fredagens bravader

Gårdagen var helt ovanlig och konstig, vaknade vid nio och vara klarvaken. Jo, tjena... Här hade man ju tänkt sova när man har sovmorgon, men blev ju inte mycket av det. Däremot låg jag och läste i en timme innan jag gick upp. Är inte ofta man kan göra det, så det var riktigt skönt. =) Sen blev det inte alls mycket gjort under dagen förrän vid fem när det blev dags att gå till friskis me maggie för att gymma. Än en gång blev det en rolig, men jobbig träning. Dock fanns det mycket att vila ögonen på då alla snygga killar i kalmar fått för sig att träna i gymmet innan fredagskvällen. :P Härligt!

Igår kväll blev det sen lite chill vid tv:n för att se finalen i talang 2008 och sedan fortsatte den inne hos grannen, Sheron, med lite cider, jordgubbar och kladdkaka i väntan på att hennes pojkvän med vänner skulle komma på besök. Vid halv elva begav vi oss sedan ner en våning för att hämta resten av kvällens gäng, Madde och hennes vän Anna som var på besök, därefter blev det ner på stan, där vi till slut hamnade på harrys uteservering. Mycket trevligt! Vid ett började alla bli rätt så trötta, så då blev det till venezia för att äta pizza och sedan hem. En mycket härlig kväll med massa skratt och trevligheter!

Idag är det stan som står på planeringen, måste till systemet innan kvällens fest och kanske försöka hitta ett par skor till onsdag. Upptäckte att mina vita balskor inte passade så bra till min klänning.. eller det funkar om jag inte hittar några andra då ju. =)
Sen ska jag o maggie ut o springa me maggie när hon slutat jobba.. Usch, det känns inte alls motiverande. Vem är liksom ute o springer när det är sådär 25 grader ute?! Ehh, nej tack.

Ajja, dags för lite frukost nu iallafall innan stan. =)
       ♥ Anna


en låt..

Måste bara länka till denna! http://www.myspace.com/saibotohlsson Så sjukt bra och är ju dessutom en av mina gamla scoutkompisar, så det är skoj!

I annat fall lyssna iallafall! :)



Idag har det blivit grupparbete som vanligt på bibblan. Antagligen sista gången för denna terminen =) Sedan vid tolv gav vi upp för dagen och sen har det blivit en runda till maxi för att handla, lagande av köttfärssås, besök och nu ikväll blev det en runda ut och springa me maggie. Så skönt och lagom varmt me! =)

Nu ska jag in i duschen och sen blir det soffan och kolla på tv :)




       ♥ Anna


solning och värsnäs



Det blev självklart solning på gården idag.. Med sällskap av Sheron, Madde o Kash. Trevligt, trevligt! Är lite rödbrun nu igen.. men med nån dags vila så har det satt sig me och blivit fint brun!! Wiie! perfa till helgens bravader me. För i helgen blir det party, party i huset! Både madde o sheron får besök och "sista" helgen innan sommaren ju. Så därmed ska det festas!

Ikväll blev det ut till värsnäs för avslutning me juniorscouterna. Var trevligt och kul! Blev lite lekar, korvgrillande och tid att bara umgås och prata!  Är glad för att jag kommer vara kvar i höst me.. Nu när ekonomin inte ligger som ett tungt moln över mig igen, så känner jag äntligen lite positivitet för att vara med i scouterna igen.. Skoj!


Men nu ska jag kolla klart på sex and the city o sen sova!  =)
       ♥ Anna


snart klart!

Med största sannolikhet blir vi klara med vår affärsplan imorgon, så det hoppas vi på.. Vill inte sitta med den på lördag.. Nä, det hoppar jag gärna. Dock får man nog räkna med att söndag och måndag och tisdag blir plugg me. Måste läsa igenom allt några gånger, för att korrektur läsa och se till att vi har en röd tråd genom allt.. Är alltid lika spännande när man är fyra personer som har skrivit olika delar. Språket kan ju vara lite blandat och de ska det helst inte vara. Men först måste vi bli klara med allt. Idag hann vi med att skriva till och fylla ut alla små texter som vi inte hade, fixat med kostnadsbudgeten som hade lite missade summor och sånt, och sen har vi gjort resultatbudget/räkning månadsvis för år ett och årsvis för år två och tre. Så nu är det bara balansräkning/budget, likviditetsbudget, nyckeltal och riskanalys sett ur ekonomisk perspektiv kvar. Skönt!!

Nu vet jag dock inte vad jag ska göra?! Gå ut och sätta mig i solen och läsa lite innan jag ska laga mat.. hmm.. Ja, det får det nog bli!
       ♥ Anna


Goodmorning sunshine!

Sitter här och dricker cappuccino nu, så gott och behövs för att jag ska vakna. Var toktrött när klockan ringde för en timme sen o är fortfarande ganska så trött. Men det är bara att ta tag i det som ska göras ändå, för om 25 min ska jag vara på bibblan och träffa mia o niklas och skriva vidare på vår affärsplan.. Hoppas vi kommer hyfsat långt idag, så att vi bara behöver sitta imorgon me och sen kan läsa igenom allt och fixa till söndag eller måndag?! Ajja, får väl se hru det går!

Dags att sminka sig nu och sen packa ihop mina saker. =)
Have a nice day!
       ♥ Anna


shopping

Går lite kasst här med uppdaterande nu.. Men har mycket att göra..

Igår blev det som sagt tvättning och städning och sen på eftermiddagen blev det stan me Maggie och senare även Paro. Trevligt, trevligt! Dock tog det lite längre än planerat. Var nere på stan vid kvart över fyra för att möta maggie när hon slutade jobba, och sen var jag hemma igen vid kvart över sju.. Oj, det som skulle bli en snabb runda på stan för att sedan gå ut och gå powerwalk, blev en shoppingrunda med besök i nästan varje affär! Men det var trevligt och hittade både en kofta och ett halsband och örhängen till examensklänningen.. Härligt! Nu är det enda som saknas att fixa var vi ska äta på kvällen.. dock blir det nog bara familjen.. men det blir nog trevligt det me!

När jag väl hade mat i magen och kollat lite på tv blev det ner till maggie för att skriva på affärsplanen i nån timme. Sedan fortsatte det skrivandet på bibblan idag istället. Inte många dagar kvar tills den ska in nu.. Men det ska nog bli bra. Känns som att det går framåt, även om det är mycket ekonomiska kalkyler och analyser som ska räknas nu!

Ikväll blev det träning i gymmet igen, var lite jobbigt idag.. men det berodde nog på vädret. När det är varmt o skönt ute blir det varmt i gymmet me, inte lika skönt .. =( Men, men.. sånt man får ta!

Nu blir det lite slappande i soffan och sen sova. Ska träffas klockan 09:00 på bibblan imorgon o skriva så ska helst ha ny energi då!
       ♥ Anna


en oturs kväll o lite annat

Igårkväll var verkligen inte min kväll... lyckades med både det ena och det andra. Först lyckades jag med bedriften att när jag öppnade skåpet och skulle ta ut sockret till mitt te, så höll nåt annat paket på att trilla ut, vilket gjorde att jag satte sockret för att fånga paketet som flög ut. Dock satte jag inte sockret tillräckligt långt in på hyllen, så därmed trillade det ner på vasken och sedan golvet.. Detta innebar att det var socker överallt.. på den rena disken, på diskbänken, på golvet och på mig.. eller på min tröja, byxor och innanför tröjan! Mindre kul och var ju inte heller precis läge att plocka fram dammsugaren.. klockan var närmare tolv på kvällen/natten. Så blev till att byta kläder och sedan sopa och torka upp sockret så gott det gick.. Blir städning idag istället.

Sedan när jag skulle gå och lägga mig, lyckades jag på något vis gå in med armbågen i dörren. Aj, gjorde tokont! Och upptäckte lite senare att det hade blivit ett sår och börjar blöda me.. Så blev till att plåstra om så bra som möjligt och sen försöka sova.. Hur lyckas jag?!?! Och idag har jag en öm armbåde med ett fint sår. Ajaj!

Annars var dagen igår helt super, gjorde klart allt som hade med scouternas ekonomi att göra.. Så nu ska vi bara ner på banken och skriva över allt och sen kan jag lämna över det.. Gött! På kvällen blev det sedan tv-tittande me grannarna på våningen under som vanligt! Alltid lika trevligt och roligt, vi är inte vettiga nånstans när vi umgås! Satt och kollade på power of ten, sanningens ögonblick och en callgirls dagbok som har blivit lite av en söndagstradition nu.. Fast pratade mest under power of ten och sanningens ögonblick, så hörde inte så mycket av svaren ändå.. Men kul hade vi och det är ju huvudsaken. Till slut var det som vanligt bara madde o jag kvar.. (nattugglorna på våning ett och två)... men vi blev lite besvikna när det inte var criminal minds som vanligt vid halv elva. Vad har hänt?!

Idag blev det uppgång klockan nio för att tvätta, och nu har jag hunnit med att slänga i tvätt två och uppdatera mig om nyheterna i kristianstad och resten av sverige o världen. Hittade som vanligt en artikel som jag bara måste kommentera.. Mia, min barndomsvän, klasskamrat och scoutkompis har blivit Sm-mästare i livräddning!! Roligt, roligt! Känns ju tryggt att bada i åhus i sommar.. =)
       ♥ Anna


Lördag, eurovision ikväll!

Sitter och funderar på vad jag ska göra idag och hur jag ska lägga upp dagen. Funderar på om jag ska ta en runda ner på stan och kolla joggingskor?! Måste nämligen handla lite me. (Igen! Alltid nåt som tar slut när det inte planerat). Tänkte även kolla efter en kofta eller nåt att ha till examensklänningen.

Senare i eftermiddag vid fyra tiden blir det till att ut o springa me maggie, och därefter blir det eurovisionfest me grannarna ikväll! Trevligt, trevligt! Jag tror ju iofs inte att charlotte perelli vinner. Men hon kan nog komma bland de främsta.. Eller nja, jag vågar nog inte ens påstå det. Visst att låten är bra.. Men så som media och alla tar upp det och påstår att hon har stor chans att vinna är jag inte så medhållsam till. Det gör de ju varje år, struntsamma vem som tävlar och ändå blir alla lika besvikna när det går dåligt för sverige.. Man kan liksom inte tro att alla andra länder säger lika dant om sin artist som tävlar. Eh, jo jag tror faktiskt det! Alla vill ju att sitt land ska vinna! Och det hoppas jag med på, såklart!! Så hejja Sverige!

Igår kväll blev det spelkväll me sheron, madde o paro och lite senare kom även maggie. Var min eviga kväll som tvåa, haha! Avslutade hela kvällen med att komma med tårta och sjunga för Hari (paros sambo) vid tolvslaget. Är en indisk tradition att man firar klockan tolv på natten den dagen man fyller år! Roligt att få se andra kulturella traditioner! Jag o madde funderade på om man kanske ska införa den traditionen även här.. hade varit lite kul! =)

Nehe, ska kanske göra mig i ordning nu och sen bege mig ner på stan.
       ♥ Anna


tankar

Träningen idag blev hör och häpna ett puls/medel pass!!! Första på detta året! Om man då inte räknar nåt av passen i åhus som puls/medel, fast det kan jag inte påstå att nåt av de va.

Väl hemma igen blev det samma lunch som de senaste dagarna. Mackor... känner att jag måste komma på lite fler alternativa luncher. Speciellt nu till sommaren när jag slutar runt lunchtid. Är ju lite tradigt i längden att alltid äta mackor... Man tröttnar rätt så snabbt! :S

Satt och kollade rundor på några scoutsidor innan och kom på att mitt lilla problem för nästa sommar finns ju inte.. Vet ju redan vad jag ska göra! Vaddå långt fram i planeringen! Haha!
Men är ju roverway på Island då, och det ska jag på, så där var min sommar löst! Blir helt enkelt till att söka jobb till hösten därefter istället! Skönt, känns ju som att det kan vara lite jobbigt att söka jobb i sverige från nederländerna.. (fast bara lite!)

Dock är mitt problem för denna sommaren fortfarande kvarstående.. Vill ju åka på boomerang me åhus seniorer. Men vet ju inte om jag kan få ledigt. Och känns ju inte så positivt att anmäla sig innan jag vet om jag kan få ledigt för att åka på det. Lite jobbigt!

       ♥ Anna


nya vyer

Har varit lite kass med uppdatering idag.. men har ju inte hänt så himla mycket heller..

Var nere en runda på stan me maggie för att köpa lite bröd och potatis på konsum. Kanske inte så kul nåt av det, men det är sånt som jag missade handla i måndags, och som behövs finnas hemma. Så när maggie skulle dit och fråga om jag ville hänga me, så var det ganska passande att köpa just det!

Sedan blev det en runda bort till perssbyrån vid stationen för att hämta mitt sista paket från H&M, min jeans kjol! Och på vägen dit gick vi på en sådan mellanväg som man inte brukar gå på så ofta i kalmar, och helt plötsligt såg jag ett hus som jag aldrig lagt märke till. Gamla riksbankshuset! Men sen konstaterade vi att det hade nog fått en renovering, så därför vi la märke till det nu och inte hade gjort det innan. Fint var det iallafall! Är lite kul att man fortfarande efter nästan tre år i Kalmar hittar nya hus och nya ställen som man inte sett tidigare!

Fick även en lite sådan tanke innan idag, att shit vad mycket det är att fixa med om jag ska utomlands o plugga sen nästa vår. Massa saker som ska sägas upp och en hel del som ska fixas.. Ska bli lite spännande att se hur det blir, fast är himla nervöst oxå! Men ser framemot det riktigt mycket trots allt!

Men först och främst har jag en affärsplan som ska göras klart och en inköpstenta som ska skriva och bli godkänd, och sen är det en sommar och en höst me!

Men nu ska jag ha lite te och sen sova! Blir träning imorgon, dock utan maggie för hon ska jobba. Men istället blir det me roger, han skulle oxå träna så då passar det ju bra att träna ihop. =)
       ♥ Anna


så var det torsdag

Idag har det än så länge blivit träning i gymmet me maggie. Och sen jag kom hem vid ett har jag hunnit med att kolla igenom posten och sitta här.. Så nu ska jag hoppas in i duschen. Sen blir det bearbetning av dagens lista vilken är...
  • Fixa ekonomin för scouterna: låsa år 2007, registerar verifikationer och betala räkningar.
  • Betala mina egna räkningar
  • Fixa så att jag får csn nästa termin me, alltså gå in på Csn:s hemsida och fylla i massa sidor.
  • Kolla upp lite om utbytesstudier
Sedan har jag redan bockat av en sak från min att-göra-lista, och det är att maila Bertil för att ta reda på när omtentan i inköp är.. Fick svar idag.. Så nån gång i början av juni har jag tenta.. dags att börja plugga lite kanske helt enkelt!?!

Men nu in i duschen!
       ♥ Anna


Ett grattis..

Har ju missat att gratta den här ponken..


Henke blir ju 22 idag!
Grattis vännen!
 Ses i sommar hoppas jag!
       ♥ Anna


shoppat

Blev inget besök på international office. Kom hemifrån för sent så kom på att I-O hade stängt. Så därför blev det direkt ner på stan och istället bestämt att jag ska dit imorgon och lämna min lapp.

På stan blev det apoteket för att köpa huvudvärkstabletter och rengöringskräm, sedan Åhlens och där blev det köpt stora värmeljus till min taizélykta, och en dörrhängare. Har tröttat på att ha alla kläderna som man använt en eller två ggr liggande på soffan, så då är en dörrhängare alldeles perfekt. Blev även några kläd- o skoaffärs besök för att kolla utbudet. Alltid lika kul! Mitt i allt ringde maggie me, så då blev det en runda upp på RUM för att prata lite och kolla in vad de hade. Hittade en massa fint, men tillslut så blev det köpt en mors dag present till mamma. Som hon iofs inte kommer få förrän den 4:e juni när de kommer upp hit för min examen. Men hon får en present iallafall. Är ju bättre än de senaste åren! =)

Ikväll blir det nog en långpromenad, om vädret håller i sig vill säga.. Känner att jag behöver en promenad, men vill ju inte ut o gå om det regnar!
       ♥ Anna


onsdag och två veckor till examen

Så är det onsdag igen.. REDAN!  Vart tar dagarna vägen egentligen??? Man hinner ju knappt med. Börjar bli lite stress för affärsplanen nu.. ska in om 12 dar.. Men det ska vi nog hinna med det me!

Igår var det sista kören för terminen. Blev fika i en o en halv timme och sen lite sjungande av Shackles av Mary Mary och sen en sista gång med Malins What kind of world.. så härlig! och sen blev det självklart Lean of me. Lite skillnad att sjunga den med 10 pers istället 50 ! Men den blev bra ändå! =) Lite svårt att gå hem sen bara.. Alla ville vara kvar så länge som möjligt! Vissa slutar ju nu.. Och de andra ser man inte förrän i höst igen.. :( Är alltid lika tråkigt.. fast så är det när man pluggar på högskolan.. folk kommer o går.. Utom då dem som stannar kvar för alltid!

Idag blir det ett besök på International Office för att lämna in min lapp om att jag vill ha den platsen jag fått på Stenden University och sen blir det nog en runda ner på stan efter det. Måste till apoteket och köpa panodil, har helt slut på det här hemma.. och det är illa!

Men nu lite fix med ekonomin..
       ♥ Anna


news!

För att fortsätta på mina kommentarer och länkningar till nyheter som jag gjorde igår.. Så har jag två idag me.. hehe!

Först och främst om bråket o slagsmålen som var på åhusbussen i julas. Av ungdomar, som vanligt när det är åhus det handlar om, men nu har de två fått sina domar. Vilket jag tycker är helt rätt =) Speciellt med tanke på att det var en av mina vänner som fick åka till akuten på grund av sina ansiktsskador.. Usch, är hemskt när man tänker på det. Artikeln kan man läsa här.

Det andra är något som jag vetat om i några veckor, men som först nu kom ut som nyhet.. Den handlar om att KGK ska ha Mastertouren. Går att läsa om här. Kul för Åhus med stor tävling men snacka om att kristianstadsbladet är sega! Haha! Eller så får man veta allt mycket tidigare när man har inside kontakter, i form av en pappa som jobbar där! :P 

Nu ska jag laga mat, sen blir det kören ikväll. Sista för terminen tror jag.. :S
       ♥ Anna


tiden o lite till

Idag har tiden bara försvunnit iväg, men vad jag gjort är ju frågan.  Känns inte som så mycket iallafall, har städat, varit på maxi o handlat, tvättat och nu ikväll har det blivit plugg och tv med homiesarna på våningen under! Mycket trevligt!


Ska sova nu. Är bibblan klockan nio imorgon som gäller för att skriva på affärsplanen, så bäst att få lite sömn innan dess. =)


Men måste bara länka till dessa två artiklarna här & här... Snacka om att åhus ungdomars förstörelse börjar gå riktigt utför nu! Den var ju nästan där jag bor! Scary!
       ♥ Anna


En grym vårkonsert!

Jaaaa, det finns knappt ord för hur kul det var att ha konsert efter en helg med massa övning, fest o trevligheter! Att den sen blev nästintill så bra som den kunde bli gjorde ju inte det hela sämre heller.. Var gåshud där ett tag me.. Till och med hos kören! :P Blev grymt helt enkelt! Dock var det lite lite folk.. men vad kan man göra åt det..  har gjort så mycket reklam för oss som möjligt så mycket mer kan man inte göra.. Men de som var där tyckte om det och det var ju huvudsaken!! Plus att körerna hade roligt, och det kan man nog inte påstå något annat!  Hoppas på att filmningen blev bra me.. hade varit kul att se den sen! =)

Lite bilder från helgen...





Nu är det då dagens nästa bekymmer.. vad ska man äta till middag ikväll??
       ♥ Anna


så var det dags...

..för sista övningen och därmed genrepet. Sen efter lunch är det soundcheck och sedan kl 15:00 är det dags för konsert! Men innan dess ska jag, emelie o malin hinna med att köra och lämna tillbaka bestick och tallrikar till 4 kök. Får nog bli på lunchen eller nåt. Men nu ska jag bege mig till Musikhuset!

Så slutligen är du i Kalmar och inte har nåt för dig i eftermiddag, så är ett tips att gå på Konsert på Kalmar Slott kl 15:00. det kommer bli fullt ös och lite till!
       ♥ Anna


körhelg

Är hemma några timmar innan jag ska bege mig mot stan för att möta upp emelie, ida, thomas, malin och vår gästande kör från lund. Sen blir det Pubrunda! Eller ja, Pubrunda är kanske lite överdrivet. Men blir iallafall till att gå till en av stans pubar med uteservering och ha en trevlig kväll till.

Gårdagskvällen blev mycket lyckad.. hann med två av lekarna och en massa minglande och dansande! Trevligt trevligt! Dock blev det nog lite för mycket dricka i jämförelse med vad jag hade ätit. Trots att det bara blev två cider och två glas vin, relativt lite för att vara mig. Men när klockan ringde imorse mådde magen o huvudet inte alls bra.. Hade fått migrän! Så blev till att skippa körövningen på förmiddagen för att istället försöka sova bort huvudvärken och lyckas behålla lite mat. Men gick inte så bra nåt av det! Så när klockan var runt halv ett blev det en dusch och försöka få i mig lite vatten och sen bege sig till musikhuset och försöka vara med så gott det gick ändå.. Blev bättre tillslut, även om det fick bli mycket sittande o sjunga när resten av kören stod upp. Sedan blev det middag me sång och sen avtackning av Malin som slutar som körledare imorgon för att flytta.. Så tråkigt! Än en gång är det bara mackan som är kvar som körledare själv..hehe!

Ne, nu ska jag bege mig ner en våning till korridorsfesten me grannarna och sedan blir det ner på stan om en timme.
       ♥ Anna


sex and the city

Åh, vad jag vill se Sex and the City filmen när den börjar på bio... Måste kolla upp om den kommer gå i Kalmar eller i Kristianstad, eller på båda ställena.. Sen ska jag bara ha med mig nån me.. Nån som vill se den med mig?!?!
Ebbas blogg på veckorevyn hade en massa bilder från Vogue föreställande Carries och Bigs smekmånad.. Och det gjorde ju inte precis att mitt behov av att se filmen minskade.. Nepp, snarare tvärt om! Bara måste se den när den börjar gå!


Idag har jag än så länge skrivit ut 32 snapsvisehäften till helgen.. Wiie! Och sedan skrivit ut min lek.. Funderar på om man ska ändra några så att inte alla är charader utan att man ska beskriva några med ord istället. Känns som att det kan vara lättare när det handlar om vissa personer. Eller ha både ock, först charader och om man inte klarar det så får man beskriva med ord istället.. Hmm.. får nog rådfråga med mina två festfixarvänner om det..
       ♥ Anna


i gymmet

Träningen ikväll gick ju galant! Och var som sagt riktigt skönt när träningen var över och vi var på väg hem igen. =) Men det var lite kul med skillnaden på folket som är o tränar i gymmet på kvällen jämfört med på förmiddan.. Är lite rolig skillnad. På morgonen o förmiddagen är det mest studenter, medelålders och äldre, där det är blandat både killar o tjejer. Men nu ikväll var det nästintill endast killar mellan sådär 20 o 30 (eller kanske upp till 35) som var o tränade.. Kändes lite konstigt!

Men det som kändes ännu mer konstigt var att när vi kom dit vid halv åtta, så var det ganska mycket folk i gymmet men en halvtimme senare hade det nog minst minskat till hälften o ännu en halv timme senare så var det ännu mindre folk där... Tillslut när vi gick vid nio så var vi nästan själva i gymmet.

Väl hemma blev det till att se medium på tv och ett telefonsamtal me resten av familjen. Och sen duchen. Sen kom jag på att jag har helt o hållet glömt bort att göra min lek till imorgon.. Så har blivit lite letande av kändisar på internet för att få ihop ett antal namn som man kan göra charader på.. Och nu har jag sådär 28 namn.. så det borde ju räcka.. kanske.. Ska kolla lite till på de imorgon och hoppas att jag kommer på några till då!


Pratade med min favorit innan, och mitt i allt fick jag "hur ska de gå när du flyttar utomlands"  åhh..blev så glad över en bara en sådan enkel mening.. Det roliga är ju att det är sådär 8-9 månader kvar tills jag åker till nederländerna, så är ju ett tag till dess. Men det gjorde det hela ännu mer sött! Saknar dig!! <3
       ♥ Anna


en googling

Googlade för skojs skull mitt namn nyss. Och det som kom upp överst är min C-uppsats! Haha! Vad lyckat! Och lite längre ner på samma sida kunde man se denna, min blogg. Oxå lite roligt! Speciellt me tanke på att mitt namn är ganska så vanligt, iallafall förnamnet, efternamnet är inte riktigt lika vanligt..

Föreläsningen i eftermiddags var segt och inte så himla givande. Men den varade bara i två timmar knappt.. så det var ju skönt iallafall. Dock började det regna när vi gick ut ur skolan. Så det blev en cykeltur hem i regn. Fick en himla massa minnen när jag cyklade hem i regnet. Vilket nog mest berodde på doften.. För när det är vår och sommar och regnar så blir det en sån där speciell doft i luften, som bara luktar så friskt och härligt! Och som bara gör en glad, trots att det regnar! =))

Nu ska jag snart till friskis o träna me maggie.. Är inte så motiverad just nu.. Men vet ju att det kommer kännas så underbart skönt sen så det får gå ändå! :)
       ♥ Anna


spelkväll

Gårdagskvällen blev det spelkväll me grannarna igen... Så trevligt som det kan bli! Spelades jeopardy med mig vinnandes första gången =) med sheron som tvåa o maggie sist, men förlorade stort andra omgången då maggie vann, pero kom tvåa o jag då sist. Ja, så kan det gå! Konstaterande än en gång att jag kunde sånt som ingen annan kunde. Typ att på små ord så är ett infinitivt ord Att och att reggisören som gjort filmer som tystnaden o en hel drös andra Ingmar Bergman o en massa annat.. Alltid kul att se ens kunskaper.. Dock är jag ju inte så snabbtänkt.. så därav det stora förlorandet andra gången. Haha! Men var mycket kul och trevligt ändå!

Idag väntar föreläsning mellan 15 o 18, och sedan ska det pluggas ikväll.. eller ska rättare sagt hjälpa maggie me hennes nationalekonomi, sen blir det nog träning me. Fast får se vad som hinns me. Ska ju hinna äta nån gång oxå!

Nu ska jag iallafall klä på mig lite andra kläder och sen gå ner i källaren me lite vinterkläder och skor o hämta lite sommarkläder o skor istället. =)
       ♥ Anna


en kväll med huvudvärk

Blev inte så mycket uppdaterat igår kväll.. Fick en sådär jobbig huvudvärk som senare under kvällen på kören nog gick över tll migrän kändes det som.. Iallafall konstaterade jag att sjunga och ha ont i huvudet inte är nån bra kombination.. Blev till att sjunga lite halvdant hela kvällen och försöka hänga med på alla toner så gott det gick.. Även om jag inte hörde mig själv så himla bra och inte hade så mycket känsla för musiken heller för den delen.. Huvudvärk kan verkligen ställa till det! Men hoppas att de svåra låtarna sitter lite bättre nu.. Bara lördagens övning och söndagens genrep kvar innan konserten på söndag.

När jag väl var hemma efter körövning och möte vid kvart över nio så blev det till att diska, med huvudet som kändes som att det skulle sprängas! Inte kul alls. Men när det var gjort blev det lite vilande i soffan o kollande på filmen på trean. Och sedan det blev till att sova vid elva.. Somnade typ direkt o sov sedan som en stock ända tills det blev uppgång vid åtta imorse. Var såå skönt att kunna somna direkt och sedan sova nio timmar! Det behövdes efter förra nattens lilla sömn..

Idag har det sedan blivit träning på gymmet vid nio och sen vid ett blev det tll bibblan för att träffa gruppen och skriva på affärsplanen. Börjar bli lite sidor nu.. Fast behöver en del till. Men är lite mindre än tre veckor kvar tills den ska vara klar, så det är ganska gott om tid fortfarande.
       ♥ Anna


I´ve got it!

När jag kollade min mail innan idag såg jag det mailet som jag väntat på.. Mailet om restplatsen till utbytesstudier som jag sökt. Och mailet var endast glädjande. Det meddelades ungefär som så här..
GRATTIS till en plats vid Stenden University!
Du har blivit nominerad till en av platserna vid Stenden University i Nederländerna för VT 09.
Snacka om att jag blev glad när jag läste det! Fick det jag ville ha mest av allt.. =) Så nu saknas bara antagning från Stenden University oxå. Men den görs inte förrän om ett halvår o lite till.. Lite nervöst o jobbigt att vänta så länge på det.

På stan idag blev det för min del ny mascara och nytt makeup-borttagningsmedel och en kofta eller kanske snarare bolero, som var så söt! Maggie hittade efter mycket letande i alla affärer tillslut en jättefin examensklänning på MQ, och sen blev de lite annat oxå.

Nu ska jag ha mat och nån huvudvärkstablett oxå tror jag.. Sen blir det kören ikväll.. Får se om jag orkar vara med hela tiden. Är trött o har ont i huvudet (antagligen på grund av tröttheten) plus att rösten är lite hes ibland, så känns inte så kul att sjunga då.


       ♥ Anna


en bra bok = lite sömn

Halva dagen har gått och vad har man hunnit med än så länge? Jo, en runda till gymmet från tio till tolv och sen hem o duscha o äta lite lunch. Känns ju inte så effektivt. Men har sovit max fem timmar i natt.. så sov så länge som möjligt innan jag skulle iväg och träna. Varför jag bara sov max fem timmar är för att när jag gick o la mig vid ett hade jag så mycket tankar i huvudet att jag inte kunde slappna av. Så då blev valet att istället för att ligga och vrida o vända på sig, istället läsa lite i boken som var nästa att börja läsas. Mina hemligheter av Sophie Kinsella. Den var verkligen en sån bok som var jätte svår att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa.. Så ett antal timmar senare, sådär mer än halvvägs i boken var det med vemod  som jag la ifrån mig boken för att få lite sömn. Men dety hjälpte iallafall. Somnade nästan direkt och detta trots att det hade börjat bli ljust ute och därmed ljusare i min lägenhet me. Men lär nog förhoppningsvis somna tidigt ikväll iallafall!

Nu ska jag snart gå ner på stan me maggie.
       ♥ Anna


Städat, lunchat o bakat

Dagens att göra lista börjat bli avklarad!

Lägenheten har blivit storstädad! (okej, är lite kvar att dammtorka.. men annars är till och med listorna(!) dammtorkade!)
Har lunchat på stan me maggie, var iofs inte med i planeringen, men passade bra med lunch när maggie ringde och ville ha sällskap på sin lunchrast.
Paketet på pressbyrån är hämtat.
Två sorters muffins är bakade.. Så nu har jag både till kören imorgon och till mig själv o vännerna! mums!

Så nu är det bara lite fixande för helgen kvar att göra.. Hoppas på att det går ganska snabbt. Orkar inte sitta med det för länge. Och sen är det då tvätten me.. Har en maskin i och fyra kvar.. Fattar inte hur det kan bli så mycket tvätt på mindre än en vecka.. eller nja.. är ju kanske lite till..


Hittade några bilder från taizé o en från körkvällen på mollys på mobilen.. Så de får ju hamna här me.. =) Enjoy!

Körkväll me tacos på Mollys


Taizé
       ♥ Anna


Måndag igen

Idag står det på planeringen städa, baka och tvätta... och förbereda lite till helgen med att skriva ihop några tipsrundefrågor och göra kändischarader. Ganska lagom dag faktiskt! Fast ska kanske sitta lite med affärsplanen me. Har ju inte skrivit nåt alls på sådär två veckor, så är kanske dags att skriva lite igen. Innan vi ska ses med gruppen på onsdag.
Sen måste jag ner till pressbyrån och hämta mitt paket från H&M me. Innehållandes två av de tre restade klädesplaggen. Det sista som är restat är en jeanskjol, som jag vill ha mest av allt! Och den kommer om ca en månad... ahh, segt! Men är ganska typiskt H&M o alla andra ställen me när man beställt kläder. Alltid nåt som ska komma så sjukt lång tid efter allt annat!

Nehe, dags att börja städa nu så att jag kan baka mina muffins sen och sen tvätta och gå ut o gå en runda o allt annat som ska göras.
       ♥ Anna


Grannsämja var de ja!

Vilken kontrast det är att bo på fabriksgatan 28A i år jämfört med för ett år sen! Är värsta grannsämjan nu! Har nog några av de roligaste o trevligaste grannarna man kan ha! =) Sen i onsdags har det varit häng i korridoren nedanför eller på innergården typ konstant hela tiden. Lovely! Och ikväll var vi inte sämre, så från åtta tiden har det blivit tv-tittande med grannarna på våningen nedanför. =) Trevligt värre! Var som mest typ sju -åtta pers som satt o kollade på tv tillsammans. Skönt, och lite roligare än att alla ska sitta inne hos sig o kolla på tv och ha det tråkigt. =) Dock kändes det helmysko när jag kom upp till min tysta och mörka lägenhet för en tjugo minuter sen. Usch... men kan nog ha att göra med att det sista som jag och madde kollade på var criminal minds. =/

Men ska dricka en kopp te nu och se om det finns nåt roligt att se på tv. Sen blir det sängen och sova!
       ♥ Anna


helgen då..

Ännu en helg har då passerat. Har varit en mycket trevlig helg me familjen. Igår blev det stan för att bland annat köpa studentpresent till Madde. Satsade på vad jag kom på sist vi satt och diskuterade vad man kan köpa. Får bara hoppas hon blir nöjd för det me! =) Sedan blev det självklart en runda till maxi för att fylla upp kylskåp och skafferi.

Idag har det blivit en runda ut till nyöppnade elgiganten. Mest för att kolla lite efter examenspresent till mig och sedan blev det en större runda på IKEA! Blev en ny kruka, några extra tallrikar, ljus o lite annat smått för min del. Och för resten av familjen blev det fem nya prydnadskuddar som de ska ha i soffan och lite annat. Det enda som inte blev inköpt som jag skulle ha var en dörrhängare. Självklart var de slut bara för att jag kommit på att det hade varit bra och ha. Men, men får leta vidare på stan istället. Är dock desto dyrare då. :/

Vid femtiden innan i eftermiddags blev det en runda bort till emelie, för att planera lite till körhelgen nästa helg med henne o malin. Tror vi kommit på lagom mycket lekar o annat att göra nu. Så får hoppas det blir kul sen!

Nehe, dags för att laga dagens kvällsmat nu, lite pannkakor! =)
       ♥ Anna


ont, ont..

Ska strax ute o springa med maggie.. Ska bli spännande o se hur det går idag. Känner av min pollenallergi rätt så mycket just nu... så känns ju inte så positivt för att springa då. Men, men hoppas det går bra iallafall! Har dessutom ont vid axlarna för att jag brände mig lite fint där igår... (eller ja, är helt röd där!) Ajajaj!

Ajja, nu är klockan snart halv, så måste gå nu..
       ♥ Anna


fredag = solande o slappande med grannarna!

Idag har det varit solande på innegården med de härliga grannarna som stått på planeringen. Super skönt. Men vi blev nog alla (de flesta av oss iallafall) lite röda här o var. Men, men det får man ta! Härligt att sitta ute i solen iallafall! Och nu ikväll blir det fortsättning med lite spel och tjötkväll. =) Det tradiga är att imorgon ska de andra till kattrumpan o sola och sen grilla på kvällen.. men självklart missar jag det för att familjen kommer upp på besök. Men det ska bli trevligt det me!

Nu ska jag bege mig ner en våning! Ha en bra fredagskväll!
       ♥ Anna


magproblem

Sen efter att jag ätit middag vid två idag har jag haft ont i magen och lätt illamående från och till.. Jobbigt! Och jätteförvirrande, hade nämligen ingenting i maten som jag inte kan äta...(vad jag vet iallafall) Och hade ju varit mer logiskt om jag ätit nåt som innehåller mjölk. Men det gjorde jag inte, men fick ändå jätte ont i magen. Och nu har det kommit tillbaka. Är väldigt förvirrat. Men mest av allt jobbigt för att jag mår lätt illa me.. =(

Bör väl egentligen gå och kolla upp vad det är.. (speciellt när alla tjatar på mig att göra det) och hade ju varit bra att veta om det går att göra nåt åt det, eller inte.. Men om man ser till min filosofi så söker jag ju aldrig upp läkare så länge jag klarar av det själv och kan leva som vanligt. Och det kan jag, eller ja, nästan alltid iallafall.. =)

Ajja, ska äta en tallrik yoggie nu och försöka neutralisera magen lite, det brukar ju ha en hjälpande effekt. Och kan ju faktiskt bara vara så att det beror på att magen inte har vant sig vid att äta "svensk" mat igen efter en vecka med taizémat. Den är ju lite speciell, så kan ju bero på det me. :S
       ♥ Anna


kortare än planerat

Den planerade sex timmars föreläsningen blev två timmar kortare.. på grund av att det saknades typ hälften av folket som läser kursen. Skönt att bara ha fyra timmars föreläsning! Det räcker mer än väl. När det har gått fyra timmar känner  man att koncentrationen försvinner, så två timmar till hade inte varit så givande precis.. Men fick ut mycket av föreläsningen iallafall.. Så den var helt klart värd att vara på. :)

Gjorde upp planer för morgondagen me maggie sen när jag kom hem. Så nu är fredagen planerad! Blir träning, sen plugg ute i solen och sen på eftermiddan/kvällen blir det till att se lite på kvastkampen. Tror att det är båtrace i systraströmmen då, så det måste man ju se! =)

Nä, åter till tv:n och spårlöst nu!
       ♥ Anna


sex timmars föreläsning framför mig

Om ca två timmar ska jag ha dubbelföreläsning, vilket innebär 6 timmars föreläsning! Shit, majbritt säger jag bara!
  • För det första så är tiden helt tokig! att börja klockan tre och ha sex timmars föreläsning innebär att jag är hemma vid halv tio ikväll... Helt snurrigt!
  • För det andra så blir mattiderna ganska så förvirrade. När ska jag äta liksom?! Är ju lite sent att ställa sig och laga mat när jag är hemma vid halv tio ikväll.. Så får nog bli middag vid två istället och sen ta med lite frukt till skolan, så man får nåt i sig under de sex timmarna och sen får det nog bli lite mackor och yoggi när jag kommer hem. Ungefär nåt sånt får det nog bli!
Men nu ska jag iallafall diska efter morgonens frukost och sen blir det nog till att laga lite mat. Ska bli köttbullar med nåt till.. Men om det ska bli pasta eller potatis eller potatismos är inte bestämt än..
       ♥ Anna


hittat klänningen!

Denna veckan har hittils varit ganska så slapp. I måndags blev det som sagt lite tvättande och uppackande och umgås lite med familjen. Hann även med en cykeltur i åhus och fick se den nya stranden och strandpromenaden. Blir riktigt fint sen till sommaren tror jag allt.
Igår blev det till att packa ihop det jag skulle ha med mig till kalmar och sedan blev det bussen till stan vid kvart över elva för att gå en runda på stan och leta examensklänning innan jag skulle med tåget tio i två. Och passande nog träffade jag på Sarah och Jessica på bussen, så blev en hel del prat om taizé på bussen in till stan. Är alltid lika kul att prata om vår konfirmationtid. Vilka minnen! Sedan blev det att Sarah följde med mig på stan som smakråd efter att vi hade varit uppe hos henne och lämnat min väska och hälsat på Sarahs sambo och deras dotter molly! Hon är ju såå söt! Hoppas få se mer av henne sen när jag och sarah ska jobba ihop i sommar! =)
Med Sarah som smakråd så hittade jag några fina klänningar som kunde vara tänkvärda, men efter att ha hittat klänningen med ett DET på Sandelins så var jag klar! Den är så fin och Sarah blev lika kär i den som jag. Så vill jag inte ha den senare så har jag definitivt nån som vill köpa den! :P

(bild från www.rulesbymary.com)

Denna dagen har större delen av eftermiddagen spenderats nere på gården med maggie, sheron och paro. Trevligt trevligt! Och skönt att bara sitta i solen och slappa och prata. =)
       ♥ Anna


så var det dags

Har satt mig bekvämt i soffan med datorn i knät så nu är det dags för en kort sammanfattning av de senaste 9 dagarna i taizé då.

Lördag 26/4 tog jag då tåget från kalmar vid tio över sju på morgonen. Var otroligt mycket folk på tåget för att vara en lördagsmorgon. Men var antagligen en hel del folk som skulle till malmö och köpenhamn. Kändes som så. Men tåget blev ändå bara sådär fem minuter försenat, så det var skönt. Hann dessutom med malmötåget till kristianstad. Så det blev bara typ en minut i hässleholm, för tågbyte! Skönt! =) Väl i kristianstad hämtade pappa mig och sedan blev det en runda till apoteket i åhus och därefter kvantum, för att inhandla det som behövdes till nästa resa som gick senare på eftermiddagen. Men innan dess hann jag med ett antal timmar hemma i åhus med att packa om lite och packa till, ha lite födelsedagskalas hemma me familjen och farmor o farfar, och ut och gå en lång runda. Fick lite presenter med: en silva pannlampa, ett första-hjälpen-kit och en superfin tulpanvas! Pannlampan och första-hjälpen-kitet packades ner i packningen direkt. Perfekt att ha när man ska till taizé.

Klockan 17:00 gick sedan bussen från torget i åhus och då hade vi 22 timmars resa framför oss innan vi skulle vara i taizé. Resan började dessutom riktigt bra med att vår buschafför janne fick motorstopp när han skulle starta bussen och köra från torget. (men detta berodde endast på att han är van av att köra automatbussar och inte bussar med manuell växel) Alla som stod runt om bussen och skulle vinka av fick sig ialla fall ett gott skratt om man säger som så! =)

Vid kvart i tre tiden på söndagen kom vi sedan ner till taizé. Då var kroppen ganska så mör av att ha suttit på en buss i ca 22 timmar och speciellt av att ha försökt sova på bussen, som inte hade allt för gott om utrymme. Men man sov iallafall gott nere i taizé sen iallafall! :)

Sedan blev det en härlig vecka i taizé som dock inte hade allt för bra väder de första dagarna. På måndagente-kö i regn och onsdagen åska på väg regnade och åskade det en hel del om man säger som så, och regn i taizé innebär lervälling typ på tältplatserna och överallt där det är icke asfalterat. lervälling i taizé Inte allt för kul. Men blev bättre väder i slutet av veckan,solande så då blev humöret på topp igen. Dock var det som vanligt tråkigt att åka hem.

Bibelstudiemötena hade vi i år broder maximé. broder maximéHan är helt klart en av de bästa bröderna i taizé och hans humor är underbar! Så var dag fick man sig ett antal skratt av maximés liknelser av bibeltexter till dagens samhälle. Bland annat kom smeagol i sagan om ringen med ett antal gånger. Riktigt kul och roligt! =)
Gruppen som jag och evelina fick var oxå bra och härlig. Om man bortser från tyskarna som inte kunde engelska och hade därför en ledare med sig som tolk, blev lite komplicerat att föra diskussioner o så. Men det löste sig ganska så bra ändå.

Min och evelinas grupp utan tyskarna.

På lördagen efter ljusmässan på kvällen blev det åter bussresa hem och vid 19 tiden på söndagkvällen var vi tillbaka i åhus igen.

litet urval av bilder från resan (fler finns på facebook och bilddagboken)
       ♥ Anna


en liten uppdatering

Nu är jag tillbaks i kalmar, sen igår kväll vid femtiden närmare bestämt. Sen dess har jag hunnit med att handla på maxi, öva med kören, packa upp, se på tv, sova och nu ska jag snart iväg och träna me maggie.

Bye!

       ♥ Anna


I´m back

Efter en veckan utan materialism som dator/ internet, mp3/radio, mobil m.m. så är jag hemma i Sverige igen. (eller ja, mobilen var iofs med, men var inte igång så mycket.. Är faktiskt riktigt skönt att vara utan datorn o mobilen o slippa tänka på att hela tiden hålla sig "uppdaterad". Men man faller snabbt in i gamla vanor när man är hemma igen. Var ju bara tvungen att kolla in facebook o se vad hade hänt där och kolla mailen o sånt och då var jag ju bara tvungen att uppdatera lite här med. Iallafall tala om att jag lever. För mer kommer det inte nu!

Bilder och en lite summering av veckan kommer imorgon.. när jag förhoppningsvis inte är lika trött och yr av sömnbrist som jag är nu. Har blivit lite lite sömn o ganska obekväm sådan några nätter. Så nu ska jag lägga mig o sova riktigt gott i en skön säng (var åtta dagar sen sist) och sen sova ut imorgon! =)

Godnatt!

Fram tills morgondagens inlägg blir det två bilder från tysta dalen i taizé.

En på mig och en på...
image468

Evelina min härliga buss o tältkompis och ledarkollega för smågruppen. Tack för en fantastiskt underbar vecka!!image469

       ♥ Anna


RSS 2.0