går inte så bra här just nu..

Så var det dags för en paus i pluggandet igen.. Oj,oj, vad detta inte går framåt. Detta är ungefär dömt till att misslyckas.. eller hmm.. beror ju på vad som kommer.. men ändå!

Hade iallafall seminarie på caset idag.. Oj, vad lite jag hade skrivit och jisses vad jag hade missat saker. Men mina uträkningar o sånt är iallafall någorlunda rätt! Yes, något kan jag iallafall! Direkt efter skolan blev det till maxi och handla. Var ju lika bra att passa på när man ändå var ute och cyklade, är ju så ondöigt att cykla hemom först när man ändå ska till maxi och handla och redan är halvvägs ditåt, eller nja halvvägs är de inte riktigt, men nästan! Tar dessutom bara en massa extra tid och det har vi inte tid me nu.. all tid som kan utnyttjas till plugg ska nyttjas till det oxå. Fast är inte så bra på det för tillfället, men ändå!

Fick reda på lite om tentan idag me.. som hur många frågor det är och hur stora och vilka delar som kommer. Är åtta tre poängsfrågor och två åtta poängsfrågor, där de åtta tre poängfrågorna handlar om de 8 olika föreläsningarna som vi har hållt i, alltså en fråga för varje föreläsning. Hmm.. de innebär att man bör kunna huvuddragen om dessa åtta föreläsningar ganska bra. Sen de andra två frågorna berör thomas föreläsningar, så de ska man helst kunna lite djupare eftersom det är så stora frågor.. det blir plugg hela kvällen ikväll och hela dag och kvällen imorgon känns det som!! Jippie.. INTE!!

Nej, åter till föreläsningarna och pluggandet nu.. Får la se hur det går.. Har dessutom ett otroligt sug efter sötsaker just nu, och det är ju inte så bra när man försöker plugga..

       ♥ Anna


Skrattanfall

Ibland kan man ha roligt åt sådana små saker som egentligen bara är patetiska men som ger värsta gapskrattet! Det hände ikväll, för kvällens övning med kören, var ett skratt anfall.. alltså ärligt! Har aldrig varit med om att vi har skrattat så mycket på en övning som vi gjorde idag.. Vi måste varit duktigt trötta för det skrattades verkligen åt allt möjligt!
Var bland annat en (inga namn nämnda) som råkade hicka när vi skulle börja sjunga gläns över sjö och strand och detta medförde att någon började skratta och strax därefter skrattade hela kören. Gick ju bra att öva på den låten sen.. :)
Senare var det en annan som blev helt förvirrad och inte hängde med o sjunga när altarna skulle öva på att sjunga Stilla natt med endast O. Detta medförde att alla sopraner började fnissa och tillslut skrattade nästan hela kören igen.. 
En tredje gång när det blev skratt anfall var när vi skulle sjunga gloria på Ding dong! merrily on high och för att vi skulle hålla samma takt allihopa så åkte "takt-uret" fram, (en manick med en pinne som står och slår i den takten som är inställd, blir ett väldigt irriterande ljud i längden). Att stå och sjunga Glo-o-o-o-o-ria i sex takter utan att andas en enda gång, med detta taktfasta ljud till är ganska jobbigt. Vilket innebar att alla sopraner tappade ton och började skratta istället när vi skulle repetera samma sak om och om och om igen.
Men det sägs ju att skrattmusklerna är bra att använda när man ska sjunga, så då måste de vara bra att skratta på körövningarna. :)
       ♥ Anna


plugggggggggg

Är så trött på verksamhetsstyrning nu.. gud vilket tradigt ämne. Eller skulle ju kunna vara lite mer intressant om vår lärare hade lagt upp kursen på ett annat vis och inte varit så otroligt dålig. Det kassa är dessutom att jag knappt har börjat plugga till tentan än.. Och det är bara tre dar kvar nu.. Hmm.. blir nästan att satsa på omtentan istället redan nu.. Men ska faktiskt försöka ta tag i mitt pluggande nu.. eller snart!
Ska bara fixa me tvätten och diska först.. Skulle egentligen inte tvätta förrän vid fyra, men shirre kom o knacka på när hon var klar med sin tvätt, så kunde börja tvätta redan vid tolv! Vilka härliga grannar man har! :)

Imorse skulle jag ju pluggat, men blev strykande av förra veckans tvätt och dammsugning av lägenheten istället. Så nu är här iallafall rent o fint igen!
Nä, plugga var det ja! 
             

image113
       ♥ Anna


Måndag; 4 dar till tentan..

Idag har det blivit mycket gjort. Har skrivit klar caset... tror jag, kan ju dock hända att jag skriver till o ändrar lite imorgon när jag läser igenom det. Men i huvudsak så är det klart!

Har även tagit tag o fixat lite med scouternas ekonomi. Är dock lite kvar att göra för denna månaden, några verifikationer som ska registeras och någon utbetalning ska göras me. Men fakturorna är betalda o de är huvudsaken! Det andra blir gjort på fredag, efter tentan!

I eftermiddags blev det en promenix ner på stan och därefter till biblioteket för att skriva ut det sista till tentaplugget. Var från början inte tänkt att jag skulle gå ner på stan, men när jag skulle gå o ta ut pengar där jag hade tänkt på väg till biblioteket, så visade det sig att den automaten var stäng och då var det bara att bege sig ner till stan istället. Blev därför en tripp inom H&M oxå, köpte en halsduk/scarfs som jag sett där tidigare och verkligen blivit helt frälst i, så nu finns den i min ägo oxå! =D  Sedan blev det vidare till bibblan för att skriva ut och sen inom kårexpen och köpa en biljett till Sahara Hotnights som ska spela på corehouse den 14:e! Ska bli så kul! Blir dessutom förfest hos mig o shirre ute i korridoren. :) SKOJ, SKOJ!

Resten av eftermiddan o kvällen har ägnats åt att sortera alla papper och sedan lite tentaplugg. Imorgon blir det ännu mer tentaplugg. Nedräkningen har börjat nu, så det är bara att plugga och åter plugga! Blev dock en paus me att göra en äppelkaka nu ikväll, kände att den energin behövdes! :)

Nu väntar sängen och sömn så man kan upp o plugga hela förmiddan och eftermiddan imorgon. Får hoppas motiveringen till att plugga är lika bra då som den är nu.. :)

image112

       ♥ Anna


the weekend

Summering av helgen då..
Var uppstigning vid sju på lördagsmorgonen och vid tio i nio begav jag mig mot scoutstugan, dagens första planerade etapp. Där blev det planering av dagen och det sista innan hajken fixat. Sedan kom scouterna och hajken började. För min och tobbens del var det då till att bege sig vidare mot Kullö och hämta kanoter och därefter paddla till lindö. Sedan blev det väntan på att våra scouter skulle komma till kontrollen. Efter en lång väntan kom de och då konstaterade vi lika snabbt att det här med att läsa karta och gå dit man får instruktioner är inget som våra scouter är allt för bra på. Men med lite repetion och grundlig genomgång så gick det lite bättre. När båda patrullerna varit och besökt oss och vår kontroll, var det bara att packa ihop och paddla tillbaka till kullö. Därefter begav jag mig hemom för att hämta eftermiddagens kontroll (de olika rörorna som jag förberett dagen innan) och vatten till lunchen. Sedan blev det vidare till sylvanderparken för att invänta de andra ledarna och scouterna för att sedan äta lunch. När lunchen var uppäten och diskandet var avklarat, blev det vidare för patricia och mig till stortorget för att ordna med vår nästa kontroll. tre hinkar me olika mat, som scouterna skulle leta efter ledtrådar i. Läskigt värre. Kall spagetti, havregrynsgröt och gryta är inte de härligaste att leta efter ledtrådar med händerna i. Men det gick riktigt bra för dem, några modiga scouter fanns det. :) När alla scouter hade besökt oss var klockan fyra och det var dags för mig att cykla hemåt för att förbereda mig inför kvällen.
  

Igår kväll var det då dags för inflyttningsfest hos sara på ängö! Trevligt, trevligt och mycket kul att få träffa Frida igen. Ett och ett halvt år sen sist, så var ju på tiden!  Var även mycket annat trevligt folk där. :) Blev sedan vidare till kåren vid elva tiden. Var inte allt för mycket folk där när vi kom dit, men folket kom efterhand och tillslut var det riktigt mycket folk där. Vid ett tiden övergav vi dock kåren för att gå och få oss lite mat istället. gott! :) Därefter blev det hem o sova (efter att ha ställt om alla klockor först)! Var skönt me sömn, behövdes kan man ju säga efter dagens tidiga uppstigning.

Idag, söndag har det blivit plugg här hemma, me madde som sällskap. Blev även en promenad till netto och därefter hem till madde. Var ju tvungen att se hur hennes ommöblering hade blivit  och det var jättefint! :)
Sedan blev det aerobic ikväll igen.. Skoj, skoj! Skönt att få göra av sin energi på något! :)

Bilder sen lördagen
1 2 3 4 
1. Maria, Mia, Frida & Sara 2. Jag, Henric o Anders 3. Henric, Anders o gustav 4. Sara och Anders gör Facebook posen!
5 6 7 8 
 5. Kashmira och jag 6. Sara och frida dansar i soffan 7. Peter o Sheron m.fl. 8. viktors kompis och viktor 
9 1011 12 
9. mia och hennes man för kvällen 10. Kashmira 11. djup diskussion: Henrik, Sara & Sheron 12. jag, peter & anders
13 Shirre, min söta granne!

       ♥ Anna


dagens humor

Pratade me madde på msn och fick värsta skrattanfallet åt vår konversation.. :)
enjoy: !

madde säger:

men du får komma hit en stund imon el på sönda är kanske bättre om du har lust.. kan vi ju plugga tillsammans!

Anna säger:
Mmm, kan ju komma bort till dig en stund på söndag. Är för tillfället väldigt begränsad till en dator när jag pluggar, men kan ju börja plugga till min tenta lite istället då.

madde säger:
använder du inte din dator? eller den är inte bärbar kanske?

Anna säger:

jo, de gör jag, o de e bärbar, så kan ju iofs ta med den..

madde säger:

mm..gör så om du känner för det.. hade ju varit lite svårare om det var en stationär

Anna säger:

haha,,, ja, hade varit intressant om jag kommit bärandes på en stationär

madde säger:

hehe hade sett ut nått de!

Anna säger:ja, verkligen!

Kan vara svårt att förstå poängen. Men var kul när det skrevs.. Dagens glädjeskratt, absolut!!!

       ♥ Anna


storkok

Träningen innan idag gick oväntat bra. inga vikter som behövdes bytas inte! :) Blev en stund i solariet efteråt, skönt skönt! Tyckte dock inte att jag hade fått mycket färg när jag kom ut. Men nu syns de.. Är lagom röd i ansiktet me.. :S Fast kan hoppas det beror lite på att jag bara är varm.

Blev en cykeltur till maxi o handla efteråt, så nu är det uppfyllt i kyl och skåp igen.. Pengar är alltid trevligt att få, men de försvinner ju tyvärr lika snabbt igen. :(
Sedan har eftermiddagen ägnast åt plugg. Kom väl inte så långt i mitt skrivande. Har istället räknat ut svaret till 3:e frågan i B-delen.. Var väldigt intressant. Räknade det först förhand me minräknare och fick ett svar som med en differens på 3 stämde överrens med det som det skulle stämma överrens me. När jag sen lagt in allt i excel och räknat ut allt, blev det ett helt annat svar.. som var mycket längre ifrån och fullkomligt jättefel. Hade ändå gjort exakt likadant när jag räknade ut det på miniräknare som när jag räknade ut det i excel.. Sjuk mysko.. Men vet sen tidigare att excel kan få fram fel svar ibland.. datorer är inte alltid så bra.. hmm..  Gjorde iallafall på ett annat sätt sen och då fick jag ännu ett svar som inte var likt något av de andra. Men blev ändå mer rätt än det jag hade gjort i excel innan. Så nu är det bara frågan vilket som ska jag ska ha med i caset??

I kväll har det verkligen blivit storkok hos mig. Min största gryta åkte fram, sen har det kokats två grytor spagetti, en gryta havregrynsgröt och en gryta me nån blandning av Uncel Bens sås, spagetti och korv. Usch, skulle inte vilja äta de.. Men det är ju inte dess ändamål heller.  Anledningen till att jag haft detta storkok kvällen till ära, är för att imorgon ska mina juniorscouter på stadshajk och på en kontroll ska de leta efter ledtrådar i olika spannar me läbbiga blandningar. Det enda som är den stora frågan nu är hur det ska forslas från min lägenhet till stortorget.. Men de löser sig imorgon!

 - spagetti på g..      - spagettin e klar! 

 - nästa storkok, havregrynsgröt      - gröten börjar arta sig!

 - den intressanta blandningen av vad jag fann i kylskåpet o frysen och annat överblivet!

Färdigt till morgondagen, även coca-cola burkarna ska med på hajk.. :)
image93
       ♥ Anna


träning nästa..

Så sitter man här och ska snart ge mig iväg och träna me maggie. Det börjar arta sig nu! Tredje träningspasset inom en vecka nu.. Kan de bli bättre! Idag väntas gymmet och får väl se hur det går. Har inte tränat i gymmet sen i juni.. Får nog bli lite mindre vikter idag känns de som, men de får man ta. Är skönt att ha kommit igång me träningen igen i alla fall.. Man blir ju mycket piggare och mår bättre i kroppen!

Övriga planer idag är en väldig massa. Skrev ner allt som ska göras innan och de blev en låång lista. Ska iallafall handla och försöka skriva klart caset. Sen måste scouternas ekonomi fixas oxå + att mina egna räkningar måste betalas. Har ett paket som ska hämtas på posten me. Så ska försöka hinna med en runda ner till pressbyrån vid stationen me.. Effektivt arbete ska det helt enkelt bli idag!
       ♥ Anna


Vilken dag..

Har varit en sjukt intressant dag idag. Började me att jag var i skolan imorse för att sitta me caset tillsammans med tjejerna. Äntligen börjar jag få kläm på detta. Att förklara och berätta är mer givande än att sitta och lyssna och försöka hänga med i en diskussion.. Iallafall kändes det så idag. Började äntluegn förstå och komma på vad man ska skriva när jag satt och förklarade för de andra hur man skulle göra, och vad allt innebar.. Kanske ska bli lärare ändå. verkar ju vara nåt för mig! Haha! Är ju bra att man kommer på de när man nästan är klar me ekonomutbildningen!

Därefter blev det hem till jenny en runda för att hämta mitt träningkort som hon lånat. Gick ju inte riktigt som förväntat. Kortet låg inte där hon trodde och efter att ha letat överallt där kunnat ligga och på ett antal ställen till så var det fortfarande borta! Stabilt! Men tillslut återfanns mitt kort i jennys väska som hon till och med hade haft med sig till skolan.. sicken onödig biltur de blev för mig. Åter tillbaks till skolan sen iallafall och för att skriva ut föreläsningar och skriva lite till på caset. Sen kl halv ett var det dags för föreläsning. Var sagt att kungen skulle komma till bbs och miljökonferensen då me.. så de missa vi, fast fick reda på senare att han inte kom förrän vid ett, så missa ju de ändå.. Dock har vi sett hans bil istället! :)

Till dagens andra föreläsning blev de ännu mer väntetid, pga att de som skulle hålla i den föreläsningen inte var där och därmed kunde hålla den direkt. Så blev bara att vänta, som att de inte fanns tillräckligt mycket sådan tid redan. Blev att sitta ute i det härliga höstvädret en stund me maggie och prata om allt möjligt.. Hade gärna gått hem istället och skrivit på caset, men eftersom vi skulle få reda på betyget på våra föreläsningsrapporter efter föreläsningen så ville man gärna vara kvar. Fast gick ju sådär.. G8 är ju bra.. men hade ju gärna kunnat vara lite mer poäng på den..

Till råga på allt så lyckades jag när jag skulle laga mat göra misstaget att anta att det fanns ris i kylen över sen tidigare i veckan, så när min snitzelgryta nästan var klar och jag skulle värma riset, gjorde jag den fina upptäckten att det som jag antog var ris, var istället köttfärsås. Inte allt för gott och passande till.. Så var ju bara att börja koka ris istället. En försenad middag på sådär en tjugo minuter bara.. Men fick ju mat tillslut.
Nu är det träning som står på schemat. Första träningen för terminen me maggie och första puls/medel me tomas för terminen.. Detta ska bli intressant!

Skolan och kungens bil framför.. haha!
image85

Höstträd!
image86

       ♥ Anna


FN-dagen

image84Är ju FN-dagen idag.. Tänk vad ens uppmärksamhet på denna dag har förändrats över åren. Kommer ihåg när man gick på lågstadiet och hela skolan samlades i gymnastiksalen för att fira FN-dagen och sjunga fredslåtar.. det var tider det.. men från högstadiet minns jag knappt om vi ens firade denna dag.. Var iallafall inte mycket spektakulärt isåfall. På gymnasiet uppmärksammades iallaall denna dag genom FN-konsert i aulan.. Dock kanske inte så mycket FN över den, men i vilket fall.. Idag kommer det nog inte bli så mycket uppmärksamhet för denna dagen, iallafall inte för min del. Skulle isåfall vara att ta upp det på scouterna me mina juniorer. Blir nog eventuellt de. Är så positivt att kvällens möte inte ens har fått någon ansvarig person, det innebär liksom att kvällens möte är ganska oplanerat.. Hehe.. kan ju bli kul att se hur det läggs upp då..

Nu ska jag iallafall till skolan och sitta på föreläsningar till fyra. Hoppas de är bra och handlar om nåt intressant.. Annars kan detta bli lite segt!

Ha en bra FN-dag!
 image83
       ♥ Anna


lalalalala

Dagens plugg har gått riktigt framåt, kom till skolan och skulle sätta mig me caset tillsammans med Therese, Mattias, Jenny och Jozsef. Gick riktigt bra.. fast var helt och hållet jozsefs förtjänst. Utan honom hade det inte gått lika bra.. iallafall inte med avvikelseanalysen och uträkningen av differenserna. Schysst, schysst av honom!!  Satt några timmar i datasalen i skolan och gjorde det som kunde göras i excel. Sen blev det hem för lunch och sen fortsätta med att plugga hemma. Blev lite skrivande o mest klipp o klistra in tabellerna från excel till word. Tradigare saker finns knappt!

image82
Ikväll blev det kören o ännu mer julsånger övat.. Usch jag tycker inte om att repetera och åter repetera dess låtarna. De är skadliga för halsen o rösten! Varför ska alla jullåtar vara så sjukt höga i genomgående större delen av låtarna. Jobbigt ju! Sitter nu me en stor halsduk runt halsen och ska snart dricka lite te.. Måste lindra min hals..! Fast det ger iofs ganska mycket stämning me när de väl sätts ihop och låter bra!! Är ju nästan så att man längtar till julen.. men bara nästan! Kan ju vänta en månad till.. :)

Blev dessutom bestämt när vi ska ha körfest och avslutningsmiddag/fest. Trevligt, trevligt! Så nu är det bara för mig emelie att börja planera, festkommité som vi e. Ska bli skoj! =)

       ♥ Anna


går ju framår ju.. eller inte..

Har för dagen övergivit det här med att försöka skriva mer på caset, det står ärligt talat helt still på vad jag ska skriva. Madde var här ett tag innan i eftermiddag, kväll och pluggade me.. skönt att få lite sällskap, även om vi pluggar två helt olika ämnen. Gick lite bättre då, men kom la inta allt för långt. Dock räknade jag ut procentsatsen för de olika glass-sorterna för att sedan kunna fortsätta med prisavvikelserna.. Fast vet dock inte om jag räknade på rätt! Haha.. ajja, får väl se om jag tänkt rätt imorgon, orkar faktiskt inte ägna mig mer åt det nu.
Gick nog desto bättre för maddes pluggande, så enkelt skulle jag me vilja ha det, bara kunna konstatera att så här är det och det är bara att lära sig. Men en C-kurs kan man väl inte förvänta sig det av.. då skulle väl rektorn komma in o klaga på för lätta kurser! Ja, jag vet är sjukt uttråkad på skolan nu! :(

Hade snabbvisit av maggie o jenny innan ikväll me.. de hade oxå konstaterat att case är svårt, fast de hade iofs bara kommit igenom första sidan än så länge.. så det kan man ju tolka lite sisådär.. :P haha, vaddå att skadeglädje är den enda sanna glädjen. Ojoj, va de kommer bli jobbigt för dem, blir ju svårare ju längre man kommer i caset, tyvärr! Men, de fixar nog de me.. :)

Nej, åter till soffan o tv:n nu. Cityakuten började ikväll ju, så kan inte missa de! :)
       ♥ Anna


förvirrat, kasst o allmänt dåligt!

Usch... är riktigt trött på vår lärare nu.. Satt med case 2 i skolan innan idag tillsammans med gruppen och några till, det gick ju bra! Eller inte! Körde fast några gånger och när vi tillslut gav upp för dagen så var vi på B-delen i caset och försökte lista ut hur man ska göra för att lösa andra delen av uppgift 2. Herregud, när sex pers inte kan lösa en induviduell uppgift hur ska man då själkv lyckas med det?? Vaddå att man har en lärare som inte tänker mer än på att göra det så enkelt för sig själv, hade ju varit mer logiskt att vi gjort case 1 själv och case 2 i grupp. Det var iallafall mindre och lättare att förstå.. Tror dessutom inte att vi kommer jobba med att räkna ut volymdiff, mixdiff och prisdiff iallafall inte enligt denna modell som vi ska använda oss av nu.. Usch.. Var dessutom uppe hos thomas för att höra om vi var inne på rätt spår, men då var han självklart inte där. Kasst! Blev ett telefonsamtal till honom med ett meddelande till hans telefonsvarare så vi får hoppas att han kan hjälpa oss imorgon... Fast känns ju inte som så.. hmm... märks det att vi inte har så mycket övers till vår lärare.. Haha!

Nej, men om man skulle ta och försöka svara på första delen av caset så länge kanske..det var iallafall lite lättare.. :)
       ♥ Anna


helt okej!

Aerobics passet ikväll var faktiskt helt okej. Kändes bra att köra gamla rutiner igen.. För det kan man verkligen säga att aerobic är, ska allt bli några till aerobicspass den närmaste tiden. Är ju nästan ett måste, har man väl börjat måste man lära sig passet ordentligt ju! :)

Satt i telefon me mamma, pappa o brossan ikväll me. Blev bestämt att jag skjuter på min hemresa en helg till v 45 istället. Blir bättre så för både mig o dem. Så behöver dessutom inte mamma ojja sig över att hon ska köra och försöka hitta i lund. Vet nämligen att de är inte hennes grej, så skulle vara kul o se hur det går. Men nu blir det jag som får köra där istället när pappa ska opereras.. Blir nog bra de.. 

Ny vecka imorgon, vilket innebär fokus på case 2 och på att snart börja plugga till tentan me. Ska till skolan imorgon o sitta me caset tillsammans me gruppen. Skönt att få lite diskussionsmöjligheter! Tänkte även passa på att skriva ut alla föreläsningsrapporter så man kan börja läsa igenom dem. Sen ska väl boken oxå börjas skumläsas.. Får nog bli lite planering av denna veckan som kommer oxå. Men den får göras imorgon. Nu ska jag fika o sen sova! :)   
       ♥ Anna


tiden..

Konstaterade nyss att idag är det ju bara ett halvår tills jag fyller år igen. Känns lite konstigt. Herregud är det ett halvår sen jag fyllde år sist. Tiden går allt bra fort nu, har knappt ens hunnit vänja mig vid att jag är 21 eller jo, kanske lite, fast varje gång nån frågar hur gammal man är, måste man tänka till först innan man kan svara. Är inte några gånger som jag svarat 20 och sen kommit på att nä, men jag är ju 21.. Jaja, ålderna kan vara en svårighet att hålla koll på.. fick senast höra när therese i min grupp skulle räkna ut hur gammal jag var, att jag var 23.. Den tackar man för. För är ju faktiskt så, att än så länge är det en komplimang när någon tror man är äldre än vad man är och hemsk när någon tror att man är yngre än vad man egentligen är. Mmm, dessa åldrar och åldersnojjor.
 
En annan sak som jag måste anmärka på är hur lång tid man lägger vid att sitta vid datorn utan att göra något vettigt! Var dag spenderas i allafall en timme vid datorn utan att något vettigt blir gjort. Och facebook är inte minst en sådan sida, där man kan sitta hur länge som helst utan att göra något vettigt. Tänk vad man kunnat göra av denna tiden istället! Nej, idag ska det inte spenderas mer spilltid vid datorn. Har en del som jag måste göra som inte kommer att bli gjort den närmaste veckan förrän det verkligen måste göras!
Men nu ska jag först träna!! Ska bli så kul och skönt! :)

image81


       ♥ Anna


söndag

Min söta syss fyller 18 idag!! Grattis madde!!

Så, åter till mig då. Blir lite pluggande idag och slappande framför tv:n, tack veta jag söndagar och repriser! Alla program man missat i veckan kan man se på söndagen! Så bra, så bra! Nej, men det blir inte bara slappt idag.. Har faktiskt bokat in mig på aerobics passet på friskis.. Tänkte faktiskt anstränga mig lite och ta tag i min träning nu igen.. Och vad passar inte bättre än min älskade aerobic. Har ju dock fortfarande inte varit på ett aerobics pass på friskis ännu, så detta ska bli intressant. Har ju blivit lite skadad av att ha SM-mästarna som ledare i aerobics tidigare, så mina förväntningar har varit lite höga.. Men ska väl inte förvänta mig det bästa nu... är nästan bättre att ha lägre förväntningar och bli positivt överraskad istället! :) Ajja, får väl helt enkelt se vad jag tyckte när jag kommer hem sen istället!
       ♥ Anna


farmor är allt bra ibland!

image80

Hade ett trevligt telefonsamtal med farmor i eftermiddags. Var ett tag sen jag pratade me henne, är ju så att ibland har man inte tid att ringa och glömmer bort det o lite allt möjligt, så igår när jag pratade me pappa kom jag på att jag skulle ringa farmor idag. Har ju hänt en hel del, så kände att det kunde vara lite passande. Men de hann jag inte för farmor hann ringa mig innan dess. Var iallafall skönt att få prata med henne, speciellt nu efter hennes ingrepp i Lund måndags och operation i Ystad i tisdags. Är dock fortfarande oro om att få reda på om det är elakartad eller godartad knöl, men nu är det iallafall under analys, så är en bit på vägen iallafall.. känns ju bra och tror att farmor är nog ändå lättad över att operationen gick bra, även om hon fortfarande är orolig för det kommande resultatet.

Blev även lite samtal om mitt liv och skolan och allt. Fick även lite rådgivning av farmor angående näst nästa helg, v44. Har tre olika planer på hur den helgen ska läggas upp, så behöver lite yttre konsulidation. Är lite kul att farmor kan göra sådana kopplingar och slutsatser som man själv går och tänker på men inte nämner. Ganska komiskt! Iallafall konstaterade vi att det kanske är bättre att jag åker hem helgen efter emil har fyllt år, v 45, när pappa ska opereras i lund, så kan jag köra honom ner och hem. Tål att funderas på.. Isåfall löser sig allt utom då att jag missar roverhajken som vi tänkte ha då.. Men känner att familjen är lite viktigare, missar iofs att träffa just farmor o farfar då. Men blir isåfall kanske en tripp till farmors syster istället, de är alltid trevligt! Ska nog ta upp det förslaget till mammi o pappi när jag pratar me dem nästa gång!

Iallafall det jag tänkte konstatera me detta inlägg är att farmor och farfar är mycket givande att prata med ibland oxå. Speciellt när det gäller killar, där har farmor väldigt mycket bra tankar, faktiskt! Hon kom direkt in på det som jag har funderat på utan att jag ens behövde säga nåt.. Skoj, skoj! Ja, jag vet att jag skriver i lite granna gåtor nu, men det får ni ta. Vill inte nämna för mycket, är lite för känsliga ämnen än så länge. Men återkommer kanske till det senare..
       ♥ Anna


Kändis i stan...

Blev då en runda på stan innan idag. Kändes som att alla hade fått för sig att gå på stan för de var verkligen folk o köer överallt. Värre än vid jul nästan! Men fick tag på en del av det jag var på jakt efter. Hittade ett par jeans på H&M av alla ställen. Länge sen jag hittade jeans som satt bra där, men idag gjorde jag det, att de dessutom bara kostade ca 360 kr är ett plus för ekonomin..  :) Blev även en kudde köpt på lagerhaus till sängen, håller ju på att byta ut mina kuddar där en efter en och denna passar jättebra till min lila kudde som jag fick av farmor.. Nice, nice! :) Sen fann jag tillslut en present till brossan me.. blev inte riktigt vad det var tänkt, men tror han nog blir lika glad för denna, blev en musik dvd med europe tror han kan tycka den är bra. Ska dock eventuellt köpa något mer, men får se vad jag hittar!


Kryllar av kändisar i kalmar för tillfället, eller kryllar av dem gör det ju inte, men här är en del kändisar i stan lite då o då. Gick förbi Paolo Roberto när jag var på stan idag, alla tjejer som såg han började nästan springa efter honom när de såg att det var han. Lite komiskt! Fast är ju lite cool att Paolo Roberto är i kalmar av alla ställen.
Har ju dessutom glöm att nämna att när jag stod på Hälsmässan förra helgen var Brasse Brännström (han som var med i bland annat fem myror är fler än fyra elefanter) där och gick runt! Han var till och med framme och pratade med oss i vår monter! :P

image76 - denna helgens kändis i kalmar
image78 - förra helgens kändis i kalmar
       ♥ Anna


Such a lovely day!

image75

Är fylld av glädje i hela kroppen för tillfället! Gospeluppträdandet för Rotarys jubilemsmöte gick bättre än vad man kunde ana. Vilken glädje man såg i alla 200 personers ögon. Blev en extra låt me då alla i publiken stod upp.. Sjukt härlig känsla. Var ett tag sen man kände att man verkligen spred en sådan härlig glädje och fick lika mycket tillbaka. Det är när sånt inträffar som jag verkligen förstår varför jag tycker om att stå på scen och sjunga inför en publik. Att få sprida samma glädje som man själv har när man sjunger är riktigt kul, det är ju då man får känna uppskattningen för att man står där och sjunger. Så underbart och kul! 
 
Denna dagen har även i övrig varit bra. Blev storstädning av lägenheten typ, putsade till och med fönsterna.. =) Och denna gången hann jag med bägge två innan det började regna igen. Sist jag skulle putsa mina fönster, i maj typ, så började det regna när jag putsat det ena och sen blev det aldrig av att jag orkade putsa det andra, förrän idag då! och nu är det så fina så! =)

Min runda till maxi blev oxå av, tog dock lite längre tid än vad jag tänkt. Var jätte folk på maxi, men kan bero på att de har ett års jubileum denna veckan plus att det var fredag eftermiddag. Men, men fick iallafall det jag skulle ha och sen blev hem igen. Blev soffan och lite slötittande framför tv:n, samtidigt pasade jag även på att frankera de fakturorna som låg i kuvert, 48 stycken blev det, så nu ska de bara postas me. Det får bli imorgon, ska väl försöka få iväg alla 65 fakturorna då har jag tänkt..

Imorgon är det även inplanerat en runda på stan, måste besöka lagerhaus som har öppnat i kalmar.. =) Kan inte förstå att jag har råkat missa detta. Men de har jag visst, upptäckte att de hade öppnat när jag satt och bläddrade i Kalmarposten.. Sicken bra tidning de e, tar upp det som man har nytta av och inte mycket mer! Så nu måste jag iallafall göra ett besök där. Ska även ta en tur till H&M och kolla om man hittar något där, är ju club vecka denna veckan så skadar aldrig att titta. Är på jakt efter nya jeans me, så det ska det även sökas lite efter. Sen får jag inte missa att leta efter present till brossan.. han fyller år om två veckor o eftersom jag har tenta då så lär det inte bli mycket tid för att gå på stan den veckan.. Så är bäst att jag försöker hitta en present till lillebror imorgon typ! Vad som ska köpas till han vet jag dock inte än. Men han gav mig några förslag på vad han önskar sig när jag pratade me han innan ikväll, så ska allt ha dem i tankarna när jag är på stan imorn.

Nej, nu är det dags för sängen. Tänkte eventuellt ta tag i min träning imorgon igen och gå på morgonjympa pass kl nio. Har inte tränat där på två månader nu, så är kanske dags att ta tag i träningen nu.. kan ju vara bra att göra det innan terminen är slut! =)
       ♥ Anna


fredag

Änligen fredag och äntligen kunde man ta sig lite sovmorgon, vet inet riktigt när jag kunde det senaste.. är ett bra tag sen. Som sagt, så är det en väldig skillnad på vilka kurser man läser, är van av att börja vid ett tiden och därmed kunna sova till tio-tiden. Men sen skolan började för denna terminen har de sena föreläsningarna inte varit så väldans många och har man väl haft turen att ha en eftermiddagsföreläsning så har man ändå behövt vara i skolan kl nio på morgonen för grupparbete eller liknande. Men idag blev det sovmorgon, det är riktigt skönt att kunna sova ut ibland och det inte minst så behövs det!

Sitter just nu och funderar på hur dagen ska läggas upp, har lite saker som ska göras: ,städa, ska till maxi handla, plugga, frankera och skicka alla fakturor och sen ska kvällen spenderas på sjöfarthögskolan med gospelkören. Har just nu de olika låtarna spelandes på repeat för att jag ska kunna dem så bra som möjligt ikväll och helst utantill oxå.. :)

Har fått ett litet dilemma till nästa helg. Är bjuden på inflyttningsfest till sara och dessutom kommer Frida till kalmar och jag inte sett o träffat henne sen hon flyttade härifrån för ett o ett halvt år sen typ.. Men eftersom vi har hajk me våra scouter så är det lite svårt me hur jag ska göra. skulle ju kunna vara med på hajken under dagen på lördagen fram till fem typ och sen avvika. Känns som det bästa och ultimata. Men får la fundera vidare lite till! :)

Nej, blir nog städning nu och därefter cykeltur till maxi för att handla. Sen plugg i eftermiddag!


Miss u my friend!
image73image74
       ♥ Anna


bidragssökning

Har varit riktigt duktig i eftermiddag (om jag får säga det själv) och tagit tag i detta med min bidragsökning till Afrika resan. Finns en hel del fonder o stipendier att söka bland, men nackdelen är att många av dem antingen är begränsade för sökning av endast vissa grupper/personer m.m. och andra kräver att man söker i grupp me minst tre pers eller liknande.. Dessutom är ansökningstiden väldigt begränsad för vissa fonder och stipendium. Men har hittat en fond än så länge o bör nog kunna hitta några till! Nu är jag även definitivt anmäld till resan, så då kan jag ju behöva få lite pengar.. Kostar ju en del... men upplevelsen man förhoppningvis får lär nog vara värt det!

Africa here I come!
image71
       ♥ Anna


Så är föreläsningen avklarad

Så är våran föreläsning avklarad. Visade sig när vi kom till skolan innan vår föreläsning för att gå igenom den att jag hade den längsta delen.. en halvtimme tog den när jag gick igenom den innan jag somnade, o det var inte riktigt rätt med tanke på att det faktiskt är budgetering som är den stora delen av ettårsstyrning. Så därför blev det att jag tog bort lite text o sen lite text till o när jag väl stod i salen och hade min del så tog den endast en kvart, tjugo minuter! Vilket iofs var ganska länge för att lyssna på förräntning av eget kapital med dess påverkande faktoror som påverkar räntabiliteten.. Men kan ju hoppas att jag iallafall gjorde det lite mer intressant än vad det verkar vara! Iofs såg åhörarna (klassen) ut att vara något utttråkade och trötta under tiden.. Men men! Hoppas det var lite givande iallafall! Resten av vår föreläsning var nog iallafall lite "roligare", var iallafall inget lika "tungt" ämne som de andra hade att prata om.. Så den blev nog bra! :)

Är i vilket fall skönt att ha det över nu. Nu kan man istället börja fokusera på Case 2 och att börja plugga till tentan! Hur man nu ska lägga upp det i en bra kombination? Är verkligen två stora delar att göra, varav caset ska in två dar innan tentan.. Då är det lagom att börja me det två veckor innan tentan.. Helt klart!

Helgens (som för min del börjar från o med idag) planer är annars inte så mycket i planeringsväg, förutom att det blir lite gospelövning ikväll och imorn kväll ska vi visst sjunga för 200 rotarypersoner på sjöfartshögskolan eller vad det nu va. Sen blir det mest plugg och bara slappande.. De närmaste helgerna är sedan uppbokade, så kan behövas en lugn helg nu faktiskt! :)
       ♥ Anna


nio till fyra...

Snart kan man nästan flytta in i skolan känns det som, eller nja hade ju varit just bra.. Men så mycket tid jag tillbringat i skolan de senaste veckorna, har jag knappt varit under en termin innan. Är i skolan från ungefär nio till fyra varje dag.. O denna dag har inte varit något undantag!

Började me föreläsning om belöningssystem av grupp 1 från halv tio till elva, de var riktigt duktiga o satte verkligen en hög ribba för oss andra att uppnå under våra föreläsningar.. Hjälp! Sen var det dags för nästa föreläsning kl halv tolv till två.. En lunchgästföreläsning med Lindeberg Grant Thorntons VD, Peter Bodin, den var verkligen inspirerande. Han visade verkligen på att det faktiskt oftast är slumpen (med hjälp av lite annat) som avgör på vilket företag man hamnar och vilka karriärsmöjligheter man får. Känns skönt att ha fått lite inspiration för att börja söka jobb snart! :)

Dagens tredje föreläsning om företagsetik av grupp 2 var det dags för kl två till fyra. Men den höll dock bara på i lite mer än en timme, skönt! Fick därmed lite tid över till att öva me gruppen i föreläsningssalen till morgondagen! Fast så mycket övning blev det inte. Inte för min del iallafall. Fick göra om lite på powerpointen istället, typ textfärg o bakgrund för att den överhuvudtaget skulle synas på projektorsduken, och självklart var det jag som fick det roliga jobbet! Tog lite tid.. sådär en tre kvart, men blev bra tillslut ändå! Nu återstår det bara att se hur lång tid det kommer ta imorgon.. Har 20 A5 sidor me text jag ska prata om, lär ta en tid... o de andra har en del de ska säga me.. Lär bli segt, har ju inte världens intressantaste ämne heller.. Ettårsstyrning! Men det ska vi nog kunna lära de andra något om oxå! :)

Nu är det dags för lite te o knäckemacka, sen sängen o sova!
       ♥ Anna


hmm..

Kom nyss underfund me att mina senaste bloggar har nog varit ganska tråkiga o sega att läsa.. bara tjabb om skola eller tradiga möten o annat. Men var ju lite därför jag skaffade mig en blogg, för att kunna skriva av mig, så man slipper gå o tänka på allt och då blir det både roliga saker och mindra roliga saker som skrivs. Att den dessutom handlar om mig o mitt studentliv gör ju att de blir mycket tjabb om skolan..

Denna dag började iallafall i skolan kl nio, då blev det till att sitta med grupparbetet och göra klart föreläsningsrapporten som ska in imorgon och även göra vår powerpoint till vår förelsäning på torsdag.. Blev klara vid två, gött! Sen blev det vidare hem, o därefter hade jag huvudvärk hela eftermiddagen, så mitt övande o repeterande av det jag ska säga på föreläsningen blev inte så mycket gjort av. Men lagom till kören började hade huvudvärken försvunnit, så de var ju skönt! Körövningen blev väldigt intressant. Anna kunde inte komma, så vi fick leda o hålla i övningen själva så gott det gick. De blev en hel del skratt under kvällen, men de gick ju bra ändå. Fast är väldigt skillnad att ha en körledare som står o dirigerar takten och allt annat som ska göras. Speciellt när man iallafall inte har någon som är utvald att vara ersättare o leda kören. Men var som sagt kul och trevligt ändå! Var inte så många heller så blev lite gjort vad vi kände för helt enkelt istället. Typ fika i en tjugo minuter, och övning en halv timme kortare än vanligt! 

Nu ska jag ta o hämta en tvätt o lägga i en ny. Har tvätt tid sen fyra o har två tvättar kvar att tvätta innan jag är klar. Vilket innebär att sista tvätten kommer vara klar runt tolv i natt.. Stackars grannar. Men finns de inga andra tvätt-tider så får man ta de som finns!
       ♥ Anna


en helg o lite till

Blev klar med min del till föreläsningsrapporten vid femtiden idag. Har tagit ett tag innan jag tog tag i den, men när jag väl gjorde det så har det gått undan. Även om jag blev lite sen med att skicka det till mina gruppmedlemmar, men som tur var hade de förståelse så det var skönt! Hade varit lite jobbigt annars!

Lite kort om den resterande helgen då. I lördagskväll blev det som sagt fest i korridoren... Mycket kul, madde och hennes två klasskompisar emma o sofia var här och jag tror de me hade trevligt! =) Var riktigt mycket folk här, dock mest vänner till sharon, men det var skoj ändå! Blev även lägenhetssyn hos grannarna.. :) Eller de som var me på festen! O det var ju verkligen på tiden.. så mysiga lägenheter alla hade.. :) Därefter blev det utgång till Palace, lite segare, men träffade iallafall trevligt folk där.

Igår, söndag blev det till att gå upp vid kvart över åtta.. var lite små segt. Men efter lite frukost o kaffe och en promenad till Patrik o tessan så var jag till och med redo att köra bil kl halv tio.. (var nog lite tur att jag slutade dricka kl halv elva på lördagskvällen, annars hade de nog inte gått så bra!) Efter att jag hämtat tessans bil så blev det vidare till scoutstugan o hämta upp resten av folket som skulle med till DST:n o därefter blev det färd mot alvesta o hjortsberga.. Sjukt seg och rak väg. Men efter en o en halv timme var vi iallafall där.. Sen blev det distriktsstämma, me små pauser och påverkanstorg emellanåt. Varför ska distrikstämmor alltid vara så tradiga och långrandiga och utmynna i en diskussion om ekonomin?
Blev en del bifall och en del avslag på propositionerna och  motionerna, men det blev nog iallafall bra i slutändan. :) Sen kom då den stora frågon om sammanslagning av de tre distrikten.. Gick inte riktigt lika smidigt. Vilket dock inte var så förvånat. Det hela kändes lite halvdant framtaget och det blev återkommande att diskussion handlade om just ekonomin.. Kan ju behövas tas fram ett mer konkret förslag över hur mycket ekonomi som behövs och hur mycket varje distrikt minst bör bidraga me. Men beslutet blev framskjutet till en extra stämma på grund av att det inte gick att ta något ett slut igår kväll. I vilket fall övergav vi stämman och hjortsberga vid det beslutet, då var liksom klockan tio i sju på kvällen och vi ville inte vara tillbaks i kalmar allt för sent, eller en behövde till o me vara tillbaks i kalmar halv nio för att ta en buss från kalmar vid nio. 
När jag sen var hemma vid kvart över nio, halv tio var det bara att sätta sig o plugga, o blev plugg fram till tolv, då jag kände att jag mest höll på att somna vid datorn istället.

Ikväll har jag pratat i telefon o lagat korv stroganoff, som sedan en del blev kvällens måltid me. :) Därefter blev det ut o gå powerwalk me madde, härligt, härligt!

lite bilder från lördagens fest:
    image63
    
  
       ♥ Anna


kass självdiciplin

Har otroligt kass självdiciplin för tillfället. Fick även idag gå tidigare från mässan, Johan tyckte vi hade varit så duktiga ändå.. :) Så därmed vad jag hemma strax innan fyra och hade hunnit me att plugga i iallafall en timme i eftermiddag me. Men självklart hamnade jag vid tv:n istället.  Dåligt av mig! Dock har jag istället dammsugit lägenheten o städat lite.. så nu är här lite finare igen.. Sen blev det en tur till MAXI för att handla lite me. Var inte mycket som skulle köpas, men när den närmaste affären man har är maxi, så blir det till att handla på maxi även när man bara ska ha småsaker! Härligt de!

Nu blir det lite mat o sen ska det festas.. eller blir ju inte så mycket festande för min del då jag ska köra bil halv tio imorn bitti... Jobbigt! Att vi dessutom ska ända till Hjortsberga utanför alvesta gör ju inte det hela mycket roligare. Men, men är det distriktsstämma så är det!
       ♥ Anna


mässa

Gårdagens eftermiddag o kväll spenderades ju då på slottet fram till åtta, så var det tänkt iallafall.. Men när Johan kom tillbaka vid halv åtta, så tyckte han det var så lugnt där att det räckte med att han stod där fram till åtta, och det tackade jag o linn inte nej till, efter att ha stått i fyra timmar på det kalla slottet var det skönt att kunna gå hem lite tidigare. :) Eller hem o hem, cyklade direkt hem till madde för att ha myskväll o kolla på idol.. Härligt och otroligt skönt för mina fötter att bara få sätta sig i maddes soffa och kolla på tv! Kommer sakna våra myskvällar när jag flyttar sen.. Men det är ju först om ett halvår o lite till, som tur är! Idol var ju bra.. har ju missat typ alla program än så länge, så hade lite dålig koll på årets kvalitet, men den är sjukt bra.  Men vi tyckte faktiskt det var fel person som åkte ut. Patricia är ju bättre än Sam, men så är det!

Mässan på slottet var ganska seg. Inte så mycket folk och speciellt inte så mycket folk som var intresserade av högskolans tre montrar.. Men vi hade ganska kul ändå, Idrottslärarna hade lite roliga "leksaker" med sig, så blev lite sysselsättning med det istället! :P Fast kan ju hoppas att det blir lite mer folk där idag.. Palla stå där i två timmar till idag annars!

Planerna för idag annars är mest att plugga och sen cykla inom ica o handla lite mat efter mässan. Sen städning o mat o därefter blir det förfest hos mig ikväll.. är fest i korridoren, så blev ju passande att förfesta hos mig innan kåren.

Dags att återgå till pluggandet nu.. Har en sådär tio sidor kvar att skriva om o det ska vara klart till måndag!! Lite smått panik nu! Ha en bra helg!

       ♥ Anna


lite mer klarhet om framtida studier nu.. :)

Mina senaste bloggar har ju till största delen handlat om detta kommande val som varit väldigt ovisst.. Men efter gårdagens samtal me mamma o pappa, så är det till 99 % bestämt att jag ska söka nationalekonomi 15 hp på helfart i kristianstad och sen 15 hp andra kurser i Kalmar, Vilka dessa kurser ska vara är dock lite ovisst än så länge. Men har några olika som är tänkbara. Iallafall så är det därmed konstaterat att jag förflyttar mig hem till åhus igen för tio veckor i januari till mars.. Det blir lättast och trots att jag har en hel del som binder mig till Kalmar så måste man faktiskt till slut tänka på vilket som är mest underlättande för mig och in utbildning, och därmed blir det tio veckors pluggande i kristianstad i vår. Vilket faktiskt kan vara bra för mina framtida planer me..
Efter det underlättande samtalet me mamma o pappa, så är nästan all ångest o panik borta. Och jag tog till o med tag i det som jag sagt att jag ska göra sen i augusti. Jag registerade mig för lägenhetssökande på ABK:s hemsida.. :)) Sen om jag i slutändan flyttar till kristianstad eller om det blir någon helt annan stad återstår att se.. Är iallafall sökande efter lägenhet i kristianstad nu.. :) 

Idag har jag än så länge varit i skolan på föreläsning i två timmar o resten av tiden har bara försvunnit i massa annat, har inte blivit ett enda dugg pluggande.. vilket borde vara prio ett just nu!  Men men, nackdelen är dock att det inte lär bli så mycket mer plugg idag heller för nu ska jag ta o laga mat. Sen ska resten av eftermiddan o kvällen fördrivas på Kalmar slott och Hälsomässan, ståendes i en monter för Health Management programmet. Whoo, nice! Ska vara där från 16:00 till 20:00 så behöver ju lite mat i magen innan dess..  Får nog allt sätta mig o skriva lite när jag kommer hem ikväll och imorgon förmiddag. Sen ska jag stå på mässan i två timmar imorgon eftermiddag me, så då försvinner lite tid till..

       ♥ Anna


Smått panik, ångest eller nåt!

Usch... vad jobbigt allt är just nu. Mycket i skolan och det enda jag kan tänka på just nu, är vad jag ska välja att läsa till våren.. varför blev allt så jobbigt helt plötsligt! kunde det inte bara vara så enkelt att högskolan i kalmar kan ge 30 hp nationalekonomi till våren.. Då hade allt varit sååå mycket lättare! Men självklart inte.. så bara för det är jag istället jätte förvirrad över mina val... =( De är inget bra alls... Vill ju både vara kvar här i kalmar samtidigt som jag vill läsa nationalekonomi o det måste jag göra någon annanstans.. o kommer ju nästa fråga, var ska jag läsa detta och hur, ska jag läsa distans eller på plats.. Lär nog i vilket fall bli nationalekonomi vid högskolan  Kristianstad, enda smartaste lösning känns det som, men fortfarande återstår frågan om jag ska läsa helfart på plats eller distans o därmed på halvfart? Dessutom återstår frågan om vad jag ska läsa mina andra resterande 15 hp? Dessutom kan man läsa två halvfartskurser vid två olika högskolor samtidigt, de e ju en fråga?? hmmm... I´m confused!!!  Måste verkligen ha rådgivning av mamma o pappa ikväll.... Inte för att jag tror de kan hjälpa mig så mycket.. men ändå!!! 

Borde dessutom egentligen sitta o skriva min del av rapporten till föreläsningen nu.. Börjar bli lite smått panik på de me.. Ska ha allt mitt skrivet o klart till måndag o med tanke på hur mina närmaste dagar ser ut, så är verkligen tiden lite knapp.. Men känner att jag inte kan fokusera på de just nu. Har alldeles för mycket ångest för valet just nu... Varför ska allt göras just nu...?? Och dessutom vara klart till måndag?? Det innebär att jag bara har fyra dagar på mig att bestämma vad jag ska göra till våren och fyra dar på mig att skriva min rapportdel.. minus den tid jag ska stå på mässa imorgon och på lördag och minus distriktstämman i hjortsberga av alla ställen på Söndag.. Vaddå ont om tid!!!!! (hmm.. märks de att jag börjar få lite smått panik.?) 

Nej, ska nog allt ut o gå en runda nu, så jag kan samla mina tankar... Sitta här kan jag i alla fall inte göra, blir ju inte mycket bättre av det, förutom ännu mer stress o panik o ångest o.s.v...
       ♥ Anna


ännu mer funderande

Infon om de kommande valet var inte mycket mer givande än vad jag kunnat läsa mig till på datorn och valblanketten. Eller jo, lite, fick ju lite information om våra kommande examinationer och vad som krävs för att ta filosofie kandidatexamen respektive ekonomie kandidatexamen. Och därmed konstaterade jag att det enda jag behöver läsa till för att ta en ekonomie kand. är 15 hp nationalekonomi. Så det ska jag läsa i höst, plus att jag ska läsa några poäng av någon annan kurs för att på lättast sätt kunna ta ut examen vid högskolan i Kalmar, utan att behöva ansöka om massa andra saker. För vill ju ta ut min examen här så att jag kan få mitt Health Management bevis oxå! Annars har man ju gått profilprogram helt i onödan!
Så just nu söker jag efter vilka högskolor och universitet som ger nationalekonomi i vår och vilka som har distansutb m.m. Lösningen är störst att läsa nat.ek. i kristianstad, då kan jag till o med läsa på plats o bo hemma de veckorna som det handlar om.. Får bli lite telefonfunderande me mamma o pappa ikväll eller imorn helt enkelt! För måste ha lite rådgivning känner jag! :)

Nu ska jag bege mig till scouterna.. hoppas jag kommer ihåg allt jag skulle ha med nu.. :S
       ♥ Anna


Val-ångest...

Det känns verkligen som att hösten är här o vintern närmar sig nu.. Shit va kallt det är idag.. Hyy, är ju så att man fryser bara när man är ute en snabb runda.. O ändå är det nio grader ute.. de låter ju ändå lite varmt. Men som sagt, snart vinter ju eller iallafall snart november. 

Vilket får mig att tänka på att det om fem dagar är den 15 oktober, o det i sin tur innebär att om fem dagar ska jag senast söka de kurser jag vill läsa till våren.. Ojojoj... har verkligen ångest om det! Vad ska jag liksom läsa? Affärsinformatik eller statistik, helst vill jag läsa både ock.. men det går inte.. Då får jag verkligen inget liv alls under de tio första veckorna.. Två heltidskurser samtidigt funkar inte att läsa.. eller visst skulle det kanske gå om det var två andra kurser, men inte dessa två iallafall! Så måste välja en av dem, men vilken? och sen till nästa problem vad ska jag mer läsa?? det har jag absolut ingen aning om.. Skulle iofs inte behöva läsa nåt mer om jag tänker på att jag bara behöver 15 poäng till för att ta examen.. Men att inte läsa något alls de sista tio veckorna funkar inte riktigt heller, då får jag ju inga pengar!! De en viktiga val o funderingar de här.. Men ska iallafall på info möte om valen kl tre i eftermiddag, så får hoppas jag blir lite mer klok då! :) I annat fall får de kanske bli någon helt annan kurs inom högskolan eller på distans... funderingar o åter funderingar!

Men nu ska jag iallafall återgå till det som är nuet och sätta mig och läsa i boken om ekonomiska mått! Sen ska även 83 fakturor packas i kuvert, de lär ju ta lite tid.. Usch.. tradigt värre att vara kassör ibland alltså!

Alla fakturor som ska ner i kuvert och skickas iväg..  

    
       ♥ Anna


alla dessa saker som bör göras

Så är man hemma o har lite tid över för en gångs skull! =) Blev klara med Case 1 idag runt halv två.. då hade vi fått byta grupprum två gånger och hunnit med en lunch på en o en halv timme me. Blev sen lite uppdelning av bokens kapitel som vår föreläsning om ettårstyrning ska grundas på, jag ska skriva och prata om ekonomiska mått och nyckeltal.. Har inte mycket koll på vad det är, så blir att läsa om det först. Men eftersom therese lånade min bok till morgondagens föreläsning, så kan jag inte anstränga mig mycket mer inom de förrän imorgon igen.. Så tänkte istället sätta mig o skriva ut alla fakturor om medlemsavgift som jag egentligen skulle ha gjort för ungefär en månad sen.. Oops lite granna sen me de.. Men så är det. Så kanske bäst att ta tag i det nu.. Är trots allt typ 80 fakturor som ska skrivas ut.. så de lär ta lite tid!!

Skulle egentligen ta mig iväg ner till pressbyrån vid stationen me och hämta mitt paket med kläder som har kommit.. Wiie... Spännande!  Är ju dessutom mycket härligt höstväder ute, sol och lagom mycket vind.. så att va ute är ju inte fel.. :)
       ♥ Anna


planer

Kvällen hajkplaneringsmöte gick riktigt bra.. Kommer bli en riktigt rolig hajk för våra minorer tror jag allt.. tänkte dessutom se en riktigt nostalgisk film.. eller nostalgisk ä lite fel ord, så otroligt gammal är den inte, men väl femton, tio år gammal typ.. vi ledare bestämde nämligen att scouterna ska få kolla på Sunes Sommar.. =P Sjukt bra o rolig film ju! Haha! Ska bli kul o se scouternas miner när de får veta vilken film de blir.. Men de är först om tre helger.. Så fram till dess ska det endast planeras. Måste ju bli lite planerande o förberedande när man ska ha stadshajk.. Men skoj ska de bli!

När jag kom hem igen blev det till att skriva hajk lapp.. Kände att det var bäst att ta tag i det direkt, annars fanns risken att jag skulle glömma bort de o komma på det sådär runt halv sex på onsdag.. lite stressande kanske.. Så fick bli en fin ihop knåpning av den ikväll istället, o den blev nog bra.. Dock är fortfarande min kalender full av saker som ska kommas ihåg att tas upp på mötet på onsdagkväll.. Så får väl se hur bra de blir.. :S

En annan sak som uppstått är ett dilemma hur jag ska göra helgen i v44. Hade tänkt åka hem efter tentan den 2:a, men nu är man bjuden på 25 års fest i jkp mitt i alltihopa på lördan och sen ska brossan ha kalas på söndagen.. Ett dilemma.. Hade varit kul att åka till jönköping, o dessutom tänkte jag stanna i åhus till tisdan typ.. så det skulle ju kunna gå ändå.. hmm... de blir ett funderande på de, finns ju alltid lösningar.. Men skulle ju gärna vilja veta lite mer om uppsatsen o så när den börjar, det skulle vara lite underlättande.. Även om de inte är förrän v 45 vi ska börja me den.. Men, men får fundera o prata lite me alla möjliga så blir det en lösning av detta med tillslut!

Linserna börjar göra lite ont i ögonen nu..så tror allt de är dags för att sova nu!
       ♥ Anna


förvirring av siffror

Det kan man påstå råder för tillfället. Engelska ekonomiska termer är jobbigt värre.. Inte nog med att man har en utmaning att försöka räkna när det är svenska uppgifter. Nu är det engelska termer som man helt plötsligt ska översätta och förstå me.. Är helt slut på energi nu efter dagens skrivande och räknande.. Men resten av gruppen kände likadant när vi la av för dagen, så de var ju bra.. eller inte! Har iallafall suttit me grupparbete mellan nio o tre idag, så vi var ganska duktiga ändå. Lär ju bli klara med Case 1 imorgon o sen kan man börja med föreläsningen som vi ska skriva och hålla.. Är galet mycket att göra denna veckan. Är inplanerat att sitta me grupparbete typ alltid som finns utanför skolan.. Men blir nog bra tillslut.

Helgen som varit blev mycket härlig och trevlig me. Alltid kul att ha familjen på besök. Att dessutom få kylskåpet uppfyllt utan att betala en enda krona självär inte dumt. Fick dessutom en ny bärbar telefon, (äntligen, var sjukt jobbigt när den andra var sönder) och en ny kappa blev det me.. Det behövs, börjar ju bli lite kallt ute nu..

Ikväll blir de planering inför hajk hos tobben.. Får la se om vi kommer fram till nåt! eller de bör vi ju göra.. Känner dock att jag inte lär komma med alltför mycket tankar. Är fullkomligt slut på tankar för dagen och sjukt seg nu. Känner dessutom att jag är ganska hunrig nu. Så ska kolla vad man hittar för mat i kylen/ frysen nu.

       ♥ Anna


Disputationsfest

Efter gårdagens besök på stan där jag hittade en del klänningar o annat att välja mellan, kom jag efter lite dividerande med mig själv hem med två klänningar. Sen blev det provning av kläderna i olika konstallationer för att komma fram till vilket jag skulle ha på mig på kvällen och med vad..

  
Två av alla provningar med mina klänningar.

Blev tillslut den högra klänningen med pumps till istället för kvällen!


Var då på disputationsfest för Henrik igår kväll. Mycket trevligt, men kändes lite konstigt att vara på kåren på en lite "fin tillställning" om man säger så. I vanliga fall när man befinner sig på kåren är de flesta där i ens egna ålder, igår var medelåldern desto högre, men var mycket skoj de me. En helt enkelt mycket rolig och trevlig kväll, med god mat och trevligt sällskap... När väl festen var över på kåren, blev det vidare hem till mig och efterfest me scoutvännerna.. Trevligt, trevligt, men var ganska trött vid fyra när de blev tid att sova.

Lite bilder från kvällen:
Kvällens huvudperson, Doktor Henrik Engström
image45


         

       ♥ Anna


Velande.. mycket som ska hinnas me..

Förmiddagens föreläsning var ungefär lika tradig som onsdagens.. Vilket grymt tradigt ämne vi läser nu.. Är tur att de e mycket grupparbete i denna kursen, annars hade det varit svårt att motivera sig. Men det blir nog bra.. Fick dessutom första caset idag me.. En engelsk artikel på fyra sidor att diskutera och skriva om.. Jippie, söndag kvällen är räddad, eller kan ju bli kul.. vet iallafall vad vår grupp ska syssla med på måndag. Första gången man träffas i gruppen ska man börja diskutera, det kan ju bli intressant! Men nog om skolan nu, först ska jag hålla helg!

Sitter just nu och velar över hur jag ska lägga upp dagen. Skulle behöva ner på stan en runda, har liksom fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på mig ikväll.. o detta börjar bli lite jobbigt nu. Visst den lilla svarta kan man alltid ha.. men är inte riktigt det jag vill ha på mig just nu. Att jag dessutom har två svarta klänningar gör ju inte det hela bättre.. Och sen är det andra svåra valet, vad ska man ha för skor.. Mina nya stövlar eller pumps o vilka isåfall? Snacka velande problem? Nej, måste helt enkelt ner en runda på stan idag, snart!
Dessutom skulle jag behöva städa över lägenheten lite lätt me. Kan ju inte ha så dammigt som det är nu när familjen kommer imorgon, då blir de mammas första kommentar. Absolut! Är ju dessutom inte så bra för min egna hälsa att ha det så dammigt.. inte konstigt att jag hade svårt att sova i natt, dammallergi är det sämsta man kan ha.. eller kanske inte.. Men jobbigt är det i alla fall!

Man ska kanske äta nåt nu o sen städa, har ju dessutom tvätt-tid till halv fem, så måste ju hinna me tvätten oxå... Så får blir en cykeltur ner till stan efter att jag städat och lagt in nästa tvätt.. Det blir nog bra.. Lite stressigt kanske, men är ju faktiskt då jag oftast brukar hitta kläder me.. :) Känns ju lite lovande!

       ♥ Anna


I did it!

Yepps... Jag klarade tentan och hemtentan o allt annat i kursen fördjupad affärsredovisning... Wiie.. är glad! :) Nu kan man lägga all energi på denna kursen vi läser nu o allt annat som händer.. Skönt!

Ikväll var det styrelsemöte på scouterna, så bara för det tog jag tag i alla ekonomiska papper o försöka få någon ordning bland dessa i eftermiddags.. Det var en utmaning.. Jäkla vilken röra o en himla massa papper att sortera och sätta in på olika ställen i pärmarna.. Är verkligen de tradigaste som finns att sortera papper.. Att jag dessutom saknar två fakturor (som dock är betalda) är inte så bra.. Får bli lite sökande o letande efter dem. Ser ju inte så bra ut att ha betalt två fakturor men inte kunna visa dem... eller känns iallafall inte som att det är så bra.. men men de fixar sig nog.. Är ju iallafall lite bättre koll och ordning bland papprena nu.. även om hälften inte är insatta i pärmen än.. Det får bli morgondagens jobb.. (kanske, om det hinns me).

Imorgon står det föreläsning på schemat från nio till tolv, en av de få förmiddagsföreläsningarna i denna kursen, sen ska det städas och på kvällen blir det disputationsfest. Mycket trevligt! Synd att man missar henriks disputation.. men får väl höra hur den var av de andra istället. Festen ska iallafall bli skoj att gå på.. :)


       ♥ Anna


Dagens I-landsproblem...

Har varit en intensiv dag idag.. eller nja, intensiv är nog fel ord.. snarare en seg dag.. me en del att göra. Gick upp vid åtta för att slänga in en tvätt i maskinen. Sen gick jag o la mig igen :), och gick istället upp vid halv tio. Mycket mer lagom tid. Därefter blev det ännu en tvätt in i maskinen o sen bar det av till skolan och föreläsning kl tolv. Finns det en bättre tajmad tid.. tror inte det! Mitt i lunchen och allt, o den stora frågan blir liksom när ska man äta? Innan föreläsningen vid elva, känns ju lite tidigt om man äter frukost vid nio, tiotiden. Och att äta efter föreläsningen blir oxå fel.. Blir ju runt halv fyra, fyra, ska man äta lunch eller kvällsmat då? Dagens I-landsproblem typ! För mig blev det helt enkelt frukost vid tio, så att äta lunch innan föreläsningen kändes lite fel.. Men självklart var man tokhungrig när väl föreläsningen slutade vid tre, trots att man åt en frukost på rasten o drack en massa vatten under lektionen.. Det får nog allt bli ett annorlunda upplägg till resten av föreläsningarna i denna kursen. Annars blir det ännu jobbigare när vi börjar tolv och slutar fyra, fem istället.. Det blir inga givande föreläsningar då precis. Men det får bli en lösning på de på nåt sätt!

Åter till dagen då.. Föreläsningen idag var tokseg o tröttsam.. Att jag dessutom fick huvudvärk ungefär samtidigt som föreläsningen började gjorde inte de hela bättre.. Plågsamt värre. Men kan nog bero på ljuset i salen och de otroligt bra powerpoints-bilderna..Som var ungefär lika jobbiga att kolla på som att kolla på tv utan glasögon (vilket innebär suddigt värre.. ) Dock var det lika jobbigt att läsa på långt håll som på toknära avstånd. Säger ju bara som så att: Använd aldrig gula rutor med svart liten text- hemskt jobbigt att sitta o kolla på o försöka läsa.. Väl hemma igen vid kvart över tre. blev det ännu en tvätt o därefter matlagning..

Kvällen spenderades sen på scouterna, där jag då hade planerat kvällens möte.. kniv, yxa, såg och sjukvård. Gick ju bra.. Åtta scouter klarade knivbeviset och tre är nästan klara för yx&sågbeviset.. Så duktiga scouter så.. =) Därefter sjukvård, som definitivt skulle behövas ett helt möte till.. Får väl se om vi kan få in lite mer sjukvård på ett möte senare i höst!Hade ju inte varit helt fel. 
Väl hemma igen kom madde hit och kollade på Roomservice och därefter TopModel me mig. Är alltid trevligt me lite sällskap. :)

Snart dags för sängen, om man nu kan sova.. imorgon kl halv två får vi reda på tentan och hemtentan.. spännande o nervöst!!
       ♥ Anna


snart jul..

Började öva på julsånger på kören ikväll.. Shit de är typ bara två månader kvar tills 1:a advent, känns iofs ganska långt till dess just nu. Men om man tänker på hur snabbt de senaste 5 veckorna har gått (alltså sen skolan började igen), så lär dessa veckorna fram till december gå snabbt. 5 poängs kurser är inte kul, de går på tok för snabbt liksom! Men åter till jullåtarna. Var riktigt härligt o mysigt att sjunga dessa årliga återkommande låtar igen. Fast sådär om två månader lagom till julafton lär man vara nådigt trött på dem istället! Men de är så det ska vara!  :)

favorit jullåten!
http://www.youtube.com/watch?v=s8jw-ifqwkM
       ♥ Anna


tisdag..

Så är det tisdag och enda anledningen till att jag är uppe och sitter här vid denna tiden, en dag som jag verkligen är ledig, är att jag ska på hälsoundersökning på högskolans hälsomottagning kl halv tolv, och helst inte skulle äta inom två timmar innan jag skulle dit. Så då var det ju bara att ta sig upp vid nio tiden för att äta frukost, så man får nåt i magen innan jag ska vara där. Kan bli intressant och komma dit och göra undersökning denna gången. Har varit där en gång innan, men då var vi där ur studiebesökssyfte och fick istället vara med på när någon annan gjorde hälsoundersökning. Det var ganska givande de me. Men lär nog vara mer givande idag, för min egna del iallafall. Att göra konditionstest kan ju dock bli lite intressant, har varit förkyld i snart en vecka nu och är fortfarande förkyld.. känns ju inte så bra.. men men, de blir nog bra.

Igår kväll blev det då toning av håret me.. så nu är det då brun, rött eller mörk kastanj typ och är väldigt intensivt för tillfället. Men de brukar försvinna efter nån dusch till. Så då blir det nog bra!

       ♥ Anna


verksamhetsstyrning...

Så är den nya kursen igång me.. Verksamhetsstyrning.. känns faktiskt lite halv tradigt. Speciellt efter dagens halvtimmes kursintroduktion, detta kommer bli en flummig kurs känns de som.. jobbigt! Att vi dessutom  har läst det mesta av detta innan och senast var inne på en del av ämnena förra terminen känns ju inte så mycket positivt.. eller kanske.. beror ju på om det blir ännu mer fördjupning inom de eller bara upprepning av allt igen.. Hoppas på de första, o det borde de vara eftersom det trots allt är en kurs inom fördjupad affärsredovisning. Men man vet aldrig, Thomas Karlsson, som är kursansvarig har jag inte allt för mycket positiva tankar till, kan hoppas han ändrat sig lite sen senast vi hade han. =)

Var en runda på stan i eftermiddags me. Köpte toning till håret.. måste göra nåt fram tills jag ska klippa och slinga mig nästa gång.. Blir ju inte förrän tidigast i november, och börjar bli trött på att ha det som de är just nu. Så en toning är ju aldrig fel.. :) Fortsatte även min jakt på kappa.. o det finns några tänkbara.. så det är skönt! Hoppas de finns kvar till lördag me! Roligare om man har några att välja mellan.. och större chans om man hittar nån då me.

Nu ska jag sätta mig o planera lite till scoutmötet på onsdag. Ska ha sjukvård, kniv, yxa oxh såg och jag är ansvarig.. hehe..
       ♥ Anna


RSS 2.0