så var det dags

Har satt mig bekvämt i soffan med datorn i knät så nu är det dags för en kort sammanfattning av de senaste 9 dagarna i taizé då.

Lördag 26/4 tog jag då tåget från kalmar vid tio över sju på morgonen. Var otroligt mycket folk på tåget för att vara en lördagsmorgon. Men var antagligen en hel del folk som skulle till malmö och köpenhamn. Kändes som så. Men tåget blev ändå bara sådär fem minuter försenat, så det var skönt. Hann dessutom med malmötåget till kristianstad. Så det blev bara typ en minut i hässleholm, för tågbyte! Skönt! =) Väl i kristianstad hämtade pappa mig och sedan blev det en runda till apoteket i åhus och därefter kvantum, för att inhandla det som behövdes till nästa resa som gick senare på eftermiddagen. Men innan dess hann jag med ett antal timmar hemma i åhus med att packa om lite och packa till, ha lite födelsedagskalas hemma me familjen och farmor o farfar, och ut och gå en lång runda. Fick lite presenter med: en silva pannlampa, ett första-hjälpen-kit och en superfin tulpanvas! Pannlampan och första-hjälpen-kitet packades ner i packningen direkt. Perfekt att ha när man ska till taizé.

Klockan 17:00 gick sedan bussen från torget i åhus och då hade vi 22 timmars resa framför oss innan vi skulle vara i taizé. Resan började dessutom riktigt bra med att vår buschafför janne fick motorstopp när han skulle starta bussen och köra från torget. (men detta berodde endast på att han är van av att köra automatbussar och inte bussar med manuell växel) Alla som stod runt om bussen och skulle vinka av fick sig ialla fall ett gott skratt om man säger som så! =)

Vid kvart i tre tiden på söndagen kom vi sedan ner till taizé. Då var kroppen ganska så mör av att ha suttit på en buss i ca 22 timmar och speciellt av att ha försökt sova på bussen, som inte hade allt för gott om utrymme. Men man sov iallafall gott nere i taizé sen iallafall! :)

Sedan blev det en härlig vecka i taizé som dock inte hade allt för bra väder de första dagarna. På måndagente-kö i regn och onsdagen åska på väg regnade och åskade det en hel del om man säger som så, och regn i taizé innebär lervälling typ på tältplatserna och överallt där det är icke asfalterat. lervälling i taizé Inte allt för kul. Men blev bättre väder i slutet av veckan,solande så då blev humöret på topp igen. Dock var det som vanligt tråkigt att åka hem.

Bibelstudiemötena hade vi i år broder maximé. broder maximéHan är helt klart en av de bästa bröderna i taizé och hans humor är underbar! Så var dag fick man sig ett antal skratt av maximés liknelser av bibeltexter till dagens samhälle. Bland annat kom smeagol i sagan om ringen med ett antal gånger. Riktigt kul och roligt! =)
Gruppen som jag och evelina fick var oxå bra och härlig. Om man bortser från tyskarna som inte kunde engelska och hade därför en ledare med sig som tolk, blev lite komplicerat att föra diskussioner o så. Men det löste sig ganska så bra ändå.

Min och evelinas grupp utan tyskarna.

På lördagen efter ljusmässan på kvällen blev det åter bussresa hem och vid 19 tiden på söndagkvällen var vi tillbaka i åhus igen.

litet urval av bilder från resan (fler finns på facebook och bilddagboken)
       ♥ Anna


Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej:), läs gärna om min bussresa idag xD haha. kram

2008-05-12 @ 09:56:29
URL: http://camillajarvas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0