Löpning :)

Var sjukt motiverad för att träna idag då ikväll var min första lediga kväll på länge och det var över en vecka sen sist. Men så gick jag av en slump in på friskis hemsida i skolan innan idag och såg då att idag är första dagen med det reducerade schemat och självklart var det passet jag tänkte träna flyttat. Så istället blev det en löprunda i björket ikväll, eller erkänner att jag nog gick hälften typ, men eftersom jag gillar att träna i intervaller så fick det bli lite jogg, lite promenad osv. Hela rundan tog  35 minuter och var nådigt varm och röd när jag kom hem så det kändes mycket bra. =)

Blev även lite sorterande av en byrålåda med kläder ikväll, fick en impuls av att sortera om topparna lite, så satte igång med det direkt då. Och plötsligt hittade man lite kläder man glömt bort att man hade. Alltid likadant! :)

Nu ska jag ta och packa ihop lite för imorgon och sen blir det sängen, för om sju timmar ska jag vara uppe igen då jag jobbar imorgon. Sen efter jobbet blir det direkt hem och få i sig nåt att äta och därefter vidare mot Lund för valborgsfirande. Så hoppas att jag inte jobbar allt för länge så att jag hinner ner till Lund innan J och resten lämnar stadsparken. För det måste ju upplevas! =) Men det är imorgon det.
       ♥ Anna


Tenta, jobb, transkribering m.m.

Har haft två hyfsat effektiva dagar på rad... Igår blev det då tvättande och plugg på förmiddagen och sen ner till Lund för att skriva tentan på eftermiddagen, som jag skrev på kortaste tiden på väldigt länge, var klar efter en o en halv timme, sen läste jag igenom den 2 ggr innan jag lämnade in den, så var klar vid tio i fyra. Och därmed hann jag med en runda på stan i Lund innan tåget gick. Köpte därmed mig två födelsedagspresenter från farmor o farfar, fick pengar för att handla vad jag behövde så blev en ny parfym (min kate moss favorit) och en kofta. :)
Väl tillbaka i Krstd blev det till att packa lite snabbt och sen vidare till Åhus för scoutmöte. Lite lagom slappt med lite lärande av yxslipning och sen lägerpackningsplanerande och mycket flum o skratt! =)

Idag  var det uppgång kl sex för att börja jobba kl sju. Frukosten skulle börja halv åtta, men av nån anledning vill äldre alltid vara i tid så kvart över sju började de komma och dra i dörren.. Lite stressande om nåt! Varför vara där en kvart innan man öppnar? Men innebar iofs att de hade ätit klart vid kvart över åtta så blev klar lite tidigare än vad jag brukar. :) Sen blev det lite cyklande fram och tillbaka från byn o hem, då jag inte fick tag på the boss när jag slutat så hann cykla nästan ända hem när väl han ringde upp och sa att det vore bra om jag kollade över två rum nere på vandrarhemmet också. Så var bara att sätta sig på cyklen och cykla ner till jobbet igen. Tur att jag hade medvind ner säger jag bara... och att det var fint väder så att det var skönt att cykla. =)

Eftermiddagen har sedan ägnats åt transkribering av intervju och sen slösuftat på sko- och klädes-hemsidor som resulterade i lite beställda kläder från LaRedoute. Kom på att jag sett en sjukt snygg bikini i katalogen när jag fick den för några månader sen, så var tvungen att kolla om den fanns kvar och det fanns den! Så blev den och en kjol (passande för jobb och läger) och ett tunika-linne. :) Hade dessutom ett "presentkort" på hundra kr att utnyttja så var ju ännu mer passande.



       ♥ Anna


Tentadags igen

Sitter och tentapluggar och som vanligt kommer man igång vettigt och ordentligt kvällen innan tentan.. Framförhållningen är alltid lika bra... Inte! Men denna gången har det verkligen varit dåligt med motivation för att sätta sig o tentaplugga den lilla tiden man haft ledigt. Vilket inte är så konstigt med tanke på att hur kul är det att plugga in nåt som man redan tentapluggat två ggr innan. Men men, får göra mitt bästa imorgon och hoppas att jag fräschat upp minnet tillräckligt för att få ihop de 25 poängen jag behöver. Annars är det ny chans igen i oktober nästa gång. Vill helst inte det!

För att kort och gott sammanfatta veckan som gått så hade jag en bra och härlig födelsedag i onsdag med jobb på förmiddagen och sen firande hos mig ihop med familjen och J på kvällen. Fick smått och gott i födelsedagspresent och inte minst en jättefin bukett av jobbet, som står än! :) (Bild finns men kommer först när jag orkar oh har tid att lägga in mobilbilderna på datorn). I tordags blev det upp tidigt för att jobba ännu en dag och sen hem för att plugga och sen på kvällen blev det Mary Kay-visning och lite tv-kväll med Hanna. :) I fredags var det sen dags att åka ner till Lund för första gången under veckan. Hade uppsatshandledning kl 8:15 (attans tidigt en fredag!) där vi fick bättre feed-back än vad vi förväntat oss. :) Och sen blev det lite skrivade på uppsatsen innan det blev hemåt för att byta till scoutkläder och därefter vidare till Åhus för att fira S:t Georg med scouterna i kronoskogen. Och sen skjuts in till stan igen. Vart galet mycket resande mellan Åhus och kristianstad ännu en vecka, men vad gör man inte för att få lite tid hemma och framförallt sova i sin egna säng iallafall några nätter i vecka.

I lördags var det sen dags att ta sig ner till Åhus igen för att ha lite hajk med M-Q; som innebar en intressant handlingsrunda inne på Kvantum, kräm-mellanmål ute i solen, bakande av rosa bullar (bilder finns även här fortfarande bara på mobilen), lite tentaplugg i solen och annat småkul. :) Var även med om att få en otippad syn då plötsligt en linjebuss kom körande utanför scoutstugan, lite långt från busslinjen och inte nog med det, så skulle få för sig att backa och vända där.. Mitt bland tre parkerade bilar. Var ett antal utmanarscouter och två ledare som först stod som klistrade vid fönsterna och beaktade det pågående spektaktlet innan Robin fick springa ut och guida den ner den mot snickarhaken så att den kunde vända på ett lite bättre ställe.

Igår var det jobb och därefter blev det ner till Lund för att fira Anja på hennes 30-årsdag och sen vidare hem till J, där det mest blev tentaplugg, med lite mer för den ena än den andra. Min motivation försvann när jag började känna av min trötthet.

Ja, det var då veckan i korthet, nu ska jag återgå till tentapluggandet och sen blir det snart sängen, då det blir uppgång 07:00 imorgon för att tvätta och sen plugga det sista.
       ♥ Anna


dagarna rullar på i full fart

Är som sagt tidigare dåligt med bloggande just nu.. speciellt i variationsmässigt. Livet är ju inte så varierat utan består mest av uppsats, tentaplugg och jobb och så lite scouting och träning emellanåt.
Fast igår bar det för ovanlighetens skull av till växjö för vår första uppsatsintervju. Blev väldigt mycket tågåkande för mig och hanna för att spendera två timmar i växjö.. lönt, kan man ju fråga sig. Men vad gör man inte för intervjuer! Och så fick man ju se Linnéuniversitetet i växjö dessutom. :) Sen igårkväll kom jag äntligen iväg till friskis igen för första gången på några veckor. Skönt att träna igen!

Idag har jag jobbat och sen har det blivit lite tentaplugg och nu ikväll scouter med extra vårstämma och styrelsemöte. Ganska så långt styrelsemöte som vanligt, men är mycket som ska få klarhet och ordnas upp och i slutändan blir det förhoppningsvis bra med!

Nu ska jag ta och sova för imorgon bitti är det jobb som gäller igen och sen in till stan för tentaplugg och på kvällen blir det lite födelsedagskalas! Då det är dags för mig att fylla år igen! =)

       ♥ Anna


Tentaplugg, uppsatsskrivande, jobbande, möten, hajk och en födelsedag mitt i allt...

...Ja, det är min kommande vecka kort och gott! Usch för den säger jag bara.. Hinner jag med allt utan att kravera så är det duktigt kan jag nog säga.. Har tenta om en vecka och två dar =måste tentaplugga massor nu! Uppsatsen går in i vecka fyra nu vilket innebär att det återstår 5 veckor sen! Alltså bör vi verkligen komma igång med empirin denna veckan och ha teoridelen och allt innan helst så gott som klart.. Börjar bli lite stress nu.. Sen ska jag jobba fyra dar av veckans 7 och därpå är det möten och lite annat som ska in på kvällarna. Plus att jag fyller år mitt i allt, vilket pappa fråga om vi kanske ska vänta med att fira till jag har det lite lugnare.. Men nej, never ever! Det är ju det enda lugna jag har denna veckan som kommer så klart att det ska firas! Även om det bara blir med familjen och kanske J. Sen får resten bli prio ett, två, tre osv. Även om det är mycket som ligger på prio ett tillsammans.

       ♥ Anna


Fullt upp

Just nu är det fullt upp i mitt liv och kommer vara ett tag framöver, ungefär till den 8:e juni. Men fram tills dess är det uppsats, jobb, tentaplugg, wsj-arbete och scouting som ska synkas. Så ja inte den lugnaste våren precis. Snarare tvärtom och just nu är det sömnen som åker på stryk. Denna vecka har det i genomsnitt blivit sådär 6 timmars sömn förutom inatt då det blev 5 timmar på grund av att jag kom hem från hjärup/lund vid tolv i natt och skulle upp halv sex imorse. Dessutom e det jobb hela helgen så tidigast jag kan sova ut är på måndag (kanske), annars på torsdag. Usch, får nog bli lite tidiga kvällar i helgen.

Imorse på bussen påväg till jobbet såg jag för första gången en fin vårsoluppgång på länge. Enda postiva med att börja jobba halv sju typ. Och att man slutar tidigt (iallafall när man jobbar halvdagar som jag gör).

Nu ska jag dammsuga av lite här och sen blir det nog en snabb dusch innan hanna kommer för lite mat o film/tvkväll. :)
       ♥ Anna


En helg med reg

Har precis lagat pannkakor till morgondagens lunch, känns lite konstigt att stå och laga nåt som man inte ska äta direkt. Men å andra sidan så har man nåt att se framemot till imorgon istället. Pannkakslunch! :)

Helgen spenderades som sagt i Höör på reg-träff med 80-tals tema. Mycket skoj och trevligt! =) Och för en gångs skull med god mat och framförallt varm!! Snapphane borde ha hand om maten på alla reggar. :P


I söndags blev det sen en del tågresande, först höör-kristianstad och 2-3 timmar senare kristianstad-lund. Kändes lite knäppt att åka så, men samtidigt så hade det varit väldigt mycket packning om jag skulle åkt direkt från Höör till Lund. Så en runda hemom blev det. Iallafall så blev det sen en lugn kväll i Lund hos J. Mysigt, men är tyvärr lite pusslande att försöka få ihop när man kan ses just nu. Fullt upp på bådas håll och då mest plugg. Behöver jag påstå att jag längtar tills efter den 3:e juni! Men förhoppningsvis så ska det bli bra fram tills dess med, även om det är lite klurigt att hitta tid till allt för tillfället. Är mycket prio 1, 2, 3, 4... just nu! Härligt uppbokat liv!

Nu ska jag fixa mig lite te och sen blir det sängen. Uppsatsskrivande i Lund imorgon med hela teamet igen, idag fick jag sitta själv då det blivit lite informationsmissar från andras håll, så hoppas att det inte är några sådana imorgon.
       ♥ Anna


lugn fredagskväll

Så var det fredag igen, vilket innebar jobb i förmiddags och tvätt-tid i eftermiddags. Har sedan spenderat kvällen med Madde, blev middag på house of bagels och sen en runda till hemmakväll för att hyra filmer och till maxi för att köpa lite frukt o godis. Sen var vi redo för filmkväll. Började med the september issue, mycket intressant film och helt klart sevärd. :) Därefter Lies and Illusions, inte riktigt lika bra.. lite för mycket av biljakt, skjutande och ja överdriven helt enkelt! Nu har jag en film kvar, Adam, att kolla på nån dag i veckan. Måndagkväll kanske. =)

Men nu blir det sängen och sova och sen upp om åtta timmar för att äta frukost, fixa sig själv och packa till reggen, orkar inte packa nu! Därefter bär det av till Höör och Ringsjöskolan och 80-talsregg!

       ♥ Anna


Fullt upp

Dåligt med uppdatering här nu, men får skylla på att mina dagar är fullspäckade och så har man varit sjuk på det (och har fortfarande ont i halsen).

Livet innebär mest just nu uppsatsskrivande och jobb och därmed pendla mellan åhus - kristianstad - lund fram och tillbaka som en galning. Antalet bussresor mellan Åhus och Kristianstad orkar jag inte ens räkna på för denna veckan... och då har jag bara jobbat en dag än så länge. Den andra är imorgon! Tågresorna till Lund går iallafall att räkna på en hand än så länge. :P
Sen har huvudvärken kommit och gått oxå med jämna mellanrum och resulterade bland annat i migrän i tisdagseftermiddag.. lagom till att jag och Hanna var klara med metodskrivandet på uppsatsen. Så då blev jag däckad i några timmar innan jag kunde ta mig till Åhus för att bli hämtad av pappa vid busshållplatsen så att jag var i åhus till gårdagens jobbmorgon... Har typ aldrig hänt att jag ringt och bett om att bli hämtad vid bussen tidgare, men i tisdags hade jag aldrig pallat att gå hem från bussen.

Nu ska jag ta och sova så man orkar upp vid 06:00 imorgon för att börja jobba vid sju. Behöver ju inte påstå att man är sjusovare längre.. sovmornar räknas numera allt som gäller att sova till sju eller längre om dagarna! Haha!
       ♥ Anna


trött

Sen i lördagskväll har jag inte haft nån smak alls för kaffe, och har fortfarande inte. Pappa påstod att jag måste vara ordentligt sjuk när jag inte dricker kaffe, brukar ju aldrig tacka nej annars precis... och det stämmer nog till viss del.
Sen i lördags har jag varit ganska så hängig och trött och igår var jag ganska så däckad av trötthet i kombination med huvudvärk och illamående. Och som vanligt när jag har huvudvärk så är matlusten inte så stor, så blir intressant och se hur det ska gå med att få mat i mig nu när jag är hemma i min lägenhet igen. Hoppas att min förkylning, halsont o huvudvärk snart går över så att man kanske kan bli lite piggare igen.

Var en lite runda ute på härlöv idag och kollade in nya team sportia outlet. Lite mer luftig affär än den i stan om man säger så, fast träningskläder finns det mer utbud av i stan och fliluftsdelen är oxå bättre i stan, men annars var den helt okej. Blev även in på Rusta, Jysk och Intersport outlet me, men köpte bara nån rengöringssak.

Nu ska jag kolla klar på Pearl harbour som går på tv4 just nu. =)
       ♥ Anna


träningsbehov

Eftersom jag varit sjuk hela denna veckan har träningen blivit vilande ännu en vecka. Ganska så jobbigt när man väl börjat komma igång lite smått. Och har nog inte minst märkts på mitt humör, och att man var lite hungrig, fast haft desto större sötsug. Men med feber i kroppen brukar inte matlusten vara så stor. Dock känner jag att jag behöver ny energi nu, så får hoppas att jag är frisk till nästa vecka så att det iallafall kan bli ett pass då. :) Schemat är dock ganska så späckat redan så känns lite som en utmaning att få in det.. men ett pass ska nog gå att få in. Det är nästan ett måste!

Nu ska jag försöka sova här hemma hos familjen. Inte min favoritsäng att sova i precis, den är väldigt ostabil vilket gör att den skakar så fort man rör sig... sjösjuk-känsla! Men hoppas att man får lite sömn iallafall.
       ♥ Anna


Påsk

Jahapp, då var det påsk. Känns konstigt då mina påsktraditioner inte är så stabila, ett antal påskar har spenderats på läger, några gånger i taizé och förra året i leeuwarden. Så att "fira" påsk i Åhus känns konstigt och inte nåt jag sett framemot. Ger mest massa ångest då jag vet att det mest kommer bli massa segande och de är det jag minst har tid med. Speciellt med en uppsats liggande som ska ha en viss del klart till onsdag så måste det bli plugg under helgen.

Det är inte för att som man längtar till man har pluggat klar och "bara" har ett jobb istället så att man kan njuta av helger och ledighet, för nu är man aldrig ledig.
       ♥ Anna


RSS 2.0