wells med mera

Igår kväll var det som sagt lite konsertdags igen.. Eller ja, vad man ska kalla det. I vilket fall var jag med familjen i stan och såg Wells i Parken på Sommarlust. Brossan var i sitt ess som vanligt när han är på en konsert. Fast att Robert Wells är hans största idol (en av dem iaf) gjorde att han var ännu mer i sitt ess. Fast första delen var han ganska så lugn och var inte uppe och hoppade mer än en gång, men sen under andra delen var det full fart. Tror han var minst lika varm som de på scen om inte mer. Och visst är Robert Wells med orkester bra. Men den som var bäst var enligt mig Lennie Norman, hans stand-up var/är riktigt bra och rolig! =)

Idag har det blivit ännu en dag med jobb och sen till kvantum för att handla och därefter klippning av gräsmattan här hemma. Brossan skulle klippa gräsmattan men till slut var det ändå jag som klippte halva iallafall. Fast det berodde mest på att det blev lite rakare och gick lite snabbare när jag klippte än Emil.

Nu håller jag på att impregnera mina regnjackor, kom på att det kan vara bra att ha impregnerat dem till söndag. För om det skulle bli regn på söndag så är det bra om kläderna håller lite bättre tätt än vad de gör nu. :)
       ♥ Anna


fin tanke, men totalt värdelöst!

Åh, vad arg man kan bli! Läste idag om dukas konkurs och de oinlösta presentkorten.
Jag fick i 20-års present ett presentkort på Duka på 500 kr, och nu när Duka har gått i konkurs är det totalt värdelöst. Visst man kan ju tycka att på 3 år bör man ju ha löst in ett presentkort, men när det inte fanns någon duka i Kalmar så blev det liksom aldrig av. Är ju inte precis så att man tog med presentkortet när man skulle till Kristianstad heller, då tänkte man liksom på att presentkortet är ju giltligt i 10 år. Men tji för det fick jag och eftersom jag var utomlands i våras så tänkte inte mamma och pappa heller på att lösa in det när det blev känt att Duka skulle gå i konkurs. Så nu har jag ett presentkort och en 20-årspresent som är helt värdelöst. Var en fin tanke, men fullkomligt värdelös nu.. Så nä tack presentkort vill jag inte ha fler, då är pengar bättre!



Tänkte skiva om gårdagens konsert som jag var på med familjen.. men det får bli senare när jag har mer lust till det. Är fortfarande alldeles för irriterad för att skriva just nu..
       ♥ Anna


På taket hamnade jag

Eftermiddagen blev inte riktigt lika seg som dagen varit tidigare. Hamnade uppe på hustaket med en vattenslang och spruta i handen och sen blev det två timmars tvättsprutande av taket för att försöka få bort mossan och få det rent.. Gick sådär, visst takrännorna blev fulla några gånger om och marken nedanför ganska så skitig, men är fortfarande en del mossa kvar.. Fast renare är det helt klart! =) Kan ju säga att det är lite läskigt att gå uppe på hustaket speciellt vid nocken.. Gisses vad högt det är! Fast efter ett tag vänjer man sig iofs. Kändes dock konstigt i benen och fötterna när jag kom ner på marken igen efter två timmar.. Efter att ha stått med fötterna i lutning i två timmar så är det skönt men konstigt att stå som vanligt igen.
       ♥ Anna


Tisdag

Har inte så mycket att skriva.. har ännu en ledig dag. En mycket seg och tråkig sådan.. Längtar till helgen, för på lördag efter jobbet åker jag till Carro i uddevalla! Sen blir det diggiloo på söndag och på måndag kväll åker jag ner igen. Ska bli kul och skönt med lite miljö ombyte. Och komma bort från familjen. Visst är det skönt att vara hemma.. men blir himla segt. Som sagt en lägenhet skulle vara skönt att ha nu.. eller snart iallafall! Vill ha nåt att se fram emot!

Har plockat fram mina statistik papper och böcker för att kunna börja plugga till min tenta.. Men motivationen är långt borta. Att sätta sig och plugga på nåt som man redan har pluggat på en gång är inte så kul och därmed inte så motiverande. Men får trots allt sätta mig ändå.. Ska klara tentan när den väl är sen.
       ♥ Anna


ont i tänderna och lägenhetsletande

Har sjukt ont i tänderna idag, eller ja i vänster nederkäke... Tror där är en visdomstand på väg upp, för det gör riktigt ont i sista tanden i käken och i tandköttet. Får väl se om det går över om nån dag. Det bör det/ brukar det göra om det är visdomständerna som växer. Men ont gör det i vilket fall!

Annars har det idag bakats här hemma. Mamma och jag bakade lite småkakor.Frysen var tom och behövde få lite påfyllning så blev brysselkex och gaffelkakor med havre. Gott, fast jag är inte så mycket för kakor längre. En kaka räcker gott och väl för min del.

Sen har jag då fortsatt mitt lägenhetsletande i Kristianstad me. Går inte sådär väldigt mycket framåt.. Fast än så länge behöver jag ingen lägenhet heller, först om en månad helst. Har efter att jag kollade in det lilla av schemat som ligger ute för magisterprogrammet i redovisning och ekonomistyrning konstaterat att det skulle inte vara fel att ha en lägenhet i kristianstad lagom till 1:a september. Ska nämligen vara i lund kl 08:00 på morgonen den dagen och då behöver jag åka från åhus kvart i sex på morgonen för att vara på ekonomihögskolan till åtta. Så hade jag bott i krstd då så hade jag iallafall kunnat sova 20 minuter längre. Men får verkligen hålla tummarna om jag ska ha fått en lägenhet till dess. Eller iallafall ha lite kontakter. Så om nån vet nån ledig lägenhet i stan, hojta till!!



 
       ♥ Anna


Österlenrunda

Efter en ledig dag igår som gav sovmorgon och sedan spenderades runt om på österlen så var det back to work imorse igen. Snabba svängar här kan man påstå. Och imorgon och tisdag är jag ledig igen.. enligt schemat iallafall. Men får se hur det blir. En på jobbet sa upp sig i fredags så blev lite kaos, mest med schemat. Men kaos är till för att ordnas. Så med lite kontakter och villig resterande personal så ska det nog bli rätt på schemat igen. Dock är denna veckan inte riktigt att lita på. Tar ju ca en vecka innan schemat ordnas upp igen.

Igår blev det som sagt österlen. Med stopp på kiviks musteri, i skillinge, middag på löderup strandbad, vidare till kåseberga, därefter ystad och slutligen tomelilla innan vi körde via sankt olof och vitaby hem. Måste ju passera pappas barndomstrakter (och även mina och emils barndomssomrar trakter) när man ändå är i närheten. Sen på hemvägen körde vi inom åhus och beställde pizza och under tiden vi väntade på att de skulle bli klara gick vi en runda i hamnen. =)


Skillinge och middag på löderup strandbad, åt helstekt rödspätta, första gången i mitt liv jag ätit en helfisk som man själv får filea. 

Kåseberga

Ystad med fika på Bäckahästen mitt i Ystad


Och slutligen Åhus!
       ♥ Anna


en fredagkväll :)

Jisses vad skönt det är att ha en fredagskväll då man inte behöver tänka på att man måste gå och lägga sig i tid för att orka upp och jobba dan efter! De är verkligen få denna sommaren så därför mer än väl uppskattade. Fick iofs en fråga från the boss innan ikväll om jag kunde jobba imorn.. men nä det går inte. Måste verkligen sova ut en dag denna veckan och dessutom ska vi iväg på en planerad skånerunda med familjen imorgon och åker härifrån vid tio-tiden. Så sa bestämt nej! Har ju nästan alltid jobbat när det behövts tidigare men nu blev det som sagt ett nej.

Min fredagskväll innan en ledig lördag har istället spenderats med familjen. Har ätit gott och druckit lite vin. Ett glas rött till maten och sen öppnade vi min labrusco som jag fick i födelsedagspresent för två år sen av fia och Susanna. Tyckte det var på tiden att den dracks upp. Så ikväll passade det utmärkt. =) Sen har vi suttit och pratat om allt möjligt, framförallt dialekter och resor och jag har bestämt mig till sådär 98-99 % att tacka ja till lund. Börjar bli motiverad för att plugga nu igen. =) Så ja Maggis, Anja, Tora och ni andra, det blir nog Lund till hösten! Trots jobb erbjudande på både mitt nuvarande jobb och som gillevärdinna så är det det som lockar mest. Kan ju dock bli jobb på både vandrarhemmet och som gillevärdinna oxå om det passar in. Får se. Men först ska jag jobba lite till denna sommaren.

Hos optikern igår gick det förresten sådär, mina röda ögon kom hon inte fram till vad det kunde bero på och nån styrk-bestämning på ögonen fick jag inte heller... på grund av irriterade ögon. Så istället blev jag ordinerad en vecka utan linser och om det inte hjälper uppsökande på vårdcentral och eventuellt ögonläkare och sen återkomma för fastställande av linsstyrka m.m. om några veckor igen. Kul... eller inte! Men, men är ju skönt om det kan bli nåt konstaterade om varför jag blir röd i ögonen..

Nu ska jag nog snart ta och sova.. Tröttheten är inte nådig efter en och en halv veckas tidig uppgång..
       ♥ Anna


Shopping

Igår eftermiddag efter att jag hade jobbat och vi (familjen) hade ätit och sånt så åkte vi in till stan. Jag hade som mål att hitta lite nya toppar och helst ett par nya shorts me, plus en kalender och hårprodukter var planerat att köpas.
Det blev två och en halv timme inne i stan och när vi åkte hem hade jag med mig två toppar, ett linne, ett par 3/4-byxor, en kalender (filofax närmare bestämt), hårprodukter och en optikertid med mig hem. Linnet och byxorna hittade jag på indiskans rea dessutom som var ta 2 reavaror betala för 1. =) Det dyraste inköpet blev min filofax, men det är istället sånt som går jämnt ut om några år. Och nöjd är jag dessutom, blev en stilren svart filofax med en silvrig detalj på. Var ju även inne på synsam för att höra om mina ögon som blir sjukt röda ibland. Det resulterade i en optikertid för årskontroll senare idag. Så får se vad optikern kan tänka sig det beror på och dessutom se om min syn har förändrats igen.. Hoppas inte det!

En av gårdagens inköp


Och min nya kalender/filofax mitt i all annan röra på skrivbordet



Imorse när jag vaknade var min första tanke; vilken dag är det, just det torsdag, skönt, bara en tidig morgon till innan en ledig dag.. Känns inte så väldans positivt när man tänker så det första man gör när man vaknar, men tidiga mornar är inte riktigt min grej längre.. Var för några år sen men verkligen inte nu.. Fast är bara lite mer än en månad kvar nu, sen blir det nog plugg för min del istället. Skönt!
Väl hemma från jobbet idag blev det till att sitta med det där roliga som att betala räkningar och ringa samtal till bland annat länsförsäkringar. Sånt som man alltid väntar med, men som måste göras.Och nu är det gjort. =)

Därför ska jag nu istället nog ta och lägga mig i soffan och se o m jag hittar nåt spännande/lagom ansträngande att kolla/slötitta på på tv.
       ♥ Anna


helgen och chappen

Är lite bloggtorka här för tillfället, (som på de flesta andra bloggar). Sommaren tar min tid! Eller ja, vad jag gör är en himla fråga. Men mycket datortid blir det inte.. Inte några längre stunder iallafall.

Helgen blev i vilket fall ganska slapp, förutom jobbandet då, som var allt i från slappt! Jobbade med anette hela helgen och hade verkligen fullt på vandrarhemmet och på frukosten, så när jag väl kom hem blev det mest slappa. Natten till lördagen regnade, åskade och blixtrade det inte lite mycket. Vilket gjorde att sömnen blev desto mindre. Att vara själv i ett hus är alltid lite scary när det åskar och blixtrar mitt i natten (tidigt på morgonen). Sen regnade det från och till under hela helgen så därav slappheten. Tv:n var min vän fram till resten av familjen kom hem från sin semester i lördags kväll. =)

Igår hade jag äntligen en ledig dag igen, och då bar det av till High Chaparall med familjen och Mattias. Så min sovmorgon som jag egentligen behövde blev det inte så mycket av. Fick bara sova 40 minuter längre än vad jag går upp i normala fall. Men, men vad gör man inte för att komma iväg lite. =) Blev en rolig och trevlig dag på high chaparall även om det regnade till och från. Fast då lyckades vi oftast vara under tak. :-P

Idag har det blivit jobb igen och sen nu i eftermiddag gick vi en runda till maria magdalena marknad. Som vi ännu ett år har gångavstånd till. Är allt lite skönt när man bor 2,5 kvarter ifrån. =)

Har även bokat tågbiljett upp till carro till den 1:a, sen jag fixade mig ledig den andra. Så om mindre än två veckor bär det av till uddevalla och götet! Skoj, skoj! Lite minisemester på 2,5 da!
       ♥ Anna


blåmärken

Som att det inte var nog med att jag lyckades skaffa mig två blåmärken på jobbet igår, genom att råka slå i höger armbåge två gånger i rad, så spädde vi på mina skador och blåmärken ytterliggare idag.

Först under frukosten när jag lyckades gå emellan diskmaskinen och emilia samtidigt som hon skulle ta en diskback (ni vet de där gula) som stod ovanpå diskmaskinen. Det resulterade i att diskbackens kant åkte rakt in i min tinning (och nästan öga)! Ajj!! Gjorde sjukt ont! Men turligt nog att man jobbar i ett kök då, blev fram med en isklamp och vira in den i en handduk och sen ha den mot tinningen ett tag. Mest för att bedöva smärtan och försöka minska ner en eventuell svullnad. Och det lyckades, i alla fall i några timmar. Nu gör det tokont i tinningen och så fort jag blinkar ännu ondare. Så är ganska inställd på att det kommer bli både rött, blått och gult inom snart tid.
Lite senare lyckades jag skaffa mig ytterliggare ett blåmärke, men denna gången på knät när jag skulle bädda våningssängar nere på vandrarhemmet och slog knät i en stege.. Ajj, igen! Där är det nu ett fint blåmärke.. eller fint och fint.. lite konstigt snarare. Fast gör som tur är inte alls lika ont som min tinning och öga.
Ja man kan helt enkelt påstå att min högra sida av kroppen är lite mörbultad nu, höger öga/tinning, höger arm och höger knä, är/blir prydda med blåmärken.

Har nästan bestämt mig för att tacka ja till Lund nu. Fast får jag ett jobb av de jag sökt, ska söka blir det nog det.. men om jag inte fåt nåt så blir det med största sannolikhet plugg i lund i höst, och bo i krstd.
       ♥ Anna


panik var det

Så var det visst redan torsdagkväll och idag blev det jobb till kvart över ett. Och ser ut att bli detsamma imorgon. På vägen hem från jobbet blev det en runda inom kvantum för att handla melon som jag blev riktigt sugen på igår, och lite ost då osten i detta huset börjar ta slut. Sen blev det även inhandlat frimärken som var huvudanledningen till handlandet. Skulle nämligen skicka iväg en jobbansökan idag, så då är det ganska så bra att ha frimärke till det! =) Resten av dagen har det blivit väldigt lugnt. Fick mina tre filmer jag beställde på CDON i måndags, så satt och kollade på två av dem i eftermiddags, först bridewars och sen djävulen bär prada. Är skönt att ha lite slappa dagar ibland.


Har förresten glömt att nämna en lite läskig händelse som hände mig i lördags när jag och carro var på tivolirock. Då fick jag verkligen känna på känslan som maggie har fått en del gånger. Fast kanske på ett annat sätt. Men panikångest var det, minst sagt!  Fick rättare sagt klaustrofobi i en folkmassa. Mitt under Artmades konsert...
Vilket blev genom att jag och carro stod ganska långt fram från början och sen efterhand så kom det mer och mer folk fram som självklart skulle stå längst fram. Så tillslut när jag hade sådär 5 långa killar som ställde sig mitt framför mig och bara tryckte på åt alla håll och som var lite fulla och och inte brydde sig om de som stod runt om sig så fick jag värsta paniken av att jag inte kunde andas och bara rusade ut ur tältet som artmade spelade i. Var sjukt scary och skakade en hel del i kroppen när jag väl kom ut och carro satte mig ner på gräset. Man kan verkligen påstå att min klaustrofobi som jag tidigare bara fått av trånga mörka utrymmen har fått ännu en utlösande faktor, trånga folkmassor! Tror jag skrämde upp Carro lite med när jag först fick min panik.. men hon var bara underbar och höll sitt lugn iallafall. =)

       ♥ Anna


mat och roligheter!

Hade tänkt laga korvstroganoff när jag tog upp falukorv ur frysen imorse. Men när jag väl skulle laga mat vid sex-tiden vad jag inte alls sugen på korvstroganoff längre, så istället blev det stekt falukorv med stuvade makaroner till middag. Vilket dessutom innebär att morgondagens lunch imorgon är fixade. Så tajmat det kan bli. Ska ju jobba dubbelt imorgon ju, så istället för att sluta vid halv tolv, så lär jag och emilia vara klara tidigast vid halv två om det är så mycket städning som Lars sa att det skulle vara. Så en ordentlig lunch/middag blir ju himla bra då!

Fick förresten en mycket rolig och glädjande förfrågan innan idag/kväll av Fia om scouterna till hösten! Så självklart sa jag JA! Vad det handlar om får vara lite hemligt ett tag till. Vill ju inte riskera att det läcker ut till fler än de som ska veta det! Men kul ska det bli iallafall, och därmed har jag oxå bestämt mig för att stanna i åhus/kristianstads omnejder till höst oxå iallafall. =) Hoppas att jag får nåt jobb, eller att jag blir motiverad för att plugga trots allt. Hur som så blir det pendling i vilket fall.

Nu ska jag ta och sova om jag inte ska vara allt för trött på jobbet imorn. Andra dagen i en jobbperiod är det värst att gå upp, alltid!
       ♥ Anna


plugga i lund i höst eller inte?

Jag har ett problem, eller kanske mer ett dilemma. Har kommit in på magisterutbildningen i lund - redovisning och ekonomistyrning. Men måste tacka ja, senast den 30:e juli och vet inte hur jag ska göra. Vill jag verkligen plugga ytterliggare ett år just nu? Har jag motivation för en magisterutb för tillfället? Det är en himla bra fråga?
Men samtidigt om jag inte får jobb så vet jag inte vad jag gör i höst, fast man ska ju inte tacka ja till nåt som man är osäker på. Då går jag emot mina egna filosofier. Himla svårt det här!

Ajja, får fortsätta fundera och se vad jag kommer fram till.
       ♥ Anna


Tisdagskvällen

Har ägnat kvällen åt att kolla på en av mina favoritserier under somrarna, blue water high, sen var ja ute och gick en kort runda på 20 min,  därefter blev det allsång på skansen följt av victoriadagen firandet på öland och nu kollar jag på So you think you can dance. Men nu ska jag ta och sova istället. Börjar mitt fem dagars pass imorgon och vi har 88 gäster! Hur han nu får ihop det när vi har 75 bäddar på vandrarhemmet och B&B tillsammans, plus några extra madrasser. Fast om jag har rätt för mig har vi inte 13 extra sängar/madrasser, eller?  Ajja, 88 gäster har vi iaf imorgonbitti, så bäst att sova lite innan dess. 
       ♥ Anna


Smen's, tivolirock och degeberga marknad

Lite kort om helgen då ja.

I fredags var det fest hos tobbe som firade sin 25årsdag några månader senare. =) Sen vid elva begav vi oss ner till stora torg för att se Smen's. Jag, Lisa, Carro, Maria, Åsa och Zigge tog oss in i folkmassan tills vi stod i mitten sen efterhand som folk försvann tog vi oss sakta framåt och sådär efter en timme stod vi typ vid scen. :) Sen blev det lite varmt så efter ett tag tog jag och carro oss ut till de mer lugna sidorna och träffade på både den ena och andra. :) När smens spelat klart blev vi kvar ett tag till för att samla ihop alla igen, sen blev det en runda till tivolit innan vi vid kvart i två begav oss mot bilen. Då skulle jag upp och jobba om 4½ timme. Väl hemma en halv timme senare så blev det nästintill direkt sängen för att iallafall få 3½ timmes sömn och sen var det upp för att jobba på lördagsmorgonen. Vilket gick förvånansvärt bra.

Väl hemma efter jobbet blev det en halvtimmes powernap och sen mat innan jag skulle med bussen till stan för att göra Tivolirock med Carro! Såg Markus Krunegård, Artmade, Sugarplum Fairy, A-camp och The sounds och sen hörde vi lite av Dead by April oxå. Fast den musiken är inte riktigt i nån av våra musiksmaker. Därimellan var vi även några rundor på stan, dels för att fördriva tid och dels för att få mat i oss. Sen träffade vi en massa vänner även under tiden. Fast det är verkligen inte detsamma att vara på kristianstadsdagarna nu som för några år sen. Då träffade man folk man kände vart man än gick. Men nu kunde man gå typ minst ett varv på stan utan att träffa nån man känner. Lite skillnad!
Men kul att träffa de som man träffade på iallafall! =)
Vid halv två åkte vi mot åhus vilket innebar att sen fick jag iallafall 4 timmars sömn innan jag skulle upp och jobba igen. Var ganska så mycket tröttare när klockan ringde på söndagsmorgonen och ögonen ska man inte snacka om. Men upp kom jag och iväg till jobbet med. Fast var två trötta frukostvärdinnor som jobbade. Men gick bra i vilket fall! :) Sen bev det hem och lite senare bar det av till Degeberga marknad med Carro och Lisa, och Lotta och Karin me för den delen. Där blev det mest gående och tittande och det ena som köptes var 5 par sockar och lite marknadskarameller för min del. Men var mest marknadsbesöket som lockade. Är det som hör sommaren till. =)

Brudarna på Smen's

Markus Krunegård


Artmade

Sugarplum Fairy (satt dock ner under deras konsert, så därför bara bild på scenen)

Carro & jag

Winge med vänner också Markus Krunegårds band stående bakom

A-camp

och i duett med Markus Krunegård
       ♥ Anna


Tisdag

Det är konstigt det här med att sova när man är ledig. Igårkväll gick jag och la mig inte allt för tidigt precis.. men ändå vaknade jag till vid sextiden i morse (min vanliga uppstigningstid), sen somna om, vaknade igen vid åtta, halv nio, somnade om igen och vaknade sen vid halv tolv. Då gick jag upp! Och nu måste jag ju vara utsövd, iallafall tillräckligt för att jobba i fem dar.

Har ägnat dagen åt att slappa ännu en dag. Låg ute i solen och läste ut min engelska bok som jag började på i februari.. All you need is love, äntligen är jag klar med den. Fast är lite synd faktiskt, för den var faktiskt bra när man väl kom in i den, typ sådär efter kapitel 35. =) Efter att jag läst ut min bok flyttade jag in, då det började åska och regna lite smått och sen har jag skrivit en platsansökan som jag ska ta och skriva ut senare och sen skriva ytterliggare än. Tycker det är så tradigt att skriva jobbansökningar men det måste göras om jag vill ha nåt jobb. =/ Så är bara till att bita i det sura äpplet och göra det.
       ♥ Anna


Familjen på semester

Runt klockan tio idag körde familjen iväg på semester, och sen dess är jag själv hemma i huset. Och det är med delade känslor. Dels är det skönt för man kan göra vad man vill. Lyssna på den musik man känner för, kolla på ett visst tv-program eller film osv. Och ha det helt tyst om jag skulle känna för det. Vilket inte händer så ofta annars, fast iofs inte när jag är själv heller. Brossan har ju nästan jämt tv:n igång och sen brukar han samtidigt lyssna på musik på datorn eller stå och spela själv. Så tyst är här typ aldrig. Men samtidigt som det är skönt att ha huset för sig själv så blir det lite ensamt. Det är ju lite skillnad på att vara ensam i en lägenhet kontra ett hus. Speciellt nu på kvällen, när det är mörkt känns det som att huset är så mycket större än när det är ljust. Sen låter ju ett trähus ganska så mycket med, vilket gör att man tänker på och noterar ljud som man inte lägger märke till annars. Men det är lite tjusningen samtidigt.  :)

Ska försöka summera helgen i ett inlägg med, men det blir nog imorn. Nu ska jag nog kolla klart på scrubs!
       ♥ Anna


Grattis Gumman!

Har huvudvärk för tillfället och inte så stor lust att skriva.
Men ett kort inlägg blir det, speciellt ägnat till min älskade vän, som idag har födelsedag!
GRATTIS, GRATTIS Maggie!!!

Saknar dig gumman!!!
       ♥ Anna


moln, kristianstadsdagarna och lite pics

Satt nyss och kollade ut genom fönstret och upp mot himlen och bara tittade på molnen. Där var tre skikt av moln. Där det understa skiktet förflyttade sig nordöst toksnabbt, det mellersta skiket förflyttade sig nordösterut inte lika snabbt och det tredje och sista, det längst upp mot himlen förflyttade sig knappt. Såg mycket märligt ut, fast visst är moln och himlen överlag något man kan sitta och kolla på och beundra länge? De och den lever verkligen sitt egna liv!



De senaste dagarna här har det blivit en del Kristianstadsdagarna. Ledin i onsdags med Madde, Malin, Anna, Emelie, Johan och Johan och så några till. Var riktigt rolig och härlig kväll. Och konserten var bra.. Fast lite kort. Efter Ledin begav vi oss ut på stan. Hamnade efter lite promenerande upp och ner mellan stora och lilla torg i Stora torgs Öltält. Där spenderades sedan någon timme innan jag och madde åkte till åhus igen. Sedan var det jobbedag igår, som avslutades med lite förberedelser till beachhandbollen som börjar idag, och sen på kvällen blev det in till stan igen. Fast då med familjen. Gick runt lite och sen hamnade vi i Öltältet på Stora Torg åter igen. Vid halv tio blev det vidare till Scenvagnen vid domus där Mattias (brossans ledsagare) band U-sväng skulle spela. Skön blandning på musik var där och sen blev det hemåt till Åhus igen. Det är ju nackdelen när man är två i familjen som ska upp och jobba tidigt dan efter, man kan ju inte vara inne i stan så länge på kvällen.
Men nu ska det trots allt bli det två dagar. Ikväll är det tobbes 25-årsfest och sen lite kristianstadsdagarna med Smen's. Sen imorn är det tivolirocken som gäller! =)
       ♥ Anna


Onsdag och sovmorgon!

Äntligen fick jag en ordentlig sovmorgon en dag! Sov till tio och sen blev det upp och äta frukost och efter det satte jag mig och kollade på repris av minnesstunden för MJ på nyhetskanalen.se. Var en mycket fin minnesstund, så var glad att det gick och se den efter den hade sänts! =) Har ju alltid gillat MJ och speciellt när man tränar Aerobic och Funk är hans musik examplarisk.

Nu håller pappa och grannen på att fälla lite träd här utanför, de passar på när pappa ändå har motorsågen hemma. Så kanske bäst att ta sig ut och hjälpa till lite. Röjningen ligger av nån anledning på oss att hjälpa till med.
       ♥ Anna


Looking forward!

I helgen kommer två av mina favorittjejer ner till skåne.. Carro som jag typ kommer träffa varannan helg under sommaren (om allt går som planerat) och lisa som jag inte sett sen nyår! Ska bli så kul! Då blir det 25-årsfest för tobbe, smens, tivolirock m.m. En av de bästa helgerna under sommaren kan man ju påstå! =) Men innan dess har jag en ledig dag imorn där kvällen ska spenderas i stan. Med bland annat Madde, Malin och Ledin, och en massa till folk. Sen ska jag även försöka hinna med att träffa mia o mange i nåt öltält me. =) Sen på torsdag ska det jobbas igen.. Kan man gissa på att jag kommer vara lite trött då när jag ska upp. Lär ju inte vara hemma lika tidigt imorgonnatt som jag var igår. Men det brukar gå ändå! Dock är det ju jobb 4 dar i sträck sen, med tre sena kvällar till de mornarna.. Fast det ska nog lösa sig. Är bara att gilla läget helt enkelt.

Längtar tills ni kommer töser!
       ♥ Anna


dilemma

Just nu hatar jag att bo hemma i ett hus med bara en tv. Hade så gärna velat se hela minneskonserten för Michael Jackson. Men eftersom resten av familjen skulle se på Allsång på Skansen och nu Morden i Midsommer så fick jag bara se början av det. Eller ungefär tio min av minneskonserten. Resten av tiden åt vi. Så nu hoppas jag innerligt att det går att se i repris eller på internet sen. Det måste det ju göra?! Om inte tidigare så blir det nästa vecka när resten av familjen är iväg på semester och jag är själv hemma. Åh, jag vet att det går att se via livestream på datorn, men känner inet för att sitta på mitt  ganska så varma rum och kolla på det när vardagsrummet är svalare. =) Sen är morden i midsommer väldigt bra me. =)
       ♥ Anna


Childhood

På jobbet har vi oftast P3 igång på mornarna och förmiddagen och idag hade 10-11 programmet Laila Bagge på besök. Och när hon valde vilken låt som skulle spelas valde hon en michael jackson låt som jag nog aldrig hört innan, iallafall inte lagt märke till. Childhood - men det är helt klart min nya favorit! Är så mycket budskap i den. =)
Btw så begravs Michael Jackson idag. Och trots att han haft så mycket fördomar mot sig under sin levnadstid så är det nog ingen person som uppmärksammats lika mycket efter sin död som han.

Lyssna och njut!


       ♥ Anna


Första måndagen i juli

Idag har det blivit långpromenad med mamma. Fast blev ändå bara tre områden i åhus som vi gick runt under vår timmes promenad. Men skönt var det. Sen har det blivit lite småsaker som gjorts och en runda till rinkabyrör för att köpa ny duschblandare, och när vi ändå var där kollade vi ju in badinredningsvisningen. Finns så många sjukt snygga badrumsinredningar, men så kostar det ju efter det me. En badrumsinredning för 35 000.. ja tack om nån annan betalar så! :)

Nu ikväll blir det till stan och möta upp hanna med pojkvän och sen ska kristianstadsdagarna besökas och framförallt Rix FM festival. Ska bli kul! Hoppas även lösa mitt dilemma till onsdag. Vill verkligen på Ledin. Men nu vill brossan inte med så frågan är vem jag ska dit med? Nån som vill med eller som ska dit som jag kan joina?! 

Nu ska det bli en dusch och mat och därefter mot stan. =)
       ♥ Anna


den kommande veckan =)

Åh, denna veckan som kommer ser jag framemot... Trots att jag jobbar typ större delen av veckan. Men utöver jobbet finns det planer för iallafall varannan kväll.. Det gillar jag! Att ha nåt att se framemot efter jobbet gör det hela lite roligare och det är bara inte det där, usch ännu en jobbdag imorn. Dock lär det bli väldigt lite sömn vissa nätter, typ tisdagnatt, torsdagnatt, fredagnatt och lördagnatt.. Men det tar jag igen på dagen... eller nåt. Fast skulle vara underlättande om jag kunde byta bort min lördag. Måste bara komma ihåg att kolla upp det när jag jobbar på tisdag.

Iallafall så är veckans planer följande
Måndag: Ledig, gå långpromenad med mamma (om det är uppehållsväder), Kristianstadsdagarna med Hanna
Tisdag: Jobba
Onsdag: Ledig, långpromenad/springa, Ledin på kvällen antagligen med brossan (ev fler)
Torsdag: Jobba
Fredag: Jobba, carro o lisa kommer ner, 25-årsfest för Tobbe o krstd-dagarna
Lördag: Jobba, Tivolirock me carro
Söndag: Jobba, antingen till farmor o farfar i simrishamn eller degeberga marknad

Sen åker familjen på semester på måndagen efter.
       ♥ Anna


bilder

Idag har det som sagt regnat typ hela eftermiddagen/kvällen.. fast mycket lättare idag gentemot fredagens ösregn. Tog förresten lite bilder då på regnet och på grillningen. Vi höll ju på att grilla just som det började att regna!
Checka in hur det ryker från grillen

Pappa fick låna mitt jiingiparaply för att slippa bli allt för blöt när han skulle vända grillbiten

Det var en halv meters sjö på gatan utanför våra grannar när det hade slutat regna. Man kan snacka om en väg under vatten då.


Tog faktiskt en bild på mig och min nya skjorttunika som jag köpte i torsdags idag.. Så här är ett litet smakprov av den. =)


När det regnar och man inte har så mycket för sig åker kameran fram och brossan fick också komma med på bild!
       ♥ Anna


Tur i otur

Hade en sådan där tur-i-oturen-start imorse.
Vaknade vid 06:20 och undrade varför inte min väckarklocka (klockradion) hade gått igång. Den skulle ju gått igång tio min tidigare. Men det visade sig att det var strömavbrott i huset, och antagligen på större delar av vattentornsområdet. Vilken himla tur att jag vaknade av mig själv istället. Hade inte varit så kul för emilia om jag hade försovit mig. Vi hade nämligen 75 frukost imorse, alltså alla vandrarhemmets gäster. Men som sagt så vaknade jag av mig själv. =) Så kom upp i tid iallafall. Dock blev det till att fixa sig och äta frukost i mörker... eller ja i sommarmörker. Är ju faktiskt inte så mörkt i huset på sommaren även om det är mulet ute, så det gick iallafall. Sen kom mamma och brossan upp oxå och undrade om det var strömavbrott och mamma gick ut för att kolla propparna. Men eftersom hela huset var mörkt och inte jordfelsbrytaren gått in så hade jag redan konstaterat att det var strömavbrott i  större delen området och inte bara i vårt hus.
Hoppades iallafall inte att det skulle vara strömavbrott i hela åhus hade varit så jobbigt att fixa frukost då. Men det var det som sagt inte, både trafikljuset och mackarnas informationstavlor lös så därmed var det ju ström i centrala Åhus. =) Sen blev det jobb och en undran om det skulle börja regna hela förmiddagen. Var helt annat väder än vi haft de senaste dagarna/ veckorna. Molnigt och blåsigt istället för strålande solsken ger ganska snabbt undran om det ska bli regn. Men är först nu i eftermiddag som det blivit regn, och nu regnar det ihållande istället. Är smått konstrast till gårdagens strålande solsken och 30 gradiga värme.

Stranden igår

       ♥ Anna


Stranden och bad

Har gjort premiärbadet för i år  och årets premiärbesök för stranden i sverige. Lite sent för min del.. men så blir det när man jobbar och är iväg m.m. Men idag blev det som sagt några timmar på stranden med familjen. Underbart! Åkte ner efter att jag hade jobbat och vi fått i oss lunch och sen blev det stranden, havet och solning för några timmar! Håller vädret i sig blir det nog ett strandbesök imorn me. Alltid härligt och framför allt inte lika kvav värme där som här i hemma i trädgården! Inga alger heller där vi håller till så det är ju toppen. Bara hiskeligt varmt i sanden.. Nästan så att man bränner fötterna. Men det får man ta, känns ju ännu lite mer som utomlands då.. =)
       ♥ Anna


hett på jobbet

Vilken dag och då är bara halva dagen gången.Tokvarmt på jobbet, stressigt som bara den ett tag, varför ska alla alltid komma i stora klungor? Sen lite sura och otacksamma gäster på det, tallrikar som tog slut, mjölk, fil och juice som vi inte hann fylla på. Och klantiga jag som glömde ställa in mjölken i kylen när jag hade fyllt på kaffemjölken, vilket gjorde att jag lite senare lyckades slå till mjölkpaketen så halva mjölken rann ut på rullvagnen och ner golvet.. Ahh! Jag tyckte väl helt enkelt inte att vi hade tillräckligt att göra ändå, utan att vi hade tid att torka upp en liter mjölk från golvet med. =) Som sagt vilken dag. Att sen städa och dammsuga på det i denna varma hetta är inte så härligt. Därför tog vi (jag och emilia) oss en lugnstund på trappan efteråt när vi väl hade slutat för att svalka(?) ner oss, eller iallafall varva ner kroppens tempo lite. Konstaterade då när vi satt och pratade att vi har varit i Taizé tillsammans, men mig som hjälpledare/medresenär till Emilias konfagrupp. Det var inget som nån av oss hade tänkt på. Men helt klart en rolig upptäckt!

Nä, nu ska jag inte sitta här längre utan ska istället iväg till hanöhallen (kvantum) och handla med familjen.
Förresten är det starten på Kristianstadsdagarna idag vilket är lika med starten på två och en halv hektiskt vecka. Först kristianstadsdagarna i 9 dar, sen på fredag i nästa vecka börjar beachhandbollens festivalen som är i 10 dar.. Det är lika med festivaler i 17 dagar som är inom två mils avstånd. =) Jädrans vad folk det kommer vara på bussen m.m!
       ♥ Anna


en dag med härligt återseende!

Idag har det blivit en dag med madde. Först stan i förmiddags/lunch, köpte en tunika på H&M och kollade utbudet av kalendrar. Sen hem, lite lunch och lite senare blev det upp till madde (alltså uppför gatans backe) för att njuta av vädret och sola. Blev stor uppdatering av allt som hänt under våren för bådas del m.m. Riktigt kul att träffas igen! Som vanligt saknar man sina närmast vänner otroligt myckte när man inte ses på länge. Så var ett bra återseende efter ett halvår utan varann. =)

Igår kväll var det personalmiddag med jobbet. Var 5 pers som var ute och åt på Åsikten. Och vad vi åt! Förrätt, varmrätt och efterrätt. Tror alla av oss var ganska så mätta när vi givk därifrån. Men gott var det och kul hade vi, som vanligt! =)

Nu blir det till att sova. Blir till att jobba imorn. Hade bytt med emilia så att hon skulle ta mitt pass, men är visst över 50 pers imorn så då behöve rvi vara två ändå... Så är bara till att ställa klockan och gå upp och jobba imorn bitti.
       ♥ Anna


lite klagan...

Det verkar som att större delen av Sverige har fått regn igår kväll, natt eller idag.. Men Åhus ska det visst undgå! Och här skulle det verkligen behövas regn, var 18 grader kl halv sju imorse! Galet! Är tokvarmt att vara ute.. men ändå vill man ju inte vara inne heller.. Vilket dilemma.. Nä stranden är ganska så lockande. Fast känns som att där lär vara fullpackat med folk. Dock börjar molnen hopa sig nu.. så kan ju hoppas på att det kommer nån regnskur iallafall. Är smått trött på denna kvava värmen. Ajja, ska inte klaga mer på värmen och vädret. Är ju kul att det verkligen är sommar just nu!


En annan sak som jag däremot kan klaga är omplaceringarna inom skolan i Kristianstads kommun. Där är en sak som hela min familj och resten i min brors klass är irriterad över och verkligen klagar på. För en vecka sen fick vi nämligen veta att brossans klasslärare ska omplaceras. Efter att hon bara har varit där i ett år. Hur dumt kan skolledningen tänka egentligen. Man låter inte en klass med utvecklingsstörda få ny lärare varje år.. Det räckte väl med att de fick ny lärare i höstas för den andra gick i pension. Då ger man ju inte dem en ny lärare igen. Snacka om att försämra utvecklingen. Där är ju förtroende och trygghet från både lärarens sida och elevernas sida A och O. Det tar ju ungefär ett halvår för en person som inte känner en utvecklingsstörd att lära känna den och få kläm på hur just den personen fungerar och det är precis var brossans klass lärare har gjort och under våren har kunnat bygga vidare på den kännedomen och förtroendet som hon har fått. Och då ska hon omplaceras och brossans klass få ny lärare! Sjukt korkat!!
       ♥ Anna


RSS 2.0