söndagen

Dagens Kläder: svarta capribyxor, vit topp me tryck, svart tröja
Dagens Läsning: tidningar
Dagens tv-program: Bones
Dagens Mat: mannagrynsgröt, juice, fralla, te, makrill, ägg, macka, glass, knäckemackor, te, grillat rimmat fläsk, pommes, sallad
Dagens Vill ha: sysselsättning för morgondagen..
Dagens Favorit: Bones =P
Dagens Humör: glad och trött
Dagens Göromål:utflykt till hanö
Dagens Längtan: massor
Dagens Beroende: tror inte jag haft nåt idag ?
Dagens Roligaste: utflykt
Dagens mysigaste: Hanö
Dagens onda: min fot/ vad... eller, var det nu är jag har ont
Dagens just nu: soffan, tv:n, Tyst vittne


       ♥ Anna


utflykt

Vaknade vid nio imorse av att pappa kom hem från jobbet och brossan var i full gång med att spela keyboard... visst jag älskar min familj, men att gå upp innan nio en söndag när man inte behöver jobba tar emot. Dock kunde jag inte somna om, så gick upp och hade min första hela söndagsfrukost me familjen på hela sommaren.. annars har jag de få söndagar jag inte jobbat och varit hemma, vaknat när resten av familjen ätit frukost.

Samtidigt bestämdes dagens utflyktsmål. Fint väder + sommarens sista dag (ok, augustis sista dag) är ju bara lika med utflykt! Och dagens mål blev Hanö. Har pratat om att åka dit hela sommaren, då jag kom på att vi bor inte allt för långt ifrån Hanö och har ändå aldrig varit där (förutom pappa i jobbärende nån gång). Så idag blev det äntligen av! Var skönt och härlig att sitta på båten ut till Hanö och ännu skönare att spendera några timmar där. Blev en hel del gående för att se ön, så väl i bilen på vägen hem igen somnade jag gott. Händer ju nästan aldrig, eftersom jag har lite skräck för att sova i bilar. Men skönt var det iallafall =). Fattar inte att en timmes promenerande över ön (okej, är inte den plattaste ön precis, men ändå) tar så mycket energi.. Jag måste verkligen komma igång med min träning igen när jag väl är tillbaks i kalmar. 

Kameran var även med, vilket den var igår me.. så bidrar med lite bilder. ;)

Silladan i Simrishamn

Brossan och mamma

Mamma och jag på restaurangen

och pappa och brossan



Lite skönt sittande och glassätande i sommarvädret!


HANÖ

Hanös fyr

Otrolig utsikt!

Jag :)

Brossan, mamma och pappa beundrar utsikten och ön!

       ♥ Anna


silladan..

Idag har det blivit Simrishamn nästan hela dagen med familjen, farmor o farfar och emmy o nisse. (Pappas moster/faster, morbro/farbror... lite komplicerat det där..;) )
Började iallafall med några timmar på stan och Silladan och sen gick vi hem till farmor och farfar för fika och kvällsmat när vi kände oss klara med silladan. Blev en mycket trevlig dag... om än att jag hade lite ont i fötterna ett tag (för mycket gående och stående har aldrig mina fötter gillat).

Men nu ska jag nog sova.. mina ögon ser lätt i kors, så är nog bäst att krypa ner i sängen istället. =)
       ♥ Anna


sleeping time och solnedgång..

Ska snart sova.. hur jag nu ska lyckas med det när jag inte gått och lagt mig i vettig tid nån dag denna veckan... eller jo i onsdagskväll gick jag och la mig vid elva.. men sen kunde jag ju ändå inte somna och sova.. Men ikväll hoppas jag att jag gör det.. imorgon blir det nämligen upp vid halv nio tiden för sen bär det av till Simrishamn, farmor och farfar och sillens dag. Hur kan man bara få för sig att ha en sådan dag?? Ajja, är nog bra och trevligt det me. Hoppas där finns nåt annat att äta än sill i alla fall, för då lär jag ju inte få så mycket mat i mig. Sill har aldrig varit min favorit, om den så är stek eller inlagd eller i vilka fler skick den kan vara så är det inte i min smak. :S

Var en runda inne i stan innan ikväll för att hämta brossan me, och på väg in till stan så var det så sjukt fin solnedgångshimmel.. När man tittade ut över hammarsjön var hela horisonten alldels röd. Snacka om fin sensommarhimmel! Önskade bara att jag hade haft kameran med och kunnat fota..
Självklart fick jag ju bara för det massa minnen av sommarens kvällar. Himlen på boomerang var ju inte helt fel på avslutningen till exempel. Hade regnat tidigare på kvällen och sen blev det en regnbåge som gjorde hela himlen helt röd när solen skulle gå ner.  Vackert, vackert!


Men istället för en bild på en solnedgång avslutar jag dagen med en bild på mig och carro utanför tourning tourso i ett blåsigt malmö. Ganska okej den me..




Nehe, dags för sängen nu..
       ♥ Anna


olidligt varmt

Det är sjukt obehaglig värme idag.. Galet varmt inomhus alltså! och blir ju inte mycket bättre av att mamma och pappa håller på att städa just nu me. Dammsugaren utger ju en del värme oxå.

Tar en liten dagens nu me..
Dagens Kläder: Brun volangkjol, vit topp me tryck
Dagens Smink: nada
Dagens Frisyr: nedsläppt
Dagens Läsning: bloggar
Dagens Låt: ingen
Dagens Mat: yoggie, cornflakes, juice, mackor, kladdkaka, kaffe och till middag ikväll blir det gömd schnitzel och ris
Dagens Vill ha: money, money, money
Dagens Favorit: pocahontas... hehe :)
Dagens Köp: inget alls.. =)
Dagens Humör: glad
Dagens Göromål: kolla på film, ringa frissan och beställa tid
Dagens Borde: undersöka min fot och mage..
Dagens Längtan: att träna
Dagens Beroende: bloggar
Dagens Roligaste: vet inte.. :S

 
       ♥ Anna


huvudvärk, klipptid och pocahontas

Blev lite sen sänggång inatt, 01:30 var klockan när jag la mig i sängen.. oops.. Men sov istället till halv elva idag.. så skönt! Dock vaknade jag med huvudvärk, så det var mindre bra.. Men tog en bamyl koffein innan, så hoppas att den hjälper snart.

Annars har jag än så länge ägnat dagen åt att läsa igenom bloggar, gillar btw http://www.bloglines.com/sub, är verkligen ett av det enklaste sätten att bli uppdaterad om vad som just är uppdaterat! :P
Sen har jag även ringt till frissan och bokat klipptid.. så på onsdag nästa vecka ska jag klippa bort de slitna topparna och fräscha upp håret lite.. sen får det nog bli en slingning nästa gång det är tid för klippning.. =) Har inte riktigt råd med det just nu, så fram till dess får det bli toppklippning. =)

Men nu ska jag kolla på pocahontas, en av mina absoluta favorit disneyfilmer som jag inte sett på hur länge som helst, så tyckte den passade bra idag.. =)


(Ps: vad tycks om min nya header?!?!)
       ♥ Anna


Kvällen

Följ min blogg med bloggkoll


Tågresan hem gick underbart bra... Är så skönt när allt går som det ska utan strul. Blev sedan hämtad inne i stan av familjen. Gött! Att ta bussen funkar iofs oxå.. men när man har åkt tåg i tre timmar är man ju inte så sugen på att sätta sig på en buss i 25 minuter sen.. Don´t think so.. Så att bli hämtad är ju hur skönt som helst!

Imorgon blir det sovmorgon! Behövde inte jobba.. är totalt tre (3!) gäster på vandrarhemmet inatt så Lars ansåg att han själv kunde ta städningen av de två rummen imorgon.. Å det kan jag ju hålla med om.. =) Så jag är ledig! Tror det får bli en riktigt slapp dag me lite film och slappande i soffan bara och kanske läsa lite i en bok me.. Sånt som man inte har tid me så ofta sen när väl kurserna är igång från och med måndag.

Nu ska jag fortsätta kolla på en av mina favoritfilmer; Cocktail som går på 5:an just nu.. =)
       ♥ Anna


Todays list!

Dagens Kläder: Mörka stuprörs H&M-jeans och en vit topp med svart tryck
Dagens Smink: mascara (enda jag hann ta på innan jag var tvungen att gå till tentan)
Dagens Frisyr:
nedsläppt
Dagens Läsning: nyinköpt bok: En shopaholic säger ja -av Sophie Kinsella
Dagens Låt:
Irreplaceable - beyoncé
Dagens Mat:
frukost: yoggie, müsli, juice och cappuccino, Lunch: stekt potatis, kyckling, currysås, sallad, Kvällsmat: Mackor på tåget
Dagens Vill ha:
min lön!
Dagens Favorit:
min nyinköpta bok, satt och småskrattade hela tågresan =)
Dagens Köp: Bok och tågbiljett
Dagens Humör: tentan-avklarad-glad
Dagens Göromål:
skriva tenta, packa, stan, åka tåg tillbaks till åhus
Dagens Borde:
Allt som jag borde göra är avklarat!
Dagens Längtan:
börja läsa höstens kurser (jupps längtar faktiskt till det), flytten och att börja plugga i NL och att få ett jobb och börja jobba..  Allt ska hända inom ett år typ!
Dagens Beroende:
vatten!
Dagens Roligaste: Min underbara bok  =D
Dagens Tråkigaste:
två veckors väntan på tentaresultatet
Dagens sötaste: Malins lilla en vecka gamla dotter, Mira 

Ja, dagens lista va ju det.. :)
       ♥ Anna


...

Rundan på stan gav inget mer än en ny bok till tågresan hem och uthämtning av min tågbiljett. Hittade inte mycket fint i nån av affärerna.. eller så är det så att jag inte är på shoppinghumör.. hmm.. Ajja, gjorde ju inte så mycket. Har som sagt inte råd att shoppa nåt i vilket fall..

Nu blir det lite slappande i soffan me tv:n som sällskap innan jag ska packa klart min väska och åka hem. En och en halv timme tills jag ska gå, så lär ju hinna både det ena och det andra innan dess. Men först lite hostmedicin.. börjar få smått panik på min hosta nu.. =(
       ♥ Anna


biljetten bokad

Ok, nu har jag bokat tågbiljett hem. Tog ett enfaldigt beslut om att jag tar 17:03 tåget hem idag, orkar nämligen inte vara hemma alldeles för sent och speciellt inte behöva ta bussen hem, så nu hoppas jag på att nån i familjen vill ta en runda in till stan och hämta mig vid fem över åtta tiden ikväll, då jag ska vara i kristianstad. Får väl ringa hem sen om nån timme när jag vet att pappsen har kommit hem och meddela när jag kommer.

Men nu tänkte jag ta en runda ner på stan, är dock tokpank, så nåt shoppande lär det inte bli.. Men det är ju inte förbjudet att kolla lite. ;) Känner att jag är värd det efter dagens prestation. =)

So long!
       ♥ Anna


Over and out

... ja iallafall för nån vecka framöver..

om nån inte hänger med så är det tentan jag pratar om. Nu är den skriven och avklarad, iallafall för denna gången. Tog två timmar och en kvart, sen lämnade jag in och gick.. och då var jag sista person som gick för den tentan jag skrev. Första gick vid tjugo över nio typ.. förstår inte hur man kan vara så snabb. Men, men! Nu återstår det som sagt att se om jag klarat tentan.. Men det lär jag få veta om tidigast två veckor.. =(

Självklart hade jag oturen att lagom till att jag var klar me tentan började jag hosta igen.. jag som varit fri från hostan i sådär fyra dar.. jobbigt värre.. Men får väl fortsätta på lite hostmedicin och hoppas att min hosta försvinner igen.. =(

Nä, kanske dags att kolla upp tågen till åhus nu.. Åker ju antagligen hem ikväll, så bäst att ha koll på tågen då. :)
       ♥ Anna


rubriker kan verkligen bli fel ibland..

Okej, nu är nog kristianstadsbladet lite ute och cyklar. Hände visst en mindre tågolycka idag med ett tåg mellan malmö-kalmar (läs om det här), men hur kan då reportern på kristianstadsbladet få för sig att tåget var på väg till kristianstad... Hmm, nåt är galet fel där.. För en sak är säkert tåget till kalmar går INTE via kristianstad.. det finns liksom ingen tågförbindelse mellan kalmar-karlskrona..  Så snacka om att de lyckats få till det lite fel där. Hehe!
       ♥ Anna


spindlar...

Alltså nu har jag haft två spindlar i min lägenhet på två dar... Här som typ aldrig brukar vara spindlar.. mysko, mysko. Är ju inte precis så jätte frälst i spindlar heller.. så den jag hade här i går som var ganska stor och satt på mitt överkast blev dammsugad upp och den jag såg idag satt på väggen ovanför skrivborden så den blev lätt dödad me flygsmällaren.. Sorry Sorry, men spindlar är ju inte riktigt min grej.

Pluggandet till tentan imorn går ju sådär.. börjar få lite smått ångest nu. Men det fixar sig nog.. Som sagt kvällen kommer ägnas åt plugg och åter plugg och sedan klockan tolv imorn ska jag inte tänka på inköp förrän jag får redan på tentan.. =S

Dock har jag ett annat bekymmer... Om hur jag ska göra imorgon kväll, för får jag reda på imorgonkväll att jag jobbar på fredag så måste jag åka tåget hem 19:06. Och tidigast jag kan få reda på om jag ska jobba är vid halv sjutiden.. =S I annat fall är frågan om jag ska stanna i kalmar eller åka och hälsa på J. Men kom på för en liten stund sen att det är ganska dumt att ta tåget 19:06 om jag ska jobba på morgonen efter. Är ju inte hemma förrän vid 22:15 tidigast, om jag har tur, och så ska jag upp vid 06:00.. Hmm.. iofs kan jag sova efter jag har jobbat, men ändå.. kan ju kanske vara en idé att ta ett tidigare tåg, men då måste jag åka innan jag får veta om jag ska jobba eller inte. Vilket innebär att om jag inte jobbar så har jag åkt hem två dar tidigare i onödan, som jag lika gärna kan spendera här uppe i kalmar eller någon annanstans. Får nog fundera lite på det.

Nu ska jag iallafall laga mig lite mat. Falukorv och makaroner blir det till middag ikväll..
       ♥ Anna


beroende??

Det är lite kul att varje gång man tar lite paus från pluggandet.. som händer typ en gång i timmen... så hamnar man vid datorn. Jag tror ärligt att jag är blogg- och facebookberoende. Det är liksom ett måste att var gång man sätter sig vid datorn, så måste man kolla om nåt hänt på facebook och läsa de senaste skrivna bloggarna... Fast lite avkoppling behöver man. Iallafall mina fingrar behöver det...
Håller på att skriva alla anteckningar på små lappar nu.. vilket är ett av mina inlärningssätt: Läsa högt för mig själv och skriva om anteckningarna... Men upprepningar är bra =) fast ganska så tråkigt! Och inte minst gör det ont i fingrarna efter ett tag när man skrivit ner typ tjugo sidor anteckningar... eller som jag räknat ut nu, 54 små lappar i typ A6/A7 format...

Men nu ska jag ha lunch och sen återgå till Tentaplugget!


Idag är det förresten 1år och två dagar sen mormor dog. =(
(Har helt och hållet glömt bort det i mitt tentaplugg.)
Saknar dig!
       ♥ Anna


slappekväll


Har nyss haft en riktigt skön kväll utan plugg och me en bra och rolig film på tv och innan dess bakade jag en kladdkaka. =)
Kände att jag inte orkade plugga och att jag mer behövde en slapp kväll. Vet nämligen me mig att imorgonkväll blri det tvärt om. Då blir det plugg hela dan och hela kvällen.. =) Så en rolig tjejfilm var passande värre nu ikväll. Såg på En prinsessas dagbok, den är bara så rolig och bra! Och nu blir det två Sex and the city avsnitt innan jag ska sova. Är verkligen ett av de bästa avslut man kan få på en dag. Så härlig att krypa ner i sängen och kolla på lite SATC innan sovtime. =)

SATC - Finns det nån bättre serie...
       ♥ Anna


dyra böcker eller dyra böcker..

Har nyss gjort det som är värst för varje ny terminsstart... Beställt böcker till höstens kurser.... Jisses vad dyrt det blev!

I vilket fall.. det roligaste när man ska beställa böcker är att sitta och jämföra priser.. Eller inte. Men det lönar sig iallafall.. Mer än väl!

Såhär blev det när jag jämförde priser idag..



Antar att ni kan gissa ganska lätt vart jag valde att beställa mina böcker ifrån denna gången. =)
Kan ju dessutom tillägga att då har jag inte beställt den dyraste boken än.. i internationell ekonomi. Den kostar nåt runt 600 kr. =S Men som tur är börjar inte den kursen förrän i slutet av november, början av december.. Så kan som tur är vänta med att beställa den ett tag till..

Det roliga är hur regeringen egentligen tänkt att man ska klara sig ekonomisk när man har både hyra, böcker, studentavgift att betala med första omgången studiebidrag som kommer i början av september.. Med bara de tre kostnaderna är jag uppe i 5820 kr, studiebidraget och lånet är på sådär 7400 kr.. Kan ju bara tacka för att jag har bostadsbidrag me.. Och att jag får lön för sommaren denna månaden me.. =)
       ♥ Anna


en hel massa begrepp

Nu har jag läst igenom mina anteckningar två gånger än så länge idag och nu börjar ord och begrepp som; påverkan, variation i inköpsarbetet, centraliserad och decentraliserad inköpsverksamhet, inköpsstrategi, outsorcing, in-sourcing, singel sourcing, multiple sourcing, EDI, OEM, Arm´s length, koordinering, effektivisering, resurser, informationsutbyte och organisering av olika slag och en hel massa till snurra runt i huvudet. Så nu ska jag bara få ordning på dem med och kunna mer djupgående om dem. Det är en hel vetenskap det här... Fast det är det iofs alltid när det handlar om högskolan. =P
Men det är kul när man väl kan det och har kläm på det och kan använda det. Och ekonomi får man verkligen användning av alltid... T.ex. när man ser på nyheterna och när man har ett vanligt samtal några personer emellan. Dock kanske inte på lika djup nivå som högskolans fördjupningar, men ändå! 
       ♥ Anna


två dagar kvar

Så var det ny dag igen och dags att sätta igång o plugga är det tid för nu. Så anteckningarna och boken är nästa läsning, upprepning... eller ja nåt sånt.

       ♥ Anna


kalmar

Sitter i kalmar nu och har nyss sett på Singelmammor, det är ett ganska så bra program faktiskt. =)
Resan till kalmar gick jättebra... för en gångs skull. Brukar alltid vara nån försening nånstans, men inget strul alls idag.. skönt! 

Väl hemma i lägenheten blev det till att packa upp lite lätt och sen skriva handellista. Sedan skulle jag då cykla till Maxi. Men när jag kom ner på gåredn hittade jag inte min cykel.. :S Hoppas att det är maggie som har lånat den eller nåt sånt. Annars är det lite jobbigt. Så det fick bli en promenad till maxi istället. Var bara lite tungt att gå hem med två fulla kassar.. Men hem kom jag och får väl se det som så att jag fick lite styrketräning istället! :P
 
Pluggat har det blivit en del idag me, fast inte så mycket som jag nog skulle behövt. Men satt och höll på att somna på tåget när jag att och pluggade där. Så övergav pluggandet när jag hade en timme kvar. Kändes som att jag ändå inte kom ihåg vad det var jag hade läst. Men imorgon ska det bli plugg! Tänkte sätta mig på bibblan så att jag får ordentligt mycket gjort. Så när jag gått upp och fått frukost i mig, så blir det till att gå till bibblan. Skönt att man bara har ett kvarter dit typ!
       ♥ Anna


packat, nu plugg

Så har jag packat mina väskor och ätit mat. Spagetti och fiskpinnar blev det, enkelt och lätt, men ändå mättande! Så ska det va.

Har även prata lite me S på msn och uppdaterat min Myspace-sida. Weii! Och nu sitter jag och funderar på om jag ska sätta mig och plugga lite nu innan jag ska gå till bussen.. Är nog bäst så. Alternativet skulle vara att börja sätta ihop min bokhylla.. men det kan lika gärna vänta till helgen. Så plugga får det bli!

       ♥ Anna


uppe me tuppen

Det blev uppstigning 09:00 idag! Så duktig har jag inte varit på hela sommaren. Alltså att gå upp i hyfsad tid när jag är ledig och inte har något inplanerat förrän på eftermiddagen. Men så ska jag ju oxå packa och plugga innan jag ska åka till kalmar vid tretiden, så behöver några timmar på mig. Men först ska jag hoppa in i duschen. Håret börjar bli sådär fett och ostylingbart som det bara blir när man använt produkter i det och det sedan inte har tvättats på några dar.

Så duschen var det ju..
       ♥ Anna


tvserier

Sitter nu framför tv:n, helt själv och kollar på Tyst Vittne. Spännande värre, även om jag inte kan påstå att det är min favorit serie. En som däremot är en favorit är Bones men dessvärre lyckades jag missa det ikväll.. igen! Har bara sett ett avsnitt sen säsongsstarten. Illa, illa! Fast så är sommaren den tid på året då jag ser som minst på tv. Och att försöka följa en serie är näst intill omöjligt! Det enda som absolut inte går att missa på sommaren är Morden i Midsomer. Bästa serien, ever! =)

Tidigare ikväll har det även blivit lite fixande inför imorgon. Eller så mycket fixande har det inte blivit.. mest gjort sånt som jag lovat att fixa innan jag flyttar upp till kalmar igen. Så bäst att börja beta av listan lite.. ;) Men har även bytt ut all min musik på MP3:n.. Kände det var på tiden. Den började bli lite tradig att lyssna på nu. Speciellt me tanke på att jag haft större delen av musik hela våren, var dag när jag tränat och varje gång jag rest åt nåt håll. Så lite ny musik inför hösten är ju inte fel. =P

Imorgon blir det upp vid nio för att packa och därefter plugga, sen vid tretiden blir det till att åka in till stan och sedan vidare mot kalmar. Med tre timmars tågresa där det ska pluggas! Sedan är det fullt plugg i två dar innan tentan.. snacka om händelserikt liv.. not! hehe. Fast kan iofs hända en del ändå. Planerna är iallafall att plugga på bibblan på tisdag och kanske onsdag me. Är störst chans jag får mest gjort där. När man är hemma blir man lätt störd av annat och börjar diska eller städa eller nåt sånt som just då är roligare än att plugga. =)


Har jag tid över imorgon så kanske jag sätter ihop denna hylla me, den är nämligen av de två bokhyllorna vi köpte på IKEA idag och den ska få pryda "mitt rum" i fortsättningen. Kommer passa så bra in där. Köpte även en vanlig i björkfaner som tillsammans med min nuvarande som även den är i björkfaner ska hamna i gästrummet och få byta ut de två gamla bokhandelshyllorna som står där. Jag gillar iofs de gamla me, men mamma och pappa tycker det är dags för nya och det kan jag hålla med om till viss del. =)

Nehe, nu var tyst vittne slut, så är kanske dags att sova nu.
       ♥ Anna


IKEA mitt i allt

När jag vaknade imorse var tanken att dagen skulle ägnas åt plugg och kanske nån promenad. Men när jag kom upp och ut i köket hade det impulsivts bestämts att vi skulle åka till IKEA. Så efter lite frukost i magen och efter att jag hjälp pappa sätta ihop och sätta på lasthållarna på bilen (som han aldrig använt sedan de köptes för ett år sedan), bar det av till älmhult och IKEA. Väl hemma igen för en timme sen hade vi med oss två billy bokhyllor (som familjen har pratat om att köpa sedan ett år tillbaka (äntligen blev det av!)). Och en massa småsaker, bland annat  badrumsmatta, bordstabletter, presentpapper, cd-fodral och nytt skohorn (jag lyckades bryta det gamla igår morse.. oops). Hittade även en del småsaker som jag behöver, men det får köpas på IKEA kalmar när jag flyttar upp igenom om två veckor. Känns lite onödigt att köpa sånt nu och sen köra med det 30 mil, när jag kan köpa det på IKEA kalmar istället och bara köra det några kilometer. =)

Var även en del andra som kommit på tanken att åka till IKEA, så där ver en hel del folk och även några som man kände. De mest otippade men roligaste att träffa på var Pär och Vinge. Otippat men kul! =)

Nu ska jag ställa mig i köket istället och hjälpa till och förbereda kvällens mat, Tacos! mmm, gott!
       ♥ Anna


lördagen

Idag har jag...
Jobbat 7:15-11:30
Varit i stan me mamma och pappa och letat skor till mamma. (Jag vill oxå ha nya! Fast har iofs varken råd och behov av några nya just nu..)
Pluggat


Och ja nu är det kväll och jag sitter här. Resten av kvällen blir nog spenderandes framför tv:n me familjen. Förkylning och plugg tar på krafterna, även fast om nån skulle få för sig att dra in mig till stan nu så skulle jag nog inte neka! Är galet sugen på att festa och gå ut! Toklänge sen sist! Men en helg hemma me familjen är skönt det me. Speciellt me tanke på att det regnat typ hela dan. Man blir ju inte precis så mycket piggare då.. Bara mer shoppingsugen! :P haha! Snacka om att jag vill shoppa höstkläder nu! Gärna en hel ny garderob! Fast då måste jag nog ta en rantafaj i mina garderober och lådor först. Där är typ så proppfullt det kan va.. Illa!

Men nu ska jag nog hoppa ut till soffan och familjen istället.. =)
       ♥ Anna


fredag

Denna dagen har faktiskt blivit mycket bra! Trots att jag inte har gjort mycket mer än pluggat, kollat på OS och varit en runda på Hanöhallen och handlat me mamma och pappa. En ganska lagom dag och me pluggandet har det gått bra. Har skrivit anteckningar om fem kapitel av tio, det är rätt så bra faktiskt! Och imorgon ska jag ta mig igenom resterande fyra. Det är planen iallafall. Borde gå även om jag både ska jobba plus att det är lördag. =)

IKEA-katalogen kom idag me btw. Det är verkligen en av sensommarens höjdpunkt. Den och när alla klädkataloger kommer. Sen är alla tradiga och regniga dagar (söndagar framför allt) räddade! =) Är bara att hoppas att den ligger i mitt postfack i kalmar när jag kommer upp me. Man vet ju aldrig när man har tillfällig adressändring. Men det lär jag väl se. =)

Nu ska jag återgå till att kolla på jönssonligan, sen ska jag sova efter det. Jobb imorgon bitti igen!
       ♥ Anna


underbar kväll igår

Gårdagskvällen var helt underbart bra! Middag me carro på Åmund. Var god mat och trevligt sällskap och mycket bra tjejsnack, som behövs lite då och då när man har många tankar och funderingar och förvirringen är som störst. Vi kom fram till en hel massa bra, och jag vet lite bättre nu om mina bekymmer och carro vet lite bättre nu om sina. Så bra det kan bli!

Efter den goda middagen på Åmund blev vi sugna på glass, så tänkte gå och ta en glass på glassbåten eller pråmen. Men båda ställena hade stängt. Ehh, visst att kanske skolorna har börjat och de svenska semestrarna tagit slut, men sommaren är väl inte slut än?.. eller är den det?  Så vi tog en runda bort till tre toppar och kanta. Men inget var öppet där heller. Snacka om Åhus i ett nötskal!! (allt dör när sommaren slutar och turisterna börjar försvinna) Så det blev ett snabbt funderande då jag kom på att vi hade glass och glassstrutar hemma, så blev istället hem till mig för att äta glass. Gott det me =). Fick även se carros klänning som hon har sytt till ett bröllop i helgen. Den var jättefin!.. som vanligt! Kan ju säga att jag tror jag vet vem som ska få sy min bröllopsklänning, när jag väl ska ha en nån gång i framtiden. =P
       ♥ Anna


dagens..

Dagens lista 

Kläder:
mysbyxor, vitt linne och gul topp
Smink: nada
Frisyr: utsläppt
Läsning: professionellt inköp och anteckningar om detsamma
Låt: Ingen än så länge
Mat: yoggie, flingor och juice till frukost, sen får vi se vad kylskåpet erbjuder till lunch
Vill ha: en bil (inte för jag vet vad jag skulle ha för nytta av den idag, men ändå)
Favorit: OS
Köp: Inget, och inget lär det bli
Humör: typiskt förkylningshumör, lätt irriterad och svårt att koncentrera sig
Göromål: Tentaplugga och kolla på OS
Borde: Plugga ännu mer och beställa böcker till statistikkursen och nationalekonomi-mikrokursen
Längtan:
Klockan 12:00 på torsdag, när jag skrivit klart tentan. =)
Beroende: Godis!
Roligaste: bra fråga??
Tråkigaste: tentaplugga och att va förkyld

Hmm... snacka om tradig dag.. Ajja, så e det. Nu ska jag återgå till att plugga inköp me OS på i bakgrunden. :)
       ♥ Anna


pluggdiciplin...

skulle jag behöva just nu.. ganska så mycket!

Är helt omotiverad för att sätta mig och plugga för tillfället och när pappa kom hem för en och en halv timme sen påpekade han att jag måste sätta igång och plugga nu.. Men det har ju inte gått så bra ändå. Visst, har suttit och kollat igenom anteckningarna i en halvtimme eller nåt. Men det är absolut inte tillräckligt mycket för att vara tentaplugg till en tenta som är om en vecka! Inte för att vara mig iallafall! Men från och med imorgon efter att jag har jobbat, så ska jag plugga 100% och måndag till onsdag ska jag plugga minst 110%. Frågan är bara när jag ska åka upp till kalmar. Är ledig måndag och tisdag nu me sen jag har bytt bort mina jobbtider, så egentligen skulle jag kunna åka upp redan på söndag. Fast tror det får bli måndag eftermiddag stället. Så har jag två heldagar i Kalmar att plugga till tentan utan att ha nån annan i närheten som stör en.

Men nog om plugg. Nu ska jag hoppa in i duschen (undra varför man säger "hoppa in i duschen" btw, för det gör man ju inte...ajja, bara en fundering), sen ikväll blir det middagsdejt me carro! Antagligen sista gången vi träffas innan hon åker upp till uddevalla igen. Sen vet man inte när vi lyckas ses igen... är ju inte så ofta som vi lyckas åka ner samma helg precis. Blir ju så när man pluggar på olika håll. Men vänskapen finns ju där än då. Som tur är! =)
       ♥ Anna


förkyld.. :(

Asså nu är jag verkligen genomförkyld, hela gårdagskvällen satt jag och snörvlade och försökte andas genom näsan... vilket inte gick så bra. (och jag hatar när jag inte kan andas som vanligt, det är galet jobbigt) Sen när jag väl blev väckt imorse av att zarah ringde på mobilen, var min förkylning ännu värre. Men inte värre än att jag kunde hoppa in och jobba ändå. Dock var den första kommentaren av lars när jag kom till jobbet och började prata "har du oxå blivit förkyld?". Så det märktes ju mer än väl. Ska dock försöka undvika att bli mer förkyld nu. Blir så jobbigt att jobba och plugga då, och det är typ det jag ska göra nu den närmaste veckan. Jobbar imorgon och på lördag me, sen ska det pluggas järnet. Har min tenta i inköp på torsdag och den ska jag fixa. Räcker ju att jag har två av de mest krävande kurserna att läsa i höst ändå. =)

Men innan jag börjar plugga för dagen så ska jag ha lunch. Så dags att leta igenom kylen och frysen efter nåt ätbart som är gott!
       ♥ Anna


fundering

Ibland undrar jag vad man får alla tv-programsidéer ifrån. Såg på fyran innan ikväll och därmed dukumentären Malou möter... Den var mycket bra, intressant och berörde verkligen. Men programmet som började efteråt var ju bara så hemskt. Okej, nu såg jag inte mer än bara precis början men det räckte också! Hur kan man bara få för sig att lägga ett program som heter, Hjälp, jag kan inte sluta fisa! direkt efter en dokumentär... Snacka om kontrast! Jag blev så arg så att jag bytte kanal direkt...
Till och med utan att fråga resten av familjen dessutom. De fick helt enkelt bara acceptera bytet! Dock blev det filmen Saved på trean istället, och den kan man ju oxå fråga sig om. Snacka om hallelujah och kristet i lite överflöd.

Som sagt var får man alla idéer ifrån??
       ♥ Anna


förkylning mitt i allt

Som vanligt undgick jag inte att bli förkyld när jag varit iväg på läger. Redan i söndagskväll började det göra ont i halsen och det gjorde det igår me plus att jag fått lätt hosta, och idag efter min cykelfärd till jobbet så började näsan rinna me. Plus att jag har börjat få huvudvärk. Inte bra alls! Det fattas bara att jag ska tappa rösten me, sen blir det hemskt att jobba och tokjobbigt att plugga. Illa, illa! Men ska kurerar mig så gott jag kan innan dess.. Är väldigt opassande att bli sjuk nu nämligen. =( Efter tentan går det bra men innan dess är det riktigt dumt! Då är det jobb och plugg omvartannat i en och en halv vecka till.

Efter jobbet idag blev det tentaplugg, med sällskap OS på tv. Attans synd att Stefan Holm inte fick medalj i höjdhopp. Känns ju som att sveriges enda guldhopp som var kvar försvann där. Bad, bad! Men tyvärr är det nog så att sveriges friidrottshopp börjar förvinna. Är ju trots allt där vi varit starkast innan, men nu är det nog en mellanperiod. Inga större framgångar precis och många som är på väg upp men inte har kommit tillräckligt långt ännu. =(


En bild på dagens plugg outfit får avsluta inlägget.

 
       ♥ Anna


så kan det bli

Idag skulle jag göra detta...
  • gå upp vid åtta för att ringa vårdcentralen och få en tid för min fot/mage
  • tvätta
  • plugga

och såhär har det blivit än så länge...
  • vaknade vid tolv
  • tvättat
  • kollat på OS

Hmm... gick ju sådär me mina planer. Men om jag inte jobbar imorgon (vilket jag får reda på av lars ikväll) så ska jag ringa vårdcentralen imorgon bitti istället. Måste börja undersöka min fot och mage NU!

Sen angående pluggande så är dagen faktiskt inte slut än.. även om det inte är så stor chans att jag kommer igång och plugga nu när nästan hela familjen har kommit hem för dagen. Får nog blir plugg hela dagen imorgon istället och resten av veckan me. E ju snart tenta!
       ♥ Anna


back in skåne

Så är man åter hemma i skåne efter en veckas läger. Det var skoj, påfrestande, skoj, tröttsamt, blött och en massa till. Magen har inte varit på topp och foten har inte heller varit som den ska, men det var bara att stå ut och göra det bästa av situationen. Inte för att jag vet om jag gjort det bästa av den alltid, finns lite som kunde gjorts annorlunda. Men det är så det blir!

Nu är jag supertrött, så blir bara att packa upp ryggsäcken och sen sova! Som vanligt blir det lite illa med sömnen när man är på läger. Speciellt när man ha en aktivitet som slutar två på natten. Inte det mest optimala kanske, men kul var det iallafall!
       ♥ Anna


Boomerang here we come

Om några timmar åker jag och carro till vässarö på läger, eller ja, idag åker vi till alvesta för att hämta upp kerstin och sen vidare till jönköping för att sova hos jimmy inatt innan vi alla åker vidare mot norrköping, södertälje och slutligen vässarö imorgon. Himla runda, men kul ska det bli! =) Har packat typ hela eftermiddagen. Som vanligt har jag säerligen alldeles för mycket med, men jag kan verkligen inte låta bli att ta med det jag har packat ner nu, det kommer behövas, iallafall med största sannolikhet, även om jag så ska behöva byta kläder två gånger om dan för att anvämnda allt :P.
Ne, okej, så mycket har jag inte med mig. Men som vanligt är det nog lite för mycket. Men min tanke är att det är bättre att ha för mycket med sig än för lite. ;)

Ska återgå till våra gäster nu och sen gå upp en runda till madde och lämna lite lägenhetsnycklar innan carro kommer och det är dags för mat innan vi åker. Ja, tiden går snabbt, det är bara att konstatera!
       ♥ Anna


utflykt och skor

Igår blev det utflykts dag på österlen och i ystad me familjen, mycket trevligt!
Dock började hela dagen me att vi fick en konvolj me sex breda militärfordon framför oss från trafikljuset i åhus, och de skulle till ravlunda fältet, därmed samma väg som oss. Men i olserödsbacken lyckades vi ta köra förbi alla, så sen gick det lite snabbare framåt.  =)

De roliga fordonen vi hade framför oss.

Första stoppet blev sedan i tomelilla me ett besök hos pappas kusin Hasse och Ingrid i deras tv-radioaffär. Där blev det middag och sedan lite fika och kolla in sortimentet såklart! Hasse har dessutom en himla massa begagnade radio och stereos, så där blev det lite ljud test och hela baletten! Kollade även in Ingrids alla tavlor, hon är helt gudomlig på att måla tavlor! De är såå fina! =)

Efter tomelilla blev det till ystad för att gå och titta lite. (Är lite av tradition att varje sommar åka till ystad och gå lite och titta. Brossan köpte y skolväska och jag köpte på mig lite nya trosor och nya reseförpackningar. Sånt som är bra att ha när man ska iväg på läger. Hatar nämligen att ta med stora flaskor av alla shampoo och sånt. Man behöver ju inte så mycket för en vecka, så då är reseförpackningar bra. =) Från ystad körde vi sedan till av av mina favoritställen i skåne, Kåseberga! Har inte varit där på några år nu heller, så ansåg att ett besök där var obligatoriskt i år. =) Med oss hem blev det självklart massa fisk och gott bröd, så åter tillbaks i Åhus på kvällen blev det kvällmat, me kryddad makrill och mackor. Såå gott! =)

Idag har det blivit jobb och sedan en glass i hamnen me zarah. Värmen kom som en chock, så när vi var färdigstädade tyckte vi allt att vi behövde en glass! Sen blev det hem och då skulle jag packa och plugga. Men har inte blivit så mycket gjort av nåt av det. Hämtade in ryggsäcken innan och nu ligger packpåsar utspridda över sängen, men mycket längre har jag inte kommit. Däremot blev det en runda in till stan me familjen innan, med ett besök på skopunkten innan Maxi. Så kom hem med ännu ett par skor!

 
Prickiga och fina!
       ♥ Anna


the plans

Eftersom snart halva veckan har gått (ja, jag sa snart..) så tänkte jag skriva ner veckans lilla lista me händelser och att göra.

Måndag: Jobba, långpromenad me madde
Tisdag: Jobba
Onsdag: Österlenutflykt me familjen - tomelilla, ystad och kåseberga ska besökas (och kanske även en runda inom s-hamn och farmor o farfar)
Torsdag: Jobba, packa, apoteket bör oxå få sig ett besök
Fredag: Packa, släktbesök me visning på V&S nya anläggning, åka till jimmy i jkpg på kvällen
Lördag: Åka från jkpg till vässarö me stopp inom södertälje för att hämta upp jonaz o bibi.
Söndag: Läger, boomerang

Och sedan då Veckans bör göra: är att PLUGGA till tentan och besöka läkare för magen o foten (dock galet svårt att få tid när man inte kan ringa på morgonen på grund av jobb)

Nästa vecka blir det läger för hela slanten, med resa hem igen på söndags eftermiddagen o kvällen.


Nu ska jag dock sätta mig i soffan me resten av familjen och kolla på Allsång på skansen.. =)
       ♥ Anna


dejtingssajt

Snacka om att jag varit aktiv i köket idag.. Först blev det hemmalagad pizza till lunch, gjord av mig, och sen blev det vinbärspaj till fika, som också jag gjorde. =) Och innan dess blev det ju jobb mellan kvart över sju och tolv. Där jag till och med fick fixa ett stopp i toaletten.. usch och fy... men jag fixade det iallafall. :P

Sen har det blivit tv-spels spelande me brossan me lite, måste ju vara lite snäll och spela lite me honom me. Speciellt me de nya spelen som han inte riktigt fått kläm på allt me.. Men snart kan han nog dem oxå.


Förresten så registrerade jag mig för skojs skull på ytterliggare en sida idag.. en dejting sida! Men mest för skojs skull.. (madde har tjatat på mig att jag borde gå in och kolla på dem iallafall, så tänkte att då kan jag ju registrera mig oxå..) haha.
Iallafall fick man göra ett personlighetsprofil för att hitta den "ideala partnern". Och resultatet var faktiskt skämmande likt hur jag är.. :)

Såhär blev det:

rationell - emotionell
Rationella människor tenderar att basera sina beslut på fakta, de är ofta lugna samt analyserar och argumenterar logiskt. För emotionella människor spelar känslor en stor roll - "ett beslut måste kännas rätt". De har en förmåga att känna stor empati för människor i deras omgivning.
Din personliga profil: emotionell person.
Du följer ofta din instinkt när du fattar beslut. Känslor spelar en större roll för dig än rationella överläggningar.

tradition - förnyelse
Personer som är innovativa gillar förändringar och variation. Personer med traditionella värderingar strävar däremot efter stabilitet och är skeptiskt inställda till förändringar.
Din personliga profil: måttlig, men du tenderar att vara mycket innovativ.
Du är öppen för förändringar, är sakligt/pragmatiskt inställd samt bra på att bedöma en situation. Du motsvarar på så sätt genomsnittet bland kvinnor och män.

inåtvänd - utåtriktad Utåtriktade människor riktar sin energi utåt mot omgivningen. Inåtvända människor riktar sin energi inåt genom att tänka och fundera mycket.
Din personliga profil: påtagligt inåtvänd.
Du är ganska inåtvänd. Du fokuserar på dina egna tankar och funderingar samt föredrar några få goda vänner framför flera ytliga bekanta.

egensinnig - anpassningsbar En person är anpassningsbar om han eller hon kan ändra sitt beteende efter de människor som befinner sig i omgivningen. Om en människa är mycket anpassningsbar har hon stor medkänsla och vill att andra ska trivas. En egensinnig person är däremot inte rädd för konflikter och följer sin inre röst.
Din personliga profil: måttlig, men du tenderar att vara mycket anpassningsbar.
Det är viktigt för dig vad andra människor tycker och tänker. Du anpassar dig efter andras förväntningar, trots att du vet att du inte kan göra alla nöjda. Du försöker att agera på ett balanserat sätt.

distans - närhet Behovet av närhet hänger samman med hur mycket en person påverkas känslomässigt av sin omgivning. Personer med stort behov av närhet påverkas mer av sin omgivning än distanserade personer.
Din personliga profil: måttlig, men du tenderar att vara i stort behov av distans.
Du tar oftast itu med känslomässiga situationer på ett lugnt och sansat sätt. Någon gång ibland kan du bli mycket känslomässigt påverkad av något som verkar komma från ingenstans.

iaktta - känna Personer som gärna iakttar, ser fakta och detaljer i sin omgivning på ett realistiskt sätt. En person som känner mer än den iakttar, litar däremot mer på sin intuition samt ser samband och möjligheter.
Din personliga profil: balanserad, men du tenderar att vara iakttagande.
Du föredrar information som kan bevisas och logiska förklaringar. Du undviker att spekulkera och litar helst på sunt förnuft.

analysera - integrera Personer som gillar att analysera vill att omgivningen ska vara strukturerad och förutsägbar, då har de allt under kontroll. Deras beteende domineras av den vänstra logiskt strukturerande hjärnhalvan. Integrerande personer ser till helheten, är öppna inför nya utmaningar och föredrar en flexibel omgivning som erbjuder oväntade möjligheter. Deras beteende domineras av den kreativa högra hjärnhalvan.
Din personliga profil: balanserad, men du tenderar att analysera och strukturera.
Du behöver klara riktlinjer för att känna dig säker. Klara strukturer är mycket viktiga för dig och du använder dig av dessa för att komma till rätta i en värld som ständigt förändrar sig.

Ja, vad kan man säga.. Sån är jag =D
       ♥ Anna


snacka om tur i oturen

På jobbet idag råkade jag ut för det som man inte vill ska hända. Nyckeln till gästhamnens städutrymme fastnade i låscylindern, precis när jag var klar för att ställa tillbaks grejjorna och sen gå hem. Det var mindre kul kan jag säga.. Men efter lite lirkande på nyckeln som inte gav nåt alls, nyckeln satt där den satt, så blev det ett samtal till lars och han ringde sen till C4 teknik och några minuter senare kom en kille för att hjälpa mig.. Och efter lite verktygshjälp och mycket dragande och lirkande fick han tillslut ut nyckeln. Mycket jobb för liten sak. =) Men det var ju som sagt tur i oturen att det hände idag och inte igår, då hade det varit värre att få hjälp. Söndagar har de ju inte lika mycket personal på jour som en måndag. Är alltid lika spännande att allt som strular och går sönder händer när jag jobbar. Vet inte hur många gånger jag råkat ut för liknande saker innan. Ett antal!

I eftermiddags blev det en promenad i kronoskogen me madde. Härlig värre! Och vi hade ju som vanligt mycket att diskutera och prata om. Kom fram till en hel del... är alltid lika givande att gå promenad me madde. =)

Imorgon blir det jobb igen. Sen är det nästan långledigt. E bara en dag kvar att jobba då innan lägret. Skönt!
       ♥ Anna


film och snack

Igår kväll blev det film och slappekväll me carro och chrille. Skönt, skönt och exakt vad jag behövde. Blev lite prata av sig kväll me. Är alltid lika bra att göra det me carro, hon förstår och vet när man ska ge råd och när man bara ska lyssna. Du är underbar carro! Fast det tror jag att du vet redan! :P

Dock var jag hemma först vid halv ett i natt, då jag och carro kollade på 27 dresses som sista film och den gick det inte att missa slutet på, så väl hemma blev det direkt i säng för att orka upp och jobba imorse. Men det gick som vanligt väldigt bra! Har än så länge inte försovit mig nån gång denna sommaren! (peppar, peppar, ta i trä) Så bra av mig! Annars brukar det alltid hända nån gång.

På jobbet blev det däremot väldigt mycket att göra helt plötsligt när den som skulle städa nere på VH och B&B skickade sms om att hon var sjuk.. Så Lars fick snabbt komma på en ny lösning, vilket innebar att Julia fick själv städa disponentvillan och sen fick jag ta B&B och gästhamnen och han själv ta VH. Men det gick bra! Får dessutom extra betalt för att vi fick jobba lite extra. Är ju inte helt fel! =)
       ♥ Anna


Mamma Mia

... var bara så underbar! Mycket humor och mycket musik o ja allt var bara så bra med den. Faktiskt den bästa filmen jag sett på länge.... Ja, den var till och med bättre än SATC, och den var bra! Fast är lite svårt att jämföra dem, de är ju ganska olika om man säger så.
Mamma Mia är iallafall en sådan film som jag kommer kunna se många gånger om. Som alltid me musikalfilmer. =)

Idag har det blivit jobb fram till kvart över elva.Sen blev det hem och slänga sig i duschen, för usch vad varmt det var på jobbet idag. Rena åskvärmen ju! Lite tokigt, var ingen sol i sikte imorse men ändå 18 grader när jag skulle cykla till jobbet klockan sju. Spännande väder det här!

Nu ska jag nog ägna lite tid till att plugga. Måste komma igång me tentaplugget nu...även om det inte är allt för lockande.
       ♥ Anna


kläder!

Igår kväll så satte jag mig och kollade i nya H&M katalogen... mest för att få tankarna på annat, men gud vad mycket fint jag hittade! Vill ha....


       ♥ Anna


ajaj

Min mage är verkligen emot mig just nu. Har haft ont i magen typ hela förmiddagen, men det var bara att kämpa på ändå.. när man jobbar går det ju inte så bra att strunta i allt och sätta sig ner för länge, då blir nog inte gästerna så glada.. ;-)
Men fasiken vad ont det gjorde emellanåt! Ajaj.. Jag hoppas verkligen att jag slipper ha ont nästa vecka och veckan efter. Vill inte ha ett edda i repris me ont i magen ett helt läger. Det är inte kul. =( Men det är bara att hoppas att jag får rätt mat, och vid rätt tider så bör det bli bra ändå. Måste nog dessutom se till att ha ordentligt med värktabletter med mig me.. Är lite dumt om dem tar slut mitt i allt.. Så får nog bli ett besök på apoteket nästa vecka för att ladda upp. :)

Annars var det som vanligt på jobbet idag, lika kul som alltid. Jobbade dessutom me anette för första gången denna sommaren (och antagligen den sista). Spännande värre!
Hon är alltid lika rolig. Rätt som det e är man av med henne och sen några tio minuter senare ser man henne igen, då har hon stått och pratat me gästerna istället och glömt bort tiden. =) Sen får man höra alla historier av henne lite senare.. kan bli rätt så kul!

Ikväll blir det som sagt bio.. Skoj, skoj! Men nu ska jag spendera eftermiddagen i solen. Bäst att passa på innan det ska bli sämre väder igen!
       ♥ Anna


RSS 2.0