ny t-shirt

Låg ett stort brev i brevlådan idag, och i låg en ny WSJ 2011 T-shirt. :) Kollektionen för WSJ 2011 har utökats med ännu ett plagg och alla i planning team fick sig en t-shirt. Passar bra nu när jag ska iväg, så mycket scoutkläder (t-shirts ffa) man har desto bättre är det ju.

Så vad tycks?


Undrar btw hur våra t-shirts ser ut som tillhör kollektionen för svenska kontingenten nu till mootet. De ska vara en kombination av moot loggan och wsj loggan just för att vi ska göra reklam för WSJ samtidigt som vi är iväg. Ajja, återstår att se när vi får våra t-shirts.
       ♥ Anna


jordgubbar med mjölk

Har nyss avnjutit en skål med jordgubbar och mjölk... så gott! Och så lite marabou polka på det, vilket dessutom var premiär för, och mycket gott! Såg det när jag var och handlade idag och har velat smaka det sen jag såg det för första gången, så nu fick jag med mig ett hem också! :)


I helgen var det även premiär för årets första glass i Åhus! Mums!!
Åkte ju ner för att jobba i söndagsmorse, sen blev jag hämtad på jobbet av pappa och stannade sen där tills igår. Hann under den tiden med tre cykelturer i Åhus, en till jobbet och två med familjen, varav den ena i söndags innebar en mellanlandning på torget för att årets första otto glasstrut. Underbart gott!! Extra gott när de står och gör strutarna själva med. =)

Passade även på att sola i trädgården hos familjen med, dock fick jag en massa soleksem på armarna,  bröstet och halsen (konstigt, brukar aldrig få annars) så igår blev det lite kortare stunder i solen och ganska så påklätt.. fast min höger fot kommer nog ha snyggaste solbrännan sen =ingen! Eftersom jag vrickade foten på midsommar och den sen blev rejält svullen så har jag haft zongel på för att minska smärtan och inflammationen i den, och samtidigt haft den lindad för att dels ge extra stöd och dels för att så fort jag är ute i sol måste täcka foten, då stället som behandlas inte får utsättas för sol under behandling och två veckor efter. Tradigt läge, men hellre det än att jag gör som pappa fick sitt knä flått av solen när han hade zongel för en inflammation i det för några år sen. Vill gärna inte bränna foten sådär lagom innan jag åker till Kenya. Känns väldigt dumt, räcker att jag skadat den redan liksom!

Idag tog familjen sig in till stan och sen blev det en runda upp på stan för att bland annat köpa fläkt och reseadapter till mig. Eftersom det är riktigt sommarväder ute nu och sådär 30 grader varmt, så har därmed jag väldigt varmt i lägenheten. Tre stora fönster i västerläge är ingen hit precis när det är högsommarvärme, tar timmar att få ut värmen. Så därför var en bordsfläkt en välinvesterad investering. Gillar verkligen min lägenhet men värmen som blir när det är strålande solsken ute är inte riktigt lika toppen. Men nu så!!
       ♥ Anna


midsommar i Tocken

Kom iväg lite senare än tänkt igår.. Sådär en två timmar senare närmare bestämt, vilket endast berodde på att John och Tobbe var sega på att komma iväg. Men gjorde inte mer än att jag blev lite irriterad för ett kort tag då jag insåg att jag hade hunnit med att ut och gå min timmes promenad (som inte lär bli så mycket av de närmsta dagarna, men mer om det sen). Fast det varade inte längre än i nån timme.

Appråpå det så är det alltid lika roligt för de gånger jag blir irriterad på J, så brukar det gå över när jag väl träffar honom. Är ju tack och lov inte så långsint. :)


Väl framme i Tocken igår blev det först lite hängade när vi kom upp, sedan bar det av bort till fotbollsplanen (sådär 70 meter bort) och centrum av sommarstugeområdet för fotbollsspelande med hela gänget (nästan), i vilket vi dessutom fick med nästan alla smågrabbar i stugområdet och även några pappor i. Under tiden vallfärdade större delen av de som firade midsommar i sommarstugeområdet till midsommarstången som stod brevid fotbollsplanen och vid tre var det dags för dans runt midsommarstången, vilket jag och Elin joinade direkt. :) Fick även med lite av killarna med efter ett tag, yeej! Dock lyckades jag vricka foten mitt i allt, då jag fastnade med foten i en liten håla samtidigt som jag skulle hoppa runt, så jag vred mig, men foten hängde inte riktigt med. Så blev en haltande eftermiddag och kväll därefter. :S

Men trots en haltande tillvaro, så var midsommar annars mycket bra med mycket god mat, dricka och roliga lekar i ett härligt, roligt sällskap. Och att jag dessutom fick fira midsommar med min älskling var inte heller så fel. =) <3

Idag blev det uppstigning lite efterhand och ganska så slappt på förmiddagen, fram tills vi var några stycken som fick för oss att gå en promenad (som blev på en timme). Skönt och mysigt även det, och att vädret dessutom varit helt toppen gjorde ju inte det sämre. :)


Lekledaren


och en extremt rolig bild på tobbe och elin


Nu ska jag diska upp lite och sen blir det till att sova. Imorgon är det uppstigning vid sex för att sedan ta bussen till Åhus för att jobba. Vilket kan bli spännande att se hur det går med en vrickad fot som är ganska så svullen.
       ♥ Anna


Midsommarafton

Då är det visst midsommar idag.. Och om några timmar (2) blir jag upphämtad av John och Tobbe och åker till Tocken. Första gången jag inte firar midsommar med mina härliga vänner :(, fast blir nog kul idag med. J:s vänner är trevliga de me (iaf de som jag träffat). :)

Sov dåligt i natt dock, så känner mig inte helt på topp. Eller sov bra fram tills jag vaknade av magont och illamående vid halv sex och fick panik av att ligga ner, sen tog det nog en timme, med en massa vatten, riskakor och panodil innan jag kunde somna igen. Och nu är jag fortfarande ganska ur stämning, min mage gillar som vanligt inte att samarbeta med resten av kroppen. Men får se hur det artar sig, ska in i duschen nu och sen packa ihop det sista och sen får magen bete sig som den vill (nästan). Men påverka dagen ska den inte göra, förutom att det nog blir lite lugnt med drickandet i början. Alkohol och en kropp som är osamarbetande går inte så bra ihop.

Nä, duchen nu så att jag är klar ner J o T kommer vore kanske bra.

Trevlig Midsommar!!
       ♥ Anna


sms-test

Läste denna hos Lisa så var bara tvungen att göra den själv :)

1.
Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v



1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen ?

Låter bra.


2. Vad säger du alltid till din bästa kompis ?

Hej!


3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss ?

Hej, vad skönt!


4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende ?

Jag blev faktiskt besviken...


5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon ?

Vi har fått betyget...


6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom ?

Hur känner du för att ta en bio nästa vecka?


7. Vad vill du höra mest av allt ?

När ska vi mötas imorn?


8. Vad kommer bli dina sista ord i livet ?

Ska ni vara med på present till per?


9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom ?

Kalle skulle ta ett tåg som kommer in 9:57 så jag tänkte ta 8:50 tåget.


Haha, vissa blev ju bara så klockrena.. =)
       ♥ Anna


skor :)

Så har man tvättat och därefter varit på stan och köpt de där skorna som jag hittade igår (se lite längre ner) och hämtat ut mitt impregnerade myggnät på posten. :)

Har tyvärr fått extrem huvudvärk i eftermiddag, så mitt tänkta städande får vänta ett tag känner jag. Så länge blir det nog titta på en film och hoppas att huvudvärken släpper under tiden. :) En kopp kaffe ska jag nog med ha, kom nyss på att jag inte druckit nåt kaffe än idag, så det kan ju vara en orsak till min huvudvärk. :( 

De senaste skoinköpen; de ljusa köpte jag för några veckor sen till examen och de mörka är de jag köpte idag. gillar detaljerna på de mörka.

Och så fick vi med dagens outfit med, inte så ofta det händer :) (mitt vänsteröga blir alltid konstigt på bilder den senaste tiden..)
       ♥ Anna


stan med bankbesök och hittat nya favoriter :)

Såg nyss att mitt inlägg jag skrev igår inte hade publicerats.. Lite irriterande, men men inte värre än att det publiceras två inlägg på raken nu istället. :)

Kom hem från stan för knappt en timme sen efter att jag varit på möte på banken och pratat lite erbjudande och ekonomi överlag. Blir ett besök igen nästa vecka för att kolla över mina pensionsfonder, vilket känns helt galet konstigt, men samtidigt så ska det göras. Fast avvaktar nog ett tag till innan jag börjar spara mitt egna, känner att den ekonomin har jag inte just nu.

När jag ändå var på stan passade jag även på att gå en runda i några affärer, och så fick systemet ett besök för att ladda upp för helgen. Var nog mitt första besök på systemet på minst en månad, om inte mer.. ja, jag är inte så ofta på systemet precis, senaste gången måste nog varit innan valborg! Skulle även hämta ut ett paket på domus med mitt beställda myggnät i, men deras postsystem verkade ha lagt av just då. Så får bli en runda upp på stan imorgon istället.

Testade även lite sandaler när jag var inne på Din Sko, har ju nu... sådär ett år efter alla andra fastnat för stilen med "gladiatorsandalerna" som alla andra haft ett tag. Och hittade ett par i min stil idag, fast köpte inte dem just då, men nu kan jag inte släppa tankarna på dem, så får bli dit för att dem finns kvar imorgon. :) Annars får det bli en beställning på hemsidan tror jag allt. :P

Nu ska jag läsa lite i min bok, ur vulkanen mun, som jag läst till hälften i innan idag när jag satt på takterassen och njöt av vädret. =)
       ♥ Anna


dagen som gått

Idag har det inte blivit mycket gjort. Kollat på tv och svtplay... passade på att kolla på delar av bröllopsmiddan och festen i lördags som jag missade då. Royalist, javisst! :) Haha!

När jag sedan tänkte ta mig ut och gå upp på stan, började regnandet så höll mig inne istället och tänkte som så att stan kan jag ju ta imorgon, onsdag eller torsdag istället. Däremot tog jag mig ut några timmar senare, i det jag då trodde var uppehåll för att cykla till maxi och handla.. men så mycket uppehåll var det visst inte. Började regna lagom till att jag tagit mig ut, men cyklade iväg ändå. Regnade bara smått och har jag inte så långt till maxi heller. Blev en dyr handling (i mina mått mätt) men nu har jag mat hemma så att jag i alla fall bör klara mig ytterligare en vecka till och lite utöver det.

Nu ska jag kolla vidare på tv:n och sen blir det nog sängen.. är ju duktig på att vända mina dygn de senaste dagarna, så tänkte försöka vända det någorlunda tillbaka nu så att man kan få nåt ut av dagarna oxå. Idag gick jag åter igen upp vid tolv, inte ok i längden.

Appråpå konstiga sovtider så fick jag förresten mina flygtider för Kenyaresan idag. Och insåg att när vi ska åka dit så blir det antingen att jag och daniel har snälla föräldrar som vill skjutsa oss ner till svågertorp väääldigt tidigt på morgonen, typ vid fyra på natten. Eller att vi tar sista tåget från Kristianstad och spenderar en fyra timmar på Kastrups flygplats.. Lär inte bli mycket sömn den natten iaf, fast gör ju inte så mycket när vi har en resa på ca 12,5 timme (varav ena flygresan tar 9 timmar) framför oss från att vi åker från Kastrup tills vi är i Nairobi.
       ♥ Anna


helgen

Har haft en väldigt varierad helg. Åkte hem till familjen och Åhus i fredags eftermiddag, där kvällen spenderades framför tv:n och bröllopskonserten från Konserthuset i stockholm. Helt underbart att se och ögon tårades där i slutet då barnkören kom in. Så härligt att se på. :)

Igår var det jobb på vandrarhemmet som gällde från halv åtta till ett, sedan hem till föräldrarna. Där det blev lite lunch och kaffe ute på altanen i solen. Därefter in mot stan och hemåt igen för att duscha, byta om och vänta in John som var på väg från Lund. Och självklart samtidigt kolla på bröllopet! =) Som var helt fantastiskt och underbart att se på. Men så är jag en som älskar allt som har med romantik att göra och har sjukt lätt för att bli rörd med...
Kollade även på kortegen och en del av båtfärden innan vi gav oss av mot Glimåkra och Sigges 25-års- /examensfest. Som var väldigt trevligt och kul som vanligt när man umgås med härliga vänner! =) Väl hemma igen i natt så gick jag från att vara trött till en övertrötthet deluxe, så höll både mig och J vaken i ett antal timmar (fast han blev också övertrött efter ett tag :P).

Idag blev det ganska att man sov bort halva dan, eftersom vi somnade väldigt sent... eller tidigt imorse, beror på hur man ser det ;). Därefter begav sig J tillbaka till Lund för att spela golf och själv tog jag mig till Åhus för att lämna tillbaka bilen och äta god mat hos familjen. Grillad röding, färsk potatis och mammas dill-creme fraiche sås. Så gott!

Nu ska jag kolla på vidare på en av mina favoritfilmer, This is it, som går på trean ikväll. :) Dock är det lite skillnad att kolla på den på tv mot att se den på bio. Ljudet och effekterna tappar sig lite kan man påstå.
       ♥ Anna


solen?

Den där solen som var utlovad idag med, verkar lysa med sin frånvaro. Alltid har man lika mycket otur, när jag väl är ledig och kan njuta av vädret och inte behöver vara inne, så är det molnigt istället. :( Åh, jag som vill ha lite sol så att man kan lägga grundbrännan till Kenya. Men någon dag måste det ju vara vettigt väder även när jag är ledig.

Iofs är det ganska så bra med lite mulet väder också eftersom då kan jag ju istället ägna lite tid på stan, har lite småsaker att fixa, plus är nog dags att börja fixa lite till kenyaresan. Och måste införskaffa mig en ny regnjacka då mina gamla inte är så resistent mot så mycket regn längre! Så en ny regnjacka kan vara bra!

Ska nog ta mig till Åhus senare ikväll med så jag är på plats till imorgon bitti, alltid skönt att kunna sova iallafall en kvart längre på mornarna när man ska jobba. ;)
       ♥ Anna


uppsatsen är klar, presenterad och betygsatt

Idag gick vi upp med vår uppsats som det så fint heter.. alltså ett seminare med opponeing och sen fick vi försvara oss så gott det gick. Alltid lika spännande och se vilka som fixar att ta kritik bra och vilka som verkligen inte klarar det. Fick även betyg på uppsatsen och vi är nog alla tre besvikna över att vi fick ett C, okej ett C är helt okej, men det är så nära ett B som vi faktiskt kände att vi var värda,(och att det dessutom är VG, vilket inte hade suttit helt fel). Men samtidigt förstår jag att vi "bara" fick ett C (G++ typ) eftersom vår analys inte har alls lika hög kvalité som resten av uppsatsen. Men går inte att göra mycket åt betyget, det som däremot går att göra nåt åt är den slutliga versionen som ska läggas upp på uppsatsdatabasen och finnas i skolans arkiv.

Och det är på grund av uppsatsen som det varit ganska så tomt på inlägg den senaste veckan. Tiden och inte den lilla heller har lagts på uppsatsen, för en vecka sen satt vi för guds skull i skolan i 12 timmar två dar i rad. Hanna o kalle på onsdagen och jag o kalle på torsdagen, plus ända in i sista minuten på fredagen. Lovely stress (inte).

Den fria helgen inleddes sedan med jobb på student i Åhus, närmare bestämt Filips (min chefs son). Kul att få lite andra arbetsuppgifter för en gångs skull, även om man kändes sig lite förvirrad i någon annans kök. På lördagen blev det sedan ner till Åhus igen på kvällningen för att äta middag hemma hos familjen och sen sova där då jag ändå skulle upp och jobba på söndagen. Efter jobbet i söndags åkte vi sedan till Simrishamn och farmor och farfar, och sedan blev det ännu en natt hemma i åhus innan jag åkte med mamma in till stan på måndagsmorgonen.

Denna veckan har sedan inneburit lite blandat, storstädade lägenheten i måndags och sen var det sommaravslutning och ledarträff på scouterna på kvällen. I tisdags blev det ner till Lund för att skriva ihop opponeringen till idag (torsdag). Igår blev det en hemmadag med bi-opponerings skrivande och sen en runda ner på stan för att leta present till Sigge och hämta ut vaccinationsmedicin på apoteket (som för övrigt är sjukt dyrt!).

Nu blir det lite sömn innan veckans sista veckodag som jag funderar på att spendera i Åhus, iallafall om det ska bli fint väder, då är det lite roligare att vara i Åhus och kunna sitta i familjens trädgård ihop med mamma än att sitta på balkongen. :)

Avslutar med lite bilder från familjens kamera sen examensceremonin

       ♥ Anna


examensceremoni

Idag (eller rättare sagt igår, med tanke på att klockan är över tolv sen länge sen) var det dags för magisterexamensceremoni för oss masterstudenter på accounting and management control, plus accounting and auditing och sustainable business leadership programmen. Vi classes of 2010 som det stod så fint på programmet. Var en mycket fin och bra ceremoni faktiskt (sett till stelheten på sådana ceremonier). Klassisk musik, massa tal, kuvertutdelning (med diplom eller instruktioner för hur vi som inte är helt klara får vårt diplom senare) och avslutning med mingel gjorde den nästan lika bra som kandidatceremonin i Kalmar. Det lite mindre braiga var att de inte fick igång mikrofonen förrän det var dags för tredje talet. Lite synd för det gjorde att det bara var vi på de främre raderna som hörde vad som sas. Men kändes inte så ovanligt med tanke på att teknik och lärare inte är den bästa kombinationen alltid, iaf inte i Lund. :P

Efter cermonin och minglandet som resulterade i en del fotograferande och pratande med lite lärare och programvänner och dess anhöriga, blev det en promenad ner till Lund centrum för att äta gott med familjen. Hamnade på Stortorget där vi verkligen fick god mat, åt Tuppbröst med aprikos- och habanerosås, grillad sparris samt potatiskompott med chorizo, se bild, var en rätt med extrema smaker som verkligen blev sjukt bra ihop. Sen blev det efterrätt med chokladglass och hallonsorbet. Gott det med! =) Fick även en helt toppenbra present av familjen, ett presentkort på 1000 kr att handla för på naturkompaniet, passar verkligen bra nu med tanke på sommarens planer! =)

Klädd för examen (dock innan sminket kom på och koftan byttes till en kavaj)

Huvudrätten :)

Pappa och brorsan

Fler bilder ska jag försöka fixa när jag är hemma nästa gång eftersom de ligger på familjens kamera.

       ♥ Anna


tentatime

Om fyra timmar ska jag skriva tenta i SCM (strategic cost management) för andra gången denna våren.. och jag hoppas att det är den sista.. Ska göra allt för att klara den idag.. Gosh, nån gång måste min otur med salstentor sluta. Har ju inte varit ett magisterår på rosor precis, alla salstentor har gått åt skogen, fast en omtenta har klarats.. men har fortfarande tre tentor kvar att fixa och idag hoppas jag att denna går vägen. Räknandet är uppfriskat någorlunda nu.. räknade ju samma saker för ett år sen, nästan iaf, och så svårt är det inte, bara man inte blandar ihop formlerna. :S Sen det teoretiska..ja, det vettefasen. Men en del sitter och sen hoppas jag till stor del på att jag har samma flyt denna gången som förra på den delen. Satte ju hyfsat mycket poäng på teoridelen utan att ha pluggat mer än en dag då så nu borde det därmed gå vägen. Fast man vet aldrig med mig.. litar iallafall inte på min intuition längre för den har varit fel alla gånger än så länge.

Nä, tillbaks till anteckningarna nu! Håll tummarna för mig sen idag!
       ♥ Anna


Härligt väder!!

Åh, vilket fantastiskt och underbart väder det är idag.. och vilken tur att jag tentapluggar idag. Det gjorde ju att jag kunnat sitta ut på takterassen och balkongen och faktiskt kunnat njuta av vädret. För det går ju alldeles utmärkt att sola och tentaplugga samtidigt. Annat är det att skriva uppsats, funkar inte lika bra att sitta i solen då.

Dock fick jag ge upp nu, börjat ta ordentligt på armarna och bröstet och eftersom det är svårt att ligga på mage och sola på en balkong, eller det går, men är ju inte det skönaste. Så gick jag in istället. Men har iaf börjat lägga en grund nu, och på den ska det sedan bli solbränna så att jag har en ordentlig grund tills jag åker till kenya. Lär inte vara så svårt med tanke på hur snabbt jag blir solbränd. Har suttit ute sammanlagt två timmar idag och redan är solbrännan på god väg! =)

Nu ska jag fortsätta tentaplugga, sen får det bli en runda till stan för att köpa batterier och bläckpatroner. Miniräknaren påstod att det var låg nivå på batterierna och vill ju inte riskera att sitta utan batteri på miniräknaren imorgon. Dock är det studenternas skattjakt i stan idag så frågan är om man vill ge sig ut i trängseln som lär bli. Fast är samtidigt kul att kolla på alla utklädnader. :)
       ♥ Anna


ansökningar hit och dit

Så har man slängt iväg (skickat alltså) två jobbansökningar till konsult/ rådgivartjänster.. dock känns chansen att komma på intervju och få jobben minimal eftersom det är till två av the big four i Sverige. Men eftersom det är det jag helst av allt vill jobba med så ignorerar jag det och hoppas att det ska gå ändå! Ska få iväg minst en ansökan till de närmaste dagarna har jag tänkt. För nu ska jag försöka få ett jobb som jag vill ha. Är fortfarande lite osäker på det jag har på g. Mest p.g.a. att jag är lite osäker på att jag vill bli fast i krstd nu. Malmö/Lund hägrar mer känner jag, även om konkurrensen är större där med.

Har även fått iväg min ansökan till Värdebaserat Ledarskap ikväll, så nu är det bara telefonintervjun att vänta på, och sen hoppas att man kommer med på någon av de tre kurserna. Vill så gärna gå den!!
       ♥ Anna


RSS 2.0