I 1:a klass

En sak jag inte riktigt blir klok på är tågbiljettsystemet i detta landet. Man kan köpa tågbiljett i automater och via försäljningslucka. I automaterna är det bara möligt att betala med holländska bankkort, vilket gör att vi måste köpa tågbiljetter via försäljningsluckorna, det gör dock inte mig så mycket.. Förutom den delen att köper man biljett där så läggs det oftast på €1 på biljettpriset.

Men igår när vi skulle åka till Amsterdam så fick vi ett väldigt bra erbjudande som dessutom var billigare än vad det skulle kostat i vanliga fall. Då fick vi istället en tur-o-returresa i första klass för två personer för €39,50 när en tur-o-retur resa för en person till fullt pris mellan Leeuwarden- Amsterdam i vanliga fall kostar €40,40. Och sen behövde vi bara köpa till Carros biljett mellan Amsterdam- Schiphol istället. Så där kan man verkligen påstå att man fick ett erbjudande som man bara tackar och tar emot och glatt betalar!

Sen är det dock inte är så stor skillnad att åka första klass gentemot andra klass på dessa tågen. Den enda skillnaden är att det är lite snyggare i vagnen, alla säten har armstöd, och det finns eluttag till datorer. Plus att sätena är lite bredare och skönare. =)

Idag blir det inte mycket gjort, sov ut imorse, eftersom det blir inte så mcket sånt i helgen. Sen har det blivit lite pluggande och är tänkt att bli lite till nu snart. Sen ikväll är det Potlock-dinner. Och för vår del (svenskarna) så tror jag det blir att vi bjuder på knäckisar med kaviar. Har haft lite planer på att kanske ta och baka lite kanelbullar (eftersom det är svenskt) eller chokladbollar/negerbollar (oxå svenskt), men får se.
Den svenska typiska maten är lite svårare att bjuda på. Köttbullar kan ju alla äta här, är bara att åka till IKEA, plus att de har en variant att köttbullar även här, fast de är sjukt mycket större och någon lingonsylt eller rårörda lingon har vi inte, annars hade det också varit en tanke att bjuda på i kombination med typ vad som. För raggmunkar är svenskt, men till det har man lingonsylt, blodkorv/blodpudding är även det typiskt svenskt (skandinaviskt) men även till det har man lingon osv. Sen finns det ju kalops, kroppkakor, pitepalt, ostkaka osv, men hur lätt är det att göra här liksom!?!
Men kaviar har vi faktiskt importerat, och wasa knäckeböd kan man hitta i affärerna här.

Fast vi får se vad vi kommer upp med! Är först kl åtta ikväll så är ju några timmar kvar.
       ♥ Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0