kväll och stress är alltid lika effektivt!

För ca en halvtimme sen blev jag klar med min inlämningsuppgift.. Äntligen! =) Nu ska jag bara läsa igenom den några gånger innan jag skickar in den.. Men det gör jag imorn eller på fredag.. Huvuddelen är iallafall klar och det är skönt!

Men visst är det konstigt att hur tidigt man än börjar så går det inte så snabbt och blir så effektivt som när man väl är i slutspurten. Hade ingen aning om vad jag skulle skriva i min sammanfattning när jag började innan ikväll.. men när jag var klar var den en sida lång! Och dessutom har jag skrivit till och om texterna till nästan varje diagram och tabellförklaringar och dessutom gjort ännu ett diagram. =) Så det tycker iallafall jag är effektivt! Men sen är det som vi konstaterat innan (jag, maggie o malin när vi skrev våra uppsatser) när man ska sitta och skriva en massa text är det nästan bra om man är lite trött.. för då tänker man inte lika strikt som när man är pigg, alltså mitt på dan, och det gör att man "flummar" fram texten istället. Vilket ger rätt så mycket text med vettiga tankar! Det enda man har sen är att korrekturläsa och korrigera i texten så att den blir lite akademisk me.. =P

Men nu ska jag sova.. Imorgon är det en lika fullspäckad dag som idag, med uppstigning 06:15 som vanligt. Sen blir det promenad, tvätta, packa, plugga och laga mat på förmiddagen. Och sedan ska eftermiddagen spenderas på en buss. Så då blir det bara plugg, fram tills jag är i jkpg! =)
       ♥ Anna


onsdagen gången oxå

Idag har det än så länge blivit noll plugg... ajdå! Böckerna och papprena har legat framme hela dan men tro inte att jag gjort mycket mer än bläddrat i en bok och konstaterat att jag har typ glömt allt hur man räknar ut de olika statistiska fallen.. Inte bra! Men imorn ska jag spendera några timmar på buss, så då ska det pluggas. det är nämligen det enda i läsväg som jag kommer ta med mig.. Men det räcker! För alla böcker och papper i statistiken måste me och även lite nationalekonomi. Usch.. fasar för att bära på allt! Men tror att jag nog packar i min kära rullväska denna gången.. eller ryggsäcken. Har inte riktigt bestämt mig än vilket det ska bli.. Beror nog på hur mycket jag ska ha med mig förutom statistik och nationalekonomiplugg! Ajja, det får packas imorn! Det enda jag nog gör idag är att plocka fram vad jag ska ha med mig..

Annars har jag faktiskt spenderat större delen av dagen på andra platser i kalmar. Började hela dagen med en promenad med susanne imorse, sen en runda till meddo för att sola och sen hem för att duscha och äta innan jag begav mig till maggie vid kvart över tio. Då hade jag dessutom hunnit med att tvätta två tvättar! =) Sen blev det vidare hem till jenny, och efter lite kaffe och inspektering av lägenheten hon bor i nu för att ge lite inredningstankar begav vi oss till ikea (tredje gången för min del på 1½ vecka) för att shoppa lite möbler och inredningsdetaljer till jenny. Fast blev ju självklart lite för både maggies och min del oxå. Dock köpte inte jag mer än en innerkudde.. men det är alltid nåt! =) Efter några timmar på ikea, blev det vidare till mcdonalds för lite mat... Vilket var väl behövligt och gott! Sedan spenderades någar timmar hos maggie, då även madde kom inom på ett besök, innan jag var hemma igen vid halv sex typ! Så mycket tid för att plugga har det ju inte blivit idag.

Men nu ska jag försöka skriva lite på min sammanfattning till inlämningsuppgiften och även skriva ihop en skriftlig uppsägelse på lägenheten. Måste ju fixa den innan jag åker.. eller måste och måste.. Men är skönt att få allt avklarat denna veckan så att man kan ägna nästa vecka åt att bara plugga till tentan!
       ♥ Anna


foto, nagellack, sång och babbel

Idag har det blivit en del gjort, dock inte riktigt i den ordning som det var tänkt.. men ajja.. har fått gjort det mesta av det jag tänkte göra iallafall.. Utom att ha fixat nya foton att skicka med min ansökan.. men kom på att jag har nog några gamla skolfoton från 3:an på gymnasiet kvar.. De borde ju funka. Har ju inte ändrat mig så mycket i utseendet sen dess.. är väl isåfall hårfärgen och hårlängden.. men den ändras ju rätt så ofta.. och snart har jag nog samma längd på håret igen som jag hade då... Iallafall om jag låter bli att klippa mig i några månader till.. =)

Jag och Paro var även uppe hos maggie på en mycket trevligt fika i eftermiddags. Åt äppelkaka och vaniljsås, mumma!
Sen blev det stan, där lite ärenden uträttades och lite shopping. Apoteket fick ett besök och sedan kicks för att köpa ny nagellacksremover och passade även på att köpa två nya nagellack samtidigt.. Mina gamla favoriter börjar torka/ta slut. Så då är det ju aldrig fel med lite nya. Jag är ju dessutom en sådan person som nästan alltid har målade naglar, så det går ju lite nagellack för min del. Och nu har jag hittat en verklig favorit serie, Mavala. De nagellacken är tokbra! Och dessutom alldeles lagom mycket i flaskan, 5 ml, är ju precis lagom för att nagellacket inte ska bli gammalt och torka innan man tömt flaskan. Så bättre kan det ju inte bli. Dessutom tokbra pris! Max 39 kr, och idag fick jag två för 60 kr! Som hittat!
Dagens färger blev Wichita och Bangkok.
Och där fick de ett till plus; de har alltid så spännande namn på nagellacken. =)

Ikväll blev det kören som vanligt på tisdagkvällar. Vi var verkligen få sopraner idag, altarna är typ dubbelt så många i vanliga fall och idag var de nog tre gånger så många. Så det innebar ju att vi fick ta i desto mer för att höras.. sen efterhand försvann de en efter en så ett tag var vi bara tre sporaner kvar!!! Och just då sjöng vi igenom de låtarna där vi har huvuddelen själva, dvs alla verser.. Så det kändes lite jobbigt att sjunga då.. Men vi fixade det.. om än att vi blev galet varma och slut i rösterna! Det var ju till och med så att killarna var fler än oss för en gångs skull.. Har nog aldrig hänt tidigare! Men vi visade iallafall att vi kan låta nästan lika mycket tre pers som alla sopraner tillsammans.. eller okej, överdrev lite där.. men nästan var det så! =) Vi kan när vi vill!

Men nu har jag lovat att vårda min hals lite till nästa veckas konsert. Speciellt med tanke på att min röst var tokhes i söndags.. och då hade jag ju inte gjort mer än tränat dagen innan. Så det kan bli spännande att se hur en helg i jönköping med underbara vänner kommer påverka halsen.. Förhoppningsvis inte alls, blir ju lite jobbigt isåfall nämligen! 

Men nu ska jag sova. Imorgon blir det morgonpromenad me paro, sen solariet (blev inte av idag) och sen hem till maggie för att sedan ta oss vidare till jenny. Sen är tanken att plugga med madde imorn me.. Men mina tankar för eftermiddagarna falerar rätt så bra just nu.. Iallafall när man ser till hur bara planerna idag har ändrats så vet man aldrig hur det blir imorn!
       ♥ Anna


krångel...

Igår kväll fick min msn för sig att strula en massa och sen ville den inte fungera alls och att installera om den igen funkade ine heller.. Mysko! Så i natt har datorn stått igång och försökt installera msn.. vilket har gjort att jag haft jättesvårt att sova.. Och när väl klockan ringde och jag skulle upp hade den inte kommit längre än vad den kommit igårkväll ändå.. Så nu på morgonen har jag åter igen avinstallerat och sen installerat om msn. Och nu fick jag det att fungera! Fast dock har jag typ en av de första versionerna av Windows live nu istället för den senaste som jag hade innan.. Fast ajja.. det gör inte så mycket! Huvudsaken är att det fungerar igen! Och det gör det ju!

Var ju möte med Henrik igårkväll me. Det var faktiskt mer givande än vad vi trodde det skulle va! Så positivt överraskade! Nu hoppas vi bara att det som bestämdes kommer ha en verkan oxå. Och det återstår ju att se.

Idag blir det frukost nu, sen ska jag nog gå och sola lite... känner att jag börjar bli mer och mer blek och det vill jag inte va. Så lite solarie är ju inte fel. Är månader sen jag solade sist, så det är ju på tiden! Sen blir det äppelpaj hos maggie vid lunchtid och ikväll är det kör igen. Fast innan dess ska jag helst hunnit med en himla massa. Typ fixat alla mina ärenden på stan. Och plugga statistik! Ska bli spännande och se hur mycket jag faktiskt hinner med. =)
       ♥ Anna


som en berg och dalbana

Idag är inte riktigt min mage och kropp så samarbetsvillig.. Shit vilka upp och nedgångar det varit idag.. ena stunden mår jag jättebra och andra så har jag ont i magen, känner mig svimfärdig, illamående, helt shaky och inte minst fryser samtidigt som jag är tokvarm (känns som att min blodcirkulationen inte riktigt är som den ska).
Helt enkelt alla symtom som pekar på att nåt är fel med min mage och kropp (magkatarr typ, fast kan ju vara nåt annat oxå).

Ajja.. kan inte göra mer än att äta, dricka, ta det lugnt och undvika allt som har med mjölk att göra. Borde väl ringt till vårdcentalen egentligen. Men kom att tänka på det först nu och nu känns det som att nu kan det lika gärna kan kvitta, nu är det ju ändå kväll.. och är ju ganska van av detta nu med tanke på att jag mådde typ såhär halva lägret i somras.. fast att undersöka vad det är lite mer ingående hade ju inte varit fel.. snarare ganska bra! Men nästan gång kanske! (som jag alltid säger).

Istället är panodil min närmaste vän just nu och vatten!

Men nu ska jag laga mat och sen ikväll (om två timmar) är det ju möte med hyresvärden så då hoppas jag att jag mår bättre..
       ♥ Anna


satt o tänkte igen

Jag kom nyss på en ganska bra sak!

I år blir det första julen på tre (3!!!) år som jag kan vara ledig, och alltså inte har nån uppsats eller inlämningsuppgift att skriva på under juldagarna! SKÖNT! Fast dock har jag nog nån dugga eller test under nyårsveckan.. Men det är ju inte så farligt! Sen lär det nog iofs bli lite tentaplugg oxå. Har ju två tentor på samma dag två veckor senare. Och har fortfarande inte lyckats klura ut hur jag ska fixa det!? Kanske hyra in en person att skriva den ena tentan åt mig!?! Haha, hade ju varit snyggt! Dock så mycket fusk som det kan bli.. Så nej, det är inte ens ett alternativ! Däremot ska jag ta kontakt med min nationalekonomilärare och hoppas att den tentan går att flytta eller iallafall förlänga lite.. Annars kommer jag aldrig fixa det! Fyra timmar till att skriva en hemtenta på känns ju lite som en omöjlighet liksom! Och att skriva den när omtentan är, är ju inte att satsa på. Då är jag ju i nederländerna!

Ajja.. är ju två tentor innan dess och den ena om 12 dar. Så nu ska jag plugga till den istället för att sitta här!
       ♥ Anna


asså shit majbritt!

Sorry emme för att jag använder ett av dina uttryck! MEN jag läste nyss på blondinbellas blogg (hon har ju börjat blogga igen efter två veckors paus) att hon i födelsedagspresent till sig själv valde mellan att köpa en Herve Leger klänning för 12 000 kr eller en pälsjacka för 14 000 kr... Jo, tjena!

Hur kan man bara få för sig nåt sånt!? I just wonder?

Jag skulle ALDRIG köpa nåt i klädesväg för så mycket pengar... tycker ju att det tar emot att köpa nåt för över 1 000 kr och här snackar vi om nåt som kostar 12 eller 14 ggr mer! Jag tror inte att jag ens äger nåt som har kostat så mycket??? 
Fast så är jag ju student me, vilket innebär att jag får 7 492 kr i månaden varav 4 920 kr är lån och har en hyra på 3 981 kr! Hade varit kul och se hur en tjej som blondinbella hade klarat av att leva på dessa villkoren.

Fast det är ju kul att hon har hittat en affärsidé som verkligen inbringar pengar. Så kanske ska man unna henne detta.. Dock kan inte jag påstå att jag gör det. Hade jag haft samma inkomster så hade jag nog hellre lagt de pengarna på nåt välgörande än att kasta bort dem på ett klädesplagg. För det är vad jag anser att hon gör!

Nu ska jag ägna mig åt nåt mer vettigt, som min statistikinlämningsuppgift och därefter får det nog bli lite nationalekonomi på de!
       ♥ Anna


nu e vi igång igen..

... med våra morgonpromenader. Klockan ringde kvart över sex imorse.. Sen var det upp och hoppa även fast det var lockande att ligga kvar i sängen och somna om. Men hade ju lovat paro att gå ut o gå, så då var det bara att göra det me. Och det var lika skönt som alltid! Lite seg i benen var jag dock.. men det gick över efter ett tag. Och nu sitter jag här. Nyduchad och redo för att börja plugga.. eller ska bara fixa med lite annat först och dricka en kopp kaffe, men sen blir det plugg! =)

En promend i våras
       ♥ Anna


veckan som kommer

Satt nyss och skrev i min kalender vad jag måste göra denna veckan som kommer.. Hjälp vad mycket det blev tillslut.
* Först och främst ska jag göra klart min inlämningsuppgift (som jag ju tjatat om några dagar nu)
* sen är det sista statistiktestet innan tentan, så det ska jag göra, men innan dess måste jag gå igenom sista kapitlet som jag egentligen skulle gjort denna veckan. Men kom på det först idag.
* Sen bör jag ju ägna lite tid åt nationalekonomin. Har ju dissat den helt o hållet den senaste veckan, så om jag inte ska plugga ihjäl mig till den hemtentan sen så är det bäst att lägga lite pluggtid åt det me nu i veckan.

Sen är det då allt som ska göras utöver detta "vanliga vardagsliv".
* Först och främst är det korridorsmöte imorgon kväll med hyresvärden för att försöka komma fram till nåt att göra åt stölderna av all mat.
* Sen ska jag ringa ett antal samtal för att säga upp olika kontrakt och abonnemang, som telefon, bredband och hemförsäkring (är ju det där som heter 3 månaders uppsägningstid på allt).
* Sen är det då stan som ska få några ärenden, till apoteket för att hämta ut en ny omgång p-piller (usch, där lär det gå lite pengar), köpa födelsedagskort till brossan som snart fyller 18, sen måste jag till en fotoaffär och fixa två id/passfoton som ska skickas med min ansökan till stenden och med den ska även några papper till kopieras innan jag kan skicka iväg den.
Så det är lite att göra i denna veckan som kommer.. Men sen avslutas hela helgen med återträff med boomeranggänget! Det ska iallafall bli skoj!
       ♥ Anna


kortfattat eller långrandig, vilket är bäst?

Nä, nu får det räcka med skrivande på min inlämningsuppgift för tillfället. Är helt tom i huvudet på vad jag ska skriva.. Så då är det lika bra att lägga ner. Är uppe i 7 sidor nu, varav tre sidor är typ bara halva och knappt det. Min inledning är fem rader än så länge.. hmm lite lite kanske.. :S Fast vet inte vad jag ska skriva. Och kommentarerna till varje diagram som ska vara ordentliga förklaringar är kanske lite korta de me. två, tre rader till varje är det nu.. lite fler på några.. Men vad är lagom?!
Nä, det blir nog en väldigt kortfattad rapport denna gången. Vilket är ganska typiskt för att vara mig. Jag är ju ganska så kortfattad av mig.. Har alltid varit och lär alltid vara. =) Känner dessutom att jag tappat lite av skrivandet just nu. Och de är lite jobbigt! Känns som att det var jätte länge sen jag skrev en rapport just nu. Men det är det ju inte, senast var i våras när vi skrev vår affärsplan och den var ju inte så kortfattad. Men man tappar väl tekniken fort. Dessutom är det lite skillnad på att sitta själv och skriva och att sitta i grupp.

Men nu ska jag nog laga mig lite mat. Gjorde pannkakor innan idag till sen lunch/fika. Men nu är jag hungrig igen, så nu blir det lax o vad jag nu ska ha att äta till.. har inte riktigt bestämt mig för vad det blir än. Potatis, kroketter eller nåt annat? Äh, det blir nog potatis.
       ♥ Anna


sunday

Så var det söndag oxå.. och galet tradigt väder ute. Regn o blåst, inte det mest ultimata precis.. eller kanske ändå. Borde ju plugga idag, så då är det ju ganska så ultimat pluggväder! Gäller att se det positiva istället för det negativa. :)

Imorse vaknade jag första gången 7:40, vilket jag ansåg var på tok för tidigt att gå upp en söndagsmorgon. Så la mig på kudden igen och somnade om och nästa gång jag vaknade var klockan 9:20. Mycket mer lagom tid! Sen dess har jag lagat mannagrynsgröt till frukost och kollat på nyhetsmorgon. Det är stående på söndagsmornarna att kolla på nyhetsmorgon söndag. Det är lagom med djupgående intervjuer för en söndag, och så lite nyheter me! =)


Bilder på lite av torsdagens inköp
V'ärmeljusstaken från ikea


Ägnade lite av lördagskvällen åt att arrangera och dekorera med det som köptes i torsdags



gjorde även om i värmeljusstaken och la fram mina nyinköpta underlägg (syns i högra nedre delen av bilden)

       ♥ Anna


stjärnor på is

Kalmar vann sin match idag! Härligt!

Har just nu huvudvärk, så ägnar kvällen åt tv:n Har nyss kollat på stjärnor på is. Visst hade det varit riktigt kul att vara med i ett sånt program?! Skoj att få testa på konståkning.. Men så är jag ju en person som tycker det ju är jättekul att åka skridsko och inlines. Vilket nog beror på att mitt balanssinne är rätt så bra.. Plus att när man är gammal drilltjej och gympatjej så sitter ju dansen och koordinationen i kroppen och därmed även balanssinnet! Så hade ju varit kul och se hur det hade gått om man testat konståkning då. =) Haha, fast det lär ju aldrig hända!

Ne, återgå till soffan nu.. avslutar nog dagen med en film sen. Sen innan det är dags att sova är det bäst att inte glömma ställa tillbaks klockan en timme. Annars blir det ju lite fel tid imorn! Då ligger man en timme före och det låter dumt! Så glöm inte ändra klockan inatt! ;)
       ♥ Anna


fotboll

Sitter och kollar på fotboll på tv. Kalmar - Djurgården spelar därför jag sitter som klistrad. Kalmar har ju blivit mitt nya favoritlag (inte för att jag haft nåt favoritlag i fotboll innan, men ändå). Så det gör ju att varje gång kalmar spelar så måste man ju kolla! Nu e det ju verkligen spännande me.. Guldmatcher nu ju!

Träningen idag var skön.. o gick bra ännu en gång.. :) Kände dock av mina benhinnor ett tag i början av passet men inte värre än att det gick att fortsätta träna! Var ju dessutom en av mina favoritledare på friskis som höll i passet, Johanna, hon har sån energi och det gör att man bara får mer energi! =) Det gillar jag.

Men nu ska jag fortsätta följa matchen och sen laga mat!
       ♥ Anna


naturligaste tjejen, konstgjord behandlad blomma, kanariefågel eller nåt annat..?

Hittade detta på Fridas blogg


Du äger...

(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska 
( ) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 9


Du ...

( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder foundation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 3

Du har...

(x) Tonat håret
( ) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 2

Totalt: 14

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Och jag fick samma som frida! :) Konstgjord behandlad blomma. Låter ju bra :S
Gör testen du med så kan vi jämföra.
       ♥ Anna


lördag

Vaknade 09:47 idag.. alltså blev det ingen morgon träning utan jag tar passet i eftermiddag istället. Skönt att få sova ut och kan vara ganska lagom att träna i eftermiddag. Har nämligen tänkt ägna dagen åt att skriva på min inlämningsuppgift, så då kan det vara passande me en träningspaus i eftermiddag. =)


Brossans skola hade förresten invigning i onsdags. De flyttade i slutet av sommaren från en högstadieskola i kristianstad till nyrenoverade lokaler på södra kasern och blev istället tillhörande söderportgymnasiet. I torsdags uppmärksammade Kristianstadsbladet detta med en bild och två meningar text! Faktiskt ganska kasst! Dagis och grundskolorna kan de lägga flera uppslag på, men när den enda gymnasiesärskolan invigs så blir det en liten notis! Snacka om skillnad!


Men nu ska jag ta och göra lite vettigt här istället!
       ♥ Anna


att välja när man ska träna

E hemkommen för inte så länge sen efter en helkväll hos maggie (o roger). Vilket det nästan alltid blir när jag är där. Men det e trevligt! =)

Nu sitter jag här o ska snart sova. Ska bara först bestämma mig för när jag ska träna imorn... eller idag rättare sagt! Klockan 9:00 eller 15:00. Känner att det lutar stort åt 15:00 passet! Fast hade varit skönt att ha träningen avklarad me, så man kan göra annat sen mitt på dan.. Inte för att jag vet vad jag ska göra men ändå! Men jämför man att sova 6 ½ timme o sen upp och träna klockan nio, när man kan sova så länge man vill och sen träna 15:00 så lutar det åt 15:00 passet! Så jag tror att det får bli det. Skönt att slippa ställa klockan en dag (eller två)!
       ♥ Anna


fredagsbestyr

Usch, vad uttråkad jag är nu.. har ingen lust att plugga och inte mycket annat att göra heller.
Varit iväg på skolan o träffat karin innan, och fick därmed de sista underskrifterna för min ansökan. Så nu ska jag bara ha två foton och kopiera lite till papper sen kan jag skicka iväg min ansökan! Efter besöket hos karin blev det vidare i blåsten till maxi. Var verkligen motvind hela vägen från skolan till maxi! jobbigt! Väl på giraffen tog jag en runda inom Kid me. Mest för att kolla... har nämligen aldrig varit därinne bara tänkt! Jisses vilken stor affär! Och typ bara hemtextiler och kuddar.. Men som sagt kollade bara... Däremot blev det lite mat köpt på maxi istället! Det var jag o tokmånga andra där.. det märktes att det var fredag eftermiddag och löning!

Men nu ska jag bege mig ner till stan istället och upp till maggie! Sen blir det idolkväll där ikväll! =)

       ♥ Anna


i god tid för en gångs skull

Nu e jag snart klar med min inlämningsuppgift i statistiken. Bara lite kommentarer kvar att skriva till varje diagram och inledning och sammanfattning och sen fixa försättsblad. Oj, det var en del kvar.. Fast är ju en vecka kvar tills den ska vara inne (till och med lite till). Så blir jag bara klar med den i helgen så är jag nöjd.=) Så har man två veckor till tentaplugg sen o lite nationalekonomi me! Kan ju behövas!

Har ägnat hela morgonen sen jag vaknade vid nio-tiden åt att göra boxploten (eller lådagrammet som det även kallas) till inlämningsuppgiften i statistik. Det var lite klurigt innan jag kom på hur jag skulle göra.. Men tillslut blev det enklaste att rita den för hand och sen scanna in den i datorn och därefter fixa till den lite i paint. Excel är nämligen inte så hightech så att man kan göra boxplots där, då måste man ha ett statistik program och det har jag inte på min dator och är inte nödvändigt för kursen heller, som tur är!
min "härliga" studiemiljö

Var förresten på stan och på Ikea igår me maggie o paro. Väldigt trevligt och blev ju lite shoppat! Nya underlägg till bordet på hemtex och sen en värmeljusstake, lampskärm, kuddfodral och annat smått på Ikea. Det var verkligen dagens höjdpunkt!

Men nu blir det lite mat, ska jag snart till IK:n på skolan och få ett papper till påskrivet och därefter till maxi! Kylskåpet börjar bli tomt! Så lite mjölk, yoggie o grönsaker med mera ska inhandlas!
       ♥ Anna


?

Denna dagen blev ju oxå bra.. Himla händelserik dock, med den största eller nja kanske inte största men mest förvånade händelsen. Var när jag skulle tömma mitt postpack och såg ett dataskrivet papper personligt till mig liggande ovanpå all post. Första tanken var vad är detta? Men när jag väl började läsa blev jag mest förvånad och full i skratt, men samtidigt arg/irriterad och ja, jag vet inte vad. Chockad är nog me rätt så bra förklarat. Det var så desperat skrivet och verkligen så fel! Som tur var hade jag maggie med mig, annars vet jag nog inte hur jag hade reagerat! Fick även lite av en dejavu sen ungefär samma sak eller samma påstående sas till mig för sådär två år sen. :S Men då ur en helt annan synvinkel och från en helt annan person..
Iallafall så har varje person som läst det reagerat likadant. Att skratta åt det och vända om det är det enda rätta just nu. För en person mot sådär en 12 pers ger ju inte så mycket. Även om den bara har gått på en person nu. Mig!

Men som sagt så är inte mitt temperament när jag är arg är inte att leka me. Det vet både maggie o många andra. Så det ska bli spännande när jag väl möter personen.
Jag är en person som utåt sett nog verkar vara ganska snäll, lugn, försiktig och tystlåten. Men när det väl gäller så är det lite annorlunda... och det lär märkas snart!

Nä, nu ska jag sova. Ska plugga imorn, sen blir det till skolan för att träffa IK:n och få ännu ett papper till min ansökan påskrivet och efter det antagligen träning. Sen är det ju idol imorn kväll! =)
       ♥ Anna


stilar

Jag är verkligen varierad i min stil konstaterade jag idag.. Igår var jag väldigt dressed eller som roger sa det var cleant, enkelt men snyggt! Mörka jeans, svarta stövlar, svart kortkappa och min favoritsjal i grönt, blått o gult och vilka mer färger det är i den.

Och idag kör jag på den mer softa stilen...


Och såklart mina nya glasögon. :)


 Dock tror jag att lite av dagens kläder kommer bli utbytta när jag ska bege mig iväg, till ett par jeans och en annan kofta. =) Btw så blir det en liten shoppingrunda runt kalmar me maggie och även paro idag. Roger skulle visst inte jobba över, så vi kan ha bilen ändå.. =) Så därmed tror jag att jag inte hinner me träning idag.. Det får bli medelpasset klockan 17:00 imorn istället!
       ♥ Anna


effektivitet

Så är man uppe igen, efter en god natts sömn som gärna hade fått varat lite längre! Är lika trött idag som jag var igår o iförrgår... vad är det med mig egentligen? Ajja, snart e det helg och då får man sova utan att ställa klockan! Skönt! Sen blir det nog iofs plugg i helgen me för den delen.. Men de e en annan sak! ;)

Idag kör jag på effektivitet effektiv! Har nyss varit och lagt in min andra maskin tvätt för dagen.. Och klockan är inte ens tio! Det är bra! Speciellt när det handlar om en tvättmaskin som tog tre timmar på sig i stället för två för en vecka sen!! =) Lär ju vara klar med mitt tvättande när klockan är ett om allt går som det ska idag. :)
Sen blir det nog en runda på stan me maggie i eftermiddag. Vi hade egentligen tänkt köra en runda till berga och till öland idag men fick i natt reda på att roger ska jobba över idag me.. så därmed har vi ingen bil, så därför har vi bestämt oss för att ta det på lördag istället! Passade iofs bättre för mig.. hade ju ändå inget annat planerat för helgen, så då passar det bra med en liten utflyktsrunda me maggie! Men nåt ville vi ju göra idag me, så en runda på stan passar ju bra då! Sen ikväll har jag bokat in mig på danspasset på friskis.. Nu när jag äntligen har tagit tag i träningen så är det bäst att försöka komma igång med liten regelbunden träning igen för de sista tre månader här.

Men nu plugga!
       ♥ Anna


Sexigt... vad är sexigt?

Satt och pratade med en vän på msn innan idag och då kom på in på sexighet.. eller ja, thomas sa att det fanns en tid då han trodde tjejer tyckte manskörssång var sexigt... och det kunde jag ju inte riktigt hålla med om.  Så då undrade han vad jag tycker är sexigt.. och ärligt talat är jag helt nollställd!! Har funderat typ hela kvällen och fortfarande är jag lika nollad som när jag började.. Vad anser man egentligen är sexigt?.. för mig så är det inte riktigt samma sak som det man attraheras av.. men jag kanske har fel?!

Isåfall skulle fina ögon och mörkt hår bland annat vara sexigt enligt mig.. nja, låter ju inte riktigt rätt..
Men vad är då sexigt?
Vältränad killar är ju ganska sexigt.. eller ja inte för vältränade då ju.. men lite magrutor är ju inte fel.. Men sen då?

Nja, jag kom nog underfund med att jag faktiskt inte har tänkt så mycket på vad som är sexigt... Visst när man var liten tyckte man vissa skådespelare och vissa sångare var sexiga. Typ Brad Pitt, Leonardo Dicaprio, justin timberlake eller varför inte alla pojkbandsmedlemmar.. brian i backstreet boys minns jag att jag tyckte var snygg och N-sync eller killarna i Hanson, och speciellt då Taylor för min del (fast idag måste jag säga att isaac är snyggare!).. Vissa kan jag väl hålla med om fortfarande men varför de är sexiga är ju frågan?
Oki, klädslen och stilen gör en hel del faktiskt oxå... men mer?
 
(bild från www.wallpapergate.com)

(bild från www.infoaddict.com)


(Hanson då o nu,
källa www.boston.com resp. www.popentertainment.com)

Ajja, kan sitta och diskutera detta länge, men det ska jag inte göra nu. För nu måste jag sova.. Har tvättid klockan åtta imorn bitt.. så då måste jag upp.. undra varför jag bokade förmiddagstvätt-tid denna veckan? Hade varit mycket bättre... eller iallafall skönare med en eftermiddags/kvällstid. Men hade nog en baktanke med det me när jag bokade tiden! =)
Sängen kallar nu iallafall! :)
       ♥ Anna


i matlagandet

Håller just nu på att laga mat.. eller ja, maten står på spisen och kokar och jag kan inte göra så mycket just nu förutom att
röra runt lite då o då att det inte bränner fast.. blir fläskfilégryta som blev över sen helgen o ris.. mmm.. :)

Var ju nere på stan innan idag och hämtade mina nya glasögon.. passade in dem o så oxå så att de sitter bra.. fast nu känner jag att de klämmer lite väl mycket bakom öronen.. så får kanske gå ner och få de lite justerade senare i veckan.. Eller så är det bara en vanesak. De sitter ju inte riktigt likadant som de gamla så kan ju vara det som det beror på. Ajja, får se om jag vänjer mig eller inte... Annars får det bli ett besök för att justera dem senare.. :)

Men nu ska jag skära lite sallad och sen äta. Sen är det scoutmöte, har kommit på (okej, efter en glutt i aktivitetsbanken) bästa aktiviteten för sjukvård. Mina juniorer ska få spela lite teater ikväll.. De är bra för lärandet och kreativt! Just vad de behöver! För de har ju inte mycket ro för att sitta stilla så länge precis..
       ♥ Anna


trött

Jag förstår inte vad det är med mig.. Har varit toktrött två dagar i rad nu när jag vaknat.. hmm.. det brukar jag inte vara.. fast okej. Har kommit i säng lite sent de senaste dagarna me för den delen. Vilket dels beror på vårt spioneri i måndags.. =) Har ju kommit underfund med vem det är som stjäl mat i korridorerna. Men nu ska vi bara ha tag på den me.. hehe!

Idag blir de plugg och sedan en runda ner på stan för att hämta mina glasögon, som äntligen är klara! De ringde igår eftermiddag, så har längtat efter att hämta dem ända sen dess.. Och när jag ändå är nere på stan så blir det ju självklart en runda upp till maggie me... =)

Sen är det scouter ikväll med sjukvård på planeringen. Ska dessutom se om mina bästa assistenter håkan o markus kan hålla i mötet själva näst, nästa vecka.. I annat fall får vi ställa in. Nackdelen när man är själv ledare. När man inte kan vara med på ett möte blir det lite kaos. Eller det är ju sagt att Ann oxå ska vara ledare, men hon har ju inte varit med på nåt möte sen det första så nu räknar jag inte med henne heller längre.. Kanske ska slänga iväg ett mail till styrelsen för att höra om jag kan få hjälp av nån mer ledare. Hade ju inte varit så jättefel precis..

Ajja.. nu ska jag börja plugga i alla fall så att jag får nåt vettigt gjort idag. :P
       ♥ Anna


jullåtar

Idag fyller en av mina älskade sysslingar år, Madde! Grattis gumman!! Bara ett år kvar till 20 nu! ;)
Dessutom fyller även Dodo år! Grattis på 22 års dan vännen!
Sen är det ju inte att förglömma därmed "bara" ett halvår till jag fyller år.. jisses! Tiden går snabbt ibland.. Känns ju som att jag nyss fyllde år.. men antagligen inte! =P

På kören ikväll blev det halva övningen övat på låtarna som ska sjungas på konserten och sen andra halvan efter fikat med underbart goda munkar (tack dianas pappa =) ) så började vi sjunga på jullåtarna. Joy to the world, bereden väg till herran, för redeliga män och sankt staffans visa avklarades innan övningen var slut! Är alltid lika kul att börja sjunga på julsångerna, dels för att de låtarna sitter mer än väl och alla kan dem ganska så bra och dels för att det ger verkligen stämning! Dock lät det ju lite sisådär på vissa ställen.. men som sagt vi har ju bara börjar sjunga dem. Om en månad SKA de sitta bättre, för då är det julmässa på slottet och då ska vi som vanligt stå där och sprida julstämning. =)
       ♥ Anna


tabeller o diagram

Nu har jag faktiskt börjat komma igång med min statistikuppgift .. iallafall lite smått. (det tog ju bara en vecka sådär)
Men det var efter att nyaste office 2007 installerats. Vilket innebär att det är lite förvirrat när man inte hittar funktionerna, eftersom upplägget är helt annorlunda mot de gamla office 2003 o 2000.. Men annars är det bra! Mycket överskådligt.. iallafall excel för det är bara det som jag använt än så länge... och speciellt då pivottabell och diagram. =) Men vet ju oxå att det är det som är mest förändrat.. Word ska jag iofs oxå ge mig in på snart för mina diagram och tabeller ska sedan sättas in i ett word dokument tillsammans med en massa text.

I vilket fall så är det alltid lika kul när man har ett nytt program och ska lära sig allt. Min teori (som för övrig funkar rikigt bra) är att leka och testa sig fram för att lära sig nya och uppdaterade program. Så så lär jag göra nu me. Dock under press me tanke på att jag inte har hur lång tid som helst på mig att skriva inlämningsuppgiften. Den 2 november ska den vara inne vilket för min del innebär att jag ska skicka in den innan jag åker på återträff.. Så alltså nästa torsdag ska den vara klar senast! Men det ska jag allt fixa. Har ju hela nätterna me på mig me om det nu skulle behövas! =)

Ett tips om en feelgood-film som är härlig att se när man mår lite halvkasst är att kolla på I hennes skor. Såg den i söndagskväll när den gick på trean och det var en riktigt bra feelgood-film :) och väldigt typisk anna-film me för den delen! :)

Men nu ska jag återgå till excel och mina papper. Sen är det kören ikväll!
       ♥ Anna


lite roligt

Hittade en rolig sak på en annans blogg.. och eftersom jag inte har så mycket för mig (allt för att inte plugga!) så t'nkte jag passa på att göra detta. :)

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig? Det låter bra. Vi ses imorn då. Kram så länge

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Kom in! Vi knackade på hos dig nyss! Kram :)

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss? Tack så jättemycket vännen. :)

4. Vilket sms blev du mest berörd av? Kram

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? Jag hade tänkt mig på kvällen, men du kanske mena dan? Ngt gott ställe.. Hamnen.

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor? Var e ni? :) Kram

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? Hej! Hur e läget? Lördagen den 16/8 har jag 25-årsfest. Du är jätte välkommen kl 19. Kram

8. Vad vill du höra mest av allt? Hej vännen min! Jag är tyvärr inte hemma utan i K dessvärre. Sån himla otur :( Saknar ju dig. När kommer du till kalmar igen då? puss o kram

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Tja! ska vi mötas i stan vid 20:15. Så vi hinner hämta ut biljetterna.

10. Din romantiska replik? Strålande ! Sov gott & Lycka till

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen? Haha jaa det gjorde hon ^^ puss


Ja, det blev ju lite roligt!
       ♥ Anna


träningskläder

Igår kväll sådär strax innan jag skulle sova så fick jag för mig att gå in på betterbodies hemsida för att kolla in lite träningskläder. Är det nånstans man kan hitta fina o snygga träningstoppar så är det där.. Vilket jag me gjorde.. Hittade dessutom deras reasida så blev till och med att jag beställde lite.. Vilket är extremt impulsigt för att vara mig. Jag brukar i vanliga fall fundera både en och två gånger innan jag beställer nåt. Men denna gången blev det inte så. Nu kan jag istället se fram emot att få ett paket på posten inom den närmaste tiden innehållandes detta...


Nu ska jag sätta igång och plugga. =)
       ♥ Anna


monday

Så var det visst måndag igen.. Och denna måndagen har det städats i hela lägenheten. Vilket verkligen behövdes.. dammtussar överallt och massa annat småsmulor på golvet. Men nu är det rent och fint igen =).

Sedan skulle jag då plugga.. men upptäckte att en funktion i excel som jag behövde aktivera saknades i mitt officeprogram.. så därmed blev det till att leta upp ett nytt officepaket istället.. Så nu har jag en nyare version av office på datorn.. och det är ju inte helt fel =). Dock är det den engelska versionen just nu.. så ska försöka få den svenska istället. Iallafall när man ska jobba i excel, där jag bara kan alla funktioner på svenska, och det känns lite avancerat att försöka läsa sig de engelska med.. Då blir det nog mycket förvirring istället.

I vilket fall blev det inte mycket pluggande idag. Däremot tog jag mig, ÄNTLIGEN, iväg till friskis och tränade. Blev medelpass med nilla idag.. :) Roligt att komma igång, men himla jobbigt i slutet.. Men den sköna känslan efteråt slår det jobbiga! Sedan har kvällen spenderats i korridoren med sheron, emina och eminas vän slö kollandes på tv och pratandes om allt och inget!

Men nu ska jag nog ta och sova och hoppas jag sover bättre i natt än igår.
Hade jättesvårt att somna igår då jag fick tokont i magen lagom till att jag skulle sova, men efter två panodil och en värmekudde på magen somnade jag iallafall någon timme senare eller två... dock sov jag jättedåligt och oroligt hela natten, så när jag vaknade var jag inte så jätte pigg. Men en sak jag säker på redan innan jag somnade var att om jag hade haft ont i magen när jag vaknade så hade jag direkt ringt till vårdcentralen eller nåt för att försöka få en tid och undersöka det ont i magen. Eftersom det är bäst och lättast att få rätt hjälp när jag söker när jag väl har ont i magen och lättast kan förklara det onda då. Men självklart (tur-i-oturen) så var det mag-onda borta när jag vaknade. :S

Men efter dagens träning så vore det konstigt om jag inte somnar direkt när jag lägger huvudet på kudden för att sova!
       ♥ Anna


:S

Just nu känns min kropp lite lätt nere, mår smått illa och är tung i huvudet och i hela kroppen me för den delen. Värker gör den me. Känns jätte mysko :S. Så därför ska jag ta och bädda ner mig i min säng nu och förhoppningvis sova gott...

Imorgon SKA jag ta mig til friskis och sätta igång med träningen.. Sen om det blir ett pass eller bara lite träning i gymmet får jag se.. Dit ska jag iallafall. Känner nämligen att det är just precis det jag kan behöva nu! Och en långpromenad med.. Mest för att skingra tankarna, för det är mycket tankar nu.. Har kommit in i en sån period igen. Och att ha familjen på besök och sen helt plösligt bli ensam gjorde ju inte det hela bättre! Det är mycket förändringar som ska bli inom några månader nu, så det innebär ju dessutom massa tankar. Men när jag väl fått iväg mina ansökningspapper till NL, så är iallafall en del borta! En väldigt liten del, men dock så viktig!

Men nu ska jag iallafall sova och sen imorgon ska jag sätta igång med min statistikinlämningsuppgift och även kanske börja fundera över vad jag ska göra nästa helg.. Har två alternativ: antingen stanna i kalmar eller åka iväg..(lät ju väldigt logiskt! haha) I vilket fall kommer det nog till stor del avgöras av tre saker; dels beroende på hur det går med statistikuppgiften, dels ekonomin och dels om jag fortfarande får komma dit jag funderar på att åka.. Men som sagt, först sova!
       ♥ Anna


Helg me familjen

Så har denna helgen passerat och familjen åkt igen. Har haft en supermysig helg med familjen med god middag igår när de kom (mammas fläskfilégryta), småshopping på stan... som för min del gav två bläckpatroner till skrivaren och ett nyss usb-minne 4G! Det var på tiden! Sedan blev det storhandling på maxi, som fyllde upp kylen och skåpen på nytt! Det behövs verkligen! Sen på kvällen blev det taco´s och vin och tv. =)

Idag bakade jag scones till frukost, och sen blev det en promenad i höstblåsten ner mot kalmarsundsparken och söder... var tvungen att visa mamma o pappa mina favoritplatser i kalmar nu när jag snart ska flytta här ifrån. Sedan middag innan den vanliga rundan till IKEA, vilket nästan alltid står på listan när familjen är på besök. Idag blev det för min del tre välbehövliga saker; nya servetter, en paket värmeljus och lite glödlampor. Billigt o bra!


Nu återstår det att se när jag träffar familjen nästa gång.. stod och diskuterade lite och konstaterade att egentligen behöver jag inte åka hem förrän vi ska fira mammas 55-årsdag i början på december med Bra vibrationer och julbord på yllan. Vill ju spendera så mycket tid som möjligt här i kalmar nu + plus att jag behöver spara lite pengar och det kostar trots allt lite varje gång man åker hem. Så brossans 18-årsdag får nog för min del firas samma helg som mamma ska firas! Är ju bara trots allt lite mer än en månad emellan! :P
       ♥ Anna


syjunta

Kom hem för ca en timme sen efter en helkväll hos maggie och roger! Det blev ju som vanligt några timmar spenderandes där.. som alltid när jag ska dit! Men det är allid lika kul och trevligt! Ägnade nog dessutom hälften av tiden åt att hjälpa till och klippa, sy o fixa maggies gardiner till deras lilla retrorum aka studio/kontor! Vita med stora röda prickar och små svarta! Riktigt snygga och verkligen passande i just det rummet som annars går i vitt, svart och rött och lite silver! Så annorlunda jämfört med resten av lägenheten. =) Men det passar just där! Är alltid ett sjå att börja sy gardiner och blev lite fel nån gång.. Men inte värre att vi kunde fixa det innan det blev galet fel! Fick dessutom vara lite syfröken då jag kunde lite mer om att sy och symaskiner än maggie... alltid lika kul att upptäcka hur stor skillnad det är på att vara från två olika orter och med bara ett års skillnad. De är större än man tror ibland! =)
Idol blev det ju självklart oxå och då kom även jossan på besök.. så en del tjejsnack hann vi även me.. och fika såklart! =)

Nu har jag plockat bort all tvätt som hängde och låg runt om i lägenheten.... så nu hittar jag även sängen och ska därmed ta och sova! Imorgon förmiddag kommer familjen på besök för att stanna över helgen så sen blir det fullt ös medvetslös typ! :) Nej men middag, stan, storhandling på maxi m.m. ska hinnas med... Så lite sömn innan dess är ju inte helt fel! =)

       ♥ Anna


scones och tvättande

Jag har nyss avnjutit en 2:a frukost, eller brunch kanske man ska kalla den, innehållandes nybakade scones med ost, hallonsylt och te. Gott, gott! En ganska bra fredagsbrunch enligt min mening! =)

Har tvätt-tid idag så la i en tvätt när jag kom hem efter promenaden me paro vid åtta, och eftersom det programmet jag valde brukar ta ca två timmar så antog jag att den skulle göra det även idag.. men inte alls.. när jag kom ut efter lite mer än två timmar höll tvättmaskinen fortfarande på och tiden stod på 40 minuter kvar. Jahopp, mysko! Men fanns ju inte så mycket att göra åt det, utan istället bara låta den gå.. Nu har jag iallafall fått i en tvätt till för en halvtimme sen och nu hoppas jag att den hållen den tiden det stod det skulle ta alltså en timme, annars lär jag nog få tvätta hela dan.. mindre kul! I vilket fall så måste det ju allt vara nåt fel på tvättmaskinen.. det ska inte ta tre timmar för en 40 graders tvätt.. det är ju inte vettigt!?
       ♥ Anna


träningsmotivation

Det blev ingen träning ikväll. Hade inte lusten att ta mig till friskis.. Hmm.. måste nog finna mig ny motivation för att ta mig iväg dit.. För träna vill jag ju... =)
Nä, får nog allt bli till att leta lite nya träningskläder framför allt toppar på stan nästa gång jag är där. Då får man ju lite ny motivation och en till anledning till att träna. För tyvärr känns det som att jag behöver det just nu.

Har än igen suttit och kollat lite runt efter ny dator ikväll.. Jag vill verkligen ha en ny. Men det får nog bli nästa månad eller nästnästa.. först ska jag betala mina nya glasögon som jag hoppas jag får imorn! Det skulle ta ca tio dar och imorn har det gått 11 dar sen jag beställde dem.. så jag hoppas att jag får dem snart! Hade varit så skönt! :)

Nu ska jag återgå till att bara kolla på tv ett tag till, sen sova! Blir promenad imorgonbitti igen!
       ♥ Anna


bröllop...

Sitter och kollar på one tree hill samtidigt som jag pluggar.. effektivt värre.. eller nja kanske inte.. men ganska bra som sällskap iallafall. =) Där skulle det iallafall just precis vara bröllop och då kom jag tänka på att min syssling, elin, ska gifta sig till sommaren! Fick reda på det av farmor när jag var hemma förra gången, som allt annat när det handlar om släkten jönsson.. =) Och hon hade ju i sin tur fått höra det av greta (farmors syster). Skvallret går snabbt inom släkten! Iallafall så ska det bli spännande och se om man bli bjuden på bröllopet.. Eftersom jag och elin ändå är lika gamla (okej, en månads skillnad) och delar rätt så mycket när det handlar om intressen med mera inklusive lite vänner, så hade det helt klart varit kul att få vara med på hennes bröllop! Men det återstår ju att se.

I vilket fall så började ju självklart snacket och utfrågningen från farmor o farfar om inte jag har nån kille och så vidare.. De tycker väl det är lite tråkigt (eller nåt) speciellt nu när mina båda sysslingar som är i samma ålder som mig är sambos och har stabila förhållande sen några år tillbaka.. Men varför ska jag följa strömmen liksom? Nån av oss måste ju "leva livet"! Haha.. (man kan ju undra om jag säger det bara för att det ska låta bättre eller om jag verkligen gör det?! :P ) 

Förhoppningvis kommer jag leva upp till mina farföräldrars förväntingar i sinom tid jag me.. Hoppas bara att farfar o farmor är kvar i livet då me.. de börjar ju faktiskt bli lite gamla. Men släkten på pappas sida är iofs ganska seglevad så kan ju hoppas att det är så fortfarande. =)
       ♥ Anna


drömmar

Inatt drömde jag värsta förvirrade drömmen.. den handlade om scouting, kärlek, exkärlek och vänner.. och läger.. och höjder.. och bussresa.. och taizé.. ja, som sagt värsta förvirrade drömmen.. Men fick iallafall min kärlek till slut.. Så vaknade upp glad och lycklig.. =) även om jag var lätt förvirrad!

Blev dock en segstart denna morgonen, så kom inte igång med att plugga förrän vid halv tolv och då blev det till att göra andra försöket på statistiktestet.. vilket gick desto bättre idag än igår.. Fick 86% rätt denna gången och är därmed godkänd med marginal 6%! Skönt! Så nu ska jag sätta mig med nationalekonomin istället. Härligt när man går från ett ämne till ett annat sådär på samma dag.. inte!

Ikväll funderar jag på om jag kanske ska försöka komma igång med min träning på friskis igen .. Är så sugen på att köra ett gympapass och framförallt testa på danspasset. Det är inte lite lockande.. =) men så är det den där andra biten med att jag är rädd för om mina fötter och vader pallar det. Har ju faktiskt inte tränat ett pass sen jag drog upp skadan i foten i maj och sen dess har jag skadat foten ytterliggare några gånger. Och vet ju att jag får ont i foten o benet bara jag ska ta på mig ett par skor som t.ex. converse, pumps eller stövlar. Så då kan man ju undra hur det ska gå på ett träningspass.. Men sen är det ju det att om man inte testar så får jag aldrig veta, och det kan ju faktiskt gå utan några bekymmer me. Det vet man ju inte förrän man provat! Så det skadar ju inte att testa! Men ajja, lär väl bli lite funderande i några timmar till innan jag bestämmer mig för om jag ska träna idag eller inte..

Nu blir det lite nationalekonomiplugg istället!
       ♥ Anna


lite skrämmande

Pratade nyss me familjen (okej, de var nån halvtimme sen) men iallafall så berättade mamma om detta då, en man som var ute o gick med sin lilla hund, milou, i rinkaby (vilka visat sig vara mamma jobbarkompis grannar) och som helt plötsligt blev attackerad av två aggressiva hundar som kom springande lösa och som främst gick på hunden och bet och skakade den, så att den nu ligger på djursjukhuset i hässleholm svårt skadad... Så hemskt och förfärligt o ja... finner inte ord! Man blir ju verkligen rädd. Usch säger jag bara!

Jag har liksom många andra respekt mot hundar och den lär ju inte bli bättre nu precis..
       ♥ Anna


statistiktest

Så var det onsdageftermiddag igen och dags att börja planera kvällens scoutmöte... tror att jag skrev woodcraft på planeringen till idag, så därmed är det bland annat allemansrätt och miljö som kvällen ska ägnas åt. Känns som att det inte kommer att bli jubel från scouterna när de får veta vad de ska göra idag... men det är trots allt en del av scouting.. Så då är det bara att gilla läget! Ska iallafall försöka göra nåt kul av det!  Om jag kommer på vad vill säga! =)

Har ägnat 3 timmar under förmiddagen och lunchen åt statistiktest 3 som behandlar diskret slumpvariabel, två prunktsfördelad slumpvariabel och poissonsfördelning... Det var inte det lättaste, lite snurrigt ibland innan man visste vilka formler som skulle användas var och sånt... men gick hyfsat bra iallafall... dock fick jag bara 11 av 15 och eftersom godkänt är 12 så får jag sätta lite tid åt det imorgon igen. För är ju inte precis så att man tar och sätter igång med ett nytt försök när man nyss gjort klart ett annat. Inte jag iallafall! Måste hämta ny energi först! Men kanske att jag gör ett försök sen ikväll igen... om jag orkar vill säga..

Nä, lite nationalekonomiplugg nu istället kanske.. eller om jag ska börja kolla på statistikinlämningsuppgiften.. Svårt val!
       ♥ Anna


en tisdag innehållandes plugg o kör

Denna tisdagen har varit effektiv.. Gick upp kvart i sju och en halvtimme senare blev det promenad me paro. Skönt! Vår nya vana.. eller ja än är det ingen vana eftersom, enligt statistik, så ska en sak genomföras minst 15 ggr för att det ska bli en vana.. men vanan är på god väg, riktigt härlig och bästa starten på dagen! =)
Sedan blev det effektivt plugg i 6 timmar med lite matlagning emellan.. Och mitt i allt upptäckte jag att jag gjort klart det i statistiken som stod på planeringen för denna veckan! Galet härlig känsla! Så nu har jag veckans statistiktest kvar att göra och sedan börja på inlämningsarbetet. Också självklart neken.. Där har jag faktiskt ingen aning om hur långt jag är i jämförelse med var jag bör vara.. :S  Känns ju mindre bra..

I eftermiddags blev det en snabb runda till maxi innan jag skulle iväg till kören.. sen har det varit kören och sjunga för hela slanten ikväll.. Först öva lite på solot på what kind of world.. som verkligen gick sådär.. och sen kören och där konstaterade jag att idag fixade jag inte solot alls.. så då kändes det lika bra att ge över det till nån annan.. Det går jättebra att sjunga när man sjunger den själv eller med flera och inte måste prestera det bästa.. men sen när det väl är dags för "skönsången" så går det hemskt! Men provade iallafall.. o det är ju alltid nåt! Men förra gången lät det bättre, så det var en nedprestering.. =( Men lämnade ju ändå över med som man säger, med hedern i behåll! =) Och det fick jag en applåd för, så det var skönt!

Nu blir det lite slappande vid tvn och vila rösten, som är lite trött efter 3,5 timmes sjungande..
       ♥ Anna


höstmåndag

Idag är en sådan sjukt seg höstmåndag då det tar riktigt lång tid för mig att komma igång med vad jag än ska komma igång med och så fort man tittar ut genom fönstret så ser man den mulna himlen och träden som tappar mer och mer löv och det ger ju inte precis mer motivation. Känner snarare bara för att lägga mig i soffan dra en filt över mig och kolla på en bra film. Men det har jag inte tid med! Måste plugga! Men om jag ska sitta med statistik eller nationalekonomin vet jag inte. Måste komma igång med min inlämningsuppgift i statistiken me. Då den ska vara klar om tre veckor minus en dag!

Så en sak är ju säker.. här har jag inte tid att sitta och slöa!

       ♥ Anna


helgen :)

Gårdagen var super härlig och trevlig. På dan blev det stan och sedan en runda upp till maggie o roger för att kolla in deras ny slipade golv! Galet fint! Och självklart även för att tjattra lite. As usual! Sen var det dags för fest och partaj! Trevligt och skoj! Dock blev det lite väl mycket intag av vin och den underbara goda jordgubbslikören som mia o hennes matthias hade med sig. Den var farligt god! =) Men som sagt mådde kanske inte så super när jag vaknade imorse.. :S Dock, som tur var blev det iallafall bättre uppåt dan så vid ett begav jag mig till madde för att baka lite.. Madde ville bli av med lite äpplen, så därför blev det bakat två recept innehållandes äpplen! Äppelgrottor och äppelsockerkaka blev det, riktigt gott både ock! =)
Sedan fortsatte kvällen hos mig med att hämta var sin sallad på pizzeria esplanaden och kolla på filmen Kate & Leopold. En alldeles lagom film när man är lite seg o trött!

Nu ligger jag här i soffan och kollar på pretty woman som går på femman och funderar på att sova. Vilket låter galet tidigt för att vara mig, men fick ju inte bästa skönhetssömnen i natt om man säger så.. vilket man adrig får när man har druckigt och festat och sen ska sova.. så att krypa ner i sängen nu och sova är ganska så lockande! =)

Ett väldigt suddigt foto, men det är iallafall gårdagskvällens outfit..


kvällens huvudperson, sheron! Aight!


som vanligt! Mia vill inte va me på bild, sara vill göra nåt originellt allstå granskar sitt glas me vin o kash pratar i telefon

Två underbara grannar!



Djupa diskussioner?


Å där hamnade jag me på bild, paro o jag ser lite uttråkade ut... Men det e vi inte!


O så lite sköna faces!


       ♥ Anna


fredagtjejkväll me taco´s, idol och äppelpaj

Vilken trevlig kväll de blev!
Först lagades och åts det taco´s me madde och hennes vän hanna här hos mig. Och sedan vid kvart i åtta tiden begav vi oss ut i korridoren och joinade Sheron och tjejerna (kash, mia, sara o ja, den som jag inte kommer på namnet på just nu! Lite illa!) för att kolla på Idol! Var lite knytkalas så alla hade med det dom kände för.. så blev 3 sorters chips, godis, all möjlig slags dricka (ramlösa med och utan smak, cocacola o lättdryck bl.a.) och Äppelpaj me marsansås... mmm... så himla god var den! Måste nog se till att få receptet av sheron sen.. =) Var en lite annorlunda äppelpaj med cornflakes, farinsocker, muskotnöt, citron/lime och en massa till! Annorlunda men riktigt god!

Angående idol så kändes kvalitén lite sådär ikväll.. visst lars var bättre denna gången än förra. Men om jag får säga mitt.. så hade han gärna redan fått åka ut! Är lite för mycket falska toner för att jag ska kunna lyssna på han.. Men de flesta tycker inte som mig.. Speciellt inte madde och sara här ikväll.. Dock hade jag mia på min sida iallafall.. kändes bra! =)
Bäst ikväll var enligt min och de andra tjejernas åsikt, Anna.. Hennes release me var underbar! Hade gåshud typ!  =) Så hon får gärna vara kvar till slutet! :)

Men nu ska jag sova.. kroppen börjar säga ifrån och gör ont lite här och där! Så en skön säng är ju inte fel då!

Sov sött!
       ♥ Anna


äntligen fredag!

Jisses kollade nyss min statistik för bloggen.. som jag inte brukar kolla så himla ofta.. Och igår nåddes verkligen en ny topp för denna bloggen, 63 unika besökare! Självklart börjar man direkt undra vad det beror på... är det nån rubrik som gjort att jag helt plötsligt fick så många läsare eller nåt helt annat... ajja, skoj iallafall!

Idag är jag än igen uppe med tuppen.. Klockan tio över sex ringde klockan och vid fem i sju träffade jag paro och sen blev det promenix i en timme. Skönt, skönt! Det är verkligen en av de bästa starterna på dagen man kan få. Idag var det till och med så att man såg solen gå upp under tiden vi var ute och gick.. Mörkt och fin blåröd himmel när vi började gå och sen när vi kom tillbaks till fabriksgatan var det ljust och lite molnigt istället. :)

Men nu ska jag ha en andra frukost me kaffe och sen sätta mig i soffan och räkna statistik. Sen ikväll blir det middag me madde och därefter idolkväll me sheron, kash, paro och kanske matte oxå.

       ♥ Anna


detta pappersifyllande..

Mötet hos IK:n är avklarat, har valt vilka kurser jag ska läsa till våren nu.. så hoppas de blir bra sen me.. =)
De kurser jag har valt är:
  • Investing in People
  • Stategic Management
  • Dutch as language for exchange students (om den nu ges under våren, jag och Karin blev inte riktigt kloka på det. Stod att den ges under period 1 & 2 men på nåt annat ställe att den ges under semester(termin) 1 & 2 och det är ju inte samma sak. Perioden är ju en del av semestern... Ajja, får hoppas att den ges.. I annat fall läser jag bara 27 hp under våren?? Kan ju bli lite strul me csn då.. (om jag har otur)
Sitter och försöker fylla i min ansökan nu.. men går ju sådär.. Det mest är ifyllt men det som är kvar har jag ju typ ingen aning om.. Ska skriva adress och faxnummer till högskolan.. ehh.. aha.. till vilken del? Och sen ska jag ha underskrift även där av exchange co-ordinator. Men frågan är ju vem som är det? Karin eller Linda?
Sen är det en massa andra som jag inte heller vet vad jag ska skriva eller kryssa i.. Typ förväntad datum på examen? menar de då när jag ska ta ut den eller? För det lär jag försöka göra så fort jag kommer hem! Och cermonin har jag ju redan haft! Krångligt det här..

Men det som är mest krångligt är vad jag ska fylla i på language abilities...
Har ju varken IELTS eller TOEFL och känner ju inte precis för att göra nåt av dem heller.. betalar ju inte frivilligt för att göra ett engelska test! Så då är ju frågan om jag ska kryssa i english as language of instruction eller other...Galet snurrigt det här! Men gissar på english as language of instruction. För det borde ju engelskan man läste på gymnasiet räknas som... eller?? Ajja.. får väl höra med linda.. hon har ju trots allt sagt att man ska hojta till när man har nåt man funderar över!

Träffade även på Sandra hos IK:n, en tjej som sjöng i kören innan, och fick veta att hon oxå ska till nederländerna =) fast till haarlem.. :( Synd att vi inte skulle till samma stad, hade varit kul!  Vet ju dessutom fortfarande inte vilka det är mer ska till Leeuwarden.. Hoppas jag får veta det innan jag åker iallafall! Om det nu är några mer som ska åka.. fast när jag sökte fanns det ju bara en plats kvar av fyra så det bör ju vara nån mer än mig. Logiskt sett alltså!

       ♥ Anna


statistikplugg

Statistik är verkligen galet svårt.. till och med för en som gillar siffror och brukar tänka ganska så logiskt!
Satt med en uppgift nu ett bra tag innan jag tog hjälp av lektionsunderlaget och hittade en genomgång av uppgiften där.. Tack! Fler hade inte varit helt fel.. för uppgifterna i kompendiet är galet svåra.. eller iallafall mycket förvirrande, och i facit står bara siffersvaren.. så hur man ska komma fram till dem får man typ gissa sig till när inte förklaringarna i boken, kompendiet och på webbstudieplatsen räcker till.. Lite jobbigt och förvirrat!

Men när jag väl får kläm på det så lär det ju sitta.. förhoppningsvis! och det ska jag helt ha fått innan tentan! Så en månad på mig att förstå allt! Och då har jag först fyra kapitel kvar att gå igenom. Och nu ska jag börja på nästa kapitel! Så behöver nog bara två dar till på mig innan jag är där jag ska vara enligt tidsplanen.. =)

Var förresten ute och gick med maggie o paro imorse.. Klockan tio i sju mötte jag paro och sen gick vi till stan för att möta maggie, sen blev det en timmes promenad, med en massa diskuterande om allt möjligt! Men framförallt övernaturliga saker, spöken och vad som händer efter döden. Spännande värre..

Nu ska jag äta lunch och sen på till bbs för möte med IK:n. 
       ♥ Anna


världens härligaste män

Sitter juts nu och ser på världens härligaste män på 5:an.. Martin Nygren, Café fenix ägare ska ju vara med så måste ju bara kolla.. Sjukt trevlig är han iallafall! Skämtsam och så när man är på café fenix, så måste ju se hur han framställs i tv! =)

Annars har jag som sagt haft scoutmöte ikväll.. Det går verkligen upp och ner där.. i ena stunden känns det bra och sen när kraven kommer är det mest jobbigt.. Nu ska jag försöka få tag på en scouts föräldrar innan helgen.. för att den ska få info om hajken som är lördag, söndag. Vilken jag inte kan vara med på.

Nä, nu är det dags för martin nygren!
       ♥ Anna


tradigt värre

Alltså nu börjar det gå lite överstyr här med stjälandet från frysen.. Var ute nyss för att kolla vad jag ska äta ikväll och då ser jag att den som har sitt fack några fack ovanför mig har blivit av med mat typ igår kväll/natt eller idag... Där låg en kartong kvar i frysen men maten i var borta.. Ehh.. varför inte ta allt när man ändå tar... Det är lite scary faktiskt! Shit har man liksom ingen egen mat utan måste ta från andra?? Man kan ju börja undra! Det mest konstiga är att eftersom vi har låsta dörrar in till korridoren, så måste det vara någon som har nyckel in.

Ajja.. ska inte tjata mer om detta nu.. Men jag blir så himla arg av sånt här! Och jag vet att sheron, min söta granne blir exakt lika arg! 

Idag ska jag plugga statistik! Så det ska jag sätta igång med nu! Sen ikväll blir det möte med mina juniorscouter. Surra hinderbana står på planeringen!

       ♥ Anna


mysterium

Vårt matmysterium med att mat försvinner från frysen börjar bli lite too much nu! Är minst tre i min korridor som blivit av med mat jag, emina och sheron och sen ytterligare en del i korridoren under.. Skumt, skumt! Så nu ska vi allt ta och göra nåt åt detta! Är så irriterande att bli av med mat hela tiden!


Kören ikväll var rolig och iallafall lite givande. Ingen ny låt..men däremot repning av de gamla.. Det låter bättre och bättre! Lite solosång blev det me.. och fixar jag det kommer jag nog me sjunga solo på en favoritlåt. =)

Haha, fick en kommentar på kören ikväll om att jag såg trött ut.. Ojdå.. det är inte ofta! Brukar ju ofta sägas tvärtom.. även om jag är jättetrött så brukar jag se ganska pigg ut.. men inte idag då.. Är nog allt fortfarande bristen av sömn från helgen som hänger me..men imorgon ska jag sova till jag vaknar tror jag allt.. eller nja.. inte riktigt.. men klockan ska iallafall inte stå på åtta.. snarare på nio, halv tio! Åtta timmars sömn lär jag behöva i natt!

       ♥ Anna


ännu en gång... kan det inte sluta

Nu har jag blivit av med mat från frysen IGEN!... Gahhh! Denna gången har det försvunnit fyra påsar med köttbullar, alltså 20 köttbullar! Blir så jäkla arg och irriterad.. Kan man inte få ha sin mat i fred?? Vill flytta härifrån nu!!! Inte om fyra månader!
Varje gång det försvinner man så blir man bara mer och mer ledsen.. Fundera allt på om jag överhuvudtaget ska ha nån mat ute i frysen.. och istället göra som sheron, känns ju nästan som så.. Om vi bara hade haft bättre frysfack inne i lägenheten så hade det varit bra.. men det har vi ju inte... =(

Nej, nu får det allt hända och göras nåt åt det här! Vad vet jag inte dock.. att kontakta min hyresvärd gav liksom inte så mycket.. :S
Nån som har nåt tips?
       ♥ Anna


duggan

Jag fick reda på mitt resultat på duggan idag ju.. gick ju inte så bra om man säger så.. 3 av 10 rätt! Hahaha! Men det gör inget.. var ändå inställd på att jag inte skulle klara den ju.. Imorgon ska jag däremot göra testet i statistiken.. och det ska jag däremot försöka klara.. Ska bara plugga järnet innan. :)

Imorgon ska jag även till u-m som vanligt vid denna tiden på året och det lär ju förhoppningsvis gå lika bra som vanligt me! Hoppas på det iallafall.. =)

Men nu ska jag sova!
       ♥ Anna


seg måndag

Shit vad trött och seg jag är.. Detta har verkligen varit en måndag av segaste laget. Men ganska typisk för att vara en måndag efter att man varit ute en lördag och sen varit i gång hela söndagen. =)

Åkte ju som sagt från åhus 10:40, sen en 50 minuter inne i stan innan tåget till hässleholm gick. Hann med att få ett nytt busskort på rese, ta ett kontoutdrag på banken och därmed konstatera att mitt bankkort inte är avmagnitiserat.. skönt! =) Sen blev det en lite runda på H&M innan jag kollade av typ hela Åhléns sortiment.. eller ja, hela var det ju inte.. men nästan! Och sen en runda in på lindex nedre plan me. Hittade ett par lila vantar som jag konstaterade att jag ville ha.. men ansåg att jag kunde ju vänta till jag kom till kalmar.. så, så blev det! Sen blev det tågresande och åter tågresande. Träffade Linda på pågatåget till hässleholm och sen kom Mackan och knuffade på mig när jag satt och halvsov på öresundståget i Alvesta! Så träffade en person jag kände på varje tåg.. Det är ju inte så ofta det händer! Har man tur träffar man nån man känner på nåt av tågen.. Men typ aldrig på bägge två! Så det var lite kul! =)

Väl i kalmar blev det hem och lämna väskan och fixa nåt att äta och sen ta cykeln ner till stan med först ett stopp hos maggie o roger för att visa de olika glasögon bågarna.. och maggie tyckte samma som mig (och som resten av min familj) utan att jag sa vilka jag hade valt! =) Så dem blev det ju när jag sedan begav mig till synsam för att beställa mina glasögon! Så om sådär 10 dar ska jag ha nya glasögon! Skoj, skoj!

Och de bågarna jag valt är...

Miss sixty!
       ♥ Anna


avmagnitiserat!

Duggan har gjorts.. men hur det gick får jag veta imorgon.. Tokchansade på vissa frågor.. typ fyra, eller om det var fem... sådär hälften iallafall och hälften för många.. men men.. I vilket fall måste jag ha 6 frågor rätt för att bli godkänd. Och det återstår att se imorn! I annat fall har jag fått lite exempel på frågor och på vad jag mer ska kunna och det är ju alltid nåt! Var ju ändå inte obligatorisk utan bara en "morot" på vägen = extra poäng till tentan... Vilka man aldrig tackar nej till! =)

Nu ska jag ta och sova.. imorgon blir det uppstigning vid åtta, halv nio och sedan bussen till stan 10:40, sen ska jag ta en runda inom rese för att fixa nytt busskort då mitt nuvarande blev avmagnitiserat igår.. Lite jobbigt faktiskt! Det innebär ju dessutom att jag måste betala fullpris på bussen till stan imorn.. :(
Det borde btw vara en framtida affärsmöjlighet.. att komma på kort som inte kan avmagnitiseras. Sen ska jag till banken och kolla så att min kontokort funkar me.. det finns ju en risk att även de är avmagnitiserat eftersom det låg ihop med mitt busskort och lite andra kort.. Hoppas, hoppas inte! Det blir så jobbigt då! Då kan man snacka om att vara galet mycket låst! :S
För det e ju faktiskt så att man vänjer sig väldigt snabbt vid att ha kort och kunna betala med det så gott som överallt.. och att kunna ta ut pengar när som.. Men med ett avmagnitiserat kort så blir det inte så enkelt.. då är man ganska så beroende av bankens öppettider. =(

Det var bara en liten parantes. :P Vid 11:50 ska jag sen ta tåget till hässlehåla och därefter vidare till kalmar! Sen blir det glasögonbågsvisning hos maggie innan jag ska ner till synsam för att beställa mina nya glasögon. =)

Men nu väntar sängen! Sov gott!
       ♥ Anna


a night out

Gårdagskvällen var rolig, trevlig, dansant, utflippad och lite galen! As it shuld be! Alltså en toppen kväll, me mycket trevligt sällskap! =)
Kvällen började med bål och mat hos zarah och fredrik och sedan samtal om allt möjligt med mycket skolasnack! Vilket det alltd blir när det är många högskolestuderande på en fest! Vid tolv bar det sedan in till stan med taxi med mål grand. Och så blev det.. med mestadels av tiden spenderandes dansandes på schlagergolvet!  Grand schlagergolv är bäst! :) Sedan blev det lite nattamat på mcdonkan innan 02:30 bussen hem. Lätt trött efter att ha varit vaken och uppe i högvarv i 21 timmar!

Idag vaknade jag vid elva.. sedan blev det lite frukost och därefter kom farmor och farfar och då dags för söndagsmiddag med ris o fläskfilégryta! Kan ju säga att jag inte var så jätte hungrig med tanke på att jag nyss hade ätit frukost!

Sitter just nu och funderar på om jag ska ge nationalekonomi duggan en chans eller helt och hållet skippa den.. :S Ajja, har ju fram till 00:00 i natt på mig att göra den isåfall..
       ♥ Anna


jobbat... inflyttningsfest ikväll..

Shit, är helt seg efter dagens 6 timmars jobb.. Men kan bero på att jag inte kunda somna i natt heller.. har alldeles för mycket i huvudet som tar upp tankarna just nu.. =( Dock var jag ändå inte så jätte trött när klockan ringde i morse.. bara lite... men nu är kroppen och huvudet lite segare och tröttare.. Men får bli lite slappande framför tv:n ett tag innan jag ska hoppa in i duschen och sen förbereda mig för kvällens partaj! Inflyttningsfest hos zarah och fredrik som med start 18:00 me bål och mat! Snacka om att det finns en risk för att jag blir full ikväll!  :P Men får helt enkelt ta det lite lugnt i början och sen se till att man slutar dricka i tid.. Annars lär det bli galet segt! och vill ju helst känna mig ganska så pigg ända tills jag kommer hem sen i natt.. Hur nu det ska gå till?!  Haha! Ajja... ska iallafall ta med kameran så att kvällen kan dokumenteras.. i annat fall den nya lägenheten! Ska bli så spännande att se den.. de har ju trots allt bott där i två månader nu, men jag har fortfarande inte varit där.. Illa! Men nu är det dags!

Snart dags för fika här hemma med.. passar bra då jag behöver lite ytterligare kaffe(koffein) och även sockerenergi.. Och vad blir inte bättre till fikapassa än kanelbulle! Är ju kanelbullensdag idag.. så då hör det ju till att äta kanelbulle!
 
       ♥ Anna


tankar about the exchange...

Hemma i åhus igen! Härligt, härligt!

Har såklart blivit massa prat ända sen jag kom hem.. om allt och inget.. eller nja, snarare om min kommande tid i nederländerna och allt som kommer där till.. det är verkligen nåt stort och spännande.. Och ena stunden vill jag verkligen åka, men nästa frågar jag mig vad är det jag har gett mig in på? Har jag verkligen kunskaper för att plugga en termin utomlands?? Kommer jag fixa det här?.. Det tror jag iofs att jag gör.. men allt man ska fixa med innan man åker är ju lite påfrestande bara det... Är en massa olika folk och ställen jag måste ta kontakt med, bland annat:
  • min hyresvärd för att säga upp lägenheten
  • mitt försäkringsbolag och säga upp min hemförsäkring
  • telia för att säga upp bredbandet och lägga telefonen vilande
  • banken för allt det finansiella
  • och ja säkerligen en massa ställen till!
Ajja, det får göras i omgångar. Först ska alla mina papper fyllas i och banken få ett besök.

Sen har jag kommit på att innan jag flyttar kan jag nog behöva en ny dator, som dels är bättre (prestanda- och minnesmässigt) och dels väger mindre. Så det ska jag nog fixa snart det me!

Har även kommit på vad jag ska önska mig i julklapp nu.. PENGAR! Har ju faktiskt inte så mycket nytta av nåt annat.. eller kanske.. men pengar kan vara bra att ha när man ska till ett annat land och plugga. Stipendiet och csn-pengarna ger en del, men lär ju nog vilja se lite av landet me, så lite till pengar är ju aldrig fel!  =)

Alltså dessutom börjar jag redan nu tänka på engelska.. visst att jag lär göra det om fyra månader men inte nu... :S Tror allt att jag läst för mycket papper och information på engelska igår och idag.. Det är ju vanebildande!



       ♥ Anna


fredag och hemfärd

Åter fredag och om en timme sitter jag på tåget på väg hem till kristianstad och sedan åhus igen.. känns ju som att jag nyss var hemma..vilket jag iofs var.. är bara två veckor sen jag tog samma tåg hem sist. Och denna gången ska det bli jobb, inflyttningsfest och söndagsbesök av farmor o farfar. Alldeles lagom mycket inplanerat! Dock har jag inte köpt nån inflyttningspresent till zarah och fredrik än.. så borde kanske göra det idag, eftersom jag jobbar imorgon förmiddag, plus att systemet måste besökas med. Hmm.. får se om jag tar det i Kristianstad eller Åhus. Ajja, det löser sig!

Men nu ska jag fixa det sista innan det är dags att gå till stationen.

       ♥ Anna


kurser??

Har suttit och kollat bland kurserna som jag ska välja till våren, och det är ju inte det lättaste.. för det första ska man ju förstå vad de olika kurserna innebär.. sen är det då lite olika kriterier, till exempel att man bara får läsa kursen om man är HRM-student eller RBS-student.. Och jag har ju ingen aning om vad jag tillhör.. eller kan räkna mig som.. Nej, behöver nog lite hjälp av IK för att få kläm på detta!

Har förresten fått lite tankar om mina nya glasögon.. Kul! Tack så mycket! Vi får se vilka det blir.. =) 

Nu ska jag ha fika och sen sova.. Har fått huvudvärk nu till min onda hals, så snart är förkylningen på topp! Och så ska man sitta på ett tåg imorn i tre timmar.. Suck!
       ♥ Anna


papper i massor

Så har man middag i magen me. Blev spagetti och köttfärssås idag.. fast köttfärssåsen hade fått en konstig smak undertiden den varit i frysen, så den var ju inte jättegod, men ätbar ändå!!

På mötet om utbytesstudierna för oss erasmus-studenter fick vi veta en himla massa om ansökan, vad vi ska göra nu innan vi åker, under tiden vi är iväg och sen när vi kommer hem. Fick en massa papper som ska fyllas i och lämnas åt det ena och andra hållet. Allt känns dock ganska så förvirrat nu, så ska kontakta Karin, IK:n på BBS för ett möte, så hon kan hjälpa mig med de olika ansökningarna och alla andra papper. Det får bli ett litet mail iväg till henne imorgon, för om en månad måste jag ha skickat iväg mina papper och innan dess ska lite annat in till Linda på International office. Som sagt mycket papper att hålla reda på. :S

Tar nog med dem hem till pappa i helgen, så får han hjälpa mig kolla igenom dem lite.. :)

Nu ska jag diska och sen ut och gå en runda. Kanske slår en pling till maggie o se vad hon har för sig me..
       ♥ Anna


ont i halsen...

Ajj, jag har fått tokont i halsen... Kunde ju inte komma mer passande heller. Jobb och inflyttningsfest hos zarah o Fredrik i helgen och ont i halsen.. inte bästa kombinationen om man säger så. Fast när är det passande med ont i halsen? Iallafall var det svårt att somna igårkväll eller inatt snarare.. så stängde av väckarklockan för att jag iallafall skulle få sova tills jag vaknade idag. Så istället för att gå upp halv nio, vaknade jag kvart över tio.. Vilket var himla skönt, då jag inte somnade förrän vid halv tre tiden typ..
Kan verkligen inte minnas när jag hade så ont i halsen sist så att det påverkade sovandet.. Det var nog ett tag sen.

Idag är det plugg och möte på international office som gäller.. och packa sen ikväll. Så bäst att sätta igång med pluggandet nu så man får nåt gjort!
 
       ♥ Anna


bågar att välja mellan

Har tagit en massa bilder på mig själv i de olika glasögonen nu, för att se hur det ser ut ur olika vinklar.. så tänkte ge lite smakprov på dem här me..
Och då blev det ju dessutom lite bilder på hur resultatet med toningen blev.. Dock är det ju ganska så intensiv färg just nu.. men den försvinner snart.

Märke Oxyoo eyewear


Miss Sixty


eyez wear



Tiger


Så då är det bara att bestämma sig.. men som sagt tar med dem hem till åhus så får familjen säga sitt me.. de tyckte iofs om mina förra som jag valde helt utan smakråd förutom från affären då ju..


Därmed måste jag ju har en bild på mina nuvarande glasögon med den gamla hårfärgen.. bilden är från typ i slutet av augusti. ;)


Ger er en till som är lite mer utflippad bild.. ;)


Nu ska jag laga mat innan det är dags för scoutmöte!
       ♥ Anna


optikern

Nu sitter jag här med en toning i håret som verkar.. fem minuter kvar innan det ska sköjas ur.. Sen när allt är klart ska jag ha mörk gyllene pärlemorbrun hårfärg... om allt går rätt till vill säga.. :S Man vet ju aldrig!

Annars har denna morgonen och förmiddagen gått av bara farten.. vaknade nån gång vid sju av att det ösregnade ute så att det slog mot fönstret och fönsterbläcket.. Men somnade om sen igen.. hade ju tänkt att jag skulle upp vid halv nio.. men se där hade jag fel.. hade visst ställt klockan på nio.. så då vaknade ju jag me.. Men var ju ändå ingen panik.. hade ju inte tid på synsam förrän halv elva.. så gott om tid ändå! sen var det så synundersökning.. upptäckte att jag hade bättre syn på höger än vänster öga.. det var nåt nytt! Men så kan det ju bli! Har kanske tränat upp synen på högeröga eller nåt.. :S När väl synundersökningen var klar blev det till att prova ut glasögon.. vilket jobb..! Men vi hittade tillslut fyra par som jag fick med mig hem för hemlåning och provning... och fick dessutom låna dem över helgen.. Så nu ska mamma, pappa o brossan få vara smakråd.. men innan dess maggie.. och kanske nån mer.. =)

Nu ska färgen sköljas ur! Så duschen nästa!
       ♥ Anna


RSS 2.0