva i diskussionen som man inte ska skriva i slutsatsen och tvärt om! Stora bekymmer det där. Men förhoppningsvis blir det bra tillslut i vilket fall.. Ett att konstatera är iallafall att det tar tid att skriva diskussion och slutsats.. Det är ju inte precis nåt man gör bara sådär på en hannavänning! Så efter lunch så blir det fortsatt skrivande på diskussion o slutsats och imorgon me.

Nu är det strax dags för mig att äta spagetti och broccolisås.. mumma! Kan ju hoppas att järnet i broccolin ger lite extra enegi till hjärnan att arbeta me.. =)

       ♥ Anna


träning...

Jag har ont i huvudet sen några timmar tillbaks.. Undra varför? helt blek i ansiktet var jag oxå innan ett tag.. undra om jag har fått feber??? De e ju en fråga... och jag kan inte svara på den heller för jag äger ingen febertermometer...  Skulle kanske vara ett inköp som inte skulle vara helt fel att göra. Får helt enkelt skriva upp det på min inköpslista, så kanske jag köper det när jag ska till maxi nästa gång.

Satt nyss och kollade upp lite om friskis o svettis i krstd. Funderar på att börja träna där när jag flyttar hem näst, nästa vecka.. Men sen är ju frågan pallar jag ta mig till stan varje gång jag ska träna? Visst kommer ju ha månadskort ändå, och när jag ändå är i stan för att va i skolan så kan man ju passa på att träna på vägen hem.. eller? Frågan är ju om jag gör det? Ett annat alternativ är att jag satsar på att hänga me mamma o träna på friskis i åhus istället, men då blir det bara träning en gång i veckan o det är ju lite lite för att vara jag.. Finns ju dock ett alternativ att jag köper ett tiokort eller liknande på Åhus träningscenter och tränar där me.. hmm.. Vilka bekymmer man har.. Ajja, har en vecka o lite till på mig att bestämma mig hur och var jag ska träna.

Nu ska jag iallafall sova och hoppas jag slipper drömma om uppsatsen i natt igen.. Det räcker att det blir uppsatsskrivande hela dan imorgon igen.


Buenas Noche!
       ♥ Anna


...

Uppsatsskrivandet idag har gått bra. Är klara med analysen nu, så imorgon blir det till att skriva på diskussion och slutsats. Sedan blir det uppsats hela helgen me. Konstaterade idag att behövs det så är vi redo att sitta non-stop i helgen tills vi är klara. Får helt enkelt se hur långt vi kommer imorn. Den eventuella utgången som var på tal lär ju inte bli av. Men det gör ju inte så mycket. Huvudsaken är nu att uppsatsen blir så bra som möjligt! Det enda jag ska försöka hinna med är att iallafall gå en promenad me madde. Hon var uppe hos mig innan idag o lånade en bok, så då konstaterade vi att en promenix måste vi iallafall hinna med

Ikväll gjorde jag köttfärssoppa själv för första gången.. Den blev riktigt god! Så det kommer göras fler gånger! =) E perfekt mat faktiskt, speciellt när det är kallt!

Nu ska jag hämta min tvätt och sen ska jag se säsongsavslutningen av medium..
Ciao!

Ps: Detta skrevs vid halv nio, men eftersom blogg.se skulle få för sig att strula lite då, så blev det visst inte publicerat.
       ♥ Anna


dreams

I natt har jag drömt om uppsatsen, uppsatsen och åter om uppsatsen, och lite om S. Usch, det är lite skrämmande faktiskt. När man sover ska man inte tänka på det som man ska göra nästa dag. det ger ju inget ändå. Man har ju ändå glömt bort vad man drömt när man vaknar på morgonen. Eller ja, inte att jag drömt om uppsatsen, men allt jag drömt om vad det är vi ska skriva har jag ju glömt bort. Men, men det är väl så när en uppsats upptar större delen av ens tid. Det man inte gör drömmer man om..

Min snuva har nästan försvunnit nu, men har fortfarande ont i halsen. =( Vaknade med ett halsont som gjorde ont ändå upp till öronen.. Scary! Ska kanske ringa till vårdcentralen o höra om det är nåt att kolla upp.. Hmm... får väl fundera på de. Börjar ju bli lite trött på att ha ont i halsen varje kväll o morgon nu. Det gör ju inte det hela lättare när man ska sova, precis.  Tvärt om!

Nu var det ju tänkt att jag skulle skriva lite själv i uppsatsen till vi ska ses kl två.. Så borde väl göra det. Varför är man inte lika effektiv att komma igång när man sitter själv som när man skriver tillsammans. Det hade varit bra, men jag är ju inte så bra på det här med att komma igång och göra det som jag bör göra. Har ju konstaterat det under mina år, man skjuter ju gärna på det som bör göras till sista tiden. Men nu är det iofs sista tiden ska helst vara klar med det jag skulle skriva till klockan två. Så därför ska jag sätta igång och skriva om Sustainable Sweden Southeast nu..

Bye bye!
       ♥ Anna


dessa grammisar

Grammisgalan var ju som vanligt inte allt för bra. Varför är det alltid samma artister som ska få alla priser, och alltid de som är sämst.. Ett evigt huvudbry fakstikt! Ta till exempel Salem al Fakir, han fick ju en massa priser, men jag kan inte påstå att jag kan säga nån av hans låtar och ännu mindre sjunga dem.. Visst jag vet ju vem det är. Vem har liksom kunnat undgå det. Men säga vad han sjunger är inte lika lätt.
Ett annat band som jag aldrig gillat och som alltid slår så bra är Kent. Deras låt Ingenting är dålig och detta har jag tyckt sen första gången jag hörde den, när den premiärspelades på Rix FM. Den är inte bra, bara så sjukt enformig. Men är väl de som kanske är avgörande.

Det som jag däremot tyckte var bra var att Lars Winnerbäck vann bästa låt! Helt rätt!!! =)

För övrigt tycker jag att pris till sämst klädda under grammisgalan ska gå till Carl Bildt, vår kära utrikesminister. Herregud, den kavajen kunde man ju bara inte missa, så hemsk! Alltså bör inte en som är minister i detta land ha någon stylist eller nåt? Jag bara undrar!?!

image310


Konstaterade innan idag att idag är det två veckor tills jag har kursstart i nationalekonomi på Högskolan Kristianstad. Det börjar faktiskt bli lite nervöst nu.. Men får hoppas det ska gå bra. Är bara en del som måste fixas innan dess. Måste kontakta CSN och göra en ändring av högskola för 15 av mina poäng. Annars är det ju risk att jag inte får den summan jag ska få. Och den situationen vill jag inte hamna i. Annat jag måste göra är att betala min terminsräkning för högskolan i kalmar, så att jag kan få betala reducerad avgift när jag ska betala min terminsavgift till högskolan kristianstad. Vill ju inte betala mer än vad jag behöver. Det är dumt. Blir ju en del pengar ändå på terminsavgifter. Sedan måste jag nog kolla upp och beställa böcker me. Är som väl är bara en bok i kurslitteraturen om jag har tur.. men kan ju vara spännande att se vad den kostar. Av erfarenhet vet jag ju att det inte brukar vara så billigt när det bara är en bok att köpa. De brukar ju gå på mellan 500 - 1000 kr. Det är ju som sagt inte gratis att läsa på högskola!
       ♥ Anna


uppsats dygnet runt...

Ja, just nu är det faktiskt så att uppsatsen är i tankarna dygnet runt, även om man vill det eller ej. Som idag har vi suttit me uppsatsen från elva till sex ikväll, me en o en halv timmes matpaus. Men imorse innan maggie o malin kom satt jag o letade info till uppsatsen och under matpausen kom man hela tiden på saker som vi skulle tänka på att skriva, kolla eller ändra sen. Och nu ikväll har jag ändrat och fixat lite här o var i uppsatsen. Hmm, det märks att det börjar närma sig slutinlämning nu! Uppsatsen är i fokus hela tiden liksom det varit vid de tidigare rapporterna och uppsatserna.

I natt hade jag oxå massa tankar om uppsatsen som man kom på när man försökte somna, och sen när man försöka låta bli att tänka på uppsatsen kom man att tänka på nåt annat istället, vilket gjorde att man ändå inte kunde sova. Jobbigt! Malin hade dessutom haft det likadant.. Skrämmande..  Fast under lunchen kom Malin på att det hade varit fullmåne i natt och då var det ju inte så konstigt att varken nån av oss hade kunnat sova så bra. Vi har ju upptäckt att när det är fullmåne påverkas vi av det även när vi inte vet om att det är fullmåne. Och då sover man ganska så dåligt tyvärr. Det var ju likadant när vi har suttit o skrivit de andra rapporterna me. Så förhoppningsvis ska man kunna sova bra i natt helt enkelt! =)

Nu ska jag försöka släppa uppsatsen för ett tag o kolla lite på grammisgalan istället..
Ciao!
       ♥ Anna


dessa älskade listor..

Efter gårdagens samtal som jag, maggie o malin hade på väg till skolan så tyckte jag att denna passar ganska så bra in.

Därför är det så underbart att vara kvinna.

1. vi kom av Titanic först,
2. Vi kan skrämma manliga chefer med mystiska gynekologiska problemursäkter.
3. vi ser bra ut i våra pojkvänners kläder medans han ser ut som en idiot i våra,
4. vi kan gråta för att slippa fortkörningsböter,
5. gratis drinkar, gratis middagar , gratis bio . ni fattar.
6. vi kan krama våra vänner utan att någon undrar om vi är homosexuella.
7. vi kan krama våra vänner utan att vi undrar om vi är homosexuella,
8. Vi ser inte ut som grodor i en mixer när vi dansar,
9. Det är stunder då choklad verkligen kan lösa alla ens problem.
10. Vi är inga svin om vi har sex med någon och inte ringer dagen efter,
11. Ingen viktig kroppsdel kan kapas med ett hugg,
12. Om vi glömmer att raka oss, är det ingen som behöver få veta,
13. Vi behöver inte fjärta för att roa oss,
14. Vi undrar aldrig om hans orgasm var äkta,
15. Vi kan gratulera vår kollega utan att någonsin röra hennes rumpa.
16. Vi behöver inte så ofta kontrollera om våra könsdelar är på plats,
17. Om vi är korkade kommer det ändå finnas folk som tycker det är gulligt,
18. Vi har en förmåga att klä oss själva,
19. Vi har en ursäkt att vara en riktig bitch minst en gång i månaden,
20. Vi kan prata med det motsatta könet utan att fantisera om hur de ser ut nakna.
21. Vi kommer aldrig att ångra att ha tagit hål i öronen.
22. Vi kan fälla kommentarer om hur otroligt dumma män är utan problem i deras närvaro - för de lyssnar ju ändå inte.
 
       ♥ Anna


:-(

Handledningsmötet gick bra.. fick en massa nya vinklar att se ur och att tänka på. Så är en del att göra nu faktiskt, men känns det bra. Vi vill ju ha en så bra uppsats som möjligt!

Väl hemma blev det till att laga mat. Kyckling o ris. Dock hade jag ont i magen idag igen, så var inte så frestande att äta ändå även om jag var hungrig. Hmm.. konstigt detta.. Nu har jag huvudvärk istället och känner mig lite yr.. Usch.. Denna förkylning är jobbig.. vill bli av med den nu.. Fast har ju bara varit förkyld i en vecka typ, så får väl räkna med att vara förkyld en vecka till. :(

Nej, nu ska jag lägga mig i soffan istället och försöka bli av med huvudvärken.
       ♥ Anna


Lunch

Så är det lunchpaus igen på 45 min denna gången.. Fast nu är det bara 20 min kvar och jag har inte ätit nåt än.. Det enda jag kom på att äta som går snabbt är havregrynsgröt, så den står i micron nu. =) Tror allt att jag skulle behöva ha lite lunch o mellanmålstips på mat som går snabbt att göra. Typ fem-tio min, för dem börjar sina nu.. o helst ska de vara så mjölkfria som möjligt!         Det är riktigt svårt faktiskt!

Idag har vi än så länge gjort klart metoden.. Så nu är den fullständig med allt som ska vara med. (tror vi) Dock får vi se vad vår handledare säger.. kan ju bli några ändringar sen.

Men nu var det lite mat dags! Sen är det till att beg sig till skolan för handledningsmöte.
       ♥ Anna


Galet!

Alltså detta är galet varför ska man vara så hungrig hela tiden... visst hade ju varit logiskt om man sysselsatte sig på dagarna så att man gjorde av med energi. Men jag gör ju inget förutom sitter och åter sitter.. och ändå är man hungrig var fjärde timme.. eller nåt! Galet! Ajja.. innan ikväll efter min lilla kvällmat bestående av stekta ägg, macka och nyponsoppa så tog jag mig faktiskt en promenix runt stan. Wiie.. Var så skönt att vara ute o gå powerwalk i en halv timme. Det behövdes, helt klart!

Väl hemma så passade jag på och dammsuga av lägenheten me innan jag hoppade in i duschen. Gjorde värsta tabben när jag dammsög me.. höll på att dammsuga lite lätt på skrivbordet, allt damm o skräp försvinner ju lättast då. Och vips så flög USB minnet in i dammsugare oxå.. Snacka om panik! Men som tur är var det för brett för att gå mycket längre än in i munstycket så efter lite trixande och knixande me lite alla möjliga redskap så fick jag äntligen ut USB:t igen.. Med en dubbel böjd ståltråd som fick hanka om USB!  Wiie.. vilken lycka det var när USB:t flög ut igen!  =)
Så sedan kunde jag fortsätta dammsuga igen.. med undvikande av alla ställen där småsaker kunde försvinna in i dammsugaren.

Vid halv nio blev det en runda ner till maggie för att sitta lite me uppsatsen igen.. Vaddå att vi inte fått nog under dan. Satt och filade på metoden. Skrev till och ändrade lite meningsbyggnader o så.. Så nu har vi bara två underkapitel kvar att skriva i den, sen är metoden klar! Lycka! Det avsnittet har jag suttit med ett antal timmar, så ska bli skönt när det är helt klart! Resten av uppsatsen börjar me bli klar nu.. Analysen avklarades det sista på idag, så nu är det bara diskussion och slutsats kvar, och förord och sammanfattning och sedan allt småfix här o där.. Har fått handledningsmöte imorgon me.. så lär få lite att fixa och komplettera då me.. Men det är skönt att få de nu och inte få allt sen på slutseminariet istället. Då lär vi ha tillräckligt att göra ändå innan den ska in på tryckning!

Jisses, för tre-fyra år sen trodde jag aldrig att jag skulle vara med och skriva en c-uppsats på sådär på 60 sidor, men nu känns det inte så konstigt längre.. visst man blir nog lite akademiskt skadad, alla avancerade och utvecklande ord ger ju lite influenser i hur man pratar o så sen. Och vi som skriver tillsammans påverkar varandra en del me. Det fick jag o maggie levande bevis på innan. Helt plötsligt började maggie prata skånska.. :P Galet! Hon är ju från karlskrona/jämjö.. där pratar man liksom inte så mycket skånska! Kul var det iallafall! =)

Nej, lite sömn nu innan vi ska fortsätta me uppsatsen imorgon igen..
Buenas Noche!
       ♥ Anna


ont!

Har lunchbreak på två timmar o en kvart! Så då hinner man förutom att äta som får bli i slutet av pausen annars kommer jag vara hungrig direkt när vi sätter oss för att skriva igen, även fast jag är tokhungrig nu me, också med att skriva lite här, uppdatera mitt bloggläsande av andras bloggar och en massa annat.

Vi har än så länge idag kommit en bit. Är uppe i 46 sidor nu, det går sakta framåt! Men är en vecka kvar tills inlämning så det ska nog bli bra. Som vanligt är jag mest kritisk, pessimistisk till hur det ska gå, medan de andra två är väldigt optimistiska. Vilket iofs är ganska så skönt, det lugnar nog ner min oro lite. :S Även om jag fortfarande har massa oro i kroppen, fast det beror nog på en del annat oxå... dock vet jag ju inte riktigt vad.

Det är jobbigt när det är så. Kroppen är orolig och det gör att man har jättesvårt för att sova. I natt var jag ju toktrött, men ändå kunde jag inte somna. låg o vred o vände på mig i några timmar innan jag kunde sova. Att jag dessutom fick ont i magen gjorde ju inte det hela mycket bättre. Ont i magen har jag dessutom fortfarande plus huvudvärk, jobbigt värre! Dessutom har jag sjuk träningsabstinens... Åh, jag vill köra värsta aerobicspasset eller danspasset nu! Och i natt vara jag bara så sugen på att köra ett yoga pass. Nej, får nog allt börja träna imorn eller nåt! Även om jag är förkyld och har ont i magen o huvudet. Usch, jobbigt! Tentaångest kan det ju inte vara heller.. för har ju ingen tenta än på ett tag. Ska börja ny kurs på ny skola först.. och det är om lite mer än två veckor till dess.. Men nåt är det beroende på.. Frågan är ju bara vad?!

Det roliga är dessutom att i alla årshoroskop för oxen år 2008, står det att hälsan kommer vara påfrestad och att man ska ta hand om sin hälsa under första halvåret.. Känns ju lovande att redan nu ha oro i kroppen.. ska kanske göra det som jag undvikt de senaste åren.. att gå till en läkare och kolla vad det är.. hmm.. tåls ju att tänka på!

Nej, dags att göra lite mat nu. Korv och vad ska man ha till?? potatismos kanske... får nog undersöka vad som finns och som magen gillar me. Det är ett bekymmer.. Gisses ska kanske slå ihop mig me M som har lika stora problem hon me.. E ju en fin kombination, två som inte kan äta allt.. dock av olika orsaker men ändå! Nice, nice!
       ♥ Anna


playback..

Så mycket uppsatsskrivande blev det inte.. Ingen av oss kände oss så motiverade så därför satsar vi på att sitta hela dan imorgon och resten av veckan istället.

Kollade på victorias secret show innan.. Lovely! Så fina de är.. =) Men gud va kassa Spice Girls va. Playback och det syntes såå tydligt! Kasst e vad det är! Ska man sjunga playback, vilket man egentligen inte ska, men ska man göra det så ska man göra det bra. Inte så att man har mickarna 30 cm från munnen och ligger ett halvt ord efter i mimandet.. Kändes pinsamt att bara kolla på det, och dem har man haft som idoler! Jisses!

Nu ska jag uppdatera mig me nyheterna och sen se klart på Paradiset, sen blir det sängen och sova. Är riktigt trött ikväll.
       ♥ Anna


fest blev det..

Festen igår då blev mycket bra! Våra lekar var väl uppskattade, härligt härligt! =) Vid elva blev det vidare till Palace och sedan blev det baren och dansgolvet hela natten lång.. :) Vid två pratades det om efterfest.. vilket det sedan blev i min korridor, men var nådigt trött så gick och la mig istället.

Kvällens Festfixare

image303


Bilder från kvällen..
Grannarna på kakelduvan och tillhörande vänner.




Idag blev det att sova till halv ett, sedan kändes det dags att gå upp och ta tag i dagen. Och nu har jag o maggie hunnit med att städa upp och plocka i ordningen efter festen. Var rätt stökigt om man säger så, men nu är det rent och fint igen! =)
Nu är det snart dags för mat, sen blir det c-uppsatsskrivande me maggie o malin ikväll.. Bara en vecka kvar nu tills den ska vara klar!
       ♥ Anna


trettondagsafton

Snart om sådär fem timmar är det dags för korridorfest!! Skoj, skoj! Kommer bli riktigt nice tror jag. Med mig o maggie som festplanerare kan det ju nästan inte bli bättre! Haha!
Dagen har än så länge ägnats åt tvättande och lite förberedande inför kvällen, har även hunnit med en runda till maxi för att handla mat, så är kylskåpet uppfyllt igen.. =)

Nu är det snart dags för att hoppa in i duschen och sen göra sig i ordning och därefter äta. Sen vid fem ska jag, maggie o niklas fixa det sista inför kvällen o dricka nån cider! Sedan blir det FEST och utgång!

Ha en bra lördag och Trettondagsafton!
       ♥ Anna


Fredag!

Vaknade vid halv elva idag och var toktrött.. hur är det möjligt? Men är väl förkylningen som påverkar. Iallafall efter lite slappt uppvakande i sådär tio min så tog jag mig upp ur sängen och gjorde lite frukost. Sedan blev det till att göra sig i ordning och vid tjugo i ett så var det dags att träffa maggie för att gå till Giraffen och handla. Blev först en runda in på systemet och köpte vin till morgondagens fest och därefter till maxi och köpa lite snacks o plastglas o sånt till festen! En fin badanka hittade vi me, som ska bli pris till det vinnande laget! Haha!

Sedan blev det hem igen och därefter var det dags igen att sätta oss med uppsatsen och skriva Analys. Blev lite diskussioner om hur vi skulle lägga upp analysen. Men det sista vi bestämde blev enklast, snyggast och mest logiskt! Great! Vid femtiden gav vi upp med uppsatsskrivande för idag. Därefter blev det till att laga lite mat, wokgrönsaker, kyckling o nudlar.. Gott! Och nu är det dags för mig att bege mig ner en trappa till maggie och fixa med lite till festen imorgon.. =)

Ha en skön fredagskväll!
       ♥ Anna


rösten börjar försvinna..

Det blev sprödbakad fisk o potatis till middag.. gott?! Nja kan ju diskuteras, men det var mat iallafall.. Hade tänkt äta kotlett, sås o potatis. Men kom på att mitt mjöl tog slut innan idag när jag gjorde några scones och utan mjöl kan man inte göra sås, så då fick det bli lite omplanering av mat. Dock var de kanske inte så jätte bra mat, nu har jag ännu mer ont i halsen än vad jag hade innan... och min röst börjar försvinna och bli riktigt hes nu. Fast får väl skylla mig själv gick runt o sjöng en massa innan.. kollar på sing-a-long och då kan man ju inte låta bli att sjunga. Så är väl därför jag är hes nu... Ajja, de får jag väl ta! Får helt enkelt undvika att nyttja rösten så mycket som möjligt resten av kvällen o morgondagen. Annars har jag nog ingen röst alls imorgon och på lördag. Och det skulle ju vara lite jobbigt. Speciellt me tanke på att det är dags för korridors/husfest på lördagkväll.

Så nu ska jag kurera mig lite igen! Även fast det är så segt att inte kunna göra så mycket! Jag vill träna NU!  Vad då abstinens!



       ♥ Anna


uttråkad..

Nu är jag uttråkad.. Blev några timmars uppsatsskrivande me maggie o malin o efter att de gått så har jag suttit o fixat lite me uppsatsen. Ändrat stavfel o sånt. Men nu är jag klar me de och har absolut inget att göra förutom att laga mat.. o de e jag inte ens sugen på.. Snacka om att man blir uttråkad då.

Sen har jag ju den j**la ekonomin me.. Men palla.. den kommer ta så lång tid att sitta me.. och det är inte ett enda dugg frestande att börja med den. För när jag väl börjat måste jag fixa med hela bokslutet och årsredovisningen o allt annat som ska göras nu för att kunna börja med ett nytt år.. Kommer ta grymt lång tid att fixa med allt och att skriva ut alla papper, och när jag väl gjort det kommer allt pappersarbete, som jag dessutom redan ligger efter me. Usch, vad omotiverande det är att ens sätta sig med ekonomin för tillfället.. Det är tur att företagsekonomi omfattar så stort område, annars skulle jag nog inte palla orka jobba med detta.. Inte länge iallafall och jag är inte ens utexaminerad och har börjat jobba med det än.. Jisses! Men så är det iofs lite skillnad på scoutekonomi och företagsekonomi.. faktiskt! och tur är ju det!

Nej, om man skulle göra sig lite mat ändå.. är hungrig men inte så inspirerad för att laga mat. Att dessutom mitt doft o smaksinne är ganska så borta för tillfället av förkylningen gör det inte mycket bättre. Men mat behöver jag ändå, så något får det bli!
       ♥ Anna


reafynd

Jajemen, några fynd blev det på MQ. Två härliga toppar me tryck , en kofta med stora ärmar och trosor. och allt för mindre än 500 kr.. så mycket bättre kan de ju inte bli.. =) För maggies del blev det även en del fynd.. Härligt!

 image291

Nu får det dock inte bli mycket mer shopping denna månaden. Pengarna börjar minska igen och nästa gång man får studiebidrag är ju osäkert. Som alltid vid terminsstart! Men det är först att tänka på i mitten av denna månaden.

Åter dags att sätta sig me c-uppsatsen snart. Maggie o Malin kommer vid elva, sen ska vi skriva analys så det ryker om det.. Haha, nja kanske inte så drastiskt.. men Analyserande ska det bli iallafall.. Undra vad vi kommer komma fram till för bra denna gång?!
       ♥ Anna


tidig uppgång

Klockan är 07:35 och jag sitter här halvt klar för att snart bege mig mot stan me maggie och till MQ:s reastart. Galet! Har inte varit uppe så här tidigt på länge (om man nu kan påstå att det är så vidare tidigt att gå upp vid sju, men för mig är det ju det). Typ senast var när jag skulle gå lucia, och då var jag uppe vid fem, det är tidigt! Men sen tiotiden igårkväll har jag o maggie planer på att joina MQ-rean och då ska vi vara där vid åtta. wiie.. Kan hoppas man hittar något fynd iallafall.. Återstår att se när jag kommer hem om nån timme eller nåt!  =)

       ♥ Anna


apoteket och kicks

Det blev ju som sagt en runda till Apoteket, och precis när jag skulle bege mig ner på stan så började det snöa igen, så istället för att cykla bestämde jag mig för att gå till stan istället. Är ju inte så långt och kände att det var ganska skönt att gå. Så det blev till Apoteket och inhandla lite för förkylningen. Det blev Nezeril näsdroppar, Echinagard och panodil, så nu ska jag väl kunna lindra min förkylning lite. Sedan blev det en runda in på Kicks oxå och köpa ny ansiktskräm. Min andra som jag köpte i somras börjar ta slut nu, så var dags att köpa ny. Synd att den jag har nu inte fanns på Kicks i Kalmar, den har varit riktigt bra och har ju dessutom solskyddsfaktor i sig och det är ett stort plus! Men hittade den inte här i Kalmar, och med tanke på att jag köpte den på Kicks i stockholm, så är det kanske inte så konstigt. Är ju ett lite större sortiment där än här.

Favorit ansiktskrämen                                                    Dagens inköp
image289 image290
Efter min promenad på stan så blev det hem o sätta sig och plugga. Det var ju inte det lättaste. Att vara förkyld, trött o ha ont i huvudet är inte en så bra kombination när man ska läsa igenom 38 sidor text. Blev bara ännu tröttare av det istället. Men med några små pauser emellanåt så tog jag mig igenom uppsatsen me. Sen är ju frågan hur mycket jag kom på som vi kan ta upp i analysen. Men det blir nog bra ändå.

Gjorde nyss korvstroganoff och ris till middag, gott, gott, och för en gångs skull så smakade det perfekt första gången jag smakade av stroganoffen. Det har nog aldrig hänt innan, alla andra gånger så har jag alltid fått smaka och sen krydda lite till och sen smaka av igen.. Men idag var det helt perfekt efter första kryddningen.. Yiie!! Sen är ju dock frågan hur mycket jag egentligen känner i smak me tanke på förkylningen. Fast helt utan smaklökar är jag inte än..

Nu ska jag kolla på konståkning och sedan blir det Kungafamiljen 2007.. Älskar alla dessa årkrönikor.. så länge de är intressanta iallafall.. =)
       ♥ Anna


Förkylt!

Idag sov jag till kvart i tolv, och då gick jag o la mig vid halv ett i natt. Kan man tycka att jag var trött.. jupps, jag tror de! Fast iofs är jag ganska så förkyld me, och då blir man rätt så trött.. Är iallafall glad att jag, maggie och malin förflyttade vår tid för att skriva på uppsatsen till imorgon istället. Behöver läsa igenom den nån gång till först för mig själv innan vi böjar vårt analyserande. Så det ska jag göra i eftermiddag!
Men först ska jag till apoteket och köpa lite som jag behöver för att lindra min förkylning. Just nu nyser jag, har ont i huvudet och är hes och det är inte allt för kul! Så därför behövs en runda till apoteket då den inte blev av i måndags.

Har dessutom faktiskt hunnit med att tvätta en maskin tvätt idag me. Har egentligen inte tvätt tid förrän på lördag men hade ganska så mycket svarta kläder att tvätta så tyckte att det kunde passa att tvätta det idag istället och som tur var fanns det en tid över, så nu är en maskin tvätt avklarad sen julen. Skönt!

Nej, till apoteket o stan var det dags för nu!

Hasta luego!
       ♥ Anna


Nytt år!

Så var det 2008. Ska bli ett intressant år detta, är mycket som kommer hända så det spännande. Den största händelsen är ju att examen ska tas.. Jisses har redan läst två och ett halvt år.. Vart har tiden tagit vägen!?

Nyårsfirandet igår var mycket trevligt. Mycket härligt folk och helt enkelt en sjukt bra och härlig kväll. Mycket mer behöver inte sägas. Det enda som saknades var mina vänner som jag firat nyår med de senaste åren. Men vid kvart i tolv blev det ett samtal till Carro och då fick jag fick jag prata me ett antal till, o ett tag visste jag knappt ens vem jag prata med. Men det var mycket trevligt ändå!
Sedan blev det tolvslaget, me raketer och champagne och sedan fortsatte festen. Vid halv tre tiden hade så många gått så att det blev dags för lite bastu. Skönt men varmt! Kom fram till många logiska tankar och funderingar under kvällen me, och en del problemlösningar blev det nog oxå.. =) Sedan började ju tröttheten komma, så då blev den stora frågan hur man skulle ta sig hem. Att cykla hem var ju inte allt för lockande och inte att gå heller. Snöandet hade ju övergått till regn o efter att ha suttit i en varm bastu är det inte så lockande att ut o gå i regn. Men efter att ha försökt få tag på taxi, så blev det ändå en promenad för mig, erik o johan ner mot stan, och väl hemma vid 05:00 imorse så blev det lite nudlar och sedan kyrpa ner i sängen o sova.

Jag redo för nyår..

Nyårsfest

image274


Johan dressed in gladpack =)
image278

Gott Nytt År!

  

Denna dag sov jag till två, sedan vaknade jag av att jag var ganska så förkyld =(. Vid fem blev det sedan att cykla till madde för att ut o gå o köpa mat o sedan kolla på film.. Trevligt, trevligt! Men vid niotiden kände jag att det var dags att cykla hem igen.. Att vara förkyld tar på krafterna, speciellt när man vaknat smått bakis me.. Så nu är det sängen som väntar!

       ♥ Anna


RSS 2.0