Så passande..

Äntligen åkte andreas ut ur idol! Vilken final det kommer bli!! Härligt, härligt! Får dock se om jag kan se den nästa fredag.. beror ju på mina söta barn som jag ska vara barnvakt åt då. Men det är ju först om en vecka. Nu är det helg, och snart blir det nog sängen för min del. Tänkte gå upp vid nio imorn för att sätta upp mina ljusstakar o så. Ska t.o.m. byta gardiner! Tycker inte det passar så bra med gröna o mycket somriga gardiner när det är julmånad.. Nej, får nog bli mina andra gardiner istället! Imorgon eftermiddag blir det sedan till att sjunga på julmarknaden igen. Ska även gå en mer ordentlig runda denna gången. Igår blev det endast en snabbrunda mellan våra julstämningssjungade för att kolla in vad de hade. Men imorgon ska jag iallafall köpa lite bröd o sånt som jag köpte förra året. Hade ju ett sjukt gott julknäcke, så det måste jag har i år igen! :)
       ♥ Anna


ett litet test.. eller ja, vad man ska kalla det..

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDs.
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.

3 / 9

RANDOM
[x ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[/ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[x ] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[/] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[/] Jag är petig med grammatik.
[x] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[x] Jag är bra på matematik.
[/] Jag tror på spöken.
[ ] Jag har inte lämnat in arbeten och ändå fått 10 i en kurs.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[ ] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar mörk choklad.
[/] Jag biter på mina naglar.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[/] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.
[x] Mina svar är ärliga.

14 / 31

sammanlagt 17 av 40
       ♥ Anna


gårdagen..

Gårdagskvällen blev mycket lyckad. Sjungandet på slottet gick ju bra, eller den första gången lät det lite halvkasst, en del otakt på några låtar. Men annan gången gick det riktigt bra! Hoppas det går lika bra på lördag me! :)

Festen därefter blev supernajs, trevlig o rolig o allmänt bra! Pizzorna var lite kalla dock, men det är sånt man får ta. Gott me mat iallafall! Mina o emelies ihop plock av lekar o sånger blev ju oxå en succe :P, mycket rolig kväll helt enkelt! När jag väl var hemma vid tre tiden i natt var jag dock nådigt trött, tur att man kunde sova tills man vaknade idag! =)

Nu sitter jag här o funderar på om man ska sätta upp julstjärnorna o ljusstakarna idag eller imorn? Får nog bli imorn, är ju trots allt först imorn som det är december, så känns mer logiskt att sätta upp dem då!

Sen strömavbrottet i onsdags har trean på min tv varit jättejobbig att kolla på. Piper och bilden är bara randig o hoppar hela tiden. Jobbigt värre! Har provat att göra allt som jag kan komma på för att få den bättre, men än har det inte gått nåt vidare bra. Hoppas verkligen på att det blir bättre snart.. annars vet jag inte vad jag ska göra.. ?? Sjukt konstigt e det iallafall!

Lite bilder från körfesten

-sitta på golvet funkar ju oxå!
-man kan ha kul åt mycket :)
-vad emelie gör vet vi inte riktigt :P
-jag o emelie alias festkommittén
-me en kamera kan man ha ganska kul...
-smågruppsprat
-thomas försöker sig på charader
-uthållarna
-emelie ser ut att ha kul iallafall
-hmm.. denna bild e mycket intressant, malin skrattar, Anna gömmer sig o jag ser bara trött ut
       ♥ Anna


dags för julmarknad

Skulle egentligen sitta o skriva på uppsatsen me maggie idag, då malin skulle jobba. Men nu fick även maggie hoppa in o jobba, så då får jag skriva lite själv idag igen.. Hade tänkt ringa runt till olika företag idag, så att vi kan börja med våra intervjuer. Men det får malin o maggie göra i eftermiddag när de slutat jobba istället, så får jag fram till dess tänka ut lite som de kan fråga företagen istället. Sen i kväll är det fullt upp för min del. Ska sjunga på julmarknaden på slottet med kören 18:15 och 19:30, mysigt, mysigt! Vilken tradition vi har fått! Sedan när vi är klar sjungna för idag blir det körfest!! Så blir till att packa ihop allt jag ska ha med mig efterhand under dagen, så att jag inte glömmer nåt! Skulle ju vara lite jobbigt om jag glömmer ta med mig det som jag har sagt att jag ska fixa. Skulle nog iofs gå att fixa ändå, men vill ju inte riskera nåt!

image175

Förra årets julsångssjungning på Julmarknaden på slottet
       ♥ Anna


onsdag: strömavbrott

Denna dagen har varit, ja vet inte vad jag ska sätta för ord på den. Mycket ovanlig kanske. Vaknade vid halv tio, då hade jag äntligen fått sova ut ordentligt. Sen blev det upp o lägga i en tvätt i maskinen. Lagom till att jag skulle sätta mig o börja skriva på uppsatsen blev det strömavbrott, oj vad jag inte kunde plugga då och mycket annat kunde jag inte heller göra. Iallafall inte som man kom på just precis när strömmen hade gått. Det är väldigt vad man är beroende av ström. Men sen kom jag på att jag kunde ju sortera om i mina lådor, så under det halvtimmes långa strömavbrottet hann jag sortera om bland mina t-shirts o linnen, och plötsligt fick de plats lite till i lådorna. =) Känner mig mycket nöjd me detta nu, efter dessutom gårdagens sorterande i den ena garderoben så finns det även lite plats över där. Omförändringar i lådor o garderober är alltid bra! (fram tills man inte hittar det man letar efter då ja..)

Vid tolvtiden blev det sedan då till att sätta sig o skriva lite på uppsatsen. Blev inte så mycket gjort idag precis. Skrev några meningar och flyttade om lite, men mycket mer blev det inte. Får bli nya tag imorn o i helgen istället!
Däremot blev det en del gjort för morgondagensfest! Vid två-tiden begav jag o emelie oss till pizzeria venezia, där vi beställde 16 pizzor till imorgon klockan halv nio, sedan cyklade vi vidare till bibblan för att skriva ut lite sånghäften och fixa med lite bordsplacering och lekar, blir sammanlagt fyra roliga lekar, så de borde ju räcka! Vi ska ju hinna med att äta, prata o sjunga me! =) Klara på bibblan blev det vidare till maxi, men först en runda på systemet så att även jag o emelie hade lite dricka. Därefter blev det storhandling på maxi, eller nja, storhandling blev de ju inte, Men kändes så när vi gick runt med en gigantisk vagn och kryssade oss fram mellan gångarna. Visst att man kan sin runda på maxi, men när man helt plötsligt ska köpa marchaller o plastglas o annat som man annars inte brukar köpa så blir man lite förvirrad över vart allt finns. Men vi hittade tillslut allt, t.o.m. glutenfri pizza! Så klara lagom vid fyra tiden, började vi så smått gå mot tegelviken för att lämna av festgrejjorna i festlokalen och en halv timme senare var vi framme! Avstånden i kalmar blir alltid så mycket längre när man går än när man cyklar, konstigt detta! Fast iofs det känns ju alltid långt när man ska ta sig till tegelviken. Men beror nog på att det verkligen är utkanten av kalmar, typ så långt sydväst man kan komma och fortfarande vara innanför stadsgränsen. Men en fin festlokal hade Anna iallafall, så det blir nog bra imorn :) Blev lite iordningställande av bord o sånt, och det var inte det lättaste, långbord för tjugo pers funkade inte riktigt i den lokalen. I alla fall inte om man ska kunna gå runt bordet. Så fick efter lite trixande och fixande och prövande fram o tillbaka fick de bli två långbord. Men huvudsaken är ju att man är i samma lokal! :)

Väl var hemma igen runt sextiden, så var det bara till att fixa sig nåt snabbt o lätt att äta och därefter blev det att ta sig iväg till friskis me maggie för att träna Yoga. Har nog aldrig varit på ett mer avslappnat o skönt pass. Höll nästan på att somna i slutet. Var grymt skönt för hela kroppen att få utöva lite yoga efter de senaste två dagarnas gymträning. Det behövde min kropp! Lär nog sova otroligt skönt i natt, det är en sak som är säker!

image174

Hade som vanligt ett långt telefonsamtal me mamma o pappa o brossan ikväll me. Det är mycket som händer nu, mamma hade varit på möte o träffat de nya ägarna för södra kasern igår kväll. Så nu vet hon lite mer om hur det ska bli, men det är fortfarande mycket ovisst. Får hoppas det löser sig till det bästa!
Sedan har brossan varit på sjukhuset och opererats idag me, operation för borttagning av hans visdomständer. De gick bra, verkade det som. Men får ju se hur det blir imorn o på fredag. Lär nog inte bli allt för lätt för honom att äta mat de närmaste dagarna. Usch, jag är glad att jag slipper de kan jag säga! :) Fast e ju bra för honom att han slipper ha sina visdomständer nu. De växte visst ganska så snätt, så skulle inte bli kul för honom när de väl växt fram sedan, så då är det ju bra att man kan operera bort dem nu istället!
       ♥ Anna


ett test..

...var bara tvungen att göra detta testet o se hur mycket emo jag är.. överraskande resultat!

image173



Övningen me kören ikväll gick bra! Sjöng vår kvartettsång för resten av kören me.. och det gick riktigt lysande! Gött gött! Är inte lika nervös för att sjunga den nu längre.. men kommer nog på tisdag igen. Bara rösten håller så är de  iallafall ganska så lugnt.

Imorgon blir det tvättning, sitta me c-uppsatsen o sen planera o fixa inför torsdagens fest me emelie. Skoj, skoj! Sitter just nu o letar roliga lekar.. men det går inte allt för bra. Nån som har nån rolig lek på lager för en kör i åldrarna 20 o uppåt!?!?!? =D
       ♥ Anna


två dar kvar..

Så är det tisdag o alltså två dar kvar tills julmarknaden på slottet och därmed även körens körfest! :) Denna dagen innebär även att det är sista övningen innan julmarknadssjungandet och vår julkonsert. Känns lite snävt faktiskt! Men får väl helt enkelt se hur det går på övningen ikväll..

Det som än så länge har hunnits med under denna dagen är träning i gymmet me maggie idag igen. Var lite jobbigt, hade ju lite träningsvärk sen igår.. men så ska det va! :) Vid halv tolv kom sedan maggie o malin hit till mig, så satte vi ihop våra olika delar som vi än så länge har skrivit på uppsatsen och sedan var det dags att gå till skolan för handledarmöte. Det gick bra, fick mycket information och hjälp material för att vi ska kunna få en så bra uppsats som möjligt! De e bra! Har verkligen fått en toppen bra handledare me, så det är skönt! :)

Nu är det dags för att laga sig lite mat. Fisk o potatis får de nog bli idag..
       ♥ Anna


Julklappar

Så blev det så stan me maggie mellan fyra o halv sju idag. Trevligt, trevligt! Hittade dessutom några julklappar till. Så nu har jag bara två kvar att köpa, sen är det klart (tror ja)! O det är inte ens december än. Det måste vara rekord! Har nog aldrig haft mina julklappar inköpta så tidigt.. Men de känns skönt! Maggies julklapps inköp gick oxå bra, storinköp på H&M typ! Härligt! När jag var hemma igen efter shoppingturen, så blev det till att äta nåt litet och sen bege sig till Maxi för att storhandla. Eller ja, hade en ganska lång lista, men blev ändå inte så mycket som jag trodde det skulle bli. Skönt! Är ju inte så kul att cykla med en massa kassar, så är skönt när det blir mindre än vad man tänkt sig! :) Åter hemma igen så blev det till att göra sig lite kvällsmat, omelett me bacon blev det. Snabbt, gott o enkelt, bättre kan det inte bli!

Ikväll blir det lite tv- tittande o kanske lite uppsatsskrivande till. Sen ska jag i säng vid elva. Har fortfarande inte tagit igen min sömn sen i fredag, så behöver iallafall få sova åtta timmar en natt! Sen imorgon bitti blir det gymmet igen me maggie. Sedan väntar ännu en dag med uppsatsskrivande.
       ♥ Anna


Måndag= ny vecka, nya tag

Så sitter jag här igen och försöker skriva på C-uppsatsen. Det går ju faktiskt lite framåt nu, även för min del! =) Men metoden är inte kul att skriva, längtar tills vi ska börja med intervjuer o sånt nu! Det ska bli kul i jämförelse med vad detta är..

Gårdags kvällen var super skön o trevlig, blev tittande på tv-filmerna me fyra av mina grannar i allrummet. :) Usch, nu vill jag ju inte flytta härifrån. Inte från min mysiga lägenhet och mina grannar. Har så sjukt härliga grannar jue! Men staden byter jag ju gärna, eller ja, just nu vet jag inte. Får helt enkelt se hur det känns till våren.

Idag har det än så länge blivit gymträning me maggie. Skönt att träna, men var ganska jobbigt me, har allt blivit lite svag de senaste veckorna. Men det ska bli bättre snart igen! Lagom till jul så är jag nog fit for fight! =)
Väl hemma igen blev det lite yogastrechning, jag hoppas verkligen att jag får en yogamatta i julklapp! Då skulle jag kanske kunna bli ännu mer duktig på att verkligen göra lite yoga, iallafall en gång i veckan. Nu blir det ju typ en gång i månaden istället. Men bättre det än inget alls!
Efter det blev de lunch/middag, o därefter har jag suttit o skrivit på uppsatsen, måste få ihop lite till imorn. Ska visst ha möte med vår handledare då igen, så att han får lite koll på hur långt vi har kommit. Känns bra att ha en så engagerad handledare. Det är annat än B-uppsatsen det!

I eftermiddag blir det en julklappsrunda på stan me maggie, känns bra. Alltid lättare att ha nån med sig när man ska leta julklappar! Hoppas bara mitt magont går över tills dess, har haft så sjukt ont i magen sen träningen nu. O de var likadant i natt. Funderar faktiskt ärligt på att ta o ringa till vårdcentralen för att se om jag kan få en tid så att jag ka gå o kolla upp vad det är. Är typ tillbaks till liknande som det var för två somrar sen nu.. Och det är inte kul! Har sjukt ont! Är dock nästan säker på att jag redan vet vad det är. Men om jag inte får det bekräftat så kan jag ju inte få nåt mot det heller, och det hade ju kanske varit en fördel. =) Får väl se hur det urartar sig helt enkelt! I annat fall blir det nog till läkare i slutet av veckan!
       ♥ Anna


filmer..

Efter mitt lilla pluggande och lördagskvällens mat så blev det filmkväll me madde igår. Var och hyrde tre filmer och sedan blev det bara att välja vilken vi skulle börja kolla på, det blev Tre systrar och en mamma. Sjukt bra film faktiskt! Jag o madde fick oss några riktigt härliga skrattanfall under filmen, så den kan ju inte vara mer än bra. =) Därefter blev nästa film Beck- I Guds namn, den var oxå mycket bra. En helt annan genre om man säger som så.. Men blev faktiskt sjukt bra kombination av filmer, först en lättsam och rolig och sen en drama, thriller film med till och mer lite sorg i. Sjukt bra bägge två. När vi hade sett klart beck så var klockan runt halv ett, så då kändes det lite jobbigt att börja kolla på ännu en film. Speciellt me tanke på att jag skulle upp någorlunda tidigt idag me. Så den tredje filmen Mr. Brooks har jag kollat på i eftermiddag/kväll istället. Den var oxå hyfsat bra, inte lika bra som de andra, och så mycket thriller tyckte jag inte den var, bara lite! :)

Resten av dagen då har spenderats i scoutgården på julmässa. Mycket trevligt o kul. Lite segt i slutet dock, men det är det ju alltid! :) O vann nåt på lotterierna gjorde jag inte heller.. Men lotterna gick iallafall åt rätt så snabbt, så det var ju roligt! Blev ju en summa inkomst till kåren.. :) När man väl var hemma igen, så var jag ju nådigt hungrig. Brända mandlar, kaffe o kaka blir man ju inte så mätt på precis. Så då blev det lite mellanmål för att sedan äta laxfilé me potatismos ikväll.. Sjukt gott! Dock har jag fortfarande riktigt ont i magen.. ajj, hatar när det går för lång tid mellan mina måltider. Eller ja, min mage gillar ju iallafall inte det. :(

Ikväll blir det till att kolla på Van Veeteren me Sheron i korridoren.. Härligt slappt! Snacka om att man haft en sjukt slapp helg denna helgen. Har nog sett typ sex filmer denna helgen. Men de e skönt!

image170 image171 image172
       ♥ Anna


fullt upp

Denna dagen har varit mycket intressant. Vaknade vid åtta av att det var något som lät. och när jag kollade på klockan såg jag att den stod och blinkade på 00:00 hmm, kändes lite förvirrande, stunden senare konstaterade jag att strömmen antagligen hade gått i kommit tillbaka när jag vaknade, därav att det var något som lät. Så det var bara att ställa klockan igen och sen somna om tills klockan ringde en timme senare. Då var jag fortfarande sjukt trött. Men de vara bara att gå upp, o sen efter lite frukost och så, så blev det att cykla till scoutgården.  Där var det förberedelser till morgondagen som gällde. Själv hamnade jag i köket tillsammans med min ledarkollega o en juniorscout. Fixade med vår ljusgjutning. De blir tokfina! Kommer nog gå bra att sälja imorgon! :-) Sedan blev det lite annat fixande och därefter cyklade jag till konsum och handlade det jag glömde att handla i torsdags o lite till. Var hemma igen vid ett, så då blev det till att göra lite lunch som idag blev pirog med sallad. Har aldrig varit så gott med pirog som då kan jag säga!

När lunchen var uppäten och magen var mätt bar det av till madde för att gå ut o gå en runda på stensö. Härligt, härligt! Superskönt väder och allt! Efter vår promenix så blev det hem till madde för att försöka hjälpa henne med att koppla in hennes dator i tv:n. De gick inte lika lätt som med min. Konstigt att det ska vara så stor skillnad på tv-apparater. blev även lite trixande me hennes olika tvkanaler som låg på fel ställe. Gick bra i början, sen funkade det inte alls.. Jag tycker inte om Samsungs tvapparater kan jag ju påstå.. sjukt konstigt upplägg i dem. Övergav madde med det problemet sen för att fika o planera lite med Emelie. Så blev snabbt hemom en runda för att byta skor o hämta lite pengar o sånt. Sedan blev det att gå till Ekelunds för att fika. Mycket trevlig och gott, och vi kom på en hel del i vårt festplanerande iallafall. :) Nu får vi bara hoppas att kören tycker det blir bra med, så att vi gjort ett bra jobb som festkommité! =)

image169

I kväll blir det lugnt igen, skönt skönt! Skulle nog inte palla att festa idag heller för den delen, är alldeles för trött o ska dessutom upp vid åtta imorn och vara pigg o glad. Så en lugn kväll är välbekommet!
       ♥ Anna


Katastrof!

Alltså vad kasst. Daniel kan ju inte åka ut ur Idol. han är ju grym och borde vinna. Men självklart skulle Andreas få stanna kvar istället... Katastrofalt! Han har ju ingen scen-närvaro..och det är ganska bra att ha när man är idol.. :S. Funderar ärligt på att sluta kolla på idol nu. Vilket de iofs till viss del kommer blir. Nästa fredag är det På spåret som ska ses & fredagen efter är jag barnvakt, så då får jag se vad som händer... I vilket fall är det riktigt kasst nu. Nästa gång bara måste andreas åka ut.. så bra är han ju inte!!!!! Märks de att jag är upprörd... Inte alls, eller hur! Men blir ju bara så besviken på detta program, hur kan tv-tittarna rösta så kasst. Ska väl egentligen inte säga nåt eftersom jag inte ens röstar, men det beror på att det kostar! Det är kasst i vilket fall! =( Återstår att se vilka som åker ut i de kommande programmen. Bara inte Andreas vinner.. Då kommer jag bli arg! =(

 

Kommer sakna!
image168

       ♥ Anna


forts. utflykt

mmm, då är man hemma då. Eller har ju varit hemma några timmar nu. Vi var tillbaka i kalmar vid halv sex tiden. Sen blev det att packa upp det som köpts och därefter göra lite mat. Har ju ioförsig inte varit nån brist på att ha nåt att äta. Vi hade ju tagit med oss lite bullar och frukt o sånt på vägen dit o hem, också blev de kinamat innan vi körde hem igen, men kvällmat kunde ju vara bra att få i sig oxå. Så det blev de. :)

Nu i kväll blir det slappande vid tv:n och sedan tidigt i säng, har ju varit uppe sen fyra imorse så är ganska så trött nu!

Dagens inköp då.. blev ju en del köpt (som vanligt när man är på Gekås) så nu är man desto fattigare! Men fick ju tag på en del, o de mesta till mig. Tre julklappar inköpta blev det iallafall, sen köpte jag resten till mig själv. Blev lite kläder, en tröja o en munkis, (riktigt gosig o skön!) och lite underkläder, sen blev det lite dvd:er, en massa hygienprodukter och hårprodukter o en pärm. Sen det bästa köpet (enligt mig iallafall) hittade äntligen en numpad , alltså ett usb anslutet siffertangentbord. Har behövt det ett tag, då min bärbara inte har den vanliga siffertangentdelen och då man sitter en del med ekonomi och är upplärd sen gymnasiets ekonomilektioner att alltid använda Num pad delen så kände jag att jag behöver ett sådant. Går ju desto snabbare att slå in alla siffror i datorn då. Så det var ett bra inköp tyckte jag! =) Kommer bild på den senare, när jag har ork att ta lite bilder på mina inköp. Nu är det nämligen soffan som väntar igen! Sen sängen!

I´ll be back!
       ♥ Anna


utflykts time!

Sitter här o väntar på att madde o fia ska komma o hämta mig. Lite sena är det, men vad kan man förvänta sig. Iallfall snart bär det av till Ullared! Nice, nice! Ska bli skoj att komma iväg på lite "äventyr", länge sen vi gjorde något sådant så det är verkligen på tiden... Fick dessutom ett sms nyss om att leta upp en bra karta och ficklampa. Vad vi ska med ficklampa till vet jag inte, men någon baktanke har de säkert med det. =) Kanske för att kunna läsa kartan eller nåt antagligen! Fast det tror jag inte behövs.. När vi är så långt så att vi behöver karta så är det nog ljust. Men, vi får la se!

Ha en bra fredag, återkommer med ett inlägg ikväll antagligen om dagens strapats!
       ♥ Anna


torsdag

Idag har dagen än så länge ägnats åt C- uppsatsen, det går ju hyfsat framåt nu. :) Var först hos malin o satte ihop våra delar. Sedan gick jag o maggie till bibblan och letade litteratur. Usch, vad tråkigt det är att stå bland bokhyllorna och leta efter böcker om just nätverksorganisationer och BSC. När man dessutom hittade en bok så var det oftast referenslitteratur, så då var det bara att skippa den o leta vidare! Vi hittade tillslut fyra böcker som nog kan vara användbara. Då hade vi dessutom sorterat ut så att vi endast har svensk litteratur. Iallafall än så länge!

Ska snart ner en tur på stan. Idag igen! Min stadsrunda igår blev väldigt kort. Eller ja, tog ju sin tid på banken. Sedan var väskan sjukt tung, så då blev det endast till apoteket och därefter hem. Mynt är sjukt tung! Iallafall när man har sådär en 4 000 kr i mynt! Så orka gå på stan med de en längre tid. Därför blir det en tripp dit idag igen. Ska ha tag på lottringar och sedan blir det till ICA för att handla mjölk, smör o annat som behövs. Ska även köpa fika till morgondagens tripp. :)
       ♥ Anna


You´re in my thoughts

Det är väldigt vad man har tid att tänka just nu, tankarna i mitt huvud snurrar rundor värre än någonsin och man blir ju inte precis mycket klokar, snarare tvärtom, är nog ännu mer förvirrad nu! Det här med att inte kunna kontrollera framtiden är mycket förvirrande och jobbigt!
Som det är just nu, vet jag vad jag ska göra lite mer än en månad framåt.. typ. Sen är det ovisst! Tänk om jag inte kommer in på nationalekonomi krstd, vad gör jag då de tio veckorna? Visst att jag sökt nationalekonomi på distans me, men den är ju bara halv tid, då får jag ju bara halvt studiebidrag o lån de första tio veckorna o sen blir det riktigt mycket de sista veckorna.. Alltså detta är jobbigt! Och om först en månad får man veta den första uttagningen... så får leva i denna ovisshet några veckor till!

En annan tanke som det oxå funderas mycket på just nu är vad jag ska göra till sommaren o till hösten. Söka jobb, det är ju lätt att göra när man behöver vara ledig tre veckor i juli, augusti. Inte precis! Men får nog göra det ändå o hoppas att man kan få ledigt för den tiden eller nåt! o sedan är då frågan vad jag ska göra i höst?!?! Plugga eller jobba, eller söka för att åka utomlands lite. Har ju varit sugen på att åka till taizé o vara där i några månader, så det skulle ju kunna bli av nu.. Men att läsa de kurserna som jag vill läsa till hade ju inte varit helt fel det heller.. Då är ju bara frågan var man ska plugga de nånstans. Kristianstad, lund eller nån annanstans. Eller ska man som sagt söka jobb... mmm, det är mycket tankar nu, med få svar! Men har ju iallafall några månader till på mig att fundera på detta, så ska förhoppningsvis komma fram till något konstaterande under den tiden. Sen om det blir bra är en annan fråga. :)

Ytterligare en fundering som ligger i tiden är hur man ska göra under jul o nyår..? När ska jag åka hem o när ska jag åka tillbaka till kalmar. Men den stora frågan är var ska jag spendera nyår, Åhus, Kalmar eller nån annanstans. Mamma o pappas förslag hade ju inte varit helt fel om de då inte skulle vara så att vi har enskild handledning för uppsatsen den 3:e, vilket betyder att antagligen behöver vi sitta med uppsatsen dagarna innan dess. Så det lutar nog åt att åka upp till kalmar runt den 29:e nu.. men man vet aldrig vad som händer.

Som sagt, det är mycket tankar och funderingar nu. Är ännu en sådan jobbig period i livet som man bara måste ta sig igenom för att komma till nästa steg, jag är väl helt enkelt vid ett större vägskäl denna gång. Turligt nog tror jag ju både på ödet o gud, så hur det än blir så blir det nog bra tillslut! Även om det i nuläget mest är förvirrat.

image167
       ♥ Anna


lättnad!

Fick en lätt överraskning när jag loggade in för att kolla min mail innan i eftermiddags. Min lärare hade skickat resultatet för förra kursen, äntligen! Och det hade ju gått bättre än förväntat. Ett G7 är inte fy skam att få.. bättre än G6 iallafall och hade jag bara fått det så hade jag varit glad ändå! Huvudsaken var att jag var godkänd! Och nu var jag ju det med råge, överlycklig! :D

Satt med uppsatsen hos malin ett tag i dag me. Blev lite gjort, sen konstaterade vi att det går lite mer framåt om vi delar upp det lite nu i början.. Så i eftermiddag har jag skrivit och imorgon ska jag fortsätta skriva vårt kapitel 2, Metodavsnittet.. Usch, det är det tråkigaste i hela uppsatsen verkligen. Massa termer att beskriva och förklara hur vi har tänkt utgå ifrån dessa. Men det är oxå viktigt, så lär ju fyllas på med mer text efterhand som vi kommer vidare i uppsatsen.
I kväll var det övning me kören som vanligt. Julmässans upplägg av låtar är så gott som klart och sitter någorlunda iallafall. Så nästa gång blir de hårdträning till julmässan o julkonserten, är sista övningen innan dem då, så då måste de ju sitta. inklusive vår kvartett sång. Övade tillsammans alla fyra idag. Det gick ju ganska så bra. Jag måste bara synka mig ännu mer i takten med de andra, så att jag kommer in på rätt ställen är lite före på några ställen o lite efter på andra ställen nu nämligen.. Det är klurigt när man inte sjunger samma ord i samma takt samtidigt knappt nån gång, men det är dock en rolig utmaning! :)

Imorgon blir det besök på stan, ska till banken o hämta ut pengar så att vi har en växelkassa till söndagens julmässa med scouterna. Sen blir det en sväng till apoteket me. Lär blir en härlig kostnad där, ett recept som ska hämtas ut och lite näsdoppar o huvudvärkstabletter o annat smått, vaddå lätt att jag kommer upp i två-trehundrakronor där. Sicken tur att det snart är den 25:e =), dock lär de flesta av de pengarna gå till julklappsinköp o annat som behövs till julen. Men det är pengar iallafall!

image166

       ♥ Anna


nåt att se fram emot!

Så är veckans nöje att se fram emot bestämt och inbokat! På fredag blir det en dagstripp till ullared med Madde o Fia. =) De söta brudarna hade från början planerat att åka dit på onsdag, men eftersom jag inte kan då, så blev det omplanerat till fredag så att även jag kan hänga me! Skoj,skoj! Ska allt bli lite julklappsjakt där. Sen får vi se hur det går me de, men är ju alltid värt ett försök! I vilket fall ska de bli kul att komma iväg på en roadtripp! =)
image165

Ikväll har det även bakats lite här hos mig. Bakade kokostoppar till morgondagen. Men så toppiga blev de inte. Hade nog lite för lite kokos i, men huvudsaken är att de går att äta! Eventuellt om det finns tid över imorgon eftermiddag så gör jag en sats till. Blev ungefär 30 kakor idag, o de kan vara lite för lite till kören. Men får se hur det står till me tiden imorn, om det finns tid till att baka en omgång till eller ja, en halv sats borde ju räcka. Men det beror på om tiden finns! Annars får de nöja sig me de kakorna som finns! :)

Nu är det dags för att krypa ner i sängen o gosa lite me täcket o kuddarna. :) Är ganska så frusen just nu trots att det är 24,5 grader här inne... Tror allt att jag håller på att bli förkyld o sjuk. Usch har inte tid o lust me de just nu! Får väl ta o kurera mig lite i förebyggande syfte, men först en varm säng! =)
       ♥ Anna


vad trött man blir...

Fick ett otroligt tradigt gb inlägg på en sida innan, från en anonym person såklart! Det innehöll ord som inte ens är värda att nämna. Usch vad förnedrad man kan känna sig ibland. Är tur att man inte tar till sig allt ordagrant. Isåfall hade folk inte mått bra. Att vissa ord ens är accepterade att säga och skriva. Det är hemskt, vart ska samhället ta vägen? Alltså sånt här kan verkligen fördärva en dag, var man inte arg innan så blir man ju iallafall de av att läsa något sådant. Men nu ska jag tänka på annat!

Seminariet som vi hade idag var... sjukt tradigt, segt o utdraget. Tre timmars seminarium om fem gruppers uppsatser.. Hade ju kunnat bli bra. Om vi hade kommit lite längre och därmed fått mer att läsa så hade det ju varit mer givande. Men inte idag.. Var bara allmänt tradigt o segt istället! Vad hade man liksom att opponera på vår lilla text. Men, men imorgon ska vi ta tag i detta och skriva så mycket vi kan o hinner. Introduktion och metod ska skrivas.. Wiie..

Men nu är det dags att bege sig till Maxi. Måste handla hem lite mat igen. O ska dessutom baka till kören ikväll så att vi har fika imorn. Så måste handla hem lite ingredienser till det. :)
       ♥ Anna


helgen

Vilken helomvänd dag det blivit, drog nyss upp persiennerna i mina fönster, tjugo över fyra på eftermiddagen! Men till vilken nytta, det är ju tokmörk ute. Men, kände att nu när jag äntligen kommit så långt så att jag duchat och därmed bytt från pyjamas till kläder, så måste man ju dra upp persiennerna me.. även om det är mörkt o tråkigt ute. :) Vaknade med en härlig huvudvärk i morse. Eller så härlig var den inte, snarare hemsk. Var längesen jag hade så sjukt ont i huvudet, men får ju skylla mig själv. Blev ju lite för mycket  alkoholbaserad dricka igår.. fast kul var det!

Iallafall gårdagen då: började min lördag med sovmorgon till tio! Härligt, härligt! Sen blev det frukost och lite korsordslösande, vilket för en gångs skull gick riktigt bra, så fortsatte med det i en halv timme, timme till samtidigt so jag kollade lite på tv. Att lösa korsord är riktigt avkopplande faktiskt och bra hjärnjympa me.. :P Sedan blev det städning av lägenheten, dammsugning, våttorkning och lite tidningssorterande, gisses vad tidningar o annat man samlar på sig under en månado lite till. På eftermiddagen blev det en runda på stan. Hittade äntligen ett par fina o sköna vinterskor..  Så nu ska jag bara köpa nytt impregneringsspray och ett par sulor, sen är jag redo för även snö och vinterväder! :) Blev även en ny ögonskugga och ett nytt halsband inköpt! Väl hemma igen var det att sätta igång och förbereda sig till kvällen samtidigt som jag kollade på High school musical på tv, den kan man ju inte missa att se!
Lördagskvällen spenderades sedan hos Sofia som hade inflyttningsfest. Mycket kul, en massa sjuksyrror och en ekonom! Bra kombi! Men det var en rolig kväll med lite lekar och dricka. Sedan bar det vidare till kåren. Skoj, skoj. Träffade som vanligt en massa trevlig folk, så blev mingeldans för min del större delen av kvällen.. =) En toppenkväll helt enkelt!

Inflyttningspresenten till fia som jag fixat och arrangerat.. image158

lite till bilder från kvällen.. Jag och Manda
image159

image160
image161
image162
image163
image164
       ♥ Anna


En film..

En riktigt rolig film om Åhus (gjord av en av mina gamla konfirmander =), berättaren)
Håll till godo!




       ♥ Anna


blomster

Idag är det lite bättre för tillfället iallafall, är inte lika förvirrad och omotiverad just nu.. gött. :) Träningen igår kväll var som förväntat grymt skönt, alltid lika härligt att träna! Iallafall känslan efteråt.
I förmiddags blev det uppsatsskrivande hos malin, sen blev det en runda på stan med Madde o Titti i eftermiddags. Köpte present till morgondagens inflyttningsfest hos Sofia. Blev en bra kombination. Nu ska jag bara paketera in den ena presenten lite snyggt o fint i cellofan, blir kvällens sysselsättning tror jag! =) Var inne i blomsteraffären nere på stan en runda me. Riktigt stor o fin, me massor av olika blommor. Tror jag ska dit o köpa en ny växt till mig, har en som har dött. Igen! Jag är verkligen kass på att sköta växter. Utom garderobsblommor och våreldar då. De överlever ju allt!

Nu blir det lite tv, sen mat, därefter blir det ut o gå en runda, måste till scoutstugan o hämta lite papper som ligger där. Så då kan jag ta en promenix samtidigt. :)

       ♥ Anna


:(

Okej, nu har jag konstaterat att det här med att fråga mig om jag kan ta på mig o göra det ena eller andra är inget bra. Inte lovande alls, iallafall just nu. För jag gör verkligen inte det. Även om jag måste. Har helt o hållet tappat lusten för att göra saker som jag verkligen inte känner för. Utom skolan då. För den vill jag ju bli klar med så fort som möjligt istället. Till exempel fick jag för ungefär en månad sen en förfrågan, påminnelse om att jag ska söka lotteritillstånd till scouterna. Har jag då gjort, ehh, nej! Och nu börjar de bli lite smått stressigt för om en vecka o lite till måste vi ha lotteritillstånd. Iofs, så har jag kollat lite i lagen och enligt den behövs inget lotteritillstånd inte i år iallafall och vad jag vet. Men har iofs inte så mycket koll den julmässan överhuvudtaget. Fick igår kväll veta att det är nog jag som ska skaffa lottringar. Och var får man tag på de nånstans då??? Och vad är det för lottringar de ska ha?? Hade ju kanske varit bättre om nån annan hade haft på sig att söka och köpa allt som ska vara till julmässan och att jag bara hade haft hand om kassan. Är liksom redan ganska så mycket att göra som kassör utan att jag ska få en massa till att göra.. Herregud jag går ju i skolan oxå! Men, det får väl fixa sig de me.. Men inte idag, kanske eventuellt imorn, om jag orkar..  hmm... märks det att jag är ganska depp för tillfället.. Är nog dessutom något som ni får stå ut med fram tills jag lämnar denna staden för ett tag. För är ganska så trött på kalmar o allt just nu. Jag vill flytta nu! eller resa eller vad som helst! Bara jag får något nytt som gör det hela roligare, är så sjukt trött på detta nu.

Tacka vet jag madde, hon har dragit med mig på att träna med henne ikväll.. Har egentligen ingen lust alls för det. Men vet att efteråt så kommer jag må såå mycket bättre. Fast ett aerobic pass hade ju varit ännu bättre.. ahh.. varför kan de inte ha aerobic varje dag.. miss it soo much! Men att träna ska nog iallafall göra lite gott, sen får de bli ett samtal hem till mamma o pappa ikväll me, behöver lite uppmuntran från dem känner jag..

       ♥ Anna


Middag, fest & Sahara

image154
Jupps, då var det ju middag me grannarna igår kväll, vilken sedan fortsatte med förfest i korridoren och därefter vidare till kåren för att kolla på Sahara Hotnights! Sjukt bra kväll!
Middagen var mycket trevlig, gott me tacos och är ju dessutom alltid roligare och trevligare att äta med sällskap! =) Sedan blev det en "lära känna" lek som var lite ovanligt, kul att få veta lite om sina grannar.. Förfesten var oxå mycket trevlig, en bra blandning av folk, lärare, ekonomer och lite andra. :) Vid halv elva, elva blev det vidare till kåren. Ganska mycket folk där, och när väl Sahara började spela blev det riktigt härlig stämning! De var grymt bra live me, så det gjorde ju det hela ännu bättre! :)

Idag var det dock lite värre att gå upp när klockan ringde vid halv tio, hade lite lätt huvudvärk då. Men efter lite frukost o någon huvudvärkstablett så var den borta igen! :) Därefter blev det en promenad till skolan me Malin och Lajka för att hämta lite papper hos vår handledare. Där fick vi dagens motion med, Lajka drog ju i kopplet värre än vanligt eftersom hon aldrig har gått den rundan innan. Nya kvarter innebär ju nya hundar att hålla koll efter! :) Efter promenaden till skolan blev det att möta upp maggie o sedan hem till malin för att skriva på vår uppsats! Nu är vi äntligen igång och har lite bättre fokus på vad vi ska skriva om nu! Nice, nice!

Några av grannarna:


Lite bilder från förfesten:


På kåren o Sahara Hotnights
       ♥ Anna


en mössa :)

Var en runda på stan innan efter att jag varit på UM. Och självklart började det snöa ännu mer när jag gick på stan. Kom typ hagelkorn ett tag, så blev snabbt in i en affär då! :) Iallafall på stan hittade jag äntligen en mössa.. Denna jakt jag haft sen i somras typ efter en mössa som passar mitt lilla huvud. För det är verkligen så, jag har alltid lika svårt att hitta en mössa som jag trivs och passar i, just på grund av att jag har toklitet huvud. Men idag hittade jag en, kan ju bero på att nu verkligen mer än innan behöver man ha en mössa. Kallt, blåst o snö är ingen bra kombination, speciellt när man inte har någon mössa! :)

Fortsatte även min jakt på ett par vinterskor.. fast den gick ju inget vidare, testade alla möjliga stövlar och kängor som jag kunde tänka mig, men har inte hittat några än så länge.. eller hittade några. Men de var i helt fel prisklass för min del just nu. Jag vill ha Din Sko eller Wedins skoaffär hit till kalmar. Där hittar man nästan alltid något! Men får väl fortsätta min jakt nästa gång jag är på stan eller på giraffen. Ett par vinterskor behöver jag iallafall.. Och nu mer än tidigare. Hade mina stövletter idag och dels har de sjukt kasst grepp, dels så klarar de inte allt för mycket vått, så när jag väl kom hem var jag helt blöt om tårna.. var kallt! o det håller inte riktigt i längden! Så måste hitta ett par vinterskor snart!
       ♥ Anna


snow

Igår försvann snön så smått under dagen och även halkan. Vilket jag tyckte var jättebra! Då var det så att jag o madde kunde ut o gå igår kväll utan att behöva glida fram för att undvika att halka. Kände mig nämligen som Bambi på hal is när vi gick till skolan igår morse och det konstiga är att det alltid är så vart enda år när den första halkan o snön kommer. Jobbigt värre! Herregud de e ju bara mitten av november och knappt det och snön är redan här. Man kan ju tycka att det skulle ju inte vara helt fel om den väntar med att komma iallafall ett tag till.

Men vad var det då inte som låg på marken när jag drog upp persiennerna imorse. Jodå, ett några centimeters tjock snötäcke täckte marken o taken. Och inte nog me de, dessutom snöade det och det snöar fortfarande. Det blir en favorit i repris idag helt enkelt. För förra året när jag skulle till U-M, så snöade det riktigt mycket och idag när jag ska till U-M kanske jag har turen att det slutat snöa, men det kommer ju ligga snö på marken i vilket fall.. Ska gå hemifrån 20 eller 25 minuter innan jag ska vara där helt enkelt. Det tar max en kvart att gå dit i vanliga fall.. Men när det är snö i kalmar får man beräkna att det tar minst fem minuter längre tid att gå. Nackdel med städer som ligger vid havet, det blir så himla lätt halt när det är runt nollan.

Imorgon kväll väntar middag med grannarna, tacos :P och sen blir det förfest i korren och därefter spelar Sahara Hotnights på kåren! :) Ska bli en grymt bra kväll helt enkelt!!

Snön utanför mitt fönster...
image137
       ♥ Anna


vart tar tiden vägen?

Åter måndag o ny vecka då. Jisses imorgon är det bara en månad till Lucia, de innebär att det snart är jul ju! Oh, god, tiden går för fort just nu... hinner inte riktigt med det som bör göras, bara hälften typ. Hjälp! Men skolan är första prio nu o resten får göras när det hinns med, därmed även scouternas ekonomi. Usch, fasar för när jag ska sätta mig o fixa den innan den ska redovisas och revideras.. Är verkligen inte så mycket ordning i den än.. Men det blir ett senare problem.. Just nu finns inte tiden! Eller jo kanske skulle finnas, men ärligt talat orkar jag inte med det just nu!

Imorse ringde klockan klockan kvart över sju, o då var jag toktrött.. märktes att jag sovit väldigt dåligt de senaste nätterna. Men nu ska jag vara i kalmar o få sova i min egna säng ända till jul (nästan iallafall). Ska bli så skönt!! När jag äntligen orkade palla mig ur sängen blev det fixa sig o äta frukost för att sedan träffa maggie o malin kvart i nio för att bege oss mot skolan och handledarmöte med Petter. Det gick ju bra. Men nu har vi ännu mindre koll på vad vi ska skriva om. Blir nog något annat företag än previa, vår handledare, skulle iallafall prata med någon han kände, som var styrelsemedlem i något företag eller va den nu var. Lät kul iallafall! Men att börja skriva på uppsatsen nu är ungefär omöjligt, är bara att vänta tills vi får ett svar från Petter så att vi vet vad vi ska skriva om. :) Så därför blir denna dagen ägnad åt en del annat som ska göras. Först o främst ska jag bege mig till maxi, dock har jag tokont i magen så får se hur det går. Har fått i mig för mycket mjölkproukter de senaste dagarna tror jag, så nu får det bli laktosfri mat i minst en vecka som det känns som nu.. Usch, va jobbigt detta är, vill inte vara överkänslig mot mjölk.
       ♥ Anna


helgen...

Då är man tillbaks i kalmar igen. Visst e det bra o skönt att vara hemma hos föräldrarna, men det är trots allt skönast att vara hemma hos sig själv. :) Att kunna göra som man vill är det ultimata! :) Men min vistelse i skåne o Åhus har iallafall varit bra! :) Har varit lite av ett moralistikt stöd känns det som, först till mamma o all hennes oro för hur det ska gå me jobbet o så. Och sen till pappa efter hans operation, i lördags hade han ganska så ont så då blev det jag som fick laga mat o så till brossan o mig eftersom mamma jobbade.
Sen på kvällen blev det bio o myskväll me vin tillsammans med Carro. Trevligt, trevligt! Blev en toppenkväll. Vi hann komma fram till en hel del bra ideér me.. Så nu har jag ännu en idé på vad jag kan göra nästa höst! Men först ska jag veta vad jag ska göra i vår innan jag börjar tänka på hösten.. :) På bion såg vi Solstorm, den var bra! Men kan nog tänka mig att vissa inte tycker det. Var ju lite religös vinkel på den, så kan ju tro att det kan bli lite delade åsikter.
image135

Det har över helgen även blivit en hel del funderande över min närmaste framtid. Är rätt mycket som kommer att hända nu och en del som måste tas tag i. Ska ta kontakt me en massa folk o det är jag inte bra på. Men det är väl bara att börja så att man får det gjort. Måste även söka bidrag till min afrikaresa me, sen är det lite annat som måste kollas upp till den resan me, vilka vaccinationer o sånt som ska göras och när o hur jag ska göra dem. Ska nog skriva en lista så att man kan stryka efterhand som man gjort nåt. Är väl minst chans att man missar nåt då med.

Det var helgen de iallafall. Nu är det närmast uppsatsskrivande som gäller. Ska ha vårt första möte med vår handledare imorgon kl 09:30, ska ju bli intressant. Fast är lite nervöst samtidigt.... får hoppas det går bra helt enkelt!
image136
Jag o brossan
       ♥ Anna


fredag

Delar av denna dag har spenderats körandes i en bil. Vid elva körde vi till Lund där vi lämnade av pappa på Citykliniken o därefter körde jag, mamma o brossan vidare till staffanstorp för att hälsa på greta o resten av folket som var där. Blev lite släktmiddag o de e ju alltid trevligt! :) Vid halv fyra var det dags att köra tillbaka till lund för att  hämta pappa från operationen och sedan vidare hem till åhus igen.  Pappas operation gick förövrigt bra o det var ju skönt! Återstår dock att se hur han kommer att må de närmaste dagarna nu.. lite ont o svårt att gå kanske..

Vädret iadh har ju inte varit så kul att köra i dock. Regnade o blåste tokmycket när jag körde till lund idag och när jag skulle köra hem regnade det inte lika mycket men blåste nästan mer.. Usch, sicket höstväder!

Imorgon blir det till att träffa carro :D, och sen blir det iväg på kvällen, vart vet jag dock inte än riktigt. Men det ska snart bestämmas!

 

       ♥ Anna


nyklippt!

Så har jag varit hos frissan idag. Skönt skönt, äntligen är det slitna borta! Blev lite ny frisyr, lite mer uppklippt än tidigare o så.. O som vanligt så blev det bestämt vad jag skulle göra när jag väl satt hos frissan.. Men det blev ju bra idag me!

Fick även ett glädjande samtal från farmor idag. Hennes knöl i bröstet visade sig vara cancer, men som tur var en godartad. Så det var ju skönt! Nu slipper hon gå och oro sig för det mer! Och imorgon är det dags för nästa operation, pappas. Tycker att operationerna avlöser varandra för tillfället. Men bara det går väl så är det ju bra! Ska köra pappa ner till Lund och sen fortsätter jag, mamma o brossan till pappas moster i staffanstorp under tiden hans operation är. Sen ska jag bara hitta tillbaks i lund oxå. Men det ska nog gå bra. :)


 
       ♥ Anna


jajemen

Som jag förutspådde igår kväll så kunde man idag på kristianstadsbladets hemsida läsa om att Staffan Johansson förlorar södra kasern. Tradigt värre. Var ganska glad att jag fick veta det av mamma igår kväll istället annars hade jag nog blivit jätte arg när jag läst det på kristianstadsbladets hemsida idag. Hmm, kommunens tänk hänger jag inte riktigt med i ibland.. men de är ju inte så konstigt.

Ajja, nog om det o åter till min dag. Har än så länge packat och nu tror jag att jag packat ner allt jag behöver för att åka hem. Är nog bäst så! Så nu ska jag äta lite och sen är det dags att bege sig mot stationen. Som tur är så har det slutat regna me. :) Hatar att behöva vara ute o gå i regn, i alla fall när man ska till tåget, bussen eller skolan. Är  dock bäst att ta med sig paraplyet, det kan ju eventuellt regna i Hässleholm eller Kristianstad o kan ju bli jobbigt då om man inte har ett paraply med sig.

Nej, mat var det ja, sen iväg. Kan nog bli lite uppehåll i min blogg nu. Mina föräldrar är ju inte så moderna så att det skaffat bredband.. än.. men om jag får något att säga till om, så lär det nog inte vara bredbandslöst så mycket längre till.. I alla fall inte om jag ska flytta hem ett tag sen igen. Det funkar helt klart inte att plugga utan bredband! :)
       ♥ Anna


stackars mammi

Hade ett sånt där roligt telefonsamtal me familjen innan, pratade me pappa i telefon, samtidigt som han pratade me mamma och jag förde konversation me mamma genom pappa.. Avancerat värre.. hade varit så mycket enklare om mamma bara hade lyft en annan telefon i huset så hade alla pratat med varandra samtidigt i stället.. Men det är ju inte lika kul!

Anledning till att det blev så komplicerat samtal var för att mamma nyss hade kommit hem från middag me jobbet o där hade de fått reda på lite tråkiga nyheter, eller glada beror ju på hur man ser det. Det har i vilket fall som helst varit mycket oro kring om mammas chef, staffan, skulle få fortsatt kontrakt med kommunen för gymnasieskolrestaurangen. Och från början skulle det bli bestämt i början av oktober, sen blev det förflyttat på grund av att politkerna skulle ta beslutet osv. och därefter blev det förflyttat ännu mer. Men i eftermiddags hade han då fått reda på besked och för att hans anställda skulle få slippa få reda på det genom att läsa tidningen imorgon bitti så fick de reda på det ikväll istället. O det var lite tradiga nyheter, iallafall för staffan o lotta o mia och helena men även för mamma o resten av de som jobbar på Södra Kasern. Staffan fick nämligen inget fortsatt kontrakt utan efter årskiftet så tar en ny person över skolrestaurangen. Vilket betyder att södra kasern kommer inte finnas mer, inte i de lokalerna iallafall och därmed försvinner lunchrestaurangen och även showerna. Det innebär även att mamma o resten av "mattanterna" och kökspersonalen har jobb i sex månader framöver efter ägarbytet, sedan vet de inte hur det blir.. Stackars mamma o resten av hennes o mina gamla kollegor, lär bli ännu mer oro framöver nu. För hur lätt är det för de över 50 att få ett nytt jobb, det är ju inte allt för lätt..  Men får la hålla tummarna för att blir bra i slutändan ändå. Mamma var även orolig för lön o allt sånt, så det ska jag kolla upp hur det fungerar i lagboken. Usch, är inget kul att få reda på nåt sånt. Men, så är det!

Min kväll har då spenderat på kören. Mycket kul, me tre nya låtar, men inte så mycket folk (som vanligt). Dålig stil att inte komma, iallafall inte utan att meddela. Blir ju lite svårt att öva in nya låtar då. Nu är det desutom endast tre övningar kvar, sen är det dags för julmässa och därefter julkonsert! Det innebär i sin tur att jag måste lära mig min melodistämma i den kvartettsången som jag ska vara med o sjunga på. Den är dessutom tokhög, men det är kul, utmaningar gillar vi! =)
       ♥ Anna


shopping...

Min matlagning blev uppskjuten sådär en timma eller två. Upptäckte när jag skulle börja laga mat att broccolin inte var så fräsch. Så då fick det bli en tur ner till ICA supermarket för att handla ny broccoli o lite annat som behövdes köpas. Och eftersom jag var nere på baronen o handlade så var jag ju bara tvungen att gå in en runda på Gina Tricot för att se vad de hade fått in för nytt. Var ett tag sen jag var där nu... och självklart hittade jag lite kläder. Blev en ny tröja, en kofta och en klänning köpt. Klänningen var verkligen toksöt så var ju bara tvungen att ha den! :-) Varför är det alltid så att när jag absolut inte behöver ha nåt eller är på jakt efter nåt så hittar man nästan alltid en massa snygga o fina kläder!?! Det är sjukt konstigt!

Blev mat sen när jag kom hem igen. Gott, gott! Fick dessutom lite över så nu har jag lite broccolisås i frysen me. :)
Nu ska jag börja packa så smått till min hemresa, sen är det dags för kören kl sex. Skoj, funderar dessutom på att anmäla mig för att sjunga solot på Happy X-mas till julkonserten. Hade varit helt underbart, jag bara älskar den låten, så får se om jag gör det eller ej.
       ♥ Anna


C-uppsats

Så är det igång.. eller nja, det är kanske att överdriva för igång är vi ju inte. Men nästan, jag o malin satt iallafall i skolan idag och skrev ihop en liten text till thomas så att han vet att jag, malin o maggie ska skriva tillsammans och någorlunda vad har tänkt skriva om i vår c-uppsats. Därefter satt vi och kollade runt bland tidigare skriva uppsatser om BSC (balanced scorecard) det fanns en del, så det är ju bra. Kan vara bra att ha när vi ska skriva empiri sen. :)

Har nyss bokat tågbiljett till min resa hem till åhus imorgon. De är lite intressant att det är billigare att åka tåg via hässleholm till kristianstad än att åka buss till karlskrona och tåg därifrån till kristianstad. Hänger inte riktigt med i SJs tänk där.. konstigt, konstigt! Ajja, bara jag kommer till krstd så är det struntsamma hur. Tar dessutom endast fyra minuter längre tid att åka tåg me byte i hässleholm, än att åka till karlskrona o byta där, så de minuterna gör inte så mycket.. Inte när man kan tjäna in en sådär 30 kr på de. =)

Nehe, dags för att göra lite mat nu. Broccolisås o pasta ska de bli! länge sen jag gjorde det, så det ska bli gott! :P
       ♥ Anna


grattis brossan!

Så nu är här glänsande rent igen.. eller glänsande rent är kanske att ta i, men väl städat är det iallafall! Mycket skönt! Nu är det snart dags för mat, sen blir det träning ikväll! =)

Glömde ju nämna att brossan fyller år idag! Grattis lillebror, hela 17 år nu, det är galet!
image134

image133 (Jag o brossan i sthlm)
       ♥ Anna


inget schema, nada estudios!

Idag är en sådan dag som verkligen är hur oplanerad som helst, o dessutom med knappt något att göra. Skönt att ha sådana dagar ibland, men känns väldigt kontigt med tanke på de tidigare tio veckornas massplugg. Har fram tills i fredags haft ett schema att gå efter om när man ska vara i skolan och utanför detta schema har det blivit ännu mer tid i skolan eller hemma för att skriva grupparbete eller plugga. Det känns jättekonstigt att helt plötsligt inte ha någon alls planering. Men detta är endast för dagen. Imorgon kommer malin hit och så ska vi skriva ihop något till thomas så att vi sedan kan få en handledare till uppsatsen. Sen ska det skrivas uppsats i tio veckor typ! Så då vet vi vad dagarna kommer ägnas åt. Lär blir så gott som samma upplägg för alla veckor ända fram till jul nu, uppsatsskrivande kommer varvas med träning för mig o maggie och sedan kommer kören och scouterna in lite här o där me.. Kan det bli mer enformigt? tror nog inte det. Men det är skönt! Bättre med enformighet än att ha så otroligt mycket att göra i skolan så man inte hinner med mycket mer.

Idag ska jag bara för att jag inte har så mycket annat inplanerat storstäda. Är ett tag sen det blev en ordentlig städning av lägenheten, de senaste veckorna har det endast blivit så att dammsugaren har åkt fram lite då och då för att ta bort de värsta dammtussarna och smutset. Men nu ska det storstädas. Alltså dammtorkning, våttorkning o allt annat som kan göras. Återkommer när lägenheten är glänsande fin!
       ♥ Anna


partaj

Så är jag åter tillbaks i kalmar efter min tripp till jönköping! Var en mycket trevlig och skoj födelsedagsfest hos jimmy!! Kul att träffa nytt folk o så me :)
Finns inte så mycket att säga om det annars förutom att det var en fest med sjukt mycket folk, skön musik o karaeoken förgyllde kvällen o natten definitivt! En av födelsedagspresenterna var spelet Bep-bop, (tror det hette så) detta blev oxå kvällens sysselsättning ibland, ett sjuk roligt spel, men väldigt stressande!
Satt uppe o sjöng karaeoke o dansade m.m. till klockan var runt fem i natt. Då var man nådigt trött! Sedan blev det lite sömn o idag blev det mest slappande och lite spelande av det roliga spelet innan det var dags för mig att åka tillbaks till kalmar igen.

Lite bilder från festen..

Födelsedagsbarnet som fyllt 25 år nu!
image119

          
       ♥ Anna


Spice Girls!

image116


Såg nyss Spice Girls nya video i tv4s nyhetsmorgon. Den var....hmm.. ja, vad kan man säga, lite skrattretande och kändes som att den var framtagen med en hel del ironi. Jag har ju som så många andra verkligen haft Spice Girls som idoler, när de var riktigt stora och man själv gick på mellanstadiet. Har båda deras skivor, hade en hel del planscher på väggarna med dem och andra popgrupper som var stora just då. Men att de gör en comeback nu, tio år senare, det är bara komiskt och känns lite onödigt! Själv skulle jag nog inte få för mig att gå på nån av deras konserter under världsturnen. Eller jo, om man ville uppleva lite nostalgi, för det är vad de är. Nostalgi, uppleva gamla minnen från den gamla goda tiden under trean, fyran, femman o sexan. Long time ago! Det kan man faktiskt göra ändå, på ett mycket lättare sätt!


Kan ni gissa vilken av dem jag alltid ville vara?
image118
 

Vill man veta mer om detta populära popband kan man besöka http://www.spicegirls.co.uk :)
       ♥ Anna


fredag: stan o idol

image115

Yes! Äntligen åkte en kille ut ur Idol! Är ju inte mer än rättvist, måste ju vara lite jämställt i tävlingen än så länge me.. Om det dock var rätt person som åkte ut kan ju diskuteras. tyckte iofs att Sam borde åka ut för några veckor sen, men sen dess har han ju verkligen blivit bättre.. Men de är ganska hård konkurrens, så det är svårt att avgöra, de är riktigt bra allihopa.

Blev lunch på stan me madde innan idag, mycket trevligt och skönt! Prata av sig och bara ta det lugnt, det behövdes! =) Träffade även på Angelica på stan, ännu en Åhusbo och gammal klasskompis som hamnat i Kalmar. Snart kan vi nästan ha skolåterträff i kalmar me 80-talisterna. Är en del nu här faktiskt, men det är trevligt! Var skoj att träffa henne, senast vi sågs var när vi var i taizé 2004 typ, eller kanske 2003. Ajja, längesen är det iallafall!

Blev en runda på stan efter lunchen. Blev besök på systemet och därefter Åhléns, köpte en ny bok på rean, så man har nåt att läsa på tåget imorn o på söndag.. Ingen kurslitteratur att läsa nu jue! =) Därefter blev det presentletande. Varför är det alltid så svårt att hitta presenter och julklappar till killar. Känns som att man köpa mycket mer till en tjej än en kille.. Men de e kanske bara jag som har dålig fantasi!?! Hittade iallafall nåt tillslut, så hoppas de blir bra! :)

Nu blir det snart sängen. Tänkte upp o träna kl nio imorgon bitti, men får se hur det känns. Annars blir det en powerwalk på förmiddan istället. Mitt favoritpass kl elva är ju bortplockat och ersatt me ett baspass istället.. å de känns lite för lätt.. så antingen medel klockan nio eller powerwalk.. Hmm.. återstår att se hur det blir imorgon helt enkelt!

       ♥ Anna


åter igen lite oro då..

Så är denna tentan gjord.. jisses va snabbt de gick.. eller inte för mig.. kändes som som att jag satt där toklänge när en efter en lämnade salen. När jag tillslut gick var vi max tio pers kvar, knappt det, och då var ändå bara klockan runt halv elva. Lätt tenta eller bara lite att skriva, de e ju frågan.. Och de va faktiskt en kombination av de både. De två åtta poängsfrågorna var riktigt svåra, o inte nog me de, dessutom skulle han klura till det med att använda svåra ord och uttryck. De andra åtta frågorna på tre poäng vardera var ganska lätta. Eller ja lätta var ju är kanske att ta i.. Men de var enklare att svara på iallafall. Den enda som jag hade svårt att förklara var den som handlade om vår egna del, ettårsstyrning, vaddå att jag bara hade koll på min del typ! Men blir nog bra tillslut iallafall.. Räknade lite lätt igenom tentan innan jag gick och om thomas är lite snäll och inte vill ha endast exakta svar så kan jag nog komma upp i 24 poäng, faktiskt! Fast är ju lika bra att vara inställd på omtenta, så blir man bara positivt överraskad när det väl gäller sen! :)

Nog om tentan, nu ska jag stryka och sen blir det stan för att leta födelsedagspresent ggr 2 och besök på systemet, för att inhandla dricka till morgondagen, lite julklappsletade blir de nog me.. Måste dessutom komma på vad jag själv önskar mig i julklapp: Familjen o farmor & farfar vill ha en lista med önskemål, så det är väl bara att börja fundera.. Åker hem på onsdag så då ska den ju helst vara klar. Hmm.. har absolut ingen aning om vad jag vill ha.. Eller ju pengar till Afrika resan.. fast de e ju riktigt tradigt att önska sig OCH ge. Får nog bli lite funderade på detta... Nån som har några förslag?...  
       ♥ Anna


tentatime om några timmar

Ahhh... TENTA imorgon.. Detta känns verkligen inte bra.. Har pluggat alldeles för lite till denna tenta.. typ högst 32timmar, max alltså och knappt ens det.. ångest de kan man påstå! 

Mamma ringde innan ikväll o när jag pratade me henne blev jag ju inte mindre stressad precis.. Hade en hel föreläsningsrapport kvar att läsa då.. och den abslout tråkigaste oxå. Hon kan ju inte ringa sådär och ta upp all tid. När jag väl pratade me pappa sen, var det till och med så han hörde hur mycket ångest och stressad jag var. Men som sagt detta är inte precis mitt bästa ämne.. teori är inte min grej.. verkligen inte! Men ska läsa igenom allt en gång till ikväll, sen sova och sen får det gå som det går. Känns ju dock inte allt för positivt.. men man vet aldrig! Dock brukar inte Thomas Karlssons tentor vara allt för lätta, så varför göra en lätt tenta i en C-kurs liksom.  

Ajja.. Wish me good luck!
       ♥ Anna


RSS 2.0