en söndag i tvättandets och pluggandets tecken

Blev visst inte så mycket uppdaterat här idag heller. Vet inte riktigt vad jag har gjort heller för den delen, men nåt har det blivit. Två maskiner tvätt har jag klarat av iallafall och lite matlagning sådär vid tre, halv fyra i eftermiddags.
En av nackdelarna när man sover länge är att mattiderna blir så konstiga. Åt frukost vid tolv och sen blev det middag vid halv fyra i form av pasta och en hemmalagad pastasås med kyckling i och därefter lite kvällsmat vid sju. Men har fått mat i mig i alla fall och det är huvudsaken. =)

Nu ikväll har det även blivit plugg för min del, började med att sätta mig och kolla igenom nationalekonomi och sedan satt jag, Satu och Milla och pluggade nederländska. Det är bra när man har några att sitta och plugga just det me, för hur kul är det att öva uttalet och sitta och repetera de olika delarna för sig själv. Inte så jätte! Så vi satt och förhörde varandra och försöka föra lite konversationer på nederländska, även om det kanske inte går så jättebra precis.

Igår kväll satt jag förresten och skrev ihop en verksamhetsberättelse för scouternas hösttermin, dock blev den kanske inte den bästa i språket, upptäckte nämligen när jag satt och skrev att efter en månad i ett annat land har jag tappat lite av den där formella svenskan som behövs när man ska skriva just formella saker. Nu använder jag ju bara svenskan när jag pratar och skriver till vänner på msn och bloggar m.m. Och då använder man ju mer talspråkssvenska, än skrivsvenska. Men hoppas att den blev någorlunda bra iallafall. =)
Får hoppas att det går bättre på lördag när jag ska skriva min nationalekonomitenta. Skulle ju vara väldigt jobbigt om jag bara hittar talspråksorden och inte de akademiska orden när jag ska skriva just i akademisk språk. Men då är det iallafall mitt på dan istället så då är man förhoppningsvis piggare än vad man är vid elva på kvällen.

Avslutar med lite bilder från Rotterdam
       ♥ Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0