FN:s internationella kvinnodag idag!

Ja, är ju 8 mars idag, vilket innebär internationella kvinnodagen. Såhär står det på FN:s hemsida om denna dagen: Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910.
Hey!! Det innebär ju att nästa år firar internationella kvinnodagen 100-årsjubileum! Då hoppas jag på att det verkligen kommer uppmärksammas. Hade varit kul att se hur mycket världens syn mot kvinnor har ändrats under den tiden! För ändrats har den, det är en sak som är säker. Men frågan är hur mycket?

Just i år kommer FN:s fokus att ligga på generalsekreterarens kampanj för att stoppa våldet mot kvinnor; ”UNite to end violence against women”. Temat för årets kvinnodag är betydelsen av att kvinnor och män samarbetar för att stoppa våldet mot kvinnor: Women and Men: United to End Violence against Women. (läs mer om det här)

Det är ju verkligen nåt som behöver uppmärksammas och inte minst tas tag i. För våldet mot kvinnor (då tänker jag på allt våld) är långt ifrån borta. Så denna kampanjen behövs mer än väl och dagens tema är ett mycket bra!

Sen tycker jag även att man på denna dagen som kvinna/tjej verkligen ska unna sig själv en bra dag, och göra det man själv gillar. Som tillexempel njuta av vädret. Vet iofs att till exempel i småland snöar det idag.. så är kanske inte favoritvädret för många, men finns ju även så mycket annat man kan göra som gör en glad och att man mår bra! 

Till exempel kolla på favoritfilmen. =)
       ♥ Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0