Dutch-dinner m.m.

Igår var det då dutch-dinner på planeringen. Denna var på Hestia (eller heter kanske i hestia, ajja, nåt är det). Hestia är iallafall ett hus som ligger precis brevid skolan. Där man alltid kan komma för att spela spel, titta på tv eller bara umgås m.m. Men vi var då där för att ha dutch-dinner som FReC arrangerade. Först fick vi en soppa, som såg lite ut som vår ärtsoppa. Fast mer grön och i denna var det ärtor, morötter (tror jag), holländsk korv och kryddor. Var faktiskt rktigt god. Sedan fick vi nåt ihopmosat av potatis, morötter, lök och vatten, och brunsås över detta. Vi associerade det till rotmos när vi först såg det.. Men kan säga att rotmos smakar så mycket godare. Detta var ganska så smaklöst. Sen till efterrätt fick vi typ vaniljsås/marsansås. Fast upphällt i var sin skål. Här fick vi svenskar en skattattack så att tårarna rann, då vi är vana av att äta detta i mindre mängder, till exempelvis paj.. men här var det endast vaniljsås som gällde. De brukar även äta detta ihopblandat med nån slags fil/naturell yoghourt, vilket oskar fick smaka. Men det blev väldigt konstigt då det blev surt mot sött. Alltså väldigt konstig smak.

Soppan



längst upp till vänster är soppan, till höger brunsåsen och de två längst fram är potatis, morot och lökröran.


efterrätten



Sedan blev det lite lekar, som djungelleken och teckenleken och en massa prat! Därefter bar det av till doozo för cocktailparty, och därmed träffa alla ESN:are oxå.

Idag blev det en 45 minuter i skolan för PBL, vilken blev väldigt konstig idag då det hade blivit lite tekniska fel, så att vår lärare hade ett schema och vi andra hade ett annat. Detta innebar att vi satt i den PBLsal på 2:a våningen som stod på vårt schema och väntade på vår lärare i en kvart innan några gick iväg för att söka upp honom.. och då satt han i ett annat rum på 3:e våningen och väntade på oss. Så där förlorade vi en kvart av lektionen. Vilket innebar att vi hade PBL i en halvtimme. Men det va nog därmed den mest effektiva PBL lektion vi har haft!

Ikväll ska jag till gymmet för att få ett passupplägg och genomgång och sedan blir det fest på kanalstraat ikväll. Skoj,skoj!
       ♥ Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0