lite sömn och frisyrtankar

Idag mår jag bättre.. hostar inte så konstigt längre. Vilket är skönt! Fast känns/låter fortfarande konstigt när jag tar djupa andetag, och kan säga att natten var inte allt för kul. Kunde inte somna, och hade sjukt ont när jag låg ner. (jäkla säng) Men vid halv tre, tre somnade jag iaf! :) Så blev ju fem, fem och en halv timmes sömn. Är väl helt okej. Kan ju sova på tåget iallafall.. eller nja, kanske inte. När man åker flera stycken tillsammans är det alltid svårt att sova. Men lär nog inte bli trött i vilket fall. Isåfall först på tåget tillbaka ikväll. Om två timmar bär det iallafall iväg till Amsterdam! Skoj, skoj! Är fint väder idag med! Hoppas det är det i Amsterdam också! :)

Igår kväll fick jag värsta jag-vill-permanenta-håret-igen känslan. Fast med lite större lockar denna gången än sist. Trivs ju otroligt bra i lockigt hår så är ju inte så konstig, plus att det är fyra år sen sist nu och brukar ju gå sådär fyra år mellan gångerna. Dock är jag lite sugen på att göra slingor med, vilket oxå är ett tag sen, men är ju först minst 1½ månad tills jag ska till frissan, så har ju lite tid på mig att fundera ut vad jag ska göra. Men en sak är säker, ska be mamma boka en tid till mig så fort jag vet när jag kommer hem så att jag kan klippa mig och fixa håret i helst veckan efter då! Hade varit lovely!

Nä, dags att byta lite kläder nu och fixa till sig för dagens firande!

Ha en bra Valborg! (Är btw andra året i rad jag inte är i Sverige på valborg, som det kan bli)
       ♥ Anna


tränat

Jepp, det blev en jogging/springtur ikväll. Var sjukt taggad, så när jag väl gav mig ut var det tokhärligt att springa. =)

Men efter en kvart var det inte lika kul längre.. Sjukt mycket blodsmak i munnen. Usch, vet inte när jag hade så mycket senast. Lite hade jag nog för ett år sen när jag och maggie körde våra joggingturer på stensö, fast då på slutet efter en timme. Men nu efter en kvart! Nåt står inte riktigt rätt till! Så blev till att gå större delen av resten av runda, och sen försökte jag springa iallafall de sista 300 meterna hem.. Fast kan säga att det var kämpigt och när jag väl kom innanför dörren tog det en tjugo minuter innan jag iallafall kunde ställa mig i duschen och sen ytterliggare en kvart tills jag kände att blodsmaken var någorlunda borta.. Dock har jag sjukt svårt för att hosta nu.. Och gör ont sådär i mitten av ryggen.. Undrar om det beror på denna kassa säng jag har, eller om det beror på att jag inte har tränat på sådär en och en halv månad, eller om det var att jag sprang på asfalt plus att jag inte hade mina joggingskor, eller varför inte att det var för kort tid sedan jag hade ätit??
Finns som sagt några frågetecken.. och jag är smått orolig för vad det kan vara. Kändes dessutom som att om jag hade sprungit bara lite till så hade jag börjat hyperventilera istället, för det var inte långt ifrån.. Smått scary. Men har bestämt mig för att jag ska ge det en chans till.. Fast om några dar, och då får det bli på morgonen istället. Brukar gå lite lättare då.. Så hoppas att det gör det då. Annars blir det till att låta bli och träna resten av tiden jag är här och sen börja när jag kommer hem igen..

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen faktiskt sova. Är trött, och vill bara vila kroppen nu..
       ♥ Anna


statsbesök

En liten rolig sak jag nyss läste på kungahuset.se var att Kungaparet gjorde statsbesök i Nederländerna förra veckan, de var t.o.m i groningen.. Snacka om att det är lite roligt.. och att man inte hade en blekaste aning om det..

Ajja, det var bara en liten parantes!
       ♥ Anna


dagen innan queens day

Onsdag idag och inte mycket planer idag då va..

Det som jag tänkt göra är att plugga nederländska, har omtest i det nästa torsdag, så bäst att plugga på det så jag klarar det denna gången. Måste göra det! (mest för min egna skull!)
Sen funderar jag på att ut och springa lite. Har ju egentligen inte mina skor för det här, men får bli mina aerobicskor istället.. Tror ändå inte jag kommer träna mer inomhus här ändå. Kom fram till att jag inte trivs så bra på Sport-inn, deras lokaler är lite klaustrufobiska för min del. Lite för små och lite för tätt mellan maskinerna helt enkelt! Men att ut och springa passar nog mig bättre just nu. Så det får det bli! Dock tror jag att jag tar det först ikväll.
Får väl se om det även blir lite läst i strategic management boken oxå. Skadar ju inte.

Sen imorgon blir det Amsterdam hela dagen för att fira Queens day (som är nederländernas nationaldag)! Ska bli skoj! Av någon anledning är alla klädda i oranget då, eller har iallafall oranga hattar m.m. på sig. Fattar inte riktigt varför dock,  orange är ju ingen färg man förknippar med nederländerna. Inte jag iallafall. Men det är säkert nåt symbolisk med det med. :)
       ♥ Anna


kurser

Jag lyckades bli klar med min del till caserapporten. Blev som sagt lite mat och sen cyklade jag iväg för att möta ossie och på vägen hem passade jag på att handla lite mat på super de boer. Bäst att handla när jag ändå var ute och passerade förbi liksom. Väl hemma igen satte jag mig med boken och skrev till lite på caserapporten och en halvtimme senare var jag klar. Är himla smidigt när man väl har en bok att använda när man ska skriva. Då hade jag iallafall skrivit ca 290 ord så då fick det räcka. Är det något som behöver ändras sen får vi göra det när alla delarna är klara. Då har vi ändå två dagar på oss innan det ska lämnas in. :) Så skickade iväg det till ossie så han kunde lägga till sin del och sedan skicka det till killarna som ska skriva sin del imorgon. Vår uppdelning med deadlines hålls än så länge bra! Imorgon blir det nog lite plugga igen. Kan ju lika gärna passa på och plugga lite när jag har ossies bok, eftersom jag inte har fått min än. Men det är skönt att ha en del avklarad iallafall. Är som att en del lättar från ens hjärta varje gång man är klar med nåt. Så den där bördan man hade i början av kursen börjar lätta lite.. Fast det är dock mycket kvar!

Appåpå kurser så kollade jag resultatet för min senaste kurs idag och såg att jag hade klarat den, fick 70 av 110 p på tentan (60,5 var G) och sammanlagt på kursen fick jag 309 av 392 (G var 238) Så jag är nöjd! =)
Dock blev jag lite förvånad när ja såg att den kursen bara var på 14 EC. När jag ansökte stod det att den var på 15 EC. Hmm. Det är lite spännande med poängsättningen på kurserna här. Var detsamma med dutch-kursen när jag sökte den stod det att den var på 3 EC, men sen när den väl började fick vi veta att den var på 2 EC. Man kan ju inte ändra allt sådär. Bli ju lite smått problem med poängsättningen för oss utbytesstudenter. Så nu kommer jag bara uppnå 14+12+2 = 28 EC, och till CSN och i mitt learning agreement står det 30 EC sammanlagt. Hmm, kan bli smått problem om man har otur. Får kanske ta kontakt med karin på BBS så att allt stämmer ändå.. Kan ju eventuellt behövas ett nytt learning agreement nämligen.
Men det blir imorgon tidigast.

Nu ska jag kolla på en film tror jag allt!
       ♥ Anna


300 ord

Att skriva 300 ord ta tid, iallafall när man inte har motivationen för att plugga. Vilket jag saknar idag. Har koncentration i ca 10 min sen kommer jag på mig själv med att gör nåt annat. Dock hjälpte det en del när jag bytte musik från radio till min plugg musik. Alltså lugna låtar ffa Enya. Bättre pluggmusik finns inte.. Och har under fyra timmar skrivit 189 ord, så det är ändå ganska så bra. Har bara en del kvar att skriva om nu och sen är jag klar, dock är det den svåraste delen. Måste identifiera de kritiska success faktorerna. Men ska få låna oskis bok sen ikväll, så därför blir det nog bara till att läsa casetexten om Mid Continent Airline en gång till nu och sen skriver jag klart resten ikväll. =)

Men åter tillbaka till caset.
       ♥ Anna


tisdag

Så uppe med tuppen idag.. eller inte.. Gick snarare upp kl 11, och nu har jag ätit frukost, havregrynsgröt, läst bloggar, och än en gång tittat på det jag ska skriva och ha klart till ikväll.. Det är sjukt svårt att skriva när man inte har boken.. men wouter har inte svarat och minns ju inte riktigt var han och anna bor, så kan inte gå dit och ringa på heller för att få boken. Så därför får det bli till skolan istället och hoppas att ref.exet. av boken finns där istället. I annat fall skulle jag få låna oskis bok ikväll. :)

Men först en dusch!

       ♥ Anna


körsång

Satt och kollade på filmklipp och bilder från helgens uppsala resa för Kalmar keys och KUG och insåg då att gud vad jag saknar att sjunga och även saknar jag Kalmar keys och alla roligheter som hände under dess övningar! Men mest saknar jag ju att sjunga! Nä, blir till att när jag väl vet vart jag hamnar i höst leta upp en kör illa kvick så att jag får sjunga seriöst igen.. Visst det är en sak att sjunga med i låtar m.m. Men en annan sak att sjunga i en kör! Älskar allt som har med stämsång att göra och nu är det alla vårsånger som sjungs.. Är ju så kul att sjunga dem!

Ja, det ärbara att konstatera att sjungas ska det bli ordentligt igen i sommar och i höst! I sommar för att då kommer jag åt mina noter och en keyboard igen (tror och hoppas iallafall att jag inte ha magasinerat mina noter). Sen i höst blir det till att leta upp en kör som sagt! Vart jag nu hamnar...

Åh, carro i sommar ska vi förresten spela in några låtar med.. När du nu är nere vill säga..! :)
       ♥ Anna


deklarerat

Så är årets deklaration inskickad. Fick börja med att räkna lite på hur mycket mina resor mellan åhus o kalmar har kostat, vilket innebar att det var bäst att kolla på kontoutdragen från dess. Så efter att ha räknat på det blev det till slut 1798 kr, plus en tur o retur resa med bil. Så mitt reseavdrag blev 2100. Räknade ut att om jag skulle dragit av för varje hemresa varje helg under sommaren skulle mitt avdrag blivit 4128 kr, men eftersom jag inte har åkt hem varje helg så känns det lite överdrivet att göra avdrag för alla helger med. Så halva får räcka.. :)

Min första dag på study-week har det inte blivit mycket plugg. Har läst i texten till caset lite, men inte mycket mer. Kom på att eftersom jag inte har boken än så är det lite svårt att skriva då. Och eftersom Anna har åkt till tyskland idag, så måste jag ha tag på wouter så jag kan få boken genom honom. Men det är ju inte det lättaste.. har inte hans nr heller.. Men hoppas att jag kan få den imorgon. Annars får jag nog ta mig till skolan och hoppas att referensexet är ledigt, eller nåt sånt..

Nä dags att laga lite mat nu. Blir kyckling med något till idag.. vad vet jag dock inte riktigt än..  Improviserar idag med tror jag.. :)
       ♥ Anna


Ameland weekend

Det har varit tomt med inlägg här i några dagar nu. Vilket beror på att helgen har spenderats på Ameland och sen när jag kom hem igårkväll hade ja ingen ork att sätta mig och skriva. Då blev det bara lite mat och sen lite kollandes på tv-replay i sängen. Sen sova vid elva. Det märktes att det blivit lite lite sömn i helgen. Men kul har det varit!

Fredag
Började med att vi i fredags samlades på stationen kl 15:15 för att sedan åka buss till Holwert där färjan till Ameland går ifrån.
 

Sen blev det 45 minuters färja till Ameland och när vi väl kom i land gick vi ca 200 m med vår packning till cykeluthyraren på ön, där lämnade vi vår packning och fick var sin cykel istället!
 
Efter att alla hde fått varsin cykel blev det cykeltur till affären i Nes, Där alla 45 pers skulle in och köpa dricka (vin/öl), snacks m.m. till kvällen/helgen. Man kan verkligen påstå att vi invaderade affären.


Därefter cyklade vi till vår accommendering, kallad High Chaparall, där vi mötte Steffi, Anna och Ruben som redan var på plats och höll på med kvällens mat! Vilken var efterlängtad! =) Sedan blev det lite chill och bara umgås tills vi vid tio/elva cyklade till stranden för att ha camp-fire på stranden! Var skoj, fast lite kallt! Vinden vid havet är ganska så kall.



På vägen tillbaks till där vi bodde, lyckades jag, Anna, Danielle och Tiago cykla fel ett antal gånger, vilket gjorde att vi blev helt lost efter ett tag, hur vi än cyklade lyckades vi cykla i cirklar men inte hitta till där vi bodde. Så tillslut efter en halvtimmes cyklande och vi då var på väg mot öns andra ände ringde vi jolanda så fick hon möta upp oss, och då visade det sig att vi hade cyklat förbi infarten till där vi bodde ett antal gånger.. utan att se skylten! Oops! Snacka om att mörker kan förvirra till det!
Väl tillbaka blev det att vi satt ute ett bra tag tills det kändes att det var nog tid till att sova om man skulle orka gå upp i vettig tid dagen efter.

Lördag
I lördags blev det frukost, sen slappande i solen, en tur till affären i Buren, byn vi bodde närmast och sen ytterliggare lite chillande och solande, innan vi cyklade på cykeltur runt på ön som slutade på stranden där vi satt i några timmar, var och kände på vattnet och lite sånt. Sen cyklade vi till andra sidan av ön, där vi skulle gå på ebb. Var väldigt kul och intressant. Om än lite blött, då tidvattnet hann börja komma tillbaka innan vi kom tillbaka på land. Vi hann se och gå på en massa ostron. Har nog aldrig sett så stora bäddar av ostonodlingar som de hade där..


kollage från tidvattenspromenaden


På lördagskvällen blev det sedan tacos till mat och därefter blev det ännu en kväll med festande. Satt ute i det härliga fast kalla vädret, eller så kallt var det egentligen inte, men alla hade fått solbränna så var mest därför alla frös. På planeringen stod det drinkinggames.. fast så många sådana blev det inte. Inte för vår del iallafall, var mest spanjorerna och fransmännen hade det. Däremot spelade vi poker. =)


Söndag
Vaknade vid halv tio och så blev det frukost, sen var det ganska så dålig väder, små regn från och till och ganska så kallt, så planingen blev lite omändrad, var inte riktigt väder för stranden precis. Så istället spelade vi twister, chillade och sedan lekte vi lite lekar innan det var dags för att städa och sedan cykla till färjan. När vi var tillbaks i leeuwarden vid kvart över sex gick jag, satu och milla och köpte lite godis, sen tog vi bussen hem och resten av kvällen blev det som sagt bara slappt!
       ♥ Anna


fredag, packat

Så har man packat helgens packning.. Min lilla resväska är full, sen min axelväska lite halvfull och så en påse med Jolandas sovsäck i är dagens packning! Ska om ca en halvtimme börja gå till stationen. Vill inte stressa dit.. för då kommer jag bli tokvarm.. Så därför är det bra att ha 45 min på sig att gå. Tar typ 35 min att gå i mitt tempo. Men sen är det lite beroende på vilken väg man går med.

I skolan idag var det de första studentledda seminarierna, var ett hiskeligt tempo och ganska sövande. Men ändå lite givande, tror jag. :S Sen satt vi och delade upp det vi ska göra under lovet. Har två case som ska skrivas så är bra att ha lite planering för dem. Och sen skrev vi ut och skickade in kalkyleringen till övning 2, så veckans arbete är gjort nu! Och måste säga att det ska bli mycket skönt med helg och att komma iväg lite! Hoppas på bra väder med!
       ♥ Anna


torsdagen kom och gick

Skriver lite uppdatering nu lite snabbt innan jag ska sova.. Borde egentligen sova för länge sen med tanke på den förlorade sömnen som blev, men tror ni vet hur jag är.. kvällsmänniska ut i fingerspetsarna och att gå och lägga sig i tid är inte ofta det händer! Damn, vad kass jag är på det! Men, men!

Blev en heldag i skolan idag igen.. Kom hem vid fyra efter att vi hade suttit fyra timmar i skolan i sträck med kalkyleringen. Och envis som jag är så måste jag komma fram till en lösning på en beräkning innan jag kan lämna den och gå vidare till nästa . Eller iallafall innan jag kan släppa ekonomirapporten hel och hållet. Baukje undrade till och med om inte jag behövde nån vila och då hade det gått 3 timmar.. Vaddå, rast, mat vad är det liksom?! :P
Men vi gav till slut upp.. då vi istället för att göra rätt lyckades göra fel och ändra en massa som var iallafall mer rätt från början.. Dock så satt jag med det igen när jag kom hem, och nu är hela ekonomiska rapporten med resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkningen så gott som klar. Bara kolla så alla övriga kostnader stämmer imorn.. verkade lite fel i nån del när jag satt och kollade igenom. Men det är imorgon det (eller idag förresten). Nu ska jag iallafall sova. Blir upp vid åtta, halv nio imorn för att hinna med att packa till Ameland innan jag ska till skolan. Sen lär det nog gå i ett hela dan fram tills vi sitter på bussen på väg till Ameland kl 15:15.
       ♥ Anna


i skolan

Ja, detta var ju en intressant lektion. Varade i knappt en timme. Sa nu sitter jag i skolan och hoppas att de andra dyker upp snart. Vi har bestamt att ses 11:00, sa har ju lite tid over fram tills dess. Satt och skulle borja lite smatt pa kalkyleringen sa lange, men det gick ju inte sa bra nar jag kom pa att Oscar har alla papper. Sa da kunde jag inte gora det heller.

Apprapa att sitta i skolan sa ar det smatt forvirrat att skriva pa svenska pa ett tangentbord utan de svenska bokstaverna. Man blir ju smatt forvirrad. :) Detsamma ar nar man ska skriva @, da blir det ofta ² istallet for gor ju som nar man skriver pa ett svenskt tangentbord, men sa kommer man pa att na, sa ska man inte gora.. For har ar det bara shift + 2 som galler. Ja, smatt forvirrat som sagt! Na, ska nog ga och kopa lite kaffe nu istallet sa att jag vaknar lite till. Eller vaken ar jag och faktiskt mer pigg an vad jag kunde tro. Men lite kaffe ar anda inte fel. :)
       ♥ Anna


tröööötttt

Shit vad trött jag e.. Har varit uppe en halvtimme nu och tanken går hela tiden till att skippa lektionen och sova istället.. Fast då måste jag upp om en timme istället. Så är inte så mycket lönt.. Så när får ta mig till skolan nu snart och sen hoppas på att dagen inte blir allt för lång, så man kan gå hem och sova lite sen.

Ja, just det anledningen till att jag är trött är för att jag kom hem tre i natt, efter att ha lämnat efterfesten på dubio vid kvart i tre och sen tog det ett tag innan jag somnade så blev typ 4 timmars sömn.. Inte det bästa precis.. Men får sova ikväll och inatt istället. Nu ska jag fixa det sista innan jag ska bege mig mot skolan.
       ♥ Anna


heldagarna är igång igen

Blev en heldag i skolan idag. Började kvart över nio och kom hem nu vid fyra.. Först 3 timmars CBL, sen satt vi med Airline gruppen, bestämde namn på vårt företag. Därefter en snabb lunch, som blev en baguette med creme cheese. Hann med att sitta lite ute i det friska vädret då med, hela en kvart. :) Sen var det frågestund för kalkyleringen till Airlinegamet och därefter satt vi med just kalkyleringen i två timmar. Sen gav vi upp för dagen. Så får göra det sista imorgon och hoppas på att de andra kan komma med lite nya tankar. För jag, oscar och roland var helt nollställda på slutet när vi hade räknat på det vi kunde. Det är verkligen avancerat och försvårat att räkna med engelska termer. Måste ju tänka om allt till svenska först så att man kommer på vad det är man ska räkna ut innan man kan räkna på det. Så tar lite tid. Sen gör ju förkortningar det hela ytterliggare lite förvirrat! Men det går det med. =)

Men nu ska jag laga mat, blir nog pastasallad idag. Simpelt, enkelt och nyttigt! Just vad jag behöver just nu.
       ♥ Anna


23-årsdagen till ända

Blir så glad av alla grattis hälsningar jag fått.. =) Har varit många oväntade i år.. och de väntade var inte lika duktiga.. Haha, nej men är alltid lätt att missa att gratta en.. så lär med största sannolikhet få en del grattis i efterskott hälsningar de närmaste dagarna.

Fick ett samtal från familjen med ikväll.. så från dem har jag idag fått grattis på 3 olika sätt, dels ett kort, ett sms och sen ett samtal! =) Fick även en mycket bra present av den.. Pengar på kontot! Så nu kan jag köpa vad jag vill i födelsedagspresent.. Dock vet jag inte riktigt vad ja vill ha.. Men de kommer säkert till nytta någonstans.. =)

Nu är min 23-årsdag snart slut och lagom tills dess ska jag ta och sova.. Har CBL 9:15 imorgon, så bäst att sova nu så man får iallafall 7-7½ timmes sömn då.

       ♥ Anna


Födelsedag!

Vilken härlig dag det har varit än så länge. =)

Började med att jag fick grattis från Satu och Milla och ett grattis sms från familjen i förmiddags. Och sen har det bara droppat in grattis hälsningar till höger och vänster!
Efter 3 ½ timme i skolan, träffade jag Frida och Lollo på stan. Satt på ett café fick present och blommor och sen bjöd de på fika! Vilka härliga vänner man har!! =) Tack, tack!
Sen när jag kom hem fick jag två kort i posten och väl innanför dörren möttes jag av satu som tillsammans med milla hade fixat med en jättesöt presentfika.. En blåbärsmuffins och lite jordgubbar, och ett kort tillhörandes till de andra presenterna jag fick av frida och lollo innan. Så söta vänner man har! =) Har helt klart blivit en toppenbra födelsedag än så länge!

Nu ska jag plugga lite.. Måste förbereda mig för morgondagens CBL! Ska ha rollspel då.. :S Tur att jag har en av de lättare rollerna iallafall. Fast känner jag vår lärare rätt så lär jag få prata en del i vilket fall, så bäst att vara förberedd då. =)

Lite av mina presenter och kort
       ♥ Anna


Saknar min säng(mina sängar)

Fick massage igår... =) Vilket verkligen var välbehövligt. Hade knutor i både ryggen, axlarna och nacken... Vilket till stor del beror på att denna sängen jag har här är kass. Den går som ett U typ... fast lite mer utdraget då.. .Går ner helt och hållet i mitten vilket gör att när jag ligger så blir aldrig ryggraden rak, utan den blir krök lite här och var. Så jag som aldrig har haft problem med ryggen och axlarna har plötsligt fått det. Åh, jag saknar min säng (eller rättare sagt mina sängar) eftersom båda är relativt nya och utpassade efter mig så är de helt underbara att sova i. Absolut inte för mjuka, men inte för hårda heller... I jämförelse med denna som man verkligen kan påstå är MJUK! Ska bli helt underbart när jag kommer hem om två månader och får sova i min säng i Åhus... Fast min ännu mer egna säng är ju bäst. Men dock är den på magasineringen... så den får jag inte sova i igen förrän nästa gång jag flyttar... När nu det blir?

Appråpå hösten så har jag nu sen 5 dagar tillbaka ansökt om magister/master utb i första hand lund och andra hand växjö. Fast just nu är jag rejält trött på att plugga faktiskt.. Det börjar kännas att man har gått i skolan i 16 år nu.. Så dags för nåt annat kanske? Har lite tanke på att söka trainee istället.. vilket jag varit inne på förut och där har faktikst inte alla gått ut i ansökningstid än.. vilket kan ju bero på att det är lite olika ansökningtider beroende på företag. Och sen kollar jag ju hela tiden jobb. Dock är frågan vart jag ska söka.. Kalmar, Krstd, och mer?? Fast det känns som att det blir mer.. söka inom 20 mils omnejd till åhus typ.. eller nåt sånt.. Fast dock är jag beroende av att bo i en stad med närhet till vatten, kanaler och sjöar funkar, fast helst hav.. så att man kan känna saltdoften. Igår när vi var i Harlingen fick man verkligen en sådan känna-igen-doft-känsla. Där luktade det saltvatten.. exakt som det gör i Åhus och Kalmar när vinden ligger på mot land.. Det är en så härlig doft.. Men så sägs det ju oxå att är man uppvuxen i närhet till vatten så behöver oxå bo med det i närheten även sedan. Tror att det ger en slags frihetskänsla.
- Att kunna gå längs vattnet, blicka ut mot horisonten och andas in den friska luften. Så härligt!
       ♥ Anna


Måndag

Har varit lika härligt väder idag som den senaste veckan.. Så därför blev det stan med Halina. Eller det hade det nog blivit ändå. Tanken var att köpa billiga stövlar till ameland i helgen. Men strax innan fick jag förslag av Elin att jag kan låna hennes!! =) Och då kan man ju bara tacka och ta emot! För att köpa nya stövlar här när jag har ett par Tretorn hemma i Åhus känns lite sådär.. Så att låna Elins var en tokbra ide! Tack! =)

Däremot var jag med som sällskap till Halina och så gick vi lite på stan och kollade i lite blandade affärer med. Konstaterade när vi var inne på H&M att mycket av de kjolar och shorts de har hängt fram nu är samma som förra årets.. Alltså har jag både de kjolarna och shortsen hemma i Sverige redan. Känns ju lite tradigt att köpa ytterliggare en omgång då.. Nä, en runda hem till Åhus nu hade inte varit helt fel så att man hade kunnat byta lite i garderoberna. Men det ska det inte bli. Så får helt enkelt klara mig på det jag har här och sen se om man shoppar lite nytt oxå.. =)

Två bildkollage från gårdagen i Harlingen, visst var det underbart väder! (För mer bilder kolla in min bilddagbok eller resdagboken. Där kommer alla bilderna finnas, och där finns även bilder från resten av helgen.)



       ♥ Anna


härliga söndag

Är hemma från harlingen, efter fyra härliga timmar där med Halina, Tündi och Yelida. Var jättefint och skönt där. Gick lite i hamnen och sen satt vi på stranden. Som är en strand med tidvatten (inte så konstigt eftersom det ligger vid Atlanten/Nordsjön. Kände på vattnet me. Var helt okej. Dock badade vi inte.. det tar vi eventuellt nästa helg istället, när vi ska till Ameland.

Nu ska jag iväg till nästa ställe. Ska hem till en kompis och äta lite. Frågade om jag ville ha lite mat och det tackar man inte nej till. =) Sen blir det nog en film efter det.. kanske..
       ♥ Anna


Harlingen nästa

Ojdå, såg nyss att jag hade ett mellanslag i min förra rubrik där jag inte skulle ha nåt.. Oops, men orka fixa till det nu.

Idag blir det till harlingen med Halina. Är underbart väder idag med, så ska bli kul att komma till stranden. Dock gissar jag på att det kan vara ganska så blåsigt där, ligger ju precis vid atlanten (?).. men det är en annan sak. Ska bli kul att komma dit och se lite nytt iallafall. :)

       ♥ Anna


från fest till hemma kväll

Idag har det blivit många vändor om att bestämma vad man skulle hitta på ikväll. Allt från fest - till salsaparty - till filmkväll, - till stanna hemma och bara chilla. Fast det sista var för att kroppen och jag inte samarbetar ikväll.. Huvudvärk (som nu gått över), feberkänningar (som nu oxå är borta) också nu ont i fingrarna. Och tror nog iofs att det varit något hela dagen. För när jag skulle sätta in mina linser innan jag skulle iväg i eftermiddags så skakade mina fingrar (på höger hand) otroligt mycket! Och speciellt tummen.. har aldrig varit med om liknande. Vilket oxå gör att man blir lite rädd och undrar, jaha, vad har jag nu lyckats göra.. Och nu värker det i händerna igen.. fast nu är det vänster hand som är värst istället.. Nä, får nog allt bli sängen och sova nu istället. Sen hoppas att kroppen vill samarbete imorgon. Blir så jobbigt annars. Till saken hör oxå att jag hade huvudvärk igårkväll med.. så därför slutade jag dricka alkohol vid tolv och sen blev det bara cola och vatten resten av kvällen. fram till fem då. :) Så det är nog nåt som inte stämmer. Har ju haft överdrivet mycket huvudvärk nu den sista tiden.. mysko, mysko!?
 
Men nu ska jag sova!

Ett kollage med mina bilder från igår.. (de flesta är suddiga jag vet)


och ett från prinsetuin med halina och tündi innan idag


       ♥ Anna


BBB- roligt roligt =)

Jäklar vilken kväll igår.. Underbart rolig om än lite konstig.. Men det kommer jag till strax.

Började med att jag sov en timme från halv fem til halv sex. Sen vaknade jag av att lollo, frida och oscar var här. Skulle visst ha lite barbecue. Alltid lika bra kommunikation i denna lägenhet. :S Var ju tur att jag hade planerat att äta kyckling igår kväll iallafall.. Det går ju lika bra att grilla. Så blev grillad kyckling och grönsaker till middag. Gott!

Sen cyklade jag och oscar iväg till zaailand för att möta upp de andra för bicycle booze binge (BBB). Blev uppdelade i fyra grupper och sen bar det iväg. Först till mondrianstraat där det var tequilashottar och ölrace som gällde. Hävde tre öl i rad (typ).. Det hade man verkligen inte kunnat förvänta sig utav mig för tre månader sen.. verkligen inte. Då drack jag inte ens öl! Sen efter en timme där bar det av till nästa place. Ner till söder och till Marc. Där var det som tur var bara ölspel som gällde. Det där roliga där man ska blåsa av korten från glaset  och den som blåser av sista kortet ska häva/dricka ölen i glaset.
(så här såg det ut på jossans 18-årsfödelsedagsfest 2005 =D)

Det konstiga var att när vi kom innan för dörren hos marc blev det lite smått konstigt. Möttes av min tutor i strategic management, Mark. Vaddå att bli smått ställd och förvirrad. Okej, vet att han "bara" är 26, men var inte riktigt väntat att se honom där. Man blir ju sådär spänd direkt då, han ska liksom betygsätta mig på casen (CBL-lektionerna) och seminarierna. Vilket ger iallafall minst hälften av mina poäng.. Inte riktigt det roligaste att stöta på honom där.. Men, men.. Sen får jag dessutom reda på att han är Marcs bästa polare.. Ojoj! Men var bara att göra det bästa av situationen. =)

Från Marc bar det sedan av vidare till danielle. Började bli smått vinligt på cyklarna då kan jag säga.. =) Hos danielle blev det kära återseende då halva FReC var där. Alltid lika kul! Sen efter en timme hos danielle, bar det av till det sista stället. Lauras. Där var det lite smått segt eftersom alla började bli lite fulla, och bara väntade på att vi skulle ta oss vidare ner på stan och Dubio. Men den timmen gick ganska så snabbt ändå. =)

Därefter bar det av till dubio där vi mötte upp de andra och sedan kom gäng efter gäng in från de olika placen tills stället var knöka fullt. Sen blev det dans, prat och skoj där fram till stället stängde vid halv fem. =) Var på väg hem nån gång vid fyra, men då övertalade danielle mig att stanna lite till.. =) Så var i säng vid fem till slut!

Ja, det var gårdagskvällen det. Nu ska jag ta en dusch och sedan bege mig mot stan för att möta upp Halina och Tündi för lite chillande i en park i solen. =)

lite bilder från anne-kathrin
       ♥ Anna


aj, mitt knä

Nu har jag gjort nåt med mitt knä igen. Vad är dock den stora frågan?!
Igår fick jag plötsligt ont i knät och speciellt efter att jag hade suttit still för länge och idag har jag ont i knäet med. Ajj och suck, det gör ju dock att jag inte kan träna nu heller, så får helt enkelt skjuta upp att komma igång med träningen igen till nästa vecka.. Men då ska jag igång. Dock blir det nog bara konditionsdelen. Så får det bli mage, rygg, armar, rumpa, ben och annat här hemma, som jag faktikst varit duktig och kommit igång med på kvällarna. Minst tre-fyra gånger i veckan blir det sådär en 100 situps, 50 armhävningar (hälften biceps/hälften triceps), plankan, och rumpa, ben. Känner att jag har mer inpiration för att träna det här hemma än att gå och göra det på gymmet. Så nu är det bara konditionen som saknar, vilket känns i ryggen, och benen.. För mycket sittande är ju aldrig bra.. Men som sagt med ett ont knä kan jag inte träna.. dock ska jag försöka mig på en promenad nu i eftermiddag. Sen ikväll är bicycle booze binge, där vi ska cykla mellan några olika ställen (där studenter bor) och så är det gratis dricka på varje ställe.. (eller gratis och gratis, hela kvällen kostar €10).

Var iväg till skolan igen innan i eftermiddags med, sen på vägen hem blev det handling. Måste ju fylla på lite i matväg inför helgen. Dock är det inte så kul att vara ute och cykla idag.. Vinden är typ motvind hela vägen hem från skolan och därmed från affären med. Smått jobbigt att cykla då faktiskt.
       ♥ Anna


glömde böckerna

Kom nyss på att jag glömde ta med min bok som jag ska lämna tillbaks idag och sen har jag en som är sista dag på måndag, alltså ska jag lämna den idag me.. Attans.. Ajja, får helt enkelt bli en runda till skolan igen lite senare.. Ska ändå iväg och handla så kan ju ta det då.. Eller så får det blir en promenad som jag ändå tänkte ta och gå inom och lämna dem då.. Ajja får fundera.. Nackdelen är att om det blir på min promenad så blir det två tunga böcker att bära.. och det är jag inte så haj på..

Ajja, är ett senare problem. Nu ut i solen!
       ♥ Anna


hektiskt start

Denna dagen har haft en intensiv start. Började med att jag vaknade av väckarklockan och gick upp när den hade snoozat en gång.. Då trodde jag att klockan var 07:00, men när jag kollade på kl var den 08:00. Gah! Smått panik, började ju 08:30. Hade när jag skulle ställa klockan på tio i sju lyckas ställa den på tio i åtta istället.. Vaddå smått trött när jag ställde klockan igår.. Så blev till att klä på sig första bästa kläderna jag hittade, göra lite snabb frukost, som jag åt under tiden.. Sen borsta tänderna, i med linserna, på med lite mascara så att jag inte så helt nyss-uppkommen-ur-sängen ut och sen cykla iväg till skolan. Halv var jag i skolan och sen snabbt upp till sal 161. Självklart en och en halv trappa upp och sen bort i ena hörnet. Var den sista som kom in i klassrummet, men som tur var hade inte Mr van Dries och Mr Foccuma satt igång än.. så hann.. fast var ju med nöd och näppe. Därefter hade vi en kvarts genomgång av vad vi ska göra de närmaste fredagarna på våra seminarie och sen var det slut! Jo, men denna lektionen var ju jätte nödvändig! Inte! Dock så satt vi kvar i skolan och fixade med först airlinegamet (som inte gick så bra) och sedan caset. Så fick ju ändå lite gjort i skolan. Plus att vi var uppe på fjärde våningen (3th floor) två gånger för att försöka få tag på Mr Wassens. Men självklart hade han lektion.

Men nu är jag hemma, kom hem samtidigt som satu och milla var på väg till skolan, snacka om att gå om varandra. Sen har jag gjort en fruktsallad som jag nu sitter och äter på. Är just nu dessutom sol ute, så tänkte passa på att sätta mig ute och läsa lite. Är sagt att det ska bli sämre väder sen, så får ju passa på. Dock är värmen smått borta, bara 11 grader idag. :(
       ♥ Anna


sova

Hade en tanke på att jag skulle sova innan tolv ikväll.. fast verkar inte som att det blir så.. eftersom klockan nu är två minuter i tolv.. Fast blir tidigt ändå iallafall för att vara mig.. Vilket behövs eftersom imorgon börjar vi halv nio.. och har seminare. Vad vi ska ha seminiare på/om vet jag inte.. men det blir nog bra ändå..

Men nu ska jag sova, så att jag inte är dödstrött på lektionen imorgon... :)

       ♥ Anna


vår/sommarplanering

Har massa roligheter framför mig just nu, vilket gör det hela lite lättare. Speciellt allt man ska göra i skolan.

Så här ser planeringen med annat utöver skolan ut den närmaste tiden.

Imorgon: Bicycle Booze Binge
Tisdag 21 April: min födelsedag (dock inget planerat, men en födelsedag är en födelsedag hur som)
22 April: International student night live
24-26 April: AMELAND (med underbart bra väder så kan det nästan bara bli skoj!) 
27 April - 5 Maj: Study week och ledig från skolan (inte mycket planer för den veckan dock.. Men hoppas på bra väder iaf!)
30 April: Queens day = Amsterdam med Frec, Festa
5 Maj: Liberation day = Fria konserter i x antal städer runt om i NL, även leeuwarden
14-17 Maj: Carro kommer ner! =)
21-24 Maj: Kristi-himmelfärds = långledig
30 Maj - 1 Juni: Pingst = långledig igen
3 Juni: Potlock dinner + Goodbye Holland party
v25/26 (15-28 Juni): Åker hem till Sverige igen nån gång :)
omkring 1 Juli: börjar jobba

Helt okej planering om man säger så..

Nu ska jag ha lite mat sen blir det nog bara slappande. Har suttit och pluggat från dess att jag kom hem från skolan, fram tills att jag satte mig här för då höll jag på att somna i böckerna.
       ♥ Anna


dagen i ett kort sammandrag

Första CBL:en är avklarad. Det var lite mer avancerat än PBL om man säger så.. men när man har ett case på 14 sidor, så tar det ett tag att gå igenom. Och självklart blev det jag som fick skriva på tavlan.. vilket blev lite halvdant. Vissa ord blev säkerligen felstavade. Men som tur är så förstod nog alla vad som var skrivet ändå.

Såg när jag kom hem nu och skulle kolla mina mail att Mark hade skickat ett mail igår att jag skulle kontakta mr wassens för nåt om de olika grupperna. Bra att jag såg det idag då efter att vi har börjat med grupperna. Men får väl kontakta han imorgon så att det inte blir några fel.

På väg hem från skolan cyklade ner om stan på väg hem från skolan för att köpa ny väska. Min gamla gick smått sönder igår, så är i stort behov av en ny nu om jag ska kunna ta med allt till skolan som man behöver.

Min söndriga väska


The new one!


Nu ska jag sätta mig ute och läsa i min modulebook. Fick äntligen tag på den idag.. Så nu ska jag försöka få grepp om allt det är vi ska göra.. vilket inte är så lite heller.
       ♥ Anna


torsdag och en låt

Shit vad trött jag är.. Trots att jag inte var ute igår, så blev det lite sen sänggång. Satt och kollade på ett O.C. avsnitt och sen kom jag och tänka på en låt som vi sjöng i taizé några gånger sist jag var där och som jag fick tankarna på för några månader sen, men sen glömde bort och nu kom jag och tänka på den igen. Kan dock varken hitta den på you-tube eller texten till den, så det är smått irriterande.
Nån som läser här som kanske känner igen den..
Refrängen går nåt som: Glory to the father, glory to the son, glory to heaven...bla, bla, bla... :S Ja, nåt sånt..

Ajja, nån gång lär jag nog hitta den.. måste bara komma på vad den kan tänkas heta känns den som.
Nu ska jag ta en dusch och försöka vakna lite, sen blir det skola och CBL. Usch, ser inte fram emot det. Kunde ju inte komma fram till vad problemet var när jag läste texten, så därför känns det lite osäkert inför idag..
       ♥ Anna


en dag med underbart härligt väder!

Nu är jag hemma efter skolan och därefter en runda på stan för att köpa en bok till skolan. Så nu är jag €45 fattigare men en bok vid namn Airline -a strategic management simultation rikare.

Skolan idag var okej.. fast lite segt när de bara gick igen hur man skulle göra kalkulationerna på Airline gamet. Visst det var väl bra att veta och helt klart något vi behöver. Men att gå igenom det i en sal med 160 pers och ha det visande i excel som de inte förstorar är lite smått jobbigt. Såg ju knappt vad det stod.. Eller jo när danielle bad att de skulle förstora upp det så vi som satt lite längre bak och upp oxå såg så blev det bättre. Sen var det business economics på schemat, men jag satte mig med danielle ute i solen istället. Helt underbart väder idag och kände att det som de gick igenom på den lektionen lär jag nog redan kunna. Är en kurs som ges för andra och tredje års studenter så jag som redan har läst de åren och är inne på mitt fjärde år bör alltså redan kunna det. Oskar som var där sa att det inte var så mycket att ha. Sen var det då den sista lektioner för dagen. Där skulle vi gå igenom gamet.. fast när man inte har boken som ungefär häften av oss inte hade så är det lite svårt at veta vad han pratar om. Men efter den lektionen cyklade jag, danielle och oskar ner på stan och köpte just den boken. Så nu ska man kunna hänga med bra i den med. Har även löst så att jag kan få låna huvudboken för kursen av Anna. Ibland är det bra att man umgås med personer som redan har läst samma kurs.

Nu ska jag läsa lite bloggar sen laga mat och därefter blir det plugg. Måste förbereda mig till CBL:en (case based learning) imorgon. Har nämligen fått veta att om man inte är förberedd så är det inte ens lönt att gå dit för då kan man inte vara aktiv i vilket fall.
       ♥ Anna


skillnad på administration

Ett mycket bra exempel på att det är skillnad på skolor fick jag bekräftat ytterliggare ännu mer idag. Igår fick jag ju ett mail från HiK:s  (Högskolan i Kalmar) helpdesk om att mitt konto skulle stängas av. Så mailade tillbaka om lite frågor jag hade. Sen skickade de vidare det till bbs. Och idag fick jag ett nytt mail om att mitt konto kommer fortsätta finnas kvar till den 19:e oktober. Det är snabb administration. Like a lot! Hade det istället handlat om denna skolen hade man nog själv fått skicka vidare mailen och sen hade det nog tagit en vecka innan allt hade varit klart. Så adminstrationen i sverige är galet bra! Nu ska jag bara skicka iväg ett mail till HKR (högskolan kristianstad) för att höra vart mitt resultat på senaste tentan blir av och vad betyget på kursen blir. Är ju två månader sen jag gjorde tentan nu, så borde ha kommit upp för länge sen. Hade varit en fördel att ha det klart! Så jag bara behöver ha kontakt med en skola, och inte två som jag har nu.

Men nu ska jag bege mig till min nuvarande skola. Ska köpa modulebook och sen skriva ut lite papper tänkte jag innan det är lektionsdags.

mina krabbelurer från igår


Jag idag

       ♥ Anna


en halvdag skola

Ny dag, nya tag. Hoppas att denna dagen är bättre än gårdagen. Idag är det skola som gäller igen. Från 13:30 till 16:30. Hoppas ärligt talat att det är någon rast emellan.. annars kommer jag vara fruktansvärt hungrig sådär vid halv fyra. Men återstår att se. Denna skolan är ju inte den bästa på att ha raster mellan lektionerna.

Sov till tio idag. Är skönt att kunna sova ut, men börjar sakna ett liv med rutiner nu.. Så är just nu väldigt sugen på försöka få ett jobb till hösten. Det är ju först då man får ordentliga rutiner i sin vardag igen. För när man pluggar på högskolan så är rutinerna lite sådär, speciellt när man är i ett annat land. Saknar medelpassen på friskis och att ha en körövning att gå till en gång i veckan. Är till och med så att jag saknar scouterna (kanske inte så oväntat) och att träffa mina juniorer (eller upptäckarscouter som det heter numera). Appråpå det så undrar jag egentligen när jag kommer lära mig de nya namnen. Spårarscouter, upptäckarscouter, äventyrarscouter, utmanarscouter, roverscouter och scoutvolontärer. Det har ju inte riktigt samma logik som minor, junior, patrull, senior och rover... eller kanske de har det?! I annat fall kommer det nog med tiden, who knows!
       ♥ Anna


mat i olika former

Nu har jag läst halva caset, och därefter lagat mat. Idag blev det nog det avanceraste jag lagat på länge. Blev gömd schnitzel och ris.. gott, gott, dock såg såsen lite grynig ut när jag tog ut den ur ugnen, men den smakade som vanligt ändå! Tror grynigheten beror på att när jag skulle göra såsen så blev den inte helt slät.. på grund av att de visparna som vi har här inte är de bästa för att göra sås från grunden med. Men så länge det smakar som det ska ändå så är det helt okej. :)

Innan i eftermiddags så gjorde jag krabbelurer. Har varit sugen på det jättelänge, men alltid saknat någon ingrediens.. men idag hade jag allt hemma så då blev det till att röra ihop smeten och göra krabbelurer. Så det blev dagens mellanmål. Mycket gott, fast dock kanske inte det nyttigaste.. Men efter denna dagens motgångar så behövdes det lite sådan mat som man är sugen på och kanske inte är den nyttigaste. Dock skippade jag sockret på mina krabbelurer.. så lite nyttiga blev dem ändå! =P

Åh, idag när jag var och handlade på väg hem från skolan hittade jag mina favoriter, mandariner. Alltså inte clementiner utan mandariner, de som är lite mer gulaktiga i skalet och har en liten annan smak än clementiner. Underbart gott!

avslutar med lite bilder från vårt påskfirande


       ♥ Anna


min mail...

Fick nyss veta att min skolmail för kalmar stängs ner den 19:e april. Usch, vad konstigt det känns. Den har ju varit en del av mitt liv de senaste 3 åren och 8 månaderna och plöstligt ska den inte finnas längre.. =( Den känns lite som att en del av ens liv försvinner. :S
Hmm... måste nog även kolla upp så att jag fortfarande kan komma åt ladok och sånt.. annars kommer det bli lite problem med mina omtentor som jag har kvar att göra.

       ♥ Anna


ny dag nu tack!

Okej, denna dagen får gärna ta slut nu.. (och då har inte ens halva dagen gått än.. eller jo). Är inte mycket som går min väg idag.. så en ny dag med ny inspiration nu hade inte varit helt fel.

Men kursen som jag ska läsa verkar faktiskt kul och intressant.. dock djävulskt mycket att göra.. så hade jag kunnat så hade jag gärna bytt.. men orkar inte klödda med det mer. Hoppas att det går ändå.

Sen skulle jag då köpa moduleboken till kursen i skolan.. men självklart är den slut och kommer in nya senare under dagen.. Ja, men då väntar jag väl med att köpa den till imorgon istället. Skulle även låna case boken i biblioteket men alla examplar var självklart utlånade så det blir till att hoppa den ett tag. Hittade som tur var caset på bello.. fast dock den förra versionen. Fast bättre det än inget alls.
Slutligen så skulle jag lämna tillbaka min nederländska bok och hämta ut mitt bevis för att jag deltagit i kursen.. men då har de inga pengar just då, så jag kan inte sälja tillbaka boken och sen får jag reda på att jag hade inte tillräckligt poäng för att klara kursen.. Så har varit en dag med mycket motgångar idag.. och nu vill jag bara strunta i allt istället..
Men det är dumt.. så ska göra mig nåt att äta och sen sätta mig och läsa igenom caset istället.. Synd att jag inte har det utskrivet dock så man hade kunnat sätta sig ute i solen istället.. Är väl det enda som är positivt just nu.. Att solen lyser och det är härligt väder!
       ♥ Anna


kursstartsdags

Ny dag, ny vecka, ny kurs.. eller nej, ny vecka är det ju inte. Den började ju redan igen.. Man blir helt virrig av långledighet, det är en sak som är säker. Ajja, ny kursstart är det idag iallafall.. Kan bli spännande det här.. Dock 'är jag toktrött.. Hade jätte svårt att somna inatt. Som vanligt när man är utsövd efter långledighet. Plus mycket tankar i huvudet.

Igår pratade jag med familjen och med speciellt pappa som berättade om helgen. Hade träffat min syssling Martin i lördags som typ läser samma som mig.. fast ändå inte.. Ekonomer ska vi bli både två iallafall. Visade sig att jag är längre i min utbildning än han.. Och då har han ändå läst ett år mer än mig! Som det kan gå! De hade i alla fall kommit in på mina tankar om hösten och Martin tyckte jag skulle söka i lund som första hands val eftersom ett examensbevis därifrån alltid ger fördelar. Och är ju lite därför jag har velat söka till lund innan. Så var inne på studera.nu och ändrade lite i min anmälan. Men sen får man ju massa tankar efter där.. väljer jag rätt? osv. Ajja, har till imorgon på mig att bestämma mig hur jag ska göra, vilken utb. som ska gå som prio ett och vilken som blir prio två.

Nu ska jag klä på mig och fixa mig och sen blir det till skolan för strategic management introduktion och sen calculation (tror jag det var)
       ♥ Anna


grym film.. :)

En vän till mig har gjort denna, och den är helt klart ett måste att se :)

       ♥ Anna


ägg

Håller just nu på att koka ägg som jag ska ha till lunch. Det blir de enda äggen jag äter denna helgen.. om man bortser från chokladägg som det faktiskt har blivit några av.  Och eftersom det är de enda äggen blir det både skivade och halvor. Måste ju äta både ock när det är påsk. Och såklart med kaviar till! =)

En rolig sak (eller om den är så rolig vet jag inte.. men jag tyckte det var lite kul) var att i lördags när vi hade vår middag så upptäckte Lollo att jag var skakig i mina händer.. Det är nog den första personen som har märkt det.. eller i allafall kommenterat det. Har ju varit det i några år.. fast det går lite upp och ner, men är som sagt aldrig någon som har lagt märke till det förutom jag då.. och familjen vet ju om det eftersom ibland, när det är som värst så blir man begränsad i vad man kan göra. Så det var lite kul. Fast dock är det inte så kul att vara skakig i händerna och framförallt i fingrarna. Men med värk i händerna så är det något man får ta.

Nu ska jag äta mina ägg. :)
       ♥ Anna


vännen!

Igår bokade carro sina biljetter ner hit! Så nu är det definitivt, den 14:e maj kommer carro hit!! Ska bli underbart och asskoj! Kanske passa på att ha ett litet försenat födelsedagsfirande me, eftersom carro fyllde år i onsdags och jag fyller år i nästa vecka.


En blåsig bild på oss utanför turning turso förra sommaren.
 

och en från midsommar
       ♥ Anna


matlusten..

Det värsta med att ha huvudvärk är att man har ingen matlust. Det enda jag fått i mig idag är en tallrik yoghurt och typ en halv påse chips.. och så en massa vatten. Så därför tänkte jag försöka få i mig lite mat nu ikväll, men eftersom jag inte kan stå upp så länge på grund av brist på energi så fick det bli nåt enkelt och därför gjorde jag två mackor med ost och en kopp kaffe/cappuccino. Fast dock har jag bara fått i mig en halv macka. Sen började  jag må illa istället.. så jag får nog låta bli att äta ett tag till. Suck, vad trött man blir.
Just nu är jag dessutom grymt sugen på pizza, eller varför inte en kycklingsallad från esplanadens pizzabutik. Den är såå god! Speciellt vitlökssåsen.. Men här är det ont om sånt.. och inte ens någon affär är öppen idag (som vanligt på söndagarna).. så kan ju int gå iväg och köpa nåt heller...
       ♥ Anna


påskdagen

Idag är det första gången jag är bakis på påskdagen, eller huvudvärk är det som gäller, men den känns som migrän och därför är det inte allt för trevligt och skönt. Men det blev en rolig kväll igår... God middag, härligt sällskap, bra musik och ja allmänt trevligt. I slutet lite mycket samtalsämne om död, tro och kristenhet. Men under påsken så är det ett samtalsämne som är väldigt aktuellt hur som. Och kan därför vara ganska givande, vilket det blev. Nu ska jag sätta på en film och lägga mig i sängen och bara slappa och hoppas att min huvudvärk försvinner under tiden.

Hoppas även på att få prata med familjen lite på skype idag. Saknar dem nåt otroligt mycket just nu och hade nästan kunnat göra vad som helst för att få träffa dem. Men har nog lite med att göra att det är en stor högtid nu och dessutom min födelsedag om nio dagar, så det är en sådan tid då jag nästan allid träffar familjen och släkten och därför känns det lite konstigt.
       ♥ Anna


GLAD PÅSK


Påskafton idag då ja. Kan bli trevligt. Just nu är det städning i denna lägenheten som pågår. Milla har dammsugit, Satu håller just nu på att tvätta golvet och jag gör ingenting. Snacka om att känna sig ohjälpsam. Men tar igen det senare. =)

Det fina vädret som var när man vaknade har nu övergått till regn, fast solen lyser igenom samtidigt så kan hoppas på att det bara är nåt som passerar.

Nu ska jag ta tag i och göra något oxå!


       ♥ Anna


Sol, påsk och chillande

Vilket härligt väder det varit idag. Påskvädret här har definitivt varit 20+! =)

Eftersom långfredagen i detta landet inte har samma vanor som i Sverige så är har alla affärer varit öppna idag och det var även stor marknad i stan. Därför gick jag runt där i en, två timmar bland allt annat folk. Kollade i lite affärer, på marknaden och njöt av vädret och att se att alla uteserveringar var helt fulla! Köpte även ett par till skor. Ja, för att jag är sko-o-man. :) Denna gången blev det ett par vita tygskor oxå från H&M. Hmm.. man ändrar verkligen sina vanor när man är iväg. Jag har aldrig ens övervägt att handla skor på H&M tidigare, men nu har det blivit två par på två dagar! Dock var dessa skorna väl behövliga. :) Är lite varmt att gå runt i reebokskorna när det är 20+ ute och är inte alltid det passar med pumps eller sandaler heller. Så tygskor blev ett passande inköp. Men saknar mina svarta favorit tygskor som jag har hemma i Sverige.. Varför tänkte jag liksom inte på att packa med dem när jag åkte hit.. Det är en bra fråga...?

Efter att jag gått på stan lite mötte jag Jolanda, Ruben och Marc och så blev det till parken närmast stan för lite chillande. Var såå skönt att bara sitta vid vattnet och prata, slappa och njuta av vädret! =)

Nu ska jag kolla lite på nån tv-show och sen blir det nog en film.
       ♥ Anna


Långfredag

Långfredag idag... som har detta namnet på grund av att idag var dagen när Jesus gick sin färd genom golgata bärandes på sitt kors och sedan blev han hängd på korset och dog på eftermiddagen.

Samtidigt om skärtorsdagen har en kristen och en okristen historia, så är långfredagen bara kristen. Det är kontraster det. Men det är påsk iallafall även om det inte är så mycket firande idag.

För min del idag blir det en runda till stan för att försöka fylla på pengar på mobilen. De är ganska så slut snart. Inte bra! Sen ska jag handla lite med. Sen får man se om det är mer som händer.

Men nu ska jag ta en dusch och komma igång med även denna dagen.
       ♥ Anna


spontanfest

Ikväll blev det verkligen sådan där spontan utgång och shit vad trött och lite full jag känner mig nu! och då har det bara varit två öl jag betalt ikväll resten har jag fått, vilket är ett glas (pappersmugg) vin, en jägershot (som jag och lollo fick av bartendern/djn), och sen två öl. Så är kanske inte så konstigt jag är lite påverkad... därmed ska jag sova nu.. :)
       ♥ Anna


Skärtorsdag

Jaha, idag ska man gå påskkärring då... om man varit i Sverige vill säga. Här vet jag inte alls vad det finns för påsktraditioner, och det är inget jag tänkt ta reda på heller. Appråpå påsk så hade farmor lite fel i att det är första gången jag firar den iväg.. för så är det inte. Dock är det första gången jag firar den utan varken familj eller närmaste vännerna. Men annars har jag firat påsk både på påskläger sådär 3-4 ggr. och i Taizé en gång. Så vanlig svensk påsk är inte så vanlig för mig. Läs mitt inlägg från förra påsken så förstår man.

Nej, nu ska jag inte sitta här utan istället ta en dusch och sedan om en halvtimme cykla iväg till skolan för att prata med Mark, hoppas han är där!
Sen bär det av mot Groningen.
       ♥ Anna


fingersättning

Ligger i sängen och skriver nu. Det är bra det här förutom att jag inte har glasögonen på mig så jag ser inte så jätteklart vad jag skriver. Skärmen är lite långt iväg nämligen. Men hoppas att min fingersättning är så bra så att det blir rätt ändå. :) Är det någon kurs jag är glad för att vi hade på gymnasiet så är det administration. Och att lära sig rätt fingersättning för att kunna skriva snabbt och utan att kolla på tangentbordet. =)

Nu ikväll har det blivit slappande med tv-tittande och sen lite från tv3 och svt play. Alltid lika skönt att kunna kolla på lite svenska tvprogram. Men nu ska jag sova. mrogon blir det till skolan senast halv elva så jag hinner fixa det jag ska och därefter vidare mot stan och stationen för att möta upp de andra. Vi ska nämligen till Groningen imorgon och kolla runt och shoppa lite. Ska bli kul med lite annat än leeuwarden för en gångs skull.

       ♥ Anna


hjälpsamma lärare gillas!

Det gick bra i skolan, var nästan lite enklare än förväntat. Gillar lärare som är hjälpsamma trots att de egentligen inte har med mig att göra överhuvudtaget! Det är service och ger mig iallafall lite hopp om skolan trots allt!! Så dagens ros till honom!

Cyklade ju till skolan i regnet iklädd regnkläder. Och det är jag glad för, för var hyfsat blöt när jag kom till skolan kan jag säga. Väl i skolan gick jag till Giso's (min koordinator på denna skolan) arbetsrum  för att prata med honom. Men han var inte där utan var på ett möte, men jag berättade iallafall mitt problem för hans arbetsrumskollega Kenny och han var otroligt hjälpsam. Kollade upp en massa och såg till att lägga till mig i systemet,så att jag blev registrerad på kursen, var visst den detaljen som var missad. Och sen kollade han även upp kursen jag ska läsa också gick vi till den ansvarige för kursens arbetsrum, men han var ledig, så Kenny skickade iväg ett mail till honom om hur det var. Och sa till mig att det bör nog inte vara några problem för mig att joina en av grupperna och förhoppningsvis hamnar jag och oskar i samma grupp, det hade varit underlättande! Men dock ska jag till skolan imorgon igen för att prata med den ansvarige läraren för kursen så att allt blir rätt! Fast det gör inte mig nåt så länge jag får rätsida på allt. =)

Nu ska jag laga mig lite mat, kyckling blir de idag, med potatis och sallad. :)
       ♥ Anna


regn, tentor och fest

Det regnar ute, och jag borde cykla till skolan. Men hur motiverande är det att cykla till skolan just nu, när jag vet att jag kommer ha motvind hela vägen och därmed motregn! Kommer ju vara dygnsur när jag kommer dit om jag inte klär mig i regnställ. Och det är inte så tilltalande. Ska jag sen leta rundor i skolan efter massa adminstrativa personer så vill jag iallafall vara torr och helst inte behöva släpa rundor på regnkläder oxå.
Hmm... ska nog vänta en stund och se om det kanske inte blir nåt uppehåll eller iallafall lättar lite så att jag inte behöver bli så himla blöt!
Alltid är det nåt som ska gå emot mig.

Igår då, tentan gick... hmm.. har absolut ingen aning. Kan vara godkänd, om de inte kräver så detaljerade svar. I annat fall är jag så underkänd! Tentan var iallafall svår och ologisk. Tror alla har samma tanke om den dessutom. Så blir alla underkända så kan inte tentan bli godkänd.. Men det återstår att se om några veckor.

Sen var det då nederländska tenta på kvällen... och den var oxå galet svår. Hon hade sagt att den skulle vara lik den förra, men det var den ju verkligen inte. För det första har man inte frågor på nederländska, och har man dem på nederländska så bör man iallafall översätta dem till engelska oxå. Annars är man ju körd direkt om man inte förstår frågorna. Sen var det långa meningar som skulle skrivas och en himla massa grammatik! Men hoppas jag får så mycket poäng så att det tillsammans med förra tentans poäng blir över godkänt.

Sen blev det då middag och fest! Lagade tacos och gjorde sangria, sen hade vi en jätettrevlig kväll som när klockan blev tolv övergick till att vara Fridas födelsedag. Så då blev det födelsedagssång och massa skålar och senare blev det ut på stan, med först ett besök på en bar och sedan ytterliggare en och därefter till Noa! En mycket härlig kväll helt enkelt!

Men nu ska jag bege mig mot skolan, och försöka fixa så att jag blir registerad på en kurs. Blir regnkläder på för orkar inte vänta mer nu. Vill ha detta ordnat så fort som möjligt liksom.
       ♥ Anna


omfokusering, nytt ämne att plugga på

Är hemkommen efter dagens första tenta och som vi avslutade med handling till ikväll, och nu sitter jag här med en pastasallad. Och om en och en halv timme börjar börjar min nederländska lektion där vi ska ha sista provet. Och än har jag inte ens börat plugga på det!
Jo, men det kommer gå bra.. Haha!
Nä, men hoppas att det gör det iallafall. Ska gå igenom några övningar på skivan lite snabbt nu och sen blir det till skolan. Sen är frågan om man ska hem en snabbis efteråt eller ska ha med allt för kvällen till nederländskan så man direkt kan cykla till kanaalstraat. Ajja, det får tänkas vidare på senare.

Nu blir det nederländskaplugg. 

Återkommer om tentan senare.. eller imorgon.. :S
       ♥ Anna


tentatime

Tenta om två timmar... och jag är redo.. eller inte! Men får göra så gott man kan ändå och hoppas att det går vägen. Dock är jag lite orolig för tiden. Två och en halvtimmes tenta.. Ihh.. gäller att vara effektv. Jag är ju van av att sitta sådär minst 3 timmar på tentorna i Sverige, så det är lite oroande när man bara har 2 ½ timme till förfogande.. :S Men får väl skriva på så gott det går och hoppas att tiden räcker.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen gå igenom anteckningarna en sista gång innan det bär av mot skolan.
       ♥ Anna


så lätt det är att förtränga att man har en tenta till

Okej, nu har mitt pluggande övergått till att repetera anteckningarna och lite annat samtidigt som man kollar på något tv-program. Måste varva ner om jag inte ska få tentaångest och börja hyperventilera. Så då är bra tv-program samtidigt som man repeterar bra. Nu tänkte jag göra mig en kopp te och nägra knäckisar och sen se på kvällens avsnitt av nytt läge och samtidigt repetera en sista gång för idag. Sen får det bli mer plugg imorgon.

Hade dessutom nästan förträngt bort att vi har nederländska tenta/prov imorgon me, fram till jag jag in på facebook och såg oscars status.. Då kom jag på det! Men den kommer jag inte börja plugga till förrän imorgon eftermiddag efter supply chain management tentan. Det får helt enklt räcka. Orkar inte blanda in ett helt annat ämne i mitt tentaplugg just nu. Det är bara dumt! Så det tar vi imorgon istället. Har fyra timmar på mig att plugga till den och plus en halv lektions repetition innan provet, så det ska nog gå ändå!
       ♥ Anna


pluggande och stillasittande är nog inte så bra i längden.

Just nu är inte min kropp så samarbetsvillig. Det snurrar i huvudet, jag är smått yr och har jättesvårt för att läsa just nu, på grund av att det spänner i huvudet så fort jag forkuserar på något. Hmm.. kan det ha att göra med att jag suttit still och läst/ skrivit hela dan?! Det kan nog vara så... fast sen är det lite begynnande symtom för min tentaångest i form av hyperventilering som jag brukar kunna få ibland.. Usch och suck, det är inget jag vill ha.. 

Är riktigt trött på van goor boken nu me.. värre engelska får man leta efter. Ibland får man ju läsa meningarna två, tre gånger innan man förstår dem. Men som tur var hittade jag ett kapitel om supply chain management i Levy/ Weitz boken som är mycket mer lättförståligt i engelskan och mer övergripande. Så den tillsammans med business dictionary på internet är räddaren i nöden när man ska plugga begrepp!

Men nu måste jag nog försöka få i mig nåt sockerhaltigt. Annars lär det bli svårt att fortsätta pluggandet.. och det behövs fortfarande. Även om det blir mer klarhet ju mer jag pluggar så är det inte tillräckligt än.
       ♥ Anna


study, study, study

Okej, pluggandet går faktiskt framåt.. men sen är ju frågan hur mycket jag kan imorgon. Är iofs ca 6 timmar kvar på denna dagen, plus att tentan börjar inte förrän 11:30 imorgon, så har tid att plugga på förmiddagen imorgon oxå, om jag nu känner att det behövs och går. Brukar dock inte vara några bekymmer utan snarare något som jag måste göra.. Iallafall alltid kolla igenom anteckningarna ett par gånger innan man ska iväg och skriva tenta.
Däremot måste jag till skolan så jag är där vid elva..  Är ett pappret som vi behöver ha med oss för att visa på att vi är utbytes studenter på skolan, som jag och frida var och fixade i onsdags, men såg nu när jag kollade på det att det står lite fel på mitt. Där står att jag är registrerad som utbytes student från 1 sept 2008 till 31 january 2009. Hmm,.. lite fel där. Så är nog bra att försöka fixa ett som det står rätt på. I annat fall så får det blir lite bläckskriftsändringar på pappret. Det borde oxå gå bra.

Som väntat så har jag inte fått något svar från min koordinator på skolan, så får väl försöka fixa det själv istället imorgon med. Är dumt om jag inte är registrerad på någon kurs denna perioden med. Blir lite jobbigt då. :S

Men nu dags för lite mat och sen forsätta plugga.
       ♥ Anna


alltid nåt som ska strula

Imorgon har jag tenta!! Ahh! Shit, är verkligen inte beredd för den.. Nä, usch! Vad svårt det känns att få grepp om detta just nu. Jag är nog inte upplagd för att tentaplugga just nu.. Förstår inte hur jag ska kunna allt till imorgon. :S :S :S :S Hmm.. det känns inte så bra just nu.

Satt dessutom och kollade på skolans gruppindelning för klasserna kommande kurs/modul. Och självklart är jag inte med på någon kurs denna gången heller.. Vilket inte var så oväntat! Denna skolan är kass på information och administration så det är absolut inte oväntat. Suck vad trött man blir.. =( Har iallafall skickat iväg ett mail till min koordinator nu och hoppas att han svarar idag. (vilket är ungefär lika otippat som att hitta en nål i en höstack!) Annars blir det till att försöka fixa det imorgon efter tentan. Fram till dess ska jag försöka att inte tänka på det och bara fokusera på denna tentan som det just nu känns väldigt långt ifrån att jag ska klara. Men får ge det en chans iallafall! Och i annat fall blir det omtenta, om några veckor.

Shit, blev helt skrämd nyss. Började låta helt konstigt precis utanför, tänk gaslarm typ som man kan höra i filmer som har med krig att göra! Men som tur var slutade det nyss, så antar att det var en motsvarighet till 'faran över' larm som testas i sverige första måndagen var tredje månad. Fast här låter det helmysko!

Nä, plugga var det nu!
       ♥ Anna


Söndagen som flög förbi

Söndagar brukar ju vara långa, tråkiga och allmänt trista.. fast måste påstå att när man är i ett tentapluggs slutskede så är en söndag verkligen inte det! Denna dagen har istället flugit förbi! Kan iofs till viss del bero på att jag sov till elva idag.. men det är faktiskt en fördel att vara utsövd när man ska plugga. Sen har det blivit plugg, lite mat, plugg. Sen ner på stan för att träffa de andra och plugga lite tillsammans (diskutera) på ett cafe. Där blev det även en cappucino och en god macka med mozzarella, spenat, tomat, och ruccula. =) Sen efter några timmar där blev det hem och sen fortsätta tentapluggandet, sen middag i form av lax, potatis och morötter. Och nu har nyss jag, satu och milla gjort ett event på facan till tisdagens tentafest! Vilken kallas búscueda de sombrero, snacka om att förvirra till det ordentligt. I vilket fall så ska vi äta tortilla, dricka sangria och ha det allmänt tenta/kursen över kul!

Men fram till dess är det tentaplugg!
       ♥ Anna


lördagskväll

Ikväll har det blivit tv-avsnitt och filmtittande på datorn igen.. Började kvällen med svt play och kollade på babben o co och sen var fan är min revy! med uggla. Därefter blev det film. Kollade på Twilight. Den var riktigt bra! Har hört att det är en film som man lätt börjar gråta till, men gjorde inte jag.. Men alla är vi olika. Så berörande var den faktiskt inte.. även om den var himla bra!

Är själv i lägenheten ikväll me sen de andra två plötsligt försvann iväg vid tio var det nog.. vart de skulle vet jag inte.. men lär säkert få reda på det imorgon.

Förresten angående vädret så är det ganska så kul att Sverige haft strålande solsken och varmt idag som vi hade igår och i förrgår.. Varenda blogg man läser har idag handlat om det underbara vädret! Dock så lär det nog inte bli lika fint imorgon. Har ju efter att ha varit här i 2 månader konstaterat att det vädret vi har ena dagen är oftast i sverige nästa dag. Så därför kan man ju anta att imorgon har Sverige det vädret vi har haft idag.. alltså mulet och en 10 grader varmt. Men inget regn! Skönt det!

Nu ska jag ta och kolla på ytterliggare en film innan det är dags att sova för en heldags plugg imorgon. Vilken film det blir återstår dock att se. ;)
       ♥ Anna


post, adressen

Nu har jag sen förra inlägget, pluggat, varit ute och gått som avslutades med en runda in på poieze för att handla juice, mandariner, persikabitar och twix. Jag var såå sugen på frukt och just twix! Sen hämtade jag även senaste posten med. Hade fått ett glad påsk- kort från farmor och farfar. =) Och så hundra svenska kronor, som hon tyckte jag skulle köpa mig något gått för.. ehh.. om tre månader då eller?? Fast det är ju ett rätt så bra sätt att spara pengar på iallafall. Skicka svenska pengar så kan jag inte göra av med dem på ett bra tag. Måste ju vara effektivaste sättet ever just nu att spara pengar på. =D
Som vanligt var det ett välskrivet kort men hennes handstil (skrivstil) är ibland inte den lättaste att läsa.. Så på vissa ställen får man gissa sig till vad det står.. och ibland får man inte ihop meningen alls. Men är kul att få kort iallafall! Vilket inte händer allt för ofta.. Är ju bara farmor och mamma o pappa som skickar post hit.. Så om någon mer känner för att skicka ett litet kort så är det fritt fram..

Egelantierstraat 16B
8924 EJ  Leeuwarden
Nederländerna       

... är adressen det ska skickas till! :P

Nu ska jag plugga lite till innan det blir middag för min del.
       ♥ Anna


vilken besvikelse - grapefruktjuice!

Alltså vilken besvikelse det blir när man upptäcker att man råkat köpa grapefrukt juice istället för apelsinjuice.. =S Usch vad surt det var. Hur lyckades jag nu med det kan man ju undra?! Men förpackningarna är nästan likadana, är bara att upptill det står vilken frukt det är, och att frukten på framsidan är lite mer röd än på apelsinjuice förpackningarna. Så det var inte så svårt. Sen resten ser man inte förrän man ska hälla upp den och ser att juicen är rosaröd och inte gul!
Nä, det får nog bli till affären idag igen för att köpa apelsinjuice. Kan verkligen inte dricka grapefruktjuice. =/

En annan besvikelse är att det där soliga vädret vi har haft innan är puts väck idag.. Idag kör vi på molnigt väder istället. Vilket iofs passar mig bra då mitt pluggsätt idag passar mer för att sitta inne än ute.. Såvida det inte handlar om att sitta hemma hos mamma och pappa. Att sitta i solen på däcket till uterummet är som gjort för att plugga. Helt klart bästa pluggplatsen. Men den får bli i sommar istället när jag ska plugga till omtenta/omtentor. Idag blir det sängen som blir pluggplats.

Men nu ska jag ta en dusch och sen sätta igång och plugga. 3 dagar till tentorna nu!
       ♥ Anna


addicted??

Det har blivit två så ska det låta avsnitt ikväll och därefter senaste avsnitten av sjukhuset och diagnos okänd. Kan man kalla mig Svt- och Tv3-Play addicted eller? =) Nä, så illa är det inte.. men det är skönt att kunna kolla på lite svenska tv-avsnitt när man är trött på de nederländska.

Nu ska jag iallafall krypa ner i sängen o kolla på nåt annat tv-programsavsnitt innan jag ska sova... vad återstår att se. =)
       ♥ Anna


friday evening

Så är fredagskvällen här och ikväll blir det för ovanlighetens skulle plugg! Fast dock med lite så ska det låta på på datorn samtidigt. Effektiviteten får ju inte bli för effektiv.. haha!

Idag tog jag förresten äntligen och packade ner min vinterjacka, mössa och tjocka vantar i en låda, som sen ska skickas hem. =) Tror nämligen inte jag kommer använda det igen under tiden jag är här. Skönt! och ännu skönare att slippa ha den och ta plats hängandes. Fast väntar iallafall nog ett litet tag till innan jag skickar hem den lådan. Vet ju aldrig hur det blir nu i början på april.. och vill ju inte riskera att bli sjuk igen.

En sak jag förresten kom på är skönt med att vara här nere just nu är jag slipper pollensäsongen i kalmar och därmed björken! I åhus finns det ju knappt några björkar så där brukar jag inte känna av det på samma sätt. Dock tror jag att det är lite pollenaktigt här med för när jag cyklat till skolan på mornarna, förmiddagarna så har ögonen runnit typ varje dag.. Men det är bara på mornarna och förmiddagarna. Så nåt pollenaktigt måste det finnas i luften även här.. Men dock inte i samma utsträckning som i Sverige!

Nu ska jag sätta mig i sängen med mina böcker och anteckningar och plugga lite.
Ha en bra kväll!

en bild från pluggandet i solen i eftermiddags


och en tagen alldeles nyss
(lägg märke till min ommöblering i bakgrunden, som jag missat ta foto på sen den gjordes)
       ♥ Anna


Lovely and sunny friday

Idag har blivit ännu en dags plugg i solen. Så härligt och skönt! Och idag kan man verkligen påstå att det känns mer som sommar än vår. Ca 20 grader ute och bara lite vind gör att när man sitter i solen så blir det sådär 23-25 grader istället kan jag tänka mig. Jag, satu och milla har därför påbörjat årets solbränna iförda kjol och linne för min del, shorts och tröja för de andra. Och om jag redan igår fick solbränna, vilket syntes där min topp slutade, så kan jag säga att idag är den ännu mer synlig!

Dock blev det till att gå in för en stund sen då det blivit sådär 4 timmar i solen och kroppen var sådär varm så att man känner att det nog är dags att byta läge. Plus att jag läst ut kapitlena i en bok och läst alla sammanfattningar i en annan och därför behövde lite paus. Så nu ska jag iväg och handla lite istället och sen blir det ytterliggare plugg efter det. =)
       ♥ Anna


gårdagens aprilskämt

Måste berätta om ett aprilskämt som pappa och dem hade gått ut med på hans jobb igår. och som han berättade om på msn i går, när vi kom in på aprilskämt.

Såhär skrev pappa:

- vi har minskat ner våra fairways med vita linjer o utanför de e de out de var inte populärt hos gubbarna.

Det roliga var att när han först skrev det trodde jag att han menade allvar. Fast att vi pratade om aprilskämt!
Hade varit rätt så kul om det varit allvar och att de alltid skulle ha det så! =)

Haha, golfhumör kan vara ganska kul ibland!
       ♥ Anna


torsdagens start

Idag vaknade jag av ett tokjobbigt ljud, lät som att nån stod och sågade nåt precis utanför fönstret.. men sen när jag gick upp och kollade ut såg jag att det var grannen som höll på med en kanttrimmer.. inte konstigt att det lät då. Värre ljud får man faktiskt leta efter. =(

Men det var en bra väckarklocka och vid alldeles lagom tid, tio! =)

Nu har jag ätit frukost, läst lite nyheter och bloggar och ska bara byta om. Sen blir det tentaplugg. Funderar på att sätta mig precis utanför fönstret och plugga i solen. För det är lika fint väder idag som det var igår. :) En sak som jag har kommit fram till att jag vill ha när jag flyttar nästa gång är en balkong i solen. Hade varit helt underbart! Sen vart detta blir är dock en fråga.
Är fortfarande velande om vad jag ska göra i höst. Plugga, vad o var eller söka jobb? Men, men det är ett senare problem (närmare bestämt om 14 dagar ska jag ha bestämt mig om pluggandet) Först är det tentaplugg som gäller!

Detta var tider det,
försommar, sol, värme och underbara vänner!

       ♥ Anna


slapp kväll

Ikväll har det verkligen blivit en slappekväll. Efter att jag varit och handlat lagade jag mat, blev wokat med kyckling, morötter, broccoli, gröna bönor och minimajs och till det nudlar och sen kokade jag in lite kokosmjölk i det med. Och denna gångn gjorde jag alltså min egna wokgrönsaksblandning. Gott, gott!
Appråpå kokosmjölk så är det verkligen skillnad i konsistensen mellan lätt-kokosmjölk och vanlig kokosmjölk. Brukar alltid köpa lätt-kokosmjölk i sverige, men eftersom sortimentet inte riktigt är detsamma här blev det normal kokosmjölk här och den är verkligen mycket tjockare. Trodde faktiskt inte det var så stor skillnad mellan dem. Sen kan iofs märket och kvaliten på den göra en del oxå!

Resten av kvällen har sedan ägnats åt film, Satu och jag kollade på sex and the city filmen :), lite msn, läsande av bloggar, och sen har jag kollat på två avsnitt av sjukhuset och de två senaste avsnitten av nytt läge.
Men nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite i min hennes tidning innan det är dags för sömn. =)
       ♥ Anna


70 sidors assignment inlämnad

Klockan fyra var jag hemma från skolan! Det är den tidigaste tiden på länge.. eller i fredags var jag nog iofs hemma ganska tidigt.. fast då blev det plugg hemma istället. Nu behöver jag iallafall inte plugga mer idag.. Har ju trots allt varit i skolan sedan nio imorse och det har verkligen varit fullt upp. Så att sätta sig och plugga nu är lika med noll kunskap som fastnar. Så därför blir det lite vila från skolan tills imorgon, sen är det igång med tentaplugg istället. För om mindre än en vecka är det två tentor, en stor och en mindre, så plugg kan man minst sagt säga att det ska bli de framtida dagarna. Men nu som sagt lite fritid och bara slappna av först!

Presentationen och sedan förhandlingen idag gick bra.. Vi blev det valda företaget! Kändes himla skönt. Fast tror inte vi hade blivit så besvikna om villeroy o boch hade valts istället. Var nämligen ganska bra saker som lades fram från båda företagen. Men tillslut valde då Gamma oss som leverantör! 
Sen blev det PBL lektion efter det och därefter har vi suttit i skolan och fixat med assignmenten, och sen lämnat in den. Blev sammanlagt 70 sidor! Varav 10 sidor bilagor. Jo, men visst en uppsats eller vaddå!

Nu ska jag gå och handla lite och sen göra mig lite mat. Sen kan det nog tänkas att det blir en promenad i det superhärliga vårvädret som är här idag. 14 grader säger min dator att det ska vara ute, och det kan nog mycket väl stämma! =)

Och glöm inte att det är 1:a april idag.. vilket innebär att det kan stå lite roliga aprilskämt i tidningar m.m. Så ta inte allt på allvar idag. =)
       ♥ Anna


RSS 2.0