möte med tyskar

Kollade in statistiken för denna blogg nyss och idag har jag haft 31 sidvisningar varav 8 unika besökare.. Hmm..undrar hur det går ihop.. :S I vanliga fall brukar det vara någorlunda lika, så är lite förvirrat me så stora skillnader, men lite spännande är det iofs me. =)

Seniormötet ikväll var ganska roligt, har en seniorscoutgrupp tyskar som bor i stugan just nu, så vi hade vårt möte tillsammans med dem. Vilket innebar att det blev lite lekar och annat roligt, först en tysklek, eller ja, den finns nog i alla länder, byter bara namn och lite innehavare. Det var iallafall en variant på Maffia, men dock med fyra varulvar, en häxa, en siare, en jägare och en amor (hittar inte en bra svensk översättning just nu). Var lite förvirrat i början, men blev ganska kul efterhand som alla började och vågade prata mer o mer på engelska. Innan dess var det mest ledarna, alltså lea för tyskarnas grupp och jag o nettan som pratade engelska. Men efterhand som alla upptäckte att man behöver faktiskt inte ha MVG i engelska och vara superbra på det för att prata på engelska så blev det fler och fler som var med i samtalen. :)
Efter den maffialiknande leken blev det vår tur att bestämma vad vi skulle hitta på, så självklart blev det då trashockey. Lite spännande att försöka förklara det på engelska, när man har svårt att bara förklara vad det är på svenska för en som inte har så stor koll på det. Men efter lite visande och liet blandning av lagen, så blev det mycket uppskattat det med. Var ganska kul om inget annat att se på, speciellt när vi skippade att förklara alla regler då det hade tagit hela kvällen, så det var både fel ände på kvasten som nyttjades och flyttning av mål m.m. Men kul hade vi iallafall!

Våfflorna blev oxå mycket goda, dock var den stora frågan som tyskarna hade om vi alltid äter på våra möten.. de tänkte nog på att förra veckan då de även då var i stugan, så gjorde vi krabbelurer på mötet som vi bjöd dem på och denna gången gjorde vi våfflor istället som de oxå blev bjudna på.. Och var ju lite kul att svara på den frågan när man nästan alltid fikar och äter nåt på seniormötena, samtidigt som man gör nåt annat me. =) Men visst fika är faktiskt en viktig grund på seniormöten.. Inget seniormöte utan nåt att äta.. det går ju inte.. =)

image425
       ♥ Anna


Kommentarer
Postat av: Frida

Vilken kår är du med i? Är också scout...:D

2008-03-25 @ 23:29:28
URL: http://trasi.blogg.se
Postat av: Frida

Åsa KFUK-KFUM i Kungsbacka utanför Göteborg. Var du med på Jiingi? Jag jobbade med kyrkan på RoSen.

2008-03-26 @ 00:00:23
URL: http://trasi.blogg.se
Postat av: Frida

Åh, de rosa overallerna :D Ser att du varit i Taizé? Jag ska åka dit nu efter studenten och volontära i fem månader. Det ska bli grymt härligt!

2008-03-26 @ 13:53:50
URL: http://trasi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0