onsdag med powerwalksstart

Tror jag har kommit in nytt sovmönster numera som är att gå och lägga sig vid kl elva och vakna vid sex halv sju, oavsett om jag är ledig eller ej. Har ju varit ledig i två dagar nu eftersom det inte tillräckligt många gäster på jobbet som ska ha frukost för det är lönt att jobba. Men trots att jag försökt vara uppe lite längre än vanligt är jag ändå sjukt trött vid elva, halv tolv och sen vaknar jag vid sex, halv sju.. Fast har ju som tur är somnat om och istället sen gått upp vid halv nio. Mer lagom tid!

Idag blev det en långpromenad efter frukost. 45 minuters powerwalk, med lite joggande i slutet. Och nu sitter jag och väntar på att min mat ska bli klar. Blir pirog till lunch idag, hittade en hel påse med piroger i frysen igår, som mamma fått hem från jobbet. Så tyckte det kunde vara passande idag. =) Sen blir det till stan om en 50 minuter där det ska fixas lite här och lite där och sen självklart huvudmålet: hämta ut mina lägenhetsnycklar! =)
       ♥ Anna


new soffa!

Har nyss kommit hem från en liten runda i stan och sen en liten större runda ut till bromölla och bromölla möbelaffär! Där blev det beställt en soffa! Som dessutom kommer nästa vecka, så blir inte länge jag är utan soffa. :) Också köpte jag även ett duschdraperi.

Blev denna soffan i modell joker, fast färgen är lite mörkare i verkligheten. :)


Psst.. Har ni förresten sett att jag gjort om min sida lite.. om inte uppdatera med F5-tangenten! ;)
       ♥ Anna


Nytt träningsställe


Har nu när jag suttit runt och kollat på priser för träning konstaterat att Kristianstad är dyrt att träna i!

Att bara köpa ett halvårsjympakort på Friskis&svettis i krstd kostar 880 kr för mig som student medan i Kalmar betalade jag 600 kr. Sen eftersom jag vill träna gym med så måste jag i krstd köpa ett allträningskort för där finns det inte kombi av två som det finns i kalmar och då ska jag plötsligt betala 1440 kr som student. Det är inte ens vad man betalar i Kalmar för maxkortet som vuxen. Så helt klart är det dyrare att träna i kristianstad.

Sen finns det då tre till att välja mellan i krstd; friskvårdhuset, nautilus och xercise. Därav på friskvårdshuset betalar man som student 2200 kr för ett halvår, fast då ingår ju bad med.. Men inte lika många pass.
Sen är då nautilus det billigaste. Är för ett halvår 40 kr billigare än på friskis&svettis. Men som sagt passvariationen är inte så stor som på friskis.
Slutligen är det då xercise som är det sista alternativet i stan/på härlöv. Där är oxå bra pass. Fast vad det kostar att träna där är en himla bra fråga.
Så vilket ska man välja?

Ajja, får väl fundera lite vidare på det.. Finn ju även några ställen i Åhus, fast känns lite överdrivet att träna i åhus när man bor i stan.
       ♥ Anna


adressändrat

Så har jag adressändrat mig igen.. Andra gången detta året! Men nu till en helt ny adress! =) Så från och med tisdag nästa vecka bor jag officiellt i stan. Fast hämtar ju ut nycklarna redan på onsdag eftermiddag och sen ska vi flytta allt det stora på fredag för från och med söndag är tanken att jag ska bo i stan. Ska börja flytta lite smått på torsdag tror jag och handla och sånt, eftersom i helgen befinner jag mig ute på Rinkabyfältet. Och på måndag börjar jag plugga i lund. Känns som att denna veckan kommer gå hiskeligt fort.. eller jättelångsamt. Nåt av det! =)
       ♥ Anna


Segstartad vecka

Så har man efter en tröttsam jobbförmiddag och lite dålig fantasi trots allt fått lite lunch i sig idag med. Dagens lunch blev björnbärskräm, macka med skinka och ett kokt ägg.. löskokt dessutom! Det här inte till vanligheterna. Men missade att ta tiden på ägget så då blev det en gissning på hur lång tid det hade kokat och det visade sig vara knappt fem minuter. Men, men.. ibland funkar det bra med löskokta ägg me.

Igår kom jag hem till Åhus igen vid halv elva på kvällen. Det efter en tågresa som var lite smått seg. Först hade jag nån framför mig som luktade ganska så mycket svett. Och när väl den gick av satte sig en ny person där och den luktade riktigt mycket ingrodd ciggarettrök.. usch, det är inte riktigt så kul att ha den doften runt om sig i sådär en halvtimme. Så var ganska så glad när jag skulle av i hässleholm sen.

Men helgen var bra och skoj! Var kul att gå ut och festa i Kalmar igen! :) Fast söndagen blev ju ganska så seg. både jag och maggie var ganska så bakis och sega. Så gjorde inte så mycket vettigt för utom att kolla på tv, va ute lite i solen och sen gå och köpa mat. Men ibalnd får man faktiskt ha sådana dagar! Var kul att vara i Kalmar igen iallafall och träffa en del vänner. :)
       ♥ Anna


back in Kalmar, for a weekend!

Så är man i Kalmar igen! Känns bra att vara tillbaka, "hemma" igen, fast bara på visit ändå!

Åkte ju upp igår efter en tidig morgon med tidig frukoststart på jobbet, fast hann med att plugga lite på jobbet då istället me. Bra när man kan göra två saker samtidigt. Jobba och tentaplugga är effektivitet det ju. Sen vart det hem, laga lite mat, plugga lite till och ringa lite samtal. Ett till fastighetsskötaren för att bestämma dag och tid för nyckelutlämning och övertagande av lägenheten, sen till C4 energi för att säga till om datum när de ska byta innehavare av elen och sånt.
Därefter bar det då av till Kalmar!  Kom hit vid sex tiden och sen blev det lite slappande, lite mat, lite plugg och sen film hos maggie och roger! Och självklart en massa uppdatering av vad som har hänt under sådär ett halvår!

Idag var det sen upp kl halv åtta för mig för att en timme senare bege mig mot västerport för att skriva tenta i statistik. Kändes lättare än förra gången så hoppas ju att den har gått bättre denna gången med. Men man kan ju aldrig vara säker. Märktes verkligen att det var en helt annan lärare som hade tentan än den jag hade innan. Ett helt annat upplägg på frågorna och många andra begrepp. Men jag hoppas jag tolkade dem rätt iallafall. =)

Sen blev det lite stan och systemet med maggie och sen dess har vi slappat. Men nu ikväll blir det lite festande och sen utgång! Kom på att det är typ över ett år sedan jag gick ut i kalmar sist! Var inte ute en enda gång i höstas (inte vad jag kan komma på iallafall). Vi festade men gick aldrig ut då. Så nu ska det bli utgång! =)

       ♥ Anna


fram och tillbaka

Idag har det gått undan, ja iallafall halva dan. Först jobb, där det blev lite stressigt, med många gäster och sen mycket städning. Tog lite längre tid än vad jag hade tänkt, lakan och sånt som skulle placeras ut me. Så var klar kvart i tolv. Då blev det snabbt som attans cyklande hem och byta om och sen cykla till bussen för att ta bussen tio över tolv! Sen hade jag 20 minuter att fördriva i stan innan jag skulle till ABK, varav 5-10 av de minuterna stod jag och pratade med Joan. :) Därefter gick jag upp till bobutiken där det var kontraktsskrivning som gällde. Gick igenom all information och sen tillslut skrev jag under kontraktet, efter typ 20 minuter. Snacka om lång kontraktsskrivning, fast är ju bra att man går igenom allt som behövs och som det kan komma frågor på. =)
Men nu är jag innehavare av en lägenhet igen, så nu ska det bara bli ett samtal till fastighetsskötaren imorgon för att boka tid för nycklar och inflyttning. Hoppas få den om en vecka!
Väl klar med kontraktsskrivningen blev det mot bussen hem igen, för att äta lunch och sen sätta mig och plugga. Känns ju inte så lovande inför tentan just nu. Tiden att plugga har varit lite knapp. (fast får väl skylla mig själv som inte varit så aktiv på att plugga när jag väl varit ledig.) Men imorgon har jag lite tid över mellan jobbet och innan jag ska åka till kalmar, så då får det bli prioriteringsplugg och sen får det sista bli på tågresan! Sen får det gå som det går på lördag!
       ♥ Anna


ett herrans liv

VIlken dag!
Först jobb, sen hem och plugga, löste sen lite korsord med pappa vid fikat och sen när brossan o mamma kom hem blev det typ en halvtimme senare värsta livet! Visade sig att brossans dator inte funkar nu igen.. Först krashade den av ett virus för sådär två veckor sen. Men då fixade pappas jobbarkompis den så att den blev kanon igen.. Och sen i söndags började den gå på batteriet istället för ström. Fick trixa lite med den och tejpa fast strömkablen. Men nu hjälper inte ens det längre. Strömförsöjningen funkar inte alls till datorn längre. Vilket innebar att brossan blev skitarg och slängde med allt typ och slogs när man försökte få han att sluta! Och sen när han tillslut gick ut kastade han iväg mitt pennskrin på vägen ut också rev han upp lite blommor och allt vad det var! Ja, det är ju nackdelen med en bror som är utvecklingsstörd. Att tygla sin ilska är inte riktigt nåt som finns i tanken. Nädå istället ska det slängas med allt runt omkring typ och slåss och sparka på saker.

Men nu är allt bra igen.. förutom att datorn fortfarande inte funkar.

Nä, om man kanske ska plugga lite till nu..
       ♥ Anna


himla blandat

Ringde till henne som jag ska ta över lägenheten från innan idag för att kolla lite om när hon ska lämna den helt o hållet och lite så och fick veta att den ska besiktigas om en vecka. Så det bör ju därmed innebära att jag nog kan få nycklarna någon dag senare! Men ska höra med Abk på torsdag när jag ska dit ändå. Hade ju varit himla bra om jag kunde få den innan nästa helg. Eftersom veckan efter är det ganska så fullt i mitt schema. Tror jag har en dag ledig då..!

Igår blev det efter jobbet att jag åkte in till stan och mötte upp Zarah och Molly för att luncha. Och sen blev det några timmar på stan. Alltid lika härligt! Fick träna på att köra barnvagn me (eller övningsköra som vi kom på att det blev ju!) det är helt klart inte det lättaste i affärer. Stackars dem som har tvillingvagn då, är ännu mer omöjligt att komma fram då.

Idag blev det långdag på jobbet (ja om man ser till det vanliga för min del). Sen när jag kom hem skulle jag då ta och sätta mig och plugga. Fast tog sådär en o en halv timme innan jag kom igång. Men IKEA katalogen kom ju idag så även om jag vet det nya sortimentet ganska så väl efter helgens besök så var man ju bara tvungen att bläddra igenom den en gång me. Är ju lika bra att ta det direkt så man kan ägna sig åt det viktiga sen! =)

       ♥ Anna


congrats

I lördags gifte sig min nästkusin (syssling) som är hela en månad äldre än mig, sig med hennes man. Tyvärr var inte vi i släkten ett steg bort från närmsta släkten bjudna så vi missade ju detta ståhejet... av någon anledning som man kan fundera många rundor på om man nu vill det... men orka! Men däremot var lite gemensamma scoutvänner till elin och mig där, så därför har jag ju nu sett lite bilder från bröllopet på facan. (Plus lite kusiners bilder) Är ju tur att den finns. Så man iallafall får se lite bilder. Väntar på att martins bilder ska komma med. Hon har ju nämligen turen att ha en storebror som är super duktig på att fotografera. Så hans bilder hoppas jag få se snart med. =) (Av nån anledning så har jag oftare kontakt med Martin än Elin numera).

Grattis iallafall!

Elin med hennes Björn, (herr & fru Bodelind numera)
(Mias bild (släkt på motsatta hållet))
       ♥ Anna


Ikea fick ett besök

Så är snart helgen över igen.. Finally! Har varit sista helgen med familjen på länge nu.. Skönt ska det bli! Behöver lite miljöombyte så när jag sätter mig på tåget mot kalmar på fredag ska jag bara njuta! Även fast jag har en tenta att tänka på. Börjar bli lite smått trött på att bo hemma nu.. Irritationerna är typ överallt hela tiden. Det märks att mamma haft semester i sådär 10 veckor! Så tror det är skönt för henne (och mig) att hon ska tillbaks till jobbet imorn. Jag behöver lite pluggro... även fast den är svår att få i detta huset.

Igår blev det jobb för mig (början på min sjudagars vecka som redan nu inte är det längre) och sen var farmor och farfar här. Sen idag skulle jag ha jobbat egentligen. Men med bara 25-30 gäster så är det lite onödigt att vara två. Så jag blev ledig. Och därmed kom vi iväg lite tidigare till IKEA än vad vi skulle gjort om jag hade jobbat.

På IKEA blev det mest lite småsaker köpt för min del. Köpte typ hälften på min lista och så lite utöver den. Men bara sånt som jag har sagt jag ska ha i vilket fall. :) Brossan köpte det största, ett skrivbord och en skrivbordsstol. Så sen vi kom hem har det satts ihop en stol och sen ett skrivbord. Dock lär det bli en runda till IKEA igen i nästa månad. När jag väl har bestämt mig för en soffa ska jag nämligen köpa nytt soffbord med, och där finns det ett potentiellt från IKEA. :) Sen hittade jag även en soffa där som det möjligtvis kan bli. OM jag inte hittar någon annan. Men tror det blir en soffa från någon närmare belägen möbelaffär. Finns ju en del att välja på här omkring liksom. =)

Soffbordet Vejmon från IKEA
       ♥ Anna


konstig dröm

Idag är en segstartad dag. Men så är det min enda sovmorgon på länge. Nästa blir nästa söndag, för fram till dess är det jobb i 7 dar och sen en tenta på det. Känns som att det kommer bli tidiga kvällar över lag i nästa vecka. :)

I natt drömde jag nåt sjukt hemskt och när jag vaknade satt fortfarande drömmen kvar i kroppen genom att jag hade ont i ryggen. Scary!
Drömde i vilket fall att jag fick massa varma, glödande vedträ på ryggen under ett lägerbål och det var brännskador på ryggen. Sen skulle jag plötsligt bära en packning på den ryggen.. Ajj! Och så var det en hel del till i drömmen, som vanligt. 
Ja, som sagt hemsk dröm! Och folk säger att alla drömmar har nån slags betydelse. Undra vad denna innebär?

Nej, nu ska jag nog ta tag i dagen och börja plugga lite. Ska försöka ta mig igenom minst en övningstenta idag.
       ♥ Anna


blandat värre

Damn vilken huvudvärk jag har.. fast det är ju inget ovanligt.. denna veckan har jag haft det från och till varenda dag. =( Ska nog ringa till vårdcentralen imorgon om jag har huvudvärk då med. Det kan ju bero på nåt.. och då finns det kanske nåt att göra åt det med.

Dagen med Zarah och Molly blev väldigt bra. Är alltid lika kul att ses. =) Och idag tog vi en favorit i repris. Först in till stan och åt kinamat och sen  en film hos Zarah. =) Kollade på en shopoholics bekännelser, den filmen var mycket bra. Så det var helt klart en bra gjord film av boken. Mycket rekommendabel!

Har fått mitt välkomst brev från Lund idag med. Fick veta att första veckan ska jag vara i lund måndag, tisdag, onsdag och fredag. och två av dagarna börjar jag kl åtta! Det innebär att jag ska ta tåget från kristianstad kl 06:23! Yeey.. Tror att en av dagarna stannar jag nog i lund och sover hos Toris om det är möjligt! :) Men det återstår att se när det närmar sig.

Nu ska jag ut o gå en runda!

       ♥ Anna


torsdag

Uppe med tuppen idag.. eller ja, tio i sju vaknade jag av att mobilen pep (visslade) till. Jag hade ju självklart missat att stänga av ljudet på mobilen.. Och bara för det skulle jag just denna morgonen få sms och inte bara ett utan två! Men, men kom upp och vaknade iallafall utan problem. Är iofs ganska så bra om jag inte sover så länge, är ju lättare att komma upp och vara pigg de dagar man jobbar då me.
 
Därför har jag än så länge denna morgonen haft tid att kolla på nyhetsmorgon och läsa tidningen. Och dessutom haft ett kort besök av carro! =) Har fixat så att hon har fått alla bilder från sommarens konserter. Bäst att passa på när hon är nere liksom. Sen flyttar hon till stockholm snart. Från den västra änden av landet till den östra. Och nu ska jag om typ en timme åka till stan.. eller rättare sagt Viby. Idag blir det en dag med Zarah och Molly. Var länge sen vi såg så det ska bli skoj!
       ♥ Anna


=D

Alltså denna dagen har varit helt toppen.. hoppar fortfarande runt på rosa små moln av glädje känns det som.. =)

Jag hoppas morgondagen blir lika härlig!
Nu ska jag iallafall sova.. :)
Så godnatt och sov gott (även om jag gissar att ni som läser detta läser det först imorgon)!
       ♥ Anna


Glaaad!

Åh, yes, det kan man minst säga att jag är!
Fick efter ett samtal till ABK idag veta att lägenheten är min!!! =) Eller ja, kontraktet är ju inte påskrivet än, blir först nästa vecka, men jag var den första som tackat ja i placeringsordningen. Så yepp det går att få en lägenhet på östermalm i krstd även om man står som tredje person på placeringen på andra erbjudande omgången. =)

Detta innebär att nu ska det börjas letas efter soffa.. ja, det är ju det enda som jag inte har eftersom jag sålde min gamla till hon som tog över min lägenhet i Kalmar, och sen ska det planeras flyttning. Har som tur var så att jag kan få lägenheten några dagar tidigare än vad det är egentlig inflyttning. Så går det väl så är jag inflyttad innan den 1:e september! =) Det hade varit väldigt tajmat!
       ♥ Anna


kanske att den blir min...

Var inne på Bobutiken idag för att lämna lite papper. Han som jag fick hjälp av passade även på att kolla hur det ser ut på min erbjudna lägenhet för tillfälle, och fick reda på att den som står som 1:a har inte svarat än och 2:an har tackat nej.. Så just nu har jag 50% chans.. Fast det kan ju ändra sig till imorgon kl 24:00. Men håller tummarna nu att det inte gör det! =)

Annars har det inte blivit så mycket gjort idag, förutom pluggat lite då. Snart har jag nog färskat upp minnet på all statistik igen. =)



       ♥ Anna


huvudvärk... :(

Usch, min huvudvärk vill inte försvinna idag.. Trots två panodil när jag gick upp och en citodon några timmar senare. Gillar inte när man kommer in på en tredje dag med huvudvärk.. även fast detta är enda dagen då jag haft det hela dagen. Ajja, får hoppas den försvinner snart.

Funderar på om jag kanske ska ringa pappa eller mamma med och höra när de kommer hem. Eller iaf höra var de är. Gissar att de är på väg hem nu eftersom pappsen ska upp o jobba imorn igen.. men är ju lite skillnad på om de precis har lämnat kleva eller om de är nånstans i småland.. Ska nog ut och gå en runda innan de kommer hem nämligen.. Nu har temperaturen gått ner lite eftersom solen gått i moln så nu är det lite behagligare temperatur för att gå ut och gå. =)

Hittade en halvårs gammal bild som jag fått från pappa.
Detta är på kastrup innan jag skulle åka ner mot nederländerna. Jisses vad längesen det känns som nu.. 

       ♥ Anna


Söndagens dagens

Tog för en gångs skull en dagens klädsel bild.. eller ja det är ju inte dagens klädsel för tillfället, men var innan. Nu har jag bikini på mig istället. :)



Ringde ett samtal till min älskade Maggie idag!! Åh, vad länge sen det var vi pratade i telefon senast.. typ innan jag åkte till NL. Men nu blev det tillslut ett samtal och inte bara sms, msn och facean. Och om två helger ses vi!!! Wiie! Ska bli så kul att komma upp till Kalmar igen. Det känns ju fortfarande som min hemstad. Trots att jag inte är skriven och bor där längre. Men efter 4 år så känns det som hemma för mig! Nu är iofs huvudanledningen till resan dit just den helgen en tenta! Men efter tentan blir det istället till att umgås med nära och kära vänner! Ja, även innan tentan eftersom jag ska husera hos M & R! =)

Men nu ska jag inte sitta här längre utan ska istället göra mig lite mellanmål/sen lunch och sen fortsätta plugga i trädgården. Är bra när man kan kombinera tentaplugg och solning/njutning av det härliga vädret!
       ♥ Anna


kvällen

Kom hem för sådär en halvtimme sen. Blev lite snabbt bestämt att jag skulle kolla på en film hos en vän i stan. Så vid halv tio tog jag bussen in till stan och sen blev det film och lite prat innan jag tog 01:20 bussen hem igen. Och nu ska jag ta och sova. Ögonen håller typ redan på att falla ihop så därför säger jag God Natt!
       ♥ Anna


Lördag, så var det lite ledigt igen

Så var man ledig i två dagar! Var så skönt att cykla hem från jobbet idag och veta att jag behöver inte gå upp tidigt igen förrän på tisdag! Underbart!!

Dock är det den där biten att ta tag i tentaplugget som ligger och gnager nu.. Men eftersom jag inte har några planer för varken i eftermiddag och ikväll eller imorgon så är det nog så att det blir lite tid ägnad åt statistik då. Idag är det ju två veckor till tentan så är kanske dags att lägga lite tid på att plugga till den nu. :-/

Nä, nu ska jag ta ett korsord och lägga mig ute i solen igen. Höll på att somna innan när jag låg och läste en bok, så får bli nåt som tar upp tankeverksamheten istället. :)

Bild från när vi var i stan i onsdags och gick en runda i tivoliparken
       ♥ Anna


is back on track (försöka iaf)

Var minst en vecka sen uppdatering här. Sorry för det! Men anledningen är att det inte har funnit så mycket tid till bloggande.
Förra fredagen blev det jobb och sen direkt efter det in till stan med madde. Där köpte jag en kjol på rean och en ny bag! Mycket tidmässigt lämpligt med tanke på min resa upp till carro dagen efter. Sen blev det packande på kvällen eftersom jag skulle jobba på lördagen.


Mitt ena reafynd: kjol från MQ


På lördan var det då jobb som gällde på förmiddagen fram till tolv. Sen hem, duscha, äta och packa det sista innan familjen körde in mig till stan och tåget. Därefter var det tågåkande i fyra timmar. Först till hässleholm, vidare mot göteborg också slutligen Uddevalla. Sen i lördagskväll blev det mest slappt för min och carros del, delade en flaska vin, kollade på film och sjöng singstar. Och självklart pratade en hel del!

I söndags var det sen dags för det som var en del av anledningen till att jag åkte upp. Diggiloo på tjolöholm slott! Tog det lite slappt på förmiddagen och sen på eftermiddagen bar det av ner till kungsbacka. Sen hade vi en kväll på diggiloo som var mycket bra! Minst lika bra som förra årets! Lite blött i början dock, men det blev trots allt bara regn under en kvart av showens början sen var det uppehåll. Vilket var skönt. Regn och utomhus show är ingen höjdare.
När vi skulle ut sen vid kvart över elva på natten var det som vanligt trafikkaos. Kan det bli annat när 3000 människor ska ut samtidigt. Så tog en 40 minuter innan vi ens behövde starta bilen och sen ytterliggare en halvtimme (typ) innan vi var ute på större väg där farten var fortare än 40 km/h. =) Så var tillbaks i uddevalla vid halv två på natten. Tur att det bara var carro som skulle upp tidigt på måndags morgonen.

Kön tills entren ska öppna


Hyllning till Michael Jackson - We are the world

I måndags blev det hemfärd igen. Efter att jag hämtat carros mamma på stationen och vi senare hämtat carro ute på torp åkte vi vidare till Göteborg. Sen blev det vidare för min del ner mot Åhus igen medan carro och karin stannade i Gbg för allsång på liseberg.

Sen dess har veckan gått med jobb, jobbmiddag på handelsbaren, lägenhetssökande inklusive en visning, en runda i stan och ett besök hos farmor och farfar i simrishamn igår. Snacka om att veckorna rinner iväg.
       ♥ Anna


RSS 2.0