queen's day firades

Är tillbaks i leeuwarden igen sen en timme tillbaks, efter en heldag i Amsterdam som varit sjukt rolig! Men det är ju inte så konstigt med FReC har man ju alltid roligt!

Dagen i stora sammandrag:
Började med att vi samlades på stationen kvart i elva för att ta tåget elva nollfyra, sen blev det tåg i två och en halv timme och vid halv två var vi framme i Amsterdam. Sedan blev det till att gå, gå och åter gå. Och trängas lite emellanåt, ta en massa foton, sjunga o dansa en massa, dricka öl, stå i en halvtimmes toakö som kostade €1 (sjukt dyrt!), jubla så fort man såg en med en drottningkrona på sig osv. Himla kul! Sen blev det lite sittande på museiplein, där vi skulle möta upp ruben och sander. Men den uppmötningen tog ca en timme om inte mer. På grund av att de hade plockat bort I amsterdam bokstäverna, där vi hade sagt att vi skulle mötas. Himla dumt att göra så!

Är säkert nån som har läst om attacken mot nederländska drottningen i Appeldoorn idag, där fem personer dog. Det är hemskt faktiskt.. fast att dock ställa in stora festligheter är kanske lite väl att ta i.. (vilket rotterdam bl.a. gjorde). Jag tror nämligen att de som dog av attacken skulle nog hellre vilja att festligheterna fortsatte och att de kanske bara tonades ner lite. Men hela festligheter för ett land är ju lite väl. Tror ju inte precis att sverige skulle ställa in skansen firandet på nationaldagen för att något sånt skulle hända. Dock tror jag programmet skulle ändras istället och ägnas åt att tänka på de som dött m.m. Så de gjorde vi. Samtidigt som vi hade kul för dem på samma gång. =)

Men nu ska jag ta en dusch och sen sova. Benen behöver lite värme efter allt gående och allt smink ska bort, har ju både vanligt smink och sen holländska flaggan smink i ansiktet så att tvätta bort det ordentligt ska bli skönt! =)
       ♥ Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0