heltidsstudier och jobba

Kristianstadsbladet hade en intressant artikel idag. Handlade om studiemedlet och att man som student får leva fattigt. Satt och läste kommentarerna till artikeln och såg en som skrivit:
Jag studerar heltid till ssk och arbetar halvtid för att slippa studielån. Inte roligt inte. Men det GÅR att jobba man måste bara planera enormt och försaka fritiden.
Jovisst går det att jobba, men det beror också på vilket utbildning man läser. När vi började magisterprogrammet var det exakt det som våra programansvariga sa att det inte gör. De sa nämligen: Don't try to work and study a master program at the same time. You'll not manage it! Och jag kan bara hålla med. Är ju oftast i skolan 10 timmar/dag och när jag inte är det blir det plugg hemma. Sen krävs det för att man överhuvudtaget ska hinna med allt som ska göras att man verkligen pluggar 5 dagar i veckan, minst! Och märker ju bara på mitt egna liv att det där att hinna med och jobba bara några timmar varje helg, tar tid som man gärna hade använt till nåt annat. Som att träffa vänner och ha ett socialt umgänge utöver det man har i skolan. För det har jag inte mycket nu. Och att träna är inte heller lätt att få in i sitt liv. I alla fall inte om man vill ha hyfsat mycket med sömn (sådär 7 timmar). Är inte ens på kvällarna när jag sätter mig i soffan för att kolla lite på tv som man släpper skolan, nä då sitter man oftast och läser ett dokument eller nåt samtidigt på datorn.

Fast så är magister progam lite utöver det vanliga...
       ♥ Anna


Kommentarer
Postat av: Karin

Tack så jättemycket:) Roligt att höra!

2009-10-06 @ 15:46:37
URL: http://karinolofsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0