motivation??

Segstartad dag idag.. Vaknade vid nio, men gick upp först vid halv tio. Sen blev det till att fila det sista på min bidragsansökan och skriva ut den innan jag började med dagens plugg... som än så länge gått himla dåligt! Har inte skrivit en enda mening än.. har liksom noll motivation så det gör att man har sjukt svårt för att skriva om det man läser. Fick lite uppmuntran från min darling innan, men den fick mest bort ångesten. Vilket behövdes! :) Men pluggmotivationen saknas fortfarande. :(

Däremot har jag fixat till min utväxt idag.. så nu är jag mahognybrun istället, som ska gå åt det guldiga hållet, fast just nu är det mest rött. Vilket iofs nog beror det på att jag har så mycket varma pigment i håret. Men hoppas på att det gör som det brukar och lägger sig efter några duschar. 

Nä, om man kanske ska gå ut en liten runda och posta brevet och samla lite plugg motivation så att man orkar plugga resten av dagen.. För det måste det bli!
       ♥ Anna


fram o tillbaks

Då har man landat hemma i sin egna soffa för första kvällen på några dar och har äntligen lite tid för att varva ner efter dagens åkande hit och dit.
Började dagen i Åhus, då jag sov hemma hos familjen även i natt. Så passade på att åka med mamma in till stan imorse, även om det innebar att jag behövde gå upp vid sex imorse, istället för vid sju om jag sovit i stan. Däremot kom jag hem vid sju, så hade en timme tillgodo för att läsa tidningen och fixa mig i ordning o så innan det blev tåget ner till Lund. Där blev det läsande av case, gruppmöte och självständigt skrivande på grupparbete tills det var dags för intro till uppsatsen.. som jag har väldigt blandade känslor inför. Usch, vill inte ens tänka på den just nu. Vilket är lite kontrast mot för lite mer än en månad sen, då såg jag fram emot den, men just nu ger tankar på den kommande uppsatsen bara att man mår dåligt! Kanske mycket beroende på att jag inte har en blekaste vem jag ska skriva ihop med... :S Och det ska meddelas senast den 5:e! Yej, det är en och en halv vecka tills dess. :/ USCH!!! Men får väl höra mig fram på måndag. Först då jag är i skolan o träffar de som man kan tänkas skriva uppsats med.. Är nästan så att jag går emot mina egna tankar om att inte skriva med en kines (på grund av kulturkrockarna) snart med dessutom... Nä, usch vilken ångest man har just nu! :(

Ajja, väl tillbaks i krstd sen i eftermiddags blev det hem o vänta in familjen som var och handlade åt mig! Har haft lite ont om tid för att hinna med det själv så pappa kom på att de kunde ju handla till mig. När han och brorsan ändå är lediga. Sen blev det med hem till Åhus igen för att sen ikväll åka till scouterna för utmanarmöte och styrelsemöte. Fick en bidragsansökan påskriven med så nu ska den bara fyllas i klart och sen skickas in till distriktet. Hoppas på att den sen kan ge lite beslut om pengar till min resa! :)

Men nu ska jag sova så att man orkar upp imorgon för att skriva och plugga hela dan! Är massa skrivande i denna veckan, så är minst åtta timmars plugg o skrivande imorgon som gäller. Minst!

       ♥ Anna


huvudvärk, Åhus nästa

Usch, vad jag ogillar att ha huvudvärk... Speciellt när den övergår till migrän istället för att försvinna. Men, men hoppas den går bort snart... även om det just nu inte känns som så, med tanke på att jag haft huvudvärk sen igår och tagit alla sorters värktabletter i olika styrkor o än har den inte försvunnit. Ska testa med kaffe nu och hoppas att det hjälper till, ihop med treo och panodil och tigerbalsam.. Gosh, det lät ju som en extrem kombination, men är som tur var inte så farlig. :P

Nu ska jag ta och packa ihop lite och sen blir det till att ta sig till Åhus. Söndagsmiddag och sen taizégudstjänst ikväll.. och så lite plugg däremellan. :) Är lite intressant att jag denna helgen har varit mer iväg än hemma i min egna lägenhet. Men så kan det bli! Blev ju Lund till igårkväll.. kom hem lagom till melodifestivalen började och nu blir det Åhus resten av helgen, sen stannar jag där antingen till imorgonkväll eller till tisdag morgon.. Beror på dels på hur vädret är och hur pigg jag är på att åka buss på måndagkväll, eller om man ska åka med mamma in på tisdagmorgon. Ska i vilket fall vara i Lund vid tio på tisdag.

Hittade förresten lite bilder på facebook från grisfesten i sensomras/början av hösten. Grymt rolig dag/kväll! och så härligt väder, verkligen att man längtar till sommaren när det är massa snö ute just nu.

Ser lite trött ut, men är annars en bra bild. :)
       ♥ Anna


tävlar om en dator

Kenza har en tävling på sin sida om en minidator med mobilt bredband och den vill jag självklart vara med och tävla om.

Börjar ju bli lite lite trött på min dator nu. Ibland är den bara konstig; får plötsligt för sig att stänga av sig, eller hänger det ena eller andra... Smått irriterande om man sitter och kollar på nåt och den plötsligt bara stänger ner sig. Men är väl bra att överhettningsskyddet fungerar :), men mest är det jobbigt.
Fast det jobbigaste är nog skärmen som är helt ostabil. Råkar man röra den lite för snabbt när man ska flytta den eller nåt så lägger sig skärmen platt fall. Och att försöka ha den lutande (enligt vad den anser; lite för mycket lutande) är oftast omöjligt för då lägger den sig också. Så en ny dator hade inte varit fel :), annars får jag väl lämna in den snart känns det som..

En minidator skulle dessutom inte väga lika mycket som den jag har nu heller, så då hade det varit lite lättare att ha med den till Lund. Nu måste man ju ta helst ryggsäcken de gånger man ska ha med datorn. Inte precis att man vill ha med den varje dag då. :S
       ♥ Anna


idag och för ett år sen..

Åh, vad klantig man kan va.. visste att salen var ändrad för dagens föreläsning eftersom jag ändrade det i min filofax direkt när jag såg det, men däremot hade jag mycket klart för mig att föreläsningen började kl 10 idag.. så därmed gick jag upp vid sju för att ta tåget till Lund tjugo över åtta, men sen när jag satt i skolan och klockan började närma sig tio och jag samtidigt inte såg vår klass med på schemat på tv-skärmarna. Så började jag undra.. Så blev till att uppsöka en dator och kolla upp så att jag inte hade fel tid.. Vilket jag hade, hade självklart missat att ändra i mina kalendrar att vi började kl 12 och inte 10 (som det var från början). Klantigt japp!! Och inte kollar man tiderna på kursschemat heller.
Men var ju inte värre än att jag istället kunde sätta mig på i biblioteket och läsa lite artiklar. Hade som tur var alla artiklar med mig.. vilket jag iofs alltid har, men kunde ju ha fått för mig att lägga ur dem. :P Det enda jobbiga var ju att man blev mycket medveten om att man dock kunde sovit lite längre och därmed inte tyckt det var så jobbgt att ta sig upp imorse. :S
Sen när väl det är dags för föreläsning har läraren missat att vi inte skulle vara i den "vanliga" salen där vi brukar ha föreläsning, så han kommer tio min sent och så får man dessutom veta att gästföreläsaren som skulle haft större delen av föreläsningen är sjuk, så föreläsningen varade i en halv timme typ! Ja, lite smått kaosig dag kan man väl påstå!

Men, men plugg har jag fått gjort iallafall och nu sitter jag och funderar på om jag ska ta mig ut i snövädret och cykla till maxi och handla, eller om jag bara ska gå till domus och köpa det nödvändiga som jag behöver för ikväll och imorgonbitti. Eller hoppa det helt och hållet och köra på gröt imorgon bitti istället, eftersom resten i frukostväg är nästintill slut. Hade egentligen inte behövt att handla då jag ändå ska vara i Lund iallafall till lördag, kanske även till söndag. Känns ju ärligt talat inte så lockande att ta sig ut i snövädret som är just nu.. då man egentligen kan vänta med att handla till lördag eller söndag. :)

Kom nyss att tänka på att för ett år sen (exakt!) så var jag i Rotterdam, hade vårlov.. Japp, så hette det! Passade iofs in i hur vädret var då, men snacka om kontrast. Där var våren på väg just då.. och här snöar det idag.. :S
Ajja, att titta på lite våriga bilder från Rotterdam så blir man lite gladare iaf! Men samtidigt längtar man tillbaks enormt mycket! Miss it!!

       ♥ Anna


17 februari

Har spenderat morgonen och förmiddagen i Lund med föreläsning och lite artikelsökande. Hade planer på att stanna kvar o sätta mig och plugga på EB (ekonomiska biblioteket) eller UB (universitets biblioteket) eftersom jag oftast får mer gjort där. Men mår inte nåt vidare idag, så kände att det var bättre att ta sig hem igen och sitta här hemma istället. Så nu ska jag bara fixa mig lite lunch och sen blir det vetenskapliga artiklar-läsande. Har ju en del kvar plus ytterliggare tio till grupparbetet. De tar aldrig slut!


Igår var jag förresten med om min första fastkörning i snö... Hade oturen att fastna utanför scoutstugan när vi skulle hem. Massa nysnö på gammal snö och temperatur runt nollan så är det ganska så lätt! Men som tur var var nästan alla seniorer kvar, så med lite hjälp och lite smart tänkande av robin så kom jag upp tillslut. :) En erfarenhet rikare helt enkelt! Haha. Gjorde iallafall inte som en V70 som hade gjort en snygg parkering i rondellen.. den hade nog missat att det var lite halt!

Nä, nu ska jag ha lite lunch.
       ♥ Anna


Snöar igen...

Jaha, ännu en dag med snöande. Börjar undra när vädret ska vända och det ska bli vår? Just nu känns det långt iväg. Fast är ändå ganska mysigt med snö, så länge man inte behöver ta sig nånstans då!

Tågen påverkas ju av det på många olika sätt. Is som lägger sig på spåren och i växlarna, vagnar som fryser igen undertill som gör att de inte kan användas osv. Igår var det än en gång fullsmockat på tåget hem på grund av att ett tågsätt saknades. Så då skulle alla människor som i vanliga fall fyller tre tågsätt få plats i två... Yej, fick stå till Hässleholm innan det gick av så mycket människor så att man kunde komma kuperna och få sig en sittplats. Och i lördags stod tåget still i 20 min utanför tjörnarp för att de höll på att hacka loss is ur växlarna. Så snö och tågresande är ingen framgångsrik kombination. Stod i city igår om en som hade fört resdagbok under nån vecka nu.. av 15 resor hade 1 varit i tid. Inte så bra! Är ju kanske tur att det inte är sånhär vinter varje år. :P


Över till nåt annat så är det fettisdagen idag! Mums! Har på planeringen att vi ska göra semlor på scouterna ikväll så får kanske se till att köpa ingredienser till det så att det blir av. Annars finns ju risken att vi har lite missbelåtna utmanarscouter. :P Haha, skämt åsido. Men kan ju vara gott med lite mumsig fika när vi ska planera NattaTjoFräs. :)
       ♥ Anna


En alla hjärtansdag söndag och en måndag

Skrev detta inlägg igår kväll, men blogg.se ville inte fungera då..


Är åter igen tillbaks i Krstd efter att ha varit i Lund sen igår eftermiddag. Hade egentligen tänkt att jag skulle komma till Lund vid kvart över två, men sov längre än väntat igår då jag inte kunde somna på natten.. jobbiga mage. :S Så åkte först vid tjugo över tre. Men är skönt så länge man slipper stressa för mycket iallafall och speciellt när man slipper vakna till en klocka! Speciellt en söndag! Sen spenderades resten av söndagen med min älskling, som sig bör på alla hjärtans dag! :) Dock var jag nog inte roligaste sällskapet senare på kvällen då tröttheten tog överhand o jag mest halvsov... så för en gångs skull var det jag som somnade först, är inte ofta det händer. Brukar liksom vara jag som ligger o puttar på J när han börjar snarka, men nu var det visst han som gjorde det på mig istället. Hehe.

Men var ju tur att det var jag som somnade först, då det var jag som skulle upp vid nio imorse för föreläsning. Dock kändes dagens föreläsning väldigt term baserad.. så första timmen var sådär halvintressant o små seg. Men sen blev det iallafall lite mer fokus på artiklarna så då kändes det ändå som att man fick ut nåt av den. Är ju trots allt artiklarna som kommer på tentan, så är skönt när man får lite genomgång och perspektiv på dem. Sen spenderades ytterliggare några timmar hos J, där det fanns en tanke på att vi skulle ägna lite tid åt att plugga, men fastnade vid OS-sammandragen istället. :) Desto roligare kan man väl påstå. Får väl bara bli desto mer diciplin på pluggandet imorgon istället. OS har det btw blivit resten av kvällen för min del me, förutom två timmar som ägnades åt simon&tomas och spårlöst. Gick ju inte att missa damernas skidåkning och inte herrarnas heller för den delen. Spännande på båda fronterna. :) Och äntligen fick Sverige sin första medaj!

       ♥ Anna


en dag med inspiration..

För en gångs skull är jag glad att jag har noll planer för kvällen. Är så seg o trött efter en lång dag så hade inte orkat nåt ändå. Men dagen i eslöv har varit bra, förutom tågförseningen imorse. Stod i 20 min utanför tjörnarp o väntade på att de skulle hacka loss is från växlarna. Smått segt kl nio på morgonen! Men, men missade inte så mycket i alla fall eftersom första halvtimmen mest var för att samla sig o för "headsen" o prata ihop sig. Sen har det varit info från alla håll, ett antal frågestunder och en föreläsning om kulturmöten som var mycket intressant och lärorik! Borde alla som någonsin jobbar ihop med andra från andra kulturer (i alla dess olika tappningar) få! Sen avslutades dagen med lite stand-up, var sådär bra.. hade aldrig riktigt sin höjdpunkt, men ganska kul ändå, även om slutet var ganska seglivat.

Nu ska jag fortsätta kolla på melodifestivalen o sen blir det nog sängen inte långt efter, dvs. om jag inte får nån jätte pigghet bara sådär. Skulle nog kunna somna här i soffan just nu känns det som.
       ♥ Anna


gårdagen o dagen

Igår blev det en lång dag i Lund med 2 timmars föreläsning och innan o efter det plugg i form av läsande av två artiklar och tre kapitel i boken. Gick o satte mig på UB o pluggade när föreläsningen var slut, min favorit plugg-plats just nu. Mycket effektiv plats att sitta på. :) Sen vid halv fyra mötte jag upp J, eller rättare sagt kom han o mötte upp mig o sen blev det en liten runda på stan innan vi satte oss på italia för att äta lite, innan jag skulle ta tåget till Krstd för att sen ta mig vidare till Åhus. Mysigt att få ses lite, även om tiden var lite knapp o att det behövdes lite pusslande för att få ihop det. Har haft lite svårt med att synka våra scheman denna vecka, eller att det bara är för denna veckan e väl att överdriva.. men de har varit lite mycket konstiga tider som man haft att passa o anpassa sig efter under denna veckan. Men har därmed iallafall inga klipptider eller tandläkartider nu på ett tag, så de e alltid nåt!

Vilket var anledningen till att jag skulle till Åhus igårkväll.. hade tandläkartid halv åtta imorse, så då kändes det skönast att befinna sig på plats i Åhus. Sen blev det till att åka tillbaks in till stan vid tio idag. Och därefter har det blivit en del gjort på hemma plan, fixade det sista med närvarokorten o sen blev det till att registera aktivitetsstöds- och driftbidrags ansökningarna. Och sen lite tvätt-tid på det som i slutet kombinerades med en runda på stan för att fixa lite smått. =) Plus köpa ny väska! 25% på accent plus en 50 kr bonuscheck är ju optimalt för att köpa ny väska. :P Börjar dessutom tröttna på den jag har till skolan nu, som jag köpte i nederländerna när min andra gick sönder. Så på tiden att köpa en ny. Iallafall enligt min filosofi, haha! =)

Nu ikväll är jag hemma o bara tar det lugnt. Har kollat på let's dance och nu lite på morden i midsomer, o sen blir det tidigt sovande, då jag ska upp senast sju imorgon bitti för att ta tåget 08:23. Sen ska dagen spenderas i Eslöv på inspirationsdag för camp-in-camp. =) Appråpå WSJ, så har jag fått lite mail idag från HR-departementet, så nu ska jag bara vänta på ett mail med inloggningsuppgifter för min wsj-mailadress (som det stod att jag bör få inom 48h) och på en ryggsäck som är på väg på posten, o de e ju aldrig fel med en ny ryggsäck. :) Fast är framförallt min mailadress jag vill ha, det kommer underlätta en del för att jag ska kunna ta kontakt med massa personer o företag sen.

       ♥ Anna


Onsdag

Kom hem från Lund o skola för ungefär en timme sen nu.. Har varit en seg dag, fast dock med en givande föreläsning. Fick ett exempel på en tentafråga som vi fick sitta och diskutera om innan läraren gick igenom den. Min tågresa försökte jag spendera med att läsa en vetenskaplig artikel, men på nervägen gick det inget vidare, somnade nästan istället. Däremot fick jag lite mer gjort på hemvägen, kom några sidor då i kontrast till när jag åkte ner då jag bara orkade läsa en halv sida!

Men ska försöka få ytterliggare lite plugg gjort innan jag lägger ner för dagen o sen är tanken att ta en runda till maxi för att handla lite. Därefter ska jag sätta mig med scouternas aktivitetsansökan. Har äntligen fått inloggningsuppgifterna, så nu ska det bara räknas ut lite totalsummor m.m. så det kan registreras. Får bli kvällens sysselsättning. :)

Dessutom ska jag idag, imorn eller på fredag försöka komma på nåt litet att ge i födelsedagspresent till J, som fyller år på fredag. Står smått still i det kreativa tänkande, eller inte bara det kreativa, så är det nån som har nåt förslag tar jag gärna emot det! :)
       ♥ Anna


kort o gott om helgen o starten på ny vecka

Mycket i göringen nu, så därav väldigt lite bloggande. I helgen blev det utgång i lördags, som började med förfest hos david och därefter blev det till banken. En bra och rolig kväll helt enkelt. =) Kul att komma ut i krstd för en gångs skull.. är ju inte så ofta det händer precis..

I söndags så var det pappas födelsedag vilket innebar att vi skulle ut o äta med familjen o farmor o farfar. Så blev till att ställa klockan så att jag kom upp vid halv tolv.. smått bakis o trött var man efter att ha kommit hem vid kvart över tre på natten.. men efter en dusch så var man hyfsat pigg igen, o vid ett blev det till att gå till Rose Garden och möta upp familjen. Sen blev det god middag där och efter det hem till mig för att äta lite kakor o tårta. På kvällen satte jag mig sedan på tåget till Lund för att åka ner till J, och samtidigt få lite sovmorgon på måndagen. Att börja åtta på måndag är ingen höjdare när man pendlar, gå upp fem på måndagsmornar undviker man ju gärna om det går! Så att sova i Lund e ju inte fel då. =)

Igår blev det en hel dag i Lund med först skola i fyra timmar, sen en slapp eftermiddag hos J innan jag skulle på möte med WSJ-2011 - CSI i Hjärup på kvällen. Jättekul att få komma igång lite med wsj nu, och träffa lite gamla vänner och lite nytt folk! Sen att det innebar att jag inte var tillbaks i krstd förrän vid fem över elva igår kväll e sånt man får ta. :)

Idag har det blivit till att sova ut lite och sen till frissan kl elva för att klippa mig. Som resulterade i 5-15 cm kortare hår. Klippte upp det ganska mycket, även om någorlunda av längden är kvar baktill. Därefter blev det hem o äta lunch och nu sitter jag o läser en artikel till morgondagens föreläsning. Fast ska snart bege mig till Åhus för att äta och sen är det scoutmöte och ledarträff som gäller.

Nyklippt
       ♥ Anna


Rutiner är bra!

Börjar nog bli dags att försöka få in lite rutin i sina vardagar igen. Har nämligen mått överraskande bra idag, bättre än på länge iaf! Vilket dels beror på att min förkylning börjar bli bättre och dels att, i skolan börjar saker som varit lite tvetydiga falla på plats. En grupp är helt kirrad, gruppen till post enron som trots allt var den mest akuta att fixa, och kanske även gruppen till strategic cost management är någorlunda klar. Vilket gör att ännu lite saker som gett lite ångest kan strykas från listan. =) Hade även möte med min international accounting lärare och gick igenom min sista tenta, eller fick lite kommentarer till vad det var hon ville ha fram. Var skönt att få lite extra hjälp även om nästa omtenta ser ut att ligga först till hösten. :( Tyvärr! Men lite ny motivation fick jag iaf!

Sen tror jag även att det här med att gå upp i tid och inte att ligga o sova till långt in på förmiddagen gör att man får lite extra energi. Så ska nog faktiskt försöka få in lite morgonpromenader igen, vilket jag iofs vet att jag har sagt många ggr det senaste halvåret. Men nån gång ska jag kanske få in det i rutinerna igen! =) Iaf en liten promenad de dagar jag inte ska till skolan, så att man kommer upp i vettig tid även de dagarna. Tänkte även sätta mig lite på biblioteket o plugga några timmar varje dag så att man får lite miljöombyte. Så ja, det är planerna för de närmsta veckorna.

Fast imorgon blir det nog att jag åker till Lund lite tidigare istället o sätter mig på UB i nån timme innan jag ska träffa Tora och jobba med henne på VGs. Planerna var lite andra från början. Men eftersom J är sjuk (gissningsvis jag som smittat honom med min förkylning), så får han friskna till lite o så kan jag träffa Tora och jobba lite istället! =) Tog ett litet eget beslut efter hans lilla klagan innan också får han helt enkelt gilla läget. Hehe! Fast var iofs han som la fram det lite smått, men sen tog jag och planerade om. Så nu går det inte att vela längre! Har ju konstaterat att jag inte gillar velande fram o tillbaka, och framför allt inte just nu. Så lär få förståelse för omplanerandet hur som. =)
       ♥ Anna


plugg motivation

Har mycket sådana dära sega dagar just nu då jag inte gör mycket vettigt under dagarna, vilket i sin tur gör att jag ju inte har nåt speciellt att blogga om. (logiskt-japp!) Sen kan man fråga sig vart dagarna tar vägen, eftersom jag inte riktigt vet vad jag gör av dagarna på, men plugga kan jag inte påstå att det är som sysselsätter mina dagar. Har verkligen noll motivation till att sätta mig och läsa vetenskapliga artiklar för tillfället. Och med det i tanken kan man verkligen undra hur jag ska klara tentorna som iofs är först om åtta veckor, men är trots allt mycket att få grepp om.. eller nä, det är ju de det inte är. Enron kraschen börjar jag kunna nu.. och investeringsbedömning, csr o strategi kan jag redan hyftast. Så därav är antagligen även anledningen till varför jag inte har nån pluggmotivation... Men, men får kämpa mig igenom de vetenskapliga artiklarna ändå.. För lästa ska de trots allt bli, oavsett pluggmotivation eller ej.

Appråpå nåt helt annat så ska jag ikväll försöka mig på att göra en liten favorit i repris, fast ändå inte.. det innebär helt enkelt att först cykla till LUS-möte för att sedan cykla direkt till maxi o handla. Men denna gången tänkte jag försöka ha mer pengar på mitt konto än förra gången jag gjorde så. Då blev det mycket cyklande fram o tillbaks o det är ingen hit. Plus att ångesten att inte ha några pengar på kontot är himla frustrerande. Men så ska det inte bli idag.. :) Dock gör min förkylning att man inte är full av energi för att gå på maxi o handla, men med tanke på att jag inte har knappt ens frukost hemma så behövs det ett maxi-besök!


Lite bilder från helgens fest
       ♥ Anna


Happy ending & Angel of sadness

Tänkte bara delge mina favoritlåtar för tillfället..
Denna blir jag bara så glad av varenda gång jag hör den! Den har bland annat kommit många ggr när jag suttit på tåget till Lund på mornarna o varenda gång blir jag full energi.


Den andra är verkligen en kontrast låt till Happy ending. Men är underbar att lyssna på när man är lite nere.
       ♥ Anna


RSS 2.0