måndagen i sin helhet

Har verkligen inte haft tid att uppdatera idag.. Från tio-tiden i förmiddags till ett-tiden har jag suttit med statistiken.. har avklart ännu ett kapitel, så bara några till kvar innan jag kan göra test 2 som ligger ute på webbstudieplatsen denna och halva nästan vecka.. När jag sedan var klar med statistiken blev det lunch innan jag cyklade ner på stan och hem till maggie.. Sedan har eftermiddagen spendarats hos maggie och med några svängar på stan.. Först en runda ner till symaskinsaffären som ligger precis nedanför där maggie bor.. Nära o bra. M har nämligen fått för sig att köpa symaskin.. så passade på att ta reda på och fråga lite om olika symaskiner. Sedan efter att vi suttit ett tag och försökt installera maggies skrivare på hennes dator.. som inte gick så bra, trots att vi gjorde på en massa olika sätt... Sjukt mysko! Så började det bli dags för mat och då fick jag frågan om jag ville äta med dem..  Och självklart tackar man ju inte nej då! Så satt och letade efter något gott recept med kokosmjölk... då M hade kokosmjölk hemma som hon ville göra nåt med, och efter att vi hittat ett recept som lät riktigt gott och lätt; Orientalisk kycklinggryta, så begav vi oss ner på stan och till konsum för att köpa det som behövdes, och därefter hem till Maggie o Roger igen för att börja laga mat. Med mig vid spisen och maggie skärandes de olika grönsakerna och dukandes, så blev maten tilllagad och currydoften spred sig i hela lägenheten... =)

En halvtimme senare var maten klar och allt blev riktigt gott!! Och mer än en gång sa både maggie och roger att det var riktigt gott! Bättre betyg kan man ju inte få.. =) (tror att jag börjar förstå varför nån stjäl min mat i frysen me nu.. )


orientaliska kycklinggrytan under tillagningen :P



Receptet på den orientaliska kycklingrytan: =)
4 personer
ca 25 minuter tillagningstid

400 g kycklingfiléer
2 msk olja
2 msk curry
1 stk purjolök
1 stk röd paprika
200 g minimajs
400 ml kokosmjölk
2 bananer

Tillagning:
-Tärna kycklingköttet och fräs med curryn i oljan. Krydda. Fräs paprikan och purjon och blanda med köttet.
-Tillsätt minimajsen skuren i bitar och späd med kokosmjölken. Koka samman.
-Rör ner den skivade bananen. Red ev. av med maizenamjöl.

Vi bytte dock ut minimajsen mot vanlig majs då minimajsen var slut i affären.. Men det blev mycket gott ändå! Och som maggie sa.. nästa gång vill hon nog ha i lite jordnötter me. Det kan nog oxå bli gott! Till hade vi ris och vitlöksbröd... så det blev ju nästan festmåltid... men varför ska man inte få äta gott även en måndag! =)

Sedan blev det lite tv-tittande innan maggie fick för sig att vi skulle ut och gå kvällspromenad.. Så det blev det, dock med en mysko man efter oss när vi gick vid kattrumpan... var lite lätt scary.. han gick verkligen efter oss.. dock med ett ganska så långt avstånd.. men lite läbbigt ändå.. så ökade stegen lite.. fram tills vi kom till ett hörn och såg att han vek av mot det andra hållet... Då kunde vi slappna av igen och istället gå in på konsum och köpa lite glass. Så sedan blev det glass och lite tv med "I ditt ansikte"... riktigt roligt program! innan jag begav mig hemåt igen.

Nu e det dags för mig att sova.. Imorgon ska jag baka och plugga nationalekonomi. Men först till maxi för att handla.. saknar lite ingredienser hemma för att kunna baka, så då är det bara att cykla och handla. Har nämligen fikan på kören imorgon kväll..så då är det bäst att ha bakat innan dess.. =) Men som sagt sängen var det nu!
       ♥ Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0